Gość: carmen1 IP: *.centertel.pl 24.04.07, 06:45 Niedługo długi weekend, czyli Wielka Majówka, gdzie można ten czas spędzić ciekawie i aktywnie ? interesują mnie dobre pensjonaty, miejsca i atrakcje. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Zbędny Re: Miejsce na udaną Majówkę - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 06:50 Jak tu Ci można odpowiedzieć na takie pytanie rzetelnie ? Nie można ! Wiek, z mężem, z chłopakiem , z dziećmi, chcesz zwiedzać, odchudzić się, poćwiczyć, pobalować ...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carmen1 Re: Miejsce na udaną Majówkę - opinie IP: *.centertel.pl 24.04.07, 11:07 interesuje mnie ciekawe miejsce, przyroda, dobre jedzenie i oczywiście zabawa...taki standard majowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Rewala Re: Miejsce na udaną Majówkę - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 11:09 cała gmina Rewal, sporo do wyboru, spiesz się , bo miejsc już mało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AS Re: Miejsce na udaną Majówkę - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 11:11 BERLIN !!! Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit Re: Miejsce na udaną Majówkę - opinie 24.04.07, 14:06 Akurat sie z wami nie zgodze, wszak byly marszalek wojewodzki po rozpozniu wszystkich zalet wojewodztwa, stwierdzil ze przyroda jest jego najwiekszym dobrem.., wiec tu tez mozecie spedzic czas zdala od zakladow pracy, za to w gronie milych bezrobotnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: old.sailor Re: Miejsce na udaną Majówkę - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 14:35 karaiby :) 9 dni byczenia sie pod palmami na zlotym piasku ron con ajelo i limon - w duzych ilosciach hasta la vista ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sal Re: Miejsce na udaną Majówkę - opinie IP: 217.153.5.* 24.04.07, 14:50 polecam wyspę rugia: Nie jest daleko, ceny nawet niższe niż u nas, bardzo dużo fajnych knajpek i restauracji na nabrzeżu, rewelacyjne wędzone ryby prosto z kutra, wspaniałe białe klify,ładne i zadbane plaże. Ja zatrzymałem się w części starego miasta w sassnitz. Ładny apartament 2 pokojowy dla 3 osób (2 dorosłe i dziecko 6 lat) z aneksem kuchennym, łazienką i bardzo dużymy tarasem z widokiem na morze i miejscem parkingowym kosztował 89 euro za 2 noce. A nie dodałem że ze śniadaniami (szwedzki stół) Odpowiedz Link Zgłoś
z00ropa Re: Miejsce na udaną Majówkę - opinie 24.04.07, 15:00 Kopenhaga - dobre połączenie promowe ze Świnoujście, piękne miasto i niedaleko od Szczecinowic Wielkich ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: Miejsce na udaną Majówkę - opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.07, 15:13 ale gorsze jest połaczenie promowe ze Swinoujsciem... A moze góry, tylko ze bedzie w wyzszych partiach chyba snieg jeszcze! Odpowiedz Link Zgłoś
dzikaafryka Re: Miejsce na udaną Majówkę - opinie 24.04.07, 15:33 a ja Prage + Wiedeń nawiedzę Odpowiedz Link Zgłoś
z00ropa Re: Miejsce na udaną Majówkę - opinie 24.04.07, 15:46 moje zeszłoroczne majówkowe tournee - Rzeszów + Tarnów. Idealne na majówkę, piękne tereny, piękne miasta z najprawdziwszymi starówkami :D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbędny Rugia. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 16:42 Tak juz bywa, że dla różnych ludzi różne bywaja standardy mjówkowe ale z tych propozycji dla mnie , tak na 9 dni to świetna jest Rugia. Jest tam pieknie, ścieżki rowerowe, piekne plaże, mosty zwodzone itp itd. Sam się dziwię Niemcom , że walą jak w dym na wioskę Międzyzdroje, po drodze niszcząc zawieszenie w swoim samochodzie, a mają Rugię. Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit Re: Sieraków 25.04.07, 23:25 sierakow to wysypisko smieci, habitat zony pijackiej. Odpowiedz Link Zgłoś
switonemsi Re: Miejsce na udaną Majówkę - opinie 26.04.07, 13:13 Stary, ile ty masz lat, ze takie durne pytania zadajesz? Skad sie urwales? Z Chin przyleciales do Polski przed tygodniem??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carmen1 Re: Miejsce na udaną Majówkę - opinie IP: *.centertel.pl 25.04.07, 09:59 zainteresowała mnie Rugia, to jest mniej więcej taki klimat miejsca jaki poszukiwałam. Dzięki serdeczne za informację i proszę o więcej szczegółów. Czy wyjazd na 1 dzień do Rugii ma sens ? Mam ograniczenia i finansowe i czasowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sal Re: Miejsce na udaną Majówkę - opinie IP: 217.153.5.* 25.04.07, 10:18 trochę mało ale też da się coś zobaczyć, polecam zacząć od samego rana pobyt w sassnintz i zwiedzić park Jasmund (białe klify kredowe) w jedną stronę można iść lasem a w drugą kamienistą plażą wzdłuż klifów, późniejk można podskoczyć do putgarten i przejść się na kap arkona - najdalej wysynięty punkt na północ punkt wyspy (strasznie wieje, ale robi wrażenie) polecam w drodze powrotnej przejechać drogą wzdłuż morza do takich fajnych dwóch kurortów Binz i sellin leżą obok siebie i są na prawdę bardzo ładne zwłaszcza w sellin niesamowite wrażenie robi stare molo z wybudowanym na nim hotelem wszystko grubo ponad stuletnie i wspaniale odrestaurowane. Niestety 1 dzień dzień to za mało żeby można było zwiedzać wyspę rowerem co jest najlepszą formą poruszania na Rugii. Jeżeli pozostanie Ci trochę czasu polecam wyspę Vilm gdzie za czasów NRD wstęp miał tylko Erich H. teraz jest już udostępniona zwiedzającym. Polecam w Sassnitz posiłek z kutra na nabrzeżu rybackim (wspaniale zrobione rybki duużo taniej niż u nas) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sal Re: Miejsce na udaną Majówkę - opinie IP: 217.153.5.* 25.04.07, 10:21 nie dodałem jeszcze że na rugię masz ok. 200 km (do sassnitz)ale jakieś 80% z tego jedzie się autostradą i drogą szybkiego ruchu dojazd jakies 2-2,5 h Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit Ignorancja jest niezauwazenie... 25.04.07, 10:28 ze na Arkonie znajduja sie reszki grodu Ranow i swiatyni Swietowita Kazdy swiadomy Slowianin bedacy na Rugii powinien zatrzymac sie na chwile na klifie kredowym i przemyslec co chrzescijanstwo rzymskie z nas zrobilo.. pl.wikipedia.org/wiki/Arkona Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: Ignorancja jest niezauwazenie... 26.04.07, 00:15 nie omieszkam wybrać się tam na pielgrzymkę Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit Re: Ignorancja jest niezauwazenie... 26.04.07, 09:24 beatrix13 napisała: nie omieszkam wybrać się tam na pielgrzymkę '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' Wezmiesz mnie ze soba? Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: Ignorancja jest niezauwazenie... 26.04.07, 12:36 byłam pewna ,że tam już stoisz:) Odpowiedz Link Zgłoś
mamoniowa303 Re: Ignorancja jest niezauwazenie... 26.04.07, 00:31 bez obaw Swarozycu, ktos wniosl kaganek oswiecenia do Samoobrony, juz macie nawet swojego czlowieka u minister Kalaty, kiedys prenumerowal Niklota, teraz pracuje dla rzadu...Czas pokaze, byc moze Maksymiuk i Lewandowska , wybiora sie w plener na wspolne oblapianie drzew...? A oze doczekasz czasow, gdy pan Przewodniczacy wymieni kapelanow na druidow...? Odpowiedz Link Zgłoś
switonemsi Re: Miejsce na udaną Majówkę - opinie 25.04.07, 15:52 Jak najdalej od ludzi... kurde atrakcji mu sie zachciewa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Sal - carmen1 Re: Miejsce na udaną Majówkę - opinie IP: *.centertel.pl 26.04.07, 07:04 bardzo dziękuję za informację o Rugii. Już planuję tam Majówkę, szukam także w miarę taniego noclegu. Pozdrawiam !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kulturalny Dni Gryfina 2007 - zapraszamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 08:03 A ja chciałbym zaprosić wszystkich do Gryfina, na święto naszego miasta. DNI GRYFINA 2007 1 maja (wtorek) godz.16.00 - „Parada Wodnika” * otwarcie imprezy godz.16.15 - Bartosz Adamczyk i Ewa Lorska – piosenki dla dzieci z programu TV „Jedyneczka” godz.17.45 * koncert w ramach Festiwalu Młodych Talentów „Gramy 2007”: SKAMBOMAMBO (Szczecin)* CIUCIO MORALES (Słupsk) * STEEL (Szczecin) * 57CRU (Police) * KARTON (Stepnica)* Monika Załoga (Szczecin) * BETWEEN (Szczecin) godz.20.00 * MEZO i KASIA WILK * GOYA ok. godz.23.00 * Teatr Strefa Ciszy - spektakl pt. „Nauka Latania” 2 maja (środa) godz.15.00 * zespoły amatorskie godz.17.00 * Soobie Doobie (laureat 13 Gryfińskich Spotkań Rockowych) * INDIOS BRAVOS godz.19.30 * „Konkursy z Bosmanem” godz.20.00 * BRACIA * BIG CYC 3 maja (czwartek) godz. 16.00 * zespoły amatorskie godz. 18.00 * ORKIESTRA DNI NASZYCH godz. 19.30 * ROBERT JANOWSKI PROJEKT * DE MONO ok. godz.23.00 * Kino pod gwiazdami - „Stonka twój wróg” - zestaw najzabawniejszych kronik filmowych z lat 50 i 60 Koncerty prowadzą Robert Korólczyk i Bartosz Demczuk z Kabaretu Młodych Panów 29 kwietnia - 3 maja – LUNAPARK „MEGA” z Czech Miejsce imprezy: tzw. „lasek” przy korcie głównym, ul. Sportowa WSTĘP WOLNY ! • Info: 091 416 25 20 • www.gryfino.pl/dnigryfina Uwaga! Każdego dnia o godz. 100 odjadą z dworca PKP w Gryfinie (peron 3), dodatkowe pociągi do stacji Szczecin Główny - bilety do nabycia w kasie, w holu dworca. Zapraszamy !!! Odpowiedz Link Zgłoś
skuter70 Re: Dni Gryfina 2007 - zapraszamy 26.04.07, 08:30 no prosze w podobnej sytuacji szczecinianin napisalby: do nas nie przyjezdzajcie bo impreza bedzie do de:) Odpowiedz Link Zgłoś
switonemsi Re: Dni Gryfina 2007 - zapraszamy 26.04.07, 13:12 Piszesz tak jakby przecietny gryfinianin mialby sie czym pochwalic... przeciez te Dni Gryfina sa zenujace. Jak zwykle zreszta. Odpowiedz Link Zgłoś
switonemsi Re: Dni Gryfina 2007 - zapraszamy 26.04.07, 13:11 Zbiorowisko kiczu i pseudoartystow ogladane przez zgraje pijakow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZSMP Re: Dni Gryfina 2007 - zapraszamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 17:52 Czy tym razem nie będzie tej chmary zapitych czerwonych ? Obiecujesz ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wspólnik Re: Dni Gryfina 2007 - zapraszamy IP: *.opera-mini.net 26.04.07, 21:27 Ludzie czy wy wszystko musicie sprowadzać do polityki i negacji. Nie ma w życiu miejsca na zabawę i małe piwko? Ja zapraszam wszystkich do mojego miasteczka! Odpowiedz Link Zgłoś
namian Re: Dni Gryfina 2007 - zapraszamy 27.04.07, 09:25 a u nas na wsi nawet AKCENT nie zagra,zazdroscicie tym z Gryfina? Odpowiedz Link Zgłoś
przedziwna1 Re: Miejsce na udaną Majówkę - opinie 28.04.07, 07:23 Zastanawialam sie czy napisac, bo jakas taka "zjadliwa" atmosfera tu panuje, ale zaryzykuje :) Ja proponuje wypad nad morze, co prawda nie w celu opalania sie, bo temperatura nieco niska ma byc, ale spacer plaza w sloncu moze byc rownie piekny :)To oczywiscie oferta dla tych, ktorzy chca odpoczac a nie zaszalec :) Na zachete proponuje zajrzec na fora Dziwnowa (link nizej ), tam zdjecia i rozmowy o ciekawostkach, o ktorych pewnie nie wiedzieliscie :) A oprocz Dz. polecam rowniez galerie innych nadmorskich miejscowosci fotoforum.gazeta.pl/71,1,707.html Milego weekendu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autoszyby.szczecin Re: Miejsce na udaną Majówkę - opinie IP: 82.145.76.* 02.05.07, 19:39 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zofia Re: Miejsce na udaną Majówkę - opinie IP: *.chello.pl 02.05.07, 20:37 A ja zapraszam pod Gryfino, do starego młyna w Osuchu, na łowisko. Sprawdżcie sami - www.starymlyn.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pic nic Re: Miejsce na udaną Majówkę - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.07, 21:30 Zofio, interesik przy okazji chcesz ukręcić złociuchna Magdusiu? Odpowiedz Link Zgłoś