Dodaj do ulubionych

Coraz więcej pytań w sprawie Marty M.

IP: *.chello.pl 06.02.07, 01:26
Grubo! Ja nie lubię wchodzić nawet na prom w zimę, kto wydaje pozwolenie na
pływanie w styczniu, Ta Pogoń to też szemrane towarzystwo, koledzy się z
tamtąd przeniesli do innych klubów.
Na dziewczynie dokonali linczu.
Obserwuj wątek
    • Gość: andreas ortografia!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.07, 01:55
      "Mieli zdarzyć przed końcem zmiany bosmana..."

chyba "zdążyć", drodzy dziennikarze,
      a gdzie korekta?
      • Gość: Korektor Re: ortografia!!!! IP: *.chello.pl 06.02.07, 08:37
        Korekta? W Poznaniu. Jak cala reszta nie-pisaczy.
        • Gość: andreas Re: ortografia!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.07, 12:37
          i nikt tego nie poprawi - nawet teraz?
          A ciekawe w wydaniu papierowym, jak poszło...?

Panie redaktorze naczelny - prosze poprawic!
      • Gość: asik Re: ortografia!!!! IP: 217.153.5.* 06.02.07, 14:06
        "Nasłuchujący ich przez radio żeglarze z Dąbia słyszeli, że osoby, które są na
        tej łodzi, mówią bełkotliwie i zachowują się tak, jak by pili alkohol."
        jak by?
        osoby pili?
        kto to pisał...
        o "zdarza" już ktoś pisał wcześniej.
        Nikt nie czyta artykułów przed publikacją?...
        To, że temat poważny i niestety sensacyjny, więc atrakcyjny dla gazet nie
        zwalnia od dbania o warsztat... Dobrze mówił Kapuściński- dziennikarze nie dbają
        o język. A jak ludzie czytają tak będą mówić.
        • Gość: mariner Re: ortografia!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.07, 18:22
          Moze troche przyblize temat.Jesli na Astrze bylo radio to prawdopodobnie UHF,
          ktore ma to do siebie ze dziala w tzw "simpleksie" czyli zeby cos powiedziec
          (nadac) trzeba przycisnac przycisk mikrofonu. Z kim oni mieli rozmawiac ?
          Sami ze soba ? z tymi harcerzami ? ze sluzbami portowymi ? Sprawa jest
          tragiczna i niejasna ale ignorancja piszacych o tym porazajaca.
          • Gość: andreas Re: ortografia!!!! IP: *.orange.pl 06.02.07, 18:32
            Mariner tu nie chodzi o technike łącznosci,
            ale o błędy ortograficzne i stylistyczne...
            po prostu napisali nie po polskiemu...
            • Gość: mariner Re: ortografia!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.07, 21:24
              Wiesz, ja tam tez czasem robie bledy, szczegolnie kiedy pisze na klawiaturze.
              Dla mnie bardziej istotna jest ignorancja i brak rzetelnosci pismakow.
            • Gość: joasiasia Re: ortografia!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.07, 22:53
              A ja myślałam ,że chodzi o zaginioną dziewczynę...
              • Gość: andreas Re: ortografia!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.07, 00:06
                tak masz racje, ale chodzi tez o to,
                ze pisze o tym dziennikarz w gazecie...
                robiac błędy ortograficzne i stylistyczne!!!!

I to po prostu przy tej tragedii jest to po prostu...

Każdy robi błedy,
                ale w gazecie jest dziennikarz, sekretarz redakcji i korekta!
                A to swiadczy o poziomie dziennikarzy...

A nadto nawet nie trzyma tekst poziomu technicznego relacji...
                • beatrix13 jaka gazeta,tacy dziennikarze 07.02.07, 00:08

• Gość: joasiasia Re: ortografia!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 10:02
                  To propunuję Ci założyć nowy wątek na ten temat, piękny stylistycznie andreasie.
                  To jest naprawdę tragedia,to co się prawdopodobnie stało z Martą, a Ciebie
                  bardziej oburza brak profesjonalizmu u dziennikarzy.
                  Czekam na nowy temat pt. niski poziom techniczny artykułu nt zaginięcia Marty M
                  Dziennikarze drżyjcie!!!
                  • Gość: mariner Re: ortografia!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.07, 11:08
                    Nie mozesz pojac ze o tragedii nalezy pisac z wiekszym profesjonalizmem i
                    starannoscia niz o psich kupach ?
                    • Gość: joasiasia Re: ortografia!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 11:36
                      Wyobraź sobie, że pojmuję. O wszystkim należy pisać z profesjonalizmem i
                      starannością, nawet o psich kupach. Ale w tym momencie tragedia tej dziewczyny
                      jest ważniejsza.
                      • Gość: mariner Re: ortografia!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.07, 15:19
                        To znaczy ze mozna wyoisywac bzdury i to byle jak ? Od paru dni czytam te same
                        pierdoly pisane przez roznych a tak samo glupich autorow.
                        • Gość: andreas Re: ortografia!!!! IP: 217.116.110.* 07.02.07, 15:30
                          Joasia nie rozumie, ze piszac o czyms
                          robiąc błedy ortograficzne i stylistyczne,
                          a nadto bez starannosci - czyni sie z tragedii parodie!

Wyobraź sobie kogos kto mówi o tragedii budujac smieszne zdania,
                          bez starannosci dziennikarskiej i zrozumienia...
                          Przeciez robi sie z tego parodie po prostu - nie rozumiesz tego!
                          Tak działaja kabarety własnie, to ta sama technika,
                          tylko kabaret robi to swiadomie...

Wybacz, ale nie bede uzupełniał czegos
                          co w wypadku tego dziennikarza i widze Twoim
                          winna dokonac szkoła po prostu...

To jest własnie szacunek do czytelnika i tragedii,
                          którego tu zabrakło!

Naprawde myslisz, ze o tragedii mozna pisac
                          robiąc smieszne błedy i nie trzymajac szacunku do wydarzeń?
                          • Gość: joasiasia Re: ortografia!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 15:57
                            A z tą szkołą w moim wypadku przesadziłeś... Nie mam obowiązku ani potrzeby znać
                            warszatu dziennikarskiego, zajmuję się czymś zupełnie innym.
                            Uwaga nie na miejscu, a przede wszystkim nie ma nic wspólnego z tematem, którym
                            niewątpliwie jest zaginięcie Marty, nie rozmawiamy przecież o szacunku
                            dziennikarza do czytelnika; czytelnicy są różni, i każdy oceni sobie sam. Moje
                            wykształcenie raczej nie ma tu nic do rzeczy,nie ja pisałam ten artykuł.
                            Atakuj dziennikarzy bo masz powód.
                            Jak już wcześniej napisałam można założyć osobny wątek na ten temat.
                            • Gość: andreas Re: ortografia!!!! IP: 217.116.110.* 07.02.07, 16:02
                              wypomniałem Tobie i dziennikarzom
                              brak szacunku do jezyka polskiego...
                              a nie warsztatu dziennikarskiego, jako takiego!
                              Im - robia błedy,
                              Tobie - lekcewazysz je!

Nadto ja wypomniałem błędy wraz z innymi osobami
                              i na tym mozna by skonczyc temat - rzeczywiscie poboczny!
                              Natomiast Ty zrobiłas z tego kilkanascie postów...

Błedy zrobiono - nie ma o czym gadac!

dziekuje!
                              • Gość: joasiasia Re: ortografia!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 16:20
                                Na jakiej podstawie zarzucasz mi brak szacunku do języka polskiego? Na tej, że
                                próbowałam ci wytłumaczyć, że to nie jest wątek o ortografii?
                                Czy ja powiedziałam, że nie popełniono błędów w tym artykule?
                                Nie oczekuję odpowiedzi bo ją znam.
                                Pozdr
                              • Gość: bezalina Re: ortografia!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 19:14
                                przyganiał kocioł..., andreas a gdzie polskie litery, jak chcesz kogoś
                                poprawiać to sam nie daj powodu do uwag, pozdrawiam
                                • Gość: andreas Re: ortografia!!!! IP: 217.116.110.* 07.02.07, 19:20
                                  chyba widzisz różnice miedzy brakiem "ogonków",
                                  a błedami ortograficznymi czynionymi przez dziennikarza w Gazecie!!

Tu jest forÓm, a ja nie jestem dziennikaŻem ktUremu płaca za pisanie!!

Dziekuje prosze, skonczmy,
                                  bo to juz nawet nie jest smieszne!

Zwróciłem uwage na bład ORTOGRAFICZNY w Gazecie,
                                  ktos dorzucił jeszcze stylistyczny,
                                  a to widac nasza wina, ze sie czepiamy....
                                  bo kazdy pisac moze, jak umi!

Miło mi ze w takim powazaniu jest jezyk polski u dziennikarzy POLSKICH
                                  w POLSKICH gazetach, dziekuje...
                                  • Gość: joasiasia Re: ortografia!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 19:32
                                    andreas Ty czytasz chyba tylko swoje posty!
                                    kilkakrotnie napisałam, że również według mnie artykuł jest napisany źle.
                                    a błędy ortograficzne są widoczne i napewno nie tylko Ty je zauważyłeś.
                                    na twoja prośbę kończymy- śmieszne nie było to nawet przez moment
                                    Pozdr
                        • Gość: joasiasia Re: ortografia!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 15:34
                          Przecież napisałam, że nawet o psich kupach należy pisać starannie i
                          profesjonalnie:)
                          Wyraziłam swoje zdanie, że dla mnie ważniejsza jest tragedia tej dziewczyny niż
                          żenujący styl i warsztat dziennkarzy;co do tego nie mam wątpliwości.
                          Przyznaj asi rację, że dziewczyna jest ważniejsza niż tanie pismaki. Ja
                          przyznaję, choć nie czuję się osobą kompetentną do tego typu ocen, że artykuł
                          napisany jest tragicznie- co jest widoczne nawet dla takiego laika w tej materii
                          jak ja.
                          Pozdr
                          • Gość: joasiasia Re: ortografia!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 16:09
                            I podpisuję się pod wypowiedzią mojej imienniczki z g.11.20, mimo tego, że być
                            może zabrakło w niej jednego przecinka:)
      • Gość: andreas bardzo chciałbym przeprosić IP: 217.116.110.* 07.02.07, 19:23
        bardzo przepraszam, że odważyłem sie zwrócic uwage
        na błąd ORTOGRAFICZNY poczyniony przez dziennikarzy w Gazecie!
        Wywołało to burze... oburzenia!

Przepraszam bardzo, moja wina,
        juz nigdy wiecej tego nie uczynie - NIGDY!
        • Gość: joasia Re: bardzo chciałbym przeprosić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 19:37
          Ależ czyń!!! Jak najbardziej! Ale w wątku poświęconym błędom dziennikarzy
          (napewno byłby ciekawy)Ten wątek jest (był?) o zaginionej Marcie.
          Pozdr
          • Gość: andreas Re: bardzo chciałbym przeprosić IP: 217.116.110.* 07.02.07, 19:43
            przepraszam, ale zakładanie osobnego watka
            do kazdego błedu w artykule jest BEZSENSOWNE!

Zwrócenie uwagi ma racje bytu tylko przy tym artykule!

Nadto zrobiłem to tylko dla dobra dziennikarzy i gazety,
            spodziewajac sie, ze mozna to poprawic w wydaniu papierowym!

Tyle...

Niepotrzebnie zrobiłas z tego afere... czy nagonke nawet!
            • Gość: andreas a tak w ogóle IP: 217.116.110.* 07.02.07, 19:56
              i jeszcze jedno piszesz, ze ten watek poswiecony jest tragedii...

To poczytaj sobie ten watek!

ja nie uczestnicze w tym watku "poswieconemu" tragedii Marty,
              bo uwazam, ze zarówno dziennikarze robia z tego tania sensacje,
              jak i wiele osób piszacych w tym watku!

A to ani nie wyjasni sprawy, ani nie jest zadnym "poswieceniem"...
              po prostu niskie pobudki plotkarskie....
              Zarówno ze strony dziennikarzy,
              którym nawet nie chciało sie przyłozyc do tekstu!
              Jak i piszacych tu, którzy tylko plotkuja...

Te artykuły i posty - to zwykłe plotkarstwo!
              Uczynione z tragedii!

To juz lepiej o ortografii - tak uwazam!
              Bo nie uwazam, ze plotkowanie i oplotkowywanie
              jest godnym poswieceniem dla tragedii... :(((
              • Gość: andreas Re: a tak w ogóle IP: 217.116.110.* 07.02.07, 20:03
                wielu szuka tu tylko tego i pisze:
                "Dla mnie to zwykłe morderstwo, chcieli zgwałcić ją w kolejarza, dziewczyna
                walczyła i rzuciła się do wody."

I na pewno nie jest to poswiecone tej tragedii,
                ale po prostu szukanie taniej sensacji i robienie ścieku
                z byc moze - mam nadzieje, ze nie - smierci tej dziewczyny!

Zarowno tekst zostal napisany niechlujnie i sensacyjnie
                i tylko o to chodziło, a nie o zadna tragedie,
                jak i te posty ponizej - tylko sciek bulwarowy!
                • Gość: joasia Re: a tak w ogóle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 20:29
                  Mieliśmy już skończyć:)
                  • Gość: joasia Re: a tak w ogóle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 20:39
                    Ojej! Faktycznie! Można tu poczytać o roślinach, kolei...
                    a jeżeli chcesz andreas to "zlecę" Ci napisanie artykułu do mało popularnego
                    kwartalnika. Mam szkic,mogę opisać Ci (mailem)całą historię, obiecałam skończyć
                    do końca lutego, ale mam teraz dużo zajęć i chyba się nie wyrobię. Tylko nie
                    wiem czy zainteresuje Cię temat- animals:)
                    • Gość: joasisaisaia Re: a tak w ogóle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 20:44
                      Dodam, że bez gaży:)
                  • Gość: andreas Re: a tak w ogóle IP: 217.116.110.* 07.02.07, 20:39
                    przepraszam, ale postanowiłem zerknąc co zbezcześciłem...

To ponizej i te artykuły o tej tragedii
                    słuzą tylko grzebaniu w czyims zyciorysie i wywlekaniu na łamy,
                    nadto widze obrazaniu sie,
                    a niektórzy szukaja jakis sensacyjek podniecajacych...

Niczemu to nie słuzy,
                    no moze policjanci moga liczyc na jakis trop
                    w tym scieku bulwarowym i tyle!

Czołem!

I przepraszam... ze zakłociłem ortografia
                    ta meliniarska atmosferke!
                    • Gość: joasiasia Re: a tak w ogóle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 20:42
                      Meliniarska atmosfera...:D:D:D:D:D
    • Gość: ktos Re: Coraz więcej pytań w sprawie Marty M. IP: *.globalconnect.pl 06.02.07, 02:03
      A o kim mówisz? Jak oskarżasz to powiedz o co i kogo...
      zgaduje glosowales na pisiorki ?
    • Gość: Lehoo Re: Coraz więcej pytań w sprawie Marty M. IP: 212.14.31.* 06.02.07, 10:41
      I całe szczęście, że takie pozwolenia są zbędne. To żeglarz osobiście odpowiada
      za powodzenie rejsu, a nie urzędnik.
    • Gość: Lehoo Re: Coraz więcej pytań w sprawie Marty M. IP: 212.14.31.* 06.02.07, 10:41
      I całe szczęście, że takie pozwolenia są zbędne. To żeglarz osobiście odpowiada
      za powodzenie rejsu, a nie urzędnik.
    • Gość: ziemniak Re: Coraz więcej pytań w sprawie Marty M. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.07, 10:43
      Całe to szczecińskie środowisko żeglarskie to jedno wielkie szemrane towarzycho.
      I bez znaczenia gdzie się zrzeszyli, ranking zależne są od barwy politycznej i
      od warunku kto z kim się przyjaźni. Najgorzej jednak jest chyba w HOM-e.
      Wspólnym mianownikiem dla tych "pożal się Boże" klubików, pozostaje wspólne
      rwanie kasy od miasta, trwanie prezesików na nikomu niepotrzebnych stałkach oraz
      chlanie gorzały.
      • Gość: hexa Re: Coraz więcej pytań w sprawie Marty M. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.07, 19:36
        Gość portalu: ziemniak napisał(a):

> Całe to szczecińskie środowisko żeglarskie to jedno wielkie szemrane
        towarzycho
        Wypraszam sobie takie teksty, w kazdym środowisku są mniej lub bardziej
        szemrane osobniki, ale nie wolno generalizować bo jest to krzywdzące dla
        większości. Ale ziemniak chyba niestety jest zazdrosnym BURAKIEM, też bulwa!!!
        Ja przynajmniej jak nie mam co robić to zawsze mogę pożeglować...
        • Gość: empe42 Re: Coraz więcej pytań w sprawie Marty M. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.07, 21:26
          Od kiedy to burak jest bulwą????????
          • Gość: hexa Re: Coraz więcej pytań w sprawie Marty M. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.07, 22:09
            Gość portalu: empe42 napisał(a):

> Od kiedy to burak jest bulwą????????

encyklopedia.interia.pl/haslo?hid=135958
          • Gość: empe42 Re: Coraz więcej pytań w sprawie Marty M. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 12:48
            U niektórych roślin korzenie palowe grubieją silnie w swej górnej części, gdzie
            gromadzą materiały zapasowe, jako korzenie spichrzowe, jak n. u marchwi,
            buraka. Korzenie spichrzowe są zwykle połączone ze zgrubiałą łodygą
            podliścieniową w jednolity organ spichrzowy.

Korzenie przybyszowe, występują przede wszystkim na podziemnych kłączach i mają
            duże znaczenie dla rozmnażania wegetatywnego roślin. U niektórych roślin
            wypełniają się materiałami zapasowymi, tworząc bulwy korzeniowe. Co innego więc
            bulwa, a co innego korzeń spichrzowy.
            Burak nie ma podziemnych kłączy, nie wytwarza więc bulw.
            Internetowe encyklopedie nie są zbyt wiarygodne, lepiej zajrzeć do dobrej
            książki. Pozdrawiam serdecznie.
        • Gość: ziemniak Re: Coraz więcej pytań w sprawie Marty M. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.07, 08:17
          Tylko co zrobić gdy większość składu tego towarzycha jest właśnie mocno
          szemrana. To co, minimalizować ? Normalni już dawno odeszli. Zostali właśnie
          tacy i to oni dyktują normę. Czy zawsze musi zdarzyć się coś okropnie strasznego
          i wówczas wychodzi jakie to środowisko. Ochlejstwo żeglarzy (poza nielicznymi
          wyjątkami - tzw. potwierdzającymi regułę) to standard. Przypominam "pijany obóz
          HOM-u". Najgorsze, że nikt po takich zdarzeniach nie wyciąga żadnych wniosków,
          nie wspominając konsekwencji. Pozostaje nam głęboko ufać, że zaginiona
          dziewczyna wróci do domu cała i zdrowa.
          • Gość: hexa Re: Coraz więcej pytań w sprawie Marty M. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 09:06
            To może wytłumacz co według Ciebie znaczy "szemrane towarzystwo" bo według mnie
            oznacza to ludzi o podejrzanej reputacji w domysle przestępców, a ja, ani moi
            znajomi żeglarze do takich nie należą. Jeżeli jest tak jak piszesz to zgłoś do
            prokuratury,że w HOM działa grupa przestępcza!!! Na marginesie nie jestem z tej
            przystani tylko z AZS.
            • Gość: hexa Re: Coraz więcej pytań w sprawie Marty M. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 09:20
              I na zakończenie szemranego tematu, ten wątek dotyczy tragedii na wodzie, a nie
              ocenie moralności jakiejś grupy ludzi. Jeśli chcesz wypowiadać się na ten temat
              to załóż nowy temat np. Przekrój społeczny środowiska żeglarskiego Szczecina
              ze szczególnym uwzględnieniem "szemrania"
              • Gość: ziemniak Re: Coraz więcej pytań w sprawie Marty M. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.07, 10:25
                Ludzka głupota nie zna granic. Określenie, którym się posłóżyłem oraz przykład
                który podałem odnosi się do tego o czy ty także piszesz. Z "szemrania",
                indolencji, braku kompetencji wywodzi się brak odpowiedzialności oraz brak norm,
                które bezwzględnie winny być przestrzegane i to zwłaszcza w trakcie uprawniania
                tego przepięknego sportu. A tak swoją drogą mam ndzieję, że prokurator w ramach
                tego śledztwa rozwinie je w wielowątkowe i zbada także wszystkie aspekty
                funkcjonowania jachtingu w Szczecinie.
                • Gość: hexa Re: Coraz więcej pytań w sprawie Marty M. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 10:36
                  no cóż słownik języka polskiego mówi co innego ale skoro ty się POSŁÓGUJESZ
                  innym polskim sjp.pwn.pl/haslo.php?id=2526450
    • Gość: otak2 Re: Coraz więcej pytań w sprawie Marty M. IP: *.ambient.com.pl 06.02.07, 12:34
      dzwońmy po Kapitana Żbika... on zawsze rozwiązywał takie sprawy. Dobry materiał
      na kolejne części :D a tak na poważnie, grubo!
    • Gość: BBB Re: Coraz więcej pytań w sprawie Marty M. IP: *.szczecin.mm.pl 06.02.07, 13:47
      Chciałbym aby się odnalazła żywa i zdrowa, a jeżeli nie to mam nadzieję, że nie
      będzie to kolejna nie wyjaśniona sprawa a winni poniosą jak najsurowsze
      konsekwencje. I mam nadzieję, że ta tragedia nie pozostanie bez echa i w końcu
      zrobi się wszystko aby w przyszłości coś takiego nie miało miejsca.
      Bardzo współczuję Jej Rodzicom i znajomym.
      • Gość: Ola Re: Coraz więcej pytań w sprawie Marty M. IP: 80.50.2.* 06.02.07, 14:29
        Ja tez pomimo wszystko wierze ze Marta zyje - trzeba miec nadzieje do konca...
        I coraz mniej wiarygodnie brzmia dla mnie wyjasnienia kapitana i jego
        towarzysza.
        Jak mozna mowic ze sie kogos lubilo i kompletnie nic nie robic?!
    • Gość: laredo Coraz więcej pytań w sprawie Marty M. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.07, 15:08
      dlaczego bosman dopuscil do wyjscia jachtu bez zarejestrowania zalogi
      wyplywajacej na jachcie, a jesli nie zrobil tego na wyjsciu, to powinien to
      zrobic po zawinieciu (z zapisaniem nazwisk/a osób schodzących z jachtu) czyli -
      niedopełnienie obowiązków służbowych
    • Gość: molos Coraz więcej pytań w sprawie Marty M. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.07, 15:57
      miałem niedawno "przyjemność" uczestniczyć w 40 urodzinach pewnego
      szczecińskiego biznesmena; właściciel jachtu jak i jego brat(osoby
      odpowiedzialne za bezpieczeństwo)zalani w trupa rzygali za burtę, reszta
      biesiadników nie miała bladego pojęcia o żeglarstwie...
      facet oczywiście słynie w mediach jako prawy i sprawiedliwy buddysta
      buachachachaaa :D
      • Gość: mariner Re: Coraz więcej pytań w sprawie Marty M. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.07, 18:24
        byles przy tym i nic ? nie zawiadomiles policji ? To podpada pod paragraf.
        • Gość: ~ Re: Coraz więcej pytań w sprawie Marty M. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.07, 19:01
          Na przystani wszyscy się znali i widzieli że ekipa tego konkretnego jachtu jest
          narąbana; byłem przekonany, że gdyby to było zakazane, ktoś by zareagował...
          • Gość: mariner Re: Coraz więcej pytań w sprawie Marty M. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.07, 21:22
            To jest dokladnie to samo co prowadzenie samochodu po pijanemu.
            Zabierasz kluczyki pijanemu koledze ktory chce jechac do domu ?
            • Gość: ~ Re: Coraz więcej pytań w sprawie Marty M. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.07, 22:13
              teraz już wiem;
            • Gość: bazyli Re: Coraz więcej pytań w sprawie Marty M. IP: *.range217-44.btcentralplus.com 07.02.07, 09:54
              jestem związany z żeglarstwem od 1980 roku. świat się zmienia, zmieniają się
              ludzie jak i obyczaje(szkoda starej etykiety jachtowej. Wielką tragedią jest
              zaginięcie dziewczyny, lecz areszt na 3 miesiące jest odpowiednim krokiem w
              stronę wyjaśnienia sprawy. Taka sytuacja zaistniała nie pierwszy raz. Co do
              wypicia piwa czy dwóch, jak brak rozumu i poczucia odpowiedzialności to zakaz
              nic nie zmieni. Środowisko nasze tak się zepsuło po nagłym dopływie
              nowych-bogatych(ci co dłużej uprawiają ten sport to wiedzą o czym piszę)mam
              tylko nadzieję że po latach wrócą zasady i dobre maniery.
              Żeby tylko dziewczyna się znalazła żywa.
              B
              • Gość: asia Re: Coraz więcej pytań w sprawie Marty M. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.07, 11:20
                mam nadzieje Marto ze sie odmajdziesz i wrócisz do Nas cała i zdrowa Modle się
                o to
                • Gość: m Re: Coraz więcej pytań w sprawie Marty M. IP: *.gorzow.mm.pl 08.02.07, 16:24
                  asiu, nie tylko Ty modlisz sie o to, wszyscy jej znajomi z miasta rodzinnego,
                  bardzo przezywaja tą tragedię i wierzą ze się odnajdzie..wszyscy jestesmy w
                  wilekim szoku..
              • Gość: wik Re: Coraz więcej pytań w sprawie Marty M. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 15:30
                ot to! będąc na Mazurach zauważyć można, że żeglarze z prawdziwego zdarzenia sa
                ubrani w koszule flanelowe, a nie białe polówki ;) to ludzie kulturalni, szanują
                przyrodę i ciszę (!)
                • Gość: krytążabką Re: Coraz więcej pytań w sprawie Marty M. IP: *.chello.pl 07.02.07, 18:59
                  Myslałem ,że się dowiem czegoś więcej niż tylko z gazety o tej tragedii , ale
                  andreas celowo
                  zablokował temat swoimi pierdołami, prawdopodobnie był tym trzecim.
                  Dla mnie to zwykłe morderstwo, chcieli zgwałcić ją w kolejarza, dziewczyna
                  walczyła i rzuciła się do wody.
                  • Gość: sopel Re: Coraz więcej pytań w sprawie Marty M. IP: *.dip.t-dialin.net 07.02.07, 20:02
                    nie może być tym trzecim bo jest tak stary ze nawet viagra popita polo-cocta na
                    niego nie działa :-)

• Gość: labatt np. do ....... IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 07.02.07, 20:34
                      Wyobraz sobie,ze masz corke....corka ma na imie Marta....,pewnego dnia nie
                      dzwoni o okreslonej porze do Ciebie,dzien pozniej dzwoni policjant.....Internet
                      to przywilej- nie koniecznosc.....
                • Gość: mariner Re: Coraz więcej pytań w sprawie Marty M. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.07, 23:58
                  Nie szata zdobi czlowieka.Mazury i ich bywalcy nie sa zadna wyrocznia.
                  Flanelowe koszule,bawelniane dresy,kufajki itp byly dobre w czasach kiedy
                  zaczynalem zeglowac(poczatek lat 60-tych).Nie kazdy musi ubierac sie w HH,HL
                  czy Musto od stop do glow ale jak cie stac i duzo zeglujesz to uwierz ze warto.
                  Dobrzu narciarze to tacy ktorzy jezdza w butach ze skory na drewnianych nartach
                  w swetrach i ortalionach (:(:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka