Gość: MMMM IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 16.04.03, 22:54 PRYWATNA FIRMA WYŁONIONA W PRZETARGU ZROBIŁA BY TO LEPIEJ SZYBCIEJ I TANIEJ A TAK ZNOWU ZOSTAŁY ZMARNOWANE SPOŁECZNE PIENIĄDZE !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: p Re: Bezrobotni sprzątają miasto IP: *.esafe.com.pl / *.gazeta.pl 17.04.03, 10:58 Za pół roku nabędą prawo do zasiłku dla bezrobotnych , bedziemy płacili z innej kieszeni ( nie miejskiej ) , a może za te pieniądze np. uzbroić działki pod inwestycje ? Aby zatrudnić 100 osób to tylko 5 zakładów po 20 osób. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Bezrobotni sprzątają miasto IP: 212.244.66.* 17.04.03, 13:32 Firmy, które mają podpisane umowy o sprzątanie miasta biorą pieniądze, lokatorzy i właściciele nieruchomości płacą za sprzątanie wokół swoich posesji i jeszcze bezrobotni, to ile nas kosztuje te sprzątanie. A może należy wyegzekwować od tych którzy biorą pieniądze, w końcu pochodzą one z naszych kieszeni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA Re: Bezrobotni sprzątają miasto IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 17.04.03, 14:12 pewnie zrobili by to taniej i lepiej, ale nikt nie mysli o tych co nie mają szansy na jakąkolwiek pracę Odpowiedz Link Zgłoś
panrysio Nie stac nas na to 17.04.03, 14:51 Ja rozumiem tragiczna sytuacje ludzi, bo nie jest wesolo na tym swiecie i sam czuje sie ogromnym szczesciarzem mogac prowadzic zycie jakie prowadze. Ale... Jak juz ktos zauwazyl sprzataniem zajmuja sie odpowiednie firmy, a moze inaczej za sprzatanie sa odpowiedzialne niektore firmy (wypelniaja one obowiazki odpowiedniego organu wladzy terytorialnej). Dlaczego jedynie sa odpowiedzialne? Mysle, ze nie musze odpowiadac na to pytanie, wystarczy sie przejsc po miescie i... spojrzec. Tak, Szczecin jest jednym wielkim (bardzo wielkim?) wysypiskiem smieci i psich kup. Czyja to wina? Tych, ktorzy sa odpowiedzialni za sprzatanie? Nie tylko. Otoz wszystko zaczyna sie od tych ludzi bez wyobrazni, ktorzy do tego sa leniwi i bezmozdzy. Inaczej tego nazwac sie nie da. A mi sie az serce kraje, kiedy widze trawnik pelen kup, po ktorym walaja sie kubeczki po jogurtach i woreczki z tworzyw sztucznych. Takze najpierw na siebie i egzekwujmy od odpowiednich sluzb ich obowiazki. Odpowiedz Link Zgłoś