Dodaj do ulubionych

Inwestorzy przeliczyli się z polską tanią siłą ...

• zapytaniaznak Zreformować RUPy! 11.09.06, 13:36
      Zwróćcie uwagę: są miejsca pracy i są bezrobotni. Argument, że praca jest nisko
      płatna jest do dupy, bo bezrobotny powinien mieć do wyboru: bierzesz pracę, albo
      cię wyrejestrowujemy. Bez dyskusji. Kwalifikacji mieć nie musi - to napisali.
      Jeśli chce lepszą pracę, to droga wolna, ale czas poszukiwania na SWÓJ KOSZT.

NIestety nasze urzędy pracy to całkowita porażka. Goleniów to potwierdza.
      • dem-leftist Re: Zreformować RUPy! 11.09.06, 14:00
        masz racje...
      • Gość: bosman Re: Zreformować RUPy! IP: *.interserwer.pl 11.09.06, 14:08
        Sam jestes porazka. Jesli bedzie tak, jak piszesz to place w Polsce za 15 lat
        beda takie same jak teraz. To wlasnie brak rak do pracy jest jedyna rzecza,
        ktora moze zmusic przedsiebiorcow do podwyzek plac. Inaczej ciagle bedziemy w
        Polsce ledwo wiazali koniec z koncem i zastanawiali sie, czy kupic bulke na
        sniadanie czy zaplacic za gaz.
        • Gość: Kaczus (Tomek) Re: Zreformować RUPy! IP: 157.25.164.* 11.09.06, 14:17
          Nie tylko brak rak do pracy, ale po prostu nie przyjmowanie smiesznie
          niskoplatnych prac, nie godzenie sie na nadgodziny, za ktore nie dostaniemy
          wynagrodzenia ect. Wystarczy sie szanowac.
          • Gość: UPRzejmy Re: Zreformować RUPy! IP: 62.233.251.* 11.09.06, 15:29
            Tak, masz racje. Wystarczy sie szanowac i wyciagac rece do Panstwa o kuroniowki
            i inne socjale. Bo przeciez praca hanbi, taaak...
            Ja nie szanuje tych, ktorzy odmawiaja pracy i tylko narzekaja. A na co? M.in.
            na nasze wysokie bezrobocie ;-) Polaczki jedne...
            • Gość: Kaczus (Tomek) Re: Zreformować RUPy! IP: 157.25.164.* 11.09.06, 15:35
              A kto ci wyciaga te rece.... Wyciagaja je rolnicy, gornicy i inne
              uprzywilejowane grupy. Bezrobotni zazwyczaj nie maja prawa do zasilku, zyja z
              pracy w szarej strefie... A czy mierzi cie to, ze nikt u Ciebie nie chce
              pracowac, zea grosze? Moze sam popracuj za takie stawki, ja mam wybor, nie moge
              w naszym kraju zarobic godnie, jest wiele miejsc na swiecie gdzie moge i tyle.
              • Gość: UPRzejmy Re: Zreformować RUPy! IP: 62.233.251.* 11.09.06, 15:44
                Masz racje co do gornikow itd. Jestem przeciwny takze wszelkiemu dotowaniu
                gornictwa.
                Znam takich, co nie maja prawa do zasilku i tez odmiawiaja pracy. Wiem, ze jest
                szara strefa. Ale jak ktos mi placze, ze jest za malo pieniedzy na szpitale,
                szkoly itd. (ktore de facto powinny byc PLATNE), a pracuje w szarej strefie (a
                ma szanse pracowac legalnie i dorzucac sie do budzetu) to niech sie lepiej nie
                odzywa..
    • Gość: marek Re: Inwestorzy przeliczyli się z polską tanią sił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 13:38
      Proponuje by urząd pracy dożucił ze 100 200 pln dla każdego zatrudnionego
      bezrobotnego przez pierwszy rok na przykład dopóki inwesytycje nie staną na nogi
      i
      nie będą same w stanie "ponieść" dodatkowych kosztów pracy. I tak wyjdzie na plus.
      A kto nie chce pracować koniec z zasiłkiem.800 - 900 na ręke(kwota po dopłacie z
      UP) to tyle ile dostają moi znajomi po studiach, którzy podjeli pierwszą pracę.
      Pozdrawiam.
    • Gość: ya albo albo IP: 213.199.198.* 11.09.06, 13:38
      nie ma bata
      muszą więcej płacić albo niech spadają z produkcją do chin
      • zapytaniaznak Re: albo albo 11.09.06, 13:48
        Gość portalu: ya napisał(a):

> nie ma bata
        > muszą więcej płacić albo niech spadają z produkcją do chin

Gorzej (dla nas) jak rzeczywiście spadną do Chin. A na razie niech bezrobotni
        się zatrudnią. Albo albo. Nie ma bata: muszą brać tę pracę, albo niech spadają z
        zasiłku. A prawda jest taka, że oni PRACUJĄ i ZARABIAJĄ, zaś status bezrobotnego
        to darmowe ubezbieczenie i zasiłek. Na koszt legalnie pracujących.

Jeżeli bezrobocie w okolicy zniknie, a pracowników będzie brakować, to się
        zacznie WALKA KONKURENCYJNA - będą płacić więcej. To już się dzieje w niektórych
        miejscach naszego kraju - firmy dają podwyżki, żeby pracownicy nie odchodzili do
        nowych pracodawców.
        • Gość: bosman Re: albo albo IP: *.interserwer.pl 11.09.06, 14:10
          Chciales napisac "zeby pracownicy nie wyjezdzali za granice do nowych
          pracodawcow".
    • yola13 899 brutto jako pracownik na taśmie 11.09.06, 14:00
      to jest po prostu jakaś kpina chyba, ja jako pracownik handlu zarabiam więcej,
      w strefie ekonomicznej w Gliwicach dostaliby wiecej, niech sobie te miejsca
      pracy wsadza konkretnie w d...
    • wspik 0,9 Euro na godzinę. Trochę mało, nieprawdaż? 11.09.06, 14:06
      899 zł brutto (ok. 650 zł na rękę)czyli 650zł/4=162,5 Euro. 162,5
      Euro/180godzin w miesiącu = 0,9Euro na godzinę. Chyba sobie jaja robią, że za
      takie grosze chcą zatrudniać ludzi. Wielcy "inwestorzy". No i ciekawe, ile
      zarabiają koledzy z forum którzy tak krytykują bezrobotnych którzy za te
      smiesznie małe pieniądze nie chca pracować? No i którzy z nich poszedłby
      pracować za takie pieniądze?
      • olias Re: 0,9 Euro na godzinę. Trochę mało, nieprawdaż? 11.09.06, 14:27
        "koledzy z forum" nie zarabiają. tatusie dają im kieszonkowe na poziomie
        wyższym niż płaca minimalna. Pamiętaj że to elita. Dawniej byliby przeznaczeni
        do cięcia na poziomie szyji.
        • Gość: Kaczus (Tomek) Re: 0,9 Euro na godzinę. Trochę mało, nieprawdaż? IP: 157.25.164.* 11.09.06, 14:28
          Koledzy z forum potrafia znalezc po prostu lepiej platna prace... Szanuja sie po
          prostu
      • Gość: UPRzejmy Nieprawdaż IP: 62.233.251.* 11.09.06, 15:36
        Odpowiem Ci. Ja zarabiam wiecej, to fakt. Pracuje ok. 5 lat. Jest to moja 3
        praca. Zaczynalem od 4zl/godzine i nie narzekalem. Zdobywalem doswiadczenie,
        uczylem sie w tym czasie (sam sie utrzymywalem przez ten czas, starczalo na
        oplacenie pokoju w mieszkaniu studenckim i jedzenie, zero "uciech"). Teraz
        dzieki doswiadczeniu, jakie zdobylem wczesniej mam i lepsze stanowisko i lepsza
        place.
        I powiem Ci - ja bym POSZEDL do takiem pracy, nie majac innej. Od czegos trzeba
        zaczac. A moze za rok, dwa, jak firma zacznie zarabiac, inwestycja sie zwroci,
        to i place zostana podwyzszone. Ci, ktorzy zaczeli najwczesniej pracowac i beda
        sie starac, wykazywac, beda mieli szanse na awans.
        Ale nieeee, po co sie przemeczac za 650zł, jak Państwo rzuci kuroniowke, co
        nie? Hehe.. śmieszne co nie?
        • Gość: Buhaha Re: Nieprawdaż IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.06, 08:57
          Gość portalu: UPRzejmy napisał(a):

> A moze za rok, dwa, jak firma zacznie zarabiac, inwestycja sie zwroci,
          > to i place zostana podwyzszone. Ci, ktorzy zaczeli najwczesniej pracowac i
          beda
          > sie starac, wykazywac, beda mieli szanse na awans.

Buahahaha chybas sie z rozumem w drzwiach minal.
          Inwestycja sie zwroci to place zostana podwyzszone? Jak inwestycja sie zwroci
          to wlasciciel bedzie sobie kupowal nowa rezydencje nad Srodziemnym co rok a nie
          co dwa lata, a menedzment wyzszego szczebla merola co rok, a nie co dwa.
          Szeregowy pracownik g...o z tego zwrotu inwestycji i zyskow na czysto zobaczy.
    • franek9915 1500 a jak nie to wyjezdzam niech biora z Ukrainy 11.09.06, 14:07
      albo Białorusi!!!!!!!!!! Cfaniaczki krwiopijcy pierd....
    • Gość: aga Re: Inwestorzy przeliczyli się z polską tanią sił IP: 62.233.250.* 11.09.06, 14:08
      Zarabiam 2 tys netto. Po opłaceniu III filaru, jedzenia, telefonów ( czynsz i
      kredyt mieszknaiowy opłaca mąż), lekarza ( leczę sie prywtanie, bo państwowa
      służba zdrowia nie jest w stanie mi pomóc), jakiegoś kosmetyku i ciucha raz na
      jakiś czas- zostaje nic. Tak więc- jakkolwiek mam uczulenie na leni i nierobów-
      nie dziwię się, że firma oferująca 600 zł netto ma problemy ze znalezieniem
      chętnych. Praca za takie pieniądze jets możliwa tylko pod warunkiem, ze chce
      sie zdobyc jakieś doświadczenie, a mieszka się z rodzicami i przy okazji chce
      zdobyć pieniądze na weekendowe imprezy. Nie sądzę, że to akurat tacy ludzie
      dominują wsród bezrobotnych koło Goleniowa.
    • Gość: bronskow Złodziejskie metody. IP: *.gorzow.mm.pl 11.09.06, 14:10
      Niech sami zapieprzają za polską najniższą płacę. Niech zatrudnią
      Belgów,Niemców, Francuzów.Szlag niech trafi takie firmy i takich pracodawców!
      To, co proponują dla Polaków dzisiejsi pracodawcy jest zwykłym złodziejstwem,
      cwaniactwem i chorobą umysłową.
    • Gość: Nika Inwestorzy przeliczyli się z polską tanią siłą .. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.06, 14:10
      Od dawna wiadomo, że wypłacanie zasiłków zabija chęć do pracy. Bezrobocie w
      takim wypadku jest dziedziczne, dzieci widzą, że można nie pracować i żyć.
      Amerykanie nazywają to prawem starszego brata.
      Polikwidować zasiłi... tylko kto ma to zrobić, kiedy koalicja musi kupować
      wyborców...
      • Gość: bosman Re: Inwestorzy przeliczyli się z polską tanią sił IP: *.interserwer.pl 11.09.06, 14:13
        Liczyli, ze w Polsce znajdą drugie Chiny to się przeliczyli.
      • Gość: Arek Re: Inwestorzy przeliczyli się z polską tanią sił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 14:43
        Pieprzysz głupoty. Zasiłki należy zlikwidować ale musi być jeden warunek!!! -
        kraj musi posiadać prawdziwą gospodarkę wolnorynkową! Co z tego jak
        zlikwidujesz zasiłki jak tak naprawdę prawdziwa kasa jest marnotrawiona na.:
        dopłaty na górników, dopłaty na rolników(KRUS, brak podatków), emerytury
        pomostowe, lewe renty. Jeżeli każdy w kraju będzie miał tyle ile zapracuje to
        proszę bardzo likwidujmy zasiłki. NAtomiast jeżeli ja ze swojej pracy płacę
        podatki na armię darmozjadów, którzy się lepiej ustawili, to dlaczego jak
        stracę pracę mam zostać bez środków do życia?
    • olias Inwestorzy przeliczyli się z polską tanią siłą .. 11.09.06, 14:17
      do tej pory myślałem że tylko w Polsce jest negatywna selekcja kadr. Na
      zasadzie krewnych krolika + bierność-wierność. Okazuje się że kadra decyzyjna
      firm zachodnich jest jeszcze głupsza. Brak znajomości realiów może porazić.
      I bardzo dobrze. oni wszyscy żyją w zamkniętym kręgu nadludzi i znają realia
      świata z tv.
      • praszczur1 Re: Inwestorzy przeliczyli się z polską tanią sił 11.09.06, 16:16
        To jest bardzo prawdziwe+działalnośc różnych polskich "doradców"
        przedstawiających fałszywe opinie.
      • kralik111 Re: Inwestorzy przeliczyli się z polską tanią sił 11.09.06, 19:30
        olias napisał:

> do tej pory myślałem że tylko w Polsce jest negatywna selekcja kadr. Na
        > zasadzie krewnych krolika + bierność-wierność. Okazuje się że kadra decyzyjna
        > firm zachodnich jest jeszcze głupsza. Brak znajomości realiów może porazić.
        > I bardzo dobrze. oni wszyscy żyją w zamkniętym kręgu nadludzi i znają realia
        > świata z tv.

Ale widzisz, to oni tworza i daja prace i dobrobyt, i to pracownicy powinni sie
        do nich dostosowac a nie oni do pracownikow, a jezeli ci sie to nie podoba to
        zrezygnuj z zasilku ktory pochodzi z ich podatkow ;)))
    • olias Re: Inwestorzy przeliczyli się z polską tanią sił 11.09.06, 14:18
      najzabawniejsze ... to było w czasach komuny
    • amanasunta53 Inwestorzy przeliczyli się z polską tanią siłą .. 11.09.06, 14:21
      170 Euro na miesiąc.Przecieżtyle albo wiecej ma diety pies na etacie u dozorcy w
      Niemczech czy we Francji.Tacy ,,biznesmeni''wypad....Jesteście zbędni w Polsce.W
      Afryce też was pogonią a może nawet zjedza.
      • piotr33k2 Re: Inwestorzy przeliczyli się z polską tanią sił 11.09.06, 14:26
        dla tych forumowaych idiotów co to chcą polikwidować zasiłki i tym samym zmusic
        ludzi do niewolniczej pracy proponuję obnizyc je do 300 zł a robote dawać za
        310zł i jak ktos nie przyjmie to zabierac zasiłek ,brakującą reszte niezbędną
        do życia zwykłego mozna zdobyc kradnąć gwałcąć i mordując.
    • Gość: Wojtek 650 zl w Polsce czy 9200 zl w Wielkiej Brytanii? IP: 82.148.37.* 11.09.06, 14:21
      polscy robotnicy maja powazny problem: wziac te hojne 650 zl w Polsce, czy moze
      jechac do Wielkiej Brytanii do pracy? Jesli nie umieja liczyc, to zostana w
      Polsce.
      • Gość: Nie Frajer Chce malo 1000 $ . naprawde malo. Nawet w Chinach IP: *.1.17.125.dynamic.barak-online.net 11.09.06, 14:27
        juz nie pracuja za darmo. To tylko nam pokazuje, jak szybko rosnie w Polsce
        stopa zyciowa. I jak bardzo klamia Polacy!

• Gość: romario Inwestorzy przeliczyli się z polską tanią siłą .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 14:26
      Jak uczymać 5-cio osobową rodzine za 650 zł.????????????? Niech mi ktoś z
      rządzących wytłumaczy???????? Ma wtedy odemnie pewny głos w nadchodzących
      wyborach!!!!!!! No ministrowie,posłowie.... słucham!!!!!
      • e-4l Re: Inwestorzy przeliczyli się z polską tanią sił 11.09.06, 15:47
        Rząd nie jest od tego, żeby żywić twoją rodzinę. Oczekuje, że wyjedziesz za granicę pracować. Tu zacytuję naszego byłego premiera: Yes, Yes, Yes.
    • Gość: Arek Re: Inwestorzy przeliczyli się z polską tanią sił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 14:37
      W Szczecinie i okolicach oficjalne bezrobocie jest dużo wyższe niż faktyczne.
      Tylko nikt nie pracuje legalnie albo ludzie siedzą w Nimczech czy w skandynawi.
      Za takie pieniądze to nikogo nie znajdą do pracy.
    • Gość: murzyn z Wrocka ktoś im powiedział,że Polacy zarabiają 100 Euro/mc IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.09.06, 14:45
      debile
    • Gość: Heh Re: Inwestorzy przeliczyli się z polską tanią sił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 14:46
      Biznesmenki-kombinatorki dziwia sie, ze w Polsce tak malo idiotow co sie rzuca
      na 200 euro na miesiac, LOL!!!!!!!!!!
    • Gość: mpp Inwestorzy przeliczyli się z polską tanią siłą .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 14:49
      Bylem we Lwowie, i jesli ktoś myśli, że Ukraińcy tłumnie przyjadą do nas pracować, to jest idiotą! Płace muszą iść w góre i tyle!
      • Gość: Kaczus (Tomek) Re: Inwestorzy przeliczyli się z polską tanią sił IP: 157.25.164.* 11.09.06, 15:15
        Powtarzam to juz od jakiegos czasu, ale cos nie chca ludzie mi wierzyc, moze po
        prostu chca miec straszaka na niepokornych pracownikow, przedtem bylo, ze 10
        innnych czeka na twoje miejsce, teraz proboja mowic, ze niby Ukraincy...
    • Gość: Marko Re: Inwestorzy przeliczyli się z polską tanią sił IP: 195.117.139.* 11.09.06, 14:55
      Niskie płace, to niskie płace, ale jeśli ktoś nie chce pracować w takiej
      sytuacji, to nie widzę powodu, żeby z moich pieniędzy pobierał zasiłek dla
      bezrobotnych.
    • asd616 899 zł - utrzymanie niewolnika więcej kosztuje 11.09.06, 15:01
      Trochę się przeliczyli z tą tanią siłą roboczą.
    • pawka55 Nie pracowac za darmo! Cwaniacy z Zachodu chca 11.09.06, 15:04
      nabic sobie kabzy oferujac Polakom prace za glodowe pensje. Kapitalizm XXI
      wieku jest bardziej krwiozerczy niz ten o ktorym pisal Marks. Najlepszym
      przykladem takiego kapitalistycznego kraju jest nasz nowy Wielki Brat, USA. Od
      czasu do czasu mozna znalezc w prasy amerykanskiej ciekawe "przecieki" o
      kondycji amerykanskiego spoleczenstwa po szesciu latach rzadow milosciwie nam
      panujacego G. W. Busha. W nie najgorzej stojacych finansowo przedmiesciach
      Chicago liczba bezdomnych, ktorzy nie zmiescili sie w specjalnych przytulkach
      dla nich stworzonych, wzrosla w tym czasie nieomal dwukrotonie, do ponad 6
      tysiecy. Jest to tylko liczbe bezdomnych, ktorym odmowiono lokum w schroniskach
      ze wzgledu na brak miejsc. Popierajace republikanow Chicago Tribune przytomnie
      nie podalo znacznie wiekszej liczby bezdomnych, ktorzy znalezli tam
      zakwaterowanie. Trzeba zdac sobie sprawe z tego, ze sa to ludzie z ktorzych
      wiekszosc potracila domy na skutek utraty pracy i niemoznosci znalezienia
      innej, lub znalezienia nisko platnej i niewystarczajacej na oplacenie pozyczki
      mieszkaniowej. Jest to wynikiem polityki firm, ktore dla podniesienia zyskow
      swej zarzadzajacej kliki wyrzuca na bruk tysiace ludzi. Ostatni przyklad, to
      Dell i Intel, czyli dwie firmy zarabiajace grube miliardy dolarow, ale nie
      wystarczajaco grube dla ich bossow. A potem, taki na przyklad Exxon laskawie
      podarowuje swemu odchodzacemu na emeryture szefowi walizeczke z... 400
      milionami dolarow. Dolarow, ktore doslownie wydarl z gardla swoim ciezko
      pracujacym na wiezach wiertniczych pracownikom.

Polacy zatem powinni jak najszybciej wypiac sie na takich "dobroczyncow" z
      Zachodu, ktorzy spodziewaja sie dorabiac fortun placac im jalmuzne za ciezka
      prace.

Polak z US
    • Gość: ja Re: Inwestorzy przeliczyli się z polską tanią sił IP: *.gwardii.osi.pl 11.09.06, 15:06
      bezrobotni z goleniowa to debi...e, co z tego ze dostana 200zl wiecej od
      zasilku?? a emerytura? a skladki zdrowotne? kurw.. dlaczego mam odprowadzac z
      mojej pensji podatki z ktorych utrzymuje bande tepych nierobow? a nie pomysleli
      o tym ze nei pracujac wiele lat ich szanse na znalezienie lepszej pracy niz ta
      za 650zl netto maleja do zera?? beda sie w ten sposob staczac coraz nizej i
      nizej a obciazenie pracujacych bedzie roslo i roslo, mam dosc tego spoleczenstwa
      • Gość: pirx Re: Inwestorzy przeliczyli się z polską tanią sił IP: *.profiline.pl 11.09.06, 15:12
        Gość portalu: ja napisał(a):

> bezrobotni z goleniowa to debi...e, co z tego ze dostana 200zl wiecej od
        > zasilku?? a emerytura? a skladki zdrowotne? kurw.. dlaczego mam odprowadzac z
        > mojej pensji podatki z ktorych utrzymuje bande tepych nierobow? a nie pomysleli
        >
        > o tym ze nei pracujac wiele lat ich szanse na znalezienie lepszej pracy niz ta
        > za 650zl netto maleja do zera?? beda sie w ten sposob staczac coraz nizej i
        > nizej a obciazenie pracujacych bedzie roslo i roslo, mam dosc tego spoleczenstw
        > a

Wez troche pomysl koles! Do kogo ty masz pretensje? Z tych 1,8 tys. bezrobotnych
        na pewno niewielu dostaje zasilek, a jak odmowia tej pracy, to jeszcze mniej!
        Pracujesz za 650 zł? Potrafilbys za takie pieniądze wyżyć? Mamy wolny rynek
        także w zakresie pracy. Jezeli tępy inwestor nie wziął pod uwagę zmian na rynku
        pracy to niech do siebie ma pretensje. Trzeci swiat z nas robia! Brawo ludzie z
        Goleniowa! Nie jestescie niewolnicza sila robocza!
      • Gość: Kaczus (Tomek) Re: Inwestorzy przeliczyli się z polską tanią sił IP: 157.25.164.* 11.09.06, 15:18
        Myslisz, ze ktos liczy na normalna emeryture z zusu?
        Co do skladek zdrowotnych, to ja bym wolal te pieniadze dostac na reke i
        prywatne ubezpieczenie wykupic, bo to co oferuje nieudolny NFZ jest kompromitacja.
    • lot93 Re: Inwestorzy przeliczyli się z polską tanią sił 11.09.06, 15:07
      Gość portalu: Gutmacher napisał(a):

> Kiedyś w szkołach uczono takiego przedmiotu: Ekonomiczna efektywność
      > inwestycji. Widocznie panowie biznesmeni akurat w czasie tego wykładu grali
      > w okręty....

Raczej nie spodziewali się "leni", którzy wolą zasiłki, pomoc społeczną i pracę "na czarno". Byle tylko na
      jabcoka wystarczyło.
    • gsmkomis chcieliście Unni to ją macie!! 11.09.06, 15:09
      kuronie,michnikowie,gieremkowie juz się ustawili i zapomnieli o hasłach które
      głosili miedzy innymi na łamach ww Gazety Wyborczej.Oni dostają pensyjki po
      10.000 a my 650 zł i na tym polega Solidarność.
      • Gość: Kaczus (Tomek) Re: chcieliście Unni to ją macie!! IP: 157.25.164.* 11.09.06, 15:21
        Wlasnie dzieki temu, ze jest Unia moga olac te 650zl i teraz pracodawca musi sie
        martwic.
        • www2000 Re: chcieliście Unni to ją macie!! 11.09.06, 15:30
          co taki Wałęsa lub inny który obalał PRL teraz robi dla nas zwykłych ludzi oni
          zapomnieli o co walczyli ustawili się w polityce i mają nas w nosie tylko
          gadają.!
          • Gość: Kaczus (Tomek) Re: chcieliście Unni to ją macie!! IP: 157.25.164.* 11.09.06, 15:39
            Pomijajac fakt, ze Walesa ma niewielka wladze, to sami wybieracie takich idiotow
            na prominentne stanowiska... Wielu inteligentnych ludzi, ktorzy chcieli
            kiedyscos zrobic dla kraju juz nawet nie probuja startowac w wyborach, bo
            wiedza, ze niestety spoleczenstwo mamy glupie i ono daje sie zlapac na lep
            znikajacych pluszakow. Teraz blokowanie list, aby nie mozna bylo rozliczyc tego
            na kogo glos sie oddalo i kto nas reprezentowal nawet w tak malej spolecznosci
            jaka jest gmina. Kolejni madrzy ludzie dadza se siana, bo wiazanie sie z
            mafijnymi strukturami niektorych z partii nie jest im na reke.
    • Gość: xaliemorph Inwestorzy przeliczyli się z polską tanią siłą .. IP: *.icpnet.pl 11.09.06, 15:21
      Mam nadzieję iż tacy prqacodawcy wymrą śmiercią naturalną jak najszybciej, bo
      żadnego z nich pożytku nie ma oprócz, pożytku dla nich samych i nabijania sobie
      kabzy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka