Dodaj do ulubionych

Piechota Ministrem!!!!

IP: 62.233.138.* 10.10.01, 12:27
jesli tak sie stanie to bedzie jedyna dobra wiadomość dzisiaj. W końcu
odpowiedni człowiek na odpowiednim miejscu. Może też zacznbie się coś dziac w
naszym regionie.
Obserwuj wątek
    • bbury Re: Piechota Ministrem!!!! 10.10.01, 12:44
      Ale się uczieszyłem.... Ja nie lubię tego pana i kropka.
      • crazy Re: Piechota Ministrem!!!! 10.10.01, 12:47
        Taki profesjonalista na ministra gospodarki... brawo, zapomnieli, że nie
        przepracował żadnego dnia w realnej gospodarce ;-))))
        Towarzyszu Druchu Jacku Piechota - Gratulujemy.

• bbury To mamy już MS(c)H ? 10.10.01, 12:49
      Gość portalu: Edi napisał(a):

> jesli tak sie stanie to bedzie jedyna dobra wiadomość dzisiaj. W końcu
      > odpowiedni człowiek na odpowiednim miejscu. Może też zacznbie się coś dziac w
      > naszym regionie.

A właściwie jakim ministrem: MSH (ministerstwo spraw harcerstwa) czy MSCh
      (ministerstwo spraw chemii) ? Bo niby na czym innym on sie zna ?
      Swoją drogą gratuluje dobrego samopoczucia.
      • Gość: dt Re: To mamy już MS(c)H ? IP: 213.158.197.* 25.10.01, 15:09
        Już gościu działa:

"PTC najlepiej zinformatyzowaną firmą telekomunikacyjną
        w Polsce
        Ten tytuł przyznawany przez miesięcznik ?Teleinfo? ,PTC
        otrzymało już po raz DRUGI.
        Żadna inna firma telekomunikacyjna w naszym kraju nie
        została do tej pory aż tak wyróżniona.

Na Zamku Królewskim z rąk Jacka Piechoty, Ministra
        Gospodarki nagrodę odebrał Wilhelm Stückemann, Dyrektor
        Pionu ds. Eksploatacji Sieci i Piotr Wieczorek,
        Dyrektor Departamentu Zarządzania Systemami
        Informatycznymi.

W uroczystości wzięło udział kilkuset przedstawicieli
        polskiego rynku informatycznego i telekomunikacyjnego."

Wysokie umiejętności - wręczanie.

• Gość: HSPS Re: Piechota Ministrem!!!! IP: *.cai.com 10.10.01, 20:31
      I to ministrem gospodarki !!!
      Nasi zachodni sąsiedzi powiedzieliby w takim momencie: " Dann gute Nacht,
      Polen" , a nasi wschodni wzruszyliby ramionami mówiąc: "Dumasz nie dumasz,
      carem nie budiesz". A ci z poludnia ? "Pane Havranek, pane Havranek - to se
      porobilo" - tylko nam nie przychodzi nic odpowiedniego - bo jak tu mieć jeszcze
      poczucie humoru jak władzę w kraju przejmują... już dobrze.
      Proponuję zmienić hymn na np. "Płonie ognisko w lesie"
      W innym miejscu tego forum zajmowałem się dość intensywnie "Drużynowym" - ale
      już mi starczy, nic nie zmienię, ludzi nie przekonam, a jak się sami poparzą to
      będą z pewnością natychmiast mówić: "Dawno wiedziałem, że to kawał..."
      Taki już naród - miłego wieczora!
      • bbury Re: Piechota Ministrem!!!! 11.10.01, 08:38
        Wreszcie prawdziwy profesjonalista na właściwym miejscu. Swoją drogą skoro miał
        być ministrem to po co tak ochoczo startował do sejmu? Nasze realia są
        śmieszne - powinno się albo posłować albo ministrować... Ale kto by się takimi
        detalami przejmował. Zresztą co ja się denerwuję - przyjdą nowe wybory - tow.
        Jacek znów wygra co pozwoli mu powiedzieć że za "swoją pracę został pozytywnie
        zweryfikowany społecznie". Ale nie przeze mnie...
        • Gość: Arturo Re: Piechota Ministrem!!!! IP: 62.233.138.* 15.10.01, 11:06
          Nie rozumiem cie bbury.
          Mamy ministra gospodarki z naszego regionu, który czuje się związany z tym
          województwem i na pewno o nim nie zapomni jak Komołowski i Balazs.
          jest dobry w tym co robi więc ja się cieszę. Widocznie jestes z tych którzy
          zawsze szukają dziury w całym czyli typowym solidaruchem. Ale dzieki Bogu wasz
          czas juz minął. Spartoliliście wszystko co tylko można było zepsuć a teraz
          macie czelność jeszcze zabierac głos w sprawach ważnych. Odrobine
          samokrytycyzmu.
          PS. Jak tam Pawełku po sobocie!!!
          • Gość: OXYGEN Re: Piechota Ministrem!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.10.01, 21:49
            Źle mi się robi jak słyszę pochwały na temat SLD w zachodniopomorskim.
            Dlaczego? W naszym województwie rządzi SLD (Szczecin, Stargard, Nowogard), a
            dokładniej mają przewagę w urzędach, radnych, itd. A skutek bida, że aż piszczy.
            Jeżeli jest taki cacy to niech załatwi fabrykę Toyoty dla Szczecina i przy
            okazji 11 000 miejsc pracy. Jak załatwi to pochwalimy. Gdy wzmocni gospodarke
            morską icoś zrobi co przyniesie korzyść naszemu regionowi. Życzę mu owodzenia.
            • Gość: dt Re: Piechota Ministrem!!!! IP: 213.158.195.* 22.02.02, 14:50
              Ktoś załatwił pieniądze dla Katowic,
              dzięki którym nie zlikwidują ZOO.
              Czy nadal szczecińskie forum przepełnione będzie
              naiwnością ???
              A może sklerozą...???
    • Gość: Aśka Re: Piechota Ministrem!!!! IP: 212.160.165.* 11.10.01, 08:34
      A ja się z tej nominacji cieszę. Pasuje na Ministra Gospodarki.
      • Gość: dt Re: Piechota Ministrem!!!! IP: 213.158.197.* 11.10.01, 09:54
        Ja też się cieszę bo wreszcie gość będzie musiał się
        wykazać. Nie rozumiem Millera, czyżby coś było komuś
        obiecane? Tylko za co? Dlaczego nikt z Wawki nie dostał
        tego siedzenia?
        Wygląda mi na rzut na głęboką wodę -> pójdzie na dno
        -> mała strata, wtedy damy siedzonko komuś, kto już
        dalej się prześlizgnie.
      • Gość: Tolo Re: Piechota Ministrem!!!! IP: 212.160.165.* 11.10.01, 10:06
        Gość portalu: Aśka napisał(a):

> A ja się z tej nominacji cieszę. Pasuje na Ministra Gospodarki.
        A ja też się cieszę bo przystojny jest nasz pan jacek.
        Tylko ten premier jakiś taki karłowaty :(
        W listopadzie 1991 r., prokuratura wszczęła postępowanie przeciw Millerowi i
        Rakowskiemu. Rakowskiemu zarzucała, że w styczniu 1990 r. pożyczył od ówczesnego
        KC Komunistycznej Partii Związku Radzieckiego 1,2 mln dolarów USA i 500 mln zł
        bez wymaganego zezwolenia, a Millerowi, że naruszając prawo zwrócił w listopadzie
        1990 r. 600 tys. dolarów z tej pożyczki. Miller zaprzeczał zarzutom i twierdził,
        że jest to element nagonki na SLD.
        W takim garniturze panu Jackowi z pewnością będzie do twarzy!

• Gość: enancjo Re: Piechota Ministrem!!!! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 11.10.01, 09:50
      .. oooo ... nastepny migruje za praca ...,
      .. ale zycze szczescia no i by cos zrobil dla regionu,
      POMOZEMY !!!!
      Enancjo
      • Gość: pakuz Re: Piechota Ministrem!!!! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 11.10.01, 12:30
        nasz ulubiony posiol Jacek Niezmotoryzowany ministrem ?! i to gospodarki
        coz , bardziej by sie przydal w agencji budowy i eksploatacji autostrad
        (chocby ze wzgledu na nazwisko)
        a tak powaznie , podziwiam Jacka za wytrwalosc i konsekwencje
        ten facet nigdy sie nie przefarbowal , nie zmienial partii ani przekonan
        i za to mu chwala
        akurat przeciwnie niz ulubiony moj artur b. co to najpierw w psl-u
        potem w skl-u a teraz w platformie
        koalicje rzadzace sie zmienialy , a on ciagle byl ministrem , ciekawe co?
    • Gość: gural Re: Piechota Ministrem!!!! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 11.10.01, 12:45
      mimo że to "komuch" i "etatowy" (od czasu PZPR) poseł to jako szczecinianin
      może coś dla nszego grodu wywalczy
      nie jest jednak moim pupilem
      pozdr.
      • bbury Re: Piechota Ministrem!!!! 11.10.01, 13:59
        Gość portalu: gural napisał(a):

> mimo że to "komuch" i "etatowy" (od czasu PZPR) poseł to jako szczecinianin
        > może coś dla nszego grodu wywalczy
        > nie jest jednak moim pupilem
        > pozdr.

A wymień mi jakiegoś ministra ze Szczecina który dla naszego miasta załatwił coś
        konkretnego ???
        • crazy Re: Piechota Ministrem!!!! 16.10.01, 12:18
          > A wymień mi jakiegoś ministra ze Szczecina który dla naszego miasta załatwił co
          > ś
          > konkretnego ???

LIBERADZKI ZAŁATWIŁ - PŻM ;-))))
    • Gość: rodzina Re: Piechota Ministrem!!!! IP: 212.160.165.* 12.10.01, 08:30
      Jacek Piechota, kandydat na ministra gospodarki w rządzie koalicji
      SLD-UP-PSL zapowiedział, że jego resort uważnie przyjrzy się zawartej
      przez rząd Buzka umowie na dostawę 74 mld metrów sześciennych gazu
      ziemnego z Norwegii.
      Czyżby pan Jacek wybrał przyszłość w Gazpromie?
      • Gość: Ola Re: Piechota Ministrem!!!! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 12.10.01, 08:35
        Gość portalu: rodzina napisał(a):

> Czyżby pan Jacek wybrał przyszłość w Gazpromie?

Ciekawe kiedy OBS wytnie ("przesunie") wam ten wątek :(

• Gość: Juras Re: Piechota Ministrem!!!! I bardzo dobrze. IP: *.chello.pl 12.10.01, 08:51
          J. Piechota ma rację. Już paru członków gabinetu Buzka załatwiło sobie posadki
          u Norwegów. Za fryko był ten kontrakt ?
          PS
          A że solidaruchy nie mogą pogodzić się z totalną klęską, to już inna sprawa.
    • Gość: Aśka Re: Piechota Ministrem!!!! IP: 212.160.165.* 12.10.01, 11:01
      Na cholere nam kontrakt który mówi, że musimy płacic za gaz czy go zużyjemy czy
      też nie? Akurat Gazprom jest w tej sytuacji tańszy i bardziej ekonomiczny. A
      czepianie się bo: rosyjski jest kretyństwem.
      Siemanko Juras! Jak tam dzisiaj w pracy?
      • Gość: Jurek Re: Piechota Ministrem!!!! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 12.10.01, 11:13

> Na cholere nam kontrakt
        Na niezależność od Rosji,(czyt. niepodległość).
        Jeśli wiesz co to znaczy.
        > Akurat Gazprom jest w tej sytuacji tańszy i bardziej ekonomiczny.
        Jeśli jesteś gazowniczką (czyt. specjalistką od gazu) to wiesz, że tak nie jest.
        > czepianie się bo: rosyjski jest kretyństwem.
        To nie jest kretyństwo to jest głupota
        a co to takiego to z pewnością wiesz dobrze!
        > Siemanko Juras! Jak tam dzisiaj w pracy?
        Tak jak u was, ukryte bezrobocie, nie ma co robić, nudy ...
        • Gość: javal Re: Piechota Ministrem!!!! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 12.10.01, 11:37
          Gość portalu: Jurek napisał(a):

> > Na cholere nam kontrakt
          > Na niezależność od Rosji,(czyt. niepodległość).
          Toś mnie rozśmieszył :)))
          Jeśli niepodległość mierzysz zależnością od obcych surowców i towarów, to
          prawdziwie niepodległy jest na razie tylko Afganistan. Własne wielbłądy, brody i
          turbany.

> Jeśli wiesz co to znaczy.
          > > Akurat Gazprom jest w tej sytuacji tańszy i bardziej ekonomiczny.
          > Jeśli jesteś gazowniczką (czyt. specjalistką od gazu) to wiesz, że tak nie jest
          Napisz proszę specjalisto jak wypada porównanie cen, ilości miejsc pracy w
          Polsce, kontraktów dla polskich przedsiębiorstw budowlanych na budowę gazociągu
          etc., bo nigdzie nie można tego znaleźć. To co nam sprzedają zwolennicy i
          przeciwnicy gazu z Norwegii jest tylko papką dla upośledzonych.

• Gość: rodzina Re: Piechota Ministrem!!!! IP: 212.160.165.* 12.10.01, 11:47
            Gość portalu: javal napisał(a):

> Gość portalu: Jurek napisał(a):
            >
            > > > Na cholere nam kontrakt
            > > Na niezależność od Rosji,(czyt. niepodległość).
            > Toś mnie rozśmieszył :)))
            > Jeśli niepodległość mierzysz zależnością od obcych surowców i towarów, to
            > prawdziwie niepodległy jest na razie tylko Afganistan.

Całkowite uzależnienie od jednego dealera jest niezdrowe.
            W naszej rodzinie już to doświadczyliśmy.
            Teraz szukamy różnych dostawców...
            • Gość: Juerk Re: Piechota Ministrem!!!! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 12.10.01, 11:51
              Gość portalu: rodzina napisał(a):

> Gość portalu: javal napisał(a):
              >
              > > Gość portalu: Jurek napisał(a):
              > >
              > > > > Na cholere nam kontrakt
              > > > Na niezależność od Rosji,(czyt. niepodległość).
              > > Toś mnie rozśmieszył :)))
              > > Jeśli niepodległość mierzysz zależnością od obcych surowców i towarów, to
              > > prawdziwie niepodległy jest na razie tylko Afganistan.
              >
              > Całkowite uzależnienie od jednego dealera jest niezdrowe.
              > W naszej rodzinie już to doświadczyliśmy.
              > Teraz szukamy różnych dostawców...

Czy macie na mysli LSD czy SLD?

• Gość: Juras Re: Piechota Ministrem!!!! IP: *.chello.pl 12.10.01, 19:01
                Cześć Aśka !
                W robocie jest super, bo jest. I to jest najważniejsze w Polsce po 4. latach
                rządów naszych pogibanych solidaruszków.
                Pozdrawiam

PS
                Jurek ! Walcz z dysleksją na rozum to u Ciebię już za późno !
    • Gość: Andy Re: Piechota Ministrem!!!! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 12.10.01, 23:36
      Wszyscy narzekają na weterana sejmowych korytarzy, ale może tym razem na coś
      Szczecinowi się przyda. Przypominam, że na forum w ciągu kilku ostatnich
      miesięcy poruszaliśmy temat dwóch dużych inwestycji planowanych w Szczecinie -
      walcowani stali i fabryki aut Peugeota. Wierzę, że Pichota ni zapomni na stołku
      o tym, gdzie są jego wyborcy i następne tej wielkości inwestycje nie przejdą
      nam koło nosa. Pozdro.
    • Gość: Aśka Re: Piechota Ministrem!!!! IP: 212.160.165.* 15.10.01, 16:21
      Co do cholery ma niepodległość do cen gazu? Z kim ty się Jurek na głowę
      zamieniłeś? Bo to że normalny nie jesteś to pewne. Jeszcze trochę a zaczniesz
      piać z zachwytu nad wszystkimi kontraktami poprzedniej ekipy. Prawda jest taka,
      że nie stać nas na tak drogi gaz, a do tego w takiej niekontrolowanej ilości.
      Gazprom nie zmusza do kupowania czegoś czego nam nie trzeba ( nadmiaru surowca )
      A co do mojej pracy to odwal się skoro nie wiesz co robię. Krytykować możesz to
      co piszę a nie moje życie zawodowe. Ale na takie prostactwo już nic nie poradzę.
      • Gość: Arturo Re: Piechota Ministrem!!!! IP: 62.233.138.* 25.10.01, 13:38
        coscie się czepili akurat gazu. Solidaruchy spartolili tak duzo w tym kraju że
        akurat gaz z Norwegi to małe piwo. Kontrakt jest do dupy no ale jak sie ma
        fobie na pkt wschodu a do tego trzeba przecież gdzieś umiejscowiś partaczy z
        AWS to sie podpisuje złodziejski kontrakt nawet go porządnie nie negocjując.
        Czytaliście ostatniego Newsweeka? Balcerowicz jest tam przedstawiny jako
        zbawiciel naszych finansów. Albo wydawca jest jego kumpel albo redaktor
        naczelny to kompletny debil.
        Pozdrowienia Aska iJuras!!!!!
        • Gość: HSPS Re: Piechota Ministrem!!!! IP: *.cai.com 25.10.01, 20:25
          Ciekawe czyim znajomym jest naczelny "Trybuny" ? czy tu ten mechanizm nie
          działa ? a jak nie działa to dlaczego nie działa ? Bo SLD jest czymś lepszym ?
          Nie, SLD ma już wiele lat praktyki za sobą jak robić wodę z
          mózgu, "solidaruchy" to czysta amatorszczyzna, dopiero się uczą - są mniej
          więcej w fazie "Walaszek" (jeśli w ogóle wiesz o kim mowa, jeśli nie to zabierz
          się za odrabianie lekcji - no chyba, że nie jesteś ze Sz-na)
          Zapytaj ludzi Gierka jak "załatwiali" umowy na zachodzie - do dzisiaj krążą
          legendy kto na co był czuły i ile kto brał, żeby sprzedać np. polską siarkę
          ("solidaruchów jeszcze przy tym nie było), polskie statki ("super" korzystnie -
          w końcu załatwiali zawodowcy), albo np. polskie piece do wypalania
          półprzewodników (rosyjskie, sprowadzone przez komitet wylatywały zazwyczaj po
          tygodniu w powietrze, no bo zawodowcy umieli - byłem przy tym!), czy może
          dowiesz się gdzie i za ile Police dotarczały nawozy w latach 70-tych, a o tym
          ile płacono i komu za fosfat i inne składniki wolę nie mówić. I to są ci sami
          ludzie (oczywiście oprócz Jacka P., który wówczas odgrywał rolę maskotki)
          Zapytaj Rakowskiego, Urbana, Babiucha, Jaruzelskiego, itp. - żaden Ci nie powie.
          Jakbyś okradał cały naród przez 40 lat i na koniec nikt nawet nie pogrozi
          palcem - to czego się bać. Moi rodzice zapieprzali jak idioci i co dostali od
          komunistów: stary portfel i nauczkę - nie daj się nabrać na obiecanki,
          przeczytaj książki z tamtych lat, ile obiecano, a ile zrealizowano. Po co
          wyważać otwarte drzwi - to wszystko już było - czytaj, rozmawiaj, interesuj
          się, ale nie daj się ogłupić przyjmując bezkrytycznie wypowiedzi polityków
          (niezależnie od zabarwienia) - uciekaj od zaślepienia (fanatyzmu) !!!
          Ja po ponad 40 latach mogę powiedzieć: no niech któryś spróbuje mnie naciągnąć,
          przy pomocy kilku logicznych pytań rozpoznasz każdego pajaca -tylko trzeba je
          zadać !!!
        • Gość: Jazzek Re: Piechota Ministrem!!!! IP: 212.244.79.* 22.02.02, 18:15
          Piękny list, w szkolny wprost sposób obrazujący poziom argumentacji zwolenników
          linii SLD. Mnie osobiście poraża naiwność ludzi, którzy widząc jak zachowuje
          się tzw. klasa polityczna, są jeszcze w stanie stawać po którejś tam stronie.
          Po tym, jak rządzili już ci z lewa i ci z prawa, nie widzieć, że wszyscy oni są
          siebie warci, to trzeba dużej dozy samozaparcia! Gratulacje.
      • Gość: dt Re: Piechota Ministrem!!!! IP: 213.158.197.* 10.01.02, 11:45
        Może go znasz ?
        Napisałby coś dla "swojaków" o tym gazie albo czy w
        ogóle pozwalają mu coś robić ? , chyba nie wszystko
        jest tajemnicą ?
        Trochę czasu upłynęło,
        pamiętasz jak szeroko dyskutował gdy kandydował ?
      • Gość: Jazzek Re: Piechota Ministrem!!!! IP: 212.244.79.* 22.02.02, 18:03

> Co do cholery ma niepodległość do cen gazu? Z kim ty się Jurek na głowę
        > zamieniłeś? Bo to że normalny nie jesteś to pewne. Jeszcze trochę a zaczniesz
        > piać z zachwytu nad wszystkimi kontraktami poprzedniej ekipy. Prawda jest taka,
        >
        > że nie stać nas na tak drogi gaz, a do tego w takiej niekontrolowanej ilości.
        > Gazprom nie zmusza do kupowania czegoś czego nam nie trzeba ( nadmiaru surowca
        > )
        > A co do mojej pracy to odwal się skoro nie wiesz co robię. Krytykować możesz to
        >
        > co piszę a nie moje życie zawodowe. Ale na takie prostactwo już nic nie poradzę
        > .

Co zapieniona koleżanka powie teraz o Gazpromie, który chętnie by nas zmusił do
        kupowania czegoś, czego nam nie trzeba (nadmiaru surowca)?

Nie podoba mi się też, że używa emocjonalnych i obraźliwych sformułowań (nie
        tylko ona jedna), ogólnie sugerując, że kto nie popiera SLD, ten jest głupi.
        Powiem tylko, że kto od miecza wojuje, od miecza ginie, a kto żył w PRL, ten
        Piechocie i jego kolegom nie uwierzy. Jeśli widział i nadal wierzy... to sam
        sobie winien.
    • Gość: dt Re: Piechota Ministrem!!!! IP: 213.158.197.* 02.11.01, 13:28
      Wręczał coś ostatnio ?
    • Gość: komuch Re: Piechota Ministrem!!!! IP: *.victoria.stores.easyeverything.com 04.11.01, 01:19
      Pierdolony charcerzyk, jebany komuch i karjerowicz.Oni wszyscy i takmaja was w
      dupie.O czymtu gadac.Bedzie pil za nasze , jebal panienki za nasze i oby
      zdechl. Pomnik tez postawimy mu za nasze.
    • Gość: dt Re: Piechota Ministrem!!!! IP: 213.158.197.* 13.11.01, 08:41
      Minęło trochę czasu.
      Słyszeliście, czy on w ogóle coś robi ????
      • bbury Re: Piechota Ministrem!!!! 13.11.01, 08:50
        Skoro Piechota mnistrem - to może minister piechotą ???
    • pawelk Re: Piechota Ministrem!!!! 13.11.01, 10:53
      Witam!
      Czytając wszystkie wypowiedzi w tym wątku muszę jedno stwierdzić. Dużo osób ma
      tendencje do oceniania kogoś zanim cokolwiek jeszcze zaczął robić. Nie znam
      Pana Piechoty, nie wiem czym się zasłużył a czym podpadł, ale myślę, że mimo
      wszystko należy poczekać czy coś uda mu się zrobić czy nie. I dopiero potem
      wystawiać laurkę ;-)
      A swoją drogą to cieszę się, że ludzie ze Szczecina w końcu zaczynają zajmować
      ważne stanowiska "na górze". Może dzięki temu coś w naszym "zaścianku" zacznie
      się dziać? Bo jak na razie chwalenie się inwestycjami typu sklep IKEA w naszym
      mieście (chociaż o tym ostatnio cicho) jest troche niepoważne.

Pozdrawiam.
      • bbury Re: Piechota Ministrem!!!! 13.11.01, 15:04
        pawelk napisał(a):

> Witam!
        > Czytając wszystkie wypowiedzi w tym wątku muszę jedno stwierdzić. Dużo osób ma
        > tendencje do oceniania kogoś zanim cokolwiek jeszcze zaczął robić. Nie znam
        > Pana Piechoty, nie wiem czym się zasłużył a czym podpadł, ale myślę, że mimo
        > wszystko należy poczekać czy coś uda mu się zrobić czy nie. I dopiero potem
        > wystawiać laurkę ;-)
        > A swoją drogą to cieszę się, że ludzie ze Szczecina w końcu zaczynają zajmować
        > ważne stanowiska "na górze". Może dzięki temu coś w naszym "zaścianku" zacznie
        > się dziać? Bo jak na razie chwalenie się inwestycjami typu sklep IKEA w naszym
        > mieście (chociaż o tym ostatnio cicho) jest troche niepoważne.
        >
        > Pozdrawiam.

Wybacz ale wielu Szczecinian piastowało już wysokie stanowiska - np. Balazs,
        Komołowski i chluby nam nie przynieśli...
        Co do Posła Piechoty - z pewnością przyjdzie czas na ocenę jego ministrowania. Ma
        on jednak swoja "markę" i jest posłem od baaaardzo dawna. Zresztą poczytaj sobie
        wątek Pytanie do posła piechoty i znajdź nmi tam jakieś realnezapowiedzi dobrego
        rządzenia.
        Pozdro
      • Gość: HSPS Re: Piechota Ministrem!!!! IP: *.Frankfurt-9.Contrib.Net 13.11.01, 15:21
        Jakbyśmy faceta nie znali to wiadomo, że się daje szansę. W przeciwieństwie do
        ciebie znamy go jednak - po tylu latach "działalności" nie ma się co za dużo
        spodziewać, a szansę miał ostatnie 20 lat.
    • Gość: dt Re: Piechota Ministrem!!!! IP: 213.158.197.* 19.11.01, 12:04
      Uwaga!!!
      Jedzie do Moskwy negocjować ceny gazu.
      • Gość: Andrzej Re: Piechota Ministrem!!!! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 19.11.01, 15:41
        AWS-owskich ministrów, wielu z obecnych w portalu nie bardzo chciało oceniać po
        4 latach destruktywnych rządów. Piechotę oceniają już zanim zaczął na dobre
        sprawować urząd. Powściągnijcie pieniactwo, zdobądźcie się na trochę więcej
        obiektywizmu i poczekajcie z oceną chociaż rok.
        • Gość: HSPS Re: Piechota Ministrem!!!! IP: *.Frankfurt-9.Contrib.Net 19.11.01, 15:54
          Człowiek, który nie przepracował dnia w swoim życiu ogłosił, że odłożył 240
          tys. ZLP (to, że nie mieszka w M-2 i nie w lokatorskim jest jasne) - z czego ?
          Co na to stoczniowcy, górnicy, rolnicy... ? O jakij szansie mówisz ? Facet
          działa od ponad 20 lat - każdy widział (lub mógł widzieć jeśsli tylko chciał) i
          ile jego działanie przyniosło krajowi też wiadomo. Każdy spawacz w stoczni
          wniósł więcej do dochodu narodowego.
          • Gość: Bolesław Re: Piechota Ministrem!!!! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 20.11.01, 10:16
            Praca w Sejmie to również praca. A co do odłożonych pieniędzy to nie odłożył
            dużo biorąc pod uwagę staż poselski i wysokość diet poselskich. Bardzo łatwo
            obrzucić kogoś błotem, trudniej zdobyć się na wyważony osąd, ale do tego
            potrzebny jest rozum i odrobina przyzwoitości.
            • Gość: HSPS Re: Piechota Ministrem!!!! IP: 141.202.246.* 20.11.01, 18:26
              1. Praca w Sejmie to też praca - jak najbardziej, jeśli się pracuje i osiąga
              jakieś wyniki (przyczynia się do rozwoju kraju) - produkowanie setek protokołów
              i uczestnictwo w setkach narad bez efektów jest symulacją pracy. Moja
              wątpliwość: jak ocenić pracę w Sejmie
              2. Analiza porównawcza (inni odłożyli więcej) nie jest na miejscu jeśli chcemy
              dokonać wyważonej oceny indywidualnej.
              3. Nie obrzucałem nikogo błotem tylko stwierdziłem (znane wszystkim) fakty.
              4. Jeśli chodzi o rozum ... no cóż - prawdopodobnie nie mam szansy, ale
              gratuluję dobrego samopoczucia (no i trafnej samooceny). Niestety jako
              rzecz "niemierzalna" nie może być użyta do argumentowania - bo np. pozbawić
              ludzi z niskim IQ aktywnego i biernego prawa wyborczego, a może mimo niskiego
              poziomu inteligencji (a może właśnie dlatego) są dobrymi i uczciwymi,
              społecznie zaangażowanymi (pożytecznymi ludźmi)? - tyle, że nie znają definicji
              całki według Riemanna albo nie znają tablicy Mendelejewa. Czy należy ich
              dlatego dyskredytować ? W tym miejscu protestuję i jako człowiek o bardzo małym
              rozumku domagam się takich samycvh praw jak członkowie SLD (szczególnie ci,
              ktśrzy przeszli niełatwy okres przepoczwarzenia. Mój wujek zawsze mówił : ufać
              możesz tylko ludziom złym - oni się nie zmienią (sic!).
              • Gość: wiesiek Re: Piechota Ministrem!!!! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 23.11.01, 09:27
                To co napisałeś to wypociny przeintelektualizowanego niedojdy życiowego który
                próbuje zrobić wrażenie swoją nieudolną „erudycją”, nasączone odrobiną jadu.
                Sorry za szczerość.
                Na drugi raz pisz normalnie, chyba że ćwiczysz do matury z polskiego, ale nawet
                jesli to i tak nie zrobisz wrażenia na pani od polaka.
                • Gość: Jazzek Re: Piechota Ministrem!!!! IP: 212.244.79.* 22.02.02, 18:09
                  Gość portalu: wiesiek napisał(a):

> To co napisałeś to wypociny przeintelektualizowanego niedojdy życiowego który
                  > próbuje zrobić wrażenie swoją nieudolną „erudycją”, nasączone odrob
                  > iną jadu.
                  > Sorry za szczerość.
                  > Na drugi raz pisz normalnie, chyba że ćwiczysz do matury z polskiego, ale nawet
                  >
                  > jesli to i tak nie zrobisz wrażenia na pani od polaka.

Sorry za szczerość, ale w odróżnieniu od ciebie przeczytałem wypowiedź HSPS-a i
                  zrozumiałem ją. Co więcej, HSPS nie użył słów obraźliwych, natomiast ty użyłeś
                  następujących: wypociny, przeintelektualizowany, niedojda, nieudolny, "erudycja",
                  nie licząc dezawuujących antagonistę całych fraz. I, dziwna sprawa, nie
                  przekonałeś mnie, że HSPS racji nie ma.
    • Gość: dt Re: Piechota Ministrem!!!! IP: 213.158.197.* 20.11.01, 08:44
      Uwaga !!!
      Powiedział, że nie będzie podatku importowego.
    • Gość: dt Re: Piechota Ministrem!!!! IP: 213.158.197.* 23.11.01, 08:06
      Za chwilę będzie mówił do Olejnik w Zetce.
      To będzie chyba jego pierwsze poważne interview.
    • Gość: dt Re: Piechota Ministrem!!!! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 07.04.02, 15:09
      Gość portalu: Edi napisał(a):

> jesli tak sie stanie to bedzie jedyna dobra wiadomość
      dzisiaj. W końcu
      > odpowiedni człowiek na odpowiednim miejscu. Może też
      zacznbie się coś dziac w
      > naszym regionie.

Było to 10 października 2001 roku.
      Uprzejmie proszę szanownych forumowiczów
      o ponowne zajęcie stanowiska w temacie,
      odpowiadając na własny post.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się