zapytaniaznak Zreformować RUPy! 11.09.06, 13:36 Zwróćcie uwagę: są miejsca pracy i są bezrobotni. Argument, że praca jest nisko płatna jest do dupy, bo bezrobotny powinien mieć do wyboru: bierzesz pracę, albo cię wyrejestrowujemy. Bez dyskusji. Kwalifikacji mieć nie musi - to napisali. Jeśli chce lepszą pracę, to droga wolna, ale czas poszukiwania na SWÓJ KOSZT. NIestety nasze urzędy pracy to całkowita porażka. Goleniów to potwierdza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Re: Zreformować RUPy! IP: *.interserwer.pl 11.09.06, 14:08 Sam jestes porazka. Jesli bedzie tak, jak piszesz to place w Polsce za 15 lat beda takie same jak teraz. To wlasnie brak rak do pracy jest jedyna rzecza, ktora moze zmusic przedsiebiorcow do podwyzek plac. Inaczej ciagle bedziemy w Polsce ledwo wiazali koniec z koncem i zastanawiali sie, czy kupic bulke na sniadanie czy zaplacic za gaz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczus (Tomek) Re: Zreformować RUPy! IP: 157.25.164.* 11.09.06, 14:17 Nie tylko brak rak do pracy, ale po prostu nie przyjmowanie smiesznie niskoplatnych prac, nie godzenie sie na nadgodziny, za ktore nie dostaniemy wynagrodzenia ect. Wystarczy sie szanowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UPRzejmy Re: Zreformować RUPy! IP: 62.233.251.* 11.09.06, 15:29 Tak, masz racje. Wystarczy sie szanowac i wyciagac rece do Panstwa o kuroniowki i inne socjale. Bo przeciez praca hanbi, taaak... Ja nie szanuje tych, ktorzy odmawiaja pracy i tylko narzekaja. A na co? M.in. na nasze wysokie bezrobocie ;-) Polaczki jedne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczus (Tomek) Re: Zreformować RUPy! IP: 157.25.164.* 11.09.06, 15:35 A kto ci wyciaga te rece.... Wyciagaja je rolnicy, gornicy i inne uprzywilejowane grupy. Bezrobotni zazwyczaj nie maja prawa do zasilku, zyja z pracy w szarej strefie... A czy mierzi cie to, ze nikt u Ciebie nie chce pracowac, zea grosze? Moze sam popracuj za takie stawki, ja mam wybor, nie moge w naszym kraju zarobic godnie, jest wiele miejsc na swiecie gdzie moge i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UPRzejmy Re: Zreformować RUPy! IP: 62.233.251.* 11.09.06, 15:44 Masz racje co do gornikow itd. Jestem przeciwny takze wszelkiemu dotowaniu gornictwa. Znam takich, co nie maja prawa do zasilku i tez odmiawiaja pracy. Wiem, ze jest szara strefa. Ale jak ktos mi placze, ze jest za malo pieniedzy na szpitale, szkoly itd. (ktore de facto powinny byc PLATNE), a pracuje w szarej strefie (a ma szanse pracowac legalnie i dorzucac sie do budzetu) to niech sie lepiej nie odzywa.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Inwestorzy przeliczyli się z polską tanią sił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 13:38 Proponuje by urząd pracy dożucił ze 100 200 pln dla każdego zatrudnionego bezrobotnego przez pierwszy rok na przykład dopóki inwesytycje nie staną na nogi i nie będą same w stanie "ponieść" dodatkowych kosztów pracy. I tak wyjdzie na plus. A kto nie chce pracować koniec z zasiłkiem.800 - 900 na ręke(kwota po dopłacie z UP) to tyle ile dostają moi znajomi po studiach, którzy podjeli pierwszą pracę. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ya albo albo IP: 213.199.198.* 11.09.06, 13:38 nie ma bata muszą więcej płacić albo niech spadają z produkcją do chin Odpowiedz Link Zgłoś
zapytaniaznak Re: albo albo 11.09.06, 13:48 Gość portalu: ya napisał(a): > nie ma bata > muszą więcej płacić albo niech spadają z produkcją do chin Gorzej (dla nas) jak rzeczywiście spadną do Chin. A na razie niech bezrobotni się zatrudnią. Albo albo. Nie ma bata: muszą brać tę pracę, albo niech spadają z zasiłku. A prawda jest taka, że oni PRACUJĄ i ZARABIAJĄ, zaś status bezrobotnego to darmowe ubezbieczenie i zasiłek. Na koszt legalnie pracujących. Jeżeli bezrobocie w okolicy zniknie, a pracowników będzie brakować, to się zacznie WALKA KONKURENCYJNA - będą płacić więcej. To już się dzieje w niektórych miejscach naszego kraju - firmy dają podwyżki, żeby pracownicy nie odchodzili do nowych pracodawców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Re: albo albo IP: *.interserwer.pl 11.09.06, 14:10 Chciales napisac "zeby pracownicy nie wyjezdzali za granice do nowych pracodawcow". Odpowiedz Link Zgłoś
yola13 899 brutto jako pracownik na taśmie 11.09.06, 14:00 to jest po prostu jakaś kpina chyba, ja jako pracownik handlu zarabiam więcej, w strefie ekonomicznej w Gliwicach dostaliby wiecej, niech sobie te miejsca pracy wsadza konkretnie w d... Odpowiedz Link Zgłoś
wspik 0,9 Euro na godzinę. Trochę mało, nieprawdaż? 11.09.06, 14:06 899 zł brutto (ok. 650 zł na rękę)czyli 650zł/4=162,5 Euro. 162,5 Euro/180godzin w miesiącu = 0,9Euro na godzinę. Chyba sobie jaja robią, że za takie grosze chcą zatrudniać ludzi. Wielcy "inwestorzy". No i ciekawe, ile zarabiają koledzy z forum którzy tak krytykują bezrobotnych którzy za te smiesznie małe pieniądze nie chca pracować? No i którzy z nich poszedłby pracować za takie pieniądze? Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: 0,9 Euro na godzinę. Trochę mało, nieprawdaż? 11.09.06, 14:27 "koledzy z forum" nie zarabiają. tatusie dają im kieszonkowe na poziomie wyższym niż płaca minimalna. Pamiętaj że to elita. Dawniej byliby przeznaczeni do cięcia na poziomie szyji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczus (Tomek) Re: 0,9 Euro na godzinę. Trochę mało, nieprawdaż? IP: 157.25.164.* 11.09.06, 14:28 Koledzy z forum potrafia znalezc po prostu lepiej platna prace... Szanuja sie po prostu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UPRzejmy Nieprawdaż IP: 62.233.251.* 11.09.06, 15:36 Odpowiem Ci. Ja zarabiam wiecej, to fakt. Pracuje ok. 5 lat. Jest to moja 3 praca. Zaczynalem od 4zl/godzine i nie narzekalem. Zdobywalem doswiadczenie, uczylem sie w tym czasie (sam sie utrzymywalem przez ten czas, starczalo na oplacenie pokoju w mieszkaniu studenckim i jedzenie, zero "uciech"). Teraz dzieki doswiadczeniu, jakie zdobylem wczesniej mam i lepsze stanowisko i lepsza place. I powiem Ci - ja bym POSZEDL do takiem pracy, nie majac innej. Od czegos trzeba zaczac. A moze za rok, dwa, jak firma zacznie zarabiac, inwestycja sie zwroci, to i place zostana podwyzszone. Ci, ktorzy zaczeli najwczesniej pracowac i beda sie starac, wykazywac, beda mieli szanse na awans. Ale nieeee, po co sie przemeczac za 650zł, jak Państwo rzuci kuroniowke, co nie? Hehe.. śmieszne co nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Buhaha Re: Nieprawdaż IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.06, 08:57 Gość portalu: UPRzejmy napisał(a): > A moze za rok, dwa, jak firma zacznie zarabiac, inwestycja sie zwroci, > to i place zostana podwyzszone. Ci, ktorzy zaczeli najwczesniej pracowac i beda > sie starac, wykazywac, beda mieli szanse na awans. Buahahaha chybas sie z rozumem w drzwiach minal. Inwestycja sie zwroci to place zostana podwyzszone? Jak inwestycja sie zwroci to wlasciciel bedzie sobie kupowal nowa rezydencje nad Srodziemnym co rok a nie co dwa lata, a menedzment wyzszego szczebla merola co rok, a nie co dwa. Szeregowy pracownik g...o z tego zwrotu inwestycji i zyskow na czysto zobaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
franek9915 1500 a jak nie to wyjezdzam niech biora z Ukrainy 11.09.06, 14:07 albo Białorusi!!!!!!!!!! Cfaniaczki krwiopijcy pierd.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Inwestorzy przeliczyli się z polską tanią sił IP: 62.233.250.* 11.09.06, 14:08 Zarabiam 2 tys netto. Po opłaceniu III filaru, jedzenia, telefonów ( czynsz i kredyt mieszknaiowy opłaca mąż), lekarza ( leczę sie prywtanie, bo państwowa służba zdrowia nie jest w stanie mi pomóc), jakiegoś kosmetyku i ciucha raz na jakiś czas- zostaje nic. Tak więc- jakkolwiek mam uczulenie na leni i nierobów- nie dziwię się, że firma oferująca 600 zł netto ma problemy ze znalezieniem chętnych. Praca za takie pieniądze jets możliwa tylko pod warunkiem, ze chce sie zdobyc jakieś doświadczenie, a mieszka się z rodzicami i przy okazji chce zdobyć pieniądze na weekendowe imprezy. Nie sądzę, że to akurat tacy ludzie dominują wsród bezrobotnych koło Goleniowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bronskow Złodziejskie metody. IP: *.gorzow.mm.pl 11.09.06, 14:10 Niech sami zapieprzają za polską najniższą płacę. Niech zatrudnią Belgów,Niemców, Francuzów.Szlag niech trafi takie firmy i takich pracodawców! To, co proponują dla Polaków dzisiejsi pracodawcy jest zwykłym złodziejstwem, cwaniactwem i chorobą umysłową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nika Inwestorzy przeliczyli się z polską tanią siłą .. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.06, 14:10 Od dawna wiadomo, że wypłacanie zasiłków zabija chęć do pracy. Bezrobocie w takim wypadku jest dziedziczne, dzieci widzą, że można nie pracować i żyć. Amerykanie nazywają to prawem starszego brata. Polikwidować zasiłi... tylko kto ma to zrobić, kiedy koalicja musi kupować wyborców... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Re: Inwestorzy przeliczyli się z polską tanią sił IP: *.interserwer.pl 11.09.06, 14:13 Liczyli, ze w Polsce znajdą drugie Chiny to się przeliczyli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Re: Inwestorzy przeliczyli się z polską tanią sił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 14:43 Pieprzysz głupoty. Zasiłki należy zlikwidować ale musi być jeden warunek!!! - kraj musi posiadać prawdziwą gospodarkę wolnorynkową! Co z tego jak zlikwidujesz zasiłki jak tak naprawdę prawdziwa kasa jest marnotrawiona na.: dopłaty na górników, dopłaty na rolników(KRUS, brak podatków), emerytury pomostowe, lewe renty. Jeżeli każdy w kraju będzie miał tyle ile zapracuje to proszę bardzo likwidujmy zasiłki. NAtomiast jeżeli ja ze swojej pracy płacę podatki na armię darmozjadów, którzy się lepiej ustawili, to dlaczego jak stracę pracę mam zostać bez środków do życia? Odpowiedz Link Zgłoś
olias Inwestorzy przeliczyli się z polską tanią siłą .. 11.09.06, 14:17 do tej pory myślałem że tylko w Polsce jest negatywna selekcja kadr. Na zasadzie krewnych krolika + bierność-wierność. Okazuje się że kadra decyzyjna firm zachodnich jest jeszcze głupsza. Brak znajomości realiów może porazić. I bardzo dobrze. oni wszyscy żyją w zamkniętym kręgu nadludzi i znają realia świata z tv. Odpowiedz Link Zgłoś
praszczur1 Re: Inwestorzy przeliczyli się z polską tanią sił 11.09.06, 16:16 To jest bardzo prawdziwe+działalnośc różnych polskich "doradców" przedstawiających fałszywe opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Inwestorzy przeliczyli się z polską tanią sił 11.09.06, 19:30 olias napisał: > do tej pory myślałem że tylko w Polsce jest negatywna selekcja kadr. Na > zasadzie krewnych krolika + bierność-wierność. Okazuje się że kadra decyzyjna > firm zachodnich jest jeszcze głupsza. Brak znajomości realiów może porazić. > I bardzo dobrze. oni wszyscy żyją w zamkniętym kręgu nadludzi i znają realia > świata z tv. Ale widzisz, to oni tworza i daja prace i dobrobyt, i to pracownicy powinni sie do nich dostosowac a nie oni do pracownikow, a jezeli ci sie to nie podoba to zrezygnuj z zasilku ktory pochodzi z ich podatkow ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: Inwestorzy przeliczyli się z polską tanią sił 11.09.06, 14:18 najzabawniejsze ... to było w czasach komuny Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Inwestorzy przeliczyli się z polską tanią siłą .. 11.09.06, 14:21 170 Euro na miesiąc.Przecieżtyle albo wiecej ma diety pies na etacie u dozorcy w Niemczech czy we Francji.Tacy ,,biznesmeni''wypad....Jesteście zbędni w Polsce.W Afryce też was pogonią a może nawet zjedza. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Inwestorzy przeliczyli się z polską tanią sił 11.09.06, 14:26 dla tych forumowaych idiotów co to chcą polikwidować zasiłki i tym samym zmusic ludzi do niewolniczej pracy proponuję obnizyc je do 300 zł a robote dawać za 310zł i jak ktos nie przyjmie to zabierac zasiłek ,brakującą reszte niezbędną do życia zwykłego mozna zdobyc kradnąć gwałcąć i mordując. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek 650 zl w Polsce czy 9200 zl w Wielkiej Brytanii? IP: 82.148.37.* 11.09.06, 14:21 polscy robotnicy maja powazny problem: wziac te hojne 650 zl w Polsce, czy moze jechac do Wielkiej Brytanii do pracy? Jesli nie umieja liczyc, to zostana w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nie Frajer Chce malo 1000 $ . naprawde malo. Nawet w Chinach IP: *.1.17.125.dynamic.barak-online.net 11.09.06, 14:27 juz nie pracuja za darmo. To tylko nam pokazuje, jak szybko rosnie w Polsce stopa zyciowa. I jak bardzo klamia Polacy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romario Inwestorzy przeliczyli się z polską tanią siłą .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 14:26 Jak uczymać 5-cio osobową rodzine za 650 zł.????????????? Niech mi ktoś z rządzących wytłumaczy???????? Ma wtedy odemnie pewny głos w nadchodzących wyborach!!!!!!! No ministrowie,posłowie.... słucham!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
e-4l Re: Inwestorzy przeliczyli się z polską tanią sił 11.09.06, 15:47 Rząd nie jest od tego, żeby żywić twoją rodzinę. Oczekuje, że wyjedziesz za granicę pracować. Tu zacytuję naszego byłego premiera: Yes, Yes, Yes. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Re: Inwestorzy przeliczyli się z polską tanią sił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 14:37 W Szczecinie i okolicach oficjalne bezrobocie jest dużo wyższe niż faktyczne. Tylko nikt nie pracuje legalnie albo ludzie siedzą w Nimczech czy w skandynawi. Za takie pieniądze to nikogo nie znajdą do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: murzyn z Wrocka ktoś im powiedział,że Polacy zarabiają 100 Euro/mc IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.09.06, 14:45 debile Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Heh Re: Inwestorzy przeliczyli się z polską tanią sił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 14:46 Biznesmenki-kombinatorki dziwia sie, ze w Polsce tak malo idiotow co sie rzuca na 200 euro na miesiac, LOL!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mpp Inwestorzy przeliczyli się z polską tanią siłą .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 14:49 Bylem we Lwowie, i jesli ktoś myśli, że Ukraińcy tłumnie przyjadą do nas pracować, to jest idiotą! Płace muszą iść w góre i tyle! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczus (Tomek) Re: Inwestorzy przeliczyli się z polską tanią sił IP: 157.25.164.* 11.09.06, 15:15 Powtarzam to juz od jakiegos czasu, ale cos nie chca ludzie mi wierzyc, moze po prostu chca miec straszaka na niepokornych pracownikow, przedtem bylo, ze 10 innnych czeka na twoje miejsce, teraz proboja mowic, ze niby Ukraincy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marko Re: Inwestorzy przeliczyli się z polską tanią sił IP: 195.117.139.* 11.09.06, 14:55 Niskie płace, to niskie płace, ale jeśli ktoś nie chce pracować w takiej sytuacji, to nie widzę powodu, żeby z moich pieniędzy pobierał zasiłek dla bezrobotnych. Odpowiedz Link Zgłoś
asd616 899 zł - utrzymanie niewolnika więcej kosztuje 11.09.06, 15:01 Trochę się przeliczyli z tą tanią siłą roboczą. Odpowiedz Link Zgłoś
pawka55 Nie pracowac za darmo! Cwaniacy z Zachodu chca 11.09.06, 15:04 nabic sobie kabzy oferujac Polakom prace za glodowe pensje. Kapitalizm XXI wieku jest bardziej krwiozerczy niz ten o ktorym pisal Marks. Najlepszym przykladem takiego kapitalistycznego kraju jest nasz nowy Wielki Brat, USA. Od czasu do czasu mozna znalezc w prasy amerykanskiej ciekawe "przecieki" o kondycji amerykanskiego spoleczenstwa po szesciu latach rzadow milosciwie nam panujacego G. W. Busha. W nie najgorzej stojacych finansowo przedmiesciach Chicago liczba bezdomnych, ktorzy nie zmiescili sie w specjalnych przytulkach dla nich stworzonych, wzrosla w tym czasie nieomal dwukrotonie, do ponad 6 tysiecy. Jest to tylko liczbe bezdomnych, ktorym odmowiono lokum w schroniskach ze wzgledu na brak miejsc. Popierajace republikanow Chicago Tribune przytomnie nie podalo znacznie wiekszej liczby bezdomnych, ktorzy znalezli tam zakwaterowanie. Trzeba zdac sobie sprawe z tego, ze sa to ludzie z ktorzych wiekszosc potracila domy na skutek utraty pracy i niemoznosci znalezienia innej, lub znalezienia nisko platnej i niewystarczajacej na oplacenie pozyczki mieszkaniowej. Jest to wynikiem polityki firm, ktore dla podniesienia zyskow swej zarzadzajacej kliki wyrzuca na bruk tysiace ludzi. Ostatni przyklad, to Dell i Intel, czyli dwie firmy zarabiajace grube miliardy dolarow, ale nie wystarczajaco grube dla ich bossow. A potem, taki na przyklad Exxon laskawie podarowuje swemu odchodzacemu na emeryture szefowi walizeczke z... 400 milionami dolarow. Dolarow, ktore doslownie wydarl z gardla swoim ciezko pracujacym na wiezach wiertniczych pracownikom. Polacy zatem powinni jak najszybciej wypiac sie na takich "dobroczyncow" z Zachodu, ktorzy spodziewaja sie dorabiac fortun placac im jalmuzne za ciezka prace. Polak z US Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Inwestorzy przeliczyli się z polską tanią sił IP: *.gwardii.osi.pl 11.09.06, 15:06 bezrobotni z goleniowa to debi...e, co z tego ze dostana 200zl wiecej od zasilku?? a emerytura? a skladki zdrowotne? kurw.. dlaczego mam odprowadzac z mojej pensji podatki z ktorych utrzymuje bande tepych nierobow? a nie pomysleli o tym ze nei pracujac wiele lat ich szanse na znalezienie lepszej pracy niz ta za 650zl netto maleja do zera?? beda sie w ten sposob staczac coraz nizej i nizej a obciazenie pracujacych bedzie roslo i roslo, mam dosc tego spoleczenstwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pirx Re: Inwestorzy przeliczyli się z polską tanią sił IP: *.profiline.pl 11.09.06, 15:12 Gość portalu: ja napisał(a): > bezrobotni z goleniowa to debi...e, co z tego ze dostana 200zl wiecej od > zasilku?? a emerytura? a skladki zdrowotne? kurw.. dlaczego mam odprowadzac z > mojej pensji podatki z ktorych utrzymuje bande tepych nierobow? a nie pomysleli > > o tym ze nei pracujac wiele lat ich szanse na znalezienie lepszej pracy niz ta > za 650zl netto maleja do zera?? beda sie w ten sposob staczac coraz nizej i > nizej a obciazenie pracujacych bedzie roslo i roslo, mam dosc tego spoleczenstw > a Wez troche pomysl koles! Do kogo ty masz pretensje? Z tych 1,8 tys. bezrobotnych na pewno niewielu dostaje zasilek, a jak odmowia tej pracy, to jeszcze mniej! Pracujesz za 650 zł? Potrafilbys za takie pieniądze wyżyć? Mamy wolny rynek także w zakresie pracy. Jezeli tępy inwestor nie wziął pod uwagę zmian na rynku pracy to niech do siebie ma pretensje. Trzeci swiat z nas robia! Brawo ludzie z Goleniowa! Nie jestescie niewolnicza sila robocza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczus (Tomek) Re: Inwestorzy przeliczyli się z polską tanią sił IP: 157.25.164.* 11.09.06, 15:18 Myslisz, ze ktos liczy na normalna emeryture z zusu? Co do skladek zdrowotnych, to ja bym wolal te pieniadze dostac na reke i prywatne ubezpieczenie wykupic, bo to co oferuje nieudolny NFZ jest kompromitacja. Odpowiedz Link Zgłoś
lot93 Re: Inwestorzy przeliczyli się z polską tanią sił 11.09.06, 15:07 Gość portalu: Gutmacher napisał(a): > Kiedyś w szkołach uczono takiego przedmiotu: Ekonomiczna efektywność > inwestycji. Widocznie panowie biznesmeni akurat w czasie tego wykładu grali > w okręty.... Raczej nie spodziewali się "leni", którzy wolą zasiłki, pomoc społeczną i pracę "na czarno". Byle tylko na jabcoka wystarczyło. Odpowiedz Link Zgłoś
gsmkomis chcieliście Unni to ją macie!! 11.09.06, 15:09 kuronie,michnikowie,gieremkowie juz się ustawili i zapomnieli o hasłach które głosili miedzy innymi na łamach ww Gazety Wyborczej.Oni dostają pensyjki po 10.000 a my 650 zł i na tym polega Solidarność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczus (Tomek) Re: chcieliście Unni to ją macie!! IP: 157.25.164.* 11.09.06, 15:21 Wlasnie dzieki temu, ze jest Unia moga olac te 650zl i teraz pracodawca musi sie martwic. Odpowiedz Link Zgłoś
www2000 Re: chcieliście Unni to ją macie!! 11.09.06, 15:30 co taki Wałęsa lub inny który obalał PRL teraz robi dla nas zwykłych ludzi oni zapomnieli o co walczyli ustawili się w polityce i mają nas w nosie tylko gadają.! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczus (Tomek) Re: chcieliście Unni to ją macie!! IP: 157.25.164.* 11.09.06, 15:39 Pomijajac fakt, ze Walesa ma niewielka wladze, to sami wybieracie takich idiotow na prominentne stanowiska... Wielu inteligentnych ludzi, ktorzy chcieli kiedyscos zrobic dla kraju juz nawet nie probuja startowac w wyborach, bo wiedza, ze niestety spoleczenstwo mamy glupie i ono daje sie zlapac na lep znikajacych pluszakow. Teraz blokowanie list, aby nie mozna bylo rozliczyc tego na kogo glos sie oddalo i kto nas reprezentowal nawet w tak malej spolecznosci jaka jest gmina. Kolejni madrzy ludzie dadza se siana, bo wiazanie sie z mafijnymi strukturami niektorych z partii nie jest im na reke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xaliemorph Inwestorzy przeliczyli się z polską tanią siłą .. IP: *.icpnet.pl 11.09.06, 15:21 Mam nadzieję iż tacy prqacodawcy wymrą śmiercią naturalną jak najszybciej, bo żadnego z nich pożytku nie ma oprócz, pożytku dla nich samych i nabijania sobie kabzy. Odpowiedz Link Zgłoś