Dodaj do ulubionych

Kopeć o dymisji Piechoty

IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 06.01.03, 23:56
po "wyczynach" w sprawie stoczni i wyrolowaniu górnikow była to
tylko kwestia czasu. Harcerzyki nie nadają się do poważnej
roboty.
Obserwuj wątek
    • Gość: Na Wojewodę Re: Kopeć o dymisji Piechoty IP: 62.233.173.* 07.01.03, 00:41
      Co teraz? Na Wojewodę !
    • black.night To już nie ważne.Sami zjedzcie 07.01.03, 05:19
      Co mnie obchodzi ten Wasz Piechota. Dla mnie istotne jest jedno, że dyletant
      nie będzie rządził Resortem Gospodarki. Przecież ten facet, z tego co wiem nie
      prowadził nawet sklepiku szkolnego. Skąd wyście szczecinianie, wytrzasnęli
      tegoż eksperta od Gospodarki. A weżcie se go na Wojewodę, na szefa SLD, an co
      chcecie. Sami będziecie jedli to g--no. Natomiast dobrze, że przestanie
      szkodzić Gospodarce Kraju swoją rażącą niekompetencją w tej dziedzinie. Być
      może jest kompetentny w innych branżach, ale w tej (raczej zgodna opinia w
      Wwie) - NIE.
      • Gość: Buazen Re: To już nie ważne.Sami zjedzcie IP: proxy / 217.153.7.* 07.01.03, 15:20
        Zgadzam się z Tobą co do "dyletanta". Ale nie możesz nas
        Szczenian pomawiać o "wytrzaśnięcie" p. Piechoty. My nie
        skarżymy się na warszawiaków, że "wystawiają" do władzy jeszcze
        większych "dyletantów". Pomińmy to. Fakt jest taki, że p.
        Piechota nie nadawał się absolutnie na Ministra Gospodarki. To,
        że został zdymisjonowany mozna skwitować słowami: "lepiej późno
        niż wcale".
        • spokojny Inne przykłady, z innych miast. 07.01.03, 16:51
          Gość portalu: Buazen napisał(a):

> Zgadzam się z Tobą co do "dyletanta". Ale nie możesz nas
          > Szczenian pomawiać o "wytrzaśnięcie" p. Piechoty. My nie
          > skarżymy się na warszawiaków, że "wystawiają" do władzy jeszcze
          > większych "dyletantów". Pomińmy to. Fakt jest taki, że p.
          > Piechota nie nadawał się absolutnie na Ministra Gospodarki. To,
          > że został zdymisjonowany mozna skwitować słowami: "lepiej późno
          > niż wcale".
          Zgadzam się z Buazenem. A Minister ds Integracji Europejskiej zdaje się , że
          Czarnecki, Handke i wielu innych dyletantów nie byli ze Szczecina. Szczecin ma
          bardzo niewielki udział w tej sforze krańcowych dyletantów. Ale jak Bauzen. Co
          do Piechoty zgoda i wielkie przepraszam ze Szczecina.
    • swiateczna Postawmy mu pomnik na Jasnych Błoniach. 07.01.03, 07:29
      Tuż obok trzech orłów. p. Piechota będzie robił za czwartego orła. Kto mu da
      skrzydła?
      • Gość: baron von paulus Re: Postawmy mu pomnik na Jasnych Błoniach. IP: *.aeriscomputers.net 07.01.03, 10:52
        swiateczna napisała:

> Tuż obok trzech orłów. p. Piechota będzie robił za czwartego
        orła. Kto mu da
        > skrzydła?

a może koło papieża?
    • ergie Re: Kopeć o dymisji Piechoty 07.01.03, 09:39
      co do górników, to uważam że niestety piechota ma rację.

co do stoczni - ktoś słyszał ostatnią wypowiedź
      piechoty w tvp3 z przełomu roku ?
      'w zakładzie nie było społecznego
      przyzwolenia na niezbędną redukcję kosztów'.
      a to było jeszcze przed latem, a o kryzysie
      zaczęło się mówić jesienią.

a poza tym są też ludzie, którzy mówią,
      że resortem gospodarki i tak kręcił
      kaczmarek, a nie piechota-figurant.

i żeby nie było - nie lubiłem
      i nie lubię piechoty !
      • Gość: Aśka Re: Kopeć o dymisji Piechoty IP: 111.111.26.* / 111.111.31.* 07.01.03, 12:03
        Bez sensu. Przeciez to co mówił Piechota było prawdą. Zarówno o stoczni jak i o
        górnictwie. To, że go zwolnili nie ma nic wspólnego z jakimś brakiem
        kompetencji. Po prostu w tym kraju rządzą robotnicy - nadal jak za komuny.
        • Gość: baba Asi,- IP: 212.14.60.* 07.01.03, 14:13
          Gość portalu: Aśka napisał(a):

> Bez sensu. Przeciez to co mówił Piechota było prawdą. Zarówno o stoczni jak i
          o
          >
          > górnictwie. To, że go zwolnili nie ma nic wspólnego z jakimś brakiem
          > kompetencji. Po prostu w tym kraju rządzą robotnicy - nadal jak za komuny.
          Ministra nie ocenia się po tym co powiedział, ale co zrobił. Podaj jakieś
          przykłądy. Jeżeli dobrze mówi to może go zatrunić w telewizji jak spikera.
          Minister na rządzić swoim resortem, a zwłaszcza pracować. A ten pracować nie
          umie bo gdzie się miał nauczyć.
          Ale Kaczmarka mi szkoda.
          • Gość: Aśka Re: Asi,- IP: 111.111.26.* / 111.111.31.* 08.01.03, 10:26
            A co ma zrobić minister, skoro rząd ugina się pod naciskami pewnej grupy
            społecznej? Program miał bardzo dobry. Tylko dla niektórych zbyt radykalny.
            Jestem ciekawa co teraz będzie ze Stocznią Nowa? Kto teraz będzie o nią
            walczył? Bo Piechota to robił.
            • buazen Re: Asi,- 24.01.03, 12:53
              To może Stoczna Nowa zatrudni pana Piechotę? Jeżeli to taki "walczący
              specjalista" to pewnie się na nim poznają i zaproponuja mu pracę. W naszym
              pięknym kraju za dużo jest "walczących" a za mało "pracujących".
    • black.night Ordynator i chirurg bez kwalifikacji. 09.01.03, 04:25
      A szokująca jest rzadka ale występująca obrona Piechoty. Wygląda to na obronę
      odwołanego przez Ordynatora Pana chirurga, który jak sie okazało miał lewy
      dyplom chirurga, a tak naprawdę to nigdy nie operował.
      Tak mogą bronić tylko ludzie już ustawieni w życiu (no nie z pensji), których
      operacja w tym szpitalu gdzie pracuje ten chirurg Piechota - nie dotyczy. Mają
      kasę na lepszy szpital. Ale niestety większości nie stać na chirurga z
      dymplomem. Dlaczego więc ma ich operować na otwartym sercu facet z brakiem
      kwalifikacji do tej operacji. To już lepiej powołać Jana Pietrzaka na Ministra
      Gospodarki to przynajmniej będzie wesoło.
      • germanus Re: Ordynator i chirurg bez kwalifikacji. 09.01.03, 06:54
        Wiecie, co mi się wydaje najśmieszniejsze? To, że taki kapeć lub kopeć chyba
        wierzy w to, co mówi. Tak, jak dawniej gomuła wierzyła, że robi dobrze, a
        gierkowa chciała dobrze. Sto lat minęło, świat uciekł nam do przodu na te 100
        lat, a oni pieprzą (przepr) swoje. A jaki zaskoczony ten kapeć? No ale,
        harcerzyk, jedyny wstydliwy wychowanek V LO, nie upadł zbyt nisko. Co
        najgorsze, pozostał przy żłobie. Nie łudźcie się, nie zginie. Pozdr
        beznadziejnie G
    • rekin10 Re: Kopeć o dymisji Piechoty 09.01.03, 08:01
      Jacy wszyscy teraz mądrzy i dopierdalają leżącemu. Przecież o odwołaniu
      ministra można już było zauważuć po wypowiedziach Milera w czerwcu. Była to
      tylko kwestia czasu. Natomiast nie cierpię krytyki po. Gdzie byliście jak
      powoływali ministra.
      • Gość: Aśka Re: Kopeć o dymisji Piechoty IP: 111.111.26.* / 111.111.31.* 09.01.03, 10:54
        A ja jestem ciekawa jakie będą komentarze gdy nowopowstałe ministerstwo będzie
        lało na sprawy zachodniopomorskiego i nie bedzie nikogo, kto byłby w stanie
        podjąć obrony naszych spraw. Moim zdaniem dyrektor szpitala nie musi być
        lekarzem. Ma zatrudniać fachowców. To samo z Ministrem.
        • Gość: polip Re: Kopeć o dymisji Piechoty - Asiu moja nauwna IP: *.bj.uj.edu.pl 25.01.03, 14:05
          Gość portalu: Aśka napisał(a):

> A ja jestem ciekawa jakie będą komentarze gdy nowopowstałe ministerstwo
          będzie
          > lało na sprawy zachodniopomorskiego i nie bedzie nikogo, kto byłby w stanie
          > podjąć obrony naszych spraw. Moim zdaniem dyrektor szpitala nie musi być
          > lekarzem. Ma zatrudniać fachowców. To samo z Ministrem.

Ale jestes asiu naiwna i chyba nie wiesz co piszesz - piechota bronil zachpom.
          No nie trzymajcie mie - dobry dowcip. Tak samo prawdziwe jak to ze zna sie na
          gospodarce oraz ze ciezko pracowal w ministrstwie - wszystko to stek bzdur.
          Niesamowite jest to ze broniz goz takim uporem maniaka. Na szczescie miller
          ocenil prawidlowo Piechota won!.
      • spokojny Co do zasady, tak 09.01.03, 11:34
        rekin10 napisał:

> Jacy wszyscy teraz mądrzy i dopierdalają leżącemu. Przecież o odwołaniu
        > ministra można już było zauważuć po wypowiedziach Milera w czerwcu. Była to
        > tylko kwestia czasu. Natomiast nie cierpię krytyki po. Gdzie byliście jak
        > powoływali ministra.

Rekin 10. Przyznaję rację co do zasady. Do siebie osobiście nie moge
        przyjąć.Byłem przy powoływaniu takiego samego zdania co teraz.Szkoda jest tych
        kilkunastu miesięcy w Gospodarce, któe zostały zmarnowane.
        Pozdrowienia rekinie od bardzo spokojnego.
        • Gość: No nie Re: Co do zasady, tak IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 24.01.03, 13:30
          No nie mogło być gorzej !
          A bedzie lepiej.....
          Bedzie ????
        • moja_prawa_noga Re: Co do zasady, tak 07.02.03, 18:18
          spokojny napisał:

> Szkoda jest tych kilkunastu miesięcy w Gospodarce, któe zostały zmarnowane.

Owszem, szkoda.
          Niestety nie mamy na to najmniejszego wpływu :(

• Gość: Jazzek Re: Kopeć o dymisji Piechoty IP: *.it.volvo.se / 153.112.43.* 24.01.03, 15:54
        Był długaśny wątek protestacyjny zaraz po powołaniu Piechoty. Nawet pamiętam,
        że Aśka (moze inna) piała nad nim z zachwytu. Tak że nie mów, że kopiemy
        leżącego po. Ci co kopali przed, robią to i teraz, a ci co go się nachwalić nie
        mogli, też nie zmienili zadania.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka