beatrix13 25.12.05, 12:47 w stolycy otwiera swój instytut,a tenże instytut wybuduje jego pomnik ze środków darczyńców. Pralnia pieniędzy w połączeniu z rozdmuchanym ego księżula. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nedfan Re: prałat Henryk Jankowski 25.12.05, 12:57 Niektórym trudno zejść ze świecznika, oj trudno... Tak nie postępuje osoba duchowna, tylko człowiek ułomny. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: prałat Henryk Jankowski 25.12.05, 12:59 Z ojcem dyrektorem w wyscigu o sławe się sciga Odpowiedz Link Zgłoś
nedfan Re: prałat Henryk Jankowski 25.12.05, 13:05 Ojcu Henrykowi i ojcu Tadeuszowi pomyliły się priorytety. W kruchcie siedzieć albo krzyżem leżeć! Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: prałat Henryk Jankowski 25.12.05, 13:26 i autka oddac wiernym, a może ten pomnik to będzie Henio w jaguarze? Odpowiedz Link Zgłoś
nedfan Re: prałat Henryk Jankowski 25.12.05, 13:30 Auta sprzedać, pieniądze przeznaczyć na zbożny cel, włosienicę założyć i znać swoje miejsce w szeregu! Składali śluby skromności i czystości? To niech w końcu zaczną tak żyć! Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: prałat Henryk Jankowski 25.12.05, 13:35 w tym fachu to może w optymistycznym wariancie ślubów tych przestrzega 10 % PS.idę na kolejne obżarstwo i już tak do nocy z kolędą, ten post to po świętach by się przydał Odpowiedz Link Zgłoś
nedfan Re: prałat Henryk Jankowski 25.12.05, 13:36 Ja nie składałem ślubów czystości i skromności, więc zaraz też wybieram się na świąteczne rozkosze podniebienia. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: prałat Henryk Jankowski 25.12.05, 13:41 z łamaniem ślubów czystości uważaj przy świątecznym stole,zgorszenie będziesz siał, u mnie opilstwa niestety nie będzie,bo od dzis na antybiotyku jadę, ale księżula typu Jankowski za mnie i za siebie wychylą, w przyrodzie nic nie ginie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gregor Re: prałat Henryk Jankowski IP: *.utp.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.12.05, 14:05 Kolo pominął się z powołaniem, powinien zostać biznesmenem, ale widać u was tą zawiść, typowo polską niestety. Beatrix i spółka zazdroszczą jaguara bo sami pewnie jeżdżą autobusem (zrestą podobnie jak ja) z tą różnicą, że ja kieruję się zasadami zdrowego rozsądku a nie marzeniami o rewolucji rodem z "Nie- boskiej komedii". Odpowiedz Link Zgłoś
nedfan Re: prałat Henryk Jankowski 25.12.05, 20:26 Ależ Gregor, wybacz, jaką zawiść?! Nikt go nie zmuszał, by został klechą. Jeśli składał śluby skromności i czystości, to niech do jasnej cholery dotrzymuje słowa! To jest właśnie "polactwo" - wiara i religijność na pokaz. A mnie nie obrażaj - "polska zawiść", też coś!. A Ty to co, niby nie Polak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamoniowa Re: prałat Henryk Jankowski IP: 62.69.202.* 25.12.05, 20:32 Masz racje, zarowno, Rydzyk, jak i Jankowski mineli sie z powolaniem, ale to nie oznacza, ze maja te pomylke tak eksponowac!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rogacz I dlatego nic nie dostałaś od Mikołaja. IP: 87.207.254.* 25.12.05, 21:03 bo jesteś wredna. Odpowiedz Link Zgłoś
nedfan Re: I dlatego nic nie dostałaś od Mikołaja. 25.12.05, 21:06 Jest wredna, bo ma odwagę wytknąć niestosowne zachowanie duchownej osobie? Bullshit! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rogacz Re: I dlatego nic nie dostałaś od Mikołaja. IP: 87.207.254.* 25.12.05, 21:10 Dlatego, że z góry zakłada pewne zachowania, które być może nigdy nie nastąpią. Odpowiedz Link Zgłoś
nedfan Re: I dlatego nic nie dostałaś od Mikołaja. 25.12.05, 21:11 I bardzo dobrze robi. Miejsce tego pana jest w kruchcie, nie w instytucie, a tym bardziej nie na postumencie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rogacz Re: I dlatego nic nie dostałaś od Mikołaja. IP: 87.207.254.* 25.12.05, 21:14 Może potomni postawią Go na postumencie? Odpowiedz Link Zgłoś
nedfan Re: I dlatego nic nie dostałaś od Mikołaja. 25.12.05, 21:16 Boże, uchroń nas od tego! Bałwochwalstwo to grzech! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamoniowa Re: I dlatego nic nie dostałaś od Mikołaja. IP: 62.69.202.* 25.12.05, 21:18 Oj, przydalo by sie troche pokory. Odpowiedz Link Zgłoś
nedfan Re: I dlatego nic nie dostałaś od Mikołaja. 25.12.05, 21:21 Rozumię, że ojcu Jankowskiemu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamoniowa Re: I dlatego nic nie dostałaś od Mikołaja. IP: 62.69.202.* 25.12.05, 21:22 Oczywiscie, mysle, ze wlasnie pycha zgubila tego czlowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: I dlatego nic nie dostałaś od Mikołaja. 25.12.05, 21:37 ta wiadomość jest w wirtualnej, po to Henio zakłada instytut,aby ów postawił mu m.in. pomnik PS. szkoda,że Gregor i rogacz nie potrafią czytać ze zrozumieniem tekstu,to przydatna umiejętność Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: zaprzeczenie i zdrada doktryny -rydzyk jankows 25.12.05, 22:43 wogóle każdy duchowny(przedewszystkim) który nie potepia zdecydowanie tego typu zachowań rydzyka czy jankowskiego które z załozenia nie maja nic wspólnego z zasadami stanu duchownego i chrześcijaństwa a które to są wręcz czymś biegunowo przeciwstawnym sami też nie zasługuja na miano pasterza i przewodnika duchownego .są na szczeście jeszcze tacy którzy nie boją sie mówić krytycznie i otwarcie o takich "zjawiskach" jak radio maryja czy jankowski ,np. biskup pieronek czy nawet prymas . Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: zaprzeczenie i zdrada doktryny -rydzyk jankow 25.12.05, 22:47 Gocłowski potępił i obśmiał stawianie przez Jankowskiego sobie instytutu, zbyt długo HENIO cicho nie siedział po aferze z wykorzystywaniem ministrantów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamoniowa Re: zaprzeczenie i zdrada doktryny -rydzyk jankow IP: 62.69.202.* 25.12.05, 22:51 jakis czas temu media informowaly o ciezkiej chorobie ksiedza Jankowskiego. Jesli to prawda, facet naparwde nie wie jak odejsc z honorem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jędza Jankowski i Rydzyk zdradzili IP: *.midicomsas.net / 217.153.219.* 26.12.05, 10:54 Dlaczego tak się dzieje? Mamy przecież zdrowe,katolickie społeczeństwo! Jak można pozwolić na szerzenie antysemityzmu,rasizmu,ksenofobii w imię patriotyzmu polskiego? Co stanie się z nami jak w Rosji to nastanie,lub w Niemczech? Nawoływanie do nienawiści przez Rydzyka i Jankowskiego w imię Boga jest jest strasznym świętokradztwem! Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: Jankowski i Rydzyk zdradzili 26.12.05, 11:44 Rydzyk być może nie bez przyczyny poparł obecnie rządzącą partię,zapewnił sobie tym nietykalność Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: zaprzeczenie i zdrada doktryny -rydzyk jankow 25.12.05, 22:53 czas henia sie skonczył na dodatek jakby to powiedzieć w dość kiepskim stylu nawet dla jego ślepych ale wiernych owieczek stąd ta operetkowa i żałosna próba reaktywacji . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamoniowa Re: zaprzeczenie i zdrada doktryny -rydzyk jankow IP: 62.69.202.* 25.12.05, 23:32 niestety zaslepionych owieczek nie brakuje i na tym ksiadz Jankowski bazuje ech... Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: zaprzeczenie i zdrada doktryny -rydzyk jankow 25.12.05, 23:35 w tej masie osób niestety niewiele potrafi oddzielić ziarno od plew Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: prałat Henryk Jankowski 25.12.05, 23:09 gdzieś czytałam o pewnym księdzu biznesmenie z Gdańska,który za psi grosz kupił ziemię w KOŁOBRZEGU,na której,w której są źródła borowiny i chce sprzedać miastu z kolosalnym zyskiem. Nikt nie wie skąd księżulo uzbierał 2 mln na kupno terenów,chyba nie z tacy. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: prałat Henryk Jankowski 25.12.05, 23:15 a kto to wie? i nikt sie chyba nigdy nie dowie bo nawet ten kto mógłby i powinien nie próbuje , i to jest problem i sedno sprawy (patrz status rydzyka) Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: prałat Henryk Jankowski 25.12.05, 23:19 tak,ojciec dyrektor ma białą plamę w życiorysie Odpowiedz Link Zgłoś
nedfan Re: prałat Henryk Jankowski 25.12.05, 23:24 Czyli co? W państwie prawa, którym Polska podobno jest, działają sobie święte krowy? Ciekawe, co by mi zrobili, gdybym wywinął taki numer z tą ziemią? Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: prałat Henryk Jankowski 25.12.05, 23:25 skarbówka by ci nie popuściła, no chyba,żebyś miał taM UKŁADY bo to jest Polska właśnie Odpowiedz Link Zgłoś
nedfan Re: prałat Henryk Jankowski 25.12.05, 23:26 IV Rzeczpospolita, z gębą pełną frazesów o solidarności... Nie chcę takiej Polski! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamoniowa Re: prałat Henryk Jankowski IP: 62.69.202.* 25.12.05, 23:30 tamta ziemia zostala zakupiona jeszcze w III Rzeczpospolitej. Odpowiedz Link Zgłoś
nedfan Re: prałat Henryk Jankowski 25.12.05, 23:32 III Rzeczpospolita, IV Rzeczpospolita, co za różnica? Same shit! Rzeczpospolita Koleżków, ot co! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamoniowa Re: prałat Henryk Jankowski IP: 62.69.202.* 25.12.05, 23:34 bo tak to juz jest, ze na mownicy obrzucaja sie blotem i oskarzeniami, a w kuluarach zalatwiaja wspolne biznesiki... Odpowiedz Link Zgłoś
nedfan Re: prałat Henryk Jankowski 25.12.05, 23:36 Dlatego powtarzam: nie chcę takiej Rzeczypospolitej. Na co mi ona? Bo ja jej jestem tylko potrzebny do płacenia podatków... Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: prałat Henryk Jankowski 25.12.05, 23:38 państwo prawa to utopia,tak jak i inne ideały zawsze będą równi i równiejsi Odpowiedz Link Zgłoś
nedfan Re: prałat Henryk Jankowski 25.12.05, 23:44 To po co to całe gadanie? Przecież ludzie nie są głupi. Choć z drugiej strony patrząc, ludziom mówi się to, co chcą usłyszeć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamoniowa Re: prałat Henryk Jankowski IP: 62.69.202.* 25.12.05, 23:46 Ludzie sa zmeczeni i niepewni, dlatego tak latwo nimi manipulowac. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: prałat Henryk Jankowski 25.12.05, 23:51 i to jak w wielu głupich w tym społeczeństwie jest, spory odsetek nie potrafi odczytać rozkładu jazdy wtórny analfabetyzm Odpowiedz Link Zgłoś
nedfan Wtórny analfabetyzm 25.12.05, 23:55 No, jest też sporo takich, którzy nie rozumieją, co mówi do nich prezenter w telewizji. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: Wtórny analfabetyzm 25.12.05, 23:56 skoro spikera w tv nie rozumieją to i opatrznie Radio mające ryja Odpowiedz Link Zgłoś
nedfan Re: Wtórny analfabetyzm 25.12.05, 23:58 W tym radyju to chyba przekaz podprogowy jest wykorzystywany. Bo jak inaczej wytłumaczyć to zacietrzewienie Rodzin RM? Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: Wtórny analfabetyzm 26.12.05, 00:01 dla mnie to oni działają jak typowa sekta, na dole manipulowani naiwni oddający swoje oszczędności na górze podejrzani księżule żyjący ponad stan Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Wtórny analfabetyzm 26.12.05, 00:05 beatrix13 napisała: > dla mnie to oni działają jak typowa sekta, > na dole manipulowani naiwni oddający swoje oszczędności > na górze podejrzani księżule żyjący ponad stan i nadajniki na uralu. Odpowiedz Link Zgłoś
nedfan Re: Wtórny analfabetyzm 26.12.05, 00:05 Zastanawiająca jest jedynie postawa KK w tej sprawie. A wystarczyłoby jedno słowo z Rzymu - Roma locuta causa finita. Czyż nie? Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Wtórny analfabetyzm 26.12.05, 00:04 te rzeczy z ziemią która na mocy ustawy związki wyznaniowe moga i dostaja za darmo często w atrakcyjnych cenowo okolicach a potem osprzedają z zyskiem po cenach komercyjnych dzieją sie od wielu lat praktycznie od początku lat 90 zarówno gdy rządziła (ogólnie) prawica jak i lewica ,teraz to sie nie zmieni a nawet nasili(patrz przypadek totolotka i radia maryja). Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: Wtórny analfabetyzm 26.12.05, 00:07 ale Piotrze ten przypadek w KOŁOBRZEGU jest inny,to nie związek wyznaniowy kupił ziemię,ale ksiądz jako osoba fizyczna za sporą kasę,było kilka miesięcy głośno o tym,ale nie wiem jaki finał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamoniowa Re: Wtórny analfabetyzm IP: 62.69.202.* 26.12.05, 00:09 a pamietasz moze jak ow ksiadz wytlumaczyl skad wzial srodki na zakup tych hektarow ? Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re-nedofan 26.12.05, 00:22 niech mi ktos wytłumaczy jak to możliwe że rydzyk dostał czestotliwości od armi sowieckiej o pozwolono mu postawic przekażniki na uralu aby mógł głosic swoja prawde na cały świat ,przecież jakby by nie było polski kosciół katolicki jest tepionu szykanowany i rugowany na wszystkie mozliwe sposoby z obszarów federacji rosyjskiej i to zarówno przez włądze panstwowe jak cerkiew ,ano jest to możliwe pod warunkiem że ten odłam polskiego koscioła bedzie szerzył propagande antyunijną antynatowska i wymierzoną w interesy wolnej polski a sprzyjająca polityce sowieckiej która chce ograniczyc nasze a rozszerzyc swoje strefy wpływów i nteresów i to jest cała prawda o rydzyku i jego obrzydliwym radiu . Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Re-nedofan 26.12.05, 00:26 beatrix13 napisała: > nedfan > nie nedofan no tak ale sie chyba nie obrazi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamoniowa Re: Re-nedofan IP: 62.69.202.* 26.12.05, 00:25 o rany, pierwsze slysze o tym Uralu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Re-nedofan 26.12.05, 00:28 Gość portalu: mamoniowa napisał(a): > o rany, pierwsze slysze o tym Uralu!!! mamoniowo są rzeczy na swiecie które się "fizjologom" nie sniły. Odpowiedz Link Zgłoś
nedfan Re: Re-nedofan 26.12.05, 00:30 Tak na serio - takie działanie ojczulka Tadzia smierdzi zdradą stanu. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Re-nedofan 26.12.05, 00:36 bez komentarza ,ale to w połączenieu z jego niejasną biografią powinno dać miektórym do myslenia ,przypomne jescze radio maryja było przeciw wejsciu do nato ,przeciw wejściu do uni ,wogóle zachód to be a wschód to przyjaciel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamoniowa Re: Re-nedofan IP: 62.69.202.* 26.12.05, 00:36 kompletnie mnie zaskoczyles. W swieta powinno sie slyszec dobra nowine, a nie cos takiego..... Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Re-nedofan 26.12.05, 00:42 dobra nowina jest taka że papież skrytykował taką działalność katolickiego radia a episkopat polski dostrzegł wreszcie realne zagroznie nawet rozłamem w polskim kosciele w związku z czysto politycznym działaniem tego radia , na dodatek ze zdobytym takim dużem rządem dusz i to wcale nie tylko przysłowiowej ciemnej masy w moherach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamoniowa Re: Re-nedofan IP: 62.69.202.* 26.12.05, 00:48 zastanawiajace jest jednak to, ze ta sekta dziala bezkarnie od tylu lat... Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: mamoniowa 26.12.05, 00:58 znalazłam jakis link w internecie a propos ks. Makulskiego i afery z ziemią w Kołobrzegu,ale nie możliwy do odczytania w całości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamoniowa Re: mamoniowa IP: 62.69.202.* 26.12.05, 01:07 nie bede w swieta psuc sobie humoru lektura o szemranych interesach. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Re-nedofan 26.12.05, 01:00 politycy sie jej do tej pory bali ,byla zresztą troche marginalna a zarazem miała spore poparcie czesci duchowięństwa więć nie warto było ryzykować ,teraz z kolei zaczeła sie realnie liczyc politycznie więć też jej sie boją i zabiegaja (niektórzy)a kosciół z kolei zaczoł sie bać że jest za silne i podzieli go albo zkonfliktuje . Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: Re-nedofan 26.12.05, 01:03 no faktycznie Gregor masz za co cenić Jankowskiego, ja nie cenię ludzi głoszących faszystowskie poglądy i żyjących jak kacyk w Burkina Faso Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gregor Re: Re-nedofan IP: *.utp.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.05, 00:56 Jankowski to oryginalna persona, oczywiście kasa przewróciła mu w głowie, ja osobiście lubię go za szerzenie swoich poglądów bez względu na wszelką krytykę. Jeżeli zaś chodzi o stawianie sobie pomników to oczywiście jest to śmieszne, ale ty droga Beatko jak i reszta forumowiczów także możecie sobie postawić pomniki np. w swoim ogródku. Co zaś się tyczy podziału kościoła to tak samo jak i Rydzyk dzielą go takie osoby jak ten biskupik Życiński chociażby. Co zaś się tyczy Gocłowskiego to nie wydaje mi się aby tak "umoczony" hierarcha miał prawo wypowiadać się na jakikolwiek temat, moim zdaniem powinien na długie lata zostać wysłany do jakiegoś klasztoru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamoniowa Re: Re-nedofan IP: 62.69.202.* 26.12.05, 01:03 Gregor ja bynajmniej nie odczuwam potrzeby posiadania wlasnego pomnika, przynajmniej nie za zycia. Za szerzenie jakich pogladow go cenisz? Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Re-nedofan 26.12.05, 01:07 może tych propagujacych jego jako znawcę sprzedaży i reklamy wina? a może innych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamoniowa Re: Re-nedofan IP: 62.69.202.* 26.12.05, 01:21 Gregor liczyl na posade kipera ? Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: Re-nedofan 26.12.05, 01:30 pomyliłam nazwiska to nie Makulski (ten jest od Lichenia),a Bryk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamoniowa Re: Re-nedofan IP: 62.69.202.* 26.12.05, 01:45 ale ta pomylka tez pewnie byla czyms spowodowana :-) Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: Re-nedofan 26.12.05, 01:48 tak,biorę antybiotyk i mam 35,3 temperaturę ciała, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamoniowa Re: Re-nedofan IP: 62.69.202.* 26.12.05, 01:50 ales sie wychlodzila... Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: Re-nedofan 26.12.05, 01:53 przy kuracji antybiotykiem zawsze mój organizm takim osłabieniem reaguje, a propos tej afery w Kołobrzegu,to dziwne,że w internecie 1 wzmianka i to nie daje się odtworzyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamoniowa Re: Re-nedofan IP: 62.69.202.* 26.12.05, 01:55 moze juz przedawnione hehe Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: Re-nedofan 26.12.05, 01:58 czarni głowy do interesu mają i pozycję wyjściową lepszą niż reszta społeczeństwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamoniowa Re: Re-nedofan IP: 62.69.202.* 26.12.05, 02:01 dobranoc, kolorowych snow....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 Rydzyk ruskim szpionem ? IP: *.comnet.krakow.pl 26.12.05, 03:10 ale on kumpel z Jankowskim. Co na to ABW-era ? Odpowiedz Link Zgłoś
zona_pijaka Pan Prałat to Wielki Człowiek !!! na miarę JP2 26.12.05, 12:39 Dwóch wielkich ludzi przyniósł Polsce przełom XX i XXI wieku: papieża Jana Pawła II i Prałata Księdza Jankowskiego JESTEŚMY DUMNI, ŻE JESTEŚMY POLAKAMI Odpowiedz Link Zgłoś
nedfan Re: Pan Prałat to Wielki Człowiek !!! na miarę JP 26.12.05, 12:53 Ja bym wolał być dumny z jakiegoś Polaka-noblisty, na przykład w dziedzinie ekonomii albo fizyki. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: Pan Prałat to Wielki Człowiek !!! na miarę JP 26.12.05, 12:55 Tereska Lubińska? w dziedzinie ekonomii? PS. Ja bym jednak w jednym szeregu nie stawiała Jankowskiego i JP2 Odpowiedz Link Zgłoś
nedfan Re: Pan Prałat to Wielki Człowiek !!! na miarę JP 26.12.05, 13:00 Pani profesor, z całym szacunkiem, zna się na ekonomii jak świnia na gwiazdach ;) Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: Pan Prałat to Wielki Człowiek !!! na miarę JP 26.12.05, 13:02 nowatorska jest:))) Odpowiedz Link Zgłoś
nedfan Re: Pan Prałat to Wielki Człowiek !!! na miarę JP 26.12.05, 13:06 No tak, jeśli nowatorstwem można nazwać powiększanie dziury budżetowej. Do tego trzeba mieć jeszcze tupet, by wciskać biednym ludziom teksty, że nie ma to wpływu na gospodarkę jako całość. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: Pan Prałat to Wielki Człowiek !!! na miarę JP 26.12.05, 13:09 o jej tupecie to można było w Szczecinie się przekonać,podobnie jak jej firmowej koleżanki Jacynki,nie wspominając exradnego Kobylańskiego Odpowiedz Link Zgłoś
nedfan Re: Pan Prałat to Wielki Człowiek !!! na miarę JP 26.12.05, 13:11 Chwała Bogu, nie miałem kontaktu z panią profesor na uczelni. Inny wydział ;) Odpowiedz Link Zgłoś
maestro_xp Re: Pan Prałat to Wielki Człowiek !!! na miarę JP 26.12.05, 13:06 nedfan napisał: > Pani profesor, z całym szacunkiem, zna się na ekonomii jak świnia na gwiazdach > ;) to stwierdzenie nalezy potraktować poważnie! to świadczy o kosmicznej wiedzy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gregor Re: Pan Prałat to Wielki Człowiek !!! na miarę JP IP: *.utp.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.05, 16:21 Ojej faszystowskie poglądy, zaraz się rozpłaczę, jakichkolwiek poglądów by nie szerzył ma do tego prawo, bo żyjemy w wolnym kraju i dajcie sobie spokój z tym faszyzmem, jeśli komuś nie podoba się ciągłe przepraszanie Polaków za jakieś wymyślone winy to ma prawo o tym mówić i wcale nie oznacza to, że jest faszystą. Wracając zaś do samego Jankowskiego to żyje jak kacyk w Burkina Faso ale nie za publiczne pieniądze, zaś chęć postawienia sobie pomniku świadczy o jego utryacie zmysłów, podobnie rzecz się ma z Rydzykiem jego poglądy wydają się być komiczne, ale jeżeli jacyś polonijni biznesmeni czy stare babcie chcą go finansować to chusteczka wam do tego, jeżeli zaś robiłby jakieś przekręty to jestem tego pewien, że bardzo szybciutko by to wykryto bo bardzo wiele frakcji go nie znosi. To, że księża mają służyć i pomagać ubogim to mit, ten kto w to wierzy jest niezwykłym naiwniakiem, ale skoro parafianie akceptują, to, że proboszcz zamiast na dożywianie ubogich wydaje na bursztynowy ołtarz to nam także chusteczka do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: Pan Prałat to Wielki Człowiek !!! na miarę JP 26.12.05, 17:08 zapomniałeś Gregor o jednym te "frakcje,które go nie znoszą" nie są teraz u władzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gregor Re: Pan Prałat to Wielki Człowiek !!! na miarę JP IP: *.utp.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.05, 20:00 TERAZ ? A od kiedy działa Rydzyk, kto rządził przez ostatnie 4 lata, ale teraz wyskoczyłaś. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: Pan Prałat to Wielki Człowiek !!! na miarę JP 26.12.05, 20:03 jak z Uralu nadaje to u poprzedników też miał plecy, dobrze dziad moherowy ustawiony jest na każdą ewentualność Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gregor Re: Pan Prałat to Wielki Człowiek !!! na miarę JP IP: *.utp.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.05, 21:03 Możliwe, że miał układy z sldowcami, wkońcu ostatnie 4 lata pięknie pokazały, że kościół trzyma z tymi co mają władzę, hierarchowie świetnie dogadywali się z millerem i innymi szumowinami mając w dupie ideę, jednak sam Rydzyk zdawał się być temu przeciwny, pewnie nigdy się tego nie dowiemy, co zaś się tyczy nadajników na Uralu z pewnością ruskim konkretnie zapłacił, u nich za dobrą kasę i bombkę atomową można kupić więc raczej doszukiwałbym się jego powiązań np. z ruskim wywiadem jak to niektórzy sugerują bo to troszkę trąca lepperiadą. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: Pan Prałat to Wielki Człowiek !!! na miarę JP 26.12.05, 21:35 życiorys Rydzyka w wiele białych plam obfituje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gregor Re: Pan Prałat to Wielki Człowiek !!! na miarę JP IP: *.utp.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.05, 21:52 Nie wiem czy obfituje czy nie i nie interesuje mnie to, szkoda czasu i życia na taką lekturę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamoniowa Re: Pan Prałat to Wielki Człowiek !!! na miarę JP IP: 62.69.202.* 26.12.05, 22:00 ale zgodnie z zasada, aby zniszczyc wroga, tzreba go najpierw poznac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gregor Re: Pan Prałat to Wielki Człowiek !!! na miarę JP IP: *.utp.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.05, 22:20 Ja nie uznaję go za swojego wroga, jest mi on obojętny. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: Pan Prałat to Wielki Człowiek !!! na miarę JP 26.12.05, 22:22 a mnie nie jest obojętne,że tak śliski facet ma tak wielkie wpływy w ktraju,w którym mieszkam (jeszcze) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: empe42 Re: Pan Prałat to Wielki Człowiek !!! na miarę JP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.05, 22:46 Nie szkoda Wam czasu na dyskusję o tym człowieku? Lepiej posłuchać muzyki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamoniowa Re: Pan Prałat to Wielki Człowiek !!! na miarę JP IP: 62.69.202.* 26.12.05, 22:53 Wagnera ? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: empe42 Re: Pan Prałat to Wielki Człowiek !!! na miarę JP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.05, 23:08 DiscoPolo:))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gregor Re: Pan Prałat to Wielki Człowiek !!! na miarę JP IP: *.utp.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.05, 01:08 Filozofia takiego dziecięcego tupania nóżkami, moim zdaniem zupełnie niepotrzebna gdyż nie wydaje mi się aby wpływy Rydzyka były zbyt duże. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: prałat Henryk Jankowski 31.12.05, 08:56 a teraz handluje monetami z papieżem. Sprzedaje za 105 zł,a kupuje za 6 zł Odpowiedz Link Zgłoś