jacek2216 Czytajcie "Lepszy Wszechświat" 07.07.07, 09:09 W państwie, gdzie prawda uwiera, Gdzie brak miłości i chuda kiesa, W szpitalach z rozpaczy umiera, Przysięga Hipokratesa. Odpowiedz Link Zgłoś
t-1984 Lekarz powinien dobrze zarabiać,ale nie konował 07.07.07, 10:13 Lekarze, powinni zarabiać ponad 12000 zl.Po warunkiem że jest lekarzem a nie konowałem,ktoremu nic sie nie udaje.Na Oddziale jest 12 chirurgów a operacje przeprowadza 5-ciu reszta to pomocnicy ktorym nic nie wychodzi.Podobnie jest z pielegniarkami.Czy za tym maja zarabiac wszyscy równo.Dobry lekarz to lekarz z nazwiskiem, na ktore sobie sam zapracowal a ocena nalezy nie do kolegi lekarza tylko do pacjentów.Niech lekarze wywisza listy i bez żadnych ograniczeń przyjmuja wpisy pacjentów.Zobaczymy ile tych nazwisk nazbieraja.Od tego powinno być uzaleznione wynagrodzenie.Reszta powinna zmienić zawód. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pielęgniarz Re Jeśli lekarze zarabiają za mało to zwalniać ich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.07, 11:16 tam gdzie jest ich mało to zarabiają dużo he he. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anita Ile zarabiają lekarze w Zachodniopomorskiem? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.07, 11:45 Kasy fiskalne dla lekarzy. Dlaczego bez kas fiskalnych pozostali np. prawnicy i lekarze?. Podatki uzyskane z usług medycznych Państwo powinno przeznaczyć na płace służby zdrowia a nie podwyższać składkę zdrowotną. Poza tym lekarze nie powinni wykonywać badań na sprzęcie przychodni i szpitali. Powinni zainwestować w swoje gabinety wyposażając je choćby w podstawowy sprzęt. Prawda jest taka, że w ramach "kasy" można leczyć tylko typowe choroby. Natomiast aby ratować własne i rodziny zdrowie czy życie, w końcu trafiamy na leczenie do prywatnego gabinetu i tu dowiadujemy się o możliwościach dalszego leczenia tj. adresy specjalistów, szpitali, klinik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sanitariusz 300 godzin IP: *.chello.pl 07.07.07, 11:46 300 godzin w miesiącu tj 25dni ciurkiem po 12 godzin - tyle nawet herkules by nie zdzierżył. Bandycki to system nakazujący tak dużo pracować!!!. Jestem za natychmiastowym ograniczeniem zatrudnienia lekarzy - tak jak kierowców. Etat to max.21x8godzin w miesiącu. Nie ma żadnej gwarancji, że pracujący więcej robią to z zachowaniem należytej jakości. Kodeksowy zakaz pracy na circa 1562 cząstki etatów. Bardzo chciałbym rozliczyć tych wszystkich "lekarzy i ich pracodawców" co przebywając 20 godzinę w szpitalu na pytanie rodziny o stan pacjenta odpowiadają :- ja się nie orientuję ,to nie mój pacjent,ja jestem tylko na dyżurze" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brrrrrrrrrrrrrr Re: 300 godzin IP: *.pl 07.07.07, 12:05 a politycy za duzo nie zarabiaja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: empe42 Re: 300 godzin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.07, 13:19 Wiecie dlaczego rząd nie chce podwyżek dla lekarzy? Bardzo proste wyjaśnienie: Mam znajomą lekarkę, która dyzuruje 17 dni w miesiącu ,bo spłaca kredyt zaciągniety na mieszkanie. Gdyby dostała podwyżkę,nie pracowałaby tak dużo i miałaby czas dla rodziny i na odpoczynek.No ale kim zostałyby obsadzone te dyżury?? A, to już nie jej problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sanitariusz Re: 300 godzin IP: *.chello.pl 07.07.07, 13:33 Mam znajomego kierowcę chciałby spłacić kredyt i żeby mógł powinien jeździć 30 000 km w miesiącu a te h... mu k..a nie pozwalają. Jeździłby se chłop 16 godzin na dobę jeszcze by go było stać na tirówkę co tydzień a i dziecku czekoladkę by przywiózł na święta. Dlaczego lekarze mają mieć lepiej??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: empe42 Re: 300 godzin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.07, 14:21 Ty chyba nie umiesz myśleć. Nie chciałabym, żeby mnie wiózł ten Twój kierowca, Często słyszy się, że przyczyną wypadku było zmęczenie, albo zaśnięcie kierowcy podczas jazdy. A o lekarzach nie mówi się, że są zmęczeni, tylko, że niedouczeni, alo coś w tym stylu. a poza tym, to ile razy startowałeś na medycynę? Albo ktoś z Twojej rodziny? I co? Nic z tego, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sanitariusz Re: 300 godzin IP: *.chello.pl 07.07.07, 13:26 co ma piernik do wiatraka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anita Kasy fiskalne dla lekarzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.07, 11:47 Kasy fiskalne dla lekarzy. Dlaczego bez kas fiskalnych pozostali np. prawnicy i lekarze?. Podatki uzyskane z usług medycznych Państwo powinno przeznaczyć na płace służby zdrowia a nie podwyższać składkę zdrowotną. Poza tym lekarze nie powinni wykonywać badań na sprzęcie przychodni i szpitali. Powinni zainwestować w swoje gabinety wyposażając je choćby w podstawowy sprzęt. Prawda jest taka, że w ramach "kasy" można leczyć tylko typowe choroby. Natomiast aby ratować własne i rodziny zdrowie czy życie, w końcu trafiamy na leczenie do prywatnego gabinetu i tu dowiadujemy się o możliwościach dalszego leczenia tj. adresy specjalistów, szpitali, klinik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Kasy fiskalne dla lekarzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.07, 13:04 Place najwyzsza skladke ZUS , ale za kazdym razem wizyta u lekarza to 100zł do reki , przy glupiej grypie facet dopiero 3 tydzien trafil z antybiotykiem , na kazdy tydzien po 100zł, oczywiscie firma sponosorowala gabinet lekarza i przez 2 tyg wierzyl ze to lekarstwo sie nadaje, wiec moja grypa to koszt srednio 600zł (3 wizyty, 3 x razy lekarstwa). Jesli ten lekarz przyjmuje srednio 10-20 pacjentow dziennie to wyciaga na czarno do 20-30tys miesiecznie. Studia za pieniadze z moich podatkow , gratuluje , jak teraz ma problem to po pierwsze kasa fiskalna , po drugie 10 lat pracy w szpitalu , jak nie to 300tys zł i splata za studia panstwowe i po problemie, niech jada gdzie tylko chca, miernoty i tak nie maja szans Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lek Re: Kasy fiskalne dla lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.07, 17:27 Musisz byś bardzo upierdliwym pacjentem, skoro na grype dostales jakikolwiek antybiotyk... Albo nie zrozumiales co lekarz do Ciebie mówił, albo zmien lekarza... a jesli uwazasz ze lekarz popełnił bład zgłoś sie do Sądu, a nie użalaj sie na forum. W Polsce pacjenci njlepiej znaja sie na lekach i leczeniu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Kasy fiskalne dla lekarzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.07, 19:39 Nie uzalaj sie na forum , to nie mozna oficjalnie napisac ze lekarze to bandyci ? Ok , moze nie wszyscy ale tak z 75% Upierdilwy nie jestem, a raczej lekarz byl z serii prawdziwego biznesmena, 2 razy podawal mi lek z tej samej firmy i dopiero w 3 tydzien kapnal sie ze jakos nic to nie daje, jak mu powidzialalem ze to sa chyba zarty i pojde chyba do kogos innego , 100zł za 5 min konsultacji ? Na dodatek beznadziejnej w efektach, niedouczony pacan ! A propos sadu widziales kiedys lekarza ktory przegral sprawe i odebrano mu prawo wykonywania zawodu ? Nawet po glosnych aferach w tv i skazaniu prawomocnym wyrokiem Izba nie odebrala prawa wykonywania zawodu , w polsce leczyc sie to naprawde trzeba byc desperatem i z koniecznosci , place najwieksza skladke i jak widze tych darmozjadow to wlaczaja mi sie nerwy , zalozyc im kasy fiskalne , i wole zeby mi zwracali chociaz 1,5zł z konsultacji za 100zł , ale zeby te pieniadze byly opdatkowane i slyzyly wszytstkim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ------------------ Odebrać im "dodatki" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.07, 12:36 " Specjalista: od 3 do 9 tys. zł brutto (bez dyżurów). Bez specjalizacji - ok. 1,8 tys. zł" I przy takich zarobkach oni narzekają że za mało zarabiają? Ile osób w Posce by chciało tyle zarabiać? Pielęgniarka powinna zarabiac tyle co lekarz bez specjalnosci! praca.gazeta.pl/gazetapraca/1,74785,4293876.html "Najwięcej na etacie zarabia lekarz specjalista w szpitalu w Choszcznie. Do pensji zasadniczej 3 tys. zł ma 6 tys. dodatków (za funkcję, staż). Dorabia 3 tys. zł na dyżurach i tak ma w sumie 12 tys. zł brutto. Dyrektor szpitala Janina Kmetyk tłumaczy, że ma tylko dwóch etatowców i to ordynatorów (reszta lekarzy jest na kontraktach). - Mamy rzeczywiście dobre płace, bo dawno się zrestrukturyzowaliśmy i mamy pewnie mniejszą liczbę pracowników niż inni - wyjaśnia Kmetyk. Podkreśla, że od 1996 r. szpital nie ma długów. Jak wyglądają płace (brutto, bez dyżurów) w innych miejscowościach? W Zachodniopomorskim Centrum Onkologii przy ul. Strzałowskiej specjalista ma ok. 6 tys. zł. Lekarz bez specjalizacji - 3,7 tys. zł. To mniej niż tamtejsza pielęgniarka specjalistyczna (4,4 tys. zł). Nie tylko tam lepiej być doświadczoną, wyspecjalizowaną pielęgniarką niż młodym lekarzem. Np. w Szpitalu Miejskim w Szczecinie młody lekarz ma ok. 1,9 tys. zł, a pielęgniarka specjalistka 3,3 tys. zł. Specjaliści ze szpitali: psychiatrycznego przy ul. Mącznej, w Zdunowie, Stargardzie Szczecińskim czy Sławnie mają ok. 4 tys. zł, w Kołobrzegu - ok. 3 tys. zł, w Pyrzycach 2,5 tys. zł. Trochę lepsze są płace specjalistów w Gryfinie (6,2 tys. zł), na Arkońskiej, Gryficach i Barlinku (ok. 5 tys. zł), Tucznie (5,4 tys. zł), na Pomorzanach (5,5 tys. zł). Rekordziści na dodatkowych dyżurach potrafią dorobić 3 tys. zł. Lekarze bez specjalizacji to głównie rezydenci opłacani przez ministerstwo (ok. 1,8 tys. zł). Tylko w niektórych miejscach mają wyższe pensje. Np. w Zdunowie (2,1 tys. zł) Sławnie (2,7 tys. zł), Ośrodku Terapii Uzależnień w Stanominie (ok. 3,3 tys. zł). Na dyżurach dorabiają maksymalnie do 1 tys. zł. Średni personel medyczny, czyli np. analitycy, technicy rtg zarabiają ok. 2 tys. Najmniej - ok. 1,5 tys. zł - pracownicy obsługi ZOZ-ów. Paweł Trzciński, rzecznik Ministerstwa Zdrowia, wyjaśnia, że ankieta jest potrzebna do ustalenia rzeczywistych płac i realnych kosztów podwyżek. - W kraju średnio specjalista zarabia około 3,3 tys. zł, a lekarz bez specjalizacji 1,8 tys. zł. - mówi." Zlikwidować psychiatrów! to ani lekarze ani specjaliści! To oszusci! Tom Cruise zawsze MIAŁ rację twierdzac że to pseudo science! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plastyk tylko 10% plastyków zarabia na życie godne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.07, 13:40 reszta dziadostwo tzn bieda lub zmiana zawodu.I nikt o nas nie płacze.A przecierz lekarze nie wszyscy są wybitnie uzdolnieni jak te 10% plastyków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś pensja lekarza IP: *.aij.pl 07.07.07, 14:04 Często jestem pacjentką szpitala miejskiego,więc też swoje widziałam.Lekarze schodzą się około godziny 9.00,robią obchód i około 11.oo wychodzą do innej pracy,za wyjątkiem lekarzy dyżurujących.Prawie wszyscy pracują na pełnym etacie.Pewnie w ten sposób mogą pracować na kilku etatach.Pracując w innej pracy przez 8 godzin niewielkie są szanse na dorobienie.Poza tym warto zobaczyć mieszkania lekarzy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brrrrrrrrrrrrrr Re: pensja lekarza IP: *.pl 07.07.07, 15:33 tak sobie wychodza czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjent To już nawet za komuny, kiedy zarobki były na IP: *.tpnet.pl 07.07.07, 15:14 poziomie 20 dolców miesięcznie, ci terroryści-konowały domagały się łapów rzędu 200 dolców. Odpowiedz Link Zgłoś
efka24 Ile zarabiają lekarze w Zachodniopomorskiem? 07.07.07, 18:47 chciałabym tułać się jak ci lekarze. Ja zarabiam po studiach z wszystkimi dodatkami 1.600,- zł a muszę siedziec w pracy po 10 godzin, chetnie poszłabym sobie dorobić ale doba ma tylko tyle godzin ile ma. Lekarze mają kilika etatów ale nie siedzą na jednym etacie 10 godzin efka 24 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brrrrrrrrrrrrrr Re: Ile zarabiają lekarze w Zachodniopomorskiem? IP: *.pl 07.07.07, 19:05 dokładnie.. dajmy kazdemu i bedzie inflacja 70 %..a co tam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mąż lekarki Tak wygląda rzeczywistość!!! IP: *.chello.pl 07.07.07, 19:45 Moja żona robi specjalizacje z ginekologii. Nie dość że jest to specjalizacja darmowa (pozarezydenckie miejsce specjalizacyjne)bo ministerstwo nie przewidziało rezydentur z ginekologii, w końcu nie potrzeba nam specjalistów:/ to jeszcze w związku z układami i układzikami dostała miejsce w szpitalu oddalonym o 75 km od miejsca zamieszkania. Więc co dzienne wstaje o 3.55 i jedzie do darmowej pracy. Na etat oczywiście nie ma co liczyć bo przecież jest młoda i na pewno za chwile zajdzie w ciąże...ludzie w jakim my kraju żyjemy!!!????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: revolver Re: Tak wygląda rzeczywistość!!! IP: *.aster.pl 08.07.07, 18:07 w kraju socjalistycznym z komunistyczną tzw. służbą zdrowia!!! niech się żona do prywatnego szpitala przeniesie i po sprawie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dydek ale jak już zrobi... to będzie kasować no nie? IP: 83.168.106.* 09.07.07, 09:24 pomysl sobie co bedzi ejak juz zrobi specjalizację i w końcu otworzy swoją praktykę prywatną. Za wizytę 60 - 100 zł od kobiety, tak 5-6 razy w tygodniu po 5-6 pacjentek daje cirka ebałt 1500 - 3600 zł/tydzień, na miesiac policz sam... Chyba się opłaca pocierpieć ze trzy lata za fri?? Nauczyciel stażysta przez rok dostej z 900 zł/m-c za etat, fakt ze etat to niby tylko 18 godzin, ale jak policzysz przygotowanie sie do lekcji i sprawdzanie prac uczniów, zeszytów, rady pedagogiczne, dyżury, zebrania z rodzicami, wycieczki itp to wychodzi z 50 godzin albo i wiecej na tydzień. Potem jest niewiele wiecej przez 3 lata - jakieś 1200-1300 brutto oczywiscie. Max co nauczyciel ma z etatu to jakieś 2100 brutto bodajże. Jak się dobrze usatwi to złapie z 1,5 etatu w dwóch szkołach i jeszce z pól w wieczorówce jakiejś... moze wyciągnie ze 4 tysiące brutto przy 300 godzinach w miesiacu... Łapówek w tym zawodzie nie ma, odpowiedzialność podobna jak lekarza, możliwości dorobienia dużo gorsze - korepetycje mogą dawać w zasadzie jezykowcy, fizycy, matematycy, czasem poloniści, nauczycielka nauczania poczatkowego nie ma szans. Jedyny plus to 2 miesiace wakacji i ferie zimowe. A propos - czemu anastezjolodzy nie mówią, ze za mało zarabiają? Jakoś nie widziałem biednego lekarza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dydek no i szkolenie IP: 83.168.106.* 09.07.07, 09:26 żebym nie zapomniał: nauczyciel też sie musi na bieżąco szkolić, zdobywać stopnie awansu zawodowego, być na bieżąco z literaturą fachową, robić szkolenia i studia więc prosże nie piszcie, że lekarz ma gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .Norbert etyka i moralność IP: *.adsl.inetia.pl 07.07.07, 21:48 Spotkałem się ze zlośliwością lekarza, a własciwie młodej lekarki.Najpierw nie chciala przyjąć, a gdy już przyjeła to zlośliwie wypisalas receptę bez dawkowania.Byłem z 3letnim dzieckiem.Fakt ten potwierdziła pielęgniarka.Za takie podejście to ona nadaje się do obozu redukacyjnego u Pol Pota.Zostałem jej wrogiem do końca życia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marekk plus łapowki IP: *.dsl.dynamic.simnet.is 07.07.07, 22:16 lekarze 12 tyś.plus łapówki to wyniesie moze ze 30 tys.leiej im nie trzeba . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ivan to w czym problem?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.07, 23:43 To dać im te 5 tyś!!!! Jeszcze budżet oszczędzi. Nie widzę problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Biedni ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.07, 00:04 Biednego lekarza można spotkać w Bangladeszu, ale nie u nas! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marber7 A ci na kontraktach ile zarabiają? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.07, 02:58 A kto płaci pensje lekarzom i pielęgniarkom zakontraktowanym? Pan ordynator zakontraktowany zarabia średni 20 tys. złotych. Czy jest to kasa od ktoś innego niz NFZ? Może od naszego niedawnego gościa króla Arabii Saudyjskiej? Każdy pracownik chciałby godziwie zarabiac na jednym etacie, pracowałam na dwu i nie wychodziłam z kredytów, a domu nie budowałam i nie jeżdżę porschem. Panowie i panie w białych fartuchach uważają sie za lepszy gatunek ludzi, bo przez kilkadziesiąt lat pacjenci przyzwyczaili ich do podlizywania sie im łapówkami. Za komuny zarabiali rzeczywiście marnie, ale urabiają opinie publiczną, że jest tak nadal, a prawda jest zupełnie inna - co podazuje artykuł Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: A ci na kontraktach ile zarabiają? 08.07.07, 09:47 dużo,bardzo dużo, o wiele więcej od stawek najwyższych przez niech żądanych; kontraktowcy są w wiekszości w Polsce,w tym pielęgniarki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom bez problemów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.07, 09:30 Wszyscy krytycy lekarzy! Leczcie się sami,przecież doskonale znacie się na zdrowiu i lekach. Nie róbcie problemu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: votumdupum Re: bez problemów IP: 83.168.106.* 08.07.07, 11:58 A ty fiucie sam sobie ucz swoje bachory,choduj warzywa i miesko,naprawiaj samochod i telewizor itd,itd. Odpowiedz Link Zgłoś
olias zarabiają za dużo 08.07.07, 09:39 squ..ele. ja też chce godziwą płacę na jednym etacie. i nie jestem mniejszym niż oni specjalistą. Odpowiedz Link Zgłoś
wuetend Re: zarabiają za dużo 08.07.07, 11:22 jak jestes dobry to sie sprzedaj olias napisał: > squ..ele. ja też chce godziwą płacę na jednym etacie. i nie jestem mniejszym > niż oni specjalistą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: powinni zapłacić za darmowe studia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.07, 11:24 Zapłacę, jeśli ty zapłacisz za swoje studia?, czy jakąś zawodówkę, a może kurs składania długopisów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalafior Re: powinni zapłacić za darmowe studia IP: *.chello.pl 08.07.07, 21:41 Za darmo to nic nie ma. Co najwyżej w morde można dostać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jordan Rzeszów przoduje w bogatych konowałach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.07, 11:48 mam sąsiada lekarza, który mieszka pod Rzeszowem, to przechodzi ludzkie pojecie jaką ogromna kasa on dysponuje (a podobno tylko anastozjolog, jego brat ginekolog) maja po kilkoro dzieci, po kilka samochodów domów, a sa w wieku około 40 lat. To są złodzieje, którzy w biały dzień ciągna z kazdego pacjenta ostatnie soki. Ale są grzeczni, nie pomogą ale i nie szkodzą !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
loraphenus Re: Rzeszów przoduje w bogatych konowałach 08.07.07, 14:15 ukradli cokolwiek radiomaryjna kreaturo? ładnie tak rzucać oskarżeniami ? typowy obraz zawszonego polactwa i filolstwa najgorszego sortu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: revolver dobre! przyjedź do warszawy to dopiero zobaczysz! IP: *.aster.pl 08.07.07, 18:12 kliniki profesorsko-ordynatorskie żerujące na państwowym majątku! im nie są potrzebne prywatne ZOZy bo mają aparaturę "za frajer" a kaskę do kieszenie biorą w tzw. fundacjach (koszty wynajmu urządzeń i pomieszczeń nie mają nic wspólnego z ekonomią, raczej z ekonomią socjalizmu = kolesiostwem) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: art Manipulują jak zwykle IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.07.07, 15:05 Po pierwsze niech podają pensję na rękę, po drugie niech nie kłamią, że lekarze sobie dorabiają na dyżurach, bo dyżury mają obowiązkowe i jest to de facto drugi etat. Inaczej mówiąc: nie wolno lekarzom nie wziąć dyżuru, bo zostaną wyrzuceni z roboty w szpitalu. Słusznie więc zwrócono uwagę, że nie mówi się o 300 godzinach przymusowej pracy, nie mówi się także o tych, którym państwo nie zapewnia rezydentury i pracują społecznie zanim zrobią specjalizację, czyli jakieś 5/6 lat. To dopiero odjazd być 5 lat bez pensji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fiut1 Re: Manipulują jak zwykle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.07, 20:53 > którym państwo nie zapewnia rezydentury i pracują > społecznie zanim zrobią specjalizację, czyli jakieś 5/6 lat. To dopiero odjazd > być 5 lat bez pensji. co to znaczy państwo zapewnia? PRL-owska popłuczyno? Marzy ci się powrót nakazu pracy? Ośle jeden Państwo ci nie zapewnia leniu jeden? Podobno czekają na twoje wielkie umiejętności w całej europie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mańka Re: Manipulują jak zwykle IP: *.spray.net.pl 09.07.07, 09:55 tak ci spieszno do europy? no to sprywatyzować służbę zdrowia i będziesz miał europę. Lekarze będą dostawali po 24 tyś. na rękę, a za każdą wizytę i pobyt w szpitalu będiesz płacił z własnej kiesy. A znudzone emerytki przestaną zabierać czas lekarzom w przychodniach: "panie dochtorze, coś mię strzyka pod kolanem" i wreszcie służba zdrowia by ozdrowiała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodak A w Anglii IP: 194.75.236.* 08.07.07, 15:16 A ja tu w Anglii za kazda recepte place tylko 6,80 funta. Godzina pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cryangel Noz w kieszeni sie otwiera ... IP: *.telprojekt.pl 08.07.07, 17:07 Tyle zarabiaja i wciaz chca wiecej ??? Noz sie w kieszenie otwiera !!! Pracuje od ponad 5 lat w Urzedzie Miasta, jestem mgr prawa i wiecie ile zarabiam ? 1100 zl na reke ... !!! I oni maja czelnosc strajkowac ? To moze wszyscy wyjdzmy na ulice, bo my tez chcemy godnie zarabiac !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dfgdgdsgfdg Wadą Polaków jest materialistyczne podejście. IP: *.hsd1.il.comcast.net 08.07.07, 17:15 Wadą Polaków jest materialistyczne podejście Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: revo to nie wada tylko kapitalizm! tak ma być, problem IP: *.aster.pl 08.07.07, 18:13 w tym, że w gospodarce kapitalistycznej nie ma miejsca dla socjalistycznej "tzw. służby zdrowia". to musi być prywatne zaczynając od NFZ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
szczepankk naleą się lakarzą kasy fiskalne 08.07.07, 17:38 brak słów do tego co teraz się dzieje w służbie zdrowia , uważam że każdy lekarz powinien mieć kasę fiskalną i ich podatków starczyło by na uzdrowienie służby zdrowia, najmniejszy handlowiec fryzjer ma kasę fiskalną lekarz nie adwokat nie to najlepiej opodatkować tych małych , bogatych nie ruszać !!! Odpowiedz Link Zgłoś