Dodaj do ulubionych

jak skutecznie zabezpieczyć kołpaki ?

05.07.05, 23:45
Proszę o rady jak skutecznie zabezpieczyć kołpaki przed kradzieżą?
Obserwuj wątek
    • Gość: cxi Re: ja to zrobiłem IP: *.szczecin.mm.pl 06.07.05, 09:22
      O kradziezy moich kołpaków w styczniu 2004 r. pisałem już na tych forum

po kradziezy wszystkich 4-ech od mojego MB, w biały dzień (około godz. 13-ej)
      przy siedzibie szczecińskiego Sądu (wezwałem na miejsce Policję, stwierdzono
      przecięte plastikowe zawleczki przy kołpakach, PZU zwróciło mi koszt zakupu
      nowych, ponad 500 zł) - po kupieniu nowych dałem je do piaskowania i wybito na
      nich widoczny numer rejestracyjny samochodu, widoczny dla każdego, także dla
      złodzieja. Numer dodatkowo obrysowałem.

Na razie mam spokój.
      • Gość: skonsternowany Re: ja to zrobiłem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 14:00
        Trzy dni temu ukradziono mi wkład prawego lusterka z wypiaskowanym numerem.
    • golota3 Re: jak skutecznie zabezpieczyć kołpaki ? 06.07.05, 11:07
      najlepiej sciagac na noc:)
    • Gość: lokke Re: jak skutecznie zabezpieczyć kołpaki ? IP: *.btsnet.pl 06.07.05, 11:45
      Są takie preparaty dostępne w składach budowlanych: Izolbet czy np Dysperbit. Po
      pomalowaniu kołpaków ,są one jednocześnie estetyczne , zabezpieczone przed
      kradzieżą i zabezpieczone przeciwilgociowo.
    • gradus2004 Re: jak skutecznie zabezpieczyć kołpaki ? 06.07.05, 11:59
      ilonka2 napisała:

> Proszę o rady jak skutecznie zabezpieczyć kołpaki przed kradzieżą?

najlepszy sposob to nie kupowac nigdy tanio markowych kolpakow ani lusterek ani
      niczego innego na gieldzie...
      przestan sie stresowac a jesli Ci juz ukradna te kolpaki to jezdzij bez albo
      kup jakies najtansze za pare pln...

zlodzieje ostatnio tak sie wycfanili, ze kradna np. 3 kolpaki. Wtedy jak
      czlowiek zostanie z jednym to nie wie co z nim zrobic i jest szansa, ze pojdzie
      na gielde i dokupi te pojedyncze sztuki...
      • Gość: andreas Re: jak skutecznie zabezpieczyć kołpaki ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.05, 12:07
        to nie ostatnio sie wycfanili...
        dawno, dawno temu jak miałem malucha...
        to ukradli kazdemu na ulicy po jednym kole!
        Tak żeby mozna było załozyc zapas i pojechac kupic ... brakujace
        • gradus2004 Re: jak skutecznie zabezpieczyć kołpaki ? 06.07.05, 12:23
          napisalem, ze sie wycfanili bo sasiadowi pare lat temu ukradli z auta wszystkie
          kolpaki. Moj ojciec ma dokladnie identyczny samochod (nawet kolor ten sam -
          wyszlo prawie jak za komuny kiedy wszyscy mieli czerwone maluchy :D) i jakis
          rok temu ukradli mu 3 kolpaki. Pare dni pozniej widzialem takie same auto
          rowniez z jednym kolpakiem wiec to byla chyba celowa akcja :))).
      • Gość: lokke Re: jak skutecznie zabezpieczyć kołpaki ? IP: *.btsnet.pl 06.07.05, 12:59
        Lusterka też można dysperbitem trzasnąć.
        • Gość: kierowca Re: jak skutecznie zabezpieczyć kołpaki ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 14:03
          ...i cały samochód!
          • Gość: lokke Re: jak skutecznie zabezpieczyć kołpaki ? IP: *.btsnet.pl 06.07.05, 15:21
            Gość portalu: kierowca napisał(a):

> ...i cały samochód!

Poza szybami, lepik nie trzyma sie dobrze szkła. Estetycznie efekt dobry ale
            nie miałoby to sensu ze względu na funkcjonalność.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka