henio56 24.01.06, 05:27 pogłupieli, tylko patrzyć jak zaczną odbudowę kościoła. www.glosszczecinski.com.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
swarozyc Re: taras i schody przy ruinach w Trzęsaczu 24.01.06, 12:11 Jak juz chca ruiny podnosic z upadku, to powinni wziac sie za poniemieckie drogi w Zachodnipomorskiem.. Bez pojecia, Katolacy.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas akurat niezgadzam sie z Toba Henryku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.06, 12:57 nie zgadzam sie z Toba Henryku, powinni to jakos restaurować i to nie chodzi o KK, ale o historie, a tu konkretnie o ... turystykę! Jest to niewatpliwa atrakcja turystyczna wśród smażalni... i jest to w interesie gminy! Odpowiedz Link Zgłoś
skuter70 Re: taras i schody przy ruinach w Trzęsaczu 24.01.06, 13:10 jak dla mnie ten taras troche zbyt kosmiczny jest, ale jakby go postawic w wiekszej odleglosci od kosciola to jestem za Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: taras i schody przy ruinach w Trzęsaczu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.06, 13:22 właśnie ten ... kosmiczny wyglad... no dla mnie bomba... podejrzewam, ze wielu by chciało sobie tam fotki porobic... a nie tylko przy smażalni!!! Ja mam fotki!! Odpowiedz Link Zgłoś
northstar Re: taras i schody przy ruinach w Trzęsaczu 24.01.06, 14:58 Jasne, poburzyc zabytki, tylko dlatego, ze byly badz sa swiatyniami! Pomysl z iscie rycerskiej glowy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 Re: taras i schody przy ruinach w Trzęsaczu IP: *.comnet.krakow.pl 24.01.06, 18:01 troszkę zmienić konstrukcję i można wmawiać turystom, że to replika wyrzutni V2. Gwiazdo, jaki to zabytek, tych pare cegieł ? te ruiny są tylko dowodem niszczycielskiej siły morza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: taras i schody przy ruinach w Trzęsaczu IP: *.orange.pl 24.01.06, 18:20 w Pradze na rynku przed budynkiem w którym urzeduje prezydent okole 12 zbieraja sie tłumy, bo zmiana warty... maszeruja, tupia, bebnia.... ludzi pełno, fotografuja... a stroje i te "tradycje swiecka" wymyslono dla filmu Amadeusz!!! TURYSTYKA bracie z Krakowa, turystyka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: taras i schody przy ruinach w Trzęsaczu IP: *.internet.v.pl 24.01.06, 18:27 Jak bys heniu interesował sie nie tylko pałką policyjną albo historyjkami z serii radyjo maryja albo o moherowych beretach to byś wiedział że kościół w Trzesaczu to symbol i piekna legenda się z nim wiążąca. Jako 7 latek juz tam bywałem z rodzicami i zawsze mnie intrygował a po za tym to niewatpliwa atrakcja turystyczna na naszym wybrzeżu i chwała władzom gminnym że dbaja o nią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL oto ona... IP: *.internet.v.pl 24.01.06, 18:36 ....jedna z wielu Dawno temu w Trzęsaczu mieszkała para kochanków, Kaźko - syn rybaka i Ewa - córka komornicy. Pewnego dnia Kaźko wyruszył na wojnę przeciwko brandenburskiej armii. Walczył dzielnie, jadnak zginął na morzu. Ewie z żalu za ukochanym serce pękło. Pochowano ją na przykościelnym cmentarzu. Od tamtej pory duch Kaźka zaklęty w morskie fale przybywa do wybrzeża Trzęsacza aby połączyć się z Ewą. wówczas nic już nie rozłączy zakochanych. reszte doczytaj sobie na stronie o Trzesaczu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 Re: oto ona... IP: *.comnet.krakow.pl 24.01.06, 18:56 pikna opowiastka Odpowiedz Link Zgłoś
xxtoja a gdzie to maja odbudować 24.01.06, 19:03 ty heniu jakis jesteś teoretyk i chory na kościół. oni tylko te ruiny moga przesunąć, aby dalej się nie zawaliły i aby ta jedna" ściana do końca nie runęła z tej skarpy, bo już nie będzie atrakcją Trzęsacza i nikt nie będzie przyjeżdzał. Ja jak tam ostatnio byłam i w porównaniu do moich dziecięcych lat, to byłam oszołomiona, że tyle tylko zostało. A do tej jednej ściany i to fragmentu to jest cały deptak na którym sa różne inicjatywy gospodarcze. czy wiesz jak to runie do końca to ile osób starci pracę. nie będzie atrakcji, henio jakiś jesteś nieludzki i chcesz odebrać tym ludziom pracę. jak nie wiesz i nie byłeś to nie gadaj bzdur. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 Re: a gdzie to maja odbudować IP: *.comnet.krakow.pl 24.01.06, 19:36 chory na kościół ? nie. Mam tylko awersję do kleru. Co do tych ruin, jeżeli to takie ważne dla tubylców, to niech zostaną. Ale ta wyrzutnia V2 jest okropna. Odpowiedz Link Zgłoś
xxtoja Re: a gdzie to maja odbudować 24.01.06, 19:45 no tak ale ta awersja nie może sie przejawiac lokalnie na jakies nabrzeże morskie na wydmach, co słynie z tego miejscowość z tego jak to morze zabrało kościół. heniu, oj heniu. tak samo jakby wzgórzu wawelskiemu zabrało się ta katedrę, bo jest klerykalna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 Re: a gdzie to maja odbudować IP: *.comnet.krakow.pl 24.01.06, 19:49 tyle,że katedra to nie jakaiś kawałek ściany Odpowiedz Link Zgłoś
xxtoja Re: a gdzie to maja odbudować 24.01.06, 19:52 no tak, ale dla Trzesacza ma takie same znaczenie jak katedra, bo to tradycja i turyści, tylko jest to w skali mikro. .. a tak kocham Wawel Odpowiedz Link Zgłoś