beatrix13 11.09.06, 11:49 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3609128.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: labatt Re: czarne listy wrogów IP: *.hsd1.fl.comcast.net 12.09.06, 01:33 Piekne,piekne....Cos mi to przypomina.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: labatt Re: czarne listy wrogów IP: *.hsd1.fl.comcast.net 12.09.06, 01:46 ...'wrogowie ministra Giertycha z lewicy nie odnowia z nami polskiej szkoly....." 10 minut masowania przepony...Zaliczone....:) Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: czarne listy wrogów 12.09.06, 08:45 Cos mi to przypomina.... Mi też. Listę "czerwonych" z Urzędu Miejskiego, którą tworzył Arek Litwiński zapominając o swojej własnej rodzinie w Urzędzie Miejskim. Platforma zapłaci wysoką cenę za bezpardonowe zwalczanie SLD wszelkimi, również bezprawnymi sposobami. To co Rokita rozpoczął w Komisji im. Rywina, zakończy Zawisza w komisji im. Balcerowicza. Kto sieje wiatr... na razie na listy wciągają „czerwonych”, potem przyjdzie czas na Arkowych. Uważam, że ze znacznie większą siłą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doradca Re: czarne listy wrogów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 08:48 Czego się spodziewać po LPR. Właśnie tego. Polowania na czarownice bo taki mają elektorat ale na szczęście nieliczny. Co do Arka to przesadziłeś xyz. Arej ściga czerwonych ? To rozsądny i normalny polityk. Banialuki piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pis-arz Re: czarne listy wrogów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 08:52 Co do Arka to przesadziłeś xyz. Arej > ściga czerwonych ? niestety to prawda, razem z PIS-em w Szczecinie robili takie listy, licząc ,że PIS za to zostawi ich i ich rodziny w spokoju, przeliczyli się Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: czarne listy wrogów 12.09.06, 11:23 LPR szykuje swoje wlasne Ustawy Norymberskie... Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: czarne listy wrogów 12.09.06, 11:48 Arej > ściga czerwonych forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=11403329&a=11403329 Niestety z jakiegoś dziwnego powodu artykuł zniknął. Jednakże komentarze są jednoznaczne. Zatem drogi Doradco, udaj się na kurs PR-u, ten podstawowy. Ponieważ, co widać, banialuki to Twoja domena. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: czarne listy wrogów 12.09.06, 11:54 Czary mary i jest:))))) Polityka. Zamiast odwoływania Jurczyka - pojedynek między PO a SLD Ring pełen wrogich słów [podpis] JOLANTA KOWALEWSKA GW Szczecin nr 65, wydanie szs z dnia 17/03/2004 MIASTO, str. 4 Ujawnimy listę radnych, którzy nie chcieli referendum, bo mają interes w popieraniu Jurczyka - grozi PO. - Te metody zaczynają wychodzić poza granice dobrych obyczajów - denerwuje się SLD Antyjurczykowska akcja referendalna coraz bardziej zbacza z toru i idzie w kierunku pojedynku między PO a SLD. Platforma dążyła do przeprowadzenia referendum na wniosek Rady Miasta Szczecina, SLD chce, by stało się to z inicjatywy mieszkańców. Na poniedziałkowej sesji pomysł PO legł jednak w gruzach i to za sprawą SLD, który zagłosował przeciw uchwale w tej sprawie. Teraz PO zapowiada, że pokaże prawdziwe motywy głosowania. Przygotowuje listę osób, które miały zyskać na głosowaniu przeciw referendum. - Czołowe miejsca zajmą na niej radni SLD i nie skończy się na trzech czy czterech nazwiskach - mówi Sławomir Nitras, szef szczecińskiej PO. - Na pewno znajdzie się tam szef klubu radnych SLD Grzegorz Napieralski. Dlaczego? Bo zdaniem polityków PO istnieje związek między głosem oddanym przez Napieralskiego a awansem jego szwagra. Szwagier Napieralskiego to Paweł Juras, szef młodzieżówki SLD, a jednocześnie podległy Jurczykowi magistracki urzędnik. Dwa tygodnie temu awansował na kierownika referatu w wydziale działalności gospodarczej. - Jeżeli moje nazwisko zostanie umieszczone na tej liście, będzie to zwykłe pomówienie i skieruję sprawę do prokuratury - zapowiada Napieralski. - Czy mój szwagier nie może awansować? Ma dwa fakultety, skończył prawo i politologię, dobrze zna angielski. W urzędzie pracuje od pięciu lat, moim szwagrem jest znacznie krócej. PO nie wyklucza także, że skieruje zawiadomienie do prokuratury przeciwko radnym, którzy w zamian za korzystne dla prezydenta głosowanie otrzymają lub już mają profity. - To zwykłe straszenie, upadek obyczajów, są pewne granice metod walki politycznej - krytykuje działania PO Wojciech Długoborski, szef zachodniopomorskiego SLD. - Brzydzę się takimi metodami. Polityczną walkę rozgrzał jeszcze wczoraj poseł PO Krzysztof Zaremba, który oświadczył, że między prezydentem Jurczykiem a Wojciechem Długoborskim istnieje nieformalny układ. Dzięki niemu osoby pracujące z nadania SLD w Urzędzie Miejskim i miejskich spółkach miałyby być nietykalne. - To jest zwykłe pomówienie - oburza się Długoborski. - Skąd w tych ludziach bierze się tyle wściekłości? Zamiast skupić się na ocenie działalności Jurczyka, organizują jakieś zamieszanie. Także na ostatniej sesji nikt nie pokusił się o rzetelną ocenę Jurczyka. Lista PO ma być gotowa w czwartek. [-] SZS Tekst pochodzi z Internetowego Archiwum Gazety Wyborczej. Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie i rozpowszechnianie w jakiejkolwiek formie bez odrębnej zgody Wydawcy zabronione. © Archiwum GW 1998,2002,2004 Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 nowy układ zastępuje stary układ 12.09.06, 13:36 czy u nas zawsze musi być jak w folwarku zwierzęcym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pozaukładem Re: nowy układ zastępuje stary układ IP: *.system.szczecin.pl 12.09.06, 17:13 szanuj szefa swego (układ), bo mozesz mieć gorszego na układy nie ma rady Odpowiedz Link Zgłoś
deus.ex.machina Bo ja wiem...? 12.09.06, 20:02 Jesli o mnie chodzi to nie mam nic przeciwko rozprawieniu sie takimi jak np C. P. byly dyrektor i kurator a pozniej wielki "biznesmet" - przelom 1989 pamietam ze jeden rok szkolny konczyl smutasami z KW PZPR a zaczynal nastepny w towarzystwie dwoch ksiezy, potem wiele razy manifestowal swoje przywiazanie do tradycji katolickiej pielgrzymujac na spedy do katedry... Takich jak on - farbowanych "czcicieli palca sw Wojciecha" ktorzy dorobili sie na przemianach ustrojowych pewnie jest calkiem sporo. Albo Wienszczak - nauczycielka rosyjskiego ktora zalozyla POP (Podstawowa Organizacje Partyjna) w SP61 i terroryzowala nauczycieli (a takze wysylala uczniow po gazetki do KW PZPR, korumpowala itd) z tego co wiem ustawila sie w jakims prywatnym liceum jako nauczycielka angielskiego... Pewnie mozna podac przyklady wielu nauczycieli ktorzy po prostu niegodni sa tego by uczyc mlode pokolenia... Bo czego moze nauczyc historyk falszujacy prawde o Katyniu albo wyslugujacy sie bonzom PZPR nie z pobudek ideowych ale zwyklego oportunizmu... Bez watpeinia nie kazdy nauczyciel godny jest tego tytulu i co prawda nie podoba mi sie urawnilowka ktora sie proponuje ale patrzac na to realnie - nie zaszkodzi troche przewietrzyc i pouwalac co aktywnych. Tylko niech nie bedzie tak ze poglady graja role pierwszoplanowa - milo byloby dokonac oceny merytorycznej bo znam nauczycieli - autorytety ktorzy byli/sa komunistami z przekonania - nie przeszkadzalo im to w pracy merytorycznej - tu bede przeciwny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian paździoch Re: bo chodzi głównie o to IP: *.chello.pl 12.09.06, 21:06 aby przeciwnicy nawzajem się zżarli. a ostateczny pojedynek będzie między Piechotą i moim kandydatem. pozdrawiam idących na pożarcie! mp Odpowiedz Link Zgłoś
deus.ex.machina Emerytki, emeryci, rencistki, renicisci, 12.09.06, 21:42 dzialkowiczki i dzialkowicze kontra ...? no wlasnie jaki jest potencjalny elektorat Jacka P. Elktorat Mariana J. znamy, to ludzie dla ktorych aktywne zawodowo zycie juz sie skonczylo albo sie konczy. Ludzie ktorzy zyja we wlasnym iluzorycznym swiecie, patrza z lekiem na otoczenie, czasy ktorych nie rozumia i wychodza z zalozenia ze to do nich maja sie wszyscy dostosowac - paradoksalnie przemiany w ktorych nie potrafia odnalezc swego miejsca zapocztkowal i wspoltworzyl ich kandydat. A jaki elktorat poprze Jacka P., karierowicza ktory zaczal od krotkich spodenke w harcerstwie (zjednoczonym i polskim rzecz jasna... jak to bylo? "... i slubuje wiernosc Polskiej Rzeczypospolitej Ludowej..."?) Jakie lektorat poprze Jacka P. - czlowieka ktory nie dokonal niczego w swoim politycznym zyciu, zyciu mialkim i bezbarwnym... Faktycznie w takim zestawieniu magazynio Marian J. ma szanse blyszczec i to mimo szkodnictwa spolecznego uprawianego z samobojcza wrecz intensywnoscia... Odpowiedz Link Zgłoś