20.09.07, 13:34
Zajrzałam na chwilę na portal onet.pl, a tam w dziale "Kultura"
wymienione:
* Tomasz Lis: nie mogłem żyć bez miłości
* Doda szuka miejsca w puszczy
* Nowe dziecko w rodzinie Wiśniewskich
* Najseksowniejsze rudzielce
* Przełom w życiu Mandaryny

I już mnie dziwią ani wyniki sondaży, ani poziom większości
wypowiedzi na forum...
Obserwuj wątek
    • beatrix13 Re: Kultura 20.09.07, 15:33
      nie pdejrzewałam dam o zaglądanie tam
      • Gość: KubaG Re: Kultura IP: *.177.wmc.com.pl 20.09.07, 15:38
        Wy kobiety lubicie plotkować na takie banalne tematy :DDDD
      • Gość: DamaKier Re: Kultura IP: 83.18.220.* 20.09.07, 15:53
        Dama może zajrzeć wszędzie i pozostanie damą :)
    • Gość: kiełbaska Re: Kultura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.07, 15:46
      Dziwią, czy nie? Sam już wiem. Kiełbaska lubi poczytać receptury,
      albo nie.
      • Gość: DamaKier Oj, czepiasz się! IP: 83.18.220.* 20.09.07, 15:51
        Oczywiście, że nie dziwią. "Nie" opuściłam przez pomyłkę. Każdemu
        może się zdarzyć.
        • Gość: kiełbaska Re: Oj, czepiasz się! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.07, 17:20
          Oj, pewnie, że tak. Kiełbaska mówi smacznego.
    • exman Re: Kultura 20.09.07, 16:24
      ...a może tak ...
      * Tomasz Lis szuka miejsca w puszczy
      * Doda: nie mogłam żyć bez miłości
      * Przełom wrodzinie Wiśniewskich
      * Najseksowniejsze nowe dziecko
      * Rudzielce w życiu Mandaryny

Damo, czy tak już lepiej ?
    • Gość: Dziadek Jacek Re: Kultura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.07, 17:20
      Szanowna Damo Kier. Nie powinnaś się dziwić, bo właściwie wszystkie polskie portale (Wirtualna Polska, Onet, Interia !!!, nawet Gazeta itp.) są na poziomie tabloidowym. Dno i bąbelki. Tylko taki poziom zapewnia im ZYSK. Reklamodawcy uznali już dawno, że polskie społeczeństwo jest ciemne i głupie, dlatego żądają od właścicieli portali takiego stylu. Ci również bardzo łatwo dostosowali się do tych żądań - działa sprzężenie zwrotne. Należy się spodziewać tylko dalszego obniżenia poziomu portali. Czym to się skończy? Przypuszczam, że docelowo portale będą wypełnione wyłącznie kolorowymi, ruszającymi się bez przerwy obrazkami (ikonami i emotikonami) bez tekstu i bez jakiejkolwiek treści. Wtedy pojęcia "kultura" i "sztuka" nie będą już nikomu znane i nikomu nie będą do niczego potrzebne. Analfabetyzm będzie powszechny, ale nikt nie będzie się tego wstydził. Wszyscy będą na stałe podłączeni do netu (bezprzewodowo oczywiście). Władzę będzie sprawował centralny (bardzo centralny i globalny, ale poprawny politycznie, beznarodowy i bezwyznaniowy) serwer. Ot, taka noebolszewicka dyktatura ciemniaków. To kwestia najwyżej 20 lat.
      • Gość: DamaKier O rany! IP: 83.18.220.* 20.09.07, 19:50
      • Gość: selawi Re: Kultura IP: 83.18.220.* 21.09.07, 09:01
        Ja bardzo przepraszam, moze ja już taka odmózdżona jestem, ale
        poprawny politycznie, beznarodowy i bezwyznaniowy serwer byłby chyba
        najlepszym rozwiązaniem i im szybciej, tym lepiej....
        Damo, nie płacz nad upadkiem kultury- ludzie masowo to idioci, ale
        jest mnóstwo- POTWORNIE MNÓSTWO portali, które zajmują się
        faktycznie kulturą, każdą możliwą dziedziną.
        • Gość: DamaKier Re: Kultura IP: 83.18.220.* 21.09.07, 09:58
          Gość portalu: selawi napisał(a):

> Ja bardzo przepraszam, moze ja już taka odmózdżona jestem, ale
          > poprawny politycznie, beznarodowy i bezwyznaniowy serwer byłby
          chyba
          > najlepszym rozwiązaniem
          Może i byłby, ale smakowałby jak kartoflanka bez soli, pieprzu i
          wkładki mięsnej...
          > Damo, nie płacz nad upadkiem kultury- ludzie masowo to idioci, ale
          > jest mnóstwo- POTWORNIE MNÓSTWO portali, które zajmują się
          > faktycznie kulturą, każdą możliwą dziedziną.
          Wiem, że jest dużo takich portali, ale to nie znaczy, że portale
          popularne powinny wmawiać ludziom, którzy masowo są idiotami, że
          serwowana przez nie papka ma coś wspólnego z kulturą. Gdyby
          przytoczone przeze mnie wiadomości ukazały się w zakładce
          zatytułowanej "Ploty", w ogóle bym sie nie czepiała.

• Gość: kiełbaska Re: Kultura i bez kiełbaski będzie tylko kulturą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.07, 10:21
            Słowo swoje za ludu ma,
            Nawet kiedy dojeżdża psa.
            Kto?
            Nie trafiłeś(aś), to nie ja!

To:
            Pchła.
            (kulturowa w tym wypadku)
            • wizytka1 Re: Kultura i bez kiełbaski będzie tylko kulturą 21.09.07, 10:48
              Już dawno na onet zaglądam tylko po to, aby poczytać Wawrzyńca
              Prusky-go, który zawsze poprawia mi humor o dwa uśmiechy w górę.

Jeżeli będziemy próbować znależć kulturę gdzieś pomiędzy "tańcem z
              gwiazdami","jak oni śpiwają" a kolejnym "sitkomem" z Panem Żakiem w
              roli głównej, tudzież Panią B.Tyszkiewicz doradzającą kobietom jak
              postępować z mężczyznami - znajdziemy tylko "całą resztę".
              Kultura w dosłownym jej znaczeniu najczęściej była i jest
              niezauważalna, cicha, skromna, niedofinansowana, nieekonomiczna,
              niemedialna ...
          • Gość: selawi Re: Kultura IP: 83.18.220.* 21.09.07, 11:12
            Może i byłby, ale smakowałby jak kartoflanka bez soli, pieprzu i
            > wkładki mięsnej...

może to jednak mniej ciężkostrawne niż sfermentowany kapuśniak na
            sniadanie, obiad i kolację?
            Ostatecznie przyprawić życie można sobie prywatnie we własnym
            zakresie :D
            • Gość: DamaKier Re: Kultura IP: 83.18.220.* 21.09.07, 12:47
              Ale dobra restauracja podaje jednak dania dobrze przyprawione, a nie
              lurę, którą przyprawiać trzeba we własnym zakresie.
              Nigdzie się nie deklarowałam jako zwolenniczka sfermentowanego
              kapuśniaku.
              • Gość: kiełbaska Re: Kultura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.07, 12:58
                Jednak dla tacek jest tylko śmietnik, bo kiełbaskę zjadaj ci co ją
                mają lub serwują ostatecznie.
                • Gość: selawi Re: Kultura IP: 83.18.220.* 21.09.07, 17:59
                  aaa, to już zależy od tego, co uważasz za kiełbaskę? splendor(hehe)?
                  kasa? poczucie władzy? obecność w mediach ( hilfe!) Bo może sie
                  jeszcze okazać, że przyjemniej być tacką.
                  • exman Re: Kultura 21.09.07, 18:11
                    Oj, Damokier, jak już na wątek o kulturze wdrapują się wędliny to czas najwyższy
                    zmienić szyfry |:)
                    • Gość: DamaKier Re: Kultura IP: 83.18.220.* 21.09.07, 18:21
                      Ta wędlina włazi wszędzie!
                      • exman Re: Kultura 21.09.07, 18:24
                        A świeża chociaż ?
                        • Gość: kiełbaska Re: Kultura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.07, 21:32
                          Kiełbaska zawsze jest świeża, chociaż, wchodzi wszędzie bo jej chcą,
                          oczekują, pragną, czekają na nią, najczęściej podświadomie. Ale żyć
                          bez niej się nie da. Taka już jest.
                          A bywa, że najwięcej jej w galeriach! Wtedy jest smutno.
                          • Gość: selawi Re: Kultura IP: 83.18.220.* 21.09.07, 23:58
                            i tu się własnie mylisz. da się. howg.
                            • Gość: kielbaska Re: Kultura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.07, 00:10
                              To złuda bez uświadomienia. Kiełbaska, kielbaska, kiełbaska
                              • Gość: selawi Re: Kultura IP: 83.18.220.* 22.09.07, 00:21
                                och, to tylko wygodne usprawiedliwienie dla bezsilnych fanów
                                kiełbaski!
                                • Gość: kiełbaska Re: Kultura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.07, 00:33
                                  Bezsilni są wszyscy, czasami tylko tego jeszcze nie wiedzą.
                                  Kielbaska czeka na nich też
                                  • Gość: selawi Re: Kultura IP: 83.18.220.* 22.09.07, 00:39
                                    że czeka, nie znaczy, że się doczeka. Pycha zgubiła już niejedną
                                    kiełbaskę.
                                    • Gość: kiełbaska Re: Kultura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.07, 00:42
                                      Kiełbaską cirpliwą jest.
                                      • Gość: selawi Re: Kultura IP: 83.18.220.* 22.09.07, 00:48
                                        w takim razie, dobranoc, cirpliwa kiełbaso
                                        • Gość: kiełbaska Re: Kultura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.07, 00:54
                                          No to trudno, ale jeszcze wrzucę jakiś kawałek o partii męskich
                                          kobiet i idę na zasłużoną kiełbaskę.
                                          • Gość: selawi Re: Kultura IP: 83.18.220.* 22.09.07, 00:56
                                            ale czemu o męskich kobiet? chyba ty jesteś tralala? no dobra, ale
                                            to ostatnia fajka!
                                            • Gość: kiełbaska Re: Kultura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.07, 01:04
                                              I poszło już. Dobranoc mówi kielbaska.
                                              • exman Re: Kultura 22.09.07, 09:16
                                                Kiełbaska asleep :)
                                                • Gość: fikołek Re: Kultura IP: *.chello.pl 22.09.07, 11:08
                                                  Kultura jest wytworem stricte męskim. I mężczyźni znajda sobie do niej dostęp w
                                                  bardziej wysublimowany sposób.
                                                  Natomiast chęć zaspokojenia kobiecej próżności powoduje ekspansję tych durnot
                                                  plotkarskich na łamach gazet, portali, debilnych seriali w TVP (patrz M jak
                                                  miłość itp).
                                                  Te głupoty są tylko dla Was, baby.
                                              • Gość: DamaKier Kiełbasko! Selawi! IP: 83.18.220.* 22.09.07, 10:37
                                                Coście zrobili z poważnej dyskusji o kulturze?! :))
                                                • Gość: selawi TO nazywasz poważna rozmową o kulturze????? IP: 83.18.220.* 22.09.07, 14:49
                                                  Kultura jest wytworem stricte męskim. I mężczyźni znajda sobie do
                                                  niej dostęp w
                                                  bardziej wysublimowany sposób.
                                                  Natomiast chęć zaspokojenia kobiecej próżności powoduje ekspansję
                                                  tych durnot
                                                  plotkarskich na łamach gazet, portali, debilnych seriali w TVP
                                                  (patrz M jak
                                                  miłość itp).
                                                  Te głupoty są tylko dla Was, baby

jasne jasne. To dlatego we wszystkich garażach i warsztatach wiszą
                                                  fragmenty Kanta i wysublimowane erotyki Klimta, a nie gołe baby?
                                                  A u jubilera schodzą srebrne spinki do koszul, a nie złote łańcuchy?
                                                  Zrób sobie prosty test na "kulturę". Wybierz się do kina na jakis
                                                  ambitniejszy film. Zobaczysz tam albo pary mieszane, albo dwie
                                                  dziewczyny. Za każdego samotnego faceta albo dwóch kumpli stawiam
                                                  browara. Kiedyś to zauważyłam, dawno temu i teraz zawsze zwracam na
                                                  to uwagę. To jakoś wiem, że się nie wykosztuję.
                                                  • Gość: DamaKier Re: TO nazywasz poważna rozmową o kulturze????? IP: 83.18.220.* 22.09.07, 17:58
                                                    Czego się mnie czepiasz? Czy to ja wypisuję te brednie, czy fikołek?
                                                    zjedz sobie kiełbaskę z tacką bez musztardy i nie daj sie prowokować
                                                    męskim szowinistom.
                                                  • Gość: kiełbaska Re: TO nazywasz poważna rozmową o kulturze????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.07, 18:06
                                                    Co bym nie powiedział, to bym nie chciał skłamać. Kiełbaska ością?
                                                  • Gość: fikołek Re: TO nazywasz poważna rozmową o kulturze????? IP: *.chello.pl 22.09.07, 18:54
                                                    Goła baba, wisząca w garażu, stanowi dla mężczyzny obiekt nie jednostkowej,
                                                    seksualnej podniety, ale podziwu dla niespotykanego piękna kobiecego ciała,
                                                    wyrafinowanego w swej doskonałości wytworu natury, nic poza tym. Mężczyźni są
                                                    zdolni do takiego przeżywania piękna.
                                                    Ale Wy baby nie powiesicie w kuchni zdjęć rozebranych facetów.
                                                    Nie są bowiem takie piękna dla Was inspiracją. Nie potraficie tego odebrać.
                                                    Płytkość, he he he.
                                                    A poza tym pokaż mi jakiś ambitny film w polskim kinie.
                                                    No proszę.
                                                    Może Spiderman?
                                                  • Gość: selawi Re: TO nazywasz poważna rozmową o kulturze????? IP: 83.18.220.* 22.09.07, 19:10
                                                    > Goła baba, wisząca w garażu, stanowi dla mężczyzny obiekt nie
                                                    jednostkowej,
                                                    > seksualnej podniety, ale podziwu dla niespotykanego piękna
                                                    kobiecego ciała,
                                                    > wyrafinowanego w swej doskonałości wytworu natury, nic poza tym.

aaaaaaaaaa, na pomoc, ratunku

tak, widziałam, tylko trzeba ruszyć dupę z galaxy. Tam, gdzie nie ma
                                                    popcornu. Mój ty wyrafinowany i głęboki.
                                                    A ja się muszę powaznie zastanowić, czemu w kuchni nie mam jeszcze
                                                    na ścianie gorrrących męskich aktów. I do czego mogłoby mnie to
                                                    inspirować. Bardziej krwiste steki, ostrzejsze mielone, a
                                                    faszerowanie szłoby mi jak po maśle. Faktycznie.
                                                  • Gość: fikołek Re: TO nazywasz poważna rozmową o kulturze????? IP: *.chello.pl 22.09.07, 20:55
                                                    Męski akt z detalami, pomógłby Ci niechybnie w nadziewaniu. He he he.
    • praszczur1 Ale o co wam chodzi ? 22.09.07, 18:18
      Bo tu ani kiełbaski , ani w co wkroić.
      • Gość: labatt Re: Ale o co wam chodzi ? IP: *.hsd1.fl.comcast.net 23.09.07, 07:18
        Tak ogolniej...;)
        forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=17
        • Gość: kiełbaska dzieła waży się i mierzy, świat zwariował, no i co IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.07, 10:10
          wiadomosci.onet.pl/1610473,69,item.html
          a samo dzieło, no to jest coś, tyle wypolerowanej blachy w kupie.
        • Gość: DamaKier Re: Ale o co wam chodzi ? IP: 83.18.220.* 23.09.07, 11:35
          O co chodzi wszystkim uczestnikom tego wątku również nie mam
          pojęcia. Mogę powiedzieć o co mi chodziło, kiedy go zakładałam.
          Otóz ja wiem, że jest mnóstwo miejsc, gdzie "dzieje się" prawdziwa
          kultura i gdzie mozna o tym podyskutować. I nie wymagam od świata
          żeby wszędzie było kulturalnie i elitarnie. I nawet nie mam nic
          przeciwko plotom, tandetom, Wiśniewskim i Mandarynom.
          Złości mnie tylko, że wszystkie szmatławce, zawłaszczające słowo
          kultura do tej sieczki, wmawiają swoim użytkownikom, że karmią ich
          kulturą właśnie. W ten sposób ci biedni ludzie myślą, że uczestniczą
          w życiu kulturalnym, nigdy nie poczują potrzeby poszukania
          prawdziwej kultury, nigdy nie przekażą takiej potrzeby swoim
          dzieciom i świat nieuchronnie tandecieje. Co już niestety widać.
          • Gość: fikołek Re: Ale o co wam chodzi ? IP: *.chello.pl 23.09.07, 12:00
            Brak kultury jest faktem. I nie ma co dywagować.
            A nasza polska kinematografia?
            Co to jest.
            Jak wezmę którykolwiek PRL-owski film, to widzę tam kulturę. Świetną grę aktorską.
            A teraz?
            Bracia Mroczkowie panują.
    • Gość: glu Re: Kultura IP: *.globalconnect.pl 23.09.07, 12:47
      Tomasz Lis: nie mogłem żyć bez miłości
      Solorz: Mogę żyć bez Lisa, ale nie mogę żyć bez Pątnowa.
      • moja_prawa_noga Re: Kultura 23.09.07, 12:59
        Mogę żyć bez lisa!
        ie.youtube.com/watch?v=zc2wJ9OKOzM&mode=related&search=
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka