Dodaj do ulubionych

Radio Szczecin a wiatr

19.01.07, 02:24
Już teraz wiem o co chodzi tym wszystkim pieniaczom, którzy atakują radio
szczecin. Godzina 23:30 zaczyna wiać, że mi prawie okna wylatują, patrze leci
w kierunku mojego bloku wielka reklama. Za chwilę słyszę syreny. Jest straż
pożarna. Z drugiej strony bloku widzę też niebieskie światełka. Włączyłem
więc radio aby posłuchać co się dzieje w mieście co spadło a co urwało.
Czekam do północy. Jakiś kolo się przedstawia i zaprasza na wiadomości. I co
słyszę ??????????? Takie miętolenie o tym, że będzie wiać, że synoptycy to
czy tamto. Zero konkretów. NIC!!!! Za oknem zgasły latarnie uliczne - myślę
sobie robi się coraz ciekawiej. Siedzę przy oknie i tak obserwuję tu coś leci
tam coś leci, nagle drzewo się obaliło. Włączam TVN 24. Tam informacje,
migawki ale z kraju. Na pasku widzę informacje, że w Szczecinie na jakąś
stację beznyznową spadło drzewo, ewakuowano ludzi z pobliskiego budynku bo
może wybuchnąć. Myślę sobie włącze jeszcze raz Radio Szczecin - może już mają
jakieś informacje. Zbliża się godzina 1:00 a tam muzyka i nic więcej!!!!
Pewnie coś rano dopiero powiedzą. Ludzie!!!!!!!!!! Żeby w taką noc, gdy
zapowiadano wiatr nie można nam było informacji przekazać???? To ma być nasze
radio lokalne ? W dupe z takim radiem.
Obserwuj wątek
    • Gość: andreas Re: Radio Szczecin a wiatr IP: 217.116.110.* 19.01.07, 02:45
      może dziennikarze perzychodza później, znaczy rano,
      a w nocy jest tylko DJ, czyli muzyk...
      daj ludziom spac!

Nawet wichura ominęła Szczecin,
      jak wszyscy inwestorzy... ;-)
      • Gość: wicherek Re: Radio Szczecin a wiatr IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.07, 03:13
        Jak ominela jak pradu nie bylo w polowie miasta!!!
        • exman Re: Radio Szczecin a wiatr 19.01.07, 07:28
          Ominęła właśnie dlatego, że ciemno było. To przecież proste jak myśl Lenina.
          • Gość: as Re: brawo TVP 3 dobre relacje w tym ze Szczecina IP: 62.233.145.* 19.01.07, 07:47
            • pukiel24 Re: brawo TVP 3 dobre relacje w tym ze Szczecina 19.01.07, 08:15
              A wejdź sobie stronę internetową Radia w tej chwili - masz informacje
              pt "Zapowiada się bardzo wietrzna noc" :) a także "Świnoujście czeka na
              wichurę " Jest 8:15. Może trzeba pojechać i ich obudzić tam na
              Niedziałkowskiego albo na redakcję jakieś drzewo spadło. Niech ktoś zobaczy kto
              blisko mieszka czy z nimi wszystko ok :) Tak swoją drogą to kpina, żeby lokalne
              radio nie miało takich informacji na stronie. Ja słucham "Złotych" i są od rana
              informacje, gdzie co i jak. Polecam.
              • gajossss Re: brawo TVP 3 dobre relacje w tym ze Szczecina 19.01.07, 08:34
                Nie czepiaj się Radia !!!! Już zaczęli wrzucać informacje. O 8:34 pojawiła się
                taka "Hey zagra dziś w Słowianinie " i to jest coś pozytywnego. Radio nie chce
                martwić ludzi tym co zle. Radio się bawi, zaprasza na koncert. Co bedzie pisać
                o jakimś zefirku o którym wszyscy piszą :)
            • Gość: Galoty as IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 20:46
              Zgadzam się z Tobą. Mimo wpadek (oby na szczęście) to ta nowa Kronika i mnogość
              informacji ze szczecina wprowadzone za Lichoty zaczynają mnie się podobać.
    • Gość: Arek_B Re: Radio Szczecin a wiatr IP: *.chello.pl 19.01.07, 17:12
      Tak sobie pisze tu i owdzie. Raz jednemu dowale, raz drugiemu. No ale jakos
      ciagle czuje sie smutnyy. Pomozcie ! Komu jeszcze na tym forum mam dowalic,
      zebym poczul sie wreszcie szczesliwy i dowartosciowany ???
      • Gość: wojtek Re: Radio Szczecin a wiatr IP: 195.205.63.* 19.01.07, 17:36
        no to w końcu nie tvn24, czy radio w warszawie ;-) ale w dzień nie było już tak
        źle. a a propos mediów i wichury to fajne zdjęcia widziałem na stronie Mojego
        Miasta - mmszczecin.pl - najbardziej rozwaliła mnie chyba ta kopuła co z
        kościoła odleciała, nieźle wiało... :)
      • smutnyy Re: Radio Szczecin a wiatr 19.01.07, 19:40
        Gość portalu: Arek_B napisał(a):

> Tak sobie pisze tu i owdzie. Raz jednemu dowale, raz drugiemu. No ale jakos
        > ciagle czuje sie smutnyy. Pomozcie ! Komu jeszcze na tym forum mam dowalic,
        > zebym poczul sie wreszcie szczesliwy i dowartosciowany ???

Jeżeli to aluzja do mojego postu to przyznam, że jestem zaskoczony. Rozumiem,
        że być może pracujesz w radiu i nie podoba Ci się to co napisałem ale nie
        odbieraj mi prawa do napisania kilku zdań - zwłaszcza, że chyba mam rację.
        Nawet jeżeli ta racja jest dla Ciebie bolesna. Jednym z zadań radia jest
        informowanie a w sytuacjach kryzysowych radio powinno chyba nawet ostrzegać.
        Tak mi się wydaje. A we wspomnianym przypadku chyba ktoś lekko zapomniał o
        obowiązku publicznego nadawcy.
    • kresen Re: Radio Szczecin a wiatr 19.01.07, 21:35
      Jeynie Radio TOK FM do godz.1.00 informowalo co dzieje sie w kraju ,bo słuchacze
      w tym m.innymi ze Szczecina dzwonili.
      • Gość: malutki Re: Radio Szczecin a wiatr IP: *.warzymice.net 20.01.07, 15:56
        Tok FM i Radio Zlote Przeboje relacjonowaly huragan w swoich serwisach juz od
        21.00. Widocznie to sa jedyne dwie lokalne stacje w miescie, ktorym zalezy na
        szczecinskim sluchaczu. Zeby bylo smieszniej dla obu stacji relacjonowala ta
        sama dziennikarka.
        • sluchaczradia Re: Radio Szczecin a wiatr 21.01.07, 02:11
          Tak. Ma na imię Emilia. Bardzo dobra dziennikarka. Ambitna. Pracy się nie
          obawia - to słychać na antenie. Robi to z pasją. Wystarczy posłuchać. Ja mam
          takie odczucie. Lubię jej słuchać. Kiedyś słuchałem Radia Szczecin - ale
          przestałem. Poziom informacji poleciał na łeb na szyję. Kiedyś radio mnie
          zaskakiwało informacjami. Teraz zazwyczaj słyszę to co dzień wcześniej czytałem
          w gazecie. To chyba nie o to chodzi. To było kiedyś dobre radio. Ale dobrze, że
          są Złote Przeboje. Tam jest wszystko - pewnie też mają mniej kasy ale wszystko
          ogarniają. Nie wiem za co bierze kasę człowiek, który odpowiada za informacje w
          Radiu Szczecin.
          • Gość: malutki Re: Radio Szczecin a wiatr IP: *.warzymice.net 21.01.07, 21:47
            Ta, ktorej ja słuchałem miała na imię Agnieszka :).
    • piotr33k2 Re: Radio Szczecin a wiatr -darmozjady i nieroby! 21.01.07, 23:49
      to prawda z tym lokalnym radiem, w tą churaganową noc zamiast komunikatów
      ostrzezeń wiadomosci itd itp. oni nadawali tylko głupawą muzyczke jagby nigdy
      nic ,wiem bo byłem w takim miejscu gdzie cały czas miałem prąd i żeby sie
      czegoś dowiedzieć musiałem słychać np. radia tok fm gdzie caly czas ludzie
      dzwonili to wrocławia to ze szczecina to z łodzi i informowali jaka u nich
      jest sytuacja , a u nas w lokalnym państwowym radiu za które płacimy abonament
      maja wszystko i wszystkich w dupie darmozjady i nieroby! co oni sobie myśla że
      odwalą osiem godzin skasuja pare dobrych tysiaków na miesiąc i kołami do góry w
      domku? przecież to jest służba publiczna w takim panstwowym radiu tym bardziej
      w sytuacjach kryzysowych!!!.
      • panwiem Wiem dlaczego tak było :) 22.01.07, 00:07
        piotr33k2 napisał:

> to prawda z tym lokalnym radiem, w tą churaganową noc zamiast komunikatów
        > ostrzezeń wiadomosci itd itp. oni nadawali tylko głupawą muzyczke jagby
        nigdy

A wiecie dlaczego tak było ? Bo nie jest tajemnicą, że w lokalnych radyjkach
        serwisy na żywo są do pewnego czasu. Potem są nagrane. Kiedy wiało to pan
        redaktor siedział już w domu lub leżał z żoną w łóżku. Słyszeliśmy jego głos -
        nagrany :) Informacja była taka niby dopasowana - ale nie przewidzieli, że
        wiatr będzie aż taki silny :) cała prawda całą dobę :):):):)
      • Gość: kalikst Re: Radio Szczecin a wiatr -darmozjady i nieroby! IP: *.bazapartner.pl 22.01.07, 15:00
        hehehe!
        • ingrid24 Re: Radio Szczecin a wiatr -darmozjady i nieroby! 22.01.07, 15:33
          Gość portalu: kalikst napisał(a):

> hehehe!

Tu się nie ma co śmiać. Pora płakać i jełopów co tak rządzą wywalać !!!!
          Huragan zapowiadany od kilku dni zaczyna szaleć a oni serwis nagrany nam
          serwują !!! Dramat!!!
          • piotr33k2 Re: Radio Szczecin a wiatr -darmozjady i nieroby! 22.01.07, 23:44
            do góry!,żeby pseudo-publiczni radiowcy coś zrobili ze swoją pseudo-postawą
            pseudo-publicznego pseudo- państwowego radia, he he.
            • ingrid24 Re: Radio Szczecin a wiatr -darmozjady i nieroby! 22.01.07, 23:49
              piotr33k2 napisał:

> do góry!,żeby pseudo-publiczni radiowcy coś zrobili ze swoją pseudo-postawą
              > pseudo-publicznego pseudo- państwowego radia, he he.

Nic nie zrobią. Bo prezes Soska połamał kręgosłupy. Nie podskoczą. Boją się.
              Miało być lepiej. Miało być inaczej. Tymczasem prezio powiela błędy Kosiora.
              Tak mówi się na mieście.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka