Dodaj do ulubionych

Najlepsze szkoły podstawowe?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 00:22
Rozpoczyna się elektroniczny nabór do szkół podstawowych. Czy ktoś mógłby
polecić mi szkołę dla mojego dziecka, które przyjeżdża z nami z południa
Polski i ma uczęszczać do I kl.?
Obserwuj wątek
    • Gość: pytek Re: Najlepsze szkoły podstawowe? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.07, 07:18
      robisz dziecku krzywdę
      przywożąc je do Szczecina

to miasto pod rządami PO

to miasto umiera

to miasto i ta władza NIENAWIDZĄ dzieci
    • zanut Re: Najlepsze szkoły podstawowe? 27.02.07, 14:32
      w naszym mieście najlepsze szkoły się likwiduje...
      • kazio.killer Re: Najlepsze szkoły podstawowe? 27.02.07, 14:33
        jedne z najlepszych. Szczecin stanie sie wkrotce juz kompletna wiocha z tramwajami
        • izqa Re: Najlepsze szkoły podstawowe? 27.02.07, 16:01
          unikaj na pewno naszej szkoły na ul. wawrzyniaka. kadra zmienia się co 3-4
          miesiące. podobno niezła jest polsko-amerykańska.

• Gość: sprawiedliwy Re: Najlepsze szkoły podstawowe? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.07, 00:16
        Nie tylko!!!! Bądż obiektywny!
    • ola.drzazga Re: Najlepsze szkoły podstawowe? 27.02.07, 16:24
      Polecam szkołę nr 56 przy ul.Malczewskiego. Nie jest to na pewno szkoła idealna,
      może jest dość sporawa, ale kadra jest fachowa, szkoła jest bezpieczna, byle kto
      nie ma wstępu do szkoły, jest basen.
      • Gość: zainteresowany Re: Najlepsze szkoły podstawowe? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 20:07
        Przyjeżdżam z południa Polski bo Szczecin mi się podoba! Ma swój niepowtarzalny
        urok (zieleń, Przestrzeń, NIE ZAKORKOWANE miasto tak jak np. w Warszawie,
        Poznaniu, Wrocławiu). Po przeczytaniu informacji o szkołach widzę wielu
        sfrustrowanych mieszkańców! Czy wy tylko potraficie narzekać? Dziękuje za odp.
        KONKRETNĄ OLA.DRZAZGA.
        • zanut Re: Najlepsze szkoły podstawowe? 27.02.07, 20:30
          Pomieszkasz to zobaczysz, że w "codziennym użyciu" nasze miasto traci na
          urodzie... przez poczynanie władzy. Prawdą jest jednak, że skoro ludziom nie
          chce się chodzić do urn to tak to potem wygląda. Myślę, że wielu ludzi, dla
          których prezydentura p. Krzystka była wielką nadzieją po ostatnich krokach
          zarządu poczuło wielkie rozczarowanie. Zwłaszcza forsowana przez p. Masojć
          restrukturyzacja oświaty. Obiecała dwunastoletni plan, ale słowa nie
          dotrzymała, za to po raz trzeci chce likwidować te same szkoły. Poczytaj sobie
          różne wątki na tym forum... narzekamy nie dlatego ,że lubimy ale dlatego że źle
          się wokół nas dzieje.
          Jeżeli szukasz szkoły to musisz wziąć pod uwagę dzielnicę, w której zamieszkasz
          a potem zastanowić się ile czasu chcesz poświęcić na ewentualne dowożenie
          dziecka, no i czy interesuje Cię szkoła prywatna, społeczna czy publiczna. Moja
          informacja, że najlepsze się likwiduje dotyczyła m.in. tego, że małe szkoły
          publiczne są likwidowane. Pozostają molochy 500 - 700 dzieci pod jednym dachem.
          Nie określa to oczywiście poziomu nauczania, ale atmosferę anonimowości dzieci
          i możliwą bezkarność rozrabiaków, możliwość nauki na dwie zmiany itd. Podobno
          stołówki szkolne kosztują miasto za dużo więc jest pomysł aby je zlikwidować i
          serwować dzieciom zdrowy lekko chłodny dowożony posiłek.
          SP56, o której tu wspomniano jest w centrum miasta, przy wielkim centrum
          handlowym i ściana oddziela ją tylko od Gimnazjum nr 3, poza tym są tam chyba
          także klasy sportowe. Moje dzieci chodzą do cudownej szkoły nr 21 ale jej już
          we wrześniu nie będzie. Pozdrawiam - przyjeżdżaj, nowi mieszkańcy niosą nową
          nadzieję.
      • dyrgosia Re: Najlepsze szkoły podstawowe? 27.02.07, 20:09
        Sp 51 na Jodłowej, dobra lokalizacja, basen, bezpieczeństwo, dobre wyniki uczniów.
        • Gość: zorientowany Re: Najlepsze szkoły podstawowe? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 23:12
          SP16 doskonałe warunki , dobre wyniki nauczania, szkoła z klasą i promująca
          zdrowie!
          • Gość: ania SP 16 na Chobolanskiej IP: *.ac.tuniv.szczecin.pl 28.02.07, 12:45
            ma wszystko co dzieciom jest potrzebne
    • kasiaz26 Re: Najlepsze szkoły podstawowe? 28.02.07, 12:41
      sory ale jesli chcesz ciagnąć swoje dziecko do takiego miasta jak szczecin,bo
      ci sie podoba-jak piszesz...(bez konentarza).
      Miasto ci sie podoba (sa gusta i guściki...)a,w którym momencie bierzesz pod
      uwagę dobro dziecka?
      Chcesz przywieść swój skarb na zmarnowanie?
      Dokładnie jak ktoś juz napisał-szkoły są likfidowane-te małe oczywiście,które
      tak naprawde chociaż w niewielkim stopniu nauczaja czego pożytecznego-wychowują.
      Teraz w Szczecinie zostają molochy-które nauczają ale agresji!!!!
      Zastanów sie.
      Pomyśl o mniejszych miastach a nawet o wioskach bo tam w brew pozorom poziom
      nauczania jest bardzo wysoki.Nie ma tyle dzieci w jednym miejscu,sa mniej
      zestresowane a nauczyciele maja wiecej czasu dla samych dzieci.
      powodzenia
      • Gość: doradca Re: Najlepsze szkoły podstawowe? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.07, 19:42
        Kasiarz, może pokonasz taką samą drogę tylko ze Szczecina?
      • Gość: misia Re: Najlepsze szkoły podstawowe? IP: 195.81.178.* 26.07.14, 18:16
        Naj lepsza szkoła jakom znam to SP3mówie co chcecie świetna nie durza obiady som dobre a nauczyciel super moja corka idzie do gimnazjum ale przez 6lat była naj lepsza
    • Gość: xxl Re: Najlepsze szkoły podstawowe? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.07, 14:08
      A tak a propo, czy przypadkiem jesli chodzi o szkoły publiczne to nadal nie
      obowiązuje rejonizacja? Pomijając szkoły sportowe, muzyczne itp. Bo jeśli tak
      to do innej się zapisze dziecko tylko w przypadku zgody dyrekcji. A w jakim
      rejonie miasta bedziecie mieszkac może stamtąd ktoś się wypowie.
    • Gość: milusia Re: Najlepsze szkoły podstawowe? IP: 193.109.212.* 28.02.07, 14:36
      Szalency! przestancie!
      zainteresowany nie pyta sie czy dobrze robi, ze przyjezdza do Szczecina!!
      czytajcie pytania
      chodzi o szkole i nic wiecej
      Krytykowac, wydaje sie - latwa sprawa, doradzic - juz nieco trudniej
      • Gość: iwona Re: Najlepsze szkoły podstawowe? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.07, 16:49
        SP 16, mimo, że moloch, prawie 1000 uczniów ( ale podzieleni na 2 oddziały,
        klasy młodsze i starsze ), dużo zajęć pozalekcyjnych, super boisko ( dech
        zapiera jak na warunki publ. oświaty ), kort tenisowy, kręgle, bardzo się bałam
        po złych doświadczeniach w zerówce w " renomowanym " przedszkolu, ale tu moje
        dziecko naprawdę odżyło i świetnie się rozwija, jest jeszcze jeden bardzo ważny
        plus, ale boję się napisać, bo jeszcze Masojć przeczyta i wszystko trafi szlag,
        powodzenia w tym przeklętym mieście !!!!
        • Gość: zainteresowany Re: Najlepsze szkoły podstawowe? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.07, 21:33
          Dziękuje za informację! Obejrzałem sobie stronę Szkoły P. 16 rzeczywiście dech
          zapiera. Ciekawi mnie co to za plus i dlaczego jakaś Masojc ..."przeczyta i
          wszystko szlak trafi..."? i dlaczego miasto jest "przeklęte"?
          • beatrix13 Re: Najlepsze szkoły podstawowe? 28.02.07, 21:37
            nie zwaracaj uwagi na te bzdety z miastem przeklętym,
            trafiłaś na czas reorganizacji siatki szkół i forum zalały posty od tracących
            posadki dyrektorów i administracji tychże
            • andzela28 Re: Najlepsze szkoły podstawowe? 28.02.07, 21:40
              Wiec ja polecam SP 11 jest to szkola wygladajaca beznadziejnie a ja nie
              wyobrazam sobie aby moja corka miala chodzic gdzie indziej
              Rewelacja
        • Gość: rodzic Re: Najlepsze szkoły podstawowe? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 21:00
          Chyba rozumiem dlaczego może to szlak trafić, ale może się mylę ?
          • felerynka Re: Najlepsze szkoły podstawowe? 04.03.07, 21:06
            poczytaj wyniki testów 6klasistów.Wnisoki sama wyciagniesz:)
            a ponadto witamy:)
      • Gość: zainteresowany Re: Najlepsze szkoły podstawowe? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.07, 20:50
        Dziękuje za czytanie ze zrozumieniem! Widać ,że niektórzy szczecinianie mają z
        tym problem! Ciekawe czy to jest prawdą, ze jak podają socjolodzy na forach w
        70 % wypowiadają się frustraci! Ja już postanowiłem i to jest mój wybór, więc
        nie proszę o "obrzydzanie" mi przyjazdu do Szczecina! Będę mieszkał w Mierzynie
        i chyba poślę córkę do SP-16. Dziękuję wszystkim ,którzy mi w tym w
        sposób "ludzki" pomogli.
        • afilipinka Re: Najlepsze szkoły podstawowe? 01.03.07, 21:11
          Jak masz mieszkać w Mierzynie to rzeczywiście dobry wybór i nie daj sobie wmówić, że 51 jest lepsza; od tej szkoły i jej brudnego basenu trzymaj się z daleka.
    • serenita123 Najlepsze? To te likwidowane :)) 28.02.07, 17:34
      głupimi lepiej i łatwiej rządzić

o dziwo! (to nie zwrot do kogokolwiek) bolszewicy o tym zapomnieli i komuna
      padła...
      za to LIBERAŁOWIE z PO pamiętają
      • rammstein94 SP 48, 56,21,46 28.02.07, 19:59
        ...)
    • Gość: zorientowany SP16,SP56,SP10,SP37 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.07, 00:37
    • Gość: xyz SP56,SP16,SP48 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.07, 11:03
      Mają dobrą kadrę nauczycielską, są bezpieczne. Warunki bazowe(zwłaszcza SP16) b.
      dobre.
      • Gość: inga Re: SP56,SP16,SP48 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.07, 14:24
        Ja również polecam SP 16.
      • Gość: młodziuta upssss gafa IP: *.pl 02.03.07, 20:33
        aa Przepraszam, ominęłam kilka wątków, w tym ten, w którym piszesz, gdzie masz
        zamiar mieszkać..

w takim razie 35 odpada chyba, bo to bardzo daleko..

Oprócz SP 16 masz jeszcze szkołę w Mierzynie i SP 48 na Pogodnie.

Jak dla mnie SP 16 to moloch.. za dużo dzieci zdecydowanie...
        • Gość: matka Re: upssss gafa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 23:56
          Moje dziecko uczęszcza do 16'stki" i jestem zadowolona. Więc nie mogę się
          zgodzić z "mlodziutką". Mimo, że w SP16 jest dużo uczniów to system organizacji
          bazy tej szkoły jest bezpieczny dla uczniów.
          • aveo5 Re: upssss gafa 05.03.07, 23:13
            Gość portalu: matka napisał(a):

> Moje dziecko uczęszcza do 16'stki" i jestem zadowolona. Więc nie mogę się
            > zgodzić z "mlodziutką". Mimo, że w SP16 jest dużo uczniów to system
            organizacji
            >
            > bazy tej szkoły jest bezpieczny dla uczniów.

Witam, jestem mamą dziecka, dla którego wybrałam "16-stkę" ale chciałabym żeby
            trafiło do "ciepłej" ,a zarazem wymagającej Pani. 1-sza klasa i pani w
            prawdziwej szkole to ważna rzecz dla 7-latka. czy mogę liczyć na pomoc w
            temacie? Mam do wyboru Panią Bielawską, Dziekanowską,Szymankiewicz i Stebnicką.
            • Gość: matka Re: upssss gafa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 16:16
              1 i 4 jest ciepła i wymagająca a 2i3 wymagająca i ciepła !
            • Gość: RRodz. SP16 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 21:54
              Wszysykie Panie są na swój sposób opiekuńcze, konsekwentne i osiągajace sukcesy
              ze swoimi uczniami. Jestem zdania , że nie ma tutaj wyrazistej reguły. Jak
              zawsze diabeł tkwi w szczegółach i tak naprawdę dopiero po 3 latach można
              stwierdzić co dzieci osiągnęły, niestety ale czasu nie da się cofnąć. Trzeba
              współpracowa z nauczycielką i przedstawiać swoje sugestie. Takie jest prawo
              rodziców! U nas w szkole te prawa się respektuje ! Zresztą nad wszystkim czuwa
              obiektywna dyrekcja.
    • Gość: wkurzony sp16? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.07, 16:44
      Dlaczego sp16? Przecież to "moloch"! Chyba lepsza jest SP21, króą chcą właśnie
      likwidowac . Nie piszcie takich bredni na użytek p. Masojc !!!!!!!!
      • Gość: rozsądny Re: sp16? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.07, 17:06
        Wara Ci od 16-stki wkurzaj się sam na siebie!
    • Gość: dociekliwy Na jakiej podstawie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.07, 22:01
      Kazda szkola maswoj klimat iswoich dobrych nauczycieli. SP24 tez ma swoj urok!
    • Gość: help SP-55, SP-10, SP-16 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 11:17
    • Gość: Dorota Re: Najlepsze szkoły podstawowe? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.07, 13:26
      Osobiście miałam taki problem 7 lat temu, nie wiedziałam jaką szkołę wybrać
      dla syna. Zadzwoniłam do kuratorium (jakiś tam wydział od podstawówek)zasunęłam
      tekst, że właśnie migrujemy z innego miasta (jestem tubylcem) i zapytałam o
      szkoły godne polecenia. Wtedy sprawa był trochę bardziej skomplikowana, gdyż
      tylko dwa wcześniejsze roczniki pisały test na zakończenie szkoły podstawowej
      i nie było miarodajnego źródła jeżeli chodzi o poziom nauczania. Pani troszkę
      kręciła, że nie może robic takich rzeczy, ale wydukała kilka nr-ów szkół, z
      tego co pamiętam między innymi;16,10.Paradoksalnie dzieciak skończył też niby
      polecaną szkołę 64, ale w/g mnie była do bani. Szkoła moloch, a poziom edukacji
      zawstydzajacy (praktycznie uprawialiśmy homelearning). Dzieci znajomych i oni
      sami byli bardzo zadowoleni z 10-tki. Sumując proponuje wykonać telefon tym
      bardziej, że można opinie oprzeć o wynik testów kompetencji. Potem ewentualnie
      korzystając z opinii życzliwych, szczecińskich forumowiczów pytać się o
      atmosferę w konkretnej szkole. Pozdrawiam, powodzenia.
      • Gość: zbych 1,2,3,4,5........ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 18:06
        Nie ma reguly, która jest lepsza bowiem kazda ma swój klimat.
    • Gość: młodziutka ;) Re: Najlepsze szkoły podstawowe? IP: *.pl 02.03.07, 20:29
      hmm nie napisałeś w jakiej dzielnicy masz zamiar mieszkać...
      chcesz, żeby Twoje dziecko jeździło kawał drogi do szkoły i nie miało żadnych
      kolegów ze szkoły w swojej okolicy? nie rób dziecku takiej krzywdy!!
      Wymierz szkołę, do której zbytnio daleko nie jest.

Po pierwsze masz zamiar mieszkać na prawo czy lewobrzeżu??
      Po drugie w jakiej dzielnicy? chcesz np. wozić dziecko do szkoły samochodem
      jakies 30-50 minut? a może warto dać mu trochę pospać??

Powiem tak, staraj się unikać szkoły na Piastów (SP 1), SP 14, SP 7

Moim zdaniem najpierw powinieneś się zorientować jakie szkoły najbliżej będą od
      Twojego miejsca zamieszkania... i z nich wybierać, a niestety nie podałeś nam
      takiej informacji..
      jeśli jednak dla Ciebie nie ma to żadnego znaczenia, polecam SP 35 ;))
      • Gość: daga Re: Najlepsze szkoły podstawowe? IP: 83.168.109.* 04.03.07, 18:30
        Mam pytanie, dlaczego uważasz, że powinno unikać się SP7??
      • Gość: mama Re: Najlepsze szkoły podstawowe? IP: 217.153.6.* 06.03.07, 17:44
        "młodziutka" napisała:
        > "Powiem tak, staraj się unikać szkoły na Piastów (SP 1), SP 14, SP 7"
        Skąd taka opinia i dlaczego radzisz unikac tych szkół? Moje dzieci (dwoje)
        ukończyło SP1 i będę te szkołę polecała wszystkim. Dlaczego? Bezpiecznie,
        rodzinnie, duże zainteresowanie dziećmi, wiele zajęć pozalekcyjnych, fachowa
        kadra, dyrekcja trzymająca wszystko w mocnej garści. Mimo tego, że ma w swoim
        rejonie nieciekawe wychowawczo środowisko, tu jest naprawdę dobrze, absolwenci
        dostają się do dobrych gimnazjów pozarejonowych, wyniki egzaminów powyżej
        średniej miasta. Z tego co wiem, a mieszkam w pobliżu szkoły, to cieszy się ona
        opinią najlepszej podstawówki w okolicy. Czy zdajesz sobie sprawę z tego, że
        możesz krzywdzić taką opinią i to bez uzasadnienia.
        Pozdrawiam
      • Gość: wika Re: Najlepsze szkoły podstawowe? IP: 5.172.252.* 27.10.14, 17:35
        Czemu 14
    • Gość: poinformowany sp3,10,16,21,35,37,55,59 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.07, 20:50
      To są szkoły, które dobrze wypadły w spr. kl. VI.
      • komitet_obrony_dzieci Re: sp3,10,16,21,35,37,55,59 03.03.07, 22:17
        Gość portalu: poinformowany napisał(a):

> To są szkoły, które dobrze wypadły w spr. kl. VI.

a mimo to Krzystek&Co. LIKWIDUJĄ JE!!!

• beatrix13 Re: sp3,10,16,21,35,37,55,59 03.03.07, 23:20
          komitet_obrony_dzieci napisała:

> Gość portalu: poinformowany napisał(a):
          >
          > > To są szkoły, które dobrze wypadły w spr. kl. VI.
          >
          > a mimo to Krzystek&Co. LIKWIDUJĄ JE!!!

.........................
          głupoty opowiadasz,z tych wymienionych tylko 21 liwkwidują
          >
      • Gość: pikus Re: sp3,10,16,21,35,37,55,59 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 18:09
        chyba do konca nie jestescie dobrze zorientowani jesli chodzi o wyniki klas 6 w
        naszej szkole do ktorej chodzi moja starsza corka od 5 lat sa bardzo dobre
        wyniki srednia maja powyzej 30pkt i caly czas jest tendencja wzrostowa mowie o sp56
    • Gość: rodzic Re: Najlepsze szkoły podstawowe? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.07, 23:18
      SP10 jest b.dobrą szkołą!
      a basen i wspaniałych nauczycieli.
      • Gość: Mama Tyśki Re: Najlepsze szkoły podstawowe? IP: 81.190.126.* 04.03.07, 00:27
        Jak wybierzecie szkołę dla swojej pociechy, to najpierw biegiem do Wydziału
        Oświaty lub Kuratorium i proście na piśmie czy szkoła nie idzie do likwidacji ,
        unikniecie sobie i dziecku wielu stresów .Radzi doświadczony rodzić w tej
        kwestii .Najlepiej szukajcie szkoły w starym zniszczonym budynku te nie
        likwidują .
        • Gość: zorientowany Re: Najlepsze szkoły podstawowe? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 10:34
          Gość portalu: Mama Tyśki napisał(a):

> Jak wybierzecie szkołę dla swojej pociechy, to najpierw biegiem do Wydziału
          > Oświaty lub Kuratorium i proście na piśmie czy szkoła nie idzie do
          likwidacji ,
          >
          > unikniecie sobie i dziecku wielu stresów .Radzi doświadczony rodzić w tej
          > kwestii .Najlepiej szukajcie szkoły w starym zniszczonym budynku te nie
          > likwidują .
          Dużo w tym żalu,emocji i frustracji. Więcej szkół nie będzie likwidowanych bo
          nie ma takiej uzasadnionej potrzeby.
          • Gość: rodzic Re: Najlepsze szkoły podstawowe? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 17:18
            Ten temat powinien być cały czas na forum, bo jest b. ważny dla wszystkich
            rodziców. W końcu każdy ma prawo decydowania do,ktorej szkoły ma posłać swoje
            własne dziecko!!!! Dementuje, że jest to problem bo jest rejonizacja ! Wybrałam
            szkołę z poza rejonu bo przeanalizowałam z mężem warunki i nie było żadnego
            problemu! Cieszymy się, że takie możliwości istnieją! Nie podam nr szkoły żeby
            nie uprawiać kryptoreklamy, a poza tym każdy ma wolny wybór i niech sam szuka!
            Będziemy dowozić dzieci ze śródmieścia na obrzeża Szczecina ale w takie warunki
            bazowe jakie ma ta szkoła to się bezwzględnie opłaca bo nie zapewni ich żadna
            szkoła niepubliczna !
        • Gość: myślący Re: Najlepsze szkoły podstawowe? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 21:36
          Nic tu ze zdrowego rozsądku! Widać rozgoryczenie! Można dowozić
          SP..3,10,12,16,24,35,37,45,55,74.
          • Gość: myślący Re: Najlepsze szkoły podstawowe? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.07, 21:59
            ...i sp53
    • Gość: 1stkasia SP 53 IP: *.globalconnect.pl 04.03.07, 21:37
      Ja mieszkam na Mierzynie lub jak kto woli POGODNO II od strony Łukasińskiego i
      moje dziecko woze do SP53 nd Budzysza Wosia i polecam. Nie nabierz sie na jakas
      prywatna szkołe...strata pieniedzy bo moze i kadra dobra ale dzieci sa
      zmanierowane...niestety
      • Gość: myslący Re: SP 53 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 23:12
        Rzeczywiście zapomniałem o sp53 też dobra szkoła! Zgadzam się z pr.
        szkołami "..dzieci są zmanierowane.."
        • aveo5 SP 16 05.03.07, 23:35
          Gość portalu

Którą Panią lubi Twoje dziecko w SP16 w kl.I-III ?
          Mama dziecka, które będzie uczniem 1-szej klasy od września 2007r.
          • Gość: pikus Re: SP 16 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 15:09
            Gratuluję SP16 ale moje dziecko chodzi do SP56 do klasy 1 dwujęzycznej ma 9h
            tygodniowo niemieckiego dzieci wystawiły bajkę po niemiecku jestem zachwycona tą
            szkołą gorąco polecam wszystkim rodzicom w szkole jest basen i swietlica ze
            smacznymi obiadami.
            • klara996 SP56 06.03.07, 16:22
              a swietlica do której godziny jest czynna i od której/
              • Gość: pikus Re: SP56 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 18:02
                swietlica jest czynna od 7.00do16.30
            • Gość: matka Re: SP 16 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 21:36
              Gratuluje SP56 ale... polecam stronę www.sp16.szczecin.pl
      • Gość: 2ndtomek Re: SP 53 IP: *.chello.pl 08.03.07, 10:37
        Nie generalizuj prosze. Moje dziecko chodzi do szkoly miedzynarodowej i nie
        tylko nie jest zmanierowane ale moge wrecz na co dzien obserwowac w jaki sposob
        szkola moze ksztaltowac i rozwijac tolerancje, otwartosc na swiat i innych
        ludzi. To samo dotyczy jego rowiesnikow z klasy.
    • Gość: poinformowany Re: Najlepsze szkoły podstawowe? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.07, 20:49
      W zależności od dzielnicy , są to: Pogodno SP3 SP53 SP48, Sródmiescie SP56
      SP10 , Gumieńce SP16, Pomorzany SP55, Prawobrzeże SP59, SP37.
    • Gość: Vlad.H. Tylko SP61 IP: 80.53.41.* 07.03.07, 21:00
      obecny prezydent Szczecina jest jej wychowankiem...
      • Gość: zmęczony sp61 ??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.07, 21:52
        I to jest powód bo jakiś Krzystek, (który budzil takie nadzieje)skończył ta
        szkoł e?! Włąśniie dlatego tam nie można posyłać dzieci !!!
        • z00ropa SP 59 przy ul. Dąbskiej 07.03.07, 23:36
          polecam! Świetna kadra, super klimat! Jedna z najlepszych szkół w Szczecinie
          • Gość: wiola Re: SP 59 przy ul. Dąbskiej IP: *.static.espol.com.pl 17.06.14, 20:14
            TO najgorsza szkoła nie polecam. Kadra tej szkoły nie ma pojecia o nauczaciu i pomaganiu ucznią:((( totalna żenada
        • Gość: Vlad.H. daj spokoj... buda nie byla zla IP: 80.53.41.* 08.03.07, 01:10
          konczylem ja iles lat przed krzystkiem i wyszedlem na ludzi, moi koledzy tez
          jakos daja sobie rade w zyciu - porzadni ludzie - jeden krzystek o niczym nie
          swiadczy rotfl...
    • Gość: olga zainteresowany to troll na forum IP: *.bazapartner.pl 07.03.07, 22:12
      Sam sobie stawia pytania a później jako poinformowany, zorientowany, myślący itd.. odpowiada sobie na nie żeby udowodnuć że są dobre zkoły w Szczecinie....
      • Gość: mamuśka Re: zainteresowany to troll na forum IP: 83.168.89.* 09.03.07, 11:13
        Polecam mimo wszystko (bo jest nadzieja) szkołę SP21. Szkoła położona w lesie,
        blisko jeziora Głębokie, 140 osób, klasy do 20 uczniów (w tym dzieci
        niepełnosprawne), 2 nauczycielki w klasie, stołówka, świetlica od 7.30 do 17.00,
        terapia dla dyslektyków,dla chętnych: raz w tygodniu wyjazd na basen, w zimie -
        lodowisko, zajęcia z j. migowym, gra na bębnach i inne. ZAPISUJCIE PIERWSZAKI!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka