28.05.07, 12:48
byłam wczoraj na wycieczce rowerowej.część trasy wiodła przez nowo wybudowaną
ścieżkę rowerową lubieszyn-mierzyn.nawet najnowsze fragmenty ścieżki co
kawałek zapadają się.kostka ułożona jest nierówno i jakby za luźno.w
niektórych miejscach zostały tylko dziury po kostce,leży na niej pełno piachu
i zarasta już trawą.naliczyłam też 6 samochodów parkujących na ścieżce i
całkowicie ją blokujących.przyjemności!
Obserwuj wątek
    • shp80 Re: ściecha 28.05.07, 12:57
      Byłem tam kilka dnia temu i żadnej ścieżki, z Mierzyna do Lubieszyna, nie stwierdziłem. Co najwyżej przy nowym Realu, ale ona ma już trochę lat.
      Może pomyliłeś chodnik ze ściechą?

Pozdro
      Tomek
      • shp80 Re: ściecha 28.05.07, 13:00
        > Może pomyliłeś

Pomyliłaś ;)

Pozdro
        Tomek
      • anamar Re: ściecha 28.05.07, 13:03
        może to i chodnik,tylko ze znakiem droga dla rowerów...a jakby tylko
        chodnik,to,w porządku, ze krzywy i dziurawy?
        • shp80 Re: ściecha 28.05.07, 16:21
          Jeśli jest znak "droga dla rowerów", to w porządku. Drogą dla rowerów jest część, znajdująca się z lewej strony znaku. A że drogi z kostki są pozarastane trawą, i że ich wytrzymałość jest kiepska, wiadomo nie od dziś.. To jednak nie przekonuje niektórych wydziałów i ścieżki z kostki dalej powstają... Gdyby taki urzędnik musiał zapłacić za remont z własnej kieszeni, szybko zmieniłby sposób myślenia o nawierzchniach dróg rowerowych..

Pozdro
          Tomek
          • andreas.007 Re: ściecha 28.05.07, 16:27
            bo to nie chodzi o scieżki,
            ale o wykorzystanie pieniedzy!
            Pieniadze były, przetarg rozstrzygnieto, robote wykonano, szmal skasowano!
            jedziemy dalej... znaczy nie rowerzysci, a z kolejnymi przetargami!

A swoja droga piekna jest sciezka wokół jeziora Miedwie...
            tam nic nie parkuje!
          • st32 Re: ściecha 29.05.07, 13:13
            Faktycznie bez sensu robią te ścieżki z eurobruku. Jeżdziłem rowerem w Niemczech
            i po Bornholmie i bruku nie spotkałem. Trzęsie i drożej!
            • shp80 Re: ściecha 29.05.07, 14:56
              st32 napisał:

> Faktycznie bez sensu robią te ścieżki z eurobruku. Jeżdziłem rowerem w
              > Niemczech
              > i po Bornholmie i bruku nie spotkałem. Trzęsie i drożej!

Bo tam drogi dla rowerów są budowane raczej z myślą o rowerzystach. Znacznie więcej osób jeździ tam rowerami, więc jest większe prawdopodobieństwo, że urzędnicy również.

Pozro
              Tomek
    • Gość: ZBędny doucz się :-) Zapomniał wół jak .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.07, 16:36
      anamar napisała:
      > byłam wczoraj na wycieczce rowerowej.część trasy wiodła przez nowo wybudowaną
      > ścieżkę rowerową lubieszyn-mierzyn.nawet najnowsze fragmenty ścieżki co
      > kawałek zapadają się.kostka ułożona jest nierówno i jakby za luźno.w
      > niektórych miejscach zostały tylko dziury po kostce,leży na niej pełno piachu
      > i zarasta już trawą.naliczyłam też 6 samochodów parkujących na ścieżce i
      > całkowicie ją blokujących.przyjemności!

Nazwy własne, w tym przypadku nazwy miejscowości piszemy z dużej litery.
      Podobnie czynimy pisząc po kropce czyli rozpoczynając nowe zdanie. Nad
      interpunkcją też mógłbyś popracować. :-)
      We fragmencie zdania cyt "leży na niej pełno piachu" robisz rażące błedy
      stylistyczno-językowe. Brrrr
      • andreas.007 ;))))))))))))))))) n/t 28.05.07, 16:38

• Gość: zapodawacz Re: doucz się :-) Zapomniał wół jak .... IP: *.centertel.pl 29.05.07, 05:21
        To nokaut. Swoja droga,ze tez Ci sie chce udowadniac tej marnosci nad marnosciami cokolwiek czy bufonade, czy glupote. Wszak nawet gdybys nic nie pisal to przecietnie rozgarniety po wpisach w dwoch watkach gdzie w jednym robi za polonistke a w drugim za abnegatajezykowego,wie ze ma do czynienia z (bez wzgledu na plec) palantem.
        • Gość: zona.pijaka Re: doucz się :-) Zapomniał wół jak .... IP: *.icm.edu.pl 29.05.07, 07:50
          To nie tak, nie będę broniła tej krowy anamar, ale...
          mi też zdarza się że mam nastrój do pisania prawidłowego a nieraz mam nastrój
          do tworzenia irracjonalnych, niegramotnych zwrotów. Zwłaszcza zaraz po wypiciu
          a jeszcze przed kacem. Of course.

• Gość: Zbędny Re: doucz się :-) Zapomniał wół jak .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.07, 08:02
            To nie tak, nie będę atakował mającej być może deprechę anamar. Chodzi o to,
            że ona sama uznała swoją misję w tej dziedzinie :-)

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=63210277&a=63210434
            • anamar Re: doucz się :-) Zapomniał wół jak .... 29.05.07, 12:03
              no dobra,zbędnisiu...a na temat ścieżek masz coś do powiedzenia?może być z
              bykami...
              • Gość: Zbędny Re: doucz się :-) Zapomniał wół jak .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.07, 12:14
                ... o jakichże ścieżkach moja Ty kruszynko piszesz ?
                • st32 Re: doucz się :-) Zapomniał wół jak .... 29.05.07, 13:08
                  Gość portalu: Zbędny napisał(a):

> ... o jakichże ścieżkach moja Ty kruszynko piszesz ?

Wszyscy zrozumieli, że o rowerowych a Ty nie? Nawet ja to pojąłem!
                  • Gość: Zbędny Re: doucz się :-) Zapomniał wół jak .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.07, 15:16
                    Zawsze zakakiwali mnie ci, którzy mają powołanie mówić " w imieniu wszystkich"
                    a zwłaszcza tych, którzy są całkowicie przekonani, że rozumieją.
                    • anamar śmiało!to nie wstyd! 29.05.07, 15:34
                      jeśli nie zrozumiałeś,chętnie pomogę:wątek dotyczy ścieżki rowerowej w
                      mierzynie.jeśli miałeś na myśli inną ścieżkę,przykro mi że cię
                      rozczarowałam.gdybyś zbędnisiu jeszcze w przyszłości czegoś nie rozumiał-pytaj
                      śmiało!
                      • Gość: Zbędny Re: śmiało!to nie wstyd! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.07, 15:39
                        Wyłażą z Ciebie straszne kopleksy i złość "przyłapanego za rękę na gorącym
                        uczynku".
                        • anamar Re: śmiało!to nie wstyd! 29.05.07, 15:52
                          Gość portalu: Zbędny napisał(a):

> Wyłażą z Ciebie straszne kopleksy i złość "przyłapanego za rękę na gorącym
                          > uczynku".

a jakie tam kopleksy...:))))))
                          • Gość: Zbedny Re: śmiało!to nie wstyd! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.07, 16:12
                            To taka przyneta dla oglupialej juz rybki. Jak chcesz dam Ci jeszcze troche.
                            • anamar ciekawe czy biorą? 29.05.07, 16:44
                              Gość portalu: Zbedny napisał(a):

> To taka przyneta dla oglupialej juz rybki. Jak chcesz dam Ci jeszcze troche.

no z własnej głupoty przynętę na ryby zrobić to już wędkarska wyższa szkoła
                              jazdy......a mówią,że z gó..a bata nie ukręcisz...
                              • Gość: Zbędny biorą jak głupie ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.07, 16:51
                                Dla ludzi ociężałych czasami mniej proste rzeczy wydają się skomplikowane i
                                nie wiadomo jaką tam finezją. Głowa do góry. Ogranicz ilość nicków
                                (rzeczpospolita) , staraj się nie żyć fikcją, częściej odwiedzaj ścieżki
                                rowerowe, naucz się omijać wykroty wywołanetym, że każdy z Was czerwonych
                                musiał coś ukraść w trakcie ich projektowania, zatwierdzania i budowy, zacznij
                                robić coś sama dla siebie bez załatwiania a jasność umysłu Ci wróci. Agresja
                                minie. Nie jesteś przypadkiem beznadziejnym.
                                • anamar Re: biorą jak głupie ! 29.05.07, 17:04
                                  no to obfitego połowu życzę!jedzenie ryb dobrze wpływa na inteligencję.w twoim
                                  przypadku wystarczą dwa średniej wielkości wieloryby.no,dobrze,już dobrze,wiem
                                  że się powtarzam.dlatego obiecuję:w tym wątku już tylko o rowerach!
                                  • Gość: zapodawacz Re: biorą jak głupie ! IP: *.centertel.pl 29.05.07, 17:29
                                    zadko bo zadko ale nawet anamar ma swoje pozytywne pszeblyski w mysleniu. To dowut na to rze kaszdy ma szanse na sokces.
        • anamar wierzę w was! 29.05.07, 12:00
          dobra,nieuki...co mi tam:
          1.nigdy nie podawałam się za polonistkę.zresztą,żeby zwrócić uwagę na błędy
          zbędnego,czy jak tam on się jeszcze nazywa,nie trzeba polonistki.są widoczne dla
          średnio rozgarniętego ucznia czwartej klasy podstawówki.do takiego poziomu,na
          razie bez powodzenia,aspirujecie.
          2.rzeczywiście,jak bystro zbędny zauważył,nazwy własne piszemy dużą
          literą.jednak język maili,smsów,czatów,itp.rządzi się własnymi prawami.to
          imitacja(trudne słowo)języka mówionego;stąd moje"programowo"małe litery...sporo
          na ten temat mówił i pisał prof.bralczyk.polecam!do miodka nie odsyłam,bo zdaje
          się,że uważacie go durnie,za agenta...natomiast błędy,na które delikatnie
          zwróciłam wam uwagę są innego typu.z litości pomijam kwestię składni a także
          sensu wypowiedzi,bo to pojęcia wam kompletnie nieznane.
          3.na koniec dwie refleksje:nie wiem jak to się dzieje,ale im bardziej zażarty na
          forum pisuar,tym jego umiejętności językowe podlejsze(to chyba dlatego tak
          nienawidzicie wykształciuchów)i druga:jeśli się baranie jeden z drugim
          skompromitowałeś publicznie nieznajomością języka,to weź się do nauki,a nie rób
          z siebie jeszcze większego durnia pisząc,że inni też robią błędy.tak więc,do
          nauki chłopaki.nie przejmujcie się początkowymi niepowodzeniami,paaa!
          • Gość: Zbędny Re: wierzę w was! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.07, 12:05
            No to jesteś pisuarem :-))
            Co zostało rzeczowo udowodnione.
            PS
            Rozumiem, że miałas dwa wyjścia po tej kompromitacji. Zniknac lub spróbować
            sofistyki. Wybrałaś to drugie.
          • andreas.007 Re: wierzę w Was! 29.05.07, 12:07
            a ja mimo wwzystko sie ciesze z tej Waszej utarczki...
            bo przynajmniej kilka osób bedzie sie pilnowała językowo!

I bardzo dobrze!
            Tez nie jestem polonista, ale uczulony!

PS.
            Nie czepiajcie sie braku ogonków... ;)
            • st32 Re: wierzę w Was! 29.05.07, 13:03
              Ja też co prawda polonistą nie jestem (chociaż swego czasu nawet próbowałem nim
              zostać! ). Annamar ma rację, że tępi takich gamoni językowych. Dziwię się co
              prawda, że jej się chce. A że forumowicze będą w rezultacie wykazywać więcej
              szacunku dla języka- to masz Andreasie rację!
    • Gość: Vlad.H. Witaj w Polsce... IP: 80.53.41.* 28.05.07, 21:27
      takie sa efekty dzialan zlodzieji - szkodnikow ktorych zatrudniamy w urzedach...
      • Gość: lok Re: Witaj w Polsce... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.07, 10:59
        Mająca pilnować naszego majątku Policja, mówiąc oględnie to TELEBUMISIE, którzy
        nawzajem lubią trzymać się za pałki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka