Dodaj do ulubionych

Osiedle Zawadzkiego - szukam świadków zdarzenia !

16.03.07, 10:53
Szukam świadków dość (jak dla mnie) nietypowego zdarzenia. Wyjazd z myjni na
ul. Litewskiej (os. Zawadzkiego). Pirat drogowy w zielonym oplu astra
wyjeżdzający z myjni ok. godz. 8.30 celowo uderzył psa i mnie na ul.
Litewskiej, w trakcie krótkiej wymiany zdań - lekko wycofał i uderzył mnie
ponownie - spychając z ulicy. Czy ktoś to widział, pracownicy myjni - palą
głupa. Dopóki nie odczuwam bólu (a jeszcze szok - całkowicie mi nie minął)
Policja nic nie może zrobić. Interwencja Policji miała miejsce po ok. 10 min
od momentu zgłoszenia zdarzenia. Facet oczywiście uciekł.
Obserwuj wątek
    • Gość: ........... Re: Osiedle Zawadzkiego - szukam świadków zdarzen IP: *.szczecin.mm.pl 16.03.07, 11:06
      Szkoda ze pan nie zapamiętał numer rejestracyjnych, takich śmieci to trzeba
      tępić
      • demonsbaby Re: Osiedle Zawadzkiego - szukam świadków zdarzen 16.03.07, 11:08
        Zapamiętałam - niestety "słowo przeciwko słowu" Stąd szukam świadków!
    • demonsbaby Re: Osiedle Zawadzkiego - szukam świadków zdarzen 16.03.07, 13:21
      Bardzo proszę, może ktoś z was ma znajomych mieszkających w tej okolicy i coś
      zauważyli ... Z tego tytułu, że w chodniku przy samych pasach jest dziura
      zabezpieczona kołkami - w tym akurat miejscu każdy przecina w ten sposób
      drogę. Bradzo często chodzę tam na spacery z dzieckiem w wózku - nie chcę nawet
      myśleć, co by się stało gdyby zamiast psa był wózek z moim synkiem.
      • Gość: ...... Re: Osiedle Zawadzkiego - szukam świadków zdarzen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.07, 13:33
        A co z psem? Cały?
        Podaj numery tego bydlaka, niech wszyscy wiedzą.
        • demonsbaby Re: Osiedle Zawadzkiego - szukam świadków zdarzen 16.03.07, 13:49
          Psu nic nie jest po prostu się wystraszyła, a dobek - staruszka ma problemy z
          sercem.
          Gość pzryspieszył na odcinku od myjni bezdotykowej, kiedy tylko zauważył, że
          wchodzę na uliczkę.

Numery podam, jesli nic nie wskóram.
    • fan_jfk Re: Osiedle Zawadzkiego - szukam świadków zdarzen 16.03.07, 13:32
      > Szukam świadków dość (jak dla mnie) nietypowego zdarzenia. Wyjazd z myjni na
      > ul. Litewskiej (os. Zawadzkiego). Pirat drogowy w zielonym oplu astra
      > wyjeżdzający z myjni ok. godz. 8.30 celowo uderzył psa i mnie na ul.
      > Litewskiej, w trakcie krótkiej wymiany zdań - lekko wycofał i uderzył mnie
      > ponownie - spychając z ulicy.

Podaj numery, będzie wiadomo na kogo uważać (albo kogo powinno spotkać coś
      niemiłego).

> Czy ktoś to widział, pracownicy myjni - palą
      > głupa. Dopóki nie odczuwam bólu (a jeszcze szok - całkowicie mi nie minął)
      > Policja nic nie może zrobić.

Może, tylko nie chce. Takie rzeczy się powinno traktować co najmn iej jako
      użycie niebezpiecznego narzędzia...
      • Gość: :/ Re: Osiedle Zawadzkiego - szukam świadków zdarzen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.07, 13:35
        Prawda. Może.
        A numery podaj. Zapamiętamy je sobie.
      • demonsbaby Re: Osiedle Zawadzkiego - szukam świadków zdarzen 16.03.07, 13:51
        Nie sądzę, żeby się wykręcali - byli wyrozumiali, nawet pocieszali głaskaniem
        psa. No mnie już nie ... Przeszli ze mną cały odcinek na rekonesans -
        kontaktowali się z "bazą" (nie znam się) i mnie oświecili z problemem.
    • Gość: karol Re: Osiedle Zawadzkiego - szukam świadków zdarzen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.07, 13:42
      MOżesz go pozwać cywilnie. W tym celu policja powinna dać ci dane kierowcy, a jak nie - wydział ruchu, czy co tam.
      Kiedyś pozwałem kierowce cywilnie, też zostałem potrącony, nie uderzył mnie mocno, ale mam problem z kregosłupem i było to groźne.
      Wygrałem tę sprawę, ale fakt - miałem świadka, młodego człowieka, który zapisał numery, bo ja nie byłem w stanie.
      • demonsbaby Re: Osiedle Zawadzkiego - szukam świadków zdarzen 16.03.07, 13:47
        No własnie ... palant może wykazać, że to ja wtargnęłam mu pod koła. I zostanę
        ukarana jako sparwca kolizji ... Facet uderzył mnie praktycznie dwukrotnie i za
        drugim razem zepchnął z jezdni.
    • Gość: Lupus Re: Osiedle Zawadzkiego - szukam świadków zdarzen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.07, 14:52
      To może być synalek Romka. To typowego dla niego zachowanie. Czy miał lekko
      ponad 30 lat ?
      • demonsbaby Re: Osiedle Zawadzkiego - szukam świadków zdarzen 16.03.07, 16:07
        Nie może to był własnie Romek. Gość między 50-60, łysiejący palant, w okularach
        z wąsami.
    • demonsbaby Dane samochodu pirata 16.03.07, 17:21
      poniewaz zostałam zapewniona o niepowodzeniu swoich działań przedstawiam do
      wiadomości mieszkańców Szczecina numery rejestracyjne palant, który zgrywa
      bohatera za kółkiem i lubi straszyć (jesli nie krzywdzić) pieszych:

ZIELONY OPEL ASTRA
      NR REJESTRACYJNY: SCW 8018
      • Gość: Fafik Re: Dane samochodu pirata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.07, 19:14
        No, to teraz czekam aż na innym forum jakiś facet opisze kobiete, która łamiąc
        przepisy ruchu drogowego wtargnęła bez ostrzeżenia na jezdnię a po zdarzeniu w
        niewybredny sposób zrugała kierowcę.
        Na koniec facet pod do wiadomości publicznej rysopis kobiety a potem - jak mu
        sie uda zdobyć - może jej dane osobowe.

To może być bezwględna wojna na wyniszczenie przeciwnika ....
        • demonsbaby Re: Dane samochodu pirata 17.03.07, 07:18
          Wolę, żeby ludzie uważali na tkiego "typa". Niestety grzesze wyobrąnią i
          powtarzam - bardzo często przechodze właśnie tędy na spacery (w kierunku lasku
          arkońskiego) ze swoim synkiem w wózku. Nie chcę - powtarzam - nie chcę myśleć,
          jaki ta sparawa miałaby finał, gdyby zamiast psa (i mnie) trafił w wózek. Nie
          ma mowy, że zmieszczę się miedzy samochodami stojącymi na chodniku wózkiem, a
          dotego przejadę po wyrwie w chodniku.
          Jedyna możliwość, która mogłaby mi zostać w takiej sytuacja to chyba jako MATKA
          WIDZĄCA SWOJE DZIECKO W NIEBEZPIECZEŃSTWIE wyciagnąc typa z samochodu i zgnoić,
          tyle, że znowu by była doopa z tyłu - w końcu odpowiedziałbym za napaść czynną
          i jeszcze z użyciem niebezpiecznego narzędzia, jak wyczynowy sportowiec
          (ćwiczący sztuki walki).
          Niestety nie mam w zwyczaju reagowąć agresją na agresję, mogę tylko ostrzec
          innych przed "debilem".

Facet musiał dobrze wiedzieć co robi i z pewnościa nie był to jego pierwszy
          raz .. stąd jego poczucie bezkarności.
      • turka80 Re: Dane samochodu pirata 16.03.07, 19:37
        Hej demonsbaby,
        sprawdz pocztę, napisałam Ci maila. pozdrawiam
        • demonsbaby Re: Dane samochodu pirata 17.03.07, 07:19
          turka odpisałam ci na email - wskazany przez Ciebie w treści.
    • Gość: Adas Re: Osiedle Zawadzkiego - szukam świadków zdarzen IP: 81.190.126.* 16.03.07, 19:24
      Przetestuj nowy scoryk na 4 kolach - to skuteczniejsze od dzialan policji
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka