Dodaj do ulubionych

a ja chcę żeby POGOŃ grała

IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 04.10.05, 08:37
a nie znów wyprzedaż zawodników, dno i kopanie się po kostkach. To już nie
chodzi o sposób w jaki sposób są załatwiane takie sprawy, tylko o prosty fakt
że w naszym mieście nie dzieje się NIC. A jeśli już znajdzie się ktoś, kto
choć probuje, to poszedł won- nie wychylaj się przed szereg. A ja lubię
chodzić na mecze, lubię tą atmosferę/ no tylko bez chuligańskich wyskoków/ , w
"małym okinku" to nie to samo. Szkoda klubu, który istnieje tyle lat, ma
tradycje, ma fanów i prawie najlepszych kibiców w Polsce. Ot i przykro mi się
zrobiło, cholera, mojemu Synowi będzie chyba gorzej przykro, ale mi "starej"
też. Pozdrowienia
Obserwuj wątek
    • 0rhplus POGOŃ ?! 04.10.05, 08:48
      Gość portalu: smieszk@ napisał(a):

> Szkoda klubu, który istnieje tyle lat, ma tradycje, ma fanów i prawie
      najlepszych kibiców w Polsce.

Pragnę przypomnieć, że klubu MKS POGOŃ nie ma już od lat.
      Ten zespół, nad którym wylewne są krokodyle łzy to Piotrkovia, przeszczepiona
      cwaniacko przez Pana Ptaka na Twardowskiego.
      Pewnie nie będe popularny po tym co tu napiszę, ale osobiście uważam, że jeśli
      miasta nie stać na pierwszoligową piłkę, to należy sobie ten pomysł odpuścić.
      Nie zgadzam sie na szantaże finansowe kolejnych "sponsorów" szczecińskiego
      futbolu wobec władz naszego miasta.
      Panie Ptak - sezon odlotów się rozpoczął!
      • anamar Re: POGOŃ ?! 04.10.05, 09:30
        jeśli ptak chce mieć drużynę piłkarską to za własne i za zarobione przez nią
        pieniądze...
      • Gość: zona pijaka [...] IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 04.10.05, 09:47
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: andreas a ja wolę.... IP: *.orange.pl 04.10.05, 10:00
      jak bym był demagogiem, to był zapytał czy wolisz Pogoń zamiast
      szkół, szpitali, przychodni, dróg....
      bo pieniędzy nie ma!

A ja chcem jeździć najnowszym z salonu mercem S,
      mieć trzy domy nad morzem po 800 m kw.,
      samolot by szybko przemieszczać się, jak pan Ptak,
      który miał kupić sobie helikopter...
      I co bede miał?
      Tak, jak mnie bedzie stać!!!!
      • Gość: zona pijaka Re: a ja wolę.... IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 04.10.05, 10:07
        Wiec powtórze Andre, Niech miasto zwroci Pogoni zagrabione jej tereny
        okołostadionowe. Chyba że jesteś komunistą i zwolennikiem nacjonalizacji.
        Powtorze jeszcze raz, już za niemca te tereny byly wlasnoscią stadionu nie
        miasta.
        • Gość: andreas Re: a ja wolę.... IP: *.orange.pl 04.10.05, 10:23
          masz rację zona, masz rację jestem za..
          ale nie za prywatnym biznesem!
          Prywaciarzowi miasto DA, a ten zwinie biznes i sprzeda i... tyle bedzie!
          Rozumiesz?
          Ja nie przeciw Pogoni, ale żeby łodzianie sie nie śmieli,
          że wycyckali szczcinian z drużyny i terenów....
          bo na razie tak to wygląda, niestety tak!
          Prawnie tak!
          Teraz zapłacimy jeszcze Mat Trade 30 baniek...
          Drogo nas kosztuje... drużyna... a właściwie głupota lokalnych władz!
          Oby nie wiecej, oby
        • anamar Re: a ja wolę.... 04.10.05, 10:24
          Gość portalu: zona pijaka napisał(a):

> już za niemca te tereny byly wlasnoscią stadionu nie
          > miasta.
          ................................................................................
          ...jak cokolwiek może być "własnością stadionu"??????????????????a pogoni już
          nie ma.jest tylko spółka pana ptaka ze rzgowa...i ona ma być zdaniem pijaczki
          sukcesorem poniemieckiego mienia...to nawet nie jest śmieszne...
          • dyrgosia Re: a ja wolę.... 04.10.05, 10:35
            a pogoni już
            > nie ma.jest tylko spółka pana ptaka ze rzgowa...i ona ma być zdaniem pijaczki
            > sukcesorem poniemieckiego mienia...

A kto ma być ?
            Rozumiem,że chętny już jest ,tylko nie chce Pogoni.
          • Gość: zona pijaka Re: a ja wolę.... IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 04.10.05, 10:37
            anamar napisała:
            > ...jak cokolwiek może być "własnością stadionu"??????????????????

To pooglądaj sobie przedwojenne mapy. Nawet nie było tam wtedy działek,
            nasadzeń dzewkami owocowymi, kapusty, zagonów ziemniaków na tym terenie.
            Komuna to zabrała, w 1989 ustawą dopusciła zwrot, owczesna okolostadionowa
            gielda zaczela wspomagac klub. A co zeście AWS-owskie swinie wtedy zrobili?
            Kiedys to oddacie złodzieje - z gardła wam to wyrwiemy.
            • anamar Re: a ja wolę.... 04.10.05, 10:50
              Gość portalu: zona pijaka napisał(a):

> anamar napisała:
              > > ...jak cokolwiek może być "własnością stadionu"??????????????????
              >
              > To pooglądaj sobie przedwojenne
              mapy............................................................................
              ...........nie zrozumiałaś.chodzi o to,że STADION nie może być właścicielem...
              A co zeście AWS-owskie swinie wtedy zrobili?
              > Kiedys to oddacie złodzieje - z gardła wam to
              wyrwiemy........................................................................
              ....brzmi to jak zapowiedź rewolucji...kto wie?może leninem zostaniesz?w jednym
              cię tylko poprawię,zanim zaczniecie z gardeł wyrywać.nie jestem awsowską
              świnią.a co poza tym?w domciu wszyscy zdrowi?
              • Gość: smieszk@ ale ja o drużynie IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 04.10.05, 11:17
                ja chcę tylko żeby nasze miasto miało swoją drużynę POGOŃ. Andreas ja też bym
                dla siebie dużo chciała/mieszkania, samochody,itp/, ale to co napisałam o Pogoni
                to takie moje wewnątrzśrodkowe odczucia- tak po prostu, szkoda mi.
                • anamar Re: ale ja o drużynie 04.10.05, 11:28
                  pewnie,że szkoda....tyko,że dawanie ptakowi prezentów prawdziwej pogoni nie
                  odrodzi.jedynym wyjściem jest budowanie jej od nowa.a spółka ptaka-cóż najwyżej
                  wróci do rzgowa.wszak tam jest zarejestrowana...
                • Gość: andreas Re: ale ja o drużynie IP: *.orange.pl 04.10.05, 11:32
                  ja też nie przeciw...
                  tylko teraz właścicielem powiedzmy klubu jest pan Ptak
                  i jak usłyszysz, że Pogoń ma dostać...
                  to dostanien prywaciarz, który krzyczał i dostał pobieranie opłat targowych,
                  teraz znowu szantażuje i... dostanie tereny!
                  Potem znowu pokrzyczy i wykorzysta okazję i sprzeda tereny,
                  a Pogoń przeniesie albo odsprzeda albo porzuci jak zuzyty kondom!
                  Tego się boję!~

A władze nasze lokalne pokazay swoja mądrość już nie raz
                  i płacimy kary po 10 mln, a bedzie teraz 30 mln....
                  madrzy to oni sa do sadzenia kapusty i własnych interesów!
                  • dyrgosia Re: ale ja o drużynie 04.10.05, 11:35
                    Włascicielem stadionu jest miasto.
                    Właścicielem logo, nazwy było stowarzyszenie MKS POGON , należy sprawdzić kto i
                    na jakich zasadach przekazał je do spółki....
                    • Gość: andreas Re: ale ja o drużynie IP: *.orange.pl 04.10.05, 11:41
                      właścicielem stadionu JESZCZE jest miasto,
                      ale sa prowadzone, na pewno były nad przejeciem i stadionu!

Kto przkazał? Nikt!
                      To są kruczki prawne takie, spółkowo-własnościowo-aukcyjne
                      w czym nasze władze sa cieńkie jak barszczyk!!

To samo bedzie teraz przekaża niby Pogoni,
                      a przejmie spółka i sprzeda!

Jak było z terenami, gdzie teraz jest Geant na Ku Słońcu?
                      Miasto dało Bryzie na mieszkania, a mamy Geant!
                      Kto zarobił? Nikt!
                      Wszystko zgodnie z prawem, bez łapówek!
                      • dyrgosia Re: ale ja o drużynie 04.10.05, 11:45
                        Kto przkazał? Nikt!
                        > To są kruczki prawne takie, spółkowo-własnościowo-aukcyjne
                        > w czym nasze władze sa cieńkie jak barszczyk!!

Jeśli nikt nie przekazał to Pan Ptak nie jest właścicielem POGONI tylko drużyny
                        (zawodników), żadne kruczki , albo ma prawa albo ich nie ma.
                        Akurat władza tu nie ma nic do rzeczy, chyba że władze stowarzyszenia...
                        • Gość: andreas Re: ale ja o drużynie IP: *.orange.pl 04.10.05, 11:54
                          rozszyfruj sobie nazwę MKS Pogoń SSA,
                          spółka akcyjna jest właścicielem !
                          I podwyższono jej kapitał na walnym w Rzgowie...
                          udziały wiekszościowe ma jeden pan!
                          Czyli ten pan moze decydować o wszystkim!

Polmo też tak zostało przejete, wykupione...
                          zamiast kupować całą firme, kupujesz pakiet dający Tobie wiekszość,
                          to nawet nie musi być ponad 50 proc.... to może być 20-30 proc.
                          i decydujesz co sie dzieje z firmą!
                          To było modne działanie na tzw. wydmuszkę!
                          Potem wali sie na firme kredyty i wyprowadza szmal, sprzedaje maszyny itp.
                          a potem niech se zabieraja czy coś tam banki...
                      • Gość: kibic Re: ale ja o drużynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 11:47
                        "Kto przkazał? Nikt!"

jak to nikt, prezesi stowarzyszenia za stołki w spółce i pensyjki
              • Gość: zona pijaka [...] IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 04.10.05, 11:23
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                • Gość: andreas zona IP: *.orange.pl 04.10.05, 11:36
                  to jakiś automat z tym wycinaniem Ciebie?
                  Czy sam sie wycinasz, żeby przypiąć sobie metkę przesladowanego
                  przez cenzurę?
            • Gość: Cole Re: a ja wolę.... IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 04.10.05, 11:21
              w Encyklopedii Szczecina znajdujemy haslo:
              STADION MORSKIEGO KLUBU SPORTOWEGO "POGOŃ" - ul.Twardowskiego 8, wybud. w
              1924-1927 jako "Rühl-Kampfbahn des Stettiner Turnvereins". Po czesciowej,
              powojennej odbud. wykonanej gl. silami spol. otwarty w czerwcu 1950. Ponowna
              przebudowa w 1952-1956; powstaly trybuny na ok. 2 tys. widzow, niektore
              pomieszczenia klubowe. Naprawiono boiska treningowe i zmodernizowano urzadzenia
              lekkoatletyczne. od 1971 wylacznie stadion pilkarski. w 1970-1973 rozbudowano
              trybuny do ok. 28 tys. miejsc, w 1974 zamontowano sztuczne oswietlenie o mocy
              ok. 390 luxow, w 1975 - nowe boisko treningowe, zespol asfaltowych boisk do gier
              malych, hala sport., pawilon biurowy. Najwiekszy stadion sport. miasta, z plyta
              pilkarska o wym. 70x106 m. W 1996 administr. przez Zarz. Miej.

zeby tak nie gadac po proznicy, proponuje udac sie do ksiaznicy pomorskiej (po
              pijaku nie wpuszczaja) i zapoznac sie z:
              M. Stępiński, Powstanie i rozwój infrastruktury piłkarskiej w Szczecinie do 1933
              roku, [w:] "Przegląd Zachodniopomorski" 2000, z. 4, s. 161-176.

• Gość: andreas Re: a ja wolę.... IP: *.orange.pl 04.10.05, 11:26
                nie za bardzo chwyciłem, moze że jeszcze nic dzis nie wypiłem...
                to co ten fragment, jako co...
                żeby Niemcom oddać?
                No, bo właściwie to oni zbudowali!
                Niemcom chyba, bo dlaczego łodzianom ze Rzgowa?

To nawet dobry pomysł oddać Niemcom....
                zainwestują i bedą nasi z Niemiec grali w Bundeslidze
                • Gość: Cole Re: a ja wolę.... IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 04.10.05, 11:38
                  chodzi o to, ze przed wojna stadion byl zwykla dziura w ziemi, bez trybun i
                  zaplecza. nie mial zadnej porzadnej infrastruktury, a jedynie wal usypany na
                  wysypisku smieci przez rosyjkich jencow wojennych.

sedina.pl/modules/PNphpBB2/files/thumbs/t_die_r_hl-kampfbahn_des_stettiner_turnvereins__korporation_.jpg
                  tereny wokol stadionu nie byly przed wojna wlasnoscia klubu, tylko zwirowni.
                  dopiero po wojnie miasto je zagospodarowalo.

• Gość: smieszk@ Re: a ja wolę.... IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 04.10.05, 12:55
                    wiecie co?, może ja się i czepiam, ale u nas jest naprawdę smutno, od czasu do
                    czasu jakaś wystawa w 13-muzach, koncert Cesarii, a na mecze chodzę bo lubię i
                    ostatnio jak widziałam, coraz więcej "płci ładniejszej" przychodzi. A czyje są
                    tereny? Moim zdaniem niczyje!! Nic od wielu lat tam się nie dzieje, pamiętacie
                    jak była giełda? I wyrzucili bo mieli plany zagospodarawania- i NIC. A jak nawet
                    znajdzie się kto bedzie chciał zrobić cokolwiek to i tak nie oddadzą!!!!
                    • Gość: P.Stec Re: a ja wolę.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 14:12
                      Giełde przenieśli, bo była zbyt uciążliwa dla mieszkańców Pogodna. To była
                      tragedia!
                  • Gość: ddds Re: a ja wolę.... IP: 83.168.106.* 04.10.05, 22:06
                    Cole masz wiecej takich zdjec, bardzo mi zalezy, jak znasz linki do nich albo
                    masz je to przesli na kopan1@o2.pl TO WAZNE
    • energ Re: a ja chcę żeby POGOŃ grała 07.10.05, 17:18
      Własnie od 17 leci meczyk Polska-Islandia, w którym gra zawodnik Pogoni. Przez te kilkanaście nazwa Szczecin padła więcaj razy niż przez cały miesiąc w TVP....
    • Gość: dyletant Re: a ja chcę żeby POGOŃ grała IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 07.10.05, 17:31
      wszystkie koziołki matołki piszą tylko i wyłącznie o zwrocie lub darowaniu
      terenów wokół stadiony dla właściciela Pogoni. A dlaczego nikt nie zażąda od
      piłkarzy aby trochę zaczęli grać? To za małe pieniądze już nikt umie kopnąć
      piłki? Jak będą mieli tereny do będą dobrze kopać? A piłkarz jak zarobi 100.000
      to od razu się nauczy grać? Dajcie spokój. Zaorać ten klub i pogonić
      właściciela. A miasto powinno zacząć od początku - zbudować dobry zespół, który
      naprawdę przyniesie chlubę naszemu miastu. Jest tyle chętnych naprawdę dobrych
      juniorów, na nich trzeba stawiać. Tak mi się marzy ....
      • energ Re: a ja chcę żeby POGOŃ grała 07.10.05, 19:18
        pieprzysz waćpan....
        przeczytaj "między wierszami" tutaj: www.pogon.v.pl/teksty/tekst.phtml?815
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka