Dodaj do ulubionych

ZAPOL - najtańszy druk w "czerwonym" kraju

IP: *.chello.pl 13.09.05, 22:21
...widziałam jak to się robi... he, he, stare maszyny drukarskie (rozjazd na
maxa. Najtaniej? to jakieś brednie. Trzeba niezle uważać żeby "marketing" nie
wykiwał(Pan "Trabant"). Jeśli popełnią błąd to i tak idzie na klienta (znam 3
takie syt. a o przynajmniej 7 słyszałam od innych pracowników).Prawie
wszystkie zlecenia (oprócz z ulicy) idą po "układach" - niekoniecznie z
SLD.... Ceny są zabojcze, a jakość? eeeeeeeeeeee... Oj, biedni są
pracownicy... jedna z historii... (czytaj między wierszami) Pijany "Soplica"
przemierza zielony "pawilon" wraz z swym rotwajlerem (od papierków) po czym
mówi "kogo ku**a dzisiaj zwalniamy?" - a ona go uspokaja (bo trzeźwa)- zwolnił
chyba z 2 osoby.. etc. takie są realia... na to się nic nie poradzi - tego się
nie widzi "z ulicy"... politykom i klientom to nie przesszkadza bo tego nie
widzą, a Soplica chwali się na prawo i LEWO, że prokurator to jego najlepszy
"koleżka" (może też coś tam drukuje? ;-) i nikt mu nic nie zrobi.... Skoro ABW
jeszcze z nimi nie zrobiło porządku, to oznacza tylko jedno.... też tam coś
drukuja :-D Historycy będą mieli kiedyś co badać....
Obserwuj wątek
    • Gość: pracowałem Zapol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 12:39
      Zagadką większą niż bursztynowa komnata jest pytanie dlaczego ABW albo NIK nic
      nie robią w temacie Zapolu od lat... Kolesie istnieją WYŁĄCZNIE dzięki
      czerwonym układom. Jak ktoś to kiedys trafnie ujął: tam gdzie sie zaczyna
      rynek, tam sie kończy Zapol. Wszystkie bezprztargowe zleconka z Urzędów,
      poukładane przetargi - do ku**y nędzy - organizowane bez są najmniejszej
      ściemy, centralnie na bezczela.

Teraz do "ktosia", który się celowo nie zajmuje kantami Zapolu: ty również
      bekniesz. Bo Zapol w swojej pazerności dawno zatracił instynkt samozachowawczy.
      Reaguj, póki ci stołek miły.
    • Gość: Autor Re: ZAPOL - najtańszy druk w "czerwonym" kraju IP: *.chello.pl 14.09.05, 13:09
      ...a może to tylko zwykła zawiść, że ktoś ma, a ktoś nie. Może to wszystko co
      się o tym pisze i mówi to brednie i pomówienia? Konkurencja? Wszystko przecież
      jest legalne, procedury przetargowe, etc... wszystko jest do wglądu. Zwykłe
      czepianie się ludzi, którzy wstają rano i uczciwie pracują na chleb. Może to
      zawiść "po polsku"?
      • Gość: pracowałem Re: ZAPOL - najtańszy druk w "czerwonym" kraju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 13:43
        Autorze...
        Zatrudnij sie w Zapolu - szukają nieustająco pracowników. A potem zapraszam do
        wypowiedzi na forum. Zawiść? Nie. Frustracja? Tak. Publiczne pieniądze idą do
        kieszeni czerwonego buractwa, a szczecińskie szpitale, hospicja toną w długach,
        jeżdzisz po dziurawym asfalcie i mieszkasz w zapyziałym mieście, które nie ma
        na nic pieniędzy, bo wysysa je rak, którego niebezpiecznym przerzutem jest
        ZAPOL. Normalne firmy reklamowe i drukarnie, ktore są tańsze i lepsze w ogóle
        nie są zapraszane do konkurencji z Zapolem... Zawiść? Nie, Autorze, to nie
        zawiść, to zwykłe wku**wienie. Na szczęście - Zapol ma już odliczane.
        • Gość: Autor Re: ZAPOL - najtańszy druk w "czerwonym" kraju IP: *.chello.pl 14.09.05, 15:09
          ...takie są "rules" kapitalizmu... silniejszy wygrywa... żłobki, szpitale...- co
          to socjalizm jakis? Nie umiesz grać? To odejdz od stołu... i tak nic nie
          zdziałasz... wielu już było DonKichotów... i jak skończyli? Demagogią poczęstuj
          politologów... żadnych konkretów na razie nie było... co możesz udowodnić?
          Wszystko to bezpodstawne pomówienia... :-D
          • Gość: pracowałem Re: ZAPOL - najtańszy druk w "czerwonym" kraju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 15:29
            Jest dokładnie tak jak mówisz. Rules kapitalizmu są bezwzgledne - również dla
            Zapolu. Ileż to już publicznych firm boi się cokolwiek zamawiać w Zapolu z
            uwagi na liczne posądzenia o korupcję i z obawy, aby nie być wymienionym w
            gazetach razem z Zapolem... Wolą zatrzymać stołki. Co bardziej wpływowi
            politycy również omijają Zapol szerokim łukiem. Po co im zapolowy smród przed
            wyborami?

I nie drwij ze mnie, bo dzięki setkom takich Zapoli wokół kupujesz właśnie
            benzynę za 5 zł, a twoja matka byc może umrze od pavulonu w karetce. Powiesz
            jej wtedy: Nie umiesz grać? To odejdź od stołu. Wtedy pogadamy sobie o
            demagogii i donkichoterii tych, który sa przeciwni korupcji. To nie idealiści,
            to realiści. A zarazę trzeba tępić.
            • Gość: Andrjej Re: ZAPOL - najtańszy druk w "czerwonym" kraju IP: *.chello.pl 14.09.05, 15:41
              jakie firmy omijają? np. Ministerstwo Obrony Narodowej? (oni na pewno
              sprawdzają) Kancelaria Prezydenta ? (tymbardziej)... to tylko takie gadanie bez
              konkretów i przykładów... jak by było coś nie tak to ABW dawno by ich uprzątneła
              - nie takich w szczecinie "wystrzelali" jak cos na nich mieli...
              • Gość: Misza Re: ZAPOL - najtańszy druk w "czerwonym" kraju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 15:54
                Zazdroszczę Ci zaufania jakim obdarzasz ABW. Wzorowy obywatel z Ciebie.
                • Gość: Pan K. Re: ZAPOL - najtańszy druk w "czerwonym" kraju IP: *.chello.pl 14.09.05, 15:59
                  a co wszędzie szpiedzy, masoni, czrwone pająki, zielone pawilony i układziki? są
                  tak nieudolni? A może zapol ma tam też swoich ludzi? :-) ...tak wszystko jest
                  podejżane - nawt właściciel tego portalu jest żydem (i pewnie masonem)...
                  polecam 2-3 dniowy odpoczynek za miastem (w zieleni) - to uspakaja i pozbawia
                  wszechobecnych natręctw
        • Gość: Autor Re: ZAPOL - najtańszy druk w "czerwonym" kraju IP: *.chello.pl 14.09.05, 15:16
          a jeśli chodzi o zatrudnienie, to chyba dobrze, że ciągle kogoś przyjmują -
          przynajmniej ludziom prace dają... z tego co mi wiadomo to w innych agencjach
          jest kiepsko, a tu? idziesz dostajesz prace (podobno b. dobre warunki oferują) i
          o co chodzi? jeszcze źle? Najlepiej pewnie jak byb nikogo nie przyjmowali... to
          zwykła zawiść i zazdrość!
          • Gość: pracowałem Re: ZAPOL - najtańszy druk w "czerwonym" kraju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 15:32
            Warunki są zajefajne: najniższa krajowa + symboliczna prowizja od pozyskanego
            klienta. Jeśli klienta przynosi na tacy szef, to masz zero kasy tylko
            najniższaq krajową. Oprócz tego jestes gnojony i łajany oraz pracujesz w
            weekendy i po godzinach. Polecam masochistom.
            • Gość: kapitanAS Re: ZAPOL - najtańszy druk w "czerwonym" kraju IP: *.iscnet.pl 17.09.05, 16:24
              z pewnościa uwagi na temat tej firmy kiedys zostana sprawdzone. moze i przeze
              mnie,moze przez inne osoby, ktore czytając myślą przy okazji, kto wie.... mam
              taką nadzieję przynajmniej.
              u mnie w glowie ta nazwa juz siedzi...
              rośnie młoda generacja nie zdegenerowana jeszcze!
              • Gość: szpiegLPR Re: ZAPOL - najtańszy druk w "czerwonym" kraju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 11:31
                Wystarczy podsłuchac telefon Sobczyka, tudzież Wartburga. Przecież nie takie
                rzeczy się robi. I materiał prokuratorski gotowy.
                • Gość: MI Re: ZAPOL - najtańszy druk w "czerwonym" kraju IP: *.chello.pl 21.09.05, 16:29
                  ...dobre sobie... co? kolega prokurator podpisze pozwolenie na podsłuch? ha, ha
                  - chyba, ze z prokuratori apelacyjnej....
          • Gość: zorro Re: ZAPOL - najtańszy druk w "czerwonym" kraju IP: 83.168.66.* 29.11.05, 23:11
            Niezłe. Miałem wątpliwą przyjemnośc tam pracować - 1600 netto na zlecenie
            odnawiane co miesiąc. Czyli prosta droga - koniec miesiąca być może koniec pracy.

A jak potem szukasz w innych agencjach to szefowie jakoś dziwnie sie uśmiechają...
    • Gość: Agunia Re: ZAPOL - najtańszy druk w "czerwonym" kraju IP: *.chello.pl 14.09.05, 15:51
      proszę bardzo www.pomorzezachodnie.pl/?News=2499&Klient=290
      • e.beata Re: ZAPOL - najtańszy druk w "czerwonym" kraju 14.09.05, 18:52
        >Skąd zarząd województwa wziął fundusze na nowe auta? Z pieniędzy
        przeznaczonych na inwestycje, czyli m.in. na remonty i modernizacje dróg.

- Udało się trochę zaoszczędzić -

Ładne... a nawet piękne...
        Teraz wiecie dlaczego taki stan dróg mamy, żeby tak samo marszałek oszczędzał
        na gadżetach ;-))
    • Gość: drukarz offsetowy Re: ZAPOL - najtańszy druk w "czerwonym" kraju IP: 83.220.194.* 14.09.05, 23:48
      caly poligraficzny Szczecin wie o co chodzi z tym zapolem od lat i nic sie nie
      zmienia! Ja to tez znam jako pracownik (dorywczy), POTWIERDZAM
    • Gość: WRÓŻKA KASIA Kto wygra druki dla Marszałkowskiego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 09:02
      Wróżka Kasia ogłasza quiz:
      Kto wygra najbliższy przetarg na druki dla Urzędu Marszałkowskiego?
      a. Calbud
      b. Stocznia Szczecińska Nowa
      c. Papiernia Skolwin
      d. Zapol

Odpowiedź za około miesiąc w BIP.
    • gomory Po prostu trzeba wiedziec z kim chlac! 15.09.05, 10:26
      W Zapolu na pijackich libacjach z luboscia uwalal sie "najlepszy" szczecinski minister Piechota. Chyba nie godzi sie pluc na ludzi ktorzy maja takie plecy co? Zreszta mi sie wydaje ze wszyscy sie na wyrost czepiacie, bo to sa kontakty biznesmenow (w polibudzie, coicie, sld) - tyle ze o czerwonej proweniencji. No ale dlaczego sie wszyscy dziwia? Przeciez jeden z wlascicieli, w pierwszysch wyobrach RP na ziemi szczecinskiej wlasnie min. Piechote niemalze przeskoczyl kandydujac z lewicowego ramienia. Przeciez pare lat pozniej nie bedzie sie od znajomosci partyjnych kolegow odcinal?
    • Gość: kazio Re: ZAPOL - najtańszy druk w "czerwonym" kraju IP: *.bazapartner.pl 15.09.05, 12:32
      wywalili Cie z tej roboty ze tak plujesz?
      • Gość: henio Re: ZAPOL - najtańszy druk w "czerwonym" kraju IP: *.chello.pl 15.09.05, 12:37
        no właśnie, komuś się coś udało i lament... typowe!
    • Gość: Pismak Re: ZAPOL - najtańszy druk w "czerwonym" kraju IP: *.plusgsm.pl 16.09.05, 20:38
      To ciekawe :))).
      • Gość: nie dla zapola Re: ZAPOL - najtańszy druk w "czerwonym" kraju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 20:49
        cofnijcie się troszkę do tyłu - kto wygrał przetarg lub mocno wlażł im na plecy
        ten miał skarbówkę zaraz w firmie, szczecin o dziwo bastion czerwonych jeszcze
        długo będzie musiał tolerowac obecność tej firmy, no chyba że kolega tusk lub
        kaczyński wytnie czerwonych metr lub dwa w głąb z każdego urzędu lub państwowej
        firmy
        • Gość: optymista Re: ZAPOL - najtańszy druk w "czerwonym" kraju IP: *.chello.pl 17.09.05, 12:03
          ...raczej wątpliwe, że tak się stanie... na szczeblu samorządowym mają też dobre
          układy z "opozycją" - przecież nie podstawie nogi koledze, co? ABW może im
          naskoczyć i ewentualnie zamówić sobie wizytówki :-D
          • Gość: Kinol Re: ZAPOL - najtańszy druk w "czerwonym" kraju IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.05, 12:10
            To teraz gdzie "należy" drukować jedyniesłusznie?
            • Gość: Artezjusz Re: ZAPOL - najtańszy druk w "czerwonym" kraju IP: *.chello.pl 17.09.05, 16:00
              najlepiej tam gdzie najtaniej i z najlepszą jakością (mało drukarni z dobrym
              sprzętem?) - pozatym jak prywatnie to "gdzie popadnie", a jeśli chodzi o urzędy
              to kryteria są właśnie jasne (najtaniej i dobrze - zapol na pewno nie spełnia
              ani jednego ani drugiego)
        • Gość: przetarg Re: ZAPOL - najtańszy druk w "czerwonym" kraju IP: *.fnet.pl 19.09.05, 22:08
          a kto niby? to sprawdzone?
    • Gość: PIJANY sldOWIEC wŁASNIE NA MIĘDZYWODZIU NA ZEBRANIU oRDYNACKIEJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 13:00
      uSTALAMY PLAN GOSPODARCZY ZAPOLU NA PRZSYZŁY ROK.sOBCZYK JEST
      • Gość: brzydal Re: wŁASNIE NA MIĘDZYWODZIU NA ZEBRANIU oRDYNACKI IP: *.chello.pl 17.09.05, 16:08
        I co ja mogę zrobić? dostaje się polecenie służbowe (ustnie :-) kto ma wygrać
        przetarg i "ktoś" wygrywa... a jak nie to na zbity pysk. Tez mam dzieci i nie
        bede wojować o jakąś zasr**ą "prawde" w imię "publiczznej gospodarności". Od
        tego są odpowiednie służby, ja sobie nie mam nic do zarzucenia - robie co mi
        karzą - jak to urzędas, przychodzi godzina ide do domu... i tyle. A swoją drogą
        to każdy w urzędzie wie jak to się odbywa... mądrale!
        • Gość: Mamusia Re: wŁASNIE NA MIĘDZYWODZIU NA ZEBRANIU oRDYNACKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 11:10
          No pisz anonimowe donosiki do ABW i CBŚ - pokonamy Sobczyka jego własną bronią!
          • Gość: UM nie delfin Re: wŁASNIE NA MIĘDZYWODZIU NA ZEBRANIU oRDYNACKI IP: *.chello.pl 21.09.05, 16:32
            ...oszalałeś? w imię czego mam zniszczyć swoje zycie? w imię niesłusznie
            wydawanych publicznych pieniedzy? - p...dole to, szczerze mowiac... co mi to da?
            ... chyba same klopoty.
    • Gość: woy Re: ZAPOL - najtańszy druk w "czerwonym" kraju IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.05, 11:32
      to wbrew pozorom nie jest takie czarno-białe. zapol drukuje dla wszystkich dla
      opozycji też...
      • Gość: Mamusia Re: ZAPOL - najtańszy druk w "czerwonym" kraju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 15:23
        Zabezpiecza się
        A swoją drogą, ta "opozycja" jest tylko z nazwy
        • Gość: woy Re: ZAPOL - najtańszy druk w "czerwonym" kraju IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.05, 08:58
          możesz rozwinąć? bo też o tym słyszałem, ale raczej same pomówienia bez
          konkretów.
      • Gość: Re Re: ZAPOL - najtańszy druk w "czerwonym" kraju IP: *.chello.pl 21.09.05, 16:27
        ...a co pieniadz smierdzi? Himler z Hitlerem tez rabowli żydów - i coś im ich
        zloto śmierdziało? to nie o to chodzi, ze tylko jednym a drugim nie...
    • Gość: LisChytrus Czytajcie gazety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 10:59
      Już wkrótce obszerny artykuł o przyjaźni marszłakowsko-sobczykowej.
      Palce lizać !
      • Gość: Lisek nie Chrystus Re: Czytajcie gazety IP: *.chello.pl 21.09.05, 16:35
        ...to daj znać jak będzie pora "GDZIE i KIEDY"
        • Gość: Jacek Pychota Poważnie? Nie mogę się doczekać !!! IP: *.devs.futuro.pl 22.09.05, 20:43
          CZYŻBY WRESZCIE ĘWIGILACJA TELEFONÓW W ZAPOLU?
          • Gość: ChłUOPek Re: Poważnie? Nie mogę się doczekać !!! IP: *.chello.pl 22.09.05, 20:57
            ...moze juz od dawna... tylko nie ma "backgroundu" politycznego, zeby to
            ujawnić? ...chodzą słuchy, ze od dawna - ale trzeba miec "5 a nie 4" konkrety,
            jednym słowem mocne konkrety, a i na "imprezach" znaleźli się "skruszeni
            wkurzeni" ktorzy nagrali to i owo.... przyjdzie czas na "newsy" po kampani,
            "zmianach" ... i będzie płacz.... oj będzie.... ;-D to jest mocne
          • Gość: Ał Re: Poważnie? Nie mogę się doczekać !!! IP: *.chello.pl 23.09.05, 14:25
            ...Rywina tez dopadli... a był nie do ruszenia... a i posła z imunitetem
            dopadli... przyjdzie czas na analizy... myszy az tyle papieru nie mogły same
            zjeść ;-D mercedes jezdzi szybko - ale nie az tak zeby uciec.... swoja droga co
            za osly, ze daly sie tak podpuscic po pijanemu, takie rzeczy wygadywac na
            "imprezach" pewność siebie ich zgubiła... A PIENIAZKI TRZEBA BEDZIE ZWROCIC
            podatnikowi z NAWIAZKA ;-D
    • Gość: Adam G. Ptyś też nie lubi Sobczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 14:33
      • Gość: Bibuła Kto nie lubi Zapola, nich się wpisze ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 14:52
        Ja nie lubię. Za prostactwo, za arogancję, a nie za układy mielące publiczną
        kasę. Apropos, Jacek rzeczywiście nie lubi się wiązać z takimi, bo łatwo dzieki
        temu trafić do gazet, że nie wspomnę o innych instytucjach.
        • Gość: HiHi Re: Kto nie lubi Zapola, nich się wpisze ! IP: *.chello.pl 23.09.05, 16:09
          własnie za arogancje i prostactwo... pewnie gdyby był inny nikt by sie go nie
          czepiał... ale Jezu, co ten S. wygaduje - jaki beszczelny.
          Człowiek się dla niego nie liczy, taki jest oto człowiek lewicy!
          • Gość: AlicjawKrainieSLD Re: Kto nie lubi Zapola, nich się wpisze ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 13:10
            O czym gadacie?
            Przecież Mirek zmienia branżę. Na ciepłownictwo. Miejskie.
            • Gość: halina78 Re: Kto nie lubi Zapola, nich się wpisze ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 13:15
              No coś ty?
              SEC?
              Co on tam będzie robił?
              Palil akta IPN'u?
              • Gość: Miki Re: Kto nie lubi Zapola, nich się wpisze ! IP: *.chello.pl 28.09.05, 15:34
                ...i zejda na 3 miechy do piekiel - to prawie potwierdzone przez Apelacyjna...
                ale sie zdziwia jak ich zawina :-D
                • Gość: pracowałem Sobczyk w SEC'u? Ale jaja ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 17:35
                  Ja również słysząłem pogłoski, że ekspert w sprawach grzejnych, pierwszy
                  grzewczy SLD Mirek Sobczyk, wskakuje do Rady Nadzorczej SEC'u. Dopiero teraz
                  będzie grzał ;)))

Dziennikarze - do roboty! SLD na odchodne zapuszcza korzenie w spółkach
                  publicznych !!!

PO-PIS'owcy - na co czekacie?
    • Gość: gutenberg Re: ZAPOL - najtańszy druk w "czerwonym" kraju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 16:30
      co wy gadacie u mnie w ksero najtaniej
    • Gość: Reklamożerca Re: ZAPOL - najtańszy druk w "czerwonym" kraju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 21:13
      Jedyną nadzieją dla reklamodawców może być już tylko tow. Robert
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=30003844&v=2&s=0
    • Gość: Sojopata Re: ZAPOL - najtańszy druk w "czerwonym" kraju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.05, 02:14
      Czy masz coś przeciwko kapitalistom z postkomunistycznego układu?
    • Gość: karol Re: ZAPOL - najtańszy druk w "czerwonym" kraju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.05, 01:45
      Sobczykowi nic nie bedzie jego teraz najlepszym kumplem jest poseł Nitras
      wszystkie druki mu robił już o tę /przyjażn/ zadbał Pawlak Arek który tam przez
      Walburga ma układ.Jeden z Walburgów to nawet do P0 wstąpił by zleceń
      pilnować.Całą kampanie do europarlamentu dla P0 obsługiwał ZAPOL szefem
      kampanii był NITRAS ponoć było oczywiście NAJTANIEJ.A w telewizji Nitras będzie
      mówił ze wstrętem o SLD.Sobczyk ma tylko jeden problem jak znaleść teraz
      takiego NITRASA I PAWLAKA/liberałą/ w PIS-ie
      • exman Re: ZAPOL - najtańszy druk w "czerwonym" kraju 30.11.05, 08:16
        Znajdzie, każdy ma swoją cenę.
    • Gość: rewq Re: ZAPOL - najtańszy druk w "czerwonym" kraju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 14:24
      sopccyk to nic. Reszta to BURAKI dopiero, buraki i zlodzieje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka