Dodaj do ulubionych

Rozwinięcie -program gospodarczy cz. III

IP: 212.14.60.* 14.10.02, 09:36

6. DECYZJE ODBUDOWUJĄCE NASZĄ LOKALNĄ RACJĘ STANU
Zacznę od uruchomienia procedur prowadzących do uwłaszczenia wszystkich
wieczystych użytkowników oraz przywrócenia w Szczecinie siedziby centrali
banków . Warszawa ma takich siedzib-48, Poznań-5, Gdańsk i Wrocław po 4 ,
Szczecin 0. Chociaż nawet Barlinek ma taką siedzibę. Nie chodzi tu o sprawy
prestiżowe. Brak centrali silnego banku, związanego z lokalna gospodarką i
znającego jej realia, bardzo osłabia pozycję gospodarki szczecińskiej w
stosunku do innych regionów. Nie kreuje tworzenie się lokalnych elit.
Rozpocznę procedury pozyskiwania funduszy pomocowych UE, rządowych i Banku
Światowego, mających na celu odbudowę pozycji Szczecina jako nowoczesnego
miasta portowego z rozwijającą się gospodarka morską Aby skorzystać z pomocy
UE konieczna będzie sanacja budżetu Gminy. Taki program sanacji kończę
opracowywać.
Nasza lokalna racja stanu jest to konsekwentne inwestowanie w
przyszłe dochody Gminy, np. budowa obwodnicy zachodniej przy wsparciu UE i
sąsiednich gmin, przetarg na uruchomienie przeprawy promowej w miejscowości
Święte itp. . Będę unikał podejmowania decyzji dających wątpliwe korzyści
doraźne. Decyzje takie pozbawiają bowiem Gminę ważnych źródeł dochodów i
miejsc pracy. Nie pozyskano żadnego inwestora w przemyśle, w nowych
technologiach, nie rozwiązano palących problemów komunalnych. Przykładowo za
cenę jednorazowych korzyści,. np. ze sprzedaży gruntów pod hipermarkety
(nawet gdyby te korzyści zawsze trafiały do miasta), znacznie zredukowano
możliwość zatrudnienia oraz dochodowość Gminy na dziesięciolecia. W
przypadku kupiectwa odpisy podatków na rzecz Gminy wynoszą 27, 5 % , a od
nowego roku 44 %. Przy opodatkowaniu w oparciu o kartę podatkową w Gminie
zostaje 100 % podatków. W przypadku hipermarketów, nawet gdyby były one
zarejestrowane w Szczecinie ( a tak nie jest) i nie były zwolnione z podatków
( a są) uzysk Gminy w tym wypadku wynosiłby 5 %, a po zmianie ustawy 8, 5
%.

7.WSPARCIE GMINY DLA ŚRODOWISKA NAUKOWEGO, KULTURY I SPORTU.
Nie znam się na tej problematyce, dlatego zamierzam powołać zespoły
ludzi związanych z tymi dziedzinami o uznanych autorytetach. Będę starał się,
aby Gmina sprawowała aktywny mecenat dla przedsięwzięć o dużej randze
artystycznej i promującej nasz region. Nie może też być tak, że Gmina łoży
duże środki na oświatę i toleruje sytuację gdy na jednego nauczyciela
przypada mniej niż dziesięć uczniów, a mimo to jesteśmy na szarym końcu
jeżeli chodzi o efekty nauczania. Będziemy wspierać także takie działania
środowiska akademickiego, które spowodują, że otrzymamy absolwentów tych
uczelni przygotowanych do stawienia czoła wyzwaniom., twardych , nie bojących
się ryzyka., o specjalnościach, na które jest zapotrzebowanie.
Obserwuj wątek
    • Gość: REANATA LUDZIE TO PARANOIK !!! IP: 212.14.60.* 14.10.02, 10:57
      Gość portalu: MIchał Chrobrowski napisał(a):

>
      > 6. DECYZJE ODBUDOWUJĄCE NASZĄ LOKALNĄ RACJĘ STANU
      > Zacznę od uruchomienia procedur prowadzących do uwłaszczenia wszystkich
      > wieczystych użytkowników oraz przywrócenia w Szczecinie siedziby centrali
      > banków . Warszawa ma takich siedzib-48, Poznań-5, Gdańsk i Wrocław po 4 ,
      > Szczecin 0. Chociaż nawet Barlinek ma taką siedzibę.

Co ma wspólnego Gmina z zakładaniem Centrali banku komercyjnego.
      LUDZIE TO PARANOIK !!! I TO NIEBEZPIECZNY GDYBY DOSTAŁ WŁADZĘ. nA CAŁE
      SZCZĘŚCIE DOSTANIE JAKIE 0.5%.
      • Gość: REANATA Re: LUDZIE TO PARANOIK !!! IP: 212.14.60.* 14.10.02, 18:18
        Gość portalu: REANATA napisał(a):

> Gość portalu: MIchał Chrobrowski napisał(a):
        >
        > >
        > > 6. DECYZJE ODBUDOWUJĄCE NASZĄ LOKALNĄ RACJĘ STANU
        > > Zacznę od uruchomienia procedur prowadzących do uwłaszczenia wszystkich
        > > wieczystych użytkowników oraz przywrócenia w Szczecinie siedziby centrali
        >
        > > banków . Warszawa ma takich siedzib-48, Poznań-5, Gdańsk i Wrocław po 4 ,
        >
        > > Szczecin 0. Chociaż nawet Barlinek ma taką siedzibę.
        >
        > Co ma wspólnego Gmina z zakładaniem Centrali banku komercyjnego.
        > LUDZIE TO PARANOIK !!! I TO NIEBEZPIECZNY GDYBY DOSTAŁ WŁADZĘ. nA CAŁE
        > SZCZĘŚCIE DOSTANIE JAKIE 0.5%.
        ŻARTUJĘ OCZYWIŚCIE:))))))))
        • lupin2 A co REANATO ...? 14.10.02, 18:59
          Gość portalu: REANATA napisał(a):

> Gość portalu: REANATA napisał(a):
          >
          > > Gość portalu: MIchał Chrobrowski napisał(a):
          > >
          > > >
          > > > 6. DECYZJE ODBUDOWUJĄCE NASZĄ LOKALNĄ RACJĘ STANU
          > > > Zacznę od uruchomienia procedur prowadzących do uwłaszczenia wszystki
          > ch
          > > > wieczystych użytkowników oraz przywrócenia w Szczecinie siedziby cen
          > trali
          > >
          > > > banków . Warszawa ma takich siedzib-48, Poznań-5, Gdańsk i Wrocław p
          > o 4 ,
          > >
          > > > Szczecin 0. Chociaż nawet Barlinek ma taką siedzibę.
          > >
          > > Co ma wspólnego Gmina z zakładaniem Centrali banku komercyjnego.
          > > LUDZIE TO PARANOIK !!! I TO NIEBEZPIECZNY GDYBY DOSTAŁ WŁADZĘ. nA CAŁE
          > > SZCZĘŚCIE DOSTANIE JAKIE 0.5%.
          > ŻARTUJĘ OCZYWIŚCIE:))))))))

Rano zalegał Ci kasę za pracę na internecie. Następnie skroił kogoś, wypłacił
          Ci a Ty teraz "żartowałam". Jak tak możesz żyć od wypłaty do wypłaty z ta
          chuśtawką nastrojów. Lubię, nie lubię. Lubię, nie lubię.
    • spokojny http://republika.pl/herrera/ 14.10.02, 11:48
    • Gość: Jurek Re: Rozwinięcie -program gospodarczy cz. III IP: *.agro.ar.szczecin.pl 15.10.02, 11:26
      Ple.ple!!!
      Jaki może Pan mieć wpływ na przeniesienie central banków,-żaden
      Czy inne gminy (ościenne) wiedzą,że Pan chce z nimi "coś budować"
      Jakie Ma Pan kwalifikacje do konsultacji ze środowiskami naukowymi, -żadne: coś
      trzeba umieć żeby móc przedstawić temu środowisku problemy, zrozumieć i ocenić
      rady rady
      Pan się nadaje na prezydenta tak, jak ja na arcybiskupa
      zajmij się chłopie tym co nie przekracza Twoich kompetencji!!!
      • Gość: sevenn Wątpliwości Jurka IP: 212.14.60.* 15.10.02, 15:29
        Gość portalu: Jurek napisał(a):

> Ple.ple!!!
        > Jaki może Pan mieć wpływ na przeniesienie central banków,-żaden przeniesienia
        nie , ale zachęcić i stworzyć do tego warunki -tak.
        -->W jaki sposób Jurku Barlinek przyciągnął do swego miasta siedzibę banku i co
        to zmieniło w funkcjonowaniu miasta? Jezeli jest siedziba banku, to wówczas
        jest większa władza . To centrala dyponuje kredytami, a na poziomie oddziału
        nic nie jest się w stanie samodzielnie załatwić. Stąd tak długie oczekiwania na
        kredyty mieszkaniowe, stąd mały wzrost inwestycji na poziomie miasta. Rozmowy
        się odbyły nie jest to właśnie ple, ple, a zainteresowanie lokalnych odziałów
        jest spore!

> Czy inne gminy (ościenne) wiedzą,że Pan chce z nimi "coś budować"
        -->Z pewnością wszytskie ościenne gminy byłyby chętnę budować ze Szczecinem ,
        jeżeli miałyby z tego korzyści. Budowa obwodnicy zachodniej -myslę, że każda
        Gmina chciałaby, aby taka obwodnica powstała. dzieki temu nie tylko odciąża się
        lokalne drogi, lokalny ruch, ale wzrasta poziom atrakcyjności turystyczne.
        Jurek, co ja mam mówić dalej, nie chciałbyś, żeby taka obwodnica powstała? Bo
        ja bardzo!
        Jakie Ma Pan kwalifikacje do konsultacji ze środowiskami naukowymi, -żadne:
        coś trzeba umieć żeby móc przedstawić temu środowisku problemy, zrozumieć i
        ocenić
        -->.Sam sobie odpowiedziałeś na to pytanie, a szkoda. P. Michał Chrobrowski
        czynnie uczestniczył w zyciu naukowym Politechniki. Współtworzyl pierwsze
        polskie komputery, na których pracowały wówczas TPSA i inne firmy. Jego
        rzecznikiem prasowym jest prof. Ryszard Kaleńczuk, a w jego Komitecie jest
        wielu nauczycieli, doktorów, profesorów i środowisk naukowych, twórczych. Nie
        tylko P. Teresa otacza się mądrymi ludzmi.
        > rady rady
        --> Madra rada zawsze sie przyda......
        > Pan się nadaje na prezydenta tak, jak ja na arcybiskupa
        --> Nie wiem jak wielkie masz w sobie powołanie i nie wiem na ile Twoje
        kwalifikacje umożliwią spełnienie, ale życzę Ci tego z całego serca.

> zajmij się chłopie tym co nie przekracza Twoich kompetencji!!!
        ----> :)))))))))))))))))dobra rada nie jest zła, a tak jak najbardziej na
        miejscu, dlatego P. Michał podjał decyzję o kandydowaniu.
        Pozdrawiam mocno.
        • lupin2 Re: Wątpliwości Jurka są oczywiste. 15.10.02, 16:12
          Gość portalu: sevenn napisał(a):

> Gość portalu: Jurek napisał(a):
          >
          > > Ple.ple!!!
          > > Jaki może Pan mieć wpływ na przeniesienie central banków,-żaden przeniesie
          > nia
          > nie , ale zachęcić i stworzyć do tego warunki -tak.
          > -->W jaki sposób Jurku Barlinek przyciągnął do swego miasta siedzibę banku i
          > co
          > to zmieniło w funkcjonowaniu miasta? Jezeli jest siedziba banku, to wówczas
          > jest większa władza . To centrala dyponuje kredytami, a na poziomie oddziału
          > nic nie jest się w stanie samodzielnie załatwić. Stąd tak długie oczekiwania
          na
          >
          > kredyty mieszkaniowe, stąd mały wzrost inwestycji na poziomie miasta. Rozmowy
          > się odbyły nie jest to właśnie ple, ple, a zainteresowanie lokalnych
          odziałów
          > jest spore!
          >
          > > Czy inne gminy (ościenne) wiedzą,że Pan chce z nimi "coś budować"
          > -->Z pewnością wszytskie ościenne gminy byłyby chętnę budować ze Szczecinem
          > ,
          > jeżeli miałyby z tego korzyści. Budowa obwodnicy zachodniej -myslę, że każda
          > Gmina chciałaby, aby taka obwodnica powstała. dzieki temu nie tylko odciąża
          się
          >
          > lokalne drogi, lokalny ruch, ale wzrasta poziom atrakcyjności turystyczne.
          > Jurek, co ja mam mówić dalej, nie chciałbyś, żeby taka obwodnica powstała? Bo
          > ja bardzo!
          > Jakie Ma Pan kwalifikacje do konsultacji ze środowiskami naukowymi, -
          żadne:
          > coś trzeba umieć żeby móc przedstawić temu środowisku problemy, zrozumieć i
          > ocenić
          > -->.Sam sobie odpowiedziałeś na to pytanie, a szkoda. P. Michał Chrobrowski
          > czynnie uczestniczył w zyciu naukowym Politechniki. Współtworzyl pierwsze
          > polskie komputery, na których pracowały wówczas TPSA i inne firmy. Jego
          > rzecznikiem prasowym jest prof. Ryszard Kaleńczuk, a w jego Komitecie jest
          > wielu nauczycieli, doktorów, profesorów i środowisk naukowych, twórczych. Nie
          > tylko P. Teresa otacza się mądrymi ludzmi.
          > > rady rady
          > --> Madra rada zawsze sie przyda......
          > > Pan się nadaje na prezydenta tak, jak ja na arcybiskupa
          > --> Nie wiem jak wielkie masz w sobie powołanie i nie wiem na ile Twoje
          > kwalifikacje umożliwią spełnienie, ale życzę Ci tego z całego serca.
          >
          > > zajmij się chłopie tym co nie przekracza Twoich kompetencji!!!
          > ----> :)))))))))))))))))dobra rada nie jest zła, a tak jak najbardziej na
          > miejscu, dlatego P. Michał podjał decyzję o kandydowaniu.
          > Pozdrawiam mocno.

Rażąca niekompetencja ale widzę nie tylko u kandydata , który nie ma szans,
          poparcia i pieniędzy ale i w jego szatbie lub jego zwolenników z tych samych
          budynków.
          Zastanów się. Czy chodzi Ci o Centralę Banku, czy banczek.
          Wymień tych innych mądrych ludzi w otoczeniu Chrobrowskiego oprócz prof.
          Kaleńczuka. Po co kłamiesz? Czy to przyzwyczajenie z deklaracji podatkowych w
          Soft-cie. Czy zmęczenie z powodu wypełniania kuponów do Kuriera czy Głosu.
          Wiem, że nie wymienisz bo ich nie ma.
          W wyborach liczą się Runowicz, Lubińska, Jurczyk , Puzyna i Łuszczewski.
          Pan Chrobrowski to epizod bez poparcia.
          Ale przeproszę jak wymienisz tych innych mądrych ludzi.
          Lubińska powołała komitet Honorowy liczący chyba 50-100 osób z dużym prestiżem
          i autorytetem.
          Chrobrowski dostanie tyle głosów na wyborach i to wskazują te i inne badania.
          Natomist trudno z Tobą polemizować bo nie odpowiadasz na pytania i podobnie jak
          kandydat w zasadzie nie masz nic do powiedzenia. Ale miła jesteś. Nawet Cie
          lubię.
          Nie nazywaj przemytu części komputerów do złożenia ambitną działalnością .
          • Gość: sevenn Lupi, Kto Cię skrzywdził???? IP: 212.14.60.* 15.10.02, 17:10
            lupin2 napisał:

>
            > Rażąca niekompetencja ale widzę nie tylko u kandydata , który nie ma szans,
            > poparcia i pieniędzy ale i w jego szatbie lub jego zwolenników z tych samych
            > budynków.
            ---->ahahhahaha:))))))))))))) Lupin, odpowiadam sensownie na pytania, a Ty
            zawsze swoje, doceń mnie choć raz, bo trace pewność siebie:)))))
            > Zastanów się. Czy chodzi Ci o Centralę Banku, czy banczek.
            ---->chodzi mi o to co ma Gdańsk, Poznań CENTRALĘ BANKU:))))
            > Wymień tych innych mądrych ludzi w otoczeniu Chrobrowskiego oprócz prof.
            > Kaleńczuka.
            JEDZIEMY: p. MAREK ZAGAJEWSKI, P. MIROSŁAW ZIEZIULA, P. WOJCIECH ŻEBROWSKI, P.
            LECH GALICKI, P. JOANNA KRUK, P. HENRYK LASEK, P. IWONA KRÓL, P. TATIANA
            MINCARZ, P. MARIUSZ WIERZBICKI, P. WOJCIECH BRACISZEWSKI, P. MONIKA MAJ,P.
            EMILIA KUJAWSKA-KŁYSZEJKO. MYSLĘ TEŻ, SZ.P. LUPIN, ŻE DOBRZE WIESZ KTO NAS
            JESZCZE POPIERA. PRZECIEŻ PRZYCHODZISZ DO NAS NA KAWĘ:)))))) I WIDZISZ CO SIĘ
            DZIEJE:))))))
            > Po co kłamiesz?
            Lupin ,to że Ty mi nie wierzysz, nie znaczy, że ja kłamię. ty po prostu jesteś
            wyjatkowo sceptyczny i myslę, że ktoś Cię skrzywdził i to bardzo i tutaj się
            nie zaśmieję, bo tak naprawdę Ci współczuję.............
            Czy to przyzwyczajenie z deklaracji podatkowych w Soft-cie.
            ---> A może w OTAN ELECTRONIC? :)))))))))) Lupin, nie ośmieszaj się, bo nie do
            twarzy Ci z tym.
            Czy zmęczenie z powodu wypełniania kuponów do Kuriera czy Głosu.
            ---> od tego wyręczają nas wyborcy. A swoją drogą czyżbyś tutaj powoływał sie
            na P. Lubińską i jego Komitet? Ja widziałam I BYŁAM LICZYĆ kupony w Głosie
            wypisane na P. Teresę. Przykro mi o tym mówić, ale to było żenujące. [PIECZATKĄ
            PRZYBITE "TERESA LUBIŃSKA" "pREZYDENTEM mIATSA SZCZECINA") ehm, osobiscie
            myslę, że P. Teresę stać na wiecej i nie było jej to potrzebne . Ten jakże
            ważny epizod zmienił bieg mojego życia (jezeli chodzi o wybory) ..............
            > Wiem, że nie wymienisz bo ich nie ma.
            ---> na górze masz, chyba, że i tych ludzi nie uznasz za madrych.....
            > W wyborach liczą się Runowicz, Lubińska, Jurczyk , Puzyna i Łuszczewski.
            -----> zależy dla kogo.
            > Pan Chrobrowski to epizod bez poparcia.
            ---> czasem nie ilość a jjakość się liczy, Lupin.
            > Ale przeproszę jak wymienisz tych innych mądrych ludzi.
            ----> i tutaj czekamy na ocenę, czy Litościwy Master Lupin uzna ich za
            mądrych....
            > Lubińska powołała komitet Honorowy liczący chyba 50-100 osób z dużym
            prestiżem
            ----> w końcu P. Teresa pracuje na Uczelni (a praca to nasz II dom) i byłoby
            conajmniej dziwne, gdyby jej nie pooprali.
            > i autorytetem.
            ---> zależy dla kogo. Jednak nie kwestionuję wiedzy i wykształcenia, inaczej
            nasza dyskusja zamieniłaby się w polemikę na niekończące się historie "Co to
            znaczy autorytet?" "Kto i dla kogo jest autorytetem", "Jak kszatłują się
            autorytety" itd/
            > Chrobrowski dostanie tyle głosów na wyborach i to wskazują te i inne badania.
            ---->tyle, to ile? Pamietaj, nie ilość a jakość:)))))))))))
            > Natomist trudno z Tobą polemizować bo nie odpowiadasz na pytania i podobnie
            ----> O tu mnie troszkę zdenerwowałeś aLE ODWRÓCĘ pałęczkę, Ty nie odpowiadasz
            na pytania, np. na temat "wyluzuj" (była taka do Ciebie histopryjka, a Ty aani
            słoowa.
            jak > kandydat w zasadzie nie masz nic do powiedzenia.
            ----> mam wiele, ale Ty albo nie chcesz, albo nie umiesz słuchać i pijesz
            ciągle do jakiejś urazy. Naprawdę mi przykro...
            Ale miła jesteś. Nawet Cie
            > lubię.
            -----> tutaj mnie ująłę. Swoją drogę mi też będzie brakowało Twoich
            monologów:)))))
            > Nie nazywaj przemytu części komputerów do złożenia ambitną działalnością .
            ----> kto i kiedy? Znów zaczynasz. Nie buduj na nieprawdfzie historyjek, bo
            ponownie Ci poradzę zacznij pisać bajki, chociaż trochę zarobisz, z ta Twoją
            fantazją........

Pozdrawiam. Mocno.
            • Gość: sevenn To jak-->n.t IP: 212.14.60.* 16.10.02, 09:14
            • Gość: sevenn To jak LUPIN -->n.t IP: 212.14.60.* 16.10.02, 09:14
            • spokojny Re: Lupi, Kto Cię skrzywdził???? 16.10.02, 14:34

> lupin2 napisał:
              >
              > >
              > > Rażąca niekompetencja ale widzę nie tylko u kandydata , który nie ma szans
              > ,
              > > poparcia i pieniędzy ale i w jego szatbie lub jego zwolenników z tych samy
              > ch
              > > budynków.
              > ---->ahahhahaha:))))))))))))) Lupin, odpowiadam sensownie na pytania, a Ty
              > zawsze swoje, doceń mnie choć raz, bo trace pewność siebie:)))))
              > > Zastanów się. Czy chodzi Ci o Centralę Banku, czy banczek.
              > ---->chodzi mi o to co ma Gdańsk, Poznań CENTRALĘ BANKU:))))
              > > Wymień tych innych mądrych ludzi w otoczeniu Chrobrowskiego oprócz prof.
              > > Kaleńczuka.
              > JEDZIEMY: p. MAREK ZAGAJEWSKI, P. MIROSŁAW ZIEZIULA, P. WOJCIECH ŻEBROWSKI,
              P.
              >
              > LECH GALICKI, P. JOANNA KRUK, P. HENRYK LASEK, P. IWONA KRÓL, P. TATIANA
              > MINCARZ, P. MARIUSZ WIERZBICKI, P. WOJCIECH BRACISZEWSKI, P. MONIKA MAJ,P.
              > EMILIA KUJAWSKA-KŁYSZEJKO. MYSLĘ TEŻ, SZ.P. LUPIN, ŻE DOBRZE WIESZ KTO NAS
              > JESZCZE POPIERA. PRZECIEŻ PRZYCHODZISZ DO NAS NA KAWĘ:)))))) I WIDZISZ CO SIĘ
              > DZIEJE:))))))
              > > Po co kłamiesz?
              > Lupin ,to że Ty mi nie wierzysz, nie znaczy, że ja kłamię. ty po prostu
              jesteś
              > wyjatkowo sceptyczny i myslę, że ktoś Cię skrzywdził i to bardzo i tutaj się
              > nie zaśmieję, bo tak naprawdę Ci współczuję.............
              > Czy to przyzwyczajenie z deklaracji podatkowych w Soft-cie.
              > ---> A może w OTAN ELECTRONIC? :)))))))))) Lupin, nie ośmieszaj się, bo nie
              > do
              > twarzy Ci z tym.
              > Czy zmęczenie z powodu wypełniania kuponów do Kuriera czy Głosu.
              > ---> od tego wyręczają nas wyborcy. A swoją drogą czyżbyś tutaj powoływał si
              > e
              > na P. Lubińską i jego Komitet? Ja widziałam I BYŁAM LICZYĆ kupony w Głosie
              > wypisane na P. Teresę. Przykro mi o tym mówić, ale to było żenujące.
              [PIECZATKĄ
              >
              > PRZYBITE "TERESA LUBIŃSKA" "pREZYDENTEM mIATSA SZCZECINA") ehm, osobiscie
              > myslę, że P. Teresę stać na wiecej i nie było jej to potrzebne . Ten jakże
              > ważny epizod zmienił bieg mojego życia (jezeli chodzi o
              wybory) ..............
              > > Wiem, że nie wymienisz bo ich nie ma.
              > ---> na górze masz, chyba, że i tych ludzi nie uznasz za madrych.....
              > > W wyborach liczą się Runowicz, Lubińska, Jurczyk , Puzyna i Łuszczewski.
              > -----> zależy dla kogo.
              > > Pan Chrobrowski to epizod bez poparcia.
              > ---> czasem nie ilość a jjakość się liczy, Lupin.
              > > Ale przeproszę jak wymienisz tych innych mądrych ludzi.
              > ----> i tutaj czekamy na ocenę, czy Litościwy Master Lupin uzna ich za
              > mądrych....
              > > Lubińska powołała komitet Honorowy liczący chyba 50-100 osób z dużym
              > prestiżem
              > ----> w końcu P. Teresa pracuje na Uczelni (a praca to nasz II dom) i byłoby
              >
              > conajmniej dziwne, gdyby jej nie pooprali.
              > > i autorytetem.
              > ---> zależy dla kogo. Jednak nie kwestionuję wiedzy i wykształcenia, inaczej
              >
              > nasza dyskusja zamieniłaby się w polemikę na niekończące się historie "Co to
              > znaczy autorytet?" "Kto i dla kogo jest autorytetem", "Jak kszatłują się
              > autorytety" itd/
              > > Chrobrowski dostanie tyle głosów na wyborach i to wskazują te i inne badan
              > ia.
              > ---->tyle, to ile? Pamietaj, nie ilość a jakość:)))))))))))
              > > Natomist trudno z Tobą polemizować bo nie odpowiadasz na pytania i podobni
              > e
              > ----> O tu mnie troszkę zdenerwowałeś aLE ODWRÓCĘ pałęczkę, Ty nie odpowiada
              > sz
              > na pytania, np. na temat "wyluzuj" (była taka do Ciebie histopryjka, a Ty
              aani
              > słoowa.
              > jak > kandydat w zasadzie nie masz nic do powiedzenia.
              > ----> mam wiele, ale Ty albo nie chcesz, albo nie umiesz słuchać i pijesz
              > ciągle do jakiejś urazy. Naprawdę mi przykro...
              > Ale miła jesteś. Nawet Cie
              > > lubię.
              > -----> tutaj mnie ująłę. Swoją drogę mi też będzie brakowało Twoich
              > monologów:)))))
              > > Nie nazywaj przemytu części komputerów do złożenia ambitną działalnością .
              >
              > ----> kto i kiedy? Znów zaczynasz. Nie buduj na nieprawdfzie historyjek, bo
              > ponownie Ci poradzę zacznij pisać bajki, chociaż trochę zarobisz, z ta Twoją
              > fantazją........
              >
              > Pozdrawiam. Mocno.

Nie rozumiem Twojego sformułowania dotyczącego poparcia , czy też ilości głosów
              w wyborach, sevenn : "liczy się jakość (głosów?) nie ilość". Nie słyszałem w
              życiu większej bzdury.
              Chyba Komitetowi Sevenn puszczają nerwy.
              Załóżcie koalicję z Kamrowskim ,Zalewskim itp kandydatami. Razem możecie
              osiągnąć z tysiąc głosów (może ). Mało, ale za to jakościowo dobrych głosów.
              Sevenn. Piszesz dużo. Sorry ale pieprzysz bez sensu jak to napisał kiedyś
              Andrzej Mleczko.

• Gość: sevenn Re: Lupi, Kto Cię skrzywdził???? IP: 212.14.60.* 18.10.02, 15:00
                spokojny napisał:

> Nie rozumiem Twojego sformułowania dotyczącego poparcia , czy też ilości
                głosów O JEJEU :))))) SPOKOJNY, HASLO MOJE JEST WYLUZUJ, WIEC LUZUJĘ:)))))DAJ
                SIE CHOCIAZ POCIESZYC:))))) SPOKOJNY TEN SMETNY TON DO CIEBIE NIE PASUJE.
                >
                > w wyborach, sevenn : "liczy się jakość (głosów?) nie ilość". Nie słyszałem w
                > życiu większej bzdury. I MASZ RACJE:)))))) CZASEM GLOSI SIE BZDURY DLA J A
                J , SPOKOJNY. I CHOCIAZ KARUZELKKA SIE KRECI, ALE SWOJA DROGA CIUT MNIE
                ZAWIODLES, SPODZIEWALAM SIE WESELSZYCH TEKSTOW, A NIE TAKIE SMĘTY, ALE DOBRA,
                ZAPOMNIANE. ZDARZA SIE NAWET NAJLEPSZYM.
                Chyba Komitetowi Sevenn puszczają nerwy.KOMITET SEVENN OSWIADCZA, ZE CZUJE SIE
                SIE DOSKONALE:)))))))
                > Załóżcie koalicję z Kamrowskim ,Zalewskim itp kandydatami.
                OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO Razem możecie
                > osiągnąć z tysiąc głosów (może )OOOOOOOOOOOOOOOOOOOO. Mało, ale za to
                jakościowo dobrych głosów.TO JEST DOBRE :))))))))))))))
                > Sevenn. Piszesz dużo.NO TAK. Sorry ale pieprzysz bez sensu jak to napisał
                kiedyś Andrzej Mleczko. SPROBUJE SIE POPRAWIC.
                PA
                >
            • lupin2 Droga sevenn 16.10.02, 19:45

> lupin2 napisał:
              >
              > >
              > > Rażąca niekompetencja ale widzę nie tylko u kandydata , który nie ma szans
              > ,
              > > poparcia i pieniędzy ale i w jego szatbie lub jego zwolenników z tych samy
              > ch
              > > budynków.
              > ---->ahahhahaha:))))))))))))) Lupin, odpowiadam sensownie na pytania, a Ty
              > zawsze swoje, doceń mnie choć raz, bo trace pewność siebie:)))))
              > > Zastanów się. Czy chodzi Ci o Centralę Banku, czy banczek.
              > ---->chodzi mi o to co ma Gdańsk, Poznań CENTRALĘ BANKU:))))
              > > Wymień tych innych mądrych ludzi w otoczeniu Chrobrowskiego oprócz prof.
              > > Kaleńczuka.
              > JEDZIEMY: p. MAREK ZAGAJEWSKI, P. MIROSŁAW ZIEZIULA, P. WOJCIECH ŻEBROWSKI,
              P.
              >
              > LECH GALICKI, P. JOANNA KRUK, P. HENRYK LASEK, P. IWONA KRÓL, P. TATIANA
              > MINCARZ, P. MARIUSZ WIERZBICKI, P. WOJCIECH BRACISZEWSKI, P. MONIKA MAJ,P.
              > EMILIA KUJAWSKA-KŁYSZEJKO. MYSLĘ TEŻ, SZ.P. LUPIN, ŻE DOBRZE WIESZ KTO NAS
              > JESZCZE POPIERA. PRZECIEŻ PRZYCHODZISZ DO NAS NA KAWĘ:)))))) I WIDZISZ

> Pozdrawiam. Mocno.

Droga Sevenn. Soryy , że nie mogłem od razu zaspokić Twojej ciekawości
              odpowiadając natymiast na pytanie kto mnie skrzywdził, ale byłem dzisiaj w
              delegacji w ...........

Kto mnie skrzywdził ? Dom , szkoła, wyższe studia w Polsce, wyższe gdzieś
              indziej, studia doktoranckie (i tu już powinienem być znany)itd itd Skrzywdzono
              mnie strasznie wiedzą i praktyką którą otrzymałem w dziedzinie mechanizmów
              ekonomiczno-gospodarczych. Często doradzałem bankom i firmom w kłopotach. To
              mój
              zawód.
              To była duża krzywda gdyż rzeczywiście jak słyszę lub czytam takie pierdoły,
              które opowiada Twój pryncypał np : z Centralą Banku i inne, które szkoda
              wymieniać to włos mnie sie na głowie jeży i rzeczywiście cierpię.
              Więc skrzywdzono mnie, potwierdzam.
              Natomiast zazdroszczę tym , których nie skrzywdzono i którzy czytają lub
              słuchają dyrdymały Twojego kandydata. Jurczyk jest dużo lepszy w dziedzinie
              gospodarki. Wiedza Twojego kandydata pt tanio kupić, przemycić i drogo sprzedać
              nie jest wystarczającą wiedza aby zarżadzać skutecznie sporym miastem.
              Natomiast z tą kawą to mnie zaskoczyłaś. Pijam kawę w bardziej interesującym
              towarzystwie i bawimy się świetnie, zwłaszcza jak ostatnio jak czytamy Twój
              program gospodarczy (sami praktycy ekonomiści).
              Znam wiele spraw w Szczecinie ponieważ wiele firm zwracało się do mojej firmy
              (nie Szczecińska ale ogólnokrajowa) o doradztwo kredytowe lub prośby o
              pozyskanie finansowania. Stąd widywałem czasami papiery Softu, np ostatnio
              Skolwina, który dramatycznie szuka finansowania i, wiele wiem.
              Oświadczam, że Twój kandydat byłby nieszczęsćiem dla tego miasta.
              Oczywiście mógłbym tutaj o tym napisać i napiszę jak Twój kandydat odpowie na
              zadane już tutaj pytania. A nie stwierdzi zapraszam do biura wyborczego.
              Sevenn pogódż się z tym .jesteście epizodzikiem tych wyborów. I to nic złego.
              To duża odwaga ze strony Twojego kandydata , że odważył się wystartować. Ale to
              może być nie odwaga , bo może nikt mu nie zrobił tego rodzaju krzywdy i nie
              rozumie tego co robi. Nie wiem.

PS
              1/dzieki za listę członków ZWS. Wszyscy honorowi i autorytety no no .
              2/Propozycji zarabiania jako pisarz nie potrzebuję .Ma stałe i bardzo
              zrównoważone dochody od wielu lat . Wiecej nie potrzebuję
              Podrawiam sevenn. Nawet cię polubiłem za zawziętość.
              • Gość: sevenn Re: Drogi Lupin:)))))) IP: 212.14.60.* 19.10.02, 09:22
                lupin2 napisał:

)
                ) Droga Sevenn. Soryy , że nie mogłem od razu zaspokić Twojej ciekawości
                ) odpowiadając natymiast na pytanie kto mnie skrzywdził, ale byłem dzisiaj w
                ) delegacji w ...........I TU ZNÓW PODTRZYMUJESZ NAPIECIE. W TYM JESTESM
                NAPRAWDE DOBRY:)))))))
                )
                ) Kto mnie skrzywdził ? Dom , szkoła, wyższe studia w Polsce, wyższe gdzieś
                ) indziej, studia doktoranckie (i tu już powinienem być znany)itd itd
                Skrzywdzono mnie strasznie wiedzą i praktyką którą otrzymałem w dziedzinie
                mechanizmów ekonomiczno-gospodarczych. TU SIE WYPOWIADAC NIE BEDE. PRZYKRO MI
                TO WSZYTSKO CO MOGE POWIEDZIEC. SZCZERZE
                Często doradzałem bankom i firmom w kłopotach. GRATULUJE.To
                ) mój zawód. GRATULUJE PO RAZ II
                ) To była duża krzywda gdyż rzeczywiście jak słyszę lub czytam takie pierdoły,
                ) które opowiada Twój pryncypał np : z Centralą Banku i inne, które szkoda
                ) wymieniać to włos mnie sie na głowie jeży i rzeczywiście cierpię. TU ZACZYNAM
                WSPÓLCZYC. JAK TY BANKOWIEC Z WYKSZTALCENIA MOZE NIE ROZUMIEC PROSTYCH
                MECHANIZMOW RYNKOWYCH? JEZELI W DANYM MIESCIE JEST CENTRALA BANKU, CZY SPRAWY
                ZALATWIA SIE SZYBCIEJ CZY WOLNIEJ? JEZELI JEST CENTRALA W DANYM MIESCIE, CZY
                ROSNIE JEGO PRESTIZ (MIASTA) CZY NIE? JEEZELI JEST CENTRALA W JAKIMS MIESCIE,
                CZYZ NIE SZYBCIEJ ROZWIJA SIE W NIM GOSPODARKA (MECHANIZM JEST PROSTY JEDNO
                NAKLRECA DRUGIE-SZYBCIEJ POZYTYWNIE, BO ZNAMY LOKALNY RYNEK, ZALATWIA SIE W
                BANKU ROZNE SPRAWY OD KREDYTOW HIPOTECZNYCH PO KREDYTY GOSPODARCZE. CO ZA TYM
                IDZIE? NAPLYW PIENIADZA NA RYNEK UKIERUNKOWANY NA ROZWOJ GOSPODARKI) OJ, LUPIN
                TU MNIE ZASKOCZYLES. KRYTYKOWAC POMYSL, KTORY JEST OPCZYWISTY JAKO
                PROROZWOJOWY.....
                ) Więc skrzywdzono mnie, potwierdzam. TU ZNOW WSPOLCZUJE.....
                ) Natomiast zazdroszczę tym , których nie skrzywdzono i którzy czytają lub
                ) słuchają dyrdymały Twojego kandydata. SKORO ZAZDROSCISZ, TO PROPONUJE
                PRZERZUCIC SIE NA BARDZIEJ OPTYMISTYCZNE ODCZUCIA, NP. RADOSC PLYNACA ZE
                SLUCHANIA, ALE NIE DYRDYMAŁÓW, A RZECZWYŚCIE DOBRYCH, WYRAZISTYCH PROGRAMÓW,
                ODZNACZAJĄCYCH SIĘ SPÓJNOŚCIĄ. :)))))))
                Jurczyk jest dużo lepszy w dziedzinie gospodarki. TAAAAAAAA, NP. SUPER
                ZAŁATWIŁ SZCZECIN ODSTEPUJĄC OD KONTRAKTU, KTÓRY CHCIAŁ PODPISAC I ZAKTÓRY
                NAGRODA JEST 87 MILIONÓW DO SPŁACENIA PRZEZ NAS, MIESZKAŃCÓW SZCZWECINA, W TYM
                RÓWNIEŻ, KOCHANY LUPIN, PRZEZ CIEBIE!!!!!
                Wiedza Twojego kandydata pt tanio kupić i drogo sprzedać OOOOOOOOOO, TO JEST
                SUPER FAJNA I WYJATKOWA CECHA, KTO POTRAFI SIĘ NIA POCHWALIĆ Z OBECNEGO TUDZIEZ
                WCZESNIEJSZEGO ZARZĄDU? TAKA CECHA SPRAWIŁABY W MIEŚCIE MAKSYMALNY WZROST.
                POMYSL, ZAMIAST BRAC ŁAPÓWKI I SPRZEDAWAĆ ZA BEZCEN TERENY I POZWALAĆ, ABY
                KUPUJĄCY OD MIASTA SPRZEDAŁ JĄ JESZCZE RAZ 10-KROTNIE DROŻEJ!!!!!!!, MIASTO
                NAGLE CZYNI ODWROTNIE. KUPUJE ZA BEZCEN A NASTEPNIE ODSPRZEDAJE ZA GRUBA KASĘ
                TERENY I COS IĘDZIEJE, WZRASTA NAM BUDŻET, KWITNIE ROZWÓJ GOSPODARKI, MAMY
                WIĘCEJ PIENIĘDZY NA POMOC DLA BEZROBOTNYCH I BIEDNYCH RODZIN, KTÓRYCH NIESTETY
                W SZ-NIE NIE BRAKUJE, A WRECZ PRZECIWNIE....EH, LUPIN, DZIEKUJE CI BO WRESZCIE
                POCHWALILES MOJEGO FAWORYTA.!!!!! + 4 U
                ) nie jest wystarczającą wiedza aby zarżadzać skutecznie sporym miastem.JASNE,
                NIKT NIE JEST DOSKONAŁY:))))))), ALE NA SZCZESCIE MICHAŁ MA PREDYSPOZYCJE DO
                SZYBKIEGO UCZENIA SIE, JAK ZARZADZAC LEPIEJ,ABY MIASTO ROSLO. ROSLO W
                DOBROBYCIE I SZCZESCIU. JA WIERZE, WIERZĘ, ŻE JEST MOŻLWIE, ABY BYŁO LE[PIEJ,
                DUZO LEPIEJ I WIERZĘ I WIEM, ŻE MÓJ FAWORYT, BY TO ZROBIŁ
                ) Natomiast z tą kawą to mnie zaskoczyłaś.ALEŻ:))))))) Pijam kawę w bardziej
                interesującym towarzystwie i bawimy się świetnie
                HASHAHAHAHAHAHAHAHHAH:)))))))) TU CI SIĘ UDAŁO NAPRAWDE SIĘ ŚMIEJE "BAWIMY SIĘ
                SWIETNIE" :))))))))) LUPIN, POMYSL JAK TO BRZMI:)))))) OBRAŻONE DZIECKO
                MÓWI "BAWIĘ SIĘ ŚWIETNIE" DOBRY EJSTEŚW DOWCIPACH:))))))) OCZYWIŚCIE, WIERZĘ
                CI, ŻE POTRAFISZ BAWIĆ SIĘ NIE TYLKO S, zwłaszcza jak ostatnio jak czytamy Twój
                ) program gospodarczy (sami praktycy ŚWIETNIE, ALE WYJĄTKOWO ŚWIETNIE, ALE
                MYŚLĘ, ŻE U NAS BAWIŁBYŚ SIĘ RÓWNIE ŚWIETNIE ALBO ANWET NAJŚWIETNIEJ:))))))
                BOWIEM JESTEŚMY LUDZMI NIE TYLKO SYMPATYCZNYMI, SZALONUYMI -W POZYTYWNYM
                ZNACZENIU, ALE PONADTO MAMY W SOBIE LUZ, LUZ CZŁOWIEKA MÓWIĄCEGO PRAWDĘ,
                UCZCIWEGO I SZCZEREGO. BO OTO CAŁE MY NIENAZWANE MY:))))))) TAK, NA POWAŻNIE
                TERAZ.
                NIE CHCĄCY USUNĘŁO MI SIĘ , A BYŁO TAK "szczególnie czytając program Twojego
                kandydata-SAMI EKONOMISCI" (CZY COS TAKIEGOM,, JESLI PRZEKRECIŁAM-PRZEPRASZAM)
                TUTAJ PRAGNĘ ZAREAGOWAĆ.SAMI EKONOMIŚCI. EKONOMISTA, EKONOMIŚCIE NIE JEST
                RÓWNY. NP. FILOZOFIA MARKSA W SWOIM CZASIE UCHODZIŁA ZA SUPER CUDOPWNĄ WIEDZĘ
                RÓWNIE W DZIEDZINIE EKONOMII, Z KOLEI PRAWO KEYNSA NIE BYŁO NA POCZĄTKU
                TRAKTOWANE JAKO SUPER ODKRYCIE.W SUMEI W EKONOMII PO KRÓTCE DLA LAIKÓW CHODZI O
                JEDNO TANIE KUPIC, DROGO SPRZEDAC. OTO CAŁA W SKRÓCIE FILOZOFIA EKONOMII I
                WIDZISZ LUPIN, TU JESTEŚMY ZGODNI, OTO CHODZI MOJEMU KANDYDATOWI W MIESCIE.
                ZEBY MIASTO WRESZCIE PATRZYŁO NA INTERES MIESZKAŃCÓW, ŻEBY W KOŃCU ZACZĘŁO JAK
                DOBRY MENADŻER ZARZĄDZAĆ, A NIE ROZSPRZEDAWAĆ ZA BEZCEN MAJĄTEK MIASTA WBREW
                LOKALNYM INTERESOM NASZEJ SPOŁECZNOŚCI. WIĘĆ , JEŻELI WY W GRONIE DOBOROWYCH
                EKONOMISTÓW ŚMIEJECIE SIĘ Z TEGO, TO W SUMIE ŚMIEJECIE SIĘ Z SIEBIE. EH, LUPIN,
                TU MI ZAIMPONOWAŁES:)))))) TO PRAWDZIWA SZTUKAA!. GRATULUJĘ PO RAZ III
                Znam wiele spraw w Szczecinie ponieważ wiele firm zwracało się do mojej firmy
                (nie Szczecińska ale ogólnokrajowa) o doradztwo kredytowe lub prośby o
                pozyskanie finansowania.WIERZE I GRALULUJĘ CI PO RAZ I IV
                Stąd widywałem czasami papiery Softu,A OTAN ELECTRONIC? TEZ?? np ostatnio
                ) Skolwina,NIE WIEM, CO JA MAM WSPOLNEGO ZE SKOLWINEM, ALE NIECH CI
                BEDZIE:))))) PONADTIO CHCIALABYM WIEDZIEC KIEDY "WIDZIALES PAPIERY SOFTU "-
                BRZMI TO TAJEMNICZO:))))) I CZY WIDZIALES PAPIERY OTAN ELECTRONIC???? Szuka
                finansowania i, wiele wiem.JA WIEM, LUIPIN,. ZE TY WIELE WIESZ:)))) WIERZE I
                NIE KWESTIONUJE TWOICH KWALIFIKACJI I WIEDZY, ALE MYSLALAM, ZE JUZ SKONCZYLISMY
                Z POMOWIENIAMI, ZE WZGLEDU NA OLBRZYMI TAKT, JAKIM SIE CHARAKTERYZUJE,
                WYBACZYLAM CI TE POMOWIENIE (TY WIESZ JAKIE), ALE PROSZE NIE ZACZYNAJ ZNOWU, BO
                PRZESTANIESZ BYC WIARYGODNY, A SZKODA BY BYLO.
                Oświadczam, że Twój kandydat byłby nieszczęsćiem dla tego miasta. DLA JAKIEGO
                MIASTA? DLA MIASTA KORUPCJI, NIEUCZCIWOSCI I NIEUDACZNIKOW-ZGODZE SIE Z TOBA,
                BYLBY NIESZCZESCIEM, BO BVY Z TYM SKONCZYL, ALE DLA MIASTA CHCĄCEGO ROZWOJU,
                DOBROBYTU I WZOSTU DYNAMIKI BYŁBY SZCZĘŚCIEM. OT CO.
                ) Oczywiście mógłbym tutaj o tym napisać i napiszę jak Twój kandydat odpowie na
                ) zadane już tutaj pytania. MÓJ KANDYDAT ODPOWIADA NA WSZYTSKIE PYTANIA. PODAJE
                SWÓJ NUMER TELEFONU, ZAPRASZA DO SIEBIE DO BIURA, A TY CIAGLE SWOJE.
                A nie stwierdzi zapraszam do biura wyborczego. DO SIEBIE, JAKI KANDYDAT TO
                ZROBIL????? NIESTETY, PO MAŁU ZBLIZAMY SIE DO KOCA, A TYLE MAM CI DO
                POWIEDZENIA:)))))))
                ) Sevenn pogódż się z tym .JA JESTEM, LUPIN, POGODZONA Z CAŁYM SWOIM
                ZYCIEM :))))) Z TYM NIE MAM PROBLEMU,A LE WALCZE DO KONCA O DOBRO NASZEGO
                MIASTA, BO MI ZALEZY, BO CHCIALABYM ABY ZAPAPNOWAL PORZADEK I BYLO LEPIEJ
                WSZYTSKIM, LUB WIEKSZOSCI, CO TERAZ CIOERPIA BIEDE I NIKT SIE NIMI NIE
                INTERESUJE. EH, LUPIN, DUZO BY PISAC, ALE UWAZAM, ZE LICZA SIE CZYNY. jesteście
                epizodzikiem tych wyborów. ALE JAKIM SZARMANCKIM:)))))))) I to nic złego.
                ZGADZAM SIE Z TOBA:)))))) SERIO. TO JEST USMIECH WZAJEMNYCH SĄDÓW:)))) I
                ZROZUMIENIA PEŁNEGO.
                ) To duża odwaga ze strony Twojego kandydata , że odważył się wystartować. TEZ
                TAK MYSLĘ, TYM BARDZIEJ, ZE KOSZTUJE TO DUZO ZDROWIA, OD PIENIEDZY JUZ
                ABSTRAHUJĄC. ZDROWIA I SIŁY. Ale to może być nie odwaga ,EH, LUPIBN KROK W
                PRZÓD KROK W TYŁ.... CO Z TOBĄ. PRZYZNAJ CHOĆ RAZ + I BEDZIE LUZ, TEZ DLA
                CIEBIE ,A NIE ZAWIESZONY MIĘDZY 2 POGLADAMI SAM NIE WIESZ CO UCZYNIC. WIESZ,
                ZYCIE JEST CIEZKIE, ALE MOZNA PRZEJSC PRZEZ NIE NA WESOLE I W SPOSOB UCZCIWY,
                NAPRAWDEI WTEDY CZLOWIEK JE
    • Gość: jednorazowa "Dyżurny Satyryk Szczecina". Kandydat Chrobrowski IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 18.10.02, 19:09
      Gość portalu: MIchał Chrobrowski napisał(a):

>
      > 6. DECYZJE ODBUDOWUJĄCE NASZĄ LOKALNĄ RACJĘ STANU
      > Zacznę od uruchomienia procedur prowadzących do uwłaszczenia wszystkich
      > wieczystych użytkowników oraz przywrócenia w Szczecinie siedziby centrali
      > banków . Warszawa ma takich siedzib-48, Poznań-5, Gdańsk i Wrocław po 4 ,
      > Szczecin 0. Chociaż nawet Barlinek ma taką siedzibę. Nie chodzi tu o sprawy
      > prestiżowe. Brak centrali silnego banku, związanego z lokalna gospodarką i
      > znającego jej realia, bardzo osłabia pozycję gospodarki szczecińskiej w
      > stosunku do innych regionów. Nie kreuje tworzenie się lokalnych elit.
      > Rozpocznę procedury pozyskiwania funduszy pomocowych UE, rządowych i Banku
      > Światowego, mających na celu odbudowę pozycji Szczecina jako nowoczesnego
      > miasta portowego z rozwijającą się gospodarka morską Aby skorzystać z pomocy
      > UE konieczna będzie sanacja budżetu Gminy. Taki program sanacji kończę
      > opracowywać.
      > Nasza lokalna racja stanu jest to konsekwentne inwestowanie w
      > przyszłe dochody Gminy, np. budowa obwodnicy zachodniej przy wsparciu UE i
      > sąsiednich gmin, przetarg na uruchomienie przeprawy promowej w miejscowości
      > Święte itp. . Będę unikał podejmowania decyzji dających wątpliwe korzyści
      > doraźne. Decyzje takie pozbawiają bowiem Gminę ważnych źródeł dochodów i
      > miejsc pracy. Nie pozyskano żadnego inwestora w przemyśle, w nowych
      > technologiach, nie rozwiązano palących problemów komunalnych. Przykładowo za
      > cenę jednorazowych korzyści,. np. ze sprzedaży gruntów pod hipermarkety
      > (nawet gdyby te korzyści zawsze trafiały do miasta), znacznie zredukowano
      > możliwość zatrudnienia oraz dochodowość Gminy na dziesięciolecia. W
      > przypadku kupiectwa odpisy podatków na rzecz Gminy wynoszą 27, 5 % , a od
      > nowego roku 44 %. Przy opodatkowaniu w oparciu o kartę podatkową w Gminie
      > zostaje 100 % podatków. W przypadku hipermarketów, nawet gdyby były one
      > zarejestrowane w Szczecinie ( a tak nie jest) i nie były zwolnione z podatków
      > ( a są) uzysk Gminy w tym wypadku wynosiłby 5 %, a po zmianie ustawy 8, 5
      > %.
      >
      >
      > 7.WSPARCIE GMINY DLA ŚRODOWISKA NAUKOWEGO, KULTURY I SPORTU.
      > Nie znam się na tej problematyce, dlatego zamierzam powołać zespoły
      > ludzi związanych z tymi dziedzinami o uznanych autorytetach. Będę starał się,
      > aby Gmina sprawowała aktywny mecenat dla przedsięwzięć o dużej randze
      > artystycznej i promującej nasz region. Nie może też być tak, że Gmina łoży
      > duże środki na oświatę i toleruje sytuację gdy na jednego nauczyciela
      > przypada mniej niż dziesięć uczniów, a mimo to jesteśmy na szarym końcu
      > jeżeli chodzi o efekty nauczania. Będziemy wspierać także takie działania
      > środowiska akademickiego, które spowodują, że otrzymamy absolwentów tych
      > uczelni przygotowanych do stawienia czoła wyzwaniom., twardych , nie bojących
      > się ryzyka., o specjalnościach, na które jest zapotrzebowanie.

Ten Pan się upił, czy tak na poważnie. A może dla jaj.
      A może to fragment z tekstu do programu "Dyżurny Satyryk Kraju". Dawno nie
      przeczytałam czegoś tak wesołego.Dzieki Panie kandydacie. Dzięki.
      • Gość: sevenn Kochana Jednorazowa IP: 212.14.60.* 19.10.02, 10:35
        Bardzo mi przykro, że w ten sposób odczytalaś ten program. Biorąc pod uwagę
        fakt, że ile ludzi tyle mysli, można jedank zrozumieć taką interpretację. Skąd
        jednak u Ciebie tyle złośliwości? Nie wierzę, że jesteś zgryżliwa osobą....
        Myslę po prostu, że masz innego kandydata i jesteś płomieniem za nim . ja też
        mam swojego - Michał Chrobrowskiego, nie jestem jednak złosliwa wobec innych
        kandydatów. Dlatego proponuję WIECEJ LUZU.....
        Pozdrawiam Cię mocno.
      • Gość: piepcik Re: ty tak z nazwiska.....czy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.02, 21:38
        ty tak się nazywasz cz to twoja profesja
    • kromels Re: Rozwinięcie -program gospodarczy cz. III 20.10.02, 21:02
      Tym punktem (6) Pan mnie osatecznie przekonał i wystąpieniem na Bogusława.
      Gratuluję.
      • teletv Re: Rozwinięcie -program gospodarczy cz. III 20.10.02, 21:08
        na boguslawa bylo ok. ale czy punkt 6 jest taki dobry? nie wiem do konca.
    • Gość: piepcik Re:Hela/trzy/ i ty tu znowu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.02, 21:49
      już ci pisałem weż sobie do łóżka mojego psa "kajtka" on naprawdę cię zadowoli.
    • Gość: piepcik Re:Hela/trz/ dzisiaj jest trzezwa!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.02, 17:08

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka