Gość: the.bill IP: *.bazapartner.pl 28.03.06, 00:16 Pytam na serio, bo ma cos w sobie, ale nie wiem jak nazwać swoje intuicje. www.photo-erotique.be/interviews/eric+bonzi/4.jpg Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hotcat01 Re: Co Waszym zdaniem wyraża to zdjęcie? 28.03.06, 00:20 a wiesz, że mi się skojarzyło z naszą biedną Iv RP którą wysysają żadne władzy klamerki - pijawki czyli stadko PISuarków i pakciorków stabilizatorków :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Galoty odwrtonie hotcat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 04:46 A może odwrotnie Hotcat. Piękna IV RP którą wysysają żadne władzy klamerki - pijawki czyli stadko postkomunistów, eSBeków, PeOwców koalicjantów postkomunistów, czworoboku itp :-) Odpowiedz Link Zgłoś
erykxxx Re: Co Waszym zdaniem wyraża to zdjęcie? 28.03.06, 11:53 Gość portalu: the.bill napisał(a): > Pytam na serio, bo ma cos w sobie, ale nie wiem jak nazwać swoje intuicje. > > www.photo-erotique.be/interviews/eric+bonzi/4.jpg panna po prostu jest NIEDOSZCZYPANA :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katastrofa Re: Co Waszym zdaniem wyraża to zdjęcie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.06, 12:02 ja raczej rzekłabym ,że ona jest nieczuła.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KF Re: Co Waszym zdaniem wyraża to zdjęcie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 12:53 * Dama z łasiczka, której ktoś rąbnął łasiczkę * Mona Lisa, która dowiedziała sie, że jej usmiech został rozszyfrowany, * Sprawiedliwość, której oświadczono, ze nie ma prawa być sprawiedliwa, * Sierotka Marysia, która dowiedziała się, że Gapcio się zagapił i jest w ciązy, * Matka Polka, po przepiciu przez ślubnego całego "becikowego" * Madzia z Radia Maryja, po wręczeniu dowodu osobistego stwierdzającego, że na pewno skończyla 18 lat * Ukochana the Billa, gdy zorientowała się, iż ma 3 x wiekszy IQ niz wielbiciel * Odkryty w magazynach Zachety, nieznany obraz Jerzego Dudy Gracza - "Polska Madonna" (zrezygnowana) , przeznaczony jako dar artysty do ołtarza głównego światyni Miłosierdzia Bozego w Lichieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamoniowa Re: Co Waszym zdaniem wyraża to zdjęcie? IP: 62.69.202.* 28.03.06, 18:57 Gość portalu: KF napisał(a): * Madzia z Radia Maryja, po wręczeniu dowodu osobistego stwierdzającego, że na > pewno skończyla 18 lat tylko pogratulowac zartu z kalekiej osoby. A moze ilosc klamerek symbolizuje IQ KF ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K.F. Re: Co Waszym zdaniem wyraża to zdjęcie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 23:12 Z kalek nie szydzę, ale z robienia biznesu z kalekiej Madzi w Radiu Maryja - owszem! To dziewcze po prostu robi za żywą reklamę RM i zachęca do składek na nie! Moje zaprzyjaźnione babcie, słuchające od rana do wieczora RM z przerwą na siusiu - Same mi wyszukłały w swoim w radyjku taką reklamkę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zeneris Re: Co Waszym zdaniem wyraża to zdjęcie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.06, 12:54 Niespełnione marzenia seksualne Kaczystów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Co Waszym zdaniem wyraża to zdjęcie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 14:52 A co ma znaczyć??? nic - zwyczajnie, idzie kobieta wieszać bielizne na sznurze przy silnym wietrze to i klamerki potrzebne. I gdzie je ma trzymać? w jakimś koszyku by się po każdą schylać? ot, zwyczajna baba-racjonalizatorka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: restituta Re: Co Waszym zdaniem wyraża to zdjęcie? IP: *.LANx.pl / 82.177.167.* 28.03.06, 15:02 Możeto chłopiec? Klamerki tworzą biust. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zeneris Re: Co Waszym zdaniem wyraża to zdjęcie? IP: *.orange.pl 28.03.06, 18:37 De-bil przed operacją? Odpowiedz Link Zgłoś
kiciara11 jest to zdjecie erotyczne 28.03.06, 19:57 zreszta podpisik pod nim tez to sugeruje. To jest polaczenie symbolu madonny z erotycznym masochizmem. Kobieta jest piekna a zarazem odpychajaca - w zaleznosci kto jak na nia patrzy. Przypuszczam, ze zdjecie jest kierowane do dominujacych Panow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milosnik Re: jest to zdjecie erotyczne IP: *.telia.com 28.03.06, 20:38 Zdjecie ma (blednie)ilustrowac tzw. fiksacje funkcjonalna, wskazujaca ze piers sluzy do szczypania, a przeciez wszyscy wiemy ze glownie sluzy do zabawy... Odpowiedz Link Zgłoś
kiciara11 Re: jest to zdjecie erotyczne 28.03.06, 20:51 wiec dobrze, ze faceci nie maja piersi bo by sie nimi ciagle bawili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zona.pijaka Re: jest to zdjecie erotyczne IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 28.03.06, 21:01 Ooo, Panie dziejku przypominam sobie. To był KurdeFelek 50 lat temu. Jak go otenczas spotkałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: labatt Dolores.... IP: *.hsd1.fl.comcast.net 29.03.06, 01:47 ..."Nie interesuje mnie najbardziej historyczne tlo powstawania madonn.Dla mnie najwazniejsze jest znaczenie,jakie kazda z nich w sobie zawiera.Gdy przybylismy z Wojtkiem / Prazmowskim/ do Wilna,zauwazylem,ze Matka Boska Ostrobramska nie ma dzieciatka.To jest symboliczne,bo dzieciatko uosabia przyszlosc,wiec ostatnia madonna w albumie jest nieprzypadkowa.Symbolizuje brak przyszlosci,albo jej wielka niewiadoma.Mater Misericordia -Matka MIlosierdzia - znak XX wieku...."/Takuya Tsukahara - japonski fotograf/ Ja nie doszukalam sie piersi na zdjeciu - raczej sugestia / dekolt i miejsce - gdzie normalnie powinny wystepowac.Klamerki - jako symbol spinania - moglby rownie dobrze byc zastapiony szwami pooperacyjnymi,choc bylby znacznie mniej wyraziste dla odbiorcy... I - laczac cytat z Tsukahary...widoczna klamerka - to wiecej,niz tylko brak dzieciatka / ...To jest okreslona przyszlosc...Strach,lek,bol... Dlatego - na swoj uzytek...nazwalam ta madonne "Dolores."..madonna bolu i cierpienia / dolor -hiszp./I ciesze sie,ze nie bylam jedyna..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: the.bill Re: Dolores.... IP: *.bazapartner.pl 30.03.06, 00:08 Labatt, czy zajmujesz sie malarstwem lub fotografią? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K.F. Re: jest to zdjecie erotyczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 23:12 Nie przesadzasz, aż tak urodziwy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas kobieta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.06, 01:56 kobieta, która z jednej strony chce/musi/jest piekna, a z drugiej jej codzienność, której chce/musi podołać... czyli nasze piekne panie szarpiace sie miedzy seksem a obiadem i praniem! Dla mnie taka synbolika... po prostu, bo ja prosty chłopak jestem! Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 wytwornie ubrana masochistka 29.03.06, 19:54 tak wczoraj napisałam,ale ktoś mnie ciachnął Odpowiedz Link Zgłoś
ohne.zucker Re: wytwornie ubrana masochistka 29.03.06, 19:56 beatrix13 napisała: > tak wczoraj napisałam,ale ktoś mnie ciachnął ...musial byc slepy, pijany albo malo wybredny... Odpowiedz Link Zgłoś
kiciara11 Re: wytwornie ubrana masochistka 29.03.06, 20:00 okropny typ z Ciebie gorzki Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: wytwornie ubrana masochistka 29.03.06, 20:08 stęskniłeś się i znowu na mnie polujesz, dosłodź się czymś może miodem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamoniowa kto sie czubi, IP: 62.69.202.* 29.03.06, 20:29 ten sie lubi ? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
hanka41 Re: kobieta 29.03.06, 22:12 Gratulacje Andre, masz racje, to niedoubrana ( z pospiechu ) dama, ktora przed randka musi jeszcze powiesic pranie. Musze sie przyznac , ze zadziwiaja mnie "dziewicze " skojarzenia, naprawde trudno sie dopatrzec. Pozdrawiam domyslnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: labatt skojarzenia dziewicze.... IP: *.hsd1.fl.comcast.net 31.03.06, 03:50 Mysle,ze i symbolika ubrania kobiety jest oczywista...Nakrycie glowy - /wprawdzie tu charakterystyczne dla lat trzydziestych/ - ale wystepuje na prawie wszystkich wizerunkach Matki Boskiej...Najczesciej jest to chustka,ale takze i zlota korona...Mysle,ze i nakrycie glowy -jak i suknia/z zupelnie innej epoki /,sklonily mnie do zastanowienia sie nad checia autora do przedstawienia ponadczasowosci... Wizerunki Matki Boskiej czesto maja sybole umieszczane na piersi / serce - jako dobro,czulosc etc/,czesto w otoczeniu czegos / przepraszam,nie znam fachowego okreslenia/ -co wyglada jak promienie...Mozna sie doszukac podobienstw...To samo miejsce,klamerki tworza cos na ksztalt slonca,promieni....Nie ma tylko symbolu dobra...Moge sie pokusic o stwierdzenie,ze fotograf moze chcial pokazac,ze tak charakterystycznych cech dla Matki Boskiej - kobieta wspolczesna /czy tez TA kobieta / nie posiada...Stad klamerki,ktore spinaja pozostalosci po wyrwaniu / utraceniu/ symbolu. I to piekne ulozenie rak...mimo wszystko - nie z tych czasow...Ladnie wyrezyserowane.Jest w tym i niesmialosc i zagubienie... A to,ze to zdjecie kazdemu kojarzy sie inaczej - to tylko plus dla zdjecia...Dla mnie - jest ono aseksualne z wielu powodow.... / A Maria z Medjugorje...przesliczna /. Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 Re: skojarzenia dziewicze.... 31.03.06, 11:25 Labatt, czy sama fotografujesz? Z twoich zdań powiewa spojrzenie zanurzone w metafizyce, żeby nie powiedzieć w mistyce... Gdzies Ty sie uchowała?;-)) Odpowiedz Link Zgłoś