Gość: rysiek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.07, 12:47 cale miasto wywieszone jego mordka na plakatach ,skad posle miales kaske na to?tatus dal?a na czym ty sie kolego znasz? szkoda gadac. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: starość Re: POsel Marcinkeiwicz 23l. student... IP: 195.28.182.* 22.10.07, 12:55 to idzie młodość... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agelasta Re: POsel Marcinkeiwicz 23l. student... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.07, 14:03 Typowa pajdokracja czy marionetka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: POsel Marcinkeiwicz 23l. student... IP: *.bazapartner.pl 22.10.07, 13:20 Nie sądzę, żeby tatuś dał, bo aż tak bogaty nie jest, w dodatku chyba niespecjalnie jest fanem działalności politycznej syna. Może jeszcze dla formalności zauważmy, że Michał nie jest synem Kazimierza M., tylko Jerzego, wykładowcy z WNEiZ US, specjalisty od baz danych. A czy się na czymś zna - jak na razie, to chyba jest radnym i był teczkowym europosła Chmielewskiego (byłego rektora US), ale coś tam im się nie układało. Nikt na niego głosować nie kazał. Byli lepsi kandydaci, ale ludzie nie myślą przy głosowaniu, niestety... Mnie też jest przykro, bo mój kandydat przepadł (nie stać go było na wybuchaną kampanię), a głos zaliczył się takim jak Nitras i Marcinkiewicz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lito Re: POsel Marcinkeiwicz 23l. student... IP: *.szczecin.mm.pl 22.10.07, 14:16 Niestety dzieki reklamie mozna sprzedac nawet gowno a z ludzie patrza na opakowanie a nie co jest w srodku tak bylo w przytpadku tego dzieciaka Odpowiedz Link Zgłoś
dariusz.matecki Re: POsel Marcinkeiwicz 23l. student... 22.10.07, 14:30 Pięknie to ujął mój znajomy, popierający PO: "XYZ(21-10-2007 12:17) Marcinkiewicz to bedzie ogromna porazka XYZ (21-10-2007 12:18) to by oznaczalo ze kazdy debil za 200tys. zł moze sie dostac do sejmu" Odpowiedz Link Zgłoś
0_franz Re: POsel Marcinkeiwicz 23l. student... 22.10.07, 14:49 elektoratowi POsla Marcinkiewicza serdecznie gratuluje...glupoty!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: POsel Marcinkeiwicz 23l. student... IP: 212.180.156.* 24.10.07, 03:31 i niestety moja wypowiedź okazała się prorocza... :/ A mimo mojej sympatii dla PO boli mnie, że w Senacie zamiast Sauka zasiądzie Olech. Parytety partyjne są czasem kompletnie absurdalne (patrz casus Olecha i Marcinkiewicza). Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: POsel Marcinkeiwicz 23l. student... IP: 212.180.156.* 24.10.07, 04:01 A gdyby jeszcze ktoś miał wątpliwości co do tego Pana to zapraszam do obejrzenia wywiadu z Marcinkiewiczem w "Rozmowach pod Krawatem". www.radio.szczecin.pl/index.php?idp=29# Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały Re: POsel Marcinkeiwicz 23l. student... IP: *.chello.pl 24.10.07, 16:41 Uczciwośc zobowiązuje! Sauk to totalne nieporozumienie. Od lat w Łodzi. U nas tylko w czasie wyborów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekonomista Re: POsel Marcinkeiwicz 23l. student... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.07, 14:49 Nikt nie kazał głosować na Marcinkiewicza, a pieniądze z kad miał to jego i PO sprawa komisja wyborcza w Wrszawie sprawdzi sprawozdanie. Swoją drogą musi budzić tylko dlaczego tak młoda osoba była wysoko na liście i na czym się zna. Wspólna ulotka z kandydatem na Senatora zrobiła swoja. Każdy kandydat prowadził swoją kampanię jak chciała. Ograniczyła go limity finansowe tzn im wyżej tym większy limit i to jest zastanawiające dlaczego studenta był na 5 miejsce widać dobrze biagała wokół decydentów. Jednomandatowe okręgi to jedyna wyjście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malcolm Re Olech dał kase na każdym słupie razem wisieli IP: *.kalisz.mm.pl 23.10.07, 21:26 Nie pytaj kto wieszał plakaty tylko pomyśl kto wisiał razem kim był Olech wcześniej??? nikim i zapewne dalej by tak było. Marcinkiewicz budował mu zdania a ten sypał kase biznes to biznes. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazio Re: POsel Marcinkeiwicz 23l. student... IP: *.bazapartner.pl 22.10.07, 14:16 no to sie teraz nachapie mlodziak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siergiej87 Re: POsel Marcinkeiwicz 23l. student... IP: *.globalconnect.pl 23.10.07, 13:56 No drodzy komentatorzy, nadajecie się do telewizji publicznej jak ulał, takich tekstów dawno nie widziałem. A co was tak naprawdę boli, to, że nie Wasi kandydaci są w sejmie, czy może zazdrość? A tak poważnie, moim zdaniem właśnie młodzi politycy powinni rządzić tym krajem a nie podstarzali, moherowi dziadkowie myślący kategoriami XIX-wiecznymi. Młodzi naprzód!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł maciag Re: POsel Marcinkeiwicz 23l. student... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.07, 15:33 Wczoraj był szczęśliwy dzień Lepera i Giertych już nie będę oglądał w TVP ale pramieram zostanie znowu kaczka ale Donald. Mam nadzieję, że zostaną wproadzone okręgi jednomandatowe to spowoduje lepszą selekcję kandytatów i będą oni bardziej związani z okręgiem i może nie będziemy wybierać ludzi po ilości plakatów bilbordów. Wybieżemy "osobę z imienia i nazwiska, znaną z głoszonych poglądów, z zaprezentowanym charakterem, z dotychczasowym bagażem doświadczeń i uwidocznionym dorobkiem. Człowieka poznanego po owocach, a nie po słowach. Tak, wybrać trzeba człowieka z krwi i kości, z prostym kręgosłupem i otwartą głową". Może wówczas nie będziemy wybierać ludzi miernych ale wiernych w partii wchodzących w d. , studenta Marcinkiewicz - co taki kandydat może, na zdjęciach widać biegał koło Nitrasa i pchał się na szkło. Ludzie to kupili i nic musimy się z tym pogodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbędny Re: POsel Marcinkeiwicz 23l. student... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.07, 15:42 >Mam nadzieję, że zostaną wproadzone okręgi jednomandatowe to >spowoduje lepszą selekcję kandytatów i będą oni bardziej związani z >okręgiem i może nie będziemy wybierać ludzi po ilości plakatów >bilbordów. Oby tak było ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r20 Re: POsel Marcinkeiwicz 23l. student... IP: *.chello.pl 22.10.07, 15:53 żenada, żal mi mojego miasta po raz kolejny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ Re: POsel Marcinkeiwicz 23l. student... IP: *.szczecin.mm.pl 22.10.07, 19:25 jeżeli będzie robił takie "postępy" jak do tej pory to niedługo przerośnie swojego pryncypała Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samorządowiec radn Re: POsel Marcinkeiwicz 23l. student... IP: 81.190.124.* 23.10.07, 07:34 Sławku uważaj na Marcinkiewicza koleś będzie starał cię ciebie z czasem przeskoczyć, po wprowarzeniu okregów jednomandatowych zrobi wszystko by mieć jedynkę. Karierowicz student z przydupasa będzie twoim głownym niszczycielem, wprowadzi do PO horde młodych - tłumacząc, że młodzi poparli PO więć maja prawo decydować, a to juz prosta droga do odsunięcia ich. Lepiej trzymaj ze starsymi swoimi rówieśnikami, bo młodzi teraz nie odpuszczą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbędny Re: POsel Marcinkeiwicz 23l. student... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.07, 07:42 ...a co w tym złego, że chyce wygrać. To jakieś zasady jak w mafii, że Ojciec Chrzestny jest wieczny ? Jeżeli będzie lepszy to wygra i bardzo dobrze. Takie są zasady rywalizacji, zdrowe zasady rywalizacji. Inną sprawą jest, że taką kasę jaką wydał Marcinkiewicz na wybory mało kto widział w życiu "na własne oczy". Całe województwo w zasadzie było zarzucone Marcinkiewiczem jak w prezydenckich Kwaśniewskim. To rzeczywiście bardzo zastanawiające. Odpowiedz Link Zgłoś
rewers10 Re: POsel Marcinkeiwicz 23l. student... 23.10.07, 13:59 Karierowicz student z przydupasa będzie > twoim głownym niszczycielem, wprowadzi do PO horde młodych - > tłumacząc, że młodzi poparli PO więć maja prawo decydować, a to juz > prosta droga do odsunięcia ich. Lepiej trzymaj ze starsymi swoimi > rówieśnikami, bo młodzi teraz nie odpuszczą. sprawiedliwe, młodzi zostaną pożarci przez młodszych, przecież tego ich nauczyli :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zed a Wiechecki i Bosak to was tak nie bolal? IP: 78.152.253.* 22.10.07, 19:43 hm? za wczesnie jest mowic jakim marcinkiewicz bedzie poslem, okaze sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fajnie Re: a Wiechecki i Bosak to was tak nie bolal? IP: 81.190.125.* 22.10.07, 19:45 zabawni byli, teraz zastąpi ich Marcinkiewicz Odpowiedz Link Zgłoś
serenita123 Jacek Piechota, zwany Jackiem P., też tak zaczynał 22.10.07, 19:52 no i zobaczcie jak skończył! młodzi uczą się od lepszych Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 ładny,młody,estetyczny 22.10.07, 19:58 a tu się jacys zazdrośnicy czepiają:) w końcu studenci też swojego przedstawiciela mogą mieć,a dolną granicę wieku do posłowania kilka lat temu przekroczył Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: ładny,młody,estetyczny IP: *.bazapartner.pl 22.10.07, 20:01 Naprawdę takaś głupia? Przecież właśnie studenci prosili przed poprzednimi wyborami (do rady miasta), żeby na niego nie głosować, bo go dość dobrze znają (nie bardzo dobrze, bo na uczelni zaledwie bywał...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wyborca Re: ładny,młody,estetyczny IP: *.chello.pl 22.10.07, 20:01 DNO!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re:Po co 1 mandatowe okręgi jak będą to wygrają IP: 85.219.206.* 23.10.07, 08:07 właśnie klony nazwiskowe z popularnej parti ( Marcinkiewicz 2 wynik a olech PO komu jest znany i z czego),aktorzy którzy w serialu mają pozytywną rolę np dr lubicz czy madgda M,artyści( zulu gula jest posłem) i sportowcy kto by dzisiaj nie głosował na smolarka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mika Re:Po co 1 mandatowe okręgi jak będą to wygrają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.07, 08:18 No cóż, każdą beczkę miodu może popsuć łyżka dziegciu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Człowiek Re: POsel Marcinkeiwicz 23l. student... IP: *.chello.pl 23.10.07, 08:51 w odroznieniu od ciebie - pozyskał je legalnie :-) wiesz o czym mowie ;-) Rysku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gucci79 Re: POsel Marcinkeiwicz 23l. student... IP: *.smars.pl 23.10.07, 09:04 Masz racje, a drugi który sie nadaje na posła to Nitras który zasłynoł z tego że wydaje 30000 na telefony i roznił samochod marszałka zachodniopomorskiego. To są takie dobre wybory jak Marian Jurczyk na prezydenta. Szczkoda gadać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fizyczny Re: POsel Marcinkeiwicz 23l. student... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.07, 09:42 Rośnie nam "etatowy" - najpierw asystent, później radny teraz poseł - nie powiem jak na 23-latka nieźle się ustawił a to też trzeba umieć Odpowiedz Link Zgłoś
dexim Re: POsel Marcinkeiwicz 23l. student... 23.10.07, 10:58 Miasto wywieszone, a przecież ZDiTM nie wydawał zezwoleń na wywieszanie plakatów na płotkach i słupach. Czyżby PO złamało prawo?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zmęczony poprzednio kłamał? IP: 195.28.182.* 23.10.07, 15:26 Czy to ten student, co w poprzednich wyborach twierdził, że jest ekonomistą? Zdaje się, że człowiek ten kłamał... a może mi się już sławni ekonomiści mylą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: POsel Marcinkeiwicz 23l. student... IP: *.teleton.pl 23.10.07, 15:59 Schrupałabym go... mmmniam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrabina Re: POsel Marcinkeiwicz 23l. student... IP: *.szczecin.mm.pl 23.10.07, 17:48 Lubisz takich gogusiowatych chłopaczków ? Już jego pryncypał robi lepsze wrażenie, no i Grześ oraz jego kolega W. są niczego sobie (mówimy o chęci schrupania oczywiście). Chyba, że wiesz coś czego my, oglądaczki plakatów wyborczych nie wiemy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: POsel Marcinkeiwicz 23l. student... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.07, 21:05 Też bym cię schrupał chrup chrup. JACUŚ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: POsel Marcinkeiwicz 23l. student... IP: 212.244.66.* 24.10.07, 08:03 POseł Marcinkiewicz to najwieksza porażka tych wyborów w Zachodniopomorskim. Ludzie jednak naprawdę nie mają rozumu. Wystarczy, że się gó..arz porozlepia na mieście (w dodatku nielegalnie, bo ZDiTM zgody nie dało) i jest efekt. Jest posłem. Nieporozumienie. Nie dość, że smarkaty, nigdzie dotychczas nie pracujący, nic nie robiacy w radzie miasta, nie potrafiący zgrabnie trzech zdań sklecić, to jeszcze leniwy jak pies i unikający pracy jak diabeł święconej wody. Ale ludzie na niego głosowali. Współczuje elektoratowi Marcinkiewicza sieczki w mózgu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: remi Re: POsel Marcinkeiwicz 23l. student... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.07, 08:53 Marcinkiewicz zawisł gęsto w całym regionie, młodzeż nie znając "dokonań" kandydata głosowała myśląc , że głosuje na swojaka a tu taka siupryza ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościu Re: POsel Marcinkeiwicz 23l. student... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.07, 10:16 W zasadzie nikt na tym forum nie powiedział wprost - ludziska nie wbrali studenta Marcinkiewicza, ale byłego premiera Marcinkiewicza - to stwierdzam na podstawie oddanych głosów na jednej ze szczecińskich popegereowskich wsi - byłem tam członkiem komisji wyborczej. Ten wybór dokładnie odzwierciedla jaka jest świadomość wyborcza naszego społeczeństwa. Ten przykład, to również świadectwo na żerowaniu PO na tej nieświadomości - gdzie tutaj etyka i moralność. A ilu takich Marcinkiewiczów - chodzi o zbieżność popularnych nazwisk, widniało na listach PO w całym kraju? Nie winię przy tym samego Marcinkiewicza za to, że posiada tak popularne nazwisko i to wykorzystał. Jeśli już miałbym mieć jakieś co do tego uwagi, to tylko do wierchuszki PO za obłudne wykorzystanie społecznej nieświadomości. A więc pytanie - czy PO sprawując powierzoną im funkcję rządzących nadal będą na tej nieświadomości żerowali, czy może zadbają o to, aby podnieść społeczną świadomość i nie tylko pod tym względem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fikołek Re: POsel Marcinkeiwicz 23l. student... IP: *.chello.pl 24.10.07, 10:21 Wybór tak młodych ludzi, to granda. Jakie on ma doświadczenie życiowe. Co on może zaoferować jako poseł wyborcom? Obym się mylił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krisssu27 magia nazwiska IP: *.szczecin.uw.gov.pl 24.10.07, 12:37 z tymi nazwiskami to "oczywista oczywistość", ale zauważyć trzeba, że to raczej nie specjalność PO i w porównaniu do innych partii korzystała z tego raczej marginalnie...poza M.M. z listy PO, o ile dobrze szukałem, dostał się jeszcze niejaki Tusk z Opola (on jest jeszcze młodszy od M.M., to jakiś daleki pociotek "Donka"). Przypomnijcie sobie też Ryszarda Kaczyńskiego z PiS, uznanego najgorszym posłem ubiegłej kadencji (rozbił po pijaku samochód), ponadto w tych wyborach niejaki Ziobro, górnik, startujący z listy krakowskiej, z PPP (nie przekroczyła progu, więc i on przepadł) zdobył więcej głosów niż Wassermann...Oczywiście rekordy w tym swoistym nepotyzmie biły dwie partie, którym powiedzieliśmy: won!, co jest chyba najważniejszym skutkiem tych wyborów...z tego się cieszmy, bo czarne owce znajdują się w każdym parlamencie i w każdej partii - nawet w tych podziwianych i stawianych wszędzie za wzór: amerykańskim i angielskim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mika Re: magia nazwiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.07, 08:57 Nie wydaje mi się, że chodziło głównie o nazwisko, raczej zadziałała magia młodości - taki młody, taki zdolny (reklama dźwignią handlu), czas na zmiany itd. A wyszło jak zwykle Odpowiedz Link Zgłoś