lawenda04 05.09.07, 09:46 Witam. Może pomożecie, gdyż wypadłam z tematu. Jaka jest obecnie śrdnia stawka. Z góry dziękuje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
syrenka70 Re: Wynagrodzenie niani 06.09.07, 21:49 ja płacę 6 złotych, pani jest młodą emerytką i sama też o takiej stawce myślała, moja koleżanka płaci 5 złotych studentce. MOja niania zamiecie dogotuje coś do obiadu np kasze czy makaron i ogólnie dba o to by było ogarnięte, ale wcale jej o to nie prosiłam, po prostu taki typ człowieka Odpowiedz Link Zgłoś
gruchud Re: Wynagrodzenie niani 12.09.07, 22:13 Ja płacę od roku 200 zł. tygodniowo. Niania zajmuje się córką od 7.00 do 16.00-16.30, czasem nawet do 17.00. Jeżeli wracam do domu później, bo muszę zrobic zakupy nie rozliczam się z nianią dodatkowo. Natomiast płacę niani 100% stawki za dni mojego urlopu, a więc za czas, w którym ona nie pracuję. Robię to z własnej inicjatywy. Niania oprócz zajmowania się córką czasem też prasuje nasze pranie. Nie wymagałam tego od niej, ale jest to dla mnie duża pomoc. Ma bardzo dobry kontakt z małą, dziecko dużo sie przy niej uczy, dlatego nie oszczędzam na niani. Odpowiedz Link Zgłoś
katkiel Re: Wynagrodzenie niani 26.10.07, 08:50 Ja płacę niani 750 PLN i woże małego do niej. Mały jest zadowolony, wybawiony, najedzony (ona mu gotuje przepyszne obiadki), wymyśla fajne potrawy a Maksia przybywa w oczach (to dobrze, bo to taka chudzinka byla). I ja rozliczam się z nią tygodniowo. Jestem bardzo zadowolona!!!! Odpowiedz Link Zgłoś