Dodaj do ulubionych

Felicitation Monsieur Sarkozy

06.05.07, 20:20
Chyba to lepiej dla Polski!
Chociaż... sam nie wiem! Francja jest bardzo praktycznym krajem (niestety z
krótkowzrocznym pragmatyzmem), i my będziemy się liczyć o ile Francji z nami
będzie po drodze! Czy te nasze elpeerowskie fobie i pisowskosamoobronska
przaśność polityczna doprowadzi że Sarkozy nie zauważy znaczenia Polski?
Na ile Nicolas wygrał słabością Segolene? Chyba miało to istotne znaczenie!
Ta niewielka różnica (53%/47%).
Obserwuj wątek
    • Gość: oktomvre Re: Felicitation Monsieur Sarkozy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.07, 20:25
      poniekąd sam sobie odpowiedziałeś :)
    • andreas.007 Re: Felicitation Monsieur Sarkozy 06.05.07, 20:28
      mnie fascynuje ta wiara i ufnośc w polityków...
      frekwencja 85 proc. za pierwszym podejsciem, a teraz podobno wyzsza...
      U nas bedzie raczej malejaca - w Szczecinie szacuje 10 proc.!
      To jest miernik zaufania!
      • andreas.007 groźna równowaga 06.05.07, 20:32
        a swoja droga takie cos jakies sie dzieje...
        w Polsce PO i PiS - równowaga!
        Ukraina - tez równowaga!
        Teraz Francja...

Polska i Ukraina nie potrafi sobie z tym poradzic...
        ciekawym jak bedzie we Francji!
        Juz przed wyborami spalono 34 auta...!
        • andreas.007 a jednak rozruchy 07.05.07, 00:06
          a jednak tez maja problem - na ulice wychodza przeciwnicy!
          Równowaga widac nie jest dobra!
    • beatrix13 Re: Felicitation Monsieur Sarkozy 06.05.07, 20:28
      czy dla Polaków lepsze bedzie zaostrzenie polityki imigracyjnej?
      dla Kaczyńskiego to lepszy wybór ,dwaj mali panowie znajdą szybko wspólny język
      • Gość: monty Re: Felicitation Monsieur Sarkozy IP: *.chello.pl 06.05.07, 20:37
        Drogi Bronisław już zadbał,żeby Sarkozy wypowiedział sie o Polsce bardzo
        negatywnie, jak znamy Geremka będzie sie starał żeby ta negatywna opinia rosła.
        • andreas.007 to niedobre dla kraju 06.05.07, 20:45
          niedobrze, nie wiem jak to nazwac, gdy do walki politycznej wewnetrznej
          uzywa czy wykorzystuje sie polityków z innych krajów!
          Przysparza to tylko negatywnej opinii oraz niepotrzebnie
          angazuje ważnych polityków i kaze sie opowiedziec do sporow partyjnych,
          co zapewne odnajduje swój slad w polityce zagranicznej kraju!

Nie jest to dobre działanie dla kraju,
          bo nie ma jednej partii majacej racje!
      • Gość: Sylwia Re: Felicitation Monsieur Sarkozy IP: *.chello.pl 06.05.07, 20:49
        Poczytaj kobieto o jego polityce imigracynej a potem porównuj. Polecam Gazete i
        felieton A. Halla
        • beatrix13 Re: Felicitation Monsieur Sarkozy 06.05.07, 21:15
          Gość portalu: Sylwia napisał(a):

> Poczytaj kobieto o jego polityce imigracynej a potem porównuj. Polecam Gazete
          i felieton A. Halla

...................
          a kto to Hall i Gazeta ?:)
          autorytety dla naiwnych
    • Gość: Zbędnydlaregionu Lewica u francuzów też przegrywa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.07, 20:48
      Ogólnie rzecz biorąc lewica dostaje baty a to bardzo dobry znak dla Polski.
      • baba_w_oknie Re: Lewica u francuzów też przegrywa 06.05.07, 20:49
        skad wiesz?
        • Gość: Zbędny Re: Lewica u francuzów też przegrywa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.07, 20:54
          W Gazecie Polskiej tak napisali :-) a więc tak będzie.
          • baba_w_oknie Re: Lewica u francuzów też przegrywa 06.05.07, 20:56
            to jestes tak madry jak ...Sylwia.
            • Gość: Zbędny Re: Lewica u francuzów też przegrywa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.07, 20:59
              Nie wiem jaka mądra jest Sylwia bo nie znam. Jednak tych co oceniają mądrość
              innych mam jako prymitywnych ludzi w .... poważaniu.
              • baba_w_oknie Re: Lewica u francuzów też przegrywa 06.05.07, 21:01
                nie napisales madralo na czym ma polegac "dobroc" zwyciestwa sarkozego dla
                polski.
                • zbednydlaregionu Re: Lewica u francuzów też przegrywa 06.05.07, 21:02
                  baba_w_oknie napisała:

> nie napisales madralo na czym ma polegac "dobroc" zwyciestwa sarkozego dla
                  > polski.
                  To prawda nie napisałem :-)
                  • baba_w_oknie Re: Lewica u francuzów też przegrywa 06.05.07, 21:03
                    to ucz sie pare lat a pozniej zabieraj glos. smyku.
                    • zbednydlaregionu Re: Lewica u francuzów też przegrywa 06.05.07, 21:08
                      baba_w_oknie napisała:

> to ucz sie pare lat a pozniej zabieraj glos. smyku.
                      Nie oceniaj. To prostactwo co czynisz.
                      Nie będę Ci się tu prężył z muskułami wykształcenia itp. To co napisałeś to
                      Twoje kompleksy a przez to prostactwo.
                      • baba_w_oknie Re: Lewica u francuzów też przegrywa 06.05.07, 21:11
                        ad rem chlopcze; na czym polega "dobroc" zwyciestwa Sarkozego dla Polski?
                        Tu sie naprez, mozesz nawet szczytowac.
                        • zbednydlaregionu Re: Lewica u francuzów też przegrywa 06.05.07, 21:15
                          baba_w_oknie napisała:

> ad rem chlopcze; na czym polega "dobroc" zwyciestwa Sarkozego dla Polski?
                          > Tu sie naprez, mozesz nawet szczytowac.
                          Jest to dosyć oczywiste. A co ? Uważasz , że jest odwrotnie to napisz lub
                          raczej poczekaj na wykładnię Gazety :-)
                          Geremek nie jest w każdym razie zachwycony :-)
                          • baba_w_oknie Re: Lewica u francuzów też przegrywa 06.05.07, 21:18
                            ja pie.. gieremka czy Gw w dupe, kutasem za 29.95$ kupionym w Walmarkt.
                            Nie odpowiedziales mi na pytanie, a imputujesz mi cokolwiek. Jestes zwyklym
                            impotentem jak cala polska prawica.
              • andreas.007 Re: Lewica u francuzów też przegrywa 06.05.07, 21:01
                niestety tyle wiemy - co przeczytamy czy sie nauczymy!
    • praszczur1 A co za róznica dla nas ? 06.05.07, 21:12
      Francja zawsze z góry patrzyła na resztę Europy, a alianse były uzależnione od
      dorażnych korzyści. Ten Sarkozy wcale nie będzie miał lekko zarządzając tym
      krajem. A polityka zagraniczna będzie prowadzona egoistycznie.Jak do tej pory.
      • zbednydlaregionu Re: A co za róznica dla nas ? 06.05.07, 21:17
        praszczur1 napisał:

> Francja zawsze z góry patrzyła na resztę Europy, a alianse były uzależnione
        od
        > dorażnych korzyści. Ten Sarkozy wcale nie będzie miał lekko zarządzając tym
        > krajem. A polityka zagraniczna będzie prowadzona egoistycznie.Jak do tej pory.
        Wzruszyles mnie do lez Twoim komentarzem politycznym. Skad Ty panie szanowny
        wyniosl Pan tak gleboka wiedze :-) Baba w oknie bedzie zachwycona
        • praszczur1 Re: A co za róznica dla nas ? 06.05.07, 21:22
          zbednydlaregionu napisał:

> praszczur1 napisał:
          >
          > > Francja zawsze z góry patrzyła na resztę Europy, a alianse były uzależni
          > one
          > od
          > > dorażnych korzyści. Ten Sarkozy wcale nie będzie miał lekko zarządzając t
          > ym
          > > krajem. A polityka zagraniczna będzie prowadzona egoistycznie.Jak do tej
          > pory.
          > Wzruszyles mnie do lez Twoim komentarzem politycznym. Skad Ty panie szanowny
          > wyniosl Pan tak gleboka wiedze :-) Baba w oknie bedzie zachwycona
          ....................................................................
          Bo tak było zawsze odkąd pamiętam, począwszy od de Gaulle'a kaczy łbie.
          • Gość: Zbędny Re: A co za róznica dla nas ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.07, 21:35
            Tak, tak i zawsze też mieli taką wysoką metalową wieżę, o konstrukcji
            szkieletowej w centrum Paryża bolszewicki łbie.
            :-)
            • praszczur1 Re: A co za róznica dla nas ? 06.05.07, 21:41
              Gość portalu: Zbędny napisał(a):

> Tak, tak i zawsze też mieli taką wysoką metalową wieżę, o konstrukcji
              > szkieletowej w centrum Paryża bolszewicki łbie.
              > :-)
              .......................................................................
              Znowu się napiąłes i czuć skutek.Gnojem popuściłeś.Śmierdzisz Fiutencjuszu
              • Gość: Zbędny Re: A co za róznica dla nas ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.07, 21:44
                Nie podejmuję sie polemiki tak bardzo merytorycznej jak Twój post .
                • praszczur1 Re: A co za róznica dla nas ? 06.05.07, 21:51
                  Gość portalu: Zbędny napisał(a):

> Nie podejmuję sie polemiki tak bardzo merytorycznej jak Twój post .
                  .................................................................
                  a ty się loguj jak ty jestes ty . Będę wtedy merytoryczny.No postaram się
                  przynajmniej mendofilu.;))
                  • Gość: Zbędnydlaregionu Re: A co za róznica dla nas ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.07, 21:55
                    Proszę abyś kontaktował się ze mną na tym forum w dyskusji , w takiej sytuacji
                    gdy chcesz rozmawiać a nie pluć, odreagowywać, obrażać itp Nie mam na to ochoty
                    a nie mam tak silny problemów własnych aby odreagowywać w ten sposób jak Ty to
                    czynisz.
                    Bardzo Cię proszę.
                    PS
                    To czy syię loguję czy nie loguję to mój wybór i pozostaw go Zbędnemu
                    • praszczur1 Re: A co za róznica dla nas ? 06.05.07, 21:59
                      Gość portalu: Zbędnydlaregionu napisał(a):

> Proszę abyś kontaktował się ze mną na tym forum w dyskusji , w takiej sytuacji
                      > gdy chcesz rozmawiać a nie pluć, odreagowywać, obrażać itp Nie mam na to ochoty
                      >
                      > a nie mam tak silny problemów własnych aby odreagowywać w ten sposób jak Ty to
                      > czynisz.
                      > Bardzo Cię proszę.
                      > PS
                      > To czy syię loguję czy nie loguję to mój wybór i pozostaw go Zbędnemu
                      ............................................................................
                      Twoja prośba choć ma ładna literacka formę skutku nie odniesie.Za dużo obłudy i
                      kłamstwa w niej zawarte mój wielonickowy potworku.
                      • Gość: Zbędnydlaregionu Re: A co za róznica dla nas ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.07, 22:04
                        Wielonikowym potworkiem to przecież Ty jesteś.
                        • praszczur1 Re: A co za róznica dla nas ? 06.05.07, 22:08
                          Gość portalu: Zbędnydlaregionu napisał(a):

> Wielonikowym potworkiem to przecież Ty jesteś.
                          ...............................................................................
                          Nikt nie jest doskonały, a ty bezemnie żyć nie możesz czy co ?
      • Gość: monty Re: A co za róznica dla nas ? IP: *.chello.pl 06.05.07, 21:23
        W przemówieniu dziękczynnym zapowiedział ,że będzie Unia Sródziemnomorska ,
        która będzie walczyła z biedą w AFRYCE, czyli my wszyscy w Unii będziemy
        pompować pieniądze do afrykańskich kacyków ,jak od 60 lat. W sekundę zrobił się
        większym socjalistą niż ta Royal.
        • praszczur1 Re: A co za róznica dla nas ? 06.05.07, 21:26
          Gość portalu: monty napisał(a):

> W przemówieniu dziękczynnym zapowiedział ,że będzie Unia Sródziemnomorska ,
          > która będzie walczyła z biedą w AFRYCE, czyli my wszyscy w Unii będziemy
          > pompować pieniądze do afrykańskich kacyków ,jak od 60 lat. W sekundę zrobił się
          >
          > większym socjalistą niż ta Royal.
          .........................................................................
          A Ty mi powiedz jaka faktyczna różnica w sprawowaniu władzy była miedzy
          gaullistami i socjalistami ?
          • Gość: monty Re: A co za róznica dla nas ? IP: *.chello.pl 07.05.07, 00:02
            Żadnej, czyli problem z arabami i resztą będzie sie rozwijał i nie mają wyjścia.
    • 1.bazyl Re: Felicitation Monsieur Sarkozy 07.05.07, 23:49
      Szczerze mowiac, to patrzac na wybryki naszych politykow zwatpilam juz w
      jakakolwiek mozliwosc racjonmalnej oceny kandydatow.

Ich poglady polityczne? - zmieniaja sie po wyborach: bezpartyjni wstepuja do
      partii, partyjni zmieniaja barwy klubowe jak chca, nie baczac na to, ze jakas
      czesc naiwnego przypadkowego spoleczenstwa udzielila im mandatu zaufania na
      okreslonych wrunkach, populisci nagle rozsadnieja, i mowia, ze Balcerowicz to w
      zasadzie jest cool facet, a liberalowie dziwnie szybko przestaja nalegac na
      radykalne reformy.

Ich propozycje dotyczace rozwoju gospodarczego? - i tak rzadza Ci, Ktorych Nie
      Widac, tajemnicze grupy trzymajace wladze.

Ich dokonania, przeszlosc, osobowosc? - to co wiemy, jest z reguly rezultatem
      mniej lub bardziej swiadomych manipulacji mediow oraz specjalistow od PR z
      obozu kandydata lub obozow jemu wrogich.

Wiec doszlam ostatnio do wniosku, ze w zasadzie jedynym kryterium, ktore mozna
      jako tako samemu ocenic - jest URODA przyszlego reprezentanta wladzy. Co prawda
      wyglad rowniez podlega ona pewnym manipulacjom (np. w trakcie wyborow nagle
      okazuje sie, ze p. Lepper najprawdopodobniej jest Mulatem), niemniej mozna
      zalozyc, ze jedynie wyglad nie zmieni sie znaczaco w trakcie kadencji.

Z tego tez powodu zaluje mocno, ze nie wygrala p. Royal:).
      • mamoniowa303 Re: Felicitation Monsieur Sarkozy 08.05.07, 00:01
        1.bazyl napisała:

> Szczerze mowiac, to patrzac na wybryki naszych politykow zwatpilam juz w
        > jakakolwiek mozliwosc racjonmalnej oceny kandydatow.

Co prawda
        >
        > wyglad rowniez podlega ona pewnym manipulacjom (np. w trakcie wyborow nagle
        > okazuje sie, ze p. Lepper najprawdopodobniej jest Mulatem), niemniej mozna
        > zalozyc, ze jedynie wyglad nie zmieni sie znaczaco w trakcie kadencji.
        >
        > Z tego tez powodu zaluje mocno, ze nie wygrala p. Royal:).

Naszych ? Masz na mysli francuskich czy polskich ?
        Kochana, przy Lepperze, nie tylko pani Royal wyroznia sie uroda. To chyba
        niezbyt fortunny przyklad he he he
        • 1.bazyl Re: Felicitation Monsieur Sarkozy 08.05.07, 00:18
          Mocno ogorzala twarz Leppera majaca sugerowac wyborcom jego ciezka prace na
          swiezym powietrzu oraz ogolna witalnosc byla jednym z trickow podsunietych mu
          przez prowadzacego go w trakcie kampanii znanego specjaliste od ksztaltowania
          wizerunku. A ze przesadzil troche z kwarcowka? Wyszlo, jak wyszlo, ale bylo
          skuteczne (patrz wyniki wyborow).

Piszac o naszych politykach - wciaz jeszcze mam na mysli polskich.

A ze wnioski zastosowalam do oceny wyborow we Francji? Myslisz, ze ich politycy
          sa inni? Nie, po prostu niewiele mamy w prasie korespondencji z Francji o tym,
          co sie tam dzieje na codzien.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka