Dodaj do ulubionych

W dwójnasób Dumny Szczecin

11.08.06, 19:14
Wcale sie nie dziwie, ze kaczysci koncentruja sie na zenujacych gierkach na
poziomie przedszkola z konkurencja skoro sami nie maja przyzwoitego kandydata
na prezydenta miasta.

A swoja droga calkiem niedawno poslanka PiS Miroslawa Maslowska zapewniala w
Polskim Radiu Szczecin o swoim szacunku dla Jacka Piechoty.
Obserwuj wątek
    • Gość: Warcisław Re: W dwójnasób Dumny Szczecin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 19:24
      faktycznie duma mnie rozpiera - same buractwo oto najlepszy przyklad
      • Gość: Gizmo apsztyfikant daj se siana IP: *.eranet.pl 12.08.06, 19:08
        twój bełkot i brak logiki jest porażający, pewnie chciałeś do PiSu ale ciebie
        nie chcieli, teraz jak male dziecko obrażony wypisujesz idiotyzmy!
    • Gość: Galoty Re: W dwójnasób Dumny Szczecin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 19:36
      Mistrzu. Napisał też o tym Mirek w dzisiejszych fusach. Masz jakiś link do tego
      wywiadu byłej urzędniczki Masłowskiej.
    • Gość: michu PiS - Plagiator na miarę IV RP. Żenada... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.06, 20:04
      to się nazywa chyba kradzież własności intelektualnej. Znaczy się PiS to małe
      złodziejazki po protu bez własnych pomysłów.
    • Gość: michu Czyżby profesor Sosnowski zapisał się do PIS?!?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.06, 20:04
    • Gość: Krzych Zdecydowanie jestem za Ruchem Szczecinianie Razem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 20:24
      • Gość: JaKa Re: Zdecydowanie jestem za Ruchem Szczecinianie R IP: *.globalconnect.pl 11.08.06, 20:28
        Ja też!
      • Gość: JaKa Re: Zdecydowanie jestem za Ruchem Szczecinianie R IP: *.globalconnect.pl 11.08.06, 20:28
        Ja też!!!!!

Trzymam za nich kciuki
    • hehenio Pisiorom na opinii nie zależy. 11.08.06, 20:58
      Ich elektorat to moher, menel i gumofilc.
      Nie rozezna się w tych gierkach.
      A jeśli nawet, to zgodnie z pisowską moralnością: Kali "odzyskać" krowy - dobry
      uczynek!
    • felix_edmundowicz www.2xdurnyszczecin.pl 11.08.06, 21:24
      szkoda że Krzystek sam siebie spalił w blokach.
      Niepotrzebnie mówił o stowarzyszeniu , które nie istniało.
      Teraz nie wiem czy Szczecin będzie w dwójnasób dumny, bo media rozniosą to po
      Polsce. I znowu będą się z nas śmiali, jak nie z Jurczyka to z podwójnej dumy.
      Co do postępku Hinca , to nie powienien się czuć taki z siebie dumny.Tyle że z
      otwartą przyłbicą przynajmniej powiedział co zrobił , ale czy powiedział
      dlaczego to zrobił? Myśli że Krzystek przez to przegra?Myśli że komuś zrobił na
      złość?Taki niewyszukany dowcip?
      Czy chciał udowodnić że Krzystek mówi o czymś co nie istnieje,czyli o
      stowarzyszeniu którego jeszcze nie było.
      Na miejscu Hinca, obróciłbym to w heppenig polityczny ( może i niesmaczny) i
      wycofał wniosek z KRS. Pomysł na nazwę jest Krzystka i niech tak pozostanie.
      Jak sądzę Hinc chce zebrać plusy w PiS, ale są to - jakby powiedział klasyk -
      plusy ujemne.Takie chwyty stosował AWS a jak wiadomo Kaczyńscy ze swoją IV RP
      odcinają się od AWS i tej pseudomoralności.
      Jak wróci Joachim to Hinc dostanie raczej klapsa niż łapkę.
      • Gość: popiel Re: www.2xdurnyszczecin.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 22:33
        Myślę, że przede wszystkim Hinz zrobił to po to, aby w następnej kolejności
        urząd skarbowy zapytał, kto zapłacił za te bilboardy i czy faktury nie zostały
        wzięte na firmy, które przy okazji wrzuciły to w koszty uzyskania przychodu.
        Jak na razie Krzysstek & comp. nie chce ujawnić, kto za te bilboardy zapłacił.
        Byłoby uczciwie gdyby rozliczenie zostało przedstawione mediom.
        • felix_edmundowicz Re: www.2xdurnyszczecin.pl 11.08.06, 22:54
          i do tego był mu potrzebny ten numer z ;) bliźniaczym dumnymszczecinem?
          sorka,ale wymiękam.
          to niepotrzebne i zapewniam cię,że dostanie za to klapsa i to mocniejszego,niż
          byłby buldogiem.
          • Gość: popiel Re: www.2xdurnyszczecin.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 23:08
            Najpierw trzeba było ujawnić że żadnego stowarzyszenia Dumny Szczecin nie ma.
            Dlatego zrobiono taki happening z drugim stowarzyszeniem. Jak nie ma
            stowarzyszenia,to kto i w jaki sposób płacił za te bilboardy? Ciekawa sprawa
            dla US, należałoby zrobić kontrolę właścicielowi nośników, skoro Krzystek nie
            chce ujawnić, kto za te bilboardy i ile zapłacił! Dosyć już krętactwa
            politykierów, jeśli chodzi o rozliczanie finansów!
            • Gość: syf Re: www.2xdurnyszczecin.pl IP: 62.69.212.* 11.08.06, 23:11
              Kochani, dlaczego taki syf jest wszędzie? Szanujcie się
              • Gość: popiel Re: www.2xdurnyszczecin.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 23:13
                Mam oszustów szanować ? I złodziei? I krętaczy? Sam sobie szanuj.
                • Gość: syf Re: www.2xdurnyszczecin.pl IP: 62.69.212.* 11.08.06, 23:21
                  Po co te spory - trzeba się szanować. Zgody, zgody, zgody! Czy istnieje jeszcze
                  prawica?

"czy swiat umrze trochę
                  kiedy ja umrę"
        • Gość: Transparentna No właśnie? Kto zapłacił za te bilboardy ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 23:02
          Sądzę, że kandydat nie będzie tylko dumny ale i transparentny. Czy to tajemnica
          handlowa
          • felix_edmundowicz w bilbordy to raczej nie wchodźcie... 11.08.06, 23:16
            to głupia koncepcja że poprzez ;) bliźniaczą rejestrację stowarzyszenia można
            dojść do bilbordów...
            Joachim będzie niezadowolony...
    • tuner Re: W dwójnasób Dumny Szczecin 11.08.06, 23:37
      Wiedziałem że pissingi to oszołomy, ale żeby aż takie??????
      • Gość: montenegro Re: W dwójnasób Dumny Szczecin IP: 217.153.6.* 12.08.06, 00:02
        ciekawe kto finasował te kilkadziesią bilboardów ?
        i ciekawe skąd miał kasę, aż strach myśleć,
        przychodzi mi na myśl były szef samorządu na uniwerku niejaki radny Michał
        pracujący obecnie w Fundacji Uniwerkowej która obraca milionami złotych,
        aż strach myśleć czy tym razem pomagal platfusom w tej kampanii politycznej
        • morlokh Re: W dwójnasób Dumny Szczecin 12.08.06, 02:58
          Panie Hinc, Wnioskując po pańskich dzialaniach, to jest z pana pajac i człowiek
          pozbawiony honoru, klasy i dobrego smaku.

Może na tych łamach zechce pan wyjaśnić motywację pańskich działań ? Wyjasnić, w
          jakis sposób przyczyniły się na rzecz dobra lokalnej społeczności?

Możnaby pisać o plebejskim charakterze uznawanych przez pana rozrywek, ale chyba
          nie ma to wiekszego sensu.
          • zona.pijaka Re: W dwójnasób Dumny Szczecin 12.08.06, 06:41
            Krzystek bywa na tym forum pod pseudonimem BlackExit.
            Od dawna wiadomo ze nie jest burakiem, pochodzi z PO i jest dumny z naszego
            Szczecina.
            Wystarczy przypomnieć wszystkie posty czarnej świni.
          • tomasz_hinc Odpowiedź Panu morlokh 12.08.06, 10:03
            Na obelgi reagował nie będę zwłaszcza, że kryje się Pana za pseudonimem choć nie
            ukrywam że to przykre.
            Rozrywka, którą nazywa Pan plebejską już od 3 lat w rocznicę wybuchu Powstania
            Warszawskiego i akcji Burza, gromadzi dzięki posłowi PiS Leszkowi Dobrzyńskiemu,
            uczestników walk o niepodległość Polski oraz setki Szczecinian (przewija się w
            trakcie 1,5h ok. 1 tys. osób). Szczecinianie jednoczą się we wspólnym
            wzruszającym tak osoby starsze jak i młodzież, śpiewaniu pieśni z tamtych lat.
            Fajnie byłoby zorganizować za rok koncert z udziałem popularnych wykonawców np.
            w Teatrze Letnim. Tak min. wyobrażamy sobie pracę nad krzewieniem i umacnianiem
            polskich postaw patriotycznych wśród mieszkańców Szczecina.

-------------------

www.pis.szczecin.pl

-------------------
            • morlokh Re: Odpowiedź Panu tomasz hinc 12.08.06, 12:24
              Panie Hinc. To nie są obelgi, to jest ocena pańskiego niehonorowego postępowania.

Idąc dalej: nie "kryję się za pseudonimem" tylko "używam nicka". Nie wiem, czy
              pańskie określenie jest tylko niefortunną figurą retoryczną, czy też przejawem
              specyficznego, PIS-owskiego myślenia spiskowego. Jestem, w odróżnieniu od pana
              osobą prywatną, mam więc do tego prawo i będę z niego korzystał. Jeśli media
              zaczną pisać o mnie z imienia i nazwiska, również z imienia i nazwiska będę
              zajmował stanowisko.

Pisząc o "plebejskich rozrywkach" nie miałem na myśli organizowania imprez
              jubileuszowych, lecz zabawy sprowadzające się do robienia na złość przeciwnikom
              politycznym, a tak muszę postrzegać rejestrację przez pana stowarzyszenia. Jest
              to działanie na poziomie najwyżej piaskownicy.

Dodatkowo uważam, że dobrze pan wiedział, co miałem na myśli używając tego
              sformułowania, lecz wolał pan skierować interpretację na inny tor. Jeśli nie
              wiedział pan, tym gorzej dla mojej oceny pańskiego intelektu.

Do pańskiej późniejszej, obszernej wypowiedzi z tego forum nawet nie będę się
              ustosunkowywał. Po prostu nie chce mi się podejmować dyskusji polegającej na
              dzieleniu włosa na czworo, szukanie drugiego, trzeciego dna i tak dalej. Tak,
              czy owak, spowodował pan żenującą hucpę, na której nie skorzysta żaden
              mieszkaniec miasta w którym mieszkam.
              Przykro mi.
    • Gość: rambo Kto zapłacił za bilboardy!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 08:02
      na tym forum wypowiadał się tak chętnie pan Litwiński i pan Nitras, jak była
      dyskusja o niczym. Teraz jest dyskusja o kasie wyborczej kandydata na
      prezydenta PO - Piotra Krzystka. Czystość działąń jest w tym wypadku konieczna.
      Czy teraz panowie mogliby jasno przedstawić KTO i ILE zapłacił za te bilboardy
      z Krzystkiem, Majdanem i Pyrek?
      • zona.pijaka Re: Kto zapłacił za bilboardy!? 12.08.06, 08:10
        Gość portalu: rambo napisał(a):
        > Czy teraz panowie mogliby jasno przedstawić KTO i ILE zapłacił za te
        bilboardy
        > z Krzystkiem, Majdanem i Pyrek?

Akutat z Majdanem, nie widzę tu człowieka który zmusiłby go do tłumaczenia się
        dlaczego popiera Krzystka. Nawet prokurator, no chyba że chce taki prokurator
        popełnić prestepstwo. Wtedy nawet może dostać taki prokurator od Majdana w pysk.
        Ja w kazdym bądź razie tak postąpiłabym gdyby jakikolwiek prokurator molestował
        mnie jakimiś głupimi pytaniami, typu dlaczego popieram Krzystka.
        • Gość: rambo Re: Kto zapłacił za bilboardy!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 08:13
          Nie zmieniaj sensu pytania. Krzystka może popierać nawet sam Sylwek Stalone. I
          tak nic mu nie pomoże.
          Ja się pytam wyrażnie: KTO i ILE zapłacił za bilboardy Krzystka, Majdana i
          Pyrek?
          • Gość: grz Re: Kto zapłacił za bilboardy!? IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.06, 08:21
            A CZY TO WAZNE
            /
            JEST weselej..mamy dume podwojna
            cyrk w gsie
            • Gość: forum U Re: Kto zapłacił za bilboardy!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 09:14
              Tak,to bardzo ważne. To wręcz najważniejsze czy bilboardy zostały zapłacone
              prze jakąś instytucję publiczną w ramach np. kasy z funduszy europejskich (jako
              promocja regionu), czy z kasy ludzi związanych z mafią?
          • Gość: ((((: Re: Kto zapłacił za bilboardy!? IP: *.system.szczecin.pl 12.08.06, 15:14
            a ja sie pytam KTO ILE i z KOGO kasy zapłacił
            za bilboardy TUSKA i KACZYŃSKIEGO L. w wyborach prezydenckich??
            Kurski - albo kopa w dupę albo na piedestał

KTO pytam się KTO zamiata sprawę pod dywan??

Krzystek mały pikuś niech poczeka na swoją kolej!
            • Gość: uno Re: Kto zapłacił za bilboardy!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 22:51
              a tgy się z koniem na łby zamieniłeś. KLampania wyborcza Kaczyńskiego i Tuska
              musiała być rozliczona co do złotówki.całe sprawozdania sa do wglądu u
              krajowego komisarza wyborczego
      • Gość: randalf Re: Kto zapłacił za bilboardy!? IP: *.chello.pl 12.08.06, 08:19
        To jak najbardziej normalna zagrywka przed wyborami i w przeszłości
        zastosowały ją wszystkie partie, Nie wazne kto pierwszy oglosił hasło i nazwę
        swojej partii, tylko kto ją zarejestrował i zabezpieczył znak towarowy.
        Podobnie bylo z Platforma Obywatelską w kraju powstało kilka platform.
        Ale wolałbym poznac pana Hinca i ciekawszych pomysłów.
      • Gość: iska Przecież to można sprawdzić!!! Po co te insynuacje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.06, 19:26
        przecież wiadomo, na jakich bilbordach wiszą te plakaty i wystarczy zapytać
        firmę bilbordową o to, kto był zleceniodawcą. Śmieszni jesteście wszyscy widząc
        wszędzie jakiś podstęp.
        • Gość: futer Re: Przecież to można sprawdzić!!! Po co te insyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 22:49
          To zapytaj girmę bilboardową i nam tutaj napisz.
      • arkadiusz_litwinski Re: Kto zapłacił za bilboardy!? 13.08.06, 15:21
        Gość portalu: rambo napisał(a):

> na tym forum wypowiadał się tak chętnie pan Litwiński i pan Nitras, jak była
        > dyskusja o niczym.

Traktuje to forum jako pewien rodzaj publicznej- ale jednak - rozmowy, nie
        wykluczam więc itakich sytuacji, w których rozmawiamy o kwestiach mniej
        konkretnych żeby nie powiedzieć ulotnych ;)Muszę jednak stwierdzić, że nie
        przypominam sobie takiego przykładu w ostatnich miesiącach.

Teraz jest dyskusja o kasie wyborczej kandydata na
        > prezydenta PO - Piotra Krzystka. Czystość działąń jest w tym wypadku
        konieczna.
        > Czy teraz panowie mogliby jasno przedstawić KTO i ILE zapłacił za te
        bilboardy
        > z Krzystkiem, Majdanem i Pyrek?

Wprawdzie nie jestem członkiem Stowarzyszenia Dumny Szczecin ( choć co do
        zasady jego intencje są mi bliskie ) ale mogę podzielić się informacjami, jakie
        zdaje się były podawane za pośrednictwem mediów: koszty akcji bilboardowej
        pokrywają sympatycy i członkowie założyciele stowarzyszenia.Zazwyczaj są to
        również osoby uwidocznione na bilboardach. Każdy kto choć trochę zna ceny na
        rynku reklamowym wie, że koszt jednego nośnika wacha się od kilkuset złotych
        do ok.2000 zł. Osoby które zdecydowały się zaangażować w przedsięwzięcie mają
        stabilną sytuację zawodową i majątkową i nie sądzę by potrzebowały w tym
        zakresie jakiegoś wstydliwego wsparcia.Pozdrawiam
    • Gość: iska do dzisiaj byłam dumna z PiS. Jest mi głupio IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.06, 08:39
      wierzyłam że to ludzie z klasą. wyszło, że popierałam gó..arzy. jestem
      wściekła na siebie.
      • xxtoja Re: do dzisiaj byłam dumna z PiS. Jest mi głupio 12.08.06, 09:05
        Hinc prawdopodobnie bedzie startował do rady miejskiej, jest to człowieczek i
        wszystko zrobi aby zaistnieć, aby wyborcna nauczył sie jego nazwiska i chyba
        osiagnął cel.
      • Gość: hrabioa Re: do dzisiaj byłam dumna z PiS. Jest mi głupio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 09:16
        to się popłacz.a takie prymitywne teksty w rodzaju: głosowałam na PIS, ale po
        (...i tutaj można wstawić co się chce) nie będę na nich głosować możesz wsadzić
        sobie w rozliczenia bilboardów krzystaka. może też ci za to zapłaca z tej samej
        kasy
      • Gość: Nediam Nori Krótko - niewęzłowato ---> IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 09:16
        Żył sobie Jankowski ksiądz,
        Lubił On chadzać pod prąd,
        Kiedyś na sentymencie do Wojtyly zarobić chciał,
        Pamiątki papieskie z Finami sprzedawać planował,
        Zysk nieprzyzwoity uzyskać chciał,
        Całe sto złotych na zestawie zarobić planował,
        Strasznie koszernych moralistów wiarę w siebie zachwiał,
        Zaczęli pluć na niego,
        Jeden przez drugiego,
        Gazeta i Nowy Dzień,
        Potępiały go co dzień,
        Aż pojawił się szlachetny zza oceanu Jegomość,
        Co miał do kamienicy Wojtyłów prawo jak na złość,
        A że z rodziny geszefciarzy był,
        Wnet interes swój wywęszył,
        Miliona dolarów za stary dom w Wadowicach zażądał,
        Słysząc to niejden Polak zdębiał,
        No jak to tak, przecież Gazeta pouczała,
        Że nie godzi się zarabiać na sentymencie do wielkiego pryncypała,
        Jednak Gazeta z Nowym Dniem Polakom pomogła,
        Przyniosła oświecenie, pomysł godny wielkiego Polaka i jego godła,
        Ogólnonarodową zbiórkę zaproponowała,
        Ciepłych słów sprzedawcy nie oszczędzała,
        Jaki on wykształcony, otwarty i do Polaków przyjazny,
        Nie tam jakiś jedwabieński cham zajadły,
        Psycholog i prawowierny i lubiący papieża,
        No a że spróbował zapolować na grubego finansowego zwierza?
        No dziwić się nie należy, kto może zarabia,
        Nawet na sentymencie do papieża,
        Polaków rodaka,
        Ale nie każdy prawo do tego ma,
        Ksiądz Jankowski nie... ale my agorianie i przyjaciele już tak,
        Kamienicę hucznie sprzedano,
        Na Agorze z radości międzynarodowkę zaśpiewano,
        Polacy będą mieli pamiątkę,
        Nasz kolega milionik,
        No a zanim Polak po izbach wojtyliańskich pospacerować zdoła,
        Wcześniej na parterze Muzeum Holocaustu krzykiem ofiar zawoła,
        To się nazywa interes zrobić z Polakami złoty,
        Wziąć milion i wcisnąć im przy okazji do prania nieświeże galoty,
        I znowu historia się na Agorze powtarza,
        Kto może być dumny ze Szczecina ?
        No ten co bliżej Ojca Redaktora ołtarza,
        Nie Tobie Tomaszu H. sprytem się wykazywać,
        Nie Tobie Tomaszu H, nieprawości odkrywać i bezwzględnie w walce wykorzystywać,
        Zapomniałeś o błogosławieństwie agoriańskiej wierchuszki,
        Pan Krzystek nie zapomniał i dlatego na Ciebie lecą potępienia i pogróżki,
        Gdyby Pan Krzystek coś takiego zrobił,
        Pan Zadworny niebawem by go bohaterem zrobił,
        Obwołał obrońcą politycznej poprawności,
        A może nawet gwarantem lokalnej przedsiębiorczości i uczciwości,
        Ale dziwić się nie należy,
        Toć to polityka,
        No i Agora w polityce bryka.
        • zona.pijaka Re: Krótko - niewęzłowato ---> 12.08.06, 09:22
          Gość portalu: Nediam Nori napisał(a):
          > Żył sobie Jankowski ksiądz,

A co to ma wspólnego z Krzystkiem? Ten bełkot.
          • Gość: forum U Re: Krótko - niewęzłowato ---> IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 09:25
            przeczytaj do końca.domyślam się, że przy twoich możliwościch przyswajania
            wiadomości, opartych na kontaktach z Marianem Jurczykiem, to mało możliwe
          • Gość: forum U Re: Krótko - niewęzłowato ---> IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 09:26
            podpowiem ci:
            Kto może być dumny ze Szczecina ?
            No ten co bliżej Ojca Redaktora ołtarza,
            Nie Tobie Tomaszu H. sprytem się wykazywać,
            Nie Tobie Tomaszu H, nieprawości odkrywać i bezwzględnie w walce wykorzystywać,
            Zapomniałeś o błogosławieństwie agoriańskiej wierchuszki,
            Pan Krzystek nie zapomniał i dlatego na Ciebie lecą potępienia i pogróżki,
            Gdyby Pan Krzystek coś takiego zrobił,
            Pan Zadworny niebawem by go bohaterem zrobił,
            Obwołał obrońcą politycznej poprawności,
            A może nawet gwarantem lokalnej przedsiębiorczości i uczciwości,
            Ale dziwić się nie należy,
            Toć to polityka,
            No i Agora w polityce bryka.
          • Gość: Nediam Nori Do Zony.Pijaka Re: Krótko - niewęzłowato ---> IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 09:30
            Ja bym się na Twoim miejscu nie afiszował z niedostrzeganiem analogii. Świadczy
            to o nienajlepszej kondycji intelektualnej lub emocjonalnym zaślepieniu. No
            ale, jesteś politykiem Tobie to przystoi. A co do bełkotu... szanowny Kolego,
            nie nadużywaj słów, których znaczenia nie jesteś pewien. Jeszcze zadam Ci w
            związku z tym publicznie kilka pytań i będziesz musiał kłopotliwie po
            Wikipediach odpowiedzi szukać albo wykonać upokarzający telefon do
            przyjaciela...
            • Gość: syf Zgoda IP: 62.69.212.* 12.08.06, 10:02
              Ale widząc dziłania Pana z PISU to on wyciaga rękę. Zaprasza do swojego
              stowarzyszenia. Więcej rozmów i zgody.
              A w powiecie gryfińskim jest zgoda, teraz jest też POPiS i co moze warto to
              utrzymac.
              • Gość: gloria Re: Zgoda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 10:15
                A co, chłopakom z PO miękną schaby, że przewalą te wybory? trzeba było
                nawoływać do zgody na spotkaniach PO, żeby Nitras mniej atakował a bardziej
                chciał współpracować.teraz jest za późno
                • xxtoja Re: Zgoda 12.08.06, 10:24

na razie w szczecinie wieksze poparcie ma PO, niż PiS, to raczej PiS ma miękkie
                  schaby, przecież Krzystek bywał na spotkaniach pisowskich - był przewaznie
                  zapraszany.
                  • Gość: otto Re: Zgoda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 10:26
                    sam przyłaził.a PIS w Szczecinie wygra,bo będzie miał super kandydatów na
                    radnych i Lubińską na prezydenta.PO czeka niemiła niespodzianka...
                    • xxtoja Re: Zgoda 12.08.06, 10:45
                      jest mi przykro, ale nie macie autorytetów i żadne zasilenie kasy wam nie
                      pomoże w wyborach.
                      • Gość: otto Re: Zgoda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 10:48
                        macie,macie... :)aż się zgdziwicie tak mamy!
                        • Gość: elvis Re: Zgoda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 11:05
                          ciekawe że pieski z PO tak ochoczo szczekające na tym forum,tym razem
                          zapomniały języka w gębie.zatkało pytanie skąd kasa?
                          • Gość: syf Re: Zgoda IP: 62.69.212.* 12.08.06, 11:23
                            A dlaczego funkcjonuje POPiS? Czy to gra?
                            • xxtoja Re: Zgoda 12.08.06, 11:27
                              Gość portalu: syf napisał(a):

> A dlaczego funkcjonuje POPiS? Czy to gra?
                              ..
                              Już klubu nie ma bo Jania odszedł, a na jego miejsce nowego radnego nie
                              powołają, a więć już jest PO. Ostatnio na sesji jania nazywał ten klub PiSPO
                              • Gość: syf Re: Zgoda IP: 62.69.212.* 12.08.06, 12:00
                                a ten
                                Szałabawka
                                Artur
                                członek Prawa i Sprawiedliwości to on zyje?
                    • Gość: mirek Re: Zgoda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 15:40
                      jak z pani Lubińskiej będzie taki prezydent jakim była ministrem, to Szczecin
                      dalej się będzie pogrążał.
        • Gość: forum U Apel do Nitrasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 09:23
          Bardzo ważne jest kto i ile za te bilboardy zapłacił. To wręcz najważniejsze
          czy bilboardy zostały zapłacone
          prze jakąś instytucję publiczną w ramach np. kasy z funduszy europejskich (jako
          promocja regionu), czy z kasy ludzi związanych z mafią?

• Gość: otto Re: Apel do Nitrasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 10:54
            cisza... pan Nitras udaje że jest na wakacjach
    • tomasz_hinc Dumny Szczecin - oświadczenie 12.08.06, 09:26
      Wiem, że spora liczba osób piszących na tym forum to osoby o wyrobionych
      sympatiach politycznych, a często to członkowie konkurencyjnych partii
      politycznych, których przekonanie do innego punktu widzenia graniczyłoby z
      cudem. Mimo wszystko dla tych, którzy odwiedzają te strony w poszukiwaniu
      ciekawych informacji, w które to forum jest bogate wyjaśniam nasze intencje oraz
      motywacje.

Na początek chciałbym przedstawić kilka faktów:

1. 31.07.2006r kandydat na prezydenta Pan Piotr Krzystek (którego szanuję, czego
      dowodem jest zaproszenie do naszego stowarzyszenia) z bilbordów rozpoczął
      kampanię wyborczą.

2. Jednocześnie wielokrotnie publicznie przedstawiciele PO mówili, że „Każdy
      może zakładać stowarzyszenie i promować się na billboardach”. Cyt.
      miasta.gazeta.pl/szczecin/1,34959,3522152.html
      3. Gdy sprawdziłem 3.08.2006r., że w żadnym z rejestrów stowarzyszeń (KRS, UM)
      stowarzyszenia o nawie „Dumny Szczecin” nie ma - nie ukrywam że mocno mnie to
      zdziwiło wszak kompetencje to wartość na którą stawia nie tylko PiS ale równiez PO.

4. Składając dokumenty rejestracyjne w UM nie miałem wiedzy, że ktokolwiek
      podjął (lub kiedykolwiek podejmie bo przedstawiciele p. Krzystka zaczęli mówić o
      "Ruchu Społecznym") próbę rejestracji w KRS. Informację o tym, że ktoś złożył
      dokumenty 07.08.2006r. w KRS otrzymałem od Sądu Rejonowego dopiero 10.08.2006r.
      czyli już po zarejestrowaniu stowarzyszenia przez UM (09.08.2006r.).

5. Hasło „Dumny Szczecin” pierwszy raz pojawiła się podczas wspólnego tworzenia
      przez PiS i PO komitetu próbującego odwołać Mariana Jurczyka z funkcji
      Prezydenta Miasta w maju 2004r.

6. Wszelkie działania dotyczące zarejestrowania naszego stowarzyszenia w KRS
      (czyli uzyskania osobowości prawnej umożliwiającej m.in. przeprowadzanie zbiórek
      publicznych, czy też u bieganie się o dotacje) są wstrzymane do czasu
      rozpatrzenia przez Sąd Rejonowy wniosku o rejestrację Stowarzyszenia Piotra
      Krzystka.

7. Swoją drogą nasze Stowarzyszenie raczej nie będzie organizować zbiórek
      pieniędzy od obywateli, firm lub instytucji ani też ubiegać się o dotacje
      publiczne dlatego też wpis do KRS nie jest niezbędny w działalności - ma
      znaczenie drugorzędne.

8. Moją intencją było pokazanie kolegom z PO, że założenie stowarzyszenia
      zwykłego to naprawdę nic trudnego i umożliwia prowadzenie działalności społeczno
      politycznej zgodnie z prawem. (tutaj podziękowania dla Biura ds. Organizacji
      Pozarządowych z UM w Szczecinie za sprawne przeprowadzenie procesu
      rejestracyjnego).

9. I na koniec chciałbym przypomnieć że koledzy z PO publicznie zarzucili PiS
      „falstart wyborczy”
      (wiadomosci.wp.pl/kat,9912,wid,8432090,wiadomosc.html?ticaid=1221) gdy
      rozpoczynaliśmy ogólnopolską kampanię promocji partii PiS- „Bliżej ludzi”
      www.blizejludzi.pl

Treść naszego oświadczenia przekazanego mediom:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=46761567&a=46765578

Pozdrawiam Wszystkich

-------------------
      www.pis.szczecin.pl
      -------------------
      • Gość: forum U Re: Dumny Szczecin - oświadczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 09:30
        Panie Tomku, należy zapytać w związku z tym, kto i ile finansował te bilboardy?
        Bo jeżeli kasa nie szła przez stowarzyszenie, to może być to kasa publiczna
        (np. z Pomeranii, na promowanie naszego regionu lub z PIG na promowanie
        przedsiębiorczości) albo kasa ludzi związanych z mafią.
        • zona.pijaka Re: Dumny Szczecin - oświadczenie 12.08.06, 10:31
          Jestem małoznana, nie mniej na tym forum znana jako zwolenniczka P. Jurczyka a
          jednocześnie wielka przeciwniczka PO-srańców.
          Niejednokrotnie dawałam temu wyraz. Jednakże w tym przypadku, nie wiem czemu -
          ale wobec tego PO-srańca, Krzystka - mam mieszane uczucia. Rzucił facet hasło,
          dobrał sobie Pyrek i Madana, wiem - cały ten dumnyszczecin to tylko pic na wodę
          fotomontaż.
          NIEMNIEJ MUSZĘ cenić go jako przeciwnika, to On pierwszy wymyślił i idzie swoją
          drogą po władzę w Szczecinie.
          Cenię PIS, lecz w tym przypadku myślę zwe niejaki Hinc poszedł drogą na swoją
          zgubę. Podkradanie komuś pomysłu, pachnie mi chińszczyzną, brakiem własnych
          pomysłów, miernością. Sorry PIS, pozbądzcie się Go (Hinca) - wymyślcie
          kontrprojekt, błyśnijcie inteligencją. Nawet ja, głupia baba - mam lepsze
          pomysły na promocję PIS-u, niestety płatne. Pecunia non olet.
          PS: mylicie sie wszyscy, rzucając mu (Krzystowi) kłody pod nogi, pytaniami
          typu: kto finansował jego bilbordy. Odpowiedź znacie, mówi że g.wno was to
          obchodzi. I nie ma takiego mocnego ani w Prokuraturze ani na tym forum - by
          ktokolwiek z was szczurki - go do tego zmusił. NIE MA TAKIEJ SIŁY. Chyba nie
          dociera do was że jest demokracja, a w demokracji kazdy może.
          • Gość: luna Re: Dumny Szczecin - oświadczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 10:56
            Jest taka siła. Nazywa się:kontrola firmy z nośnikami reklamy przez Urząd
            Skarbowy. Mam nadzieję, że szefowi US właściwych szybko się tym zajmą, bo
            przestepstwem jest wpisanie kosztów takich bilboardów w koszty uzyskania
            przychodu firmy
            • xxtoja Re: Dumny Szczecin - oświadczenie 12.08.06, 11:23
              no własnie , nagle pisowcy zainteresowali sie forum.

Gość portalu: luna napisał(a):

> Jest taka siła. Nazywa się:kontrola firmy z nośnikami reklamy przez Urząd
              > Skarbowy.
              zobaczymy co wam odpowie ten Urząd, bo rozumiem, ze od was juz tam pisemko
              poszło.
            • zona.pijaka Re: Dumny Szczecin - oświadczenie 12.08.06, 11:42
              Gość portalu: luna napisał(a):
              > Jest taka siła. Nazywa się:kontrola firmy z nośnikami reklamy przez Urząd
              > Skarbowy

Ale jesteś głupi. Nie ma takiej siły. Jeśli nie jesteś dziad, wystaw milion
              złotych jako zakład. Ujawnij się, założymy się - i zobaczysz. Ze Urząd skarbowy
              moze sobie pisać, prokutratura moze sobie pisać, nawet Lukaszenko moze sobie
              pisać.
              Ty chyba naprawdę nie rozumiesz rzeczywistosci, żyjesz jeszce czasami
              stalinizmu, czasami kiedy pukało do drzwi kilku smutnych panów.

Skarbówka może conajwyzej skontrolować firmę, i dowiedzieć się ile zapłacono za
              bilbordy. Bedzie to wyglądało tak: Kontrolerzy przyjdą do firmy, zapytają się
              po ile wydrukowano bilbordy, zajrzą do ksiąg czy jest wpisane i... wyjdą.
              • Gość: mirek Re: Dumny Szczecin - oświadczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 16:08
                akurat nie do końca masz rację. Zgadza się, że każdy ze swoimi pieniędzmi może
                robić co mu się żywnie podoba, może nawet miolion czy dwa dać tobie albo
                oplakatować całe miasto. Tylko jest jedno ale. Dając komuś pieniądze czy inne
                wartości materialne trzeba zapłacić podatek od darowizny ( chyba, że jest to
                organizacja ,w której takie darowizny są zwolnione z tego podatku),. I tu urząd
                skarbowy ma pole do POPiSu.
            • Gość: Mike Re: Dumny Szczecin - oświadczenie IP: *.teleton.pl 12.08.06, 19:03
              Zenujace. Nie macie innych argumentow w walce z przeciwnikami politycznymi?? naslac skarbowke, policje, prokurature. Tak ma wygladac uprawianie polityki w tym kraju przez PiS???
              • Gość: lulek Re: Dumny Szczecin - oświadczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 22:49
                Jakby Nitras i Krzystek ujawnili kto i ile zapłącił za te bilboardy to nie
                byłobyu problemu. A jak nie chcą ujawnić to znaczy że sprawa nie jest czysta.
      • Gość: Mike Re: Dumny Szczecin - oświadczenie IP: *.teleton.pl 12.08.06, 19:00
        Panska zagrywka to byl zwykly "chwyt ponizej pasa" i niestety jest niesmaczna a czepianie sie konkuretna politycznego o to że poszedl w wasze slady i rozpoczał wczesniejsza kampanie wyborcza też jest niepowazne. Mam taka mała prosbne- nie przenoscie na nasz szczeciński grunt tej swojej moherowo-liberalnej wojenki bo nic dobrego z tego wyjdzie, a może sie okazać że że jak zwykle tam gdzie dwoch sie bije trzeci skorzysta i prezydentem Szczecina zostanie Piechota czego ani sobie ani temu miastu absolutnie nie życze.
    • Gość: Ryszard Re: W dwójnasób Dumny Szczecin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 10:23
      Forma Hinca to oczywiście podła zagrywka pokerowa, której nie popieram, bo mam
      przekonanie, że do Polskiej Kultury Obyczaju wprowadziła ją ta Uralska, kultura
      niehonorowa, nierycerska, poprostu podła. Poker też jest grą błędów a Krzystek,
      po dzentelmeńsku chciał postąpić i się ugotował. Zaponiał, że przy stole
      szczecińskiego pokera wyborczego, i każdego innego zastawionego wieczerzą
      panuje "wielokuturowość".
      Z poważaniem
      Ryszard
      ps. MŁODZIEŻY bądzcie w interesie Szczecina poza podziałami, jedźcie do
      Wrocławia, Poznania na bilatralne Forum, a nawet do Amsterdamu. Dowiecie się
      jak to zrobić by wysadzić z foteli zgrzytających zębami "dziadków". To Wasza
      szansa! Myślę, że jedyna.
      • Gość: otto Re: W dwójnasób Dumny Szczecin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 10:28
        Akurat Hinz jest z pokolenia młodych, tak jak Dobrzyński czy Brudziński.A dobre
        zarządzanie jest wtedy, gdy młdzi ludzie opierają się na doświadczeniachg
        starszych.W dużych koncernach zachodnich dawno już do tego doszli i szefami są
        50-60 latki. Dutkiewicz z Wrocławia też lata w okolicy 50
        • xxtoja Re: W dwójnasób Dumny Szczecin 12.08.06, 10:51
          tylko ten Hinc nic soba nie reprezentuje, nawet nie potrafił zbudować dobrze
          działajacego i silnego okregu - śródmieście, o zapomniałam sekretarz Martusia
          sie wybiła, Kto słyszał o PiS, dopiero jak fala powodzenia z warszawy
          przyszła,to nagle zaistniał ten cały kram.
          • Gość: otto Re: W dwójnasób Dumny Szczecin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 10:53
            i wygramy. a kogóż to ma PO w okręgach z tych tzw. autorytetów,bo nie
            zauważyłem żadnych osobowości poza poroma urzędnikami co cały czas podczepiaja
            się pod władzę
            • zona.pijaka Re: W dwójnasób Dumny Szczecin 12.08.06, 11:02
              Myślę że jeśli Pan Jurczyk zrezygnuje z następnych wyborów, i namaści Krzystka,
              z apelem do swego elektoratu (a jest nas tysiące) - to nie ma bata. Krzystek
              już jest preziem na nastepną kadencję. PIS-ie weżcie się wreszcie do roboty,
              pomyślcie o swoim zaistnieniu w Szczecinie.
              • Gość: redan Re: W dwójnasób Dumny Szczecin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 11:04
                tak,tak.namawiaj pana Jurczyka żeby namaścił Krzystka.To w końcu jego człowiek!
              • Gość: Jurasiński Te tysiące głąbów Jurczyka?A gdzież one som...:-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 13:44
            • xxtoja Re: W dwójnasób Dumny Szczecin 12.08.06, 11:03
              nie wygracie, bo nie gracie fair, ale faktycznie w polityce sie tak nie gra.
              Jestem zdziwione, że nie znacie nastrojów w Szczecinie. Wiekszość płacze, że
              wygra Piechota, ale pójdzie na niego głosować i jeszcze jedno jest małe
              zainteresowanie tymi wyborami, a więcej jest nadal członków i sympatyków sld.
              • Gość: otto Re: W dwójnasób Dumny Szczecin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 11:08
                specjalistka od PT, blondyna od Władka wydała swoją opinię jako wyjątkowej
                klasy fachowiec, która swoją wiedzę i doświadczenie zdobyła wysiadując fotelik
                na sali sesyjnej i głupawo sie uśmiechając
                • xxtoja Re: W dwójnasób Dumny Szczecin 12.08.06, 11:17
                  no własnie widac pisowską złośliwość i umiejętność ubliżania ludziom, bo to
                  jedynie potraficie. Tak ten Pis ma poziom z rynsztoka, teraz rozumiem na jakim
                  poziomie jest ten Tomasz Hinc jeżeli ma takich jak ty odbiorców.
            • Gość: Mike Re: W dwójnasób Dumny Szczecin IP: *.teleton.pl 12.08.06, 19:21
              A co juz znasz wyniki wyborow??? :))) Ja na twoim miejscu to raczej mocno trzaslbym sie o rezultat w naszym miescie bo wasza partia nie cieszy sie tu ani zbytnia popularnoscia ani powazaniem.
        • Gość: Mike Re: W dwójnasób Dumny Szczecin IP: *.teleton.pl 12.08.06, 19:19
          50-60 latkowie to zajmuja stanowiska, na sukcesy pracuja mlodzi. Szef im patrzy tylko na rece - czy praca przynosi efekty. Zreszta jesli chodzi o doswiadczenia jakie mozna bylo zdobyc w Polsce to lepiej spuscmy na to zaslone milczenia.
    • kaza40 Re: W dwójnasób Dumny Szczecin 12.08.06, 11:14
      to jest wojna między małymi chłoptasiam tylko co to ma wswpólnego z zapyziałym
      Szczecinem
      • Gość: leon Re: W dwójnasób Dumny Szczecin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 14:31
        róbcie tak dalej, róbcie ...
    • ex >> proszę was, dość! << 13.08.06, 17:45
      najpierw jeden czlowiek podlapal z warszawy pomysl na nieetyczna zagrywke, potem cala reszta podlapala mode na afere billboardowa. kto finansowal? czy to mafia? czy kosmici? zaraz okaze sie, ze billboardy sa z AMS i zacznie sie jazda na agore i wyborcza, bo tu tez pewnie ktos dostrzeze spisek.
      a prawda wyglada tak:
      DLA PRZYSZLOSCI SZCZECINA TE NIBY-AFERKI SA KOMPLETNIE BEZ ZNACZENIA.

zastanowcie sie lepiej jak sie pogodzic i zaczac dzialac razem dla miasta.
      • Gość: mix serów Re: >> proszę was, dość! << IP: *.eranet.pl 13.08.06, 18:04
        wiesz coś o tym? to prawdopodobne Agora = AMS + te artykuły aktywistów w
        periodyku partyjnym, krzystek, PO, logiczna całość. Napisz coś więcej!!!
      • Gość: syf Re: >> proszę was, dość! << IP: 62.69.212.* 13.08.06, 18:47
        Apeluję prawico zgody!
        • Gość: syf Re: >> proszę was, dość! << IP: 62.69.212.* 14.08.06, 08:56
          Zgoda będzie!
    • Gość: WitchKing Re: W dwójnasób Dumny Szczecin IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 14.08.06, 17:37
      No i już się zaczyna. Czy to tylko irytacja PiS-u, że ich kandydatka jest
      skompromitowana swomi prymitywnymi wypowiedziami gdy była w rządzie i nie ma
      szans na zwycięstwo czy też może coś więcej? Ratujmy Szczecin przed PiSdami!
      • Gość: ania Re: W dwójnasób Dumny Szczecin IP: *.eranet.pl 14.08.06, 17:53
        a może przed POjeb.mi, złodziejską czerwono różowo dżumą,
        pseudointelektualistami śliniacymi sie na widok koryta, środków z UE i
        inwestrów dających łapówy, niech spadnie deszcz który oczyści to szambo
        poprzednia kadencja rządy w mieście SLD-PO, PAMIĘTAMY!!! ngdy więcej!!!
    • Gość: ratan Re: W dwójnasób Dumny Szczecin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 22:02
      Fajny numer chłopaków z PIS.tym z PO trochę głupio, co?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka