Dodaj do ulubionych

Co Waszym zdaniem wyraża to zdjęcie?

IP: *.bazapartner.pl 28.03.06, 00:16
Pytam na serio, bo ma cos w sobie, ale nie wiem jak nazwać swoje intuicje.

www.photo-erotique.be/interviews/eric+bonzi/4.jpg
Obserwuj wątek
    • hotcat01 Re: Co Waszym zdaniem wyraża to zdjęcie? 28.03.06, 00:20
      a wiesz, że mi się skojarzyło z naszą biedną Iv RP którą wysysają żadne władzy
      klamerki - pijawki czyli stadko PISuarków i pakciorków stabilizatorków :)
      • Gość: Galoty odwrtonie hotcat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 04:46
        A może odwrotnie Hotcat. Piękna IV RP którą wysysają żadne władzy
        klamerki - pijawki czyli stadko postkomunistów, eSBeków, PeOwców koalicjantów
        postkomunistów, czworoboku itp :-)
    • erykxxx Re: Co Waszym zdaniem wyraża to zdjęcie? 28.03.06, 11:53
      Gość portalu: the.bill napisał(a):

> Pytam na serio, bo ma cos w sobie, ale nie wiem jak nazwać swoje intuicje.
      >
      > www.photo-erotique.be/interviews/eric+bonzi/4.jpg
      panna po prostu jest NIEDOSZCZYPANA :)
      • Gość: katastrofa Re: Co Waszym zdaniem wyraża to zdjęcie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.06, 12:02
        ja raczej rzekłabym ,że ona jest nieczuła....
        • prateck czyżby bezrobotna praczka? n/txt 28.03.06, 12:06
    • Gość: michu Matkę Boską cierpiącą... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.06, 12:06
    • Gość: KF Re: Co Waszym zdaniem wyraża to zdjęcie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 12:53
      * Dama z łasiczka, której ktoś rąbnął łasiczkę
      * Mona Lisa, która dowiedziała sie, że jej usmiech został rozszyfrowany,
      * Sprawiedliwość, której oświadczono, ze nie ma prawa być sprawiedliwa,
      * Sierotka Marysia, która dowiedziała się, że Gapcio się zagapił i jest w ciązy,
      * Matka Polka, po przepiciu przez ślubnego całego "becikowego"
      * Madzia z Radia Maryja, po wręczeniu dowodu osobistego stwierdzającego, że na
      pewno skończyla 18 lat
      * Ukochana the Billa, gdy zorientowała się, iż ma 3 x wiekszy IQ niz wielbiciel
      * Odkryty w magazynach Zachety, nieznany obraz Jerzego Dudy Gracza - "Polska
      Madonna" (zrezygnowana) , przeznaczony jako dar artysty do ołtarza głównego
      światyni Miłosierdzia Bozego w Lichieniu.
      • Gość: mamoniowa Re: Co Waszym zdaniem wyraża to zdjęcie? IP: 62.69.202.* 28.03.06, 18:57
        Gość portalu: KF napisał(a):
        * Madzia z Radia Maryja, po wręczeniu dowodu osobistego stwierdzającego, że na
        > pewno skończyla 18 lat

tylko pogratulowac zartu z kalekiej osoby.
        A moze ilosc klamerek symbolizuje IQ KF ?
        • Gość: K.F. Re: Co Waszym zdaniem wyraża to zdjęcie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 23:12
          Z kalek nie szydzę, ale z robienia biznesu z kalekiej Madzi w Radiu Maryja -
          owszem!
          To dziewcze po prostu robi za żywą reklamę RM i zachęca do składek na nie! Moje
          zaprzyjaźnione babcie, słuchające od rana do wieczora RM z przerwą na siusiu -
          Same mi wyszukłały w swoim w radyjku taką reklamkę!
    • Gość: zeneris Re: Co Waszym zdaniem wyraża to zdjęcie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.06, 12:54
      Niespełnione marzenia seksualne Kaczystów?
      • Gość: anka Re: Co Waszym zdaniem wyraża to zdjęcie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 14:52
        A co ma znaczyć??? nic - zwyczajnie, idzie kobieta wieszać bielizne na sznurze
        przy silnym wietrze to i klamerki potrzebne. I gdzie je ma trzymać? w jakimś
        koszyku by się po każdą schylać? ot, zwyczajna baba-racjonalizatorka.
        • Gość: restituta Re: Co Waszym zdaniem wyraża to zdjęcie? IP: *.LANx.pl / 82.177.167.* 28.03.06, 15:02
          Możeto chłopiec? Klamerki tworzą biust.
          • Gość: zeneris Re: Co Waszym zdaniem wyraża to zdjęcie? IP: *.orange.pl 28.03.06, 18:37
            De-bil przed operacją?
    • kiciara11 jest to zdjecie erotyczne 28.03.06, 19:57
      zreszta podpisik pod nim tez to sugeruje.
      To jest polaczenie symbolu madonny z erotycznym masochizmem.
      Kobieta jest piekna a zarazem odpychajaca - w zaleznosci kto jak na nia patrzy.
      Przypuszczam, ze zdjecie jest kierowane do dominujacych Panow.
      • Gość: Milosnik Re: jest to zdjecie erotyczne IP: *.telia.com 28.03.06, 20:38
        Zdjecie ma (blednie)ilustrowac tzw. fiksacje funkcjonalna, wskazujaca ze piers
        sluzy do szczypania, a przeciez wszyscy wiemy ze glownie sluzy do zabawy...
        • kiciara11 Re: jest to zdjecie erotyczne 28.03.06, 20:51
          wiec dobrze, ze faceci nie maja piersi bo by sie nimi ciagle bawili.
          • Gość: zona.pijaka Re: jest to zdjecie erotyczne IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 28.03.06, 21:01
            Ooo, Panie dziejku przypominam sobie. To był KurdeFelek 50 lat temu. Jak go
            otenczas spotkałam.
            • Gość: labatt Dolores.... IP: *.hsd1.fl.comcast.net 29.03.06, 01:47
              ..."Nie interesuje mnie najbardziej historyczne tlo powstawania madonn.Dla mnie
              najwazniejsze jest znaczenie,jakie kazda z nich w sobie zawiera.Gdy przybylismy
              z Wojtkiem / Prazmowskim/ do Wilna,zauwazylem,ze Matka Boska Ostrobramska nie
              ma dzieciatka.To jest symboliczne,bo dzieciatko uosabia przyszlosc,wiec
              ostatnia madonna w albumie jest nieprzypadkowa.Symbolizuje brak
              przyszlosci,albo jej wielka niewiadoma.Mater Misericordia -Matka MIlosierdzia -
              znak XX wieku...."/Takuya Tsukahara - japonski fotograf/
              Ja nie doszukalam sie piersi na zdjeciu - raczej sugestia / dekolt i miejsce -
              gdzie normalnie powinny wystepowac.Klamerki - jako symbol spinania - moglby
              rownie dobrze byc zastapiony szwami pooperacyjnymi,choc bylby znacznie mniej
              wyraziste dla odbiorcy...
              I - laczac cytat z Tsukahary...widoczna klamerka - to wiecej,niz tylko brak
              dzieciatka / ...To jest okreslona przyszlosc...Strach,lek,bol...
              Dlatego - na swoj uzytek...nazwalam ta madonne "Dolores."..madonna bolu i
              cierpienia / dolor -hiszp./I ciesze sie,ze nie bylam jedyna.....
              • Gość: the.bill Re: Dolores.... IP: *.bazapartner.pl 30.03.06, 00:08
                Labatt, czy zajmujesz sie malarstwem lub fotografią?
            • Gość: K.F. Re: jest to zdjecie erotyczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 23:12
              Nie przesadzasz, aż tak urodziwy?
    • Gość: andreas kobieta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.06, 01:56
      kobieta, która z jednej strony chce/musi/jest piekna,
      a z drugiej jej codzienność, której chce/musi podołać...
      czyli nasze piekne panie szarpiace sie miedzy seksem a obiadem i praniem!
      Dla mnie taka synbolika... po prostu, bo ja prosty chłopak jestem!
      • beatrix13 wytwornie ubrana masochistka 29.03.06, 19:54
        tak wczoraj napisałam,ale ktoś mnie ciachnął
        • ohne.zucker Re: wytwornie ubrana masochistka 29.03.06, 19:56
          beatrix13 napisała:

> tak wczoraj napisałam,ale ktoś mnie ciachnął

...musial byc slepy, pijany albo malo wybredny...
          • kiciara11 Re: wytwornie ubrana masochistka 29.03.06, 20:00
            okropny typ z Ciebie gorzki
            • ohne.zucker Re: wytwornie ubrana masochistka 29.03.06, 20:01
              wiem....
              • kiciara11 Re: wytwornie ubrana masochistka 29.03.06, 20:05
                zresocjalizowac?;)
              • beatrix13 Re: wytwornie ubrana masochistka 29.03.06, 20:08
                stęskniłeś się i znowu na mnie polujesz,

dosłodź się czymś
                może miodem?
              • Gość: mamoniowa kto sie czubi, IP: 62.69.202.* 29.03.06, 20:29
                ten sie lubi ? :-)
      • hanka41 Re: kobieta 29.03.06, 22:12
        Gratulacje Andre, masz racje, to niedoubrana ( z pospiechu ) dama, ktora przed
        randka musi jeszcze powiesic pranie.
        Musze sie przyznac , ze zadziwiaja mnie "dziewicze " skojarzenia, naprawde
        trudno sie dopatrzec.
        Pozdrawiam domyslnie.
        • Gość: labatt skojarzenia dziewicze.... IP: *.hsd1.fl.comcast.net 31.03.06, 03:50
          Mysle,ze i symbolika ubrania kobiety jest oczywista...Nakrycie glowy -
          /wprawdzie tu charakterystyczne dla lat trzydziestych/ - ale wystepuje na
          prawie wszystkich wizerunkach Matki Boskiej...Najczesciej jest to chustka,ale
          takze i zlota korona...Mysle,ze i nakrycie glowy -jak i suknia/z zupelnie
          innej epoki /,sklonily mnie do zastanowienia sie nad checia autora do
          przedstawienia ponadczasowosci...
          Wizerunki Matki Boskiej czesto maja sybole umieszczane na piersi / serce - jako
          dobro,czulosc etc/,czesto w otoczeniu czegos / przepraszam,nie znam fachowego
          okreslenia/ -co wyglada jak promienie...Mozna sie doszukac podobienstw...To
          samo miejsce,klamerki tworza cos na ksztalt slonca,promieni....Nie ma tylko
          symbolu dobra...Moge sie pokusic o stwierdzenie,ze fotograf moze chcial
          pokazac,ze tak charakterystycznych cech dla Matki Boskiej - kobieta
          wspolczesna /czy tez TA kobieta / nie posiada...Stad klamerki,ktore spinaja
          pozostalosci po wyrwaniu / utraceniu/ symbolu.
          I to piekne ulozenie rak...mimo wszystko - nie z tych czasow...Ladnie
          wyrezyserowane.Jest w tym i niesmialosc i zagubienie...
          A to,ze to zdjecie kazdemu kojarzy sie inaczej - to tylko plus dla
          zdjecia...Dla mnie - jest ono aseksualne z wielu powodow....
          / A Maria z Medjugorje...przesliczna /.
          • the.bill1 Re: skojarzenia dziewicze.... 31.03.06, 11:25
            Labatt, czy sama fotografujesz? Z twoich zdań powiewa spojrzenie zanurzone w
            metafizyce, żeby nie powiedzieć w mistyce... Gdzies Ty sie uchowała?;-))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka