Dodaj do ulubionych

Co trzeba miec z ubranek

31.03.06, 15:49
Witam Mamusie!

Prosze napiszcie co trzeba miec na poczatek dla dziecka do ubrania.Mam dostac
kila ciuszkow od rodziny ale tak naprawde czy wszystko co pisza w ulotkach
jest niezbedne i w takiej ilosci?I co jeszcze z kosmetyków?
Będe wdzieczna za kazda rade.
Pozdrawiam
Ada
Obserwuj wątek
    • aerato Re: Co trzeba miec z ubranek 31.03.06, 17:08
      Najlepiej sprawdzają się wszelkiego rodzaju body z krótkim lub długim rękawem,
      bo nie zawijają się na pleckach tak jak koszulki. Odradzam wszelkie ubranka
      wkładane przez głowę, które się nie rozpinają. Bardzo wygodne są pajacyki
      rozpinane w kroku, bo nie trzeba rozbierać całego dziecka do przewijania.Fajną
      rzeczą jest śpiworek do spania, bo maluch się nie odkrywa i nie zaplącze w
      kocyk.Z tą ilością to jest różnie, wiadomo dziecko szybko rośnie i czasami nie
      założysz wszystkiego, ale z drugiej strony jest wygodnie mieć kilka rzeczy, bo
      nie trzeba co chwilę ich prać.Kosmetyki: na pewno oliwka, krem przeciw
      odparzeniom, mydło w płynie jest wygodniejsze niż kostka, bo nie ucieka z ręki,
      chusteczki nawilżone.Dobra jest też taka maść Sudocrem do pupy jak są jakieś
      zaczerwienienia.Na pewno o czymś zapomniałam. Pozdrawiam Ania
      • kamyk4 Re: Co trzeba miec z ubranek 01.04.06, 21:02
        Gdzies na niemowlaku masz watek pt. kity hity i tam masz cala liste co sie mamom sprawdzilo a co nie. JA proponuje:
        6x spioszki
        6x body z dlugim rekawem zapinane na calej dlugosci. Bron cie panie boze przed wkladanym przez glowe.
        4x pajace rozpinane na calej dlugosci. Teraz to za cieplo na welurowy takze raczej bawelniane
        4x body z krotkim rekawem rozpinane na calej dlugosci jako bielizna pod te pajace wlasnie
        czapeczki po kapieli i na spacer
        kombinezon na spacer
        oliwka
        cos do mycia
        bepanthen, sudokrem na oparzenia
        alantan masc na zabezpieczanie pupy przed oparzeniami
        15 pieluszek na ocieranie, wycieranie, przykrywanie itp. (ja mam 10 tetrowych, 5 flanelowych)
        To jest taki zelazny zestaw. Pomimo tego ze zmieniam Igorowi garderobe juz 4 razy to ciagle liczba body i spioszkow i pajacykow pozostaje ta sama. Kosmetykow tez:) Polecam Bebe Club na Struga do zrobienia zakupow ubrankowych bo maja mnostwo bielizny dla takich maluszkow i chyba najtaniej w miescie.
    • nonalavie Re: Co trzeba miec z ubranek 03.04.06, 09:42
      Dzieki serdeczne za te porady.
      Juz sie biore do kompletowania wyprawki.
      Pozdrawiam
      Ada
      • mama_pesteczki Re: Co trzeba miec z ubranek 03.04.06, 10:03
        No i nie zapomnij o skarpetkach.Dzieciątko szybko marznie w stópki, a i na
        rączki też można nałożyć żeby się nie podrapało.

Oprócz tego ręcznik z kapturem i jakiś kocyk.
        Z akcesorii przyda Ci się też termometr, najlepiej elektroniczny i z giętką
        końcówką, gruszka do ściągania ewentualnych glutów, szczotka i grzebień do
        włosów (szczortka zapobiegawczo do czesania ewentualnych włosów :) a grzebień
        do wyczesywania ciemieniuchy, bo czasem się może zrobić),
        No i obcinacz do paznokci.

Wyprawka mnie trochę przerażała na początku, ale jak się zacznie kupować to
        jakoś idzie.Byleby było za co to kupić :) Powodzenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka