Gość: gosc IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 08.07.05, 23:12 norma :| SZCZECIN :D Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Olek Re: Dlaczego małżonkowie nie dostają wspólnych sa IP: 62.69.200.* 08.07.05, 23:33 To bydlę z biura prasowego NFZ w Szczecinie też kiedyś odczuje na własnej skórze takie traktowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lk Re: buta urzednikow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 08:11 chamstwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karla buta i bezduszność urzędników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 10:03 sczyt bezczelności i opryskliwosc tego kolesia z biura prasowego niemalze odbiera mi mowe! Az cisnie sie na usta zyczenie by on sam z iles lat chcial wraz z partnerka jechac do tego samego uzdrowiska... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KumoterSzyszkownik Re: buta i bezduszność urzędników IP: 62.69.200.* 09.07.05, 10:28 Jak sobie chca jechać we dwoje, to niech sobie za to zapłacą. Skończyła sie komuna i niech wreszcie 95% beneficjentów NFZ, czyli emeryci i renciści to zrozumieja. Ja wiem, że teraz polecą we mnie kamienie, "że całe życie płacili składki...", itp. Ale dlaczego ze świadczeń zdrowotnych maja korzystać głównie oni, a co z tymi którzy są czynni zawodowo i także płacą składki, kiedy nie mogą skorzystać z tego co im przysłuuje, bo skończyly sie limity? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: buta i bezduszność urzędników IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.05, 10:39 Gość portalu: KumoterSzyszkownik napisał(a): > Jak sobie chca jechać we dwoje, to niech sobie za to zapłacą. Skończyła sie > komuna i niech wreszcie 95% beneficjentów NFZ, czyli emeryci i renciści to > zrozumieja. Oj, nie będziesz miał lekkiej starości! I obyś był zdrowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KumoterSzyszkownik Re: buta i bezduszność urzędników IP: 62.69.200.* 09.07.05, 11:06 Gość portalu: :) napisał(a):Oj, nie będziesz miał lekkiej starości! I obyś był zdrowy. Dziękuję za troskę. Dodam od siebie, że mój ś.p dziadek Feliks do końca swych dni jeździł na rowerze, popijał sobie wódkę, do lekarza nie chodził i nie wyjeżdżał do sanatorium - mimo, że jak to coraz bardziej staremu człowiekowi cos tam dolegało. Takiej starości życzę sobie i wszystkim tym, którzy za każdym krzywym pierdnięciem lecą do przychodni, czyli średnio co 2 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karla Re: buta i bezduszność urzędników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 13:22 Przeciez tu nie chodzi o to że ktoś gdzies tam ma sobie urządzić wczasy na koszt NFZ!!!! Jesli obydwoje malzonkowie maja skierowania na podobne schorzenia, to dlaczego akurat w naszym wojewodztwie jakis buc z NFZu nie pozwala im wyjechac razem, w tym samym terminie i do tych samych osrodkow TYM BARDZIEJ ze w innych wojewodztwach NFZ idzie takim ludziom na reke!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klich Re: Dlaczego małżonkowie nie dostają wspólnych sa IP: 212.14.24.* 09.07.05, 14:51 Na co Wy narzekacie. Przecież w szczecińskim NFZ pracują tacy mili ludzie. Swoim znajomym załatwiają nawet szpitale sanatoryjne (z opłatą zerową lub prawie) i oczywiście w sezonie. W większości województw wszelkie prośby pacjentów są rzeczywiście załatwiane po ich myśli (oczywiście w miarę możliwości) tylko nie u nas. Nauczyciele dostają skierowania w czasie wakacji. I to nie dla przyjemności ale ze względu na charakter pracy. A ja już trzy razy rezygnowałem ze skierowania bo za każdym razem dostawałem w środku roku akademickiego. No ale cóż jak ktoś nie umie dawać łapówek to nic dziwnego - może to też trzeba leczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.beata Re: Dlaczego małżonkowie nie dostają wspólnych sa IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 09.07.05, 21:55 Pan Zydorowicz powinien dostać nieźle po łapach za takie chamstwo. Poza tym są pary które spełniały warunki określone przez szczeciński NFZ a miejsc razem nie dostały. Poza tym skoro są dwa skierowania, to fundusz ma taki sam koszt gdy osoby te jadą razem i oddzielnie. Czyżby chodziło więc o zwykłą złośliwość....??! Czy o brak koperty? Bo za cholerę nie rozumiem podstaw na jakich opiera się NFZ. No chyba, że chodzi o to iż w pojedynkę nie wszyscy pojadą i Fundusz zaoszczędzi ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grz Re: Dlaczego małżonkowie nie dostają wspólnych sa IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.05, 18:49 niestety ta instytucja jeszcze rządzi po staremu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cimoszka Re: Dlaczego małżonkowie nie dostają wspólnych sa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 21:53 Nie bój ie bój, po wyborach będzie po nowemu:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grz Re: Dlaczego małżonkowie nie dostają wspólnych sa IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.05, 22:05 niestety oby nie było TKM... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cimoszcze Re: Dlaczego małżonkowie nie dostają wspólnych sa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 22:24 Kilka stołków na pewno będzie tkm - pewnie dyrektor i kilku ważniejszych kierowników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pe Re: Dlaczego małżonkowie nie dostają wspólnych sa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 21:44 Gość portalu: e.beata napisał(a): > Pan Zydorowicz powinien dostać nieźle po łapach za takie chamstwo. > > Poza tym są pary które spełniały warunki określone przez szczeciński NFZ a > miejsc razem nie dostały. > Poza tym skoro są dwa skierowania, to fundusz ma taki sam koszt gdy osoby te > jadą razem i oddzielnie. Czyżby chodziło więc o zwykłą złośliwość....??! > Czy o brak koperty? Bo za cholerę nie rozumiem podstaw na jakich opiera się NFZ > . > No chyba, że chodzi o to iż w pojedynkę nie wszyscy pojadą i Fundusz > zaoszczędzi ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia sami nie jadą, to zielenieją z zazdrości,złośliwcy IP: 217.96.3.* 10.07.05, 22:10 czysta złośliwość tych buców - nie, bo nie; mam nadzieję, że ich też coś takiego spotka, ale nie z sanatorium, bo niedługo takie przywileje już nie będą istnieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krystyna Re: Dlaczego małżonkowie nie dostają wspólnych sa IP: *.direcpc.com 11.07.05, 06:02 Najlepiej zwalic na komputery. "Przepraszam - komputer nie przyjmie takiej wiadomosci". To znaczy, ze juz komputery decyduja co mozemy robic a co nie. Mnie sie wydawalo, ze czlowiek programuje komputery i czlowiek wpisuje w nie dane. Ciekawe? I nalezy miec wiecej niz 65 lat? To jest skandal. Moja znajoma i jej maz sa w wieku 45 - 50 lat. Po wypadku samochodowym - to co - do sanatorium nie moga pojechac razem i nie moga miec wspolnego pokoju? Dlaczego przysparzamy chorym ludziom wiecej stresu, powinnismy sie cieszyc, ze tam jeden o drugiego zadba i nie trzeba bedzie dodatkowego personelu do obslugi. To jest po prostu czysta bzdura. My wymyslamy przepisy, nie komputery, wiec dlaczego niektore organizacje (a moze organizacja - to jakis stwor - nie ludzie) sa po prostu "nie ludzkie"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grz Re: Dlaczego małżonkowie nie dostają wspólnych sa IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.05, 08:13 spotkało mnie to samo...po operacji chciałem jechac do sanatorium...NFZ na Arkońskiej odpowiedział nie mamy miejsc...niech pan sam sobie znajdzie..znalazłem w Kołobrzegu...po powrocie gdy napisałem pismo, przyszła odpowiedż że nawet 400 zł refundacji mi się nie należy/wystarczyłoby mi/ bo to nie ich decyzja...zrezygnowany machnąłem ręką a tu w lutym pismo,że mam w marcu jechać do sanatorium...w ciągu roku szkolnego kazano mi zostawić 6 klas na pastwę losu bo jest miejsce...gdy poprosiłem o pomoc że przecież jestem nauczycielem, odpowiedż była podobna..komputer,każdy by tak chciał itp...jeżeli te zasady są ustalone w Warszawie to tym bardziej należy o tym pisać i mówić, skoro jeden odddział idzie na rękę , a drugi nie... ============byłbym niesprawiedliwy,gdybym napisał że nasz NFZ pracuje tylko źle...w tym samym oddziale NFZ znakomicie załatwia się wydawanie dokumentów przy wyjeździe na letnie wojaże po Europie...kompetentnie, z uśmiechem i od ręki...czyli jednak można... p.s.2.jeżeli oddzial nic nie może ze skierowaniami, to powiedzmy wyrażnie że to wina Warszawy, ale chyba nie tylko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cygan Bo nie dostali łapówki!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 21:16 Panu Zydrowiczowi z NFZ-wyraźnie szkodzą letnie upały-plecie głupoty i mami ludzi.Szkoda,ze nie powołuje sie na akty prawne które mają te jego "wizje" regulować.Nasza służba zdrowia jest chora i jak powszechnie wiadomo skorumpowana-biedny schorowany człowiek nie ma szans na to by walczyć z tą głupią i niedorzeczną biurokracją i urzednikami którzy są bardziej papiescy od Papieża.To chory decyduje i ma decydować o miejscu a lekarz ma mu tylko w tym pomóc a nie stawiac warunki.......oczywiście mówiąc o miejscu mam na myśli takie które jest adekwatne do rodzaju schorzenia.Ponadto w polskich warunkach uzależnia się to od wręczenia łapówki-wówczas........mozliwe jest wszystko.....dosłownie wszystko.Taka niestety jest Nasza rzeczywistość.Inna sprawa że o swoje należy walczyć i tak łatwo się nie poddawać-a takie wywody jak te prezentowane przez biurokratę z NFZ Zydrowicza i mu podobnych należy włożyć między bajki dla grzecznych dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pe Re: Bo nie dostali łapówki!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 23:11 Gość portalu: Cygan napisał(a): > Panu Zydrowiczowi z NFZ-wyraźnie szkodzą letnie upały-plecie głupoty i mami > ludzi.Szkoda,ze nie powołuje sie na akty prawne które mają te jego "wizje" > regulować.Nasza służba zdrowia jest chora i jak powszechnie wiadomo > skorumpowana-biedny schorowany człowiek nie ma szans na to by walczyć z tą > głupią i niedorzeczną biurokracją i urzednikami którzy są bardziej papiescy od > Papieża.To chory decyduje i ma decydować o miejscu a lekarz ma mu tylko w tym > pomóc a nie stawiac warunki.......oczywiście mówiąc o miejscu mam na myśli taki > e > które jest adekwatne do rodzaju schorzenia.Ponadto w polskich warunkach > uzależnia się to od wręczenia łapówki-wówczas........mozliwe jest > wszystko.....dosłownie wszystko.Taka niestety jest Nasza rzeczywistość.Inna > sprawa że o swoje należy walczyć i tak łatwo się nie poddawać-a takie wywody ja > k > te prezentowane przez biurokratę z NFZ Zydrowicza i mu podobnych należy włożyć > między bajki dla grzecznych dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soren Re: Bo nie dostali łapówki!!!!!!!!!! IP: 217.11.133.* 12.07.05, 12:23 >To chory decyduje i ma decydować o miejscu a lekarz ma mu tylko w tym > pomóc a nie stawiac warunki....... Jedz sobie do Korei Polnocnej. Tam moze jeszcze tak mysla. NFZ to chora instytucja, bo dzialajaca w warunkach braku konkurencji, ale pomysl, ze to pacjent ma decydowac jak, gdzie i z kim bedzie leczony za moje podatki, to komunistyczny absurd. Odpowiedz Link Zgłoś