Dodaj do ulubionych

POLICJANT POTRĄCIŁ NA PRZEJŚCIU

IP: *.vpn.rmf 02.10.02, 12:05
dziewczyne 20 letnia jechał bez włazczonej syreny. świadkowie mówia, ze nawet
90 tka. Szkopuł w tym, ze poszkodowana z siostrą i matką były na środku
przejścia.
sam widziałem jak ją reanimowali w karetce..... szok pełno krwi.
Gosiu władza od 3 lat pracuje w drogówce, w jego policyjnej hondzie stłukł
się reflektor, jak pociągnął dziewczynę 5 metrów od przejścia....

to tak do tematu o panach policjantach w barze turysta...
Obserwuj wątek
    • jszk Re: POLICJANT POTRĄCIŁ NA PRZEJŚCIU 02.10.02, 13:36
      Z marki pojazdu wnioskuję że motocyklem. Może trochę nie na temat ale w ciągu
      tego lata kilkakrotnie byłem świadkiem NIEUDOLNEGO kierowania motycklem przez
      policję. Odnoszę wrażenie, że część panów policjantów bierze służbowy motocykl
      bo chce nim się nauczyć jeździć lub, co gorsza, każą mu nim jeździć. Jeździłem
      parę lat takim pojazdem i potrafię rozpoznać osobę nie mającą doświadczenia w
      kierowaniu motorem. Jeżeli do jeżdżenia radiowozem czy motorem na sygnale
      wystarczy zdać kurs prawa jazdy kat. A czy B to chyba trzeba będzie uciekać z
      drogi daleko w bramę na widok czegoś takiego.
      • Gość: chrum Re: POLICJANT POTRĄCIŁ NA PRZEJŚCIU IP: *.vpn.rmf 02.10.02, 14:37
        dokładnie był to motocykl Honda, szczegółowej marki nie napiszę bo nie wiem,
        ale w każdym razie w kole zamiast szprych maja pięcioramienną białą gwaizdę.
        To było na owocowej. Tak sobie myślę, ze naszego prawa strzega ludzie, którzy
        sa nieodpowiedzialni lekko mówiąc. Gościu -3 lata służby, i dostaje taka hondę,
        więc kusi.... tylko, że teraz 20 letnia dziewczyna walczy o zycie.
        • Gość: Hiszpan Re: POLICJANT POTRĄCIŁ NA PRZEJŚCIU IP: 213.25.43.* 02.10.02, 15:23

Tak się składa że mam prawko kat A i B i nie tak dawno jadąc motorem widziałem
          co policjanci wyczyniali "swoimi" Hondami... Koleś jadący przede mną miotał się
          między autami jakby mu do gaci wpadł szerszeń... ten za mną nie nadążał za nami
          i zostawał co światła o dobre 60,70 m z tyłu, ja jadąc "w obstawie "policji
          jechałem nad wyraz przepisowo i na każdych światłach byłem razem z tym co mu
          wpadł szerszeń a czasami nawet szybciej... wniosek jaki mi się nasunął był
          jeden... oni musieli się uczyć jeździć na tych Hondach... bo przy odrobinie
          chęci i braku rozwagi (styl jazdy tego z szerszeniem) to po pierwszych
          światłach już bym ich nie widział w lusterkach...

Nie jest to reguła, bo znam kilku dobrych motocyklistów w drogówce, ale ten
          przypadek mógł pokazać jak doszło do tego wypadku...
          • bbury Re: POLICJANT POTRĄCIŁ NA PRZEJŚCIU 02.10.02, 15:54
            To fakt że niektórzy motocylkiści policjamni nie wyglądają na zawodowo
            przygotowanych :))) łątwo poznać po kombinezonach - niektóe wyglądają jakby
            były z większego kolegi. Na wysokości tyłka rzeczywiście jest miejsce na
            szerszenia a nawet na całe gniazdko :)))
            Możliwości są dwie
            - albo policja daje co ma i rozmiarwójka kombinezonów nie jest najlepsza
            - albo motorek zbiera sobie pierwszy lepszy i jeździ w kombinezonie kolegi...
      • Gość: wer Re: POLICJANT POTRĄCIŁ NA PRZEJŚCIU IP: *.eu.org / *.pl 14.10.02, 22:23
        Co Ty możesz wiedzieć o jeżdzeniu!
    • Gość: Paweł Re: POLICJANT POTRĄCIŁ NA PRZEJŚCIU IP: *.smsnet.pl / 192.168.1.* 02.10.02, 16:26
      Pozwolę sobie stanąć w obronie policjanta.Opiszę pewien paradoks. Wiem - doszło
      do wypadku - winny jest policjant, nie ma co nawet dyskutować. Ale jechał około
      60 km/h - tak wskazują ślady chamowania. Każdy z nas może potrącić pieszego
      który wtargnie na przejściu dla pieszych.Każdy z nas może byc sprawcą wypadku.
      Ale popatrzcie. To młody policjant.Pewnie musiał jechać pod stocznię szybko bo
      mu kazali.Pewnie też dyskretnie, bez sygnałów. Teraz patrzcie potrącił tą
      dziewczynę.Jak znam życie to go wywalą z roboty z miejsca. bo tak jest w
      policji.chłopak młody, całe życie przed nim. Był kiedyś taki wypadek na Piastów
      przy Miszka I.Pijany gość, pracownik WSM zabiił młodą dziewczynę.Zostawiła
      dwójkę małych dzieci i męża. Sprawca do tej pory chodzi normalnie.Co więcej
      dostaje szmal z WSM-ki.Adwokat robi wszystko aby faceta unieinnili.Nawet może
      zrobić,ze facet jest lekko stuknięty i nic mu nie zrobia. A tu policjant dla
      przykładu wyleci z roboty, sprawe z miejsca ma prokurator bo to wypadek z
      udziałem policjanta. Czy to sprawiedliwe?Czy tak powinno być?policjant był w
      pracy.Mało tego był trzeżwy.ja nie chce go bronić ale traktujmy wszystkich
      równo a nie ze poljant to trzeba go zamknąć.Słyszeliście wypowiedzi w radiu
      facetów z busów, które maja postój na Owocowej?Pojechali dla zasady bo
      policjanci ich kontrolują to jak by mogli i nie było sladów hamowania to by
      powiedzieli,ze jechał tym motocyklem 150 - dla informacji one tyle nie
      wyciągną.Nie wiem mi szkoda tego policjanta, dziewczyny także.A to o czym
      piszecie o tych zamałych skórach - czyja to wina?nie zwykłego policjanta. A
      maja taka robote za grosze ,że teraz on napewno po wypadku z tych pieniędzy nie
      wyżyje.Szkoda mi chłopaka. Trzeba jasno powiedzieć to nie było umyslne
      spowodowanie wypadku.Za gorsze zbrodnie ludzie chodzą po ulicach.A tu,że
      policjant to ma życie skończone - właściwie karierę. Popatrzcie ile jest takich
      wypadków dziennie w Szczecinie (potrąceń) pełno! A,że policnat to pewnie
      bardzie bije w oczy ale czy to sprawiedliwe? Dla wiadomości nie jestem
      policjantem .
      • Gość: Z........ Re: POLICJANT POTRĄCIŁ NA PRZEJŚCIU IP: *.net.iton.pl 02.10.02, 21:55
        Cos mi sie zdaje ze razem pracujemy w piekarni
    • Gość: KIEROWCA Re: POLICJANT POTRĄCIŁ NA PRZEJŚCIU IP: 213.155.167.* 02.10.02, 16:42
      mASZ COS DO POLICJANTÓW KTÓRZY JADAJA SNIADANIA W TURYSCIE???
      • Gość: misiek75 Re: POLICJANT POTRĄCIŁ NA PRZEJŚCIU IP: *.48.95.154.ip.atrax.pl 02.10.02, 22:48
        To wielkie nieszczęście dla tego policjanta,które zostanie w jego psychice do
        konca zycia.A dziewczyny mi szkoda ale ludzie nieraz nie potrafia przechodzic
        przez przejscie dla pieszych,a jak widza policje jadąca to potrafia w ładowac
        sie na chama pod nadjezdzajacy pojazd ,bo policja musi sie zatrzymac!Robia to
        niespodziewanie i energicznie!Rada dla jezdzacych policjantów zawsze
        zatrzymywac sie przed przejsciem dla pieszych gdy w okolicy widza pieszych!Jak
        równiez dla innych spiesz sie powoli,bo nie warto marnowac komus zycia i sobie!
        • Gość: Mr X do Dawo Re: POLICJANT POTRĄCIŁ NA PRZEJŚCIU IP: *.net.iton.pl 03.10.02, 08:49
          Nawiązując do artykulu z gazety wyborczej.
          "Policjant jechał szybko"
          Panie Dawo szybko to mozna sie wysrac a zjaką pred. jechal ten policjant to
          moze ustalic ekspertyza sladów blokowania kół poj. lub mozna zmierzyc
          urzadzeniem kontrolno-pomiarowym.
          Wg. artykułu jechał 80-90km/h zycze powodzenia na tym odcinku jesli uda się
          panu rozwinąc taką prędkość o 9:45
          Najłatwiej cos nasmarować pod publike, a wypadki niestety chodzą p[o ludziach
          i dla tego nazywa się to wypadek a nie zabójstwo
          • Gość: Ania L do Pana X IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 03.10.02, 15:03
            Zupełnie nie rozumiem gromów zsyłanych na autora art, opisał suche fakty nic
            poza....żadnego komentarza nawet nie ma odnośnie policjanta.
            Na pewno , Panie X równiez jest policjantem, dlatego czepiasz się pan tego
            artykułu. Wydaje mi się że był to odpowiedni temat do tego by zgnoić tego
            policjanta (jak zresztą wielu zrobiło to w tym wątku)a dziennikarz tego nie
            zrobił...
            pozdrawiam
          • Gość: Mr X do pani Re: POLICJANT POTRĄCIŁ NA PRZEJŚCIU IP: *.net.iton.pl 04.10.02, 23:31
            Pani aniu chyba nie czytala pani dokladnie artykulu z gw , uzyto tam slow
            33letni Grzegorz O tak traktuje się przestepce.
            Wiem ze wypadek jest przestepstwem ale nie umyslnym, ale dla mnie szukanie
            sensacji z wypadku człowieka to chamstwo kazdemu moze sie zdazyc.
            Odcinek ma 138m wiec 90km/h to nie lada sztuka nawet dla motocykla o poj.
            125cm3. a zaparkowane busy w odleglosci mniejszej niz 10m to tez wykroczenie
            mające duzy wplyw na to zdarzenie.
            A tak nawiasem to ta dziwczyna szla z matką tylko nie wiem skąd wziela sie
            siostra wg innych publikacji pisze sie wiele o świadkach a świadek to osoba
            która zeznaje na protokół i wystepuje w sądzie.
            Świadków bylo mnóstwo kazdy pisze ze cos widzial ale nikt nie zeznaj dziwne
            prawda. A no tak w zwiazku z art233 par1 za zskladanie falszywych zeznan grazi
            tylko 5 lat wczasów na koszt panstwa
            z powazaniem pan X
    • Gość: Perełka Re: POLICJANT POTRĄCIŁ NA PRZEJŚCIU IP: *.teleton.pl 02.10.02, 16:48
      Jestem bardzo ciekawa w jaki sposób świadkowie zmierzyli prędkość bo z tego co
      się orientuję do tego potrzebne są specjalne urządzenia a dla kogoś kto stoi z
      boku pojazd jadący z prędkością około 30 km/h jedzie bardzo szybko. Nie bawmy
      się w ekspertów skoro nimi nie jesteśmy. A jeżeli chodzi o świadków i
      dziennikarzy to chyba powinni być rzetelni i obiektywni a nie rzucać sie na
      policjanta. Ktoś kto jest kilka razy dziennie kontrolowany przez policje, która
      wypisuje mu mandaty nie może być w żaden sposób wiarygodnym świadkiem. Poza tym
      radzę spojrzeć na statystyki wypadków i ile z nich powodują policjanci, a to
      też zwykli ludzie. Trochę wyrozumiałości i obiektywizmu a kolegom dziennikarzom
      ciekawszego zajęcia a nie żerowania na czyimś niesczęściu.
      • Gość: jan Re: POLICJANT POTRĄCIŁ NA PRZEJŚCIU IP: 213.155.167.* 02.10.02, 17:37
        Popieram i opinie Perełki i Pawła, co ja moge dodac: to że są to dwie tragedie,
        policjanta i rodziny potrąconej. Mam nadzieje, że ktoś na to wszystko spojrzy
        rozsądnie. Teraz najważniejsze jest zdrowie dziewczyny.
      • Gość: Mr X Re: POLICJANT POTRĄCIŁ NA PRZEJŚCIU IP: *.net.iton.pl 14.10.02, 22:15
        xxxxxxxxx
      • Gość: Mr X Re: POLICJANT POTRĄCIŁ NA PRZEJŚCIU IP: *.net.iton.pl 14.10.02, 22:51
        ???????? no coment
    • Gość: iha Re: POLICJANT POTRĄCIŁ NA PRZEJŚCIU IP: *.teleton.pl 02.10.02, 17:22
      Bardzo ciekawe jest to że dziennikarze z radia RMF FM tak szybko byli na
      miejscu wypadku gdzie policjant potrącił pieszą a zabrakło ich na wypadku gdzie
      jeden z ich redakcyjnych kolegów spowodował wypadek gdzie ucierpiało małżeństwo
      i ich maleńkie dziecko. No tak zapomniałem że to ich kolega a policjanta nie
      znają albo nie lubią. Szkoda że czyjeś widzimy pod lasem a własnego pod nosem
      nie!
      • bbury Re: POLICJANT POTRĄCIŁ NA PRZEJŚCIU 03.10.02, 15:14
        Gość portalu: iha napisał(a):

. Szkoda że czyjeś widzimy pod lasem a własnego pod nosem
        > nie!

Chyba trafiłeś(łaś) w sedno.
    • lupin3 nie wierzyc jottce 02.10.02, 18:47
      dopiero pisala ze w szczecinie wieksza kultura jazdy niz w krakowie a tu
      prosze, stroz prawa rozjezdza ludzi na pasach.
    • Gość: Mr X Re: POLICJANT POTRĄCIŁ NA PRZEJŚCIU IP: *.net.iton.pl 03.10.02, 11:45
      a w koszalinie na przejsciu Mazda potrąciła 2 osoby, mozne tym sie
      zajmiecie.
      A sorry zapomnialem ze to cywil potrącił
    • lupin2 Jeżdzą jak szaleni. 03.10.02, 18:19
      Z moich obserwacji wynika również, że motocyklowi policjanci to często "Jeżdżcy
      Apokalipsy" lub "Izy Riders".
      • Gość: Paweł Re: Jeżdzą jak szaleni. IP: *.smsnet.pl / 192.168.1.* 03.10.02, 18:33
        lupin2 napisał:

> Z moich obserwacji wynika również, że motocyklowi policjanci to
        często "Jeżdżcy
        >
        > Apokalipsy" lub "Izy Riders".

Jedno jest pewne. Ten wypadek mógł się przydazyć każdemu.Trafiło na policjanta.
        Czy Waszym zdaniem na tej ulicy gdzie doszło do wypadku nie panuje za duże
        zamieszanie? Stoja tam busy!Dziś pojechałem tam popatrzeć na to miejsce.I
        jeżeli jedzie sie od góry i stoja busy i w dodatku jak jeszcze na dokładke stoi
        kolejny na zakreskowanym polu to nie widać przejścia.I jak pieszy wychodzi zza
        busa to jest właściwie na środku jezdni - popatrzcie przy okazji. Tu znów jak w
        przypadku wypadku na Wojska Polskiego przy Zaleskiego winni są nasi
        inzynierowie z miasta od ruchu - spece podobno - tak mi sie wydaje a nie
        policjant.On jest chyba także ofiarą głupich decyzji.
    • Gość: CZRODZIEJ Re: POLICJANT POTRĄCIŁ NA PRZEJŚCIU IP: *.inet.com.pl 03.10.02, 19:00
      WIESZ MAM OCHOTE DOJEBAĆ CI ILE MAM SIŁ!! ŻYCZE TOBIE WSPANIAŁY PIESZY LUB
      KIERUJĄCY BYŚ SAM ZNALAZŁ SIĘ W TAKIE SYTUACJI MOŻE NAWET GORSZEJ! WTEDY
      ZROZUMIESZ COŚ CO W TEJ CHWILI JEST DLA CIEBIE OPOWIEŚCIĄ DENIKENA ( TO TAKI
      AUTOR CO WYJAŚNIA WSZYSTKO CO ZAGADKOWE) NIEZROZUMIAŁE, POSTAW SIĘ W TAKIEJ
      SYTUACJI, ŻE TEN GLINA JAK GO NAZWAŁEŚ JEDZIE RATOWAĆ TWOJE JEBANE ZYCIE A TY
      LEZYSZ NA PASACH BO NIE POLICJANT TYLKO CROSSOWIEC ,KTÓRY JEŹDZI PO JEDNOŚCI NA
      JEDNYM KOLE WALNĄŁ CIĘ TEN MALUTKI MÓZG JAK ZIARENKO FASOLI, OSKARŻASZ,
      CHŁOPAKA NIE WIEDZĄC ILE JECHAŁ NA GODZINĘ I W JAKIM CELU!!!!!! POMYŚL O TYM,A
      W DALSZYM KOMENTAŻU :... NIE ODJECHAŁ TYLKO NATYCHMIAST UDZIELIŁ PIERWSZEJ
      POMOCY A TO JEST NAJWAŻNIEJSZE, NIE SPIERDZIELIŁ Z MIEJSCA GDYZ RATOWAŁ LUDZKIE
      ŻYCIE POMIMO NIESZCZĘŚCIA JAKIE SIE STAŁO!!! POSTAW SIĘ W JEGO SYTUACJI,KTO BYŁ
      ŚWIADKIEM, BUSIARZE, KTÓRYCH KONTROLOWAŁ PO 5 RAZY DZIENNIE BYŚ TY JADĄC NAD
      MORZE LUB GRYFINA MÓGŁ ODBYĆ PODRÓŻ ZA POŁOWĘ CENY!!!! PRĘDKOŚĆ TO POJĘCIE
      WGLĘDNE WĄSKA ULICZKA, PRZEJAZD MOTOREM TO HAŁAS A TAK NAPRAWDĘ TO NIE JECHAŁ
      SZYBKO BO ŚLADY BLOKOWANIA KÓŁ MÓWIĄ INACZEJ, CHŁOPAK JEST POD OPIEKĄ
      PSYCHOLOGA- DLACZEGO? BO TAKI SKURWIEL ZIMNY JAK TY OSKARŻA GO !!! NASTĘPNIE
      PRZEZ PRZEJŚCIE DLA PIESZYCH JAK OPISUJESZ PRZECHODZIŁY TYLKO DWIE OSOBY A NIE
      JAK MÓWISZ TRZY, TA TRZECIA OSOBA PRZYTULAŁA POLICJANTA WIĘC JEST KIMŚ BARDZO
      BLISKIM DLA NIE GO, I TO ONA ZAOPIEKOWAŁA SIĘ MATKĄ TEJ POSZKODOWANE BO NIKT
      NAWET NIE ZAINTERESOWAŁ SIĘ JEJ OSOBĄ!!! WIĘC POMYŚL ZANIM COŚ POWIESZ BO MAM
      WIELKIE PRZECZUCIE ZE SAM KIEDYŚ BĘDZIE POTRZEBOWAŁ POMOCY OD POLICJI I
      ZOBACZYMY JAK SIE BĘDZIESZ ZACHOWYWAŁ. ŻYCZĘ TOBIE BYŚ PRZEMYŚLAŁ ZANIM COŚ
      NAPISZESZ,NO ALE JEST DEMOKRACJIA I MOGĘ POWIEDZIĆ ,ŻE JESTEŚ DEBILEM.
      POZDRAWIAM
      • Gość: chrum Re: POLICJANT POTRĄCIŁ NA PRZEJŚCIU IP: *.vpn.rmf 04.10.02, 11:33
        nie wiem do kogo kierowałeś swoje słowa, ale uspokój. Jeśli do mnie, to
        odpowiadam; w pierwszym tekście nie pisałem, że policjant jest złym
        człowiekiem, bo tego nikt stwierdzić nie moze, a na pewno nie na podstawie
        wypadku.
        Nie użyłem nawet słowa "glina", bo środowiesko policji wbrew pozorom jest mi
        dobrze znane i może cię zdziwię ale nawet szanowane. Goście w mundurach byli
        zawsze dla mnie synonimem porządku i bezpieczeństwa. Taka ich rola.
        Po kolejne zakładając mundur facet, albo kobieta nie jest zwykłym człowiekiem
        tylko funkcjonariuszem państwowym na którym spoczywa zajebiście olbrzymia
        odpowiedzialność- oni służą ludziom, społeczeństwu, dbaja o nich (min. dlatego
        ich patronem jest Archanioł Michał, to przecież stróże porządku)
        Ale do rzeczy jak wspomniałem policjant wedlug mnie powienien bvardziej njiż
        zwykły człowiek być ostrożny i przestrzegać prawa. To policjant drogówki, więc
        tym bardziej na ulicy powienien być czujny.

"zbliżając sie do przejścia kierowa zobowiązany jest do SZCZEGÓLNEJ
        OSTROŻNOŚCI, a widząc pieszych oczekujących nma przejście MUSI SIĘ ZATRZYMAĆ I
        ICH PRZEPUŚCIC" takie jest prawo drogowe. Wielu kierowców nie zdaje sobie z
        tego sprawy, ale przejedzając przez przejście, kiedy piesi czekają aż samochody
        przejadą kierowcy tak na prawdę wymuszają (!!!) pierszeństwo. Pomyślałbyś?
        Ja nie jestem policjantem i o tym wiem , więc kierwoca z drogówki tym bardziej
        zna te prawo.

Sprawa Kolejna Nie mam zamiaru najeżdzac na faceta, bo tez miałem stłuzkę i nie
        jedną i wiem że wypadku niekt się nie spodziwa i nie chce, zdarzyć się mozę
        każdemu.
        Ale powiedz sam jak myśl się nasuwa kiedy wcześniej widzę podobnych
        motocyklistów na ładnych białych hondach, którzy wariują jak Linda w sezonie na
        Leszcza.
        Hamsko to zabrzmi, ale często zdarza się niestey , ze władza jaka dysponuja
        policjanci służy im do działania w ochronie porządku publicznego, a nie do
        podwyższenia własnej samooceny. Czasami uderza do głowy jak sława... nie mów że
        tak nie jest.. Oczywiscie to tylko pojedyncze przypadki, ale zawsze są.

W ogóle skąd oskarżenie że ja kogos wytykam palcem -to on. Nie życzę mu źle,
        nie chciał tego, ale tez nie zdawał sobie sprawy do czego moze dporowadzić
        drobny bład w kierowaniu motorem.
        Bądzmy powazni to tragedia i ofiary i sprawcy, chciałem tylko zwrócic uwagę, ze
        wypadek jest ewenementem, bo spowodowany przez kogoś, kto w zamierzeniu dba o
        porządek na ulicach.
        Jak było na prawdę wie tylko sam kierwoca, a badania moga pomóc w ustaleniu
        kilku danych...
        Więc wychamuj.... przez to właśnie zaczynaja sie niepotrzebne kolejne afery.
        pozdrawiam
      • Gość: CZARODZIEJ POLICJANT POTRĄCIŁ IP: *.inet.com.pl 06.10.02, 12:30
        DZIĘKUJĘ ZA SPROSTOWANIE SPRAWY ACZKOLWIEK NADAL NIE ROZUMIESZ ,NIE CHCE DLA
        KOGOKOLWIEK BY ROZDMUCHIWĆ TĄ CAŁĄ SPRAWĘ BO JEST ON BARDZO PRZYKRA DLA WIELU
        OSÓB: DLA POSZKODOWANEJ JAKO PRZECHODNIA I JEJ RODZINY ORAZ POSZKODOWANEGO
        POLICJANTA! MONIKA JEST POD DOBRĄ OPIEKA WSPANIAŁYCH LEKARZY KTÓRZY NIOSĄ JEJ
        POMOC I OPIEKĘ( Z TEGO CO WIEM TO JEJ STAN JEST STABILNY I ZDNIA NA DZIEŃ WG.
        OPINII LEKARZY POLEPSZA SIĘ) ALE MAM JEDNO ZASTRZEŻENIE OCZYWIŚCIE DO
        LEKARZY!!!!!! SAM WIDZIAŁEM JAK W TEN NIEFORTUNNY DZIEŃ WKŁADANO JĄ NA NOSZE,
        CHŁOPIE MASAKRA!!! KTOŚ KTO PRZYJECHAŁ PO NIĄ POTRAKTOWAŁ TA NISZCZĘSNĄ KOBIETĘ
        JAK " SKÓRĘ" SORRY ZA SŁOWNICTWO ALE TO MNIE BULWERSUJE!POWIEM DALEJ...CHWYCILI
        JA ZA UBRANIE I RZUCILI NA NOSZE CZY PRZY OBRAŻENIACH GŁOWY JAKIE MIAŁA MONIKA
        MOZNA BYĆ POTRAKTOWANYM TAK CIEPŁO I OPIEKUŃCZO PRZEZ OSOBY WYKWALIFIKOWANE
        NIOSACE POMOC OSOBĄ WYPADKÓW, TO POLICJANT Z PRZYDROŻNĄ OSOBĄ UDZIELIŁ JEJ
        POMOCY I STARAŁ BY SIĘ NIE PODNOSIŁA, A TU PRZYJEZDZA "R" I DALEJ JUŻ
        WIESZ...... MYŚLĘ, ŻE TRZEBA POMÓC IM WSZYSTKIM PANI M I PANU G. WYJAŚNIAM
        JEDNĄ RZECZ KTÓRĄ UCZONO MNIE W SZKOLE I NA KURSIE NA PRAWO JAZDY, ZANIM
        WEJDZIESZ NA PRZEJŚCIE DLA PIESZYCH UPEWNIJ SIĘ CZY MOŻESZ, DALEJ PRAWO O RUCHU
        DROGOWYM ZABRANIA PARKOWANIA POJAZDÓW LUB ZATRZYMANIA PRZED PRZEJŚCIEM DLA
        PIESZYCH , CZYŻ WINY NIE PONOSZĄ TEŻ "BUSIARZE" A MOŻE INŻYNIER MIASTA????
        WIESZ CHYBA JUŻ CIEBIE BARDZO LUBIĘ MOŻĘ MY CZASAMI POPISAĆ O SPRAWACH
        BULWERSUJĄCYCH LUB MIŁYCH ? POZDRAWIAM - CZARODZIEJ
      • Gość: Ad Anomim Dajcie spokój!!! IP: *.ewz.gda.pl 16.10.02, 18:12
        Wreszcie jakieś mormalne ludzkie odruchy!!!
        Dzięki! Dobrze, że są jeszcze normalni ludzie na świecie...
        A wszystkie te domysły to bójda... Jutro jest przesłuchanie. Modlę się, żeby
        normalni ludzie podjęli decyzję. Grzegorz O. to zwykły człowiek, któremu
        zdarzyła się tragedia. Nie glina. Człowiek.
    • Gość: JACEK Re: POLICJANT POTRĄCIŁ NA PRZEJŚCIU IP: 64.9.159.* 05.10.02, 02:03
      Najlepiej cala ta historie skomentowal Z piszac cyt:

Gość: Z........ 02-10-2002 21:55

Cos mi sie zdaje ze razem pracujemy w piekarni

Ot i wsio ;-)))))
      • Gość: Paweł Re: POLICJANT POTRĄCIŁ NA PRZEJŚCIU IP: *.smsnet.pl / 192.168.1.* 05.10.02, 10:26
        Gość portalu: JACEK napisał(a):

> Najlepiej cala ta historie skomentowal Z piszac cyt:
        >
        > Gość: Z........ 02-10-2002 21:55
        >
        > Cos mi sie zdaje ze razem pracujemy w piekarni
        >
        > Ot i wsio ;-)))))

Skoro to dla Ciebie najlepszy komentarz tego tragicznego zdarzenia. Nie życzę
        abyś musiał się znaleźć w podobnej sytuacji.
        • Gość: JACEK Re: POLICJANT POTRĄCIŁ NA PRZEJŚCIU IP: 64.9.159.* 07.10.02, 16:10
          Gość portalu: Paweł napisał(a):

> Gość portalu: JACEK napisał(a):
          >
          > > Najlepiej cala ta historie skomentowal Z piszac cyt:
          > >
          > > Gość: Z........ 02-10-2002 21:55
          > >
          > > Cos mi sie zdaje ze razem pracujemy w piekarni
          > >
          > > Ot i wsio ;-)))))
          >
          > Skoro to dla Ciebie najlepszy komentarz tego tragicznego zdarzenia. Nie życzę
          > abyś musiał się znaleźć w podobnej sytuacji.

Trzeba byc zlosliwym by ten post odebrac jako komentarz zdarzenia, post jest komentarzem nagonki na policje . I
          policyjnych umiejetnosci w kierowaniu pojazdami ale....niewazne.......................................
    • etaxi wypadek ! jeden z wielu....... a może by tak 06.10.02, 13:20
      wypadek ! jeden z wielu....... a może by tak w końcu zastanowić się dlaczego
      na drogach nadal jest tak, że musi dochodzić do takich sytuacji.
      Człowiek prowadzący ten samochód działał w dobrej wierze, nawet słyszałem że
      pomagał nie uciekał jak wielu by tak zrobiło, nie był pijany !

Ja jestem taksówkarzem ! wielu zaraz powie , że też jezdzimy źle itd, itp.
      A może jednak czasami ma się tzw. zły moment i to wtedy właśnie się dzieją
      rzeczy, które w innym czasie by się nie stały.

Prawdą jest,że na przejściu dla pieszych / ale nie było jeszcze dochodzenia i
      w tej sprawie tylko gdybamy,spekulujemy za klawiatury.

Rozumiem wypowiedzi policjantów,policjantek , przechodniów i innych
      zaangażowanych w ten przypadek.
      Jednak należy się powstrzymać nawet jeszcze w tej chwili od zarzucania komu
      kolwiek win i zaniedbań !!!! Te osoby uczestniczące w wypadku, udzielające
      pomocy przeżywają też własny w tej chwili HOROR. ZROZUMCIE ICH !!!!
      ****************************************************************************

wiemy, że takie tematy są atrakcyjne , poczekajmy na wyjaśnienia > autor postu
      niech śledzi temat w mieście i napisze nam o wynikach.
    • Gość: ŚMIERĆ Re: POLICJANT POTRĄCIŁ NA PRZEJŚCIU IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 06.10.02, 22:05
      A dziewczyna ... nie żyje.

www1.gazeta.pl/szczecin/1,34939,1051363.html
    • Gość: dad Odeszła od nas Monika. Pamiętajcie o niej. IP: *.intranet / 192.168.0.* 06.10.02, 22:32
      Tyle różnych słów.

Chcialbym tylko powiedziec, że jest mi bardzo przykro z powodu nieszcześliwej
      śmierci młodej dziewczyny. Była na pewno wspaniałym człowiekiem, a gdyby żyła
      mogłaby być jeszce wspanialszą. Mogłaby jeszcze wiele w życiu dokonać. Mam syna
      w jej wieku. Głęboko współczuje jej bliski i łączę sie z nimi w ich bólu.

Odeszła od nas Monika. Ten watek szybko sie zakończy - zapamiętajmy dłużej
      Monikę.

Po człowieku nic nie zostaje, oprócz dobrej pamięci o nich.

Nie znałem Moniki. Może ktoś ją znał i mógłby napisać o niej kilka prostych
      słów?
    • Gość: chrum Re: POLICJANT POTRĄCIŁ NA PRZEJŚCIU IP: *.vpn.rmf 07.10.02, 16:36
      cos wam powiem..... dzieczyna nie żyje.
      warto jednak teraz skupić sie nad kierowcą motoru.
      Gościu ma 33 lata, i na sumieniu ma życie. Nie wyobrażam sobie jak bym sie
      zachował na jego miejscu, dół jak chój (przepraszam). Uważam że konsekwencje
      jakie by ludzkość nie wymyśliła, nic tu po nich. Bo suminie i tak da mu w kość.
      Chcę zwrócić uwagę, że nie jest facetowi lekko. Stało się źle, ale nikt tego
      nie chciał. Może was zdiwię, ale trzymam kciuki za niego. Stary, wiem że to był
      wypadek i nawet nie wyobrażam sobie tego co czujesz, ale nie miałeś zamiaru.
      To mógły być każdy, kto ma prawko i siedział na motocyklu.
      Nie chcę nikogo pochwalać, ale stało się. Monika nie żyje, bo jej ciało nie
      wytrzymało. Teraz warto by było zająć się psychiką kierowcy... on tez
      potrzebuje pomocy. wbrew pozorom.......
      na konic krótka pointa... tyle pisaliście o Bogu. Więc cytat, "kto bez grzechu
      niech pierwszy rzuci kamień". amen.

dzięki za aktywność. chrum
      • Gość: .???. Re: IP: *.3.0-27.asternet.pl 08.10.02, 11:16
        ...muszę przyznać i biję tobie brawo! ostatnie zdanie komentarza jet największe
        jakie kiedykolwiek ktoś napisał! Tragedia ,tragedią jednak zobacz sam co się
        dzieje teraz na ul. Owocowej, dajmy już spokój czy byłby to zwykły obywatel czy
        sam Prezydent jest to miejsce niebezpieczne, to cytuję z wczorajszego forum TV
        3. pozdrawiam .???.
    • Gość: jerzy Re: Nostalgia IP: *.osowo.pl 08.10.02, 00:38
      www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=70&w=3186753&a=3187623
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka