Gość: ararat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 00:59 Jakis dupek posądza szczecinskie galerie o rasizm? o moze nie ma czego wystawiac? Po co metal ma udawac draperie? Jak tak gada jak rzeż, to watpie czy go jaka galeria wystawi... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ararat Re: Rzeźby w barze Extra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 01:05 A poza tym w barze Extra byla już raz wystawa - fotografii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Pyra Re: Rzeźby w barze Extra IP: *.chello.pl 16.12.06, 14:41 Proponuję najpierw wystawę zobaczyć i porozmawiać z autorami zanim nazwiesz ich "dupkami". Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ararat Re: Rzeźby w barze Extra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 18:07 Wlasnie przeczytalem rozmowe z autorem. No jesli on nie jest dupkiem, to chyba dziennikarz. Co jest równie prawdopodobne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zedq szczecinska zyczliwosc IP: 89.100.173.* 17.12.06, 06:21 to sie juz robi znane na cala polske. gratulacje panowie i panie, wyzywajcie ludzi bez podstaw dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ararat Re: szczecinska zyczliwosc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.06, 16:03 Oskarzenie galerzystow szczecińskich o nacjonalizm robie sie głosne na cała Polskę? w takim razie to autentyczny dupek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike Re: szczecinska zyczliwosc IP: *.teleton.pl 19.12.06, 16:15 Gdzie ty masz cos w artykule o rasiźmie lub nacjonaliźmie?? Jest jedynie napisane o braku przychylnosci dla artystów spoza glownego szczecinskiego nurtu i to wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ararat Re: szczecinska zyczliwosc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.06, 16:54 "W sobotę odbędzie się tam wernisaż rzeźb artystów z kręgu kultury ormiańskiej - Artavazda Grigoriana, Karen Grigorian oraz Tadeusza Stępniewskiego. (...) Galerie szczecińskie nie są tak przychylne twórcom spoza głównego szczecińskiego nurtu, z racji pochodzenia." Chyba wszytsko jasne? Gdyby ten tekscik potraktowac powaznie, to tam sa same głupstwa. Np że rzeźba potrzebuje specjalnego miejsca. A malarstwo to niby nie? własnie rzeżbę wystawiac latwiej, bo ona sama organizuje przestrzen a dla obrazu trzeba ja przygotowac. Tłumaczenie, dlaczego metal, jest tez idiotyczne. No to co z tego że metal moze nasladowac draperie? a po co nasladowac draperie? skąd ten facet przyjechal? z jakiegoś reliktu socrealistycznej pedagogiki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxtoja Re: Rzeźby w barze Extra IP: *.chello.pl 17.12.06, 13:00 może i dupek tylko niestety on ma rację, a z ciebie jest widocznie piesek ogrodnika, bo widzisz tylko pana a dalej nic. Niestety nawet amatorom trudno jest przebić tą izolację wystawiania swoich prac, tylko ładnie sie pisze w programach np. XII Muz, ale tylko dla miasta, bo w praktyce jest inaczej, chociażby proszę mamy tutaj przykład. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ararat Re: Rzeźby w barze Extra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.06, 16:02 No prosze, uprzejmosc za uprzejmosc, ale mniejsza z tym. Nie bardzo cie rozumiem. Oczywiscie za amatorom trudno się dostac do galerii, bo to kwestia poziomu. O ile wiem, w Szczcinie oprocz XIII Muz sa jeszcze galerie związkowe i kilka autorskich, w tym prywatnych. Jest tez klub Storrady. Dzisiaj chyba otwieraja tam wystawe jakiegos Japończyka. Do samych XIII Muz nietrudno sie dostac, bo tam poziomu nie trzymaja zadnego. Wydaje sie więc, że bajki opowiadasz. Ja tam nie wierze, zeby ten autor naprawde rozmawail ze wszytskimi. A juz zarzucanie srodowisku sztuki w Szczecinie nacjonalistycznych uprzedeń, to chwyt ponizej pasa. Raczej reklamowy, cudzym kosztem. Dlatego nazwalem go dupkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxtoja Re: Rzeźby w barze Extra IP: *.chello.pl 17.12.06, 16:17 niestety mówię to z praktyki, a XIII muz ma to w programie, a tego nie wykonuje, niektórzy amatorzy malują lepiej niż artyści po ASP, np Włosiński Maciej choć tylko po architekturze. Całe szczęście, że tą barierę można obejść. Ale środowisko nie jest zintegrowane, chociażby zawiść wobec Tarabickiego. Może to dawne czasy, ale widocznie nic sie nie zmieniło. Może powiesz co drgnęło w środowisku, klub Storrady też swoich pokazuje, ogrodzili sie niedokończonym płotem, a jak go dokończą to chyba zabiorą przejście na schodki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ararat Re: Rzeźby w barze Extra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.06, 17:27 Kazdy "swoj" kiedys był obcy. Kazdy musi sie na początku starac, zeby wejsc do takiego "kółka", albo stworzyć własne. Moim zdaniem to nieuczciwe zaczynac tworzenie go od oskarzeń innych o niskie pobudki; To brzmi tak: "ja jestem swietny, ale te szowinistyczne ch..... nie chca mnie pokazwyać, mimo ze wiedzą ze jestem dobry, i dlatego ja, biedulek jeden, musze robic wystawe w barze Extra"; No i co z tego że w barze extra? widzialem zdjecie w gazecie, mysle ze to miejsce w sam raz; widzialem tam też fotografie. Nie wiem czy XIII Muz ma jakis program (wątpię sądząc po tym co robią) ale programy to nie sa dokumenty o mocy prawnej; Wazny jest statut. Co maja tam napisane? ze nie wolno im wystawiac Ormian? Odpowiedz Link Zgłoś
xxtoja Re: Rzeźby w barze Extra 18.12.06, 23:10 no widzisz, chcieli to i otworzyli nawet w tym Ekstra Barze. Teraz jest trochę inaczej niż kiedyś, można ominąć te zamknięte wnętrza przed amatorami. Ale no i tak nie przekonasz mnie, że te środowisko jest same w sobie zasklepione, podobnie amatorzy co wystawiaja na dziedzińcu Zamku. Fakt samemu trza to przejść i masz rację w tym, po prostu działać, a nie narzekać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ararat Re: Rzeźby w barze Extra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.06, 18:45 Jane ze jest inaczej niz kiedys, nie ma glownego urzedy kontroli prasy i widowisk, nikt nie tłumi inicjatywy prywatnej, nie ma prawa ktore pozwala wystzwiac tylko "artystow z dyplomami", czy członkow ZPAP. Dlatego wstyd narzekac, i coś bredzic że inni nie pozwalają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzeźbiarka myśli Re: Rzeźby w barze Extra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.06, 18:28 a szto znaczit Maćko Włos "tylko po architekturze" architektura wam się nie podobuje ??? a wy, po jakich znaczących uczelniach, a..a..ah ? może po jakichś z Kazachstanu - też mogą być. Majestro Andreas M. (kiedyś było mu Andrze) Też jest absolwentem szczecińskiej, znaczącej uczelni. Odpowiedz Link Zgłoś