Gość: re Kto pije to gow*o??? Powszechnie wiadomo, ze... IP: *.dsl.look.ca 12.05.06, 15:48 ..."napoj" ten ma wlasciwosci zrace. 90% ludzi nie wie po co robi kupe, wiec nic dziwnego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MadChomik Piję 2-3l dziennie IP: *.warcnet.szczecin.pl 14.05.06, 05:20 Piję Cole, Coca Colę, nie Pepsi w ilości 2-3l dziennie od wielu lat i nie narzekam.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Werona Re: Dzieci zatruły się coca-colą IP: *.softpro2.pl 12.05.06, 17:05 Jak wypiły po 5 puszek na głowe to nic dziwnego ze sie zatruły Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pediatra Niezależny lekarz radzi: IP: *.devs.futuro.pl 12.05.06, 17:48 Coca-cola zawiera znaczną dawkę kofeiny, co przy częstym lub jednorazowo nadmiernym jej spożyciu powoduje objawy pobudzenia i dolegliwości ze strony układu pokarmowego -szczególnie mocne u dzieci. Coca-cola jest zasadniczo produktem wyłącznie dla osób dorosłych i dla takich nie stanowi zagrożenia, nie ma w niej /jeśłi zachowano reżomy produkcji i przechowywania/ żadnych trujacych czy szkodliwych substancji, ale dla dzieci czy osób starszych jej spożycie jest jednak wysoce niewskazane -ze względu na obecność mocno stężonego /jak na produkty spożywcze/ specyficznego kwasu, działającego silnie odwapniajco na kości czy zęby, nie wszyscy jednak o tym wiedzą. Jeśli jednak ktoś decyduje się na podawanie Coca-coli dzieciom powinien zadbać o zrównoważenie ubytku wolnych jonów wapnia w organiźmie /stanowiących bazę budulcową dla rosnących kości dzieciecych czy ich zębów i osłabionych kości osób starszych/ poprzez podanie preparatów wapniowych, chcoćby w postaci popularnych tabletek musujących. Inaczej naraża sie dzieci na krzywicę kości i ich złamania czy przyspieszoną próchnicę zębów a osoby starsze na szybko postępującą osteoporozę -i wszelkie tego konsekwencje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Dzieci zatruły się coca-colą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.06, 13:39 Może dzięki temu nigdy więcej nie tkną tego świństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MP Re: Dzieci zatruły się coca-colą IP: *.lisek.pl / 80.53.180.* 13.05.06, 13:49 A może po prostu dzieciaki nie mają umiaru i się "przepiły" Coca-Colą? To nie wina koncernu że piły bez umiaru. Gdyby puszki były limitowane, to ktoś by zarzucił Coca-Coli skąpstwo. Moim zdaniem napoje były ok. A w nadmiarze wszystko szkodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
de-bordo Re: Dzieci zatruły się coca-colą 13.05.06, 18:02 tak sobie czytam i czytam a może z innej beczki. Co można kupiś w sklepikach - odpo słodzone brr napoje Co najczęściej reklamuje się w TV - słodzone napoje w tym coca cola Dzieciaki i młodzieć to najbardziej chłonni odbiorcy reklam- odsyłam do badań na ten temat. Wg reklam na śniadanie płatki nestle - przegryzka- batonik, rogalik,chipsy a do picia cola,słodzone napoje. W szkole co wstawiaja - maszyny z napojami- jw. Kto ma te dzieciaki nauczyć co i jak jeść? Rodzice?? - Oby Można rzucać nazwami konserwantów i substancji chemicznych można się tu wywnętrzać ale rzeczywistość jest taka jw. Wiedza i profilaktyka oto narzędzia do .... "walki"? "z wystandaryzowanym sposobem jedzenia" Kto ma dziecko ten wie jak trudno wprowadzić pewne nawyki - zwłaszcza jak przeciw sobie ma media i np.prawie cała klasę.:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama dziecka cała prawda IP: *.chello.pl 13.05.06, 21:11 jestem bardzo wściekła na ludzi że tak mówią że zatruły się przez pazerność bo jak za darmo to wypiły po 5 10 puszek .Moje dziecko wypiło 2 puszki a po 1,5 godzinie znalazło się w szpitalu .Miało gorączke ,drgawki ,poty i ból brzucha .Dlaczego te puszki trafiły do rąk dzieci ,żekomo akcjia była skierowana do osób dorosłych .Myślę że powinien ktoś za to odpowiedzieć. A tak poza tym z firmy nikt nie raczył ruszyć tyłka i pojechać do szpitala zobaczyć niby tylko 6 dzieci ,wstyd.O ile mi wiadomo było tych dzieci a także i dorosłych o wiele więcej. Za ich cierpienie powinien ktoś zapłacić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mini morris no comments IP: *.iscnet.pl 18.05.06, 22:58 napoje były stare,chchacha, a coca cola to się w ogóle może zestarzeć?!;] ja bym raczej zapytała jak można dziecko na czczo do szkoły puścić?, nie mówiąc już, że studenci pili ile wlezie, a co dopiero bachorki z SP ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WitchKing Re: Dzieci zatruły się coca-colą IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 20.05.06, 19:27 Coca-cola jest wyklęta przez specjalistów od zdrowego żywienia od momentu jej wprowadzenia na rynek. Ja zaś przypominam, że George W. Bush swojego czasu niemalże się udławił... precelkiem. Odpowiedz Link Zgłoś