Dodaj do ulubionych

W Szczecinie PO wygrała bezapelacyjnie

26.09.05, 07:41
wybory2005.pkw.gov.pl/SJM/PL/WYN/W/41.htm
Obserwuj wątek
    • Gość: qqłka Re: W Szczecinie PO wygrała bezapelacyjnie IP: *.ek.univ.szczecin.pl 26.09.05, 08:22
      4,77 % dla PSL czy to oznacza, że nie będą mieli swojego posła na ziemi
      szczecińskiej?
      • 0rhplus Re: W Szczecinie PO wygrała bezapelacyjnie 26.09.05, 08:27
        Gość portalu: qqłka napisał(a):

> 4,77 % dla PSL czy to oznacza, że nie będą mieli swojego posła na ziemi
        > szczecińskiej?

Taka jest prognoza.
        • kurde.felek Re: W Szczecinie PO wygrała bezapelacyjnie 26.09.05, 09:16
          Trochę wyprostuje te zachwyty!
          Wojewodztwo zachodniopomrskie - to dwa okręgi, a nie jeden - okręg Szczecin i
          Koszalin, a w tym ostatnim PiS i PO dostały sromotnie w dupę na rzecz Samoobrony.

Okręg Szczecin
          Uprawnionych do glosowania - 550.555 obywateli, zagłosowało 35,3% tj. 183.640
          poszło do urn, w tym 6,6 tys. oddało głosy nieważne!
          Goym okiem widać, że 2/3 ludzi dorosłych, z prawem do głosowania ma gdzieś
          wybory, partie i polityków.
          Jak głosowano:
          PO - 26,% (46,6 tys. głosów)
          PiS - 21,9 (38,9 tys.)
          SLD - 14,6% (25,6 tys.)
          Samoobrona - 14,1% (24,9 tys.)
          LPR - 6,3 (11,1 tys.)
          Jabby na to nie patzreć - PO zdobyła zaledwie 11% głosów wszystkich, którzy byli
          mogli głosować w tym okręgu. Powodów do zachwytu chyba nie ma, co?

Okręg Koszalin - też obejmujący obszary województwa zachodniopomorskiego:
          Frekwencja - 31,2%
          Rozkład głosów:
          Samoobrona - 31,14% głosów,
          PO - 17,3%
          PiS - 16,5%
          SLD - 11,6 %
          No i co kochani z PO - z Jędrusiem Lepperem w jego mateczniku jakoś Wam nie wyszło!
          • hotcat01 Re: W Szczecinie PO wygrała bezapelacyjnie 26.09.05, 10:41
            felek, czytaj ze zrozumieniem, post dotyczył szczecina (mozna zakładać, e okręgu
            41) a nie województwa w którym sa dwa okręgi wyborcze. Nie masz więc czego
            prostować. Tytuł "bezapelacyjnie" wygrała PO jest jak najbardziej właściwy - ku
            mojej również uciesze. pisanie o tym, ze PO zdobyła 11% głosó wszytskich
            uprawnionych jest próba manipulacji. Powody są , bo został złamany tradycyjny w
            tym regionie monopol komuchów, co Cię zapewne martwi.
            • Gość: K.F. Re: W Szczecinie PO wygrała bezapelacyjnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 10:50
              A skad takie wnioski?
              Chyba zbyt płytko myślisz.
              Wcale mnie nie marwti, o ile...O ile ci co weszli z ramie nia czy to PO czy PiS
              - odłożą na bok demagogię, a zabiorą się do stanowienia prawa, które nie
              przeszkadza żyć zwyczajnym ludziom, pomaga gospodarce i stawia nasz kraj wobec
              innych krajów na godnej pozycji.
              Informacje ze świata, zwłaszcza Europy - oceniające wyniki wyborów w Polsce nie
              są nam przychylne ani optymistyczne, i cały zwrot na prawo przyjęty jest z
              wielkimi obawami. Rzekłbym - w olbrzymi obawami.
              Pisze się wręcz o tendencjach "nacjonalistycznych", co jest na Zachodze i w
              Brukseli przyjmowane bardzo negatywnie.
              Jeśli mam obawy - to podobne do tych, jakie są sygnalziowane poza granicami
              naszego państwa.
              • anamar Re: W Szczecinie PO wygrała bezapelacyjnie 26.09.05, 10:56

> Pisze się wręcz o
                tendencjach "nacjonalistycznych",...............................................
                ......................jak donosi dziennik konsomolec...
                • Gość: K.F. Re: W Szczecinie PO wygrała bezapelacyjnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 10:58
                  Niestety pudło - prasa brytyjska, niemiecka i belgijska!
              • hotcat01 Re: W Szczecinie PO wygrała bezapelacyjnie 26.09.05, 12:33
                płytko ? Sorry, to SLD zawsze miała najbardziej żelazny elektorat.
                Informacje z Europy są raczej neutralne niż nieprzychylne, znowu manipulujesz.
                • kurde.felek Re: W Szczecinie PO wygrała bezapelacyjnie 26.09.05, 15:10
                  Mylisz sie, nie są w żadnej mierze przychylne, ale pełne obaw.
                  Wejdź na strony interenetwowe gazet w Wlk. Brytanii, Niemiec czy Belgii.
                  Jak tylko dostanę swoją prasówkę z mediami europejskimi dam pełen tekst na ten
                  temat.
                  Z datami, tytułami pism, artykułów i autorami tychże. Jak trzeba dodam adresy www.
                  Było i jest - zero manipulacji z mojej strony.
                • Gość: df Re: W Szczecinie PO wygrała bezapelacyjnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.05, 22:36
                  df
          • 0rhplus Manipulator i wichłacz Kurde Felek 26.09.05, 12:40
            kurde.felek napisał:

> Trochę wyprostuje te zachwyty!

Wyprostuj swój skrzywiony kręgosłup, może zobaczysz coś ponad swoją czerwoną
            gębę w lustrze, do którego pijesz od wczoraj z rozpaczy.
            • hotcat01 Re: Manipulator i wichłacz Kurde Felek 26.09.05, 12:49
              w wieku emerytalnym to już kręgosłupa nie wyprostujesz ;)

• kurde.felek Re: Manipulator i wichłacz Kurde Felek 26.09.05, 14:56
                Młodzieniec blisko 60-letni się odezwał!
                Przy okazji - możesz mi zaglądać w metrykę w ramach lustracji lansowanej przez
                PiS, i tak jestem młodszy duchem od ciebie o te kilka dziesiątków lat.
                Przynajmniej nie udaję młodzieńca jak Ty.
                Jak widać na tej prawicy sami gentelmeni i ludzie z kindersztubą. Tylko co z tą
                słomą w butach, która tak uporczywie wyłazi?!...
                • hotcat01 Re: Manipulator i wichłacz Kurde Felek 26.09.05, 15:01
                  ?? 1971, kilka dni temu skończyłem 34 lata więc nie za bardzo wiem o czym mówisz
                  jeśli do mnie pijesz a z układu postów na to wygląda
                • hotcat01 Re: Manipulator i wichłacz Kurde Felek 26.09.05, 15:07
                  słomę to ja widzę u Ciebie przy okazji manipulacji wynikami itp.
                  słoma koloru czerwonego

młodszy duchem ? :) chyba chciałabyś a niestety latka lecą co sie na stanie
                  umysłu równie mocno odbija.

Uraziłem takim niewinnym stwierdzeniem jak : wiek emerytalny? Czyzbym kłamał?
                  Gentlemanów mieliśmy pod dostatkiem za władzy ludowej i SLD, sami elokwentni ,
                  kulturalni z kindersztubą :)
                  Praica to prawdziwe chamy :) Dżizes, Ty naprawdę masz jakiś spaczony pogląd na świat
                  • kurde.felek Re: Manipulator i wichłacz Kurde Felek 26.09.05, 15:26
                    Nie mam zwyczaju manipulować oficjalnymi danymi.
                    Nie sądź ludzi po sobie łaskawco.
                    Wyniki jakie podaję - są adekwatne do tego co podaje Państwowa Komisja
                    Wyborcza - i zawsze takie, jakie w danym momencie (godzinie) są na stronie PKW
                    publikowane.
                    Jak nie wierzysz to sprawdź:
                    www.wybory2005.pkw.gov.pl
                    Niczym mnie nie uraziłeś. Jak mozę mnie jakis witualny byt obrazić?!
                    Mój stosunek emocjnalny do ciebie jest nadzwyczaj obojętny.
                    A o stan mego umysłu się nie martw, jest w należytym.
                    Nie ulegam w dyskusjach, nawet na forum, żadnemu zaangażowaniu. Czynię to
                    chłodno, mając odpowiedni dystans.
                    Za to ty masz kłopoty z logicznym myśleniem i emocjami.
                    Bo skoroś wygrany (mniemam, żeś wielbiciel prawicy, bez względu krótej) - to
                    dlaczego tyle w Tobie podwyższonej adernaliny, wszędzie dopatrujesz sie
                    czyjegoś żalu, rozpaczy itp.
                    Przeszkadza Ci, że czuję się dobrze, nie mam ochoty być w podłych nastrojach?
                    • hotcat01 Re: Manipulator i wichłacz Kurde Felek 26.09.05, 15:35
                      no widzisz, tu masz rację, PO niestety nie wygrało i jestem zawiedziony ze
                      straciliśmy nadzieję na szybszy rozwój gospodarczy kosztem zwiekszenia socjalu.
                      Dla mnie PIS nie jest prawicą, nazwałbym ją bardziej chrześcijańska lewicą .

Co do twoich manipulacji, znowu manipulujesz :) sprawdź w jakim kontekście
                      uzyłem tego okreslenia, nie dotyczyły wyników ogłoszonych przez Komisję W.
                      jedynie Twojej interpretacji tych wyników. Kłopoty z logicznym mysleniem widzę u
                      Ciebie skoro określasz mnie jako 60 latka wiedząc doskonale ile mam lat.

PS. Ciesze się że się dobrze czujesz :) To samopoczucie się na pewno przyda :)

• kurde.felek Re: Manipulator i wichłacz Kurde Felek 26.09.05, 15:49
                        A niby skąd mam wiedzieć ile masz faktycznie lat?
                        To w gronie moich znajmoych i przyjaciół są tacy jak Ty?
                        Zgroza! zaraz robię przegląd i weryfikację.
                        Totalna lustrację i de...
                        Żadnych gorących Kotów i im podobnych!
                        PS
                        Interpelacja wyników wyborczych jest zawsze w pewnym sensie subiektywna.
                        Jest bowiem moją osobistą oceną i nic ci do niej.
                        Możesz co najwyżej z nią polemizować.
                        Natomiast określenie "manipulacja" jest w tym przypadku użyte nielogicznie.
                        Mianowiccie czym manipuluję?
                        Faktami - nie manipuluję, są takie jakie są.
                        • hotcat01 Re: Manipulator i wichłacz Kurde Felek 26.09.05, 16:03
                          interpelacja ?
                          czym manipulujesz ??
                          nie będe się powtarzał, poszukaj we wcześniejszych postach.

• kurde.felek Re: Manipulator i wichłacz Kurde Felek 26.09.05, 14:50
              Retoryka nowych władców Polski? Pzreślicznosci.
              Musze Cię zmartwić - nie piję z rozpaczy, bo nie mam powodu.
              Kregosłup chcieli mi już nie jedni "prawomyślni" prostować, zwłaszcza w czasach
              bolszewii w Posce - i nic im nie wyszło, Tobie i Tobie podobnym - też nie wyjdzie.
              Mógłbyć przestać tak naśladować komuchów z lat 50-tych, zupełnie jakbym słuchał
              jakiegoś narwanego aktywistę z WUML na akademii 1 majowej.
          • Gość: EWA Re: W Szczecinie PO wygrała bezapelacyjnie IP: 81.219.128.* 26.09.05, 13:05
            To samo można powiedzieć, że Samoobrona poniosła sromotną klęskę w okregach
            skąd wywodzi się PO tj. Gdańsk i Gdynia:
            Gdańsk: PO 39,39 Samoobrona 7,45
            Gdynia: PO 34,54 Samoobrona 9,51
    • Gość: qqłka Re: W Szczecinie PO wygrała bezapelacyjnie IP: *.ek.univ.szczecin.pl 26.09.05, 09:04
      to się zmienia on line! fajne
    • Gość: iska Re: W Szczecinie PO wygrała bezapelacyjnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.05, 14:30
      brawa dla osoby kierującej ich sztabem. Kto to jest?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka