Dodaj do ulubionych

Politologia na US

IP: *.rajsat.pl 17.06.03, 17:40
Mam zamiar zdawać na politologie na naszym Uniwerku. Może ktoś powiedzieć jak
jest na I roku. Co najtrudniej zaliczyć itp.
Obserwuj wątek
    • Gość: xxi Re: Politologia na US IP: 62.244.139.* 17.06.03, 21:20
      Ja własnie kończe politologie na US.Na pierwszym roku najtrudniejszy przedmiot
      to historia Powszechna u Państwa Mieczkowskich,wielu ludzi dzieki temu
      malzenśtwu opuściło ten kieunek.Należy też zwrocić szczególną uwagę na
      Historię Polski u profesora Burgera(moim zdaniem bardzo dobry naukowiec choc
      dla wielu zbyt kontrowersyjny) jak będziesz chodził na wykłady i cie zapamięta
      to nie będzie problemu.Powiem szczerze ,że jak ci sie uda zaliczyc pierwszy
      rok to reszta będzie sielanką.
      Pozdrawiam
      • swarozyc Re: Politologia na US 17.06.03, 21:22
        a po 4. roku od razu na bezrobocie.
        • Gość: xxi Re: Politologia na US IP: 62.244.139.* 17.06.03, 21:27
          swarozyc napisała:

> a po 4. roku od razu na bezrobocie.
          >
          >
          >
          >
          >
          Pewnie. Tak samo jak po wielu innych kierunkach.
          Ty cos musisz o tym wiedzieć.Jak tam na wiecznych wczasach?
          • swarozyc Re: Politologia na US 17.06.03, 21:29
            Swietnie! Siedze w Szwecji i lyski pije...
      • Gość: Zagloba Re: Politologia na US IP: 193.82.16.* 17.06.03, 21:50
        Gość portalu: xxi napisał(a):

Należy też zwrocić szczególną uwagę na
        > Historię Polski u profesora Burgera(moim zdaniem bardzo dobry naukowiec choc
        > dla wielu zbyt kontrowersyjny)

Jaki z niego naukowiec?Przeciez on na wszystkich wykladach cytuje tylko swoje
        ksiazki.A jak chcesz sie uczyc do jakiegokolwiek egzaminu,to wystarczy tylko
        poczytac jego publikacje i wyklady.Jak taki czlowiek moze byc tworczy,skoro nie
        dopuszcza do glosu ludzi o innych pogladach.Sprobuj tylko na egzaminie
        powiedziec cos od siebie albo skorzystac z innych publikacji(wrzesien
        zapewniony).Prawdopodobnie to taki sam "naukowiec"jak Sosnowski:))
        A co do egzaminu wstepnego,to wszystko zalezy od tego na jaka komisje trafisz:)
        Chociaz i to nie jest tylko kwestia szczescia,bo nawet ludzie pilnujacy cie na
        egzaminie maja swoich "faworytow" i to oni trafia do odpowiedniej komisji:))
        Zycze za przewodniczacego prof.Komarnickiego:))
        • dark-crusader Re: Politologia na US 26.06.03, 07:43
          Hehe kolego, Bronilem sie u Burgera pare lat temu i nie czytalem ANI JEDNEJ
          jego ksiazki, nawet w bibliografii nie umiescilem. Wiekszosci jego pogladow nie
          podzielalem i nie podzielam, dostalem za to bdb za prace i z egzaminu, wiec nie
          wciskaj kitu. Jesli sie komus nie chce uczyc, to potem zwala wszystko na
          wykladowce :P

Gość portalu: Zagloba napisał(a):

> Jaki z niego naukowiec?Przeciez on na wszystkich wykladach cytuje tylko swoje
          > ksiazki.A jak chcesz sie uczyc do jakiegokolwiek egzaminu,to wystarczy tylko
          > poczytac jego publikacje i wyklady.Jak taki czlowiek moze byc tworczy,skoro
          nie
          >
          > dopuszcza do glosu ludzi o innych pogladach.Sprobuj tylko na egzaminie
          > powiedziec cos od siebie albo skorzystac z innych publikacji(wrzesien
          > zapewniony).Prawdopodobnie to taki sam "naukowiec"jak Sosnowski:))
          > A co do egzaminu wstepnego,to wszystko zalezy od tego na jaka komisje
          trafisz:)
          • Gość: Zagłoba Re: Politologia na US IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 27.06.03, 20:12
            dark-crusader napisał:

> Hehe kolego, Bronilem sie u Burgera pare lat temu i nie czytalem ANI JEDNEJ
            > jego ksiazki

Ale pewnie na egzaminy uczyłeś się głównie z wykładów-słowo w słowo:))

>Jesli sie komus nie chce uczyc, to potem zwala wszystko na
            wykladowce :P

Ja wyobraź sobie też się uczyłem i nie oblałem żadnego egzaminu z tym panem:)
            Poza tym nie mam w zwyczaju oskarżać kogoś o swoje błędy.Więc nie jest to z
            mojej srony zemsta i wyszydzanie p.prof.Po prostu piszę to co widziałem.

• Gość: rado Re: Politologia na US IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 18.06.03, 13:55

Należy też zwrocić szczególną uwagę na
        > Historię Polski u profesora Burgera(moim zdaniem bardzo dobry naukowiec choc
        > dla wielu zbyt kontrowersyjny) jak będziesz chodził na wykłady i cie
        zapamięta
        > to nie będzie problemu.

nieprawda. i tak cie uwali dla zasady. a co do kontrowersyjnsci. to czysty
        antysemita. teksty typu: miasta wowaczas byly zazydzone to normalka.

pozdrawiam rado
        • Gość: barth09 Re: Politologia na US IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 27.06.03, 22:57
          Gość portalu: rado napisał(a):

>
          >
          >>
          > miasta wowaczas byly zazydzone >
          > pozdrawiam rado
          Rado - bo były
      • dark-crusader Re: Politologia na US 26.06.03, 07:45

> Ja własnie kończe politologie na US.Na pierwszym roku najtrudniejszy
        przedmiot
        > to historia Powszechna u Państwa Mieczkowskich,wielu ludzi dzieki temu
        > malzenśtwu opuściło ten kieunek.

Mieczkowscy sa spox, jesli tylko wykazuje sie czlowiek iskra boza, potrafi
        powiedziec cos od siebie i jego wiedza nie ogranicza sie jedynie do
        podstawowych lektur. A jak sie im, a zwlaszcza p. Mieczkowskiej, opowie cos o
        Serbach Luzyckich to ma sie baaardzo duzy plus ;)
        • Gość: pit74 Re: Politologia na US IP: *.viknet.pl 03.07.03, 12:00
          janusz M. jest wporzo, trzeba tylko być normalnym i bez wazeliny. potrafil mi
          odpuścić jak bylem hm.niedysponowany po imprezie. i można z nim normalnie
          pogadac (sprobuj z grzędą,hehehe).
      • Gość: zbyniu Re: Politologia na US IP: 213.155.189.* 27.06.03, 15:14
        Najtrudniej zaliczyc Panią prof. A jeszcze trudniej dziekana :P

Niezaliczyłem zadnego z w/w i jestem na PS

Pozdrowionka
    • Gość: Ksys Re: Politologia na US IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 17.06.03, 22:28
      powiem ci jedne uważaj w pierwszym semestrze na psychologie jeśli bedziesz miał
      z hempolińską lubi usadzac no i oczywiście na małzeństwo mieczkowskich bo to
      róznie z nimi bywa no i musisz poczytac sobie na pierwszym roku troche lektur
    • Gość: absolwent 1999r. Re: Politologia na US IP: *.espol.com.pl 18.06.03, 17:39
      Nie tylko Mieczkowscy i Burger ale jeszcze Marzena Giedrojć, a tak naprawdę to
      po pierwszym roku nie wszystko jest sielanką bo na III roku jest jeszcze dr
      Ruszkowski, jeżeli jeszcze tam pracuje, za moich czasów prowadził MSP. A
      Burger nie wymaga tylko wiedzy ze swoich wykładów, dla niego kultowa jest
      Historia Polski Poboga - Malinowskeigo, natomiast nie trawi on Roszkowskiego
      vel Andrzej Albert.
      • Gość: dd Re: Politologia na US IP: 62.244.139.* 18.06.03, 18:09
        Zauważylem ,że jest tu dużo osób , które kończyły tą naszą słynną Politologię
        Szczecińską , napiszcie kiedy to było i jak wam się studiowało bo naprawde
        przyjemnie ,choć muszę przyznać że miałem komis i wiele innych ciekawych
        ocen.Dajcie znać co robicie teraz po tym kierunku.
        • Gość: absolwent 1999 Re: Politologia na US IP: *.espol.com.pl 19.06.03, 00:31
          Obroniłem pracę w 1999r., a pracuję teraz w gazecie. Skoro są tutaj inni
          absolwenci, to chyba każdy się zgodzi, że najbardziej w porzo był prof.
          Komarnicki.
          • Gość: rado Re: Politologia na US IP: 111.111.51.* 19.06.03, 07:21
            Gość portalu: absolwent 1999 napisał(a):

najbardziej w porzo był prof.
            > Komarnicki.

ma zlote serce to fakt. ale czy kogos czegos nauczyl? z drugiej strony na 5
            roku rewelacyjne wyklady. teraz jest mocno chory wiec wspomnijcie go czasem.
            pozdrawiam rado
            • swarozyc Re: Politologia na US 19.06.03, 11:15
              politolodzy pracuja w gazecie...
              Jeszcze jedno doswiadczenie...
              skoro magazynier moze byc prezydentem miasta, a elektryk panstwa, to polska
              jest krajem nieslychanych mozliwosci...
              • Gość: rado Re: Politologia na US IP: 111.111.51.* 19.06.03, 11:34
                swarozyc napisała:

> politolodzy pracuja w gazecie...
                > Jeszcze jedno doswiadczenie...
                > skoro magazynier moze byc prezydentem miasta, a elektryk panstwa, to polska
                > jest krajem nieslychanych mozliwosci...

teraz w polsce jest taki ustroj ze kazy moze byc prezydentem niezaleznie od
                wyksztalcenia. demokracja to sie nazywa. a gazeta dla politologa to bardzo
                wlasciwe miejsce mysle sobie. pozdrawiam rado
                • kaj25041 Re: Politologia na US 25.06.03, 16:49
                  Ja broniłem się u Burgera w 2002 r.
                  Nie sądzę żebym jeszcze raz rozpoczął te studia, ale miło sie studiowało, bo
                  bez problemu pracuję od końca II roku (studia dzienne) na pełnym etacie nie
                  zawalając zbyt dużo zajęć.
                  Burger ma dużą wiedzę, tylko mu sie nie chce. Mieczkowski to też dosyć mądry
                  facet, ale egzaminy u niego to pokazówka zwłaszcza "Związki wyznaniowe" na III
                  roku. Podobno na I roku są teraz straszne pomory na Historii Powszechnej u
                  Mieczkowskich (ja mile wspominam ćwiczenia z dr Mieczkowską), należy się też
                  strzec zadarcia z dr Giedrojć i nie przejmować poprawką u Burgera z Historii
                  Polski. W moim roczniku oblał połowę, ale wszyscy poza 1 osobą zdali poprawkę.
                  Mnie się udało od razu.
                  Ludzie których cenię za świetne zajęcia to: Prof. Szałek (Międzynarodowe
                  Stosunki Gospodarcze, Organizacja i Zarządzanie), dr Joanna Jonczek, dr A.
                  Kawecki, mgr Ligmanowska (lektorat niemieckiego).
                  Jednym zdaniem - jeśli oczekujesz wytężonej pracy naukowej, nie licz na zbyt
                  wiele. A jeśli chcesz studiować i robić coś jeszcze to kierunek stworzony dla
                  Ciebie.
                  Niestety nie udało mi sie pracować w zawodzie, ale mam dobrą, ciekawą prace w
                  biurze dużej spółki handlowej. Nie narzekam.
                  Pozdrawiam towarzyszy niedoli z politologii.
            • dark-crusader Re: Politologia na US 26.06.03, 07:49
              Gość portalu: rado napisał(a):

> ma zlote serce to fakt. ale czy kogos czegos nauczyl? z drugiej strony na 5
              > roku rewelacyjne wyklady. teraz jest mocno chory wiec wspomnijcie go czasem.
              > pozdrawiam rado

Dokladnie! Komar muchy by nie skrzywdzil hehe :) Za moich czasow jak ktos
              dostal u niego 3 z egzaminu, to musial przyjsc w 3D pijany i na dokladke
              nienaumiany kompletnie! :) Moze teraz sie zmienilo, nie wiem.
              Ale swiety z niego czlowiek!
          • Gość: przemo Re: Politologia na US IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 27.06.03, 22:54
            Ja torze akańcził Institut ale w 1998 godom - Prof. Komarnicki był wtedy
            dziekanem - pożyczał nam nam fajki...
          • Gość: OT Komarnicki zawsze był OK - historycznie. n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.03, 17:55
    • jareman Re: Politologia na US 01.07.03, 12:45
      Kamarnicki to cala legenda Politologii.Czy ktos u niego wyszedl bez conajmniej
      czworki?
      Najlepszt wykładowca - stawiam na Ruszkowskiego.
      • Gość: betka Re: Politologia na US IP: *.deltanet.pl 02.07.03, 18:04
        A czy na I roku jest jeszcze geografia polityczna?
        Kiedyś była i całkiem fajna.
        betka
        • Gość: pit74 Re: Politologia na US IP: *.viknet.pl 03.07.03, 12:02
          z taka mloda babką kiedyś była. fajne zajęcia, jeszcze lepszy egzamin.
    • Gość: pit74 Re: Politologia na US IP: *.viknet.pl 03.07.03, 11:57
      skonczyłem pare lat temu. szkółka. uważajna frustratów. i tak nie będziesz
      pracowałw zawodzie, traktuj te studia hobbystycznie. pozdr. fajnie było
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka