Gość: a IP: *.chello.pl 19.10.05, 20:27 Chociaz jedan rzecz ktora dobrze wyszla naszemu Urzedowi Miejskiemu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: yes Re: W szczecińskim magistracie ruszyła internetow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 21:04 rewelka! dobrze wiedzieć bo niedługo mi się to przyda!!! Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: W szczecińskim magistracie ruszyła internetow 19.10.05, 21:11 to dopiero polmetek; nie rozumiem po co te spotkania?! Komunikuje sie przez internet, telefon, a ewentualne dokumenty przesyla sie poczta. Tak jest u mnie.. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_marciniak Re: W szczecińskim magistracie ruszyła internetow 20.10.05, 14:42 swarozyc - póki nie zmienią się przepisy prawa to wszyscy będziemy musieli w niektórych sprawach przychodzić do urzędu. Niestety w wielu przypadkach obowiązkowe jest stawiennictwo osobiste w urzędzie (przynajmniej jedno). Ciągle mam nadzieję, że parlametarzyści szybko dostosują nasze prawodawstwo do ustawy o podpisie elektronicznym bądź po prostu uproszczą dotychczasowe procedury, do których stosować muszą się i urzędnicy i interesanci. Nie czekając na dogodniejsze prawo wprowadziliśmy elektroniczne udogodnienia, których zazdrości nam większość kraju, np. takie jak: - formularze inetraktywne w 30 sprawach (w przygotowaniu kojene tyle) - z możliwością wysłania z podpisem elektroniczny bądź bez niego - w ten sposób wizyta ineteresanta w urzędzie ogranicza się do jednego razu a nie dówch jak do tej pory było; - poczta elektroniczna - odpowiedzi drogą e-mailową (bardzo popularna wsród inetersantów); - możliwość sprawdzenia w Biuletynie Informacji Publicznej na jakim etapie załatwiania jest dana sprawa (jako pirewszy i wciaż nieliczny urząd podajemy czy dowód osobisty, prawy jazdy, dowód rejestracyjny jest już do odbioru); - możliwość monitorowania kolejki przy poszczególnych grupach stanowisk; - oraz rezerwacja wizyt. Jestem przekonana, że to dopiero początek ulepszeń czego sobie i mieszkańcom życzę. Pozdrawiam serdecznie. Agnieszka Marciniak Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit Agnisiu 20.10.05, 14:55 agnieszka_marciniak napisała: których zazdrości nam większość kraju, ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' Przez gazety internetowe slawa UM Szczecin doszla az do Szwecji; to dzieki Tobie.. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_marciniak Re: Agnisiu 20.10.05, 14:57 ??? czy możesz rozwinąć wypowiedź? A.M. Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit Re: Agnisiu 20.10.05, 15:02 Ciagle mam przed oczami Twoje zdjecie w "Glosie" z przed roku.. brrr az dostalem gesiej skorki.. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_marciniak Re: Agnisiu 20.10.05, 15:27 hmm... nie wiem czy dziękować czy przepraszać więc tylko życzę powodzenia w kontaktach z urzędem. A.M. Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit Re: Agnisiu 20.10.05, 15:28 Chetnie zostalbym twoim petentem.. :-) ..a pozniej kotkiem.. Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Agnisiu 20.10.05, 15:09 Esz to zołz jeden, ten swar. Mizdrzy się do jednej z najsmakowitszych urzędniczek Mariana:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Re.Wolta Re: Agnisiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 17:01 ??? Czyżby wypowiadają sie podtatusiali panowie? Odpowiedz Link Zgłoś
e.beata Re: W szczecińskim magistracie ruszyła internetow 19.10.05, 22:06 Sam pomysł dobry, ale realizację zobaczymy w praniu... Połączenie kolejki internetowej z numerkową?! Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_marciniak Re: W szczecińskim magistracie ruszyła internetow 20.10.05, 13:51 e.beata - dokładnie tak, to jest systemowe i automatyczne połączenie kolejki numerkowej z internetową. Przy rezerwacji przez internet trzeba wpisac imię, nazwisko, pesel i specjalny kod, który się wyświetli a przed wejściem na salę obsługi na bileterze (dołączona mała klawiaturka) - ponownie wstukać nr PESEL. System automatycznie sprawdzi poprawność rezerwacji i wydrukuje bilet do właściwej sprawy i grupy stanowisk. Zachęcam serdecznie. Pozdrawiam. Agnieszka Marciniak Dyrektor Biura Obsługi Interesantów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tuks Re: W szczecińskim magistracie ruszyła internetow IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 20.10.05, 11:12 Hurra!Brawo Maryjan nareszcie jakiś sukces! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XX Re: W szczecińskim magistracie ruszyła internetow IP: *.chello.pl 20.10.05, 14:26 ma tylko akurat dobrego admina, do którego się nie wtrąca, bo tego nie rozumie - tu mam na mysli Mariana. Inna zapora wolnego słowa urzędu odeszła (była z SLD) i trochę wolności się dostało w myśleniu tego urzędu. Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit Agnisiu 20.10.05, 14:28 a dlaczego nie postawicie kropki nad i, i calkowicie zlikwidujecie paletanie sie petentow po urzedzie? Bedzie taniej pod kazdym i dla kazdego wzgledem. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_marciniak Re: Agnisiu 20.10.05, 14:48 swantevitku;) wyżej jest moja odpowiedź (dla swarozyca) - w 30 sprawach można złożyc wniosek na formularzu interaktywnym, a gdy zostanie on podpisany przez interesanta podpisem elektronicznym to wtedy wcale nie musi przychodzić do urzędu. pozdrawiam ciepło Agnieszka Marciniak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zona pijaka Re: Agnisiu IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 20.10.05, 14:57 Sorry że się wyłamuję ale uważam że artykuł ten napisał przygłup. Zacytuję "Wówczas system poprosi nas o podanie imienia i nazwiska oraz numeru PESEL, wyświetli się również nasz kod - zabezpieczenie przed hakerami - numer trzeba wpisać w kratkę obok. Wizyta umówiona." Fragmentem tym gdzie przygłup napisał że "wyświetli się również nasz kod - zabezpieczenie przed hakerami" - uśmiałam się, az się usmarkałam. I nieważne że niewielu z forumowiczów to zrozumie. Odpowiedz Link Zgłoś
tylo Hola Hola z tą podnietą - testowaliście to ?? 20.10.05, 19:18 Gość portalu: a napisał(a): > Chociaz jedan rzecz ktora dobrze wyszla naszemu Urzedowi Miejskiemu. czy wyszła to się dopiero okaże. To że coś jest dostępne nie znaczy jeszcze że działa, a o stosowaniu tego nie wspomnę. Miernikiem będzie ilość zawieranych spraw/ składanych podań itp. "UWAGA! Do poprawnego użytkowania systemu wymagana jest instalacja wirtualnej maszyny Java." Jeżeli to ma być dostępność to ja dziękuję. Przeciętny internauta wie o javie tyle, że to bardziej "jawa i sen". A tu jeszcze warunek instalacji. Niby "samo " się instaluje, ale jeśli to ma być otwarcie "na ludzi" to gratuluję. i jeżeli wszystko ma działać tak jak e-formularz "Wpisu do ewidencji gospodarczej - tu otwórz" to gratukuję - "napletek"* się wczytuje i wczytuje, i wczytuje .... i się nie doczekałem na wczytanie. ebCommunicator cały czas coś wczytuje i na tym się kończy. Po 30 minutach nic nie mam na ekranie. Może to wina łacza, ale skoro moja 512 to za mało, to o stosowaniu tego nie ma mowy. "Wpis do ewidencji ... - tu pobierz" i mam na ekranie: <ebForm (...) <background> <colorValue>255 255 255</colorValue> </background> <border> (..............) i co z tym ma zrobić przeciętny internauta ?? Na rynku jest wiele aplikacji do obsługi formularzy w tym robione przez szczecińskie firmy. I jedno jest pewne - tamte działają. A ta nie. PS. * "napletek" to inaczej applet. Odpowiedz Link Zgłoś