Dodaj do ulubionych

Gwałciciele na Platfrormie!!

19.10.06, 17:24
Podejrzenie o gwałt - dyrektor liceum w areszcie
Podejrzany o gwałt dyrektor jednego z poznańskich prywatnych liceów został
aresztowany na 3 miesiące. Poszkodowana - 16-letnia dziewczyna - nie była
uczennicą szkoły.
Dla dobra nastolatki, prokuratura nie chce udzielać informacji na temat
szczegółów zdarzenia. Wiadomo jednak, że chodzi o daleką krewną Andrzeja C.,
która mieszkała w jego domu w jednej z podpoznańskich miejscowości. Podejrzany
miał zgwałcić ją kilkakrotnie, grożąc bronią.

Rzecznik Prokuratury Okręgowej w Poznaniu Mirosław Adamski powiedział Radiu
Merkury, że mężczyzna został przesłuchany zaraz po zatrzymaniu. Nie przyznał
się do zarzucanych czynów. Za gwałt grozi nawet 10 lat więzienia. Szkoła,
którą kieruje Andrzej C., kształci dorosłych na poziomie gimnazjalnym i
licealnym. Kuratorium oświaty zapowiada tam w najbliższym czasie kontrolę.

Andrzej C. jest na liście kandydatów Platformy Obywatelskiej do Rady Miasta
Poznania w zbliżających się wyborach samorządowych. Komitet wyborczy Platformy
przygotowuje oświadczenie w tej sprawie.

olaboga?
Obserwuj wątek
    • xxtoja Re: Gwałciciele na Platfrormie!! 19.10.06, 18:12
    • Gość: syf Re: Gwałciciele na Platfrormie!! IP: 62.69.212.* 19.10.06, 18:38
      No coz kazdego nie da sie kontrolowac :(
      • dariusz.matecki Re: Gwałciciele na Platfrormie!! 19.10.06, 19:09
        Gdyby to był człowiek z PiSu to wszelkie komunikaty na onetach, wp i innych
        stronach byłyby boldem "Poznański działacz PiSu zgwałcił 16sto latkę" tymczasem
        na onecie link do tematu jest opatrzony takim opisem: "Podejrzenie o gwałt -
        dyrektor liceum w areszcie"
      • Gość: monty Re: Gwałciciele na Platfrormie!! IP: *.chello.pl 19.10.06, 19:17
        Reżymowa TVN nie podała ,że to kandydat PO na radnego.
        Wyobraźmy sobie gdyby tak to był pisowiec , juz od 7. 00 rano wszyscy
        prokuratorzy, autorytety i podręczni psycholodzy wyciągnięci przed swoje domy w
        deszcz ujadali by jak psy. Vide dzisiejsza konferencja PO w Szczecinie.
        Nitras dał pokaz chamstwa najwyższej próby, dziwię się Zarembie, to ręce opadaja
        że swoja osobą to aprobuje, może jego tatuś by mu zwrócił uwagę ze względu na
        dobro rodziny. Ciężko to komentować.
        • Gość: deus.ex.machine Re: Gwałciciele na Platfrormie!! IP: 80.53.41.* 20.10.06, 06:14
          I jedni i drudzy mierza ale wobec PiS sa szczegolne wymagania moralno-etyczne -
          skoro sami sie odwoluja do etyki i moralnosci to musza swiecic przykladem.
          Inaczej odbierany jest gwalt dokonany przez ksiedza a inaczej przez np kierowce.
          Mimo ze nagannosc obu czynow jest porownywalna to po prostu od ksiedza wymagamy
          wiecej w zakresie moralno-etycznym. Po prostu i zwyczajnie dlatego tak jest. A
          poza tym media maja mala wojne z PiS ktora zaczal sam PiS wiec nie placzcie beksy.

--
          Nie plakalem po Karolu W.
          • galoty Re: Gwałciciele w Rosji i na Platfrormie!! Kurde F 20.10.06, 07:21
            Kurde Felek by napisał:
            To dobrze świadczy o jurności kandydatów Platformy i o rzeczywistym
            zainteresowaniu aktywistów Platformy młodzieżą. Taki dowcip sytuacyjny :-((
            Skąd się tacy ludzie (nie określam) biorą?
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=50598691&a=50612492
            • Gość: ot Re: Gwałciciele w Rosji i na Platfrormie!! Kurde IP: *.chello.pl 20.10.06, 07:53
              Przykład idzie z góry. Vide - Putin o Kacawie.
              • ja_aska galoty 20.10.06, 11:26
                nie wycieraj sobie pyska nieobecnym i nie "wkładaj" mu swoich słów.
                • galoty Re: galoty 20.10.06, 15:22
                  Nie wiem o jakiego "nieobecnego " Ci chodzi. Wyjaśnij proszę ułomnemu.
                  Co do "pyska" to zgodnie z apelem m.in. Prymasa Glempa ale i wielu innych nie
                  będę odwdzięczał się językiem jadu i nienawiści. Zbastuj z tym "pyskiem" .
                  Dobrze ? Bo dczytasz cos o swoim pysku jak już będę musiał to uczynić gdy
                  dokonasz chamskich odzywek ponownie.
                  • ja_aska Re: galoty 20.10.06, 15:28
                    mam gdzieś co i gdzie będziesz uzywał. ale przypisujesz felkowi własne mysli i
                    słowa a to przegięcie. i pymasem tez sobie nie wycieraj
                    • galoty Re: galoty 20.10.06, 15:33
                      ja_aska napisała:

> mam gdzieś co i gdzie będziesz uzywał. ale przypisujesz felkowi własne mysli
                      i
                      > słowa a to przegięcie. i prymasem tez sobie nie wycieraj
                      No to robisz ściek z tego forum.
                      Natomiast co robisz z Twoim pyskiem to można się domyśleć z treści Twojej
                      wypowiedzi. Na rynek handlowac pieruszką ! Z przeproszeniem pani od pietruszki.
                      Nie zrozumiałaś więc widać, że w zyciu radzisz sobie nie mózgiem ale pyskiem.
                      Częśc z kobiet tak robi. Stosują to w czym są najmocniejsze aby zdobyć cele.
                      • deus.ex.machina Re: galoty 21.10.06, 19:11
                        galoty wyluzuj... jako zywo jestes esencjonalnym produktem Polskiego Katolicyzmu
                        i ustroju Pseudo Komunistycznego ktory obowiazywal w dawnym PRL...
                        • Gość: Galoty Re: jakis czerwony nick IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.06, 20:52
                          Równie dobrze mogłeś napisać, że Trybuna Ludu jest gazetą prawicową.
                          • Gość: deus.ex.machine galoty juz ci pisalem IP: 80.53.41.* 23.10.06, 03:47
                            ze zwisa mi i powiewa fakt ze wy komunisci skryci po latach za czern sutanny
                            krzyczycie komuch na kazdego kto ma odmienne poglady... jak dla mnie jestes
                            zlodziejem krzyczacym "lapac zlodzieja" by odwrocic od siebie uwage... z
                            gorliwoscia swiezo nawroconego neofity oskarzajacego innych o wlasne grzechy...
                            zapomnal wol jak cieleciem byl - galoty - byles oportunista za poprzedniego
                            ustroju i teraz probujesz odkupic winy wykrzykujac najglosniej LAPAC
                            ZLODZIEJA... a krzycz sobie do woli i tak wiem ze to ty ukradles...
    • Gość: Zośka Re: Gwałciciele na Platfrormie!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.06, 13:33
      Skąd się Panu wzięła liczba mnoga. Czyżby dotknęła Pana choroba PiS-u. Jeden w
      Platformie to cała Platforma. Jeden w PiS-e to tylko przypadek.
      A tak na marginesie, zostaje jeszcze proces. Ciekaw jestem czy o jego wynikach
      tak szumnie będzie trąbione. Chyba nie, bo już będzie po wyborach.
    • korfi W podobnym tonie: Koalicja zboczeńców 20.10.06, 15:38
      "Darkowi, ku rozwadzdze"

"SE": Poseł Bestry molestował uczennice
      "Super Express": Jan Bestry, lider Ruchu Ludowo-Narodowego, który zapewnia
      rządowi sejmową większość, stracił w latach 80. pracę za molestowanie
      nieletnich dziewcząt.
      Sprawy nie zgłoszono na milicję. Po latach - gdy były młody nauczyciel
      techniki "wypłynął" w polityce - wraca pamięć skrzywdzonych wtedy dziewczynek -
      pisze "Super Express".

Początek roku szkolnego 1985/1986. Dyrektorka szczecińskiej Szkoły Podstawowej
      nr 54 im. Króla Maciusia I (dziś im. Janusza Korczaka) szuka nauczyciela
      techniki. Zgłasza się Bestry. Choć z wykształcenia jest matematykiem prowadzi
      zajęcia praktyczno- techniczne.

"Świetny nauczyciel. Uczynny, harcówkę nawet dzieciom w piwnicy urządził" -
      kiwa głową wspominając tamtą historie Aleksandra Długopolska, wówczas kierująca
      szkołą. Osiem miesięcy później w jej gabinecie zjawiają się zrozpaczone matki i
      oskarżają: "On molestował nasze córki!" - przypomina "SE".

"Organizował dodatkowe lekcje z matematyki. Tylko dla dziewcząt" - wspomina
      Anna, wtedy jedenastolatka, dziś matka 12-letniej córki.

"Kiedyś kazał mi zostać po zajęciach. Posadził na kolanach, masował ręką po
      udzie i całował w usta. Nikomu o tym nie mów" - zagroził mi na koniec...

Bestry miał dobry kontakt z uczniami. Odwiedzał ich w domach, zapraszał do Domu
      Nauczyciela przy Śląskiej, gdzie mieszkał. Organizował też wycieczki szkolne.
      Na jednej z nich znów wyszły jego chore instynkty

"To było chyba w Wiśle. Wieczorami przychodził do naszego pokoju i pytał, czy
      mamy zdjęte majteczki do snu. Wtedy wydawało mi się, że to nic złego. Podnosił
      kołdrę i przez koszule nocne masował ciało sprawdzając, czy na pewno nie mamy
      majtek" - wzdryga się Anna.

Długopolska potwierdza zdarzenia z 1986 roku.

"Przyszły do mnie rozżalone matki i wywaliły kawę na ławę. Postanowiono zwolnić
      Bestrego. Nawet się nie bronił! Blady jak ściana zabrał książki i więcej go nie
      widziałam.

Dlaczego nie zawiadomiła milicji?

"Nie wiem. Najważniejsze było pozbycie się go ze szkoły. Napisałam zresztą
      pismo do wydziału oświaty" - tłumaczy Długopolska.

-------------------------------------------------------
      Każda akcja wywołuje co najmniej równy i skierowany przeciw niej krytycyzm
      • dariusz.matecki Re: W podobnym tonie: Koalicja zboczeńców 22.10.06, 13:00
        Jedna droga - więzienie + cela z kilkoma "miłymi karkami", którzy zapewnią panu
        Bestremu podobne niezapomniane 'atrakcje' jakie on zapewnił tym dziewczynkom. O
        ile nie jest to jakaś prowokacja.
        • Gość: kuczan Re: W podobnym tonie: Koalicja zboczeńców IP: *.gamma.furrynet.org 22.10.06, 23:22
          To jedno, a po drugie to Pan Bestry nie jest czlonkiem PiS i troche naciagane
          jest wyciaganie go jako argumentu przeciw tej partii.

Pozdrawiam.
          • korfi Re: W podobnym tonie: Koalicja zboczeńców 23.10.06, 09:17
            A czy ja w tym watku coś przeciwko PiS napisałem?

-------------------------------------------------------
            Każda akcja wywołuje co najmniej równy i skierowany przeciw niej krytycyzm

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka