felix_edmundowicz 16.02.06, 08:59 paru oszołomów z forum? moj ranking: - xyz - the best - fugazi - ......zostawiam dla wyboru przez forumowiczów Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ja_aska Re: Czy nie można by zgłosic do patrolu modlitewn 16.02.06, 09:01 jako członków czy jako temat? Odpowiedz Link Zgłoś
felix_edmundowicz do jaasi 16.02.06, 09:11 jak troskę dla patrolu, a propos jaasiu widziałem tu wątek o cmentarzach. Nie wydaje ci się dziwne ,że na fugazi nie ma racji uważając że na takim cmentarzu ma być pochowany ktoś kto nazywa ich katolakami, czarnymi mambami, czarnymi żabami etc.? DLaczego wzgardzili cmentarzami dla wrogów czarnych mamb, wrogów katolaków, wrogów czarnych żab? Jeżeli antysemita pchałby się ze swoją macewą na żydowski cmentarz, to nie byłoby to czasem passe ? piszę o tym zupełnie na marginesie,bowiem wyraziłaś swoje zdanie odnośnie Boga i jego postawy wobec cmentarzy. Przypominam że zgodnie z dobrym obyczajem chrześciajnie nie wzywają Boga nadaremno, więc czy nie można odpuścić tych wątków antyreligijnych i szydzenia z nich i ich wiary? jest taka duża niwa społeczno-polityczno-walentynkowa....nie możecie jej uprawiać? Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: do jaasi 16.02.06, 09:23 dlaczego nie ma racji? nie są to cmantarze przykościelne tylko byłe cmentarza komunalne dane komuś w zarząd. co do cmentarzy zydowskich to pragnę przypomniec, ze na ul. Ojca Bjezyma pod boiskiem na którym codziennie dzieciaki grają w nogę leżą ciała (szczątki) żydowskich mieszkańców naszgo miasta. w Polsce nie ma czynnych cmentarzy żydowskich, są tylko kwatery na cmentarzach komunalnych - tak jak w Szczecinie. wątki religijne: czy do nich należą wątki o molestowaniu przez księży? a może o zakazie pochówku dla innowierców? Odpowiedz Link Zgłoś
felix_edmundowicz Re: do jaasi 16.02.06, 09:35 robisz unik jaki związek ma molestowanie z cmentarzami i naszą wymianą zdań? jeżeli antysemita pcha się na żydowski cmentarz ze swoją macewą to jest ok? jak nie lubi katolików i ich obrzedów, niech stworzy świecki cmentarz ze świecką obrzędowością. dlaczego lubujecie się w atakach na ludzi religijnych i to niestety w kiepskim stylu...to przykre... rzeczywiście trzeba poddać pod troskę patrolu modlitewnego tak zacietrzewionych ludzi.... Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: do jaasi 16.02.06, 09:45 > jeżeli antysemita pcha się na żydowski cmentarz ze swoją macewą to jest ok? Jest, o ile gmina żydowska dostała komunalny cmentarz w zarząd. > jak nie lubi katolików i ich obrzedów, niech stworzy świecki cmentarz ze > świecką obrzędowością. Był, jeno usłużne lokalne lizidupy, które za PRLu lizały dupy poprzedniej Przewodniej Sile, dzisiaj liżą nowej, oddały go Czarnej Strukturze. dlaczego lubujecie się w atakach na ludzi religijnych i to niestety w kiepskim > stylu...to przykre... Z tego to powodu, że ci ludzie religijni nie chcą się oddawać swej religii za własne pieniądze, w budynkach które za własne pieniądze wybudowali na gruntach kupionych za własne pieniądze. > rzeczywiście trzeba poddać pod troskę patrolu modlitewnego tak zacietrzewionych > > ludzi.... Tak i wyrwać kolejny gruncik, albo inną nieruchomość, a potem się dziwić że marudzą "oszołomy". Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska feliksie 16.02.06, 10:47 przeczytak dokładnie wątek i wtedy skomentuj szacunek jakim ludzie nie wierzący czy innej wiary zostali obdarzeni:-) a potem odpowiedź fugaziego w tym wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fugazi szczęść Boże Felixie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.06, 10:21 > widziałem tu wątek o cmentarzach. > Nie wydaje ci się dziwne ,że na fugazi nie ma racji uważając że na takim > cmentarzu ma być pochowany ktoś kto nazywa ich katolakami, czarnymi mambami, > czarnymi żabami etc.? Czemu to Felixie nie zadasz tego pytania w stosownym miejscu (wątku)? Boisz się? Czego? Katolalki, czarne żaby, mamby, to nie moje określenia. Spytaj księdza kto je wymyślił. Ja stosownie do etykiety (?) odpowiadam nickowi (czarna mamba). Chciałbym też zauważyć, że to przez Was kochani moi katoliccy rodacy zostałem ochrzczony - ciotą, burakiem, katolakiem, chamem i prostakiem. Więcej określeń nie pamiętam, za wszystkie żałuję, nie obiecuję w zamian niczego. Wracaj zatem do monotematycznego szukania drzazgi w oku brata (z SLD) belki w swym nie zauważając. Poczujesz się i prawiej i sprawiedliwiej no i przede wszystkim godniej. Pozdrawiam i szczęść Boże na cały dzień Fugazi Odpowiedz Link Zgłoś
felix_edmundowicz nie nadużywaj imienia Pańskiego 16.02.06, 11:08 tak boję się. Boję się nienawistnej hucpy w stosunku do ludzi wiary, w tym przypadku wiary katolickiej. nigdy wobec ciebie, ani wobec nikogo innego , na forum nikogo nie określałem tymi nazwami które wymieniłeś. Co do SLD nie ustanę we wskazywaniu ich fałszywego pseudosocjaldemokratycznego świadectwa. I o ile wiem że nie nie jest to zarejstrowany związek wyznaniowy, więc nie podlega ochronie z punktu widzenia kultu religijnego. Natomiast dokładam wszelkich starań, aby prezentowane przeze mnie niezgodności działań pseudosocjaldemokratów z rzeczywistym programem socjalizmu demokratycznego.Ostatnio wsparł mnie w tym Jerzy Urban w niszowym piśmie "Przegląd" ktory przyznał publicznie że nazwa socjaldemokracja została wzięta z sufitu, i nie ma nic wspólnego z rzeczywistym zespołem wartości jakie wyznają twórcy tego ruchu - to znaczy liberalizm, kapitalizm, globalizacja, ateizm i pragmatyczność w zdobywaniu władzy. Rozrysować? Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: nie nadużywaj imienia Pańskiego 16.02.06, 11:13 > tak boję się. Boję się nienawistnej hucpy w stosunku do ludzi wiary, w tym > przypadku wiary katolickiej. A co z nienawistną hucpą w stosunku do ludzi, którzy tej wiary nie wyznają? Ślepy jesteś? > nigdy wobec ciebie, ani wobec nikogo innego , na forum nikogo nie określałem > tymi nazwami które wymieniłeś. Hmmmm...;) Rozrysować? Szczególni to, co wspólnego z prawem i sprawiedliwością ma Prawo i Sprawiedliwość, LPR i Samoobrona:) Czyli PZPR "Pakt":)))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: nie nadużywaj imienia Pańskiego 16.02.06, 11:18 A co do imienia Pańskiego, to zwrócę uwagę, że tak jak SLD nie jest zarejestrowanym związkiem wyznaniowym, tak „imię Pańskie” nie jest zarejestrowanym znakiem towarowym. Zatem używał go będę i nadużywał. Wedle mego uznania:) A co do Urbana, to zastanawia mnie dlaczego prawi i sprawiedliwi moraliści zauważają go wyłącznie wtedy, gdy coś napisze o ich przeciwnikach nieładnie. Natomiast udają, że go nie ma, gdy pisze o nich w nienajlepszej konfiguracji. Tak jak w ostatnim numerze NIE o Kaziu Marionetkiewiczu. Oj brudy Panie, brudy! Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: nie nadużywaj imienia Pańskiego 16.02.06, 11:15 Boję się nienawistnej hucpy w stosunku do ludzi wiary, w tym > przypadku wiary katolickiej. JA - kotku nie histeryzuj, w końcu teraz jest moda na nienawiść do innowierców i ateistów (przykład z cmentarzami w lublinie). katolikom w polsce nic nie grozi. no może oprócz drenazu portfela. nigdy wobec ciebie, ani wobec nikogo innego , na forum nikogo nie określałem > tymi nazwami które wymieniłeś. JA - ty może nie ale inni tak: ksiądz, czarna żaba, czarna mamba, żona itp. co do sld: trop sobie co chcesz i kiedy chcesz. tylko przestań być az taki stronniczy. w końcu ci "nowi" okazują się byc "lepsi" od poprzedników. Odpowiedz Link Zgłoś
felix_edmundowicz dzieki 16.02.06, 11:21 uwazam że zarówno każda wiara jak i nie wyznawanie zadnej wiary za równoprawne. jeżeli ktoś kogoś gani za to że ten w nic nie wierzy, czyli jest ateistą ,uważam takie postępowanie za naganne.I piętnuję je. Dlatego uważam że kazde naigrywanie jest niedobre. jeżeli ktoś asi drenuje portfel to ubolewam nad tym i uważam że powinnaś pilnowac portfela. co do SLD to mi wystarczy SLD do patrzenia na ręce.Pozostałych pozostawiam wam. I jak mam nadzieję , będziecie bacznie, uważnie i sprawiedliwie patrzeć im na ręce, aby nie dopuścili się nieprawości.Mam ufność,że nie ustaniecie w tym patrzeniu. Ja pozostaję przy swoich pseudosocjaldemokratach,by czasem się nie przegrypowali i po mutacji nie weszli na synekury od zakrystii. No pasaran! Basta! Nie jedz żywności modyfikowanej genetycznie. Nie podchodź do padłych ptaków. Nie czytaj postów modyfikowanych antyreligijnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska feliksie 16.02.06, 11:26 jakże mi miło słyszeć, że w przeciwieństwie do swoich "stronników" nie uważasz, że miejsce innowiercy jest pod płotem czy na śmietniku. sld , w przeciwieństwie do dawnego zchn i aws (obecnie po i pis) zawsze podkreśla swoją ideologię lewicowa więc po swojej stronie szukać nie musisz:) PS swojego portfela baaaaardzo pilnuję:) Odpowiedz Link Zgłoś
felix_edmundowicz jaasiu ,baronowo 16.02.06, 11:31 jak mniemam ludzi którzy uważają że miejsce innowiercy jest tam gdzie napisałaś jest niewielu. Ale bardzo wielu lubi nagłaśniać tych niewielu. Niemniej uważam że głupota ludzka jest nieograniczona niczym wszechświat. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska feliksie, kwiatuszku 16.02.06, 11:34 widać wybiórczo czytasz wpisy na tym forum:) a do tego sam poruszyłeś wątek "cmentarny" więc siłą rzeczy wszystkie moje "poruszenia" były odpowiedziami dla ciebie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fugazi Re: nie nadużywaj imienia Pańskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.06, 11:17 > Boję się nienawistnej hucpy w stosunku do ludzi wiary, w tym > przypadku wiary katolickiej. > nigdy wobec ciebie, ani wobec nikogo innego , na forum nikogo nie określałem > tymi nazwami które wymieniłeś. Felixie, ni bój się o prawdę. Ta obroni się sama. Chcesz budować przyszłość naszego kraju za współodpowiedzialnych mając sprzeniewierzających ideały twe. Ja antysocjalista z krwi i kości mówię Ci Felixie o odnowie moralnej, o ciążącej odpowiedzialności, o nadziejach i o krzywdach. Wielki dla mnie będzie ten dzień kiedy rano otwierając laptopa wyczytam zdanie "innej" prawdy z ust Felixa. Zdanie w którym zobaczę, że Felix patrzy tymi samymi oczami i w lewo (jak dziś) i w prawo. Dziś, to Ty bijesz pianę a ja walę w kościelny dzwon. Pozdrawiam Fugazi Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Czy nie można by zgłosic do patrolu modlitewn 16.02.06, 09:05 Czy nie można by zgłosic do patrolu modlitewn> paru oszołomów z forum? > moj ranking: > - xyz - the best > - fugazi Miło mi, że mnie doceniłeś.:))))))))))))))))))))) Widać rany zadane bardzo bolą:)))))))))))))))) Nie przejmuj się, będzie gorzej, potroję starania:))))))))))))) Proponuje ci więc byś wykupił sobie karnet u doktora Pobochy:))))))))))) P.S. Fugazi ty oszołomie:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
felix_edmundowicz to wyraz troski 16.02.06, 11:27 poelecenie uwadze patrolu modlitewnego ludzi zacietrzewionych to wyraz troski z mojej strony. wszelkie łagodzenie napięć forumowych jest wskazane. Wiem że zadanie dla patrolu jest przogromne,ale trzeba mieć nadzieję. Odpowiedz Link Zgłoś