Dodaj do ulubionych

ksiądz hiena, promocyjny pochówek ofiar katastrofy

IP: *.comnet.krakow.pl 03.02.06, 08:57
no i mamy IV RP katolicką. Coraz bardziej utwierdzam się w swoim
antyklerykaliźmie. www.se.com.pl/se/index.jsp?
place=mainLead&news_cat_id=1758&news_id=91038&scroll_article_id=91038&layout=1
&page=text&list_position=1
Obserwuj wątek
    • Gość: H56 Re: ksiądz hiena, promocyjny pochówek ofiar katas IP: *.comnet.krakow.pl 03.02.06, 08:57
      www.se.com.pl/se/index.jsp?place=mainLead&news_cat_id=1758&news_id=91038&scroll_article_id=91038&layout=1&p
      age=text&list_position=1
      • xyz-xyz Heniek, to propaganda SLD! 03.02.06, 09:21
        Nie wierz w to. Przecie ksiądz dobrodziej na pewno tak nie zrobił. To dlatego
        nasz Przywódca Narodu Jarosław Kaczyński nie wpuszcza tych hien. Tylko TV Trwam,
        Radio Maryja i Nasz Dziennik daje gwarancję prawdy!!! Henryku! Szukaj prawdy u
        Ojca Dyrektora! Tylko u niego!

P.S.
        A to widziałeś?
        www.pis.org.pl/materialy/kandydaci/gosiewski.htm
        Zwróć uwagę na dział V ust. 1 Żenada...
        • Gość: H56 Re: Heniek, to propaganda SLD! IP: *.comnet.krakow.pl 03.02.06, 09:32
          znaczy, że publikacje w tych gazetach na ich temat,zaliczana jest do sukcesów,
          he,he
          • Gość: czarna mamba Re: Heniek, to propaganda SLD! IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.06, 10:01
            Heniu, twoj antyklerykalizm to zwykłe buractwo i zacietrzewienie rodem z PRL-u. Pochlebiasz sobie :)
            A swoją drogą, jeśli ten księżulo tak postąpił, to należy mu się porządne lanie.
            • Gość: Luiza Re: Heniek, to propaganda SLD! IP: 212.244.66.* 03.02.06, 10:39
              Czarna mamba, kiedyś słyszałam piękne słowa ks. Tischnera, który powiedział
              cytuję z pamięci i być może niedokładnie: "głupi proboszcz więcej zrobi szkody
              niż biegający z "Kapitałem" Marksa ideolog". Moim ideałem dobrego człowieka
              jest właśnie śp. ks. Tischner.
              • xyz-xyz Re: Heniek, to propaganda SLD! 03.02.06, 10:58
                Szkoda tylko, ze ów ks. Tischner nie widział w sobie tego "głupiego proboszcza".
                Sam z góry szufladkuje tego ideologa z Marksem, niezależnie od jego
                intelektualnych możliwości. Ba zakłada, że ideolog z Marksem (intelektualny
                przeciwnik Tischnera) z natury rzeczy jest głupi, zły etc. Prostacki stereotyp.
                Ale księżulo nie miał racji, głupi proboszcz wyrządzi mniej szkód, niż autorytet
                o poglądach tego proboszcza.
                • Gość: czarna mamba Re: Heniek, to propaganda SLD! IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.06, 11:41
                  Marksizm i leninizm to zbrodnicze iedologie. Powiedzieć o ich wyznawcach, że są głupi i źli to znak niesłychanej politycznej poprawności. Moim zdaniem zasługują na określenia dużo gorsze.
                  W mojej parafii do osób zgłaszających pogrzeb podchodzi się z wyjątkową delikatnością. To żelazna zasada, od której nie ma wyjątków. Myślę poza tym, że wyznaczanie "ceny" za pogrzeb, czy jakiekolwiek posługi religijne jest niedopuszczalne. W mojej parafii jest ofiara dobrowolna i koniec. Nikt nigdy człowiekowi nie powie żadnej sumy.
                  • Gość: Cięty na cenzora Re: Heniek, to propaganda SLD! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.06, 11:53
                    Czy jakiekolwiek ideologie nie są wytworem wyemancypowanego rozumu człowieka?
                    Niepowstrzymana czy też ta powstrzymywana chęć poznawcza służy lepiej panowaniu jednych nad drugimi?
                    Czy wiara w Chrystusa daje wobec tego wolność?

Ot pytania na miarę forum. A nie jakies tam ble ble o probo-szczynie z Koziej Wólki czy też Wólki Lokalnej.

Pozdrawiam
                    Cięty na...

• xyz-xyz Re: Heniek, to propaganda SLD! 03.02.06, 11:54

> Marksizm i leninizm to zbrodnicze iedologie. Powiedzieć o ich wyznawcach, że są
                    > głupi i źli to znak niesłychanej politycznej poprawności. Moim zdaniem zasługu
                    > ją na określenia dużo gorsze.

Moim zaś zdaniem katolicyzm odpowiedzialny za śmierć milionów Indian
                    południowoamerykańskich, miliony Żydów europejskich, tysięcy "kacerzy",
                    "heretyków" i wszelkiej maści "wrogów Kościoła", (tysiącach kobiet zmarłych w
                    wyniku powikłań po chałupniczych aborcjach nie wspominam, tak jak o dzieciach
                    umierających na śmietnikach) jest nie tylko stokroć bardziej zbrodniczy, ale
                    tysiąckroć bardziej obłudny. Więc moralizowanie przez jakiegoś trutnia, jest po
                    prostu żenujące. Jednakże poprawność polityczna odstręcza mnie od powiedzenia o
                    twojej firmie tego co myślę o niej na prawdę. Więc daj sobie siana.

W mojej parafii do osób zgłaszających pogrzeb podchodzi się z wyjątkową delikat
                    > nością. To żelazna zasada, od której nie ma wyjątków. Myślę poza tym, że wyznac
                    > zanie "ceny" za pogrzeb, czy jakiekolwiek posługi religijne jest niedopuszczaln
                    > e. W mojej parafii jest ofiara dobrowolna i koniec. Nikt nigdy człowiekowi nie
                    > powie żadnej sumy.

A Kopernik była kobietą.
                    • Gość: czarna mamba Re: Heniek, to propaganda SLD! IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.06, 12:30
                      To prawda, że w imię chrześcijaństwa uczyniono wiele, bardzo wiele zła. Kościół ukorzył się i za to przeprosiłw 200o roku publicznie. Znasz taki fakt ze strony marksistów i leninistów?

> A Kopernik była kobietą.

I to jest właśnie mentalność komusza - ja mam rację, a ty se gadaj.
                      • Gość: Cięty na cenzora Re: Heniek, to propaganda SLD! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.06, 12:54
                        > To prawda, że w imię chrześcijaństwa uczyniono wiele, bardzo wiele zła. Kościół ukorzył się i za to przeprosiłw 200o roku publicznie.

Jak dzieci, mamby jak dzieci.
                        Sądzisz, że cztery warunki spowiedzi wystarczą. A piąty-zadośćuczynienie? Bez niego nijak uznać nie można że spowiedź zakończyła się odpuszczeniem (puk..puk..puk).

Pozdrawiam
                        Cięty na ...
                      • xyz-xyz Re: Heniek, to propaganda SLD! 03.02.06, 13:05
                        >> To prawda, że w imię chrześcijaństwa uczyniono wiele, bardzo wiele zła. Kościół
                        > ukorzył się i za to przeprosiłw 200o roku publicznie. Znasz taki fakt ze stron
                        > y marksistów i leninistów?

Tak. W 1956 Nikita Siergiejewicz Chruszczow przepraszał za okres błędów i
                        wypaczeń. Co nie przeszkodziło mu w dalszym wypaczaniu (o niebo mniejszym). Tak
                        jak i twoja Czarna Struktura skazuje ludzi na biedę, choć juz na stosach nie pali.

> I to jest właśnie mentalność komusza - ja mam rację, a ty se gadaj.

I to jest właśnie mentalność funkcjonariusza Czarnej Struktury - monopol na
                        prawdę absolutną.
                        • Gość: czarna mamba Re: Heniek, to propaganda SLD! IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.06, 15:45
                          >>twoja Czarna Struktura skazuje ludzi na biedę
                          Jedno znanie i WSZYSTKO JASNE - MAMY WINNYCH :))))

>> mentalność funkcjonariusza Czarnej Struktury
                          Domyślam się, że twój tekst na temat winy czarnej struktury jest mimo wszystko do negocjacji :)))

W sumie to sie nieźle ubawiłem :))) Poproszę o jeszcze :)))
                  • Gość: K.F. Re: Heniek, to propaganda SLD! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 12:01
                    A co czytałeś Wielebny z dzieł Karola Marksa?
                    • Gość: czarna mamba Re: Heniek, to propaganda SLD! IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.06, 12:31
                      Czytałemna studiach jakieś fragmenty, poza tym miałem bardzo dobre wykłady na temat ideologii marksizmu i leninizmu.
              • Gość: Galoty Re: Heniek, to propaganda SLD! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 13:11
                Luizo. Tischer tak !
            • dusza16 Lanie 03.02.06, 11:09
              Chyba lanie wody, bo musiałabyś stłuc większość ojczulków, a zanim byś tp
              uczyniła moherki by Cię ukamieniowały
              • Gość: czarna mamba Re: Lanie IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.06, 11:44
                Na księdza wystarczy tupnąć, już się boi. Większość z nich nigdy nie dostała w dziób. A przydałoby się. No chyba, że ktoś z nich trenuje boks czy sztuki walki, a to się zdarza. Na mohera też wystarczy tupnąć i juz znika. Wiem o tym dobrze, bo sam jestem księdzem :)
    • gradus2004 Re: ksiądz hiena, promocyjny pochówek ofiar katas 03.02.06, 12:53
      co ty sie tak tymi katolickimi pogrzabami przejmujesz?? Przeciez to nie twoj
      problem skoro nie wierzysz. Katolicki pogrzeb tobie wcale nie potrzebny i nie
      bedziesz musial nawet tego promocyjnego 1000 placic...

ciekawe, ze o RM najwiecej wiedza jego przeciwnicy (tak sie katuja sluchaniem
      tego?) a o kosciol martwia sie najwieksi antykoscielni...
      zalosne...
      • Gość: H56 Re: ksiądz hiena, promocyjny pochówek ofiar katas IP: *.comnet.krakow.pl 03.02.06, 17:23
        ks.Twardowskiego wolę , Glemp miał w d...e, więc jaką mam gwarancję ,że moja
        katolicka rodzinka nie postąpi podobnie ?
    • Gość: . Re: ksiądz hiena, promocyjny pochówek ofiar katas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 18:18
      Henio - przypomnij ile brali księża od tych rozwalanych w piwnicach UB.
      • Gość: H56 Re: ksiądz hiena, promocyjny pochówek ofiar katas IP: *.comnet.krakow.pl 03.02.06, 19:34
        pewnie tyle samo, co od tych spalonych na stosach i zamęczonych w katowniach
        św.Inkwizycji
        • Gość: . Re: ksiądz hiena, promocyjny pochówek ofiar katas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 19:52
          Henio!! Brawo!! (jeśli to Ty).
          Wreszcie poszedłeś do zaocznego gimnazjum?
          Gratuluję.
          • Gość: czarna mamba Re: ksiądz hiena, promocyjny pochówek ofiar katas IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.06, 21:13
            Nie przesadzaj z tym gimnazjum dla henia. Odkurzył stare broszurki TKKŚ.
            • Gość: . Re: ksiądz hiena, promocyjny pochówek ofiar katas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 21:56
              Rzeczywiście, może je wyciągnął spod kiwającej się szafy (na wysoki połysk),
              którą jeszcze kupił w Konsumie przy ul. ks.Piotra Skargi.
              • Gość: czarna mamba Re: ksiądz hiena, promocyjny pochówek ofiar katas IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.06, 23:59
                Szafa sie będzie kiwać i kryształy pospadają.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka