Dodaj do ulubionych

Pytania do mam!

25.07.06, 23:27
Witam mamuśki :)

Mam kilka pytań do doświadczonych mam :):
- jakiej firmy wkładki laktacyjne polecacie, jest tego tyle na rynku...
- czy na połóg lepiej kupić duże podpaski, czy faktycznie podkłady połogowe?
- a jeżeli chodzi o biustnonosze do karmienia, lepiej kupić jakiś firmowy,
czy zwykły bawełniany byle odpinana miseczka była? mam duże piersi i boje
się, że i tak pożytku z nich nie będę miała.

Dziękuję za odpowiedzi.
Pozdrawiamy.
Obserwuj wątek
    • malgosiek2 Re: Pytania do mam! 26.07.06, 07:33
      Ad.1 Jak dla mnie sprawdziły się wkładki Johnsona,Penatena iNuka najgorsze jak
      dla mnie to belli(zbyt cienkie więc szybko przeciekały i przesuwały się bo były
      bez paseczka kleju)
      Ad2. używałam podkładów ginekologicznych i majtek jednorazowych.W połogu
      najlepsze są podpaski jak już to bez powłoki foliowej bo wtedy jest lepszy
      dostęp i przepływ powietrza.
      Ad3.wcale biustonosz nie musi być markowy.Dobre są zawykłe bawełniane z
      rozpinaną miseczką.
      Wielkość piersi przy produkcji mleka czyli przy karmieniu piersią nie ma
      żadnego znaczenia.
      Pzdr.Gosia
      • izulka2617 Re: Pytania do mam! 26.07.06, 11:09
        Hej!

Ja rowniez polecam Johnsona i Penatena,sa dla mnie rewelacyjne i dobrze chlona
        mleczko jesli wyplywa.Jesli chodzi o podklady to mozesz sobie kupic do szpitala
        o ile nie daja i majtki jednorazowe.Jesli bedziesz czesto chodzic pod prysznic
        sie podmywac,bardzo szybko zagoi Ci sie rana i ilosc wydzieliny sie
        zmniejszy,wiec podklady mozna sobie w domku podarowac .Ja uzywalam POdpasek
        Naturella Maxi,moim zdaniem sa b.dobre i ladnie pachna.Jesli chodzi o stanik to
        zaden firmowy,tylko bawelniany z odpinana miseczka,chociaz zobaczysz,ze po
        miesiacu zaczniesz uzywac zwyklych stanikow..ja np.zle sie czulam w tym z
        odpinana miska,jako ze mam miseczke C-D,kupilam sobie bawelniany zwykly stanik
        miche D i po sprawie,a moje piersi nie sa "rozklepane na Boki":))))tylko ladnie
        wyprofilowane normalnym staniczkiem.
        pozdrwiam
        iza
    • mpm79 Re: Pytania do mam! 26.07.06, 10:10
      1.Polecam wkładki laktacyjne wielorazowe Aventu-w opakowaniu jest 6 wkładek i po
      prostu je pierzesz. Cena ok 30 zł za 6 sztuk.
      2.W szpitalu uzywałam podkładów szpitalnych po 5 dniach jak wychodziłam do domu
      uzywałam zwykłych podpasek belli. Wczesniej kupiłam sobie podkłady belli i
      majtki jednorazowe i... oddałam kolezance.
      3.Biustonosz najlepiej zwykły byle miał odpinane miseczki.
      Pozdrawiam;-)
      • piratka3 Re: Pytania do mam! 26.07.06, 11:12
        Witam!
        Co do wkładek, to mi najbardziej pasowały Penaten - są co prawda bardzo
        grubaśne, ale mają pasek kleju i są bardzo chłonne. Do tego dużo mniej się
        odznaczają pod ubraniem niż inne, nawet dużo cieńsze, co szczególnie latem jest
        ważne, bo przecież ubrania cienkie i niespecjalnie zasłaniają. Dodam mam duży
        biust - miseczka D teraz to nawet E.
        Podkłady poporodowe mi się bardzo przydały, szczególnie przez pierwszy tydzień
        w domu, kiedy lepiej chodzić bez bielizny - choćby w nocy. Wietrzenie sprzyja
        przecież gojeniu. Życzę powodzenia!
      • piratka3 Re: Pytania do mam! 26.07.06, 11:18
        Ach, jeszcze o biustonoszu - przy sporym biuście może być trudno kupic zwykły,
        bawełniany biusztonosz, ale jest on naprawdę o niebo lepszy od firmowego, byle
        się tylko sprawnie odpinał. JA kupłam biustonosze Triumpha i Canpolu - i
        przyznam, że te z Canpolu są dużo fajniejsze a były chyba z 4 razy tańsze.
        Tylko koniecznie trzeba mierzyć!!!
        • slonko1335 Re: Pytania do mam! 26.07.06, 12:19
          Jeśli chodzi o biustonosz to ja polecam Naturanę, u mnie nie sprawdził się
          żaden inny. Nie próbowałam Triumpha. Mam duży biust, przy karmieniu wręcz
          ogromny, ale pod biustem malutko i w związku z tym żadne na mnie po prostu nie
          pasowały, bo jak miska była dobra to pod biustem za wielki. Kupiłam Canpola i
          Gali ale zupełna porażka, kompletnie piersi nie trzymały. Naturana jest calutka
          z bawełny, szerokie ramiączka, całkiem ładna i niedroga...
    • martasap83 Re: Pytania do mam! 26.07.06, 12:32
      witam
      ja używam wkładek laktacyjnych johnsona jestem z nich zadowolona
      co do podkładów to zużyłam dwie paczki belli w domku bo przy każdej okazji
      przez dwa dni wietrzyłam krocze a później już zwykłe duże podpaski
      a jeśli chodzi o staniczek do karmienia to mam duży biust teraz F i canpolu u
      mnie się nie sprawdził nie podtrzymywał go dobrze więc kupiłam triumph'a i jest
      o niebo lepiej no rzeczywiście jest troche " sztuczny" ale ma szerokie
      ramiączka i jest zapinany na trzy haftki ja polecam :)
    • ma_ti Re: Pytania do mam! 26.07.06, 16:53
      Myslę, że do szpitala to lepiej zabrać majtki i wkładki jednorazowe bo nie ma
      tam warunków do prania. Do domu tez planuje kupić majtki poporodowe wielorazowe
      i wkładki Avent, które można prać - ekonomia! hehe
      Pzdr.
    • zwirula KIEDY kupić stanik do karmienia??? 26.07.06, 18:03
      Jeszcze jedno pytanie mi się nasuneło...
      Lepiej stanik kupić przed, czy po porodzie?

Pozdrawiamy
    • martasap83 Re: Pytania do mam! 26.07.06, 19:40
      ja kupiłam jeden już przed porodem bo jak ma się nawał pokarmu to może się
      przydać :)
      a tak w ogóle to zwirula ja cię z kądś chyba znam twoja twarz wydaje mi się
      znajoma:)
      pozdrawiam
      • zwirula Re: Pytania do mam! 26.07.06, 19:52
        Martasap a skąd jestes???
        Jam Zdroje, ...ale podobno mam swojego sobowtóra w Szczecinie czy stargardzie,
        mówię poważnie... jestes kolejną osobą która to potwierdza :)))
        • martasap83 Re: Pytania do mam! 26.07.06, 20:05
          no to mogłam cie gdzieś widzieć ja sama jestem z podjuch mój mąż ze zdroji
          właśnie a mieszkamy na bukowym :) widzę że rodzisz w zdrojach ja też tam
          rodziłam:)
          • myszka-m Re: Pytania do mam! 27.07.06, 12:02
            Juz kilka razy słyszałam, że biustonosze Naturany są ok. Tylko gdzie je można
            spotkać? Ja się nie mogę natknąć. Może ktoś mi podpowie? Dzięki, M-M
            • ma_ti Re: Pytania do mam! 27.07.06, 13:31
              Ja widziałam w hurtowni koło Kauflandu, białe w kwiatki i czarne - ceny nie
              znam i białe lub czarne na ul. Małkowskiego 23 w sklepie Salon Mody Ciązowej za
              45,50pln. Pani tam dobrze doradza ale z tego co wiem na prawborzeżu jest
              taniej.
              Pzdr.
            • slonko1335 Re: Pytania do mam! 27.07.06, 16:13
              Myszko ja kupowałam Naturanę w sklepiku na ryneczku pogodno, sklepik z bielizną
              od strony ulicy, na przeciw poczty na Mickiewicza. Bardzo miła obsługa, można
              mierzyć i wybrzydzać:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka