Dodaj do ulubionych

Aleja Jana Pawła II

IP: 83.168.106.* 10.06.07, 21:29
To zdecydowanie bardzo dobry pomysł!
Obserwuj wątek
    • Gość: Ojciec Siwek Re: Aleja Jana Pawła II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.07, 21:39
      Kilkanaście dni temu był artykulik i dyskusja na ten temat. I co nic.
      porozmawiajmy, wyłuszczmy swoje racje, a radni (bezradni) i ta zrobią swoje. Bo
      nas po prostu mają w d....
      • switonemsi Re: Aleja Jana Pawła II 11.06.07, 14:10
        Dalej nie rozumiem czemu zmieniac nazwe ulicy!

Czemu nie ma u nas alei Walesy, Kwasniewskiego?
    • wujtarabuk Re: Aleja Jana Pawła II 10.06.07, 21:46
      Zaiste, godne to i sprawiedliwe
      Bogu niech beda dzieki.
      • Gość: j Aleja Znudzonych Urzędasów IP: *.chello.pl 10.06.07, 21:56
        A czy jakaś biurwa czy inny sponsorowany przez miasto pajac policzył ILE CZASU
        zajmie wyrabianie tych kwitów?
        Ile razy trzeba bedzie przyjść do instytucji, by sprawy załatwić?
        Kto mi k...a z a to zapłaci?

Może jakieś referendum albo co?
        • Gość: lipa Re: Aleja Znudzonych Urzędasów IP: *.bazapartner.pl 10.06.07, 23:06
          Przy Jedności mieści się sporo firm, w tym jedna z największych w tym mieście -
          Uniwersytet. Koszty wymiany setek pieczątek to pikuś. Wszystkie materiały
          reklamowe - to będą grube tysiące złotych, które właśnie się zdezaktualizują,
          akurat wtedy, kiedy są potrzebne (przed samą akcją rekrutacyjną). Poza tym setki
          kontrahentów wystawią faktury z błędnym adresem i trzeba to będzie korygować.
          Mieszka tam parę tysięcy ludzi, którym - jak słyszymy - miasto zasponsoruje
          wymianę dokumentów, lekko licząc wyda na to paręset tysięcy złotych. A wszystko
          dzięki radosnej twórczości radnych z p. Bazylim Baranem na czele... A mogli
          założyć fundację, zrobić coś pożytecznego. Ale to przecież Polska.
          PS Oczywiście, że papieża warto uhonorować, ale czy ulica, w dodatku 'używana'
          to najlepszy pomysł?
    • Gość: poloneZ Re: Aleja Jana Pawła II IP: 83.168.106.* 10.06.07, 22:02
      Aleja Jedności Narodowej.
      Jaka to piękna nazwa, ponadczasowa, bezkonfliktowa.
      Bez mała poezja.
      Co tu zmieniać?
    • Gość: christoph Re: Aleja Jana Pawła II IP: *.chello.pl 10.06.07, 22:09
      Co za głupota, jakbyśmy większych problemów w mieście nie mieli. Te miasto jak
      barany podążają za innymi miastami, jak za dawnych lat (totalnie bezsensowne
      przejście podziemne). Są Jasne Błonia imienia papieża i pomnik i to chyba
      wystarczy do cholery...ale jak ktoś dobrze powiedział możemy sobie pogadać, a
      radni mają to gdzieś.
      Ja nie chcę, aby za moje pieniądze wymieniali np. tablice z nazwami...głupota w
      tym mieście będzie jeszcze długo na porządku dziennym...
    • Gość: zed czy to istotne dla miasta? IP: *.ipspace.xilinx.com 10.06.07, 22:12
      Nie chcemy w dniu rocznicy licytować się, które miejsce jest lepsze - mówi szef
      klubu radnych PiS Leszek Duklanowski. - Dla nas najważniejsze jest, by Szczecin
      w ogóle miał ulicę imienia Jana Pawła II.

ALE DLA MIASTA TA NAZWA ULICY NIE JEST NAJWAZNIEJSZA!

1. koszty i klopot dla mieszkancow
      2. zmiana nazwy, ktora jest piekna nazwa
      3. jasne blonia maja nazwe jana pawla II wiec po co jeszcze ulica? kiedys
      kabaret moralnego niepokoju mial skecz o tym, ze wszystkie ulice, parki, aleje
      sa zmieniane na pilsudskiego. teraz dzieje sie podobnie, ale z janem pawlem 2
      4. to, ze bedziemy mieli taka ulice nie uczyni nas lepszymi
      • wujtarabuk Przepraszam za moze niestosowne pytanie: 10.06.07, 22:14
        Czy JP2 jest niezbednym dla Szczecina i jakie sa tego ewentualnego faktu,
        implikacje prawne?
        • Gość: dzony brawo Re: Przepraszam za moze niestosowne pytanie: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.07, 09:05
          oczywiscie, że jest niezbędny dla Szczecina i wszystkich polskich miast. Po
          praniu mózgów jakim był jego pogrzeb jest to niezbedne dla funkcjonowania
          wszystkich Polaków katolików, bez tego ani rusz. No i jeszcze barka i pokolenie
          JPII czyli operatorzy kija bejsbolowego beda mieli radoche. Proponuje zbudowac
          jeszcze Swiatynię Opatrzności Bożej II (może na miejscu grzybka) w koncu
          kosciołów jest tu ciagle za mało, zdecydowanie, no i plebanii
        • Gość: gość Re: Przepraszam za moze niestosowne pytanie: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.07, 21:06
          > Czy JP2 jest niezbednym dla Szczecina i jakie sa tego ewentualnego faktu,
          > implikacje prawne?
          >

Prawne zadne, co najwyzejk jak sięmkomuś nie podoba to go/ją można podać do
          sądu za "obrazę uczuć r..." i do pierdla z delikwentem :)))

Wujaszek Stalin byłby dumny z takich następców co za obrazę wsadzaliby do
          kozy ....
      • Gość: pieszy to może i mało istotne, ale co jest bardziej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.07, 22:20
        a poza tematem.
        aleja jedności narodowej to piekana nazwa?
        ponadczasowa?
        a może warto jednak dowiedzieć się czegoś o tej jedności narodowej zanim się
        zacznie ją podziwiać?
        • Gość: poloneZ Re: to może i mało istotne, ale co jest bardziej? IP: 83.168.106.* 10.06.07, 22:24
          Jedność Narodowa.
          To jest coś czego nam nieustannie potrzeba, to słowo klucz do przeszłości i
          przyszłości ze szczególnym naciskiem na teraźniejszość.
          • Gość: sotk Re: to może i mało istotne, ale co jest bardziej? IP: 85.31.187.* 10.06.07, 22:27
            Gość portalu: poloneZ napisał(a):

> Jedność Narodowa.
            > To jest coś czego nam nieustannie potrzeba, to słowo klucz do przeszłości i
            > przyszłości ze szczególnym naciskiem na teraźniejszość.

Ofiary i oprawcy w braterskim uscisku... ot marzenie Rodziny Gazety Wyborczej,
            tylko.... po ktorej stronie wasze miejsce... ?
            • Gość: poloneZ Re: to może i mało istotne, ale co jest bardziej? IP: 83.168.106.* 10.06.07, 22:29
              Nie wtrącaj się dziadku jak mądrzejsi dyskutują.
              • Gość: sotk Re: to może i mało istotne, ale co jest bardziej? IP: 85.31.187.* 10.06.07, 22:33
                Gość portalu: poloneZ napisał(a):

> Nie wtrącaj się dziadku jak mądrzejsi dyskutują.

chyba "mundrzejsi" jełopie

• Gość: poloneZ Re: to może i mało istotne, ale co jest bardziej? IP: 83.168.106.* 10.06.07, 22:33
              Ale to nie jest ulica Frontu Jedności Narodu,
              to aleja Jedności Narodowej.
              Jest różnica.
              • wujtarabuk Re: to może i mało istotne, ale co jest bardziej? 10.06.07, 22:35
                i sojuszu robotniczo-chlopskiego - innej formy "Jednosci narodowej"
                • Gość: poloneZ Re: to może i mało istotne, ale co jest bardziej? IP: 83.168.106.* 10.06.07, 22:37
                  Nie, oj nie, przesadzasz, w populizm wpadasz.
                  Przecież wiesz, że nie o tym myśle
                • Gość: ja Re: to może i mało istotne, ale co jest bardziej? IP: *.bazapartner.pl 10.06.07, 23:18
                  A jednak jest Jedność a nie Front Jedności Narodowej czy chłoporobotnik. To
                  znak, że ustalając nazwę tej ulicy ktoś kiedyś pomyślał, jak czerwonemu zagrać
                  na nosie. Warto może tak na to spojrzeć - jak na walkę z cenzurą. Wcale udaną imho.
          • Gość: pieszy Re: to może i mało istotne, ale co jest bardziej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.07, 22:28
            już pisałem tutaj, że ta jedność o której piszesz i którą większość tak właśnie
            rozumie pokazała swoje oblicze np. w 1968 roku
            • wujtarabuk Stary komunistyczny chwyt 10.06.07, 22:29
              pl.wikipedia.org/wiki/FJN
    • Gość: zmęczony bzdetologia stosowana IP: 195.28.182.* 10.06.07, 22:31
      Może by cała ta pampersiarnia PIS-owczykowsko - PeOwska najpierw wybudowała w tym mieśćie jakąkolwiek znaczącą ulicę a dopiero nią uhonorowała Papieża? To jednak za trudne dla obecnych radnych - zbydować coś dla chwały Jana Pawła II, więc miernoty przynajmniej sobie zmienią jakąś nazwę ulicy. Wazelina będzie, nic sensownego poza tym nie będzie.
      Szkoda, że tradycyjnie już GW nie potrafi napisać wnikliwego artykułu o zbijaniu politykierskiego kapitału na tych, którzy odeszli... gratulacje dla miernot z PiS i PO.
      • Gość: zmęczony złodzieje "urzędowi" IP: 195.28.182.* 10.06.07, 23:11
        Może gdyby najpierw wybudowali ulicę na miarę Jana Pawła II a dopiero nadawali jej nazwę, to nie okradali mieszkańców przez swoje wazeliniarskie decyzje pod publiczkę i pod głosy wyborców.

Krzystek - weźta się do roboty i oddajta mieszkanie a nie wciskajta łajno pod pozorem bałochwalstwa.
    • Gość: koza Aleja Jana Pawła II IP: *.smsnet.pl 10.06.07, 22:36
      Czas zacząć mówić otwartym tekstem - prawdę. Tu wcale nie chodzi o honorowanie
      Wojtyły papieża a chęć przypodobania się moherowym oraz innym mało
      inteligentnym ludziom. Już przeżyliśmy czas zmian nazw ulic. I wystarczy.
      Rzeczywiście niech ci zmieniacze coś zbudują i sobie wtedy nazwą. A al. Jed.
      Narodowej odgruzowali ludzie w czasach PRL. Episkopat wydał oświadczenie żeby
      nie nazywać wszystiego im. papież i co i nic. Paranoja
      • Gość: pieszy Re: Aleja Jana Pawła II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.07, 22:46
        tej alejki nie w jakimś tam czasie prl, tylko ludzie mający nadzieję na życie.
        myślę, że zdecydowana większośctych ludzi pracowała z nadzieją, że będzie tu
        normalny świat, ale stało się inaczej. i powstało haslo jedności narodowej ...
    • Gość: tomasz Re: Aleja Jana Pawła II IP: *.globalconnect.pl 10.06.07, 22:53
      Poronoiny pomysł! Kretynie!
      • Gość: majtek Re: Aleja Jana Pawła II IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.07, 23:34
        Właśnie widzę jak go uhonorowano pod pominikiem. Po dzisiejszym wyciu obok
        pomnika są setki walającyh się kubków po piwie, toreb plastikowych, butelek,
        tacek i wszelkiego innego honornego śmiecia. Pijani leżą na trawie, albo wyją
        do księżyca itd. Zastanawia mnie, czy Rada Miasta ma prawo dowolnie używać
        czyjegoś imienia, a szczególnie JPII dla swoich partykularnych i politycznych
        potrzeb. Dla mnie takie działanie to zwykłe lizusowstwo w niczym nie
        odbiegające w stylu od imprezy jaka dziś odbyła się przy pominiku papieża.
        • Gość: mikroos Re: Aleja Jana Pawła II IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.07, 23:43
          Dokładnie! A do tego jeszcze dojdzie wspaniałe "czczenie pamięci" pod postacią "umówmy się o 14 na janapawła", czy jakąś jeszcze głupszą skrótową nazwę tej ulicy - może "ul. jp2"? bez sensu, totalnie bez sensu!
      • Gość: SromotnikBezwstydn bzdetologia stosowana czyli krk-wazelina... IP: 83.168.124.* 10.06.07, 23:40
        tym jp2 już rzyga cała Polska!
        Szkoły ,ulice,place,mosty,kładki,fabryki,zakłady pogrzebowe i fryzjerskie...w kazdym urzędzie ołtarzyki jp2...
        Teraz kolejne lizanie dupy czarnoksięznikom i przymiarki do przemianowania pięknejAl.Jednosci Narodowej lub arterii wjazdowej Andrzeja Struga na jp2.
    • Gość: zbyszek chory kraj!!na 5 najwazniejszych wiadomosci 3 kosc IP: *.pools.arcor-ip.net 10.06.07, 23:57
      to sie w glowie nie miesci!!!!czlowiek chce sobie poczytac co tez sie w dalekim
      szczecinie dzieje ,i co widzi?z pieciu artykulow na stronie
      glownej-trzy(!!!!!!)sa zwiazane z kosciolem katolickim!!!!to juz ku.......wa mac
      nie ma niczego wazniejszego w szczecinie???!!
      nie dzieje sie nic innego poza "sraczka jana pawla 2,swieceniami swietego
      swietoszka,urodzinami katolickiego koniobijcy"??????
      ku..aa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: pieszy Re: chory kraj!!na 5 najwazniejszych wiadomosci 3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.07, 00:20
        a kto cię tu prosi. wolisz czytać o strefie gazy to zmień adres.
        • Gość: zbyszek Re: chory kraj!!na 5 najwazniejszych wiadomosci 3 IP: *.pools.arcor-ip.net 11.06.07, 00:45
          interesuje mnie co naprawdedzieje sie w moim miescie...i nie mam ochoty
          codziennie czytac o jakis w du....e ruch...ch janach kur...202 !!!!
          • Gość: pieszy Re: chory kraj!!na 5 najwazniejszych wiadomosci 3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.07, 00:51
            no właśnie to się dzieje. resztę masz tu:
            www.szczecin.pl/umszczecinswiat/chapter_59024.asp
      • wujtarabuk Re: chory kraj!!na 5 najwazniejszych wiadomosci 3 11.06.07, 09:55
        ja w tym natloku informacji z kruchty, widzialbym raczej wlazidupstwo gazety
        zydowskiej dla Polakow, niz faktyczna kumulacje zdarzen o tresci religijnej.
    • Gość: artcos Precz z Jednoscia wiwat Kosciol IP: 89.242.204.* 11.06.07, 00:20
      nawet dobre haslo mi wyszlo ;)
      niestety bolesnie prawdziwe. Quo Vadis Polsza????
    • Gość: Papa Power Moze przemianujemy Szczecin na Papogrod? IP: 89.242.204.* 11.06.07, 00:22
      Kocham Pape i Chce miec Go wszedzie...
    • Gość: bazyl Aleja Jana Pawła II IP: *.telia.com 11.06.07, 01:05
    • Gość: gosc Aleja Jana Pawła II IP: *.telia.com 11.06.07, 01:06
      a mialem pana bazylego za normalnego. pomylilem sie.
      • Gość: H56 może SLD kiedyś dokona dekatolizacji nazw ulic IP: *.chello.pl 11.06.07, 05:02
        Jedności Narodowej- ładna nazwa, ale teraz bedzie naród dzielić.
        Dlaczego nie Autostrada Poznańska ? to jedna z najdłuższych ulic w mieście,
        ładnie położona i ma być gruntownie przebudowana, jej nazwa niestety jest
        głupia. Dają POPiS ci szczecińscy radni, ale niestety to poplecznicy Jasia
        Marysi, znanego ortodoksy i narcyza z PO.
        • Gość: TED Re: może SLD kiedyś dokona dekatolizacji nazw uli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.07, 06:54
          Aleja Jana Pawła II w części od pl.Grunwaldzkiego jest dobrym pomysłem.
          Wszystkim, którzy są za JN pozostaje odcinek równie reprezentacyjny (aleja fontann).
    • Gość: Jaro Aleja Jana Pawła II IP: *.teleton.pl 11.06.07, 08:12
      Głosowanie będzie dobrą okazją, aby sprawdzić, komu jedność narodowa nie
      odpowiada. A za kilka lat będziemy zmieniać nazwy nadane na czarnej fali,
      podobnie jak po 1989 zmieniliśmy te, które nadano na fali czerwonej.
      • Gość: graf Re: Aleja Jana Pawła II IP: *.home.net.pl 11.06.07, 09:00
        Aleja Jana Pawła II powinna prowadzić od Jasnych Błoni(imienia Jana Pawała II)
        do Placu Jana Pawła II (aktualnie Grunwaldzkiego)
        • Gość: bysior Re: Aleja Jana Pawła II IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.07, 09:14
          z Placu Grunwaldzkiego przedłużać się w Aleje F im JP2 i nastepnie w estakadę
          im JP2(Gdańska)! A Wojska Polskiego najlepiej przemianować, tak dla równowagi
          na ul. Papieską Może też i miasto powinno zmienić nazwę na JP2. Żałosne jest to
          wykorzystywanie JP2 praktycznie do wszystkiego.
    • Gość: Agnieszka Moje wspomnienie.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.07, 09:24
      Byłam 20 lat temu na Błoniach, na mszy odprawionej przez naszego Papieża. Cóż,
      przeżycie niesamowite dla młodego wówczas człowieka i w tamtych czasach. Dla
      mnie i mojego kraju rozpoczął się nowy etap życia. Dziś po 20 latach los
      sprawił, że przypadkiem ( mieszkam daleko od Szczecina)znalazłam się na chwilę
      na Błoniach ( musiałam coś załatwić w pobliżu). NIe mogłam przejść obojętnie
      koło pomnika Papieża ( i zauważyłam, że nie tylko ja).Może los (czy.Bóg) chciał
      dać mi jakiś znak? " Rodzina silna Bogiem ".......Wróciła ze Szczecina
      silniejsza i pewniejsza siebie. Przypomnienie tamtych chwil tak dużo mi
      dało...Zrozumie to jednak tylko ten kto wtedy był na Błoniach i ma wiarę w
      Boga , a ten Papież -Niemiec też jest w porządku, choć to tak "inny " papież od
      naszego (mógłby w ogóle nie starać się, doceńmy jego wysiłki). W naszym polskim
      kościele też nie najlepiej- nikt nie ma takiej osobowości i autorytetu, by
      sprostac wezwaniu.....We mnie wiara pozostanie. Wiara w Boga.
      • switonemsi Re: Moje wspomnienie.... 11.06.07, 10:43
        Zal mi takich ludzi :*
    • Gość: ma-de-si Re: Aleja Jana Pawła II IP: 212.2.99.* 11.06.07, 10:13
      kurcze, to nie tak... to plebejskosc. to populizm. Zmiana nazwy ulicy wiele
      mowi o naszych radnych, ale akurat nie to, ze chca oni uhonorowac JPII. Papiez
      bardziej by się ucieszył z przykladowo debaty publicznej z udziałem
      przdstawicieli zbiorowej madrosci Szczecina na temat "społeczenstwo-polityka, w
      naukach papieskich", niż z takiech jarmarcznych gestow. Sa one dowodem jedynie
      tago, ze chlopaki kupili styl od Leppera i Giertycha. buractwo.
    • Gość: rajfur Aleja Jana Pawła II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.07, 10:34
      Jedna ulica na jeden dzien pontyfikatu !! Chyba starczy nam ulic w miescie... A
      nazwe miasta od razu zmienmy na Janopawlogrod... bez przesady - sa wazniejsze
      rzeczy i wydatki w miescie, jest pomnik na bloniach - wystarczy...
    • Gość: jasio Re: Aleja Jana Pawła II IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.07, 10:45
      Janowo-Pawłowo zamiast Szczecin, której to nazwy żaden cudzoziemiec i tak nie
      potrafi wymówić lub odlotowo "JPII City" i po wszytskim, Szczecin wreszcie
      stanie sie sławny i bedzie miał jakiś sukces - osiagnięcie światowego szczytu
      głupoty.
    • Gość: nkwd Aleja Jana Pawła II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.07, 10:47
      proponuję nazwę zamiast Jedności Narodwej - Aleja Feliksa Edmuntowicza
      Dzierżyńskiego - też znanego Polaka, jak zmieniać to totalitarnie -
      • Gość: Mieszkaniec Re: Aleja Jana Pawła II IP: *.chello.pl 11.06.07, 12:23
        Sznowni "radni" może przedstawicie koszty waszych pomysłów? Jezeli je
        pokryjecie ze swoich "DIET" i innych zarobków macie moją zgodę, ale jezel
        chciecie naciągać mnie jako mieszkańca zgody nie macie. Mnie na wasze "Głupie "
        pomysły jak i innym mieszkańców nie STAĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: graf Re: Aleja Jana Pawła II IP: *.home.net.pl 11.06.07, 12:56
          I juz po ptokach. Za to od dziś mamy

Ale jaJa na Pawła II (autor-poeta lingwista)
          • Gość: Gość Re: Aleja Jana Pawła II IP: *.opera-mini.net 11.06.07, 13:16
            Ja to już chyba gdzieś słyszałem...
            Idę sobię, patrzę...
            A leją Jana Pawła!
          • Gość: j ale jaJa na Pawła II IP: *.chello.pl 11.06.07, 13:16
            czyli jajeczna, jajecznicowa albo jakoś tak fikusniej

"Podatnicy Miasta Szczecina - dziękuje Wam za nowy dowód i prawo jazdy -
            gratis! "

To była zapowiedź sponsorska wsteczna :-)
            • Gość: H56 czy mieszkańcy nie mogą oddać sprawy do Sądu ? IP: *.chello.pl 11.06.07, 20:36
              dlaczego nie przeprowadzono referendum wśród mieszkańców tej ulicy odnośnie
              zmiany nazwy
              • Gość: gość Re: czy mieszkańcy nie mogą oddać sprawy do Sądu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.07, 21:13
                > czy mieszkańcy nie mogą oddać sprawy do Sądu

Mogą oczywiscie bo do sądu można wszystko zaskarżyć nawset decyzje rady miasta
                czy innej instytucji. Co najwyzej sąd oddaliłby sprawę, tosąd też może. Inny
                problem kto by się zdecydował podać do sądu o nazwę ulicy, kidy nosi ona święte
                imię???
                W Polsce? Przecież musieliby być to jacyś bezbożnicy, np. sekciarze lub
                sataniści. Pożądny katlik powinien zgodzić się z tą nazwą i nie protestować pod
                groźbą ekskomunii. Również chrzciny dzieci, ślub katolicki pogrzeb stanęłby pod
                znakiem zapytania, a tak naprawdę poszłby by się je....ć - jemiolić. Koniec z
                dobrocią proboszcza murowany, wykląby jak nic. Więc katolicy z Al. JPII powinni
                być zadowoleni i świętować. Co tam koszty!!! No firmy pod takim adresem mają
                murowanę miejsce w niebie i gwarantowany najwiekszy interes w ich historii.

A propos w Wa-wie Al. Marchlewskiego zamieniono na Al. JPII i teraz warszawiacy
                nazywają te aleją imieniem "Jana Pwała Marchlewskiego" i git ... :))))))
    • switonemsi Re: Aleja Jana Pawła II 11.06.07, 23:00
      Denerwują mnie ulice JP II, Popiełuszki, Szatana, Jurczyka, Iwaszkiewicza,
      Chrobrego, Kwaśniewskiego, Gierka, Buczka, Piłsudskiego!
      Czy nie można ich nazywać bez podtekstów polityczno-religijnych?!
    • cohito Re: Aleja Jana Pawła II 14.06.07, 22:22
      Mieszkam przy tej alei przez całe swoje życie. Nie potrafię sobie wyobrazić, że
      zniknie ona tylko dlatego, że ktoś chce wejść w zad moherom. Jestem zdruzgotana,
      na prawdę poleciały mi łzy, bo uważam, że nazwa tej ulicy jest piękna, bardzo
      patriotyczna i ponad czasowa,a teraz będzie sztampowa i martwa tak jak papież
      który będąc skromnym człowiekiem nie życzyłby sobie takiego zamieszania.
      Jestem załamana i protestuje. :(
      • wujtarabuk Re: Aleja Jana Pawła II 14.06.07, 23:41
        .. jasia pawelka w kremowke i barke
        ile wlezie.
        • henio56 wszystkie procesje wyruszą z Jeności Narodowej 15.06.07, 09:13
          głośniki, dzwonki, kadzidła, zawodzenie. Pewnie też prohibicję wprowadzą , bo
          to jednak nie wypada pić na świętej ulicy.
          • Gość: j dzwońmy do mediów IP: *.chello.pl 15.06.07, 10:58
            dzwoni i zawodzenia bywa regularnie, ostatnio jakby cześciej
            Do zdruzgotanej i innych:

moze zaczac szarpać media, by temat nie zniknął i by wojewoda się zastanowił
            nad podpisaniem uchwały?

na poczatek proponuję Polskie Radio Szczecin ze jego Czujnym Telefonem i Czasem
            Reakcji telefon (091) 423 40 95

Niech temat nie znika z anteny i nagłowków gazet

tylko kto sie wychyli?
            • schutzengel1 Re: dzwońmy do mediów 17.06.07, 09:19
              nikt
            • Gość: gość Re: dzwońmy do mediów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.07, 14:19
              > Niech temat nie znika z anteny i nagłowków gazet
              >
              > tylko kto sie wychyli?

Zniknie i w ogóle się nie pojawi. I oczywiscie nikt się nie wychyli bo od razu
              policja polityczna IV RP dokopie temu co się wychyla poza wyznaczony kierunek
              ideologiczny.

W mediach pozostanie tylko Duklanowski ze swoimi pomysłami i służalcze media co
              przyklaskują takim pomysłom.
              • Gość: j dzwońmy do mediów IP: *.chello.pl 19.06.07, 10:13
                W dzisiejszej "rozmowie pod krawatem" PR Szczecin radna Zaremba się wychyliła,
                przewodniczaca komisji budżetu miasta. Może ktoś dziewczynę poprze, bo jak na
                razie tylko Wszechpolacy potrafią liczyć. Czy do zakutych łbów przykościelnych
                radnych nie dociera, że ludzie NIE CHCĄ waszych/naszych?/ pieniędzy, ale też
                NIE CHCĄ zmieniać kwitów? Tracic czasu?
                Może ktos odpowie, JAK odwołac tę durną i służalczą decyzję. Może szanowne
                partie szukające elektoratu przejdą się po al. Jedności i policzą tych co są za
                zmiana nazwy ulicy. Proponuję zacząć od firm typu Best, butików i knajp, na
                szarych moherowych babciach kończąc. Kilka osób może się zdziwic rzekomym
                poparciem Białego Papy
                • Gość: k sto tysięcy, tysiąc osób IP: *.chello.pl 19.06.07, 12:30
                  Polskie Radio policzyło

ponad 1000 osób

około 100 tysuięcy z budżetu miasta - lekko licząc

dla kaprysu jakiejś przykościelnej sitwy
                  • Gość: brzytwa Jedność Narodowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 13:45
                    Czy to o tę jedność chodzi, którą utrwalał henio56 - jedność z narodem radzieckim?
                    • Gość: mieszkancy Re: Jedność Narodowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.07, 06:19
                      jestesmy dumni, ze naszej ulicy nadano imie wielkiego, slawnego, szanowanego
                      czlowieka- autorytetu, ktory skutecznie chronil cale swe zycie pedofili i
                      innych przestepcow przed prawem
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka