gosia-s 04.07.02, 10:02 O rany, i to jak, nie widzę co się dzieje za oknem. Ale czuć przynajmniej świeże powietrze... :))) A u Was? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ga Re: Leje! IP: *.inet.pl 04.07.02, 10:48 Nie leje, ale pogoda zdycha przeciągle! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mixer Re: Leje! IP: *.*.*.* 04.07.02, 10:52 U nas NARESZCIE zaczyna padać! Odpowiedz Link Zgłoś
gofa Re: Leje! 04.07.02, 12:09 a u mnie od rana leje, zaczelo sie wielka burza o 5.30 po parnej i dusznej nocy, teraz zimno i mglisto...i mokro... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GammaRay Re: Leje! IP: *.chemia.pk.edu.pl 05.07.02, 14:50 a teraz wyszlo sloneczko i juz nie bangla :-) Odpowiedz Link Zgłoś
gosia-s Re: Leje! 05.07.02, 15:07 Teraz już wyszło, ale cały wieczór lało, rano też było mało przyjemnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muminek Re: Leje! IP: *.wegorzewo.sdi.tpnet.pl 06.07.02, 12:49 Z 3 na 4 w nocy była burza, rano lekkie słońce a pod wieczór i o 1.00 w nocy zaczeło lać /tony wody pognały spod sceny wszystkich fanów ONA/. Oczywiście piszę o Węgorzewie. Za to nieopodal bo w Orzyszu i Piszu oraz okolicach Ełku przeszła nawałnica dzieki której ludzie nie mieli prądu oraz chleba, a leśnicy mieli wykonany plan wyrębu lasu na trzy lata. Dzięki waszemu trzymaniu kciuków udało mnie sie przeżyć i od tego stresu /albo może piwa/ jeszcze ledwo na nogach moge się utrzymać... hahaha... żartowałem jeszcze tak źle ze mną nie jest. Dzisiaj od samego rana upał , prognoza pogodowa przewiduje taką pogodę do jutra ale myślę że tak źle nie bedzie bo chyba dalej trzymacie kciuki /widać to po małej ilości postów na forum/ :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia-s Re: Leje! IP: *.chello.pl 07.07.02, 12:56 Kciuki trzymamy, a jakże! Za pogodę, i żebyś jak najdłużej nie mógł się utrzymać na nogach! Odpowiedz Link Zgłoś
gofa Re: Leje! 09.07.02, 11:38 haha...zawsze Muminku mozesz poprosic - jak sie nie da ustac na nogach - zeby Cie przed kompem posadzili i klawiature w lapki dali ;) Odpowiedz Link Zgłoś
gosia-s Re: Leje! 09.07.02, 12:13 Tylko, czy my to potem zrozumiemy, to co Muminet zdołał wystukać... ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
gofa Re: Leje! 10.07.02, 10:07 sprobujemy - wspolnymi silami uda nam sie pewnie odczytac ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wook Re: Leje! 10.07.02, 10:32 nie nastukał nic, pewnie nie miał w łapkach siły:) Odpowiedz Link Zgłoś
millennik1 Re: Leje! 11.07.02, 01:03 ...trzymajcie pogode na pierwsza czesc sierpnia... Odpowiedz Link Zgłoś
ga Re: Leje! 11.07.02, 09:28 Muminek siły regeneruje pewnie słynnym fińskim przepisem - kawą z serem pleśniowym (inside!) i tak go po niej wykręca, że nic nie może wystukać! Odpowiedz Link Zgłoś
gosia-s Re: Leje! 11.07.02, 11:02 Zdziwi się, pewnie wypił tyle browarku, że nie wiedział, że podali mu kawę z serem pleśniowym na otrzeźwienie. Odpowiedz Link Zgłoś
gofa Re: Leje! 11.07.02, 11:07 hahaha...Muminek pewnie zlapal wiatr w zagle ;) no i od czasu do czasu ma czkawke - dzieki nam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wook Re: Leje! 12.07.02, 19:30 wiecie co? z tego obmawiania to mu chyba pypeć na języku wyskoczył i musi go moczyć, no a najlepiej moczy sie w piwie:))) Odpowiedz Link Zgłoś
isoxazolidine Re: Leje! ... kto i kogo ???? 13.07.02, 11:38 najgorsze jest gorące piwo i zimne kobiety; odwrotna relacja jest natomiast jak najbardziej na miejscu ... Odpowiedz Link Zgłoś
millennik1 Re: Leje! ... kto i kogo ???? 15.07.02, 00:42 ...szcz jak urlop zbliza sie wielkimi krokami... Odpowiedz Link Zgłoś
isoxazolidine Re: Bangla Desz(cz) :-)))))) 14.07.02, 16:19 :-)))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
gosia-s Re: Bangla Desz(cz) :-)))))) 15.07.02, 08:48 isoxazolidine napisał: > :-)))))))))))))))))))) :((((((((((((((((((((((( Ale na razie słoneczko, można się po południu na balkonie opalać! :)))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muminek Re: Bangla Desz(cz) :-)))))) IP: *.gizycko.sdi.tpnet.pl 15.07.02, 18:43 Teraz trochę mniej czasu przebywam na forum ale musicie mi wybaczyć, mam dalej do kafejki i pogoda jest tak upalna że od wewnątrz chłodzę się piwem a od zewnątrz jestem zamoczony w wodzie, a jak wszem wiadomo komputery w wodzie nie działają. narazie jeszcze sie nie zdarzyło abym na nogach się nie utrzymał po pifku :)))))) ale wódeczka juz pare razy w główce zaszumiała ;)))). W Giżycku odbywały się ostatnio trzy dni festiwalu pieśni żeglarskiej. Pogoda dopisała a dzisiaj troche się zanosi wreszcie na deszcz. Mam nadzieje że popada w nocy a jutro dalej piekna pogoda. Gosiu przeczytałem juz połowę tych "pamietników Jones" na stronie 55 zobaczyłem jak się pisze po pijanemu, postaram sie tak nie pisać... hahaha.... jaszcze raz gorąco pozdrawiam :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
millennik1 Re: Bangla Desz(cz) :-)))))) 15.07.02, 21:30 ...czyli trzeba zaczac czytac pamietniki J... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia-s Re: Bangla Desz(cz) :-)))))) IP: *.stat.gov.pl 16.07.02, 10:42 A może też pisać?... ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muminek Re: Bangla Desz(cz) :-)))))) IP: *.gizycko.sdi.tpnet.pl 19.07.02, 19:10 Na pisanie nie mam czasu, bo łapki mam zajete trzymwniem kufelka z pifkiem, zresztą jak policzyć jednostki alkoholu lub kalorie :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia-s Re: Bangla Desz(cz) :-)))))) IP: 217.153.20.* 21.07.02, 13:43 Kalorie można, są tacy (takie), krórzy liczą hobbystycznie. Jednostki alkoholu - no nie wiem, kieliszek koniaku, kufel piwa, butelka wina... :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ga Re: Leje! IP: *.inet.pl 24.07.02, 08:48 Znowu leje i zaciąga!!! Nad morzem snują się teraz pewnie plażowicze w niebieskich foliowych płaszczykach ze zmokniętymi goframi w łapkach! Odpowiedz Link Zgłoś
gosia-s Re: Leje! 24.07.02, 09:19 A u nas pogoda się poprawiła! Słoneczko, wietrzyk - marzenie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muminek Re: Leje! IP: *.wegorzewo.sdi.tpnet.pl 26.07.02, 17:14 Na mazurach również jest słoneczko, ale to dzisiaj Anki więc zapewne zaczna się zimne wieczory i poranki. :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
wook Re: Leje! 27.07.02, 08:02 Muminku, nie wywołuj wilka z lasu, za mało było gorących wieczorów i poranków, toż to lato:) Odpowiedz Link Zgłoś
wook Re: Leje! 28.07.02, 08:50 Ha, może wreszcie będą upojne noce... tzn gorące wieczory :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia-s Re: Leje! IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 28.07.02, 12:13 Toż to mamy jużupojne wieczory! Zwłaszcza, że koczuję teraz w mieszkaniu siostry i mam tu komp z internetem!!! Mogę sobie surfować po nocach! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
wook Re: Leje! 29.07.02, 07:20 ajajaj, a czemuż to dopiero teraz mówisz, mogliśmy po tych nocach razem poserfować :))) Odpowiedz Link Zgłoś
wook Re: Leje! 29.07.02, 08:25 aha, to może gdzieś na jakiejś fali się zderzymy:))) Odpowiedz Link Zgłoś
wook Re: Leje! 29.07.02, 14:15 przygotuję "deskę" może uda mi sie przypłynąć:))) Odpowiedz Link Zgłoś
gosia-s Re: Leje! 29.07.02, 15:36 Tylko trzymaj maszt, cobyś nie zaczął dryfować! Odpowiedz Link Zgłoś
wook Re: Leje! 29.07.02, 18:50 ok jak za mocno będzie wiało zrefuję żagle, ale kil pomoże mi utrzymać kierunek :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia-s Re: Leje! IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 29.07.02, 21:04 No dobra, ale uważaj, jak będziesz wypływał z Bałtyku na Morze Północne, cieśniny są wąskie! Odpowiedz Link Zgłoś
wook Re: Leje! 29.07.02, 21:15 ja się tak daleko nie wypuszczam, a co Ty serfujesz aż po Morzu Północnym? Odpowiedz Link Zgłoś
gosia-s Re: Leje! 30.07.02, 09:07 Tak, aż tam mnie poniosło! Teraz próbuję przedostać się z powrotem na Bałtyk... ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muminek Re: Leje! IP: *.polpak-karton.pl 30.07.02, 09:21 A kiedy wyruszasz? :)))) Mam nadzieje że bedziesz w określonych godzinach stałą na nabrzeżu w Ś-ciu :)))) tak abyśmy mogli Cie w kamerze ogladać :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
wook Re: Leje! 30.07.02, 09:23 koniecznie podaj czas powrotu i nie zapomnij machać ręką i jakąś apaszką :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muminek Re: Leje! IP: *.polpak-karton.pl 30.07.02, 09:28 I uśmiechaj się szeroko abyśmy nie pomyśleli że się tam źle bawisz :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
gosia-s Re: Leje! 30.07.02, 12:54 He, he, cały czas Wam macham, ale póki co mój statek dryfuje po Morzu Północnym. Liczę na pomyślny wiatr, króry zniesie mnie w stronę Kattegat... ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muminek Re: Leje! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 30.07.02, 13:23 Uważaj aby wysokie fale nie wywołały w Tobie choroby morskiej :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
wook Re: Leje! 30.07.02, 14:38 hahaha, jak narazie to wlepiasz wzrok w północne okno. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia-s Re: Leje! 30.07.02, 15:23 Bo teoretycznie jestem na lądzie, więc północna strona jest dla mnie atrakcyjniejsza. ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
wook Re: Leje! 30.07.02, 16:33 ale południowa jest sympatyczniejsza, i kojarzy się z ciepełkiem, a nie z mroźnym wiatrem :) Odpowiedz Link Zgłoś
gosia-s Re: Leje! 30.07.02, 17:57 Teraz przy tych upałach chętniej myślę o mroźnym wietrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muminek Re: Leje! IP: *.polpak-karton.pl 30.07.02, 18:08 A u mnie lekki upał z wiaterkiem dla chłodu, Z pieknym z balkonu widokiem słoneczka zachodu. :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia-s Re: Leje! IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 30.07.02, 20:19 O tej porze to już lekki upał... Jutro będzie cięższy. :((( Odpowiedz Link Zgłoś
wook Re: Leje! 30.07.02, 20:23 macie rację jutro będzie grzało, ale teraz jest super lekki wiaterek i czyściutkie niebo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muminek Re: Leje! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 30.07.02, 20:49 A ja już jurto do pracy :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
wook Re: Leje! 31.07.02, 07:10 No to sobie trochę odpoczniesz, a ja dzisiaj chyba sie zmęczę pluskaniem w rzece, wylegiwaniem na słoneczku lub pod parasolką albo krzaczkiem :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
gosia-s Re: Leje! 31.07.02, 08:32 No to przyjemnego zmęczenia życzę! Pewnie wrócisz nieziemsko wykończony! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muminek Re: Leje! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 31.07.02, 15:54 Jak to dobrze być w pracy, Gdzie stare chłodne mury, A dookoła pocą sie moi rodacy Urlopowej zażywając kultury :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muminek Re: Leje! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 31.07.02, 16:56 A mury jakie masz w pracy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia-s Re: Leje! IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 31.07.02, 18:47 Stare! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muminek Re: Leje! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 31.07.02, 20:11 Ja właściwie też ale cóż jak się nie ma co się lubi to się lubi co sie ma.. hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia-s Re: Leje! IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 31.07.02, 22:55 To powiedzonko chyba należy przenieść do lamusa... ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muminek Re: Leje! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 31.07.02, 23:31 Dlaczego jesteś taką pesymistką? Przecież teraz jest przyjemnie bo już pot nie cieknie ze mnie :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
wook Re: Leje! 01.08.02, 19:45 a kuku!!!! wróciłem nawet sie nie przypaliłem na słoneczku hihi, przepędziła nas czarna chmura, a potem lunęło i waliło piorunami :))) Odpowiedz Link Zgłoś
gosia-s Re: Leje! 01.08.02, 21:01 Oj też bym chciała, żeby u nas lunęło, tak sucho, że pachnie sianem! Aha, Muminku, ja nie jestem pesymistką, miałam na myśli drobną aktualizację tego przysłowia. Jak się nie ma tego, co się lubi, to trzeba dążyć do zdobycia tego!!! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muminek Re: Leje! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 01.08.02, 21:07 Trudno zdobyć drugi pełen urlop w roku :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muminek Re: Leje! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 01.08.02, 21:11 W dzisiejszych czasach nie dobrze zbyt czesto chorować, jeszcze jak praca lekka :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
gosia-s Re: Leje! 02.08.02, 08:32 No tak, ale podczas tego pseudochorowanka odradzałabym wyjazd... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muminek Re: Leje! IP: *.polpak-karton.pl 03.08.02, 09:22 A nawet jeśli wyjedziesz to jak tu odpoczywać w takim stresie :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia-s Re: Leje! IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 03.08.02, 09:51 A poza tym, urlop i tak trzeba wykorzystać, a za chorobowe póacą tylko 80% :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muminek Re: Leje! IP: *.swiecie.sdi.tpnet.pl 03.08.02, 18:24 Już nawet nie :)))) bo przepisy się zmieniły. Ale jest jedno wyjście z tej sytuacji - trzeba iść na emeryturę ;))))) Odpowiedz Link Zgłoś
gosia-s Re: Leje! 05.08.02, 08:14 O, zwłaszcza w moim przypadku, emerytura to jest wyjście! Tylko ile tej emerytury będzie po półtora roku pracy? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muminek Re: Leje! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 05.08.02, 11:40 No niestety nie za dyżo, to może lepiej zacznij grać w totolotka, a może się coś trafi w takiej ilości że nie bedziesz musiała pracować :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
gosia-s Re: Leje! 05.08.02, 11:47 No to musisz teraz podwójnie trzymać kciuki, bo prawdopodobieństwo wygranej jest wiesz jakie... Odpowiedz Link Zgłoś
wook Re: Leje! 06.08.02, 10:11 w totku nie liczy sie na prawdopodobieństwo wygranej, tylko na szczęście:))) Odpowiedz Link Zgłoś
gosia-s Re: Leje! 06.08.02, 10:30 Ja nie mam szczęścia w grach, więc może sobie odpuszczę... ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
wook Re: Leje! 06.08.02, 10:35 masz racje, lepiej sobie odpuść, a zaoszczędzone pieniążki z zakładów wkładaj do świnki :)) Odpowiedz Link Zgłoś
gosia-s Re: Leje! 06.08.02, 11:16 Jasne, koszt alternatywny w postaci niezdobytej wygranej mogę śmiało odżałować. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
wook Re: Leje! 06.08.02, 17:44 za czterdzieści lat rozbijesz świnkę i będziesz miała jak znalazł pożądny zastrzyk do emerytury:))) Odpowiedz Link Zgłoś
gosia-s Re: Leje! 07.08.02, 08:52 No tak, ale jako kobieta postępowa myślę, że chyba bardziej się opłaca wykorzystać bank... ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
wook Re: Leje! 07.08.02, 09:07 e tam ja wolę świnkę, ty wiesz jaka radocha jak się takie cosik rozbija? a w banku co? trochę Ci dadzą, od tego co dadzą zabiorą, żadnej przyjemności:) Odpowiedz Link Zgłoś
gosia-s Re: Leje! 07.08.02, 09:34 Ale przynajmniej jest z czego zabrać! A monety to rzeczywiście lepiej oddać śwince... ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
wook Re: Leje! 08.08.02, 08:43 noo...jest z czego zabrać, jak ma się z czego dawać, a banki tylko czekają na takich którzy dają :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muminek Re: Leje! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.02, 20:04 Tak, tak zbieraj do świnki... w przyszłości metale kolorowe osiągną wysokie ceny w skupach :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
wook Re: Leje! 09.08.02, 07:11 a małe nominały osiągną zawrotną cenę numizmatyczną, tak że warto ładować do świnki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muminek Re: Leje! IP: *.polpak-karton.pl 09.08.02, 07:30 Może lepiej zamień świnkę na jakąś beczkę lub skrzynie, bedziesz mogła dłużej odkładać :)) Odpowiedz Link Zgłoś
gosia-s Re: Leje! 09.08.02, 08:50 Eee tam, do kolekcji wystarczy niewielka ilość, gdzie ja mam beczkę trzymać?! Odpowiedz Link Zgłoś