Dodaj do ulubionych

fitness_siłownia

10.05.07, 10:58
,,moze ten watek przyda sie do wymiany doswiadczen na temat cwiczen,diety i
ogolnie dobrego
wygladu,,,,,,,www.sfd.pl/Aerobiczna_sz%C3%B3stka_Weidera-A6W%3D%3D%3E%3BWejd%C5%BA%3C%3B%3D%3D-t249347.html
Obserwuj wątek
    • buka007 Re: fitness_siłownia 10.05.07, 18:02
      Super, dzieki, na pewno skorzystam z tej strony.
      Mozesz mi jeszcze powiedziec, dlaczego te ćwiczenia powinno wykonywac się
      według tego schematu??
      Nie mozna w kołko robic tych samych??? Czy to ma byc efekt psychologiczny,
      znaczy zwiększający atrakcyjnosc ćwiczen, czy to faktycznie zwiększa
      efektywność spalania oraz ???
      • niewidzialna_l Re: fitness_siłownia 10.05.07, 19:55
        Nie mozna w kólko robic tych samych cwiczen,nie tylko na miesnie brzucha ,ale na
        wszystkie partie ciała.Miesnie przyzwyczajaja sie do tego samego wysiłku,i po
        jakims czasie efekty sa marne.
        www.fit.pl/kulturystyka/zestawy_cwiczen,29,1,1,67,0,0,0,0.html
        • buka007 Re: fitness_siłownia 10.05.07, 20:25
          Ja wiem, ze nie mozna, ja tez robie rozne zestawy,ale wiesz mam wrazenie, ze
          straszne mi sie bicepsy zrobily, juz przestalam robic cwiczenia na te partie bo
          sie wystraszylam :O
          Nie wiem, co robie zle, robie z malym obciazeniem.. hmm..
          • niewidzialna_l Re: fitness_siłownia 10.05.07, 20:31
            Kobieta nie bedzie nigdy miała takich bicepsów jak facet.nie mamy tyle
            testosteronu.Lepiej,ze masz bicepsa ,niz zwisajacego flaka.Powinnas robic
            cwiczenia z małym obciazeniem ,ale z duza powtarzalnoscia.4 serie po 30 i wiecej
            ruchów.
    • violka30 Re: fitness_siłownia 10.05.07, 22:21
      dzisiaj zaszalałam-dwie godziny zajęć, ale oczywiście nadrabiam, nadrabiam,
      pyszne ciacha kupiłam...
      • niewidzialna_l Re: fitness_siłownia 11.05.07, 08:11
        ,,,,,,,a ,ja juz drugi tydzien,bez siłowni.,,,i tu płacz,,,,
        • buka007 Re: fitness_siłownia 11.05.07, 09:02
          co się stało??
          • niewidzialna_l Re: fitness_siłownia 11.05.07, 09:26
            hm,,tak na forum,,na jutro mam bilet do Gliwic,a wyjdzie na to,ze nie pojade bo
            dzisiaj wyladuje w szpitalu.Kobiecy los,,,,,
            • buka007 Re: fitness_siłownia 11.05.07, 10:10
              jestes w ciazy??? bedziemy sie martwic o ciebie :/
              • niewidzialna_l Re: fitness_siłownia 11.05.07, 10:23
                to nie ciaza,takie tam, niby nic ,ale zawsze stresujace,
                • buka007 Re: fitness_siłownia 12.05.07, 20:33
                  dotarłas do Gliwic?????????????????
                  Bo nie ma cię... tutaj..
                  • niewidzialna_l Re: fitness_siłownia 13.05.07, 09:34
                    wrociłam ,ze szpitala musiałam przebukowac bilet na 22,bo musze stanac na nogi.
                    • buka007 Re: fitness_siłownia 13.05.07, 11:06
                      niewidzialna_l napisała:
                      > wrociłam ,ze szpitala musiałam przebukowac bilet na 22,bo musze stanac na
                      nogi.
                      tylko wez laptoKa do tych Gliwic...
                      • niewidzialna_l Re: fitness_siłownia 13.05.07, 11:08
                        ,,,,na 22 maja,,,,
                        • niewidzialna_l kalkulator,,, 13.05.07, 13:25
                          serwisy.gazeta.pl/zdrowie/0,51205.html
                          • niewidzialna_l oddech 16.05.07, 10:41

Oddychaj, gdy ćwiczysz

REKLAMA Czytaj dalej

Podstawowym błędem wielu osób jest to, że przy dużym wysiłku, przestają oddychać
                            – wdychają powietrze i ćwiczą na bezdechu. Przez to mięsnie nie są odpowiednio
                            dotlenione, brakuje im energii i przez to wykonywane ćwiczenia mniej efektywne.
                            Trzeba więc nauczyć się kontrolować oddech, zwracając szczególną uwagę na to, by
                            w odpowiednim momencie powietrze nabrać i wypuścić. Przy ćwiczeniach siłowych
                            wydech wykonujemy wtedy, gdy wysiłek jest największy, gdy mięśnie napinamy,
                            natomiast przy rozluźnianiu, wdychamy powietrze.

Wdech nosem, wydech ustami

Kolejną bardzo istotną zasadą jest to, że powietrze wdychamy przez nos a
                            wypuszczamy ustami. Dzięki temu powietrze które trafia do płuc jest oczyszczone
                            oraz ogrzane. W ten sposób możemy uniknąć przeziębień oraz zapaleń gardła –
                            zwłaszcza jeśli ćwiczymy przy niskiej temperaturze powietrza.

Oddychaj spokojnie i regularnie

Nawet podczas bardzo dużego wysiłku możemy panować nad naszym oddechem. Musimy
                            tak go wyregulować, by wdechy i wydechy wykonywać w równych odstępach czasu,
                            przez co będziemy w stanie dłużej ćwiczyć, mniej się zmęczymy, poczujemy większy
                            komfort i radość z uprawiania sportu oraz z pewnością przyniesie to większe efekty
                            • violka30 oddycham gdy ćwiczę :) 16.05.07, 10:49
                              ale też obserwuję, są egzemplarze, siniejące na twarzy podczas robienia tzw
                              brzuszków z braku dopływu tlenu :D
                              • niewidzialna_l Re: oddycham gdy ćwiczę :) 16.05.07, 11:28
                                bardzo mało ludzi na siłowni,,potrafi dobrze oddychac,zapominaja czy co?
                                • violka30 Re: oddycham gdy ćwiczę :) 16.05.07, 12:23
                                  kwestia wprawy i myślenia, chociaż spotkałam się w sieci z praktykowaniem
                                  ćwiczenia brzuszków na bezdechu jako specjalnej techniki (?)
                                  • niewidzialna_l Re: oddycham gdy ćwiczę :) 16.05.07, 12:36
                                    moze ,to jakas wszchodnia technika,oni to sporo róznych dziwnych rzeczy na
                                    wymyslali,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka