Dodaj do ulubionych

Krzystek: Nie mam wyjścia, musi mi się udać

05.12.06, 21:30
Panie Prezydencie Krzystek, musi się udać - to jasne. Proszę pamiętać,że liczę
na Pana!
Obserwuj wątek
    • Gość: zorro Re: Krzystek: Nie mam wyjścia, musi mi się udać IP: *.chello.pl 05.12.06, 21:49
      Ja uwierzę jak Pan wyrzuci na zbity pysk ten pomiot po Czesnym i Krawcu.Też głosowałem na Pana w II turze.
    • Gość: Elżbieta Re: Krzystek: Nie mam wyjścia, musi mi się udać IP: *.chello.pl 05.12.06, 22:02
      Dlaczego wy się boicie napisać o tej 1,5 godzinnej demonstracji 20 osób przed urzędem w trakcie przysięgi? Przecież to nie było przeciwko Panu Prezydentowi.Nic nie rozumiem.Cenzura?
      • rysiek_ochucki Re: Krzystek: Nie mam wyjścia, musi mi się udać 05.12.06, 22:17
        Jak narazie otacza sie pomiotem po Czesnym, jak potwierdzi sie plotka ze
        sekretarzem miasta ma zostac niejaki Ryszard Słoka.

--------------------------------------------------------------------------------
        "Tylko na tym znasz się biegle
        Wbijać szpilki głodne wilki
        Chcące pożreć Ochuckiego
        Weź odpie.. się od niego
        A nie będzie boju tego...
        Odpie.. się od niego, nie będzie boju tego.."
    • Gość: joko Krzystek: Nie mam wyjścia, musi mi się udać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 22:35
      ble, ble, ble....
      Chcem być jak Dutkiewicz a jestem jak Jurczyk, ino 30 lat młodszy....
      • Gość: zed Re: Krzystek: Nie mam wyjścia, musi mi się udać IP: 89.100.173.* 06.12.06, 03:43
        niestety wymienic w czym jest jak jurczyk to juz bys nie potrafil
        • Gość: joko Re: Krzystek: Nie mam wyjścia, musi mi się udać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 08:18
          Oczywiście że potrafię:
          - jest tak samo bezwolny
          - jest tak samo mało rozgarnięty
          - tak samo wolno myśli
          - tak samo nie umie podejmować decyzji
          - nikt rozsądny nie chce z nim pracować i dać mu swojego nazwiska
          • Gość: luba Re: Krzystek: Nie mam wyjścia, musi mi się udać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.06, 10:17
            Krzystek już na starcie ma problem. Njgorsze w tym, że problem leży w samym
            klubie PO. Klub już jest podzielony i w większości (jeszcze na razie) przeciwko
            prezydentowi za dobór tak niekompetentnych zastępców. Szczególnie chodzi o
            zastępcę od oświaty. Jak mówi Jeden z członków to się zmieni niedługo. Ci
            przeciwnicy zaraz dostaną jakąśpracę od prezia i już będą głosowali tak jak on
            chce. Podobno Bartnik chce zrezygnować z kierowania takim klubem. Jeżeli to
            prawda? To ja dziękuję. Przeszło lepsze - gorsze. Pawlak pewnie to wie.
          • Gość: kera Re: Krzystek: Nie mam wyjścia, musi mi się udać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 13:55
            Piszesz trzy po trzy, bo to nie tobie zaproponował stanowisko, widać, że
            przemawia przez ciebie rozgoryczenie. Zachowaj swoje opinie dla siebie, skąd
            wiesz że nie umie podejmować dcezje, bo nie podjął takiej na jaką teraz
            oczewiłeś - stanowisko dla siebie??
        • Gość: det Re: Krzystek: Nie mam wyjścia, musi mi się udać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.06, 15:42
          Krzystek to taki mały Jurczyk.
          Dowody: Kompetencje zastępców są jeszce niższe niż kompetencje zastępców
          Jurczyka (może ktoś odważy sie porównać życiorysy?). Krzystek korzysta z ekipy
          Jurczyka - np. Masojć i Słoka. Nie zamierza podejmowac żadnych ważnych decyzji
          i będzie unikał odpowiedzialności.
    • Gość: olga Re: Krzystek: Nie mam wyjścia, musi mi się udać IP: *.chello.pl 05.12.06, 22:37
      felix tylko sie nie przelicz :)
      • Gość: joko Re: Krzystek: Nie mam wyjścia, musi mi się udać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 22:43
        Umiesz liczyć? Licz na siebie!
    • z_chaosu_swiat_stanal Krzystek: Nie mam wyjścia, musi mi się udać 05.12.06, 22:44
      Panie Prezydencie, pięknie wygladaja pana zamierzenia, plany, wyzwania, które pan sobie stawia by nasz Szczecin w końcu mógł dołaczyć do I ligi.
      Uwarzam jednak, że dobór zastepców jest nieco niefortunny (szczególnie jak sledzi sie ich wypowiedzi nt. tego co mają zamiar zrobić - prawie wszyscy jak jeden mąż twierdzą, że jeszcze nie wiedza, musza sie zapoznać etc.) W moim odczuci oraz jak pokazuje historia (p. Czesny tak samo mówił przez pierwsze 3 miesice) raczej nie będzie to dobre dla naszego miasta. POtrzebujemy fachowców menadzerów, ale też technokratów z dośwadczenem w pracy samorządowej! W przeciwnym przypadku pana zastępcy rozbiją sie o wielka nieruchawą, pędzącą tylko siła inercji bezwładną machina jaką jest Urząd Miejski. No chyba, że zrobi też pan tam daleko idące przmeblowanie - tak aby w końcu jego struktura a co najważniejsze realizatorzy pana polityki - czyli dyrektorzy - odpowiadali pana zamierzeniom.
      Ankieta dla forumowiczów: podpowiedzmy nowemu prezydentowi komu wg. nas powinien podziekowac?
      • player-1 oby tylko ten Nitras się nie pałętał po gabinetach 05.12.06, 22:49
        będzie dobrze!
        czuje to, że będzie dobrze!
        oby tylko ten Nitras się nie pałętał po gabinetach prezydenta i zastępców, bo
        wtedy będzie lipa, a lipy to my nie chcemy!
        chcemy zmian, ale nie na Nitrasa i jego kolesi!
        • Gość: spokojnie Re: oby tylko ten Nitras się nie pałętał po gabin IP: *.centertel.pl 06.12.06, 00:54
          Były wybory, szli razem w kampani, Krzystek wygrał jest prezydentem, Nitras
          jest posłem po jego przewodnictwem PO w radzie jest 15 radnych oboje są wygrani
          i zajmują się swoimi sprawami w Szczecinie i warszawie. Po co to biadolenie
          ciągłe... kampania się skończyła.
      • Gość: kolo Re: Krzystek: Nie mam wyjścia, musi mi się udać IP: 217.153.6.* 05.12.06, 23:44
        proponuje rozpizyc ten tzw wydział strategii i promocji, bo jaka byla straregia
        i promocja szczecina to kazdy widzial
      • Gość: Gosc02 Re: Krzystek: Nie mam wyjścia, musi mi się udać IP: *.aster.pl 06.12.06, 14:46
        Masojciowa ma doswiadczenie, bo zajmuje sie oswiata w UM juz pare ladnych lat.
        Chyba tylko z zazdrosci mozna kwestionowac jej przygotowanie.
    • malwinka1979 Krzystek: Nie mam wyjścia, musi mi się udać 05.12.06, 22:52
      Proponuje zacząc od 2 panów, których przyniósł w teczce do urzedu Czesny tj.
      pana od Sportu, byłego asystenta Czesnego pana PRACZA
      oraz protegowanego Czesnego pana PUNDYKA

• Gość: kiekrz Re: Krzystek: Nie mam wyjścia, musi mi się udać IP: *.icpnet.pl 05.12.06, 23:25
        Dutkiewicz pisze się przez t a nie d
        • Gość: egzegeza Między słowami czyli zagubione w autoryzacji IP: *.chello.pl 06.12.06, 00:10
          P.Krzystek: "- To miło, że poseł Zaremba ma o mnie dobre zdanie, natomiast
          myślę, że w historii Szczecina było kilku dobrych prezydentów. Nie sądzę, żebym
          był jedynym, który ma coś dobrego do zaoferowania. Ja np. kadencji Bartłomieja
          Sochańskiego nie oceniam źle. Z kolei w III kadencji niewiele się zdarzyło, bo w
          tym czasie było aż trzech prezydentów (Koćmiel, Jurczyk, Runowicz - przyp.
          red.). Trudno im było zrealizować jakikolwiek program. Natomiast ostatnie lata
          to okres zastoju. Prezydent nie miał wsparcia w radzie. Prawdą jest też, że nie
          miał pomysłów."

W swojej wyliczance P.Krzystek pominął jednego z prezydentów po r. 89 - Wł.
          Lisewskiego, u którego - już jako wojewody - był później dyrektorem gabinetu.
          Innymi słowy - prezydenturę Lisewskiego pominął milczeniem. Czyżby źle ją oceniał?

I jeszcze: "Natomiast ostatnie lata to okres zastoju. Prezydent nie miał
          wsparcia w radzie."

Cieszę się, że nowy prezydent zaznaczył, że radni SLD sprzeciwiali się polityce
          Jurczyka.

"Zostałem zaproszony do postępowania kwalifikacyjnego na stanowisko wojewody
          jako fachowiec. Z moich nieoficjalnych informacji wynika, że w postępowaniu tym
          zdobyłem więcej punktów niż inni kandydaci. Myślę, że nie zostałem wojewodą ze
          względu na swoją daleko idącą niezależność. (...) Zresztą nie byłbym już na
          pewno wojewodą po zawarciu koalicji: PiS, Samoobrona, LPR. Z całą pewnością
          złożyłbym rezygnację, bo dla mnie udział pana Leppera w rządzie to sytuacja
          niedopuszczalna."

Ciekawe, jak czuł się wojewoda Krupowicz po przeczytaniu tych słów... - jako ten
          z gorzej zdanym "egzaminem na wojewodę", zależny, któremu Lepper w rządzie nie
          przeszkadza...
          • Gość: ja-dy Re: Między słowami czyli zagubione w autoryzacji IP: 83.168.104.* 07.12.06, 10:39
            cyt. "Zostałem zaproszony do postępowania kwalifikacyjnego na stanowisko
            wojewody jako fachowiec." - ciekawe iloma językami włada płynnie Pan Krzystek.
            z tego co wiem nieoficjalnie to żadnym, angielski na poziomie podstawowym. Jak
            taki człowiek mógł zostać dyrektoremw Urzędzie Wojewódzkim gdzie na takim
            stanowisku jest wymóg (jak dla całej służby cywilnej)znajomości języka obcego i
            to raczej zachodniego :)
            Jakoś on mi się nie widzi...
    • Gość: tur Krzystek: Nie mam wyjścia, musi mi się udać IP: *.chello.pl 06.12.06, 07:30
      Przepraszam, ale już rzygać mi się chce, gdy czytam w GW kolejne teksty
      namaszczające p. Krzystka. Ale pewno jest w tym jakiś cel. Od dziś radzę
      obserwować strony reklamowe GW. Spodziewam się wielkiego napływu ogłoszeń z
      magistratu, miejskich spółek, zakładów budżetowych miasta. P. Krzystek niszowej
      gazetce w naszym województwie na pewno da zarobić... Z wdzięczności...
    • amongu Krzystek: Nie mam wyjścia, musi mi się udać 06.12.06, 08:08
      za planowanego sylwestra z orkeistra dętą oraz filmem o sukcesach Maryjana - przewietrzyć wydział kultury! I jeszcze wydział Pormocji - 60 osob nie wiadomo od czego z pania Berlińska - rózwnież wsadzaną przez CZesnego - na czele
    • Gość: joko Krzystek jak Jurczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 08:19
      Podobieństwo Krzystka do Jurczyka
      - jest tak samo bezwolny
      - jest tak samo mało rozgarnięty
      - tak samo wolno myśli
      - tak samo nie umie podejmować decyzji
      - nikt rozsądny nie chce z nim pracować i dać mu swojego nazwiska

• Gość: b588 Panie Krzystek na jakiej podstawie mamy wierzyć IP: *.elektronika-sa.com.pl 06.12.06, 08:50
      że się uda? Jest Pan produktem marketingowym kampanii prowadzonej przez PO,
      która dodatkowo jest na fali i kogo by nie wystawiła ten by uzyskał większość u
      ludności. Ani Pan ani zastępcy nie maja doświadczenia w zarządzaniu dużymi
      jednostkami teraz potrzeba specjalistów ale nie od nereczek ani też kierownika
      sklepu spożywczego. Wygląda Pan na nieco mulastego a Pana zastępcy to żałośni
      amatorzy więc obawiam się że może się nie udać i co wtedy?
    • exman Re: Krzystek: Nie mam wyjścia, musi mi się udać 06.12.06, 08:52
      Czytałem ten artykół i oczom nie wierzyłem, wątpliwości zaczęły mnie nachodzić.
      Jak nowowybrany prezio może mówić, że zorientował się dopiero po wyborach, że
      Szczecin liczy na niego i jak wielka jest to odpwiedzialność ? Co on, z choinki
      się urwał ? Jeszcze kilka takich bon motów tam było...eeech, szkoda słów, żeby
      tylko nie okazał się kolejnym "naiwnym" Małym Księciem...z porfelem pełnym
      moich pieniędzy.
    • Gość: luiza Re: Krzystek: Nie mam wyjścia, musi mi się udać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.06, 09:29
      W wyborach samorządowych Szczecinianie konsekwentnie wybierali program i ludzi
      Platformy. Proszę o tym pamiętać. Zacne to co Pan mówi o działaniach
      koncyliacyjnych w imię dobra miasta. Ale ja i gro moich znajomych oczekuje
      działań. Gwarantem takowych będą dla mnie oczywiście zmiany kadrowe, bo te
      gwarantują zmiany w sposobie podejścia do materii z którą będzie się Pan musiał
      zmierzyć. Zastrzegam - nie jestem członkiem PO, ale oczekiwałam że w Mieście
      pojawią się ludzie reprezentujący tą partię, jej sposób myślenia. I co. Na razie
      jakieś dziwne ruchy. Wszyscy apolityczni a dwóch z PiS-u. Ok. taka jest
      polityka. Ale skąd u Pana pomysł na niejakiego Słokę. Gdybym chciała SLD to na
      nich byłabym głosowała. Jak krypto komuszek ma realizować politykę kadrową
      Urzędu. Czyżby chciał popełnić Pan błąd wymienionego przez siebie B.
      Sochańskiego, który na sekretarza powołał Runowicza. I słono za to zapłacił.
      Przy okazji mam pytanie - czyżby Platforma była takim "nadmuchanym balonem" co
      to niby ma a naprawdę nie dysponuje żadnym zapleczem ludzkim. Wątpię, bo sama
      widzę pośród jej członków wielu (i to bardziej od Pana) doświadczonych
      samorządowców. No chyba, że preferuje Pan zdanie tej części byłej Unii Wolności,
      która zawsze skupiała się dookoła Panów Koćmiela, Szewczuka i Puzyny.
      Przypominam, że ich koncepcje zarządzania miastem był bezpośrednią przyczyną
      dojścia do władzy SLD i NRS-u. Czyli tego wszystkiego, czemu zawsze
      przeciwstawiała się Palatforma i zgromadzony wokół niej szczeciński elektorat.
      Przy okazji, Panie i Panowie Radni PO patrzcie Prezydentowi Krzystkowi na ręce.
      Nie zapominajcie, że za cztery lata wybory. Przypominajcie sobie o tym, kiedy
      bedziecie konstatować kolejne mianowania w Urzędzie, które nie będą miały nic
      wspólnego z PO a będą przez wyborców oceniane jako wasze i wpisane zostaną na
      wasze konta.
      • Gość: pieszy Re: Krzystek: Nie mam wyjścia, musi mi się udać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 09:38
        jest takie powiedzenie: musi to na rusi w polsce jak kto chce. a pan jak chce?
        z urzedasami (bo to pana świat), czy może raczej z ludzmi (ale to dla pana
        wyzwanie). w tej chwili jest już 2:0 dla urzędasów, my przegrywamy (ale kim my
        jesteśmy, my przecież to NIKT

(aha, gdyby co to służę radą, jest wyjscie - dymisja)
    • Gość: TUBYLEC [...] IP: *.hospvd.ch 06.12.06, 09:36
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: as Re: Może panu sie uda wyprowadzić ogrody działkowe IP: 85.219.206.* 06.12.06, 10:09
        z atrakcyjnych dzielnic Szczecina. To skandal i marnotrastwo Szczecina że
        altany stoją w takich miejscach gdzie ziemia jest po 200zł/m.kw. Będą protesty
        działkowców ale tzw milcząca większość bedzie za panem. Druga sprawa to gontyna
        niech pan wreście obali mity że tam ktoś nam postawi aquapark że to mu się
        opłaci , trzeba normalnie sprzedać część gruntów pod komercję i na reszcie
        wybudować aqapark albo prywatnemu sprzedać wszystko i pozwolić aby obok
        aqaparku postawić handel jako sprzedaż wiązana, inaczej nadal będzie to co jest
        albo powstanie to co na pionierze tylko miasto nie zarobi jak trzeba.
    • hexelon Krzystek: Nie mam wyjścia, musi mi się udać 06.12.06, 11:00
      Czytam powyżej, że pierwszy doi zwolnienia niejaki pan Pundyk. To on jeszcze pracuje w Urzedzie?
      Pamietam jak go zatrudniali ze 2 lata temu. Czesny przyszedło obiecał, że bedzei konkurs na dyrektora od funduszy i owszem był tyle, że nie rozstrzygniety. Po jakims czasie pojwaił się protegowany Czesnego Pundyk i go zatrunili.
      Myślałem że już dawno poleciał.
      Mam nadzieje, że nowy prezydent skończy z takimi sytuacjami, w których poukładany tatuś (poprzez Meyera) załatwia synalkowi ciepła posadke.
    • pan_glosny Panie Prezydencie! Liczymy na pana! 06.12.06, 11:11

Panie Prezydencie! Liczymy na pana!
      2/3 głosujących zagłosowało na pana!
      • funny5 Re: Panie Prezydencie! Liczymy na pana! 06.12.06, 13:26
        pan_glosny napisał:

>
        > Panie Prezydencie! Liczymy na pana!
        > 2/3 głosujących zagłosowało na pana!
        > No i 2/3 bedzie zalowac
    • Gość: realista Szczecinianie sami sobie są winni IP: 83.168.96.* 06.12.06, 14:15
      Popadanie w samozachwyt nad Krzystkiem na początku kadencji jest po prostu
      śmieszne. Tak samo zresztą jak skrajna krytyka. On jeszcze nic nie zrobił, ani
      dobrego, ani złego. Trzeba poczekać i rozliczyć jego ekipę w następnych
      wyborach. Zresztą jaki wybór mieliśmy obecnie ? Krzystek, Piechota, Lubińska -
      każdy wart mniej więcej tyle samo. Dlaczego w tym mieście w ogóle nie ma żadnej
      inicjatywy obywatelskiej ? Gdzie byli Szczecinianie na referendum w sprawie
      odwołania Jurczyka ? Tak więc tak samo będzie teraz - idziemy jak owce na wybory
      i na tym koniec. Ważne, że wygrała dobra opcja polityczna, która niekoniecznie
      musi okazać się dobra dla miasta. Za 4 lata ponownie wybierzemy i ponownie
      będziemi mieli to samo. A może tak samemu wziąć się czasem do roboty i nie
      czekać na to co zrobi pan Krzystek, Jurczyk, Kowalski... ?
    • Gość: . Re: Krzystek: Nie mam wyjścia, musi mi się udać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.06, 14:52
      Panie Krzystek i ja na pana głosowałem (no bo co,na Piechotę?} ale spokojniej,
      spokojniej.
    • Gość: fela Urząd Miejski - BIS. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 16:55
      Zapraszam wszystkich na strony:
      1. bip.um.szczecin.pl/showpage?chapter=11065

a tam:

Szczecińskie Przedsiębiorstwo Autobusowe "Klonowica"
      Rada Nadzorcza:
      Ryszard Słoka - Członek,
      Krystyna Szpakowska - Członek,

Port Lotniczy Szczecin-Goleniów Spółka z o.o. Rada Nadzorcza:
      Piotr Krzystek - Członek ( z ramienia Gminy Miasto Szczecin )

Targowiska i Opłaty Lokalne Sp. z o.o.
      ul. Czesława 9, 71-504 Szczecin
      Zarząd:
      Stanisław Szpakowski - Prezes Zarządu

2. bip.um.szczecin.pl/showpage?chapter=11049

Miejski Zakład Obsługi Gospodarczej

ul. Czesława 9, 71-504 Szczecin
      dyrektora jednostki - Ryszard Słoka

Do tego trzeba dodać, że p. Krzystek był Radcą Prawnym u P. Słoki i to że p.
      Szpakowska jest dyrektorem wydziału organizacyjnego (kadry), p. Szpakowski
      dodatkowo Radcą Prawnym u P. Słoki, tak że mamy odpowiedź, że tak naprawdę
      Urzędem Miejskim za p. Jurczyka w zakresie kadrowym kierowały zupełnie inne
      osoby, a które to miały decydujący głos na obsadę stanowisk. Grupa trzymająca
      władzę miałą swoją siedzibę na ul. Czesława. Tak więc p. Słoka otrzymuje
      nagrodę, ża właściwą postawę w zakresie integracji Urzędu BIS oraz aby mógł
      dalej robić, to co robił, dobierał kadry dla urzędu. p. Krzystek musi się
      przecież jakoś podziekować p. Słoce.
    • Gość: Zyga Krzystek: Nie mam wyjścia, musi mi się udać IP: *.globalconnect.pl 06.12.06, 21:32
      Krzystek mówi, że w kontekście Śródodrza powinno się wrócić do dyskusji o
      lokalizacji filharmonii.
      Słusznie. Ja bym jeszcze dodał, ze lokalizacji hali widowiskowo-sportowej
      również. To ma być hala dla wszystkich mieszkańców Szczecina i ulokowanie jej na
      jakichkolwiek peryferiach jest zbyt odległe dla mieszkańców przeciwległych
      peryferii. Jedynie centralne położenie jest słuszne.
      • Gość: muminek Re: Krzystek: Nie mam wyjścia, musi mi się udać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 21:58
        Proponuję rozpocząć konstruktywną decyzję, któa potrwa następne 4 lata czyli
        przez całą kadencję Krzystka
    • kolegaptaka Re: Krzystek: Nie mam wyjścia, musi mi się udać 07.12.06, 15:41
      Panie Krzystek, rzadzenie miastem to nie kampania marketingowa. Stawiam dolary
      przeciw orzechom, że z tą ekipą ma Pan i nasze miasto kolejne cztery lata "w
      plecy". Życzliwość mediów kiedyś się skończy a Pańskie decyzje personalne
      świadczą o tym, że albo bał się prawdziwych specjalistów w swoim otoczeniu,
      albo tacy specjaliści odmówili współpracy z Panem. Trwoni Pan kapitał zaufania,
      którym obdarzyli Pana wyborcy.
      • Gość: majacy mieszkanie Re: Krzystek: Nie mam wyjścia, musi mi się udać IP: *.system.szczecin.pl 08.12.06, 09:34
        Panie Krzystek-powiedzial pan,ze "zaluje " wziecia mieszkania od
        wojewody...Przeciez moze pan naprawic swoj blad i np.kupic mieszkanie
        wychowankowi domu dziecka.Pana stac na wydatek nawet 150 tys. -mieszkanko
        dwupokojowe by dzieciak mial.Mialby u mnie pan glos za 4 lata...
        • Gość: ep Re: Krzystek: Nie mam wyjścia, musi mi się udać IP: *.szczecin.net.unizeto.pl 08.12.06, 11:59
          Z tą ekipą nie mamy szans na poprawę w Szczecinie
          • Gość: MenEL Re: Krzystek: Nie mam wyjścia, musi mi się udać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 17:29
            Z taką ekipą?

Gość portalu: fela napisał(a):

> Szczecińskie Przedsiębiorstwo Autobusowe "Klonowica"
            > Rada Nadzorcza:
            > Ryszard Słoka - Członek,
            > Krystyna Szpakowska - Członek,
            >
            > Port Lotniczy Szczecin-Goleniów Spółka z o.o. Rada Nadzorcza:
            > Piotr Krzystek - Członek ( z ramienia Gminy Miasto Szczecin )
            >
            > Targowiska i Opłaty Lokalne Sp. z o.o.
            > Stanisław Szpakowski - Prezes Zarządu
            >
            > Miejski Zakład Obsługi Gospodarczej
            > dyrektora jednostki - Ryszard Słoka
            >
            > Do tego trzeba dodać, że p. Krzystek był Radcą Prawnym u P. Słoki i to że p.
            > Szpakowska jest dyrektorem wydziału organizacyjnego (kadry), p. Szpakowski
            > dodatkowo Radcą Prawnym u P. Słoki, tak że mamy odpowiedź, że tak naprawdę
            > Urzędem Miejskim ...

Temat: kariera słoki w szczecinie
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=53418058&v=2&s=0
            • Gość: Czytelnik Re: Krzystek: Nie mam wyjścia, musi mi się udać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 19:16
              Słoka za Roszkowskiego w Szczecinie
              Nowy sekretarz

Szczecin ma nowego sekretarza miasta. Na wniosek prezydenta radni odwołali Bohdana Roszkowskiego i powołali na jego miejsce Ryszarda Słokę.
              - Po pierwszych analizach funkcjonowania Urzędu Miejskiego nie ma wątpliwości, że potrzebne są zmiany - uzasadniał prezydent Szczecina Piotr Krzystek. - Pewne oczekiwania ma zarówno nowa Rada Miasta, jak i mieszkańcy. Musimy podjąć działania, które pozwolą nadać miastu impetu, zrealizować przyjęte cele. Urząd Miejski musi działać przejrzyście, jak dobra firma. Pracuje tu ponad 1000 osób. Dążymy do jasnego podziału kompetencji i wyraźnego określenia roli poszczególnych wydziałów czy jednostek. Zmiana na stanowisku sekretarza wydaje się właściwa.
              Bohdan Roszkowski, który sekretarzem miasta był przez ostatnie 3 lata, nie był zaskoczony.
              - Sekretarzem się bywa - stwierdził krótko. - Dziękuję wszystkim, z którym miałem okazję współpracować. Przyjmuję tę decyzję ze spokojem i pokorą. Powiem tylko, że przez te 3 lata nie było łatwo.
              Wiadomo już, że Roszkowski nie pozostanie w strukturach UM. Być może znajdzie zatrudnienie w którejś z miejskich spółek lub jednostek. Ale - jak zapewnił prezydent Krzystek - żadne decyzje w tej sprawie jeszcze nie zostały podjęte.
              Nowy sekretarz miasta - Ryszard Słoka - ma 46 lat. Ostatnio był dyrektorem Miejskiego Zakładu Obsługi Gospodarczej. Ukończył Szkołę Oficerską Wojsk Rakietowych i Artylerii oraz Polsko-Amerykańską Szkołę Biznesu w Nowym Sączu.
              ToT
              (ToT)
              • Gość: Ciekawski Re: Krzystek: Nie mam wyjścia, musi mi się udać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 20:18
                kariera słoki w szczecinie
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=53418058&v=2&s=0
                Oczekuję wyjaśnień, zaprzeczeń lub potwierdzenia faktów.

• Gość: Kac Re: Krzystek: Nie mam wyjścia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 20:24
      A jak się miewa moja Kasia w ZBiLK?
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=16274408&v=2&s=0
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka