Gość: robik IP: 81.210.107.* 02.04.07, 11:09 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: robik O godz. 12 modlitwa przy pomniku JP II IP: 81.210.107.* 02.04.07, 11:10 szybcy jesteście :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robik cenzura IP: 81.210.107.* 02.04.07, 11:32 w czym złamałem regulamin? każdy czci jak uważa za stosowne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: richie_hawtin frekwencja IP: *.bulldogdsl.com 02.04.07, 12:34 frekwencja na bloniach pokazuje jak wielu mlodych ludzi nie ma pracy albo jak bardzo szkole ma w d.. , oczywiscie wspolna modlitwa do drzewa z zapalonym zniczem w dloni wazniejsza od pracy czy nauki, po modlitwie obowiazkowo upic sie w parku i zapalic skreta, na zachodzie ludzie nie maja czasu na takie pierdoly Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milseog ciekawe czy depcza trawe i klomby? IP: 217.153.159.* 02.04.07, 12:50 czy w tym uniesieniu pamietaja o tym, ze pomnik jest zelastwem a to, co pod stopami zyje i musi cieszyc takze niewierzacych? dwa lata temu stratowali wszystko doszczetnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stawros Re: ciekawe czy depcza trawe i klomby? IP: *.chello.pl 02.04.07, 13:30 Nie narzekaj tylko idż pozbierać psie kupy na jasnych Błoniach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: richie hawtin Re: ciekawe czy depcza trawe i klomby? IP: *.bulldogdsl.com 02.04.07, 13:38 "Nie narzekaj tylko idż pozbierać psie kupy na jasnych Błoniach" nie zbieraj, zostaw dla mnie, powbijam w nie falgi bialo-blekitne ( maryjne ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milseog nie mam psa. sumienie mam czyste. IP: 217.153.159.* 02.04.07, 15:41 za to pewnie wielu z tych, co tam oddaja czesc i poklony psy ma i wyprowadza je wlasnie w poblizu tego miejsca kultu. niech oni sprzataja. Odpowiedz Link Zgłoś
kvakva Nasz papa 02.04.07, 13:53 Nieprawdopodobna wręcz prokościelno - papieska propaganda jakoś nie ma przełożenia na frekwencję. Nawet moherowcy wybrali wagary. Być może szykują się na 21.37. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alb Re: Nasz papa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 18:17 A ja, jako osoba chodząca do szkoły średniej, powiem to, jak jest z tym "chodzeniem na Błonia" naprawdę: otóż, w mojej szkole kilka klas pojechało tam. To my sobie pomyśleliśmy: a co, czemu my mamy w szkole siedzieć? no i poszedł kolega załatwić to. No i się udało, mieliśmy tam jechać (ale nie pojechaliśmy i tak, bo coś tam. jakkolwiek). I tak jest zapewne u większości młodzieży (przypuszczam tylko. nikogo nie mam zamiaru obrazić). Iść tam, ale tylko, by nie mieć lekcji. Więc czy te liczby są ważne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fg Jad... IP: *.chello.pl 02.04.07, 14:04 Skąd w was, ludzie, tyle złości i nienawiści??? Odpowiedz Link Zgłoś
milseog zaden jad 02.04.07, 15:47 mylisz sie, to nie jest jad ani nienawisc. to jest po prostu glos zdrowego rozsadku przeciwko dewocji i emocjom pod publike, ogolnej histerii i braku poszanowania dla odmiennego stosunku innych do tego tematu. 3/4 wczorajszych wiadomosci bylo o zmarlym dwa lata temu papiezu! na litosc boska! i te historie o tym jak jezdzil na nartach jak zwykly czlowiek i jak pokazal swojemu fotografowi jak pic wode ze strumienia:) no mnie sie to kojarzy z kultem innych postaci. zal mi wszystkich pograzonych w trwajacej 2 lata rozpaczy. na co dzien nie widac, zeby to mialo dla nich jakiekolwiek znaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwykły Re: zaden jad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 16:36 Czasami mam wrażenie, zę tu wypowiadają się ludzie których nikt nie słucha i nie szanuje. Może gdybyś wyszedł na słoneczko to zobaczył byś jakieś piękno, jakieś dobro, bo jesteś przepełniony jadem, nienawiścią i frustracją. Aż tak jesteś skrzywdzony, a może w domu była skrajna dewocja. We wszystkim można mieć umiar Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milseog znalazl sie psycholog za dyche IP: 80.55.145.* 02.04.07, 19:59 nic nie trafiles. no moze oprocz jednego: ze we wszystkim mozna miec umiar. i tego tobie zycze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas kazdy ma prawo oddac cześć i szacunek i miłość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.07, 18:27 kazdy ma prawo czcic, szanowac słowa i kochac osobe dla niej najwazniejsza! Dla wielu Papiez był członkiem rodziny... Na pewno był to człowiek o wiele bardziej godny szacunku i miłosci niz wielu członków zespołow muzycznych, literatów czy polityków, którym oddawanie czci nikogo nie dziwi ani bulwersuje! Nikt sie nie nasmiewa, gdy ide na cmentarz na grób mojego taty, czemu wiec słychac takie głosy teraz... Przeciez juz abstrahujac od wiary, ten człowiek jego słowa uczyniły wiele dobrego dla Polski! Przeciez mówi wiele rzeczy madrych i lepiej zeby młodzi słuchali tych słów niz stali po bramach pijac piwko... Powinnismy sie cieszyc, ze docieraja do ludzi te słowa, takze do młodych ludzi... a nie sa to słowa nienawisci, ale miłosci i madrosci! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richie_Hawtin Re: kazdy ma prawo oddac cześć i szacunek i miłoś IP: *.bulldogdsl.com 02.04.07, 18:39 -------------------------------------------------------------------------------- kazdy ma prawo czcic, szanowac słowa i kochac osobe dla niej najwazniejsza! Dla wielu Papiez był członkiem rodziny... Na pewno był to człowiek o wiele bardziej godny szacunku i miłosci niz wielu członków zespołow muzycznych, literatów czy polityków, którym oddawanie czci nikogo nie dziwi ani bulwersuje! Nikt sie nie nasmiewa, gdy ide na cmentarz na grób mojego taty, czemu wiec słychac takie głosy teraz... Przeciez juz abstrahujac od wiary, ten człowiek jego słowa uczyniły wiele dobrego dla Polski! Przeciez mówi wiele rzeczy madrych i lepiej zeby młodzi słuchali tych słów niz stali po bramach pijac piwko... Powinnismy sie cieszyc, ze docieraja do ludzi te słowa, takze do młodych ludzi... a nie sa to słowa nienawisci, ale miłosci i madrosci! Twoj post ma 8 zdan z ktorych nic zupelnie nie wynika, podobnie jak ksieza z ambony, godzinami o niczym zupelnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: kazdy ma prawo oddac cześć i szacunek i miłoś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.07, 18:53 dla niektórych matematyka, to tez tylko jakies cyferki, nic nie rozumieja... ;) Nie przejmuj sie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: kazdy ma prawo oddac cześć i szacunek i miłoś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.07, 19:06 ale jest w Tobie nadzieja... bo z Twojego wpisu widac, ze chodzisz do Kościoła skoro wiesz co mówia księza z ambony! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richie_Hawtin Re: kazdy ma prawo oddac cześć i szacunek i miłoś IP: *.bulldogdsl.com 02.04.07, 19:26 "Przeciez juz abstrahujac od wiary, ten człowiek jego słowa uczyniły wiele dobrego dla Polski! Przeciez mówi wiele rzeczy madrych i lepiej zeby młodzi słuchali tych słów niz stali po bramach pijac piwko..." ------------------------------------------------------------- Prosze, podaj kilka przykladow dobr jakie Wojtyla swoimi slowami uczynil dla Polski, ale konkrety, nie jakies bzdury o milosci do blizniego itd. Jestes arogancki twierdzac ze jedyna alternatywa dla mlodych pijacych piwo w bramach jest sluchanie slow Wojtyly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milseog kto i do czego ma prawo i co to dla nas znaczy IP: 80.55.145.* 02.04.07, 20:06 1. skoro kazdy ma prawo czcic, to inny ma tez prawo nie czcic. 2. kiedy idziesz na cmentarz na grob Twojego Sz. Taty idziesz sam. spontanicznie a nie budujesz stalowa konstrukcje i stawiasz barierki czy namiot. 3. jakie slowa konkretnie? jak ten duch odnowil oblicze Tej ziemi? czy zostalo cos chocby ze zgody pomiedzy kibolami, ktorzy domagali sie przerywania meczow wzglednie wymieniali szalikami? co z tego zostalo podczas sprawy Wielgusa itp.? 4. ze juz o innych sprawach spol.-polit. nie wspomne. 5. i na koniec: nie lepiej swietowac urodziny niz date i godz.(!) smierci? to takie polskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richie_Hawtin Re: kto i do czego ma prawo i co to dla nas znacz IP: *.bulldogdsl.com 02.04.07, 20:09 "5. i na koniec: nie lepiej swietowac urodziny niz date i godz.(!) smierci? to takie polskie." :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba Re: kto i do czego ma prawo i co to dla nas znacz IP: *.szczecin.mm.pl 02.04.07, 22:32 Datę poczęcia, rzekłabym nawet.. Zamiast pić piwo w bramie, młodzi panicze powinni czcić godzinę poczęcia.. Swoja drogą: czy picie piwa w innym miejscu jest dozwolone? Lubię w niedzielę na działeczce. Tuż zaraz po zakupch w markecie. Odpowiedz Link Zgłoś
milseog Re: kto i do czego ma prawo i co to dla nas znacz 02.04.07, 22:38 hahahahahaaaha! dobre, dobre! juz niedlugo sobie porobisz zakupy w niedziele!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taki jeden Drobna uwaga IP: *.chello.pl 02.04.07, 23:15 >Nikt sie nie nasmiewa, gdy ide na cmentarz na grób mojego taty, >czemu wiec słychac takie głosy teraz... Ale papież nie jest pochowany na Jasnych Błoniach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taki jeden Parę uwag IP: *.chello.pl 02.04.07, 23:19 >Dla wielu Papiez był członkiem rodziny... Wiesz, to dziwne - uznawać za członka rodziny kogoś, kogo się zna z telewizora, którego nigdy w życiu się nie spotkało, o którym usłyszało się po raz pierwszy jakieś 29 lat temu... Współczuję takim ludziom, którzy są tak samotni, że zaprzyjaźniają się z telewizorem. I ta rozpacz - po co te spędy, skoro ten człowiek jest już u Boga? Zamiast rozpaczy - powinna być radość. Zamiast smutku - pragnienie spotkania (z nim i z Jezusem). Zamiast jałowego międlenia na wszystkich kanałach (włącznie z Superstacją i TVN24) - działania praktyczne. Zamiast pomników - szpitale. Zamiast bicia piany o aborcji - uczciwość wśród polityków, likwidacja korupcji, TANIE państwo, a nie DROGI rząd. Odpowiedz Link Zgłoś