redakcja 17.12.01, 22:16 Przed dziesiątą w nocy tak zdecydowali radni (22 głosów za, 18 przeciw, sześć osób się wstrzymało). Jesteśmy bliżej Europy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mike102 Impossibile!!! 17.12.01, 22:25 redakcja napisał(a): > Przed dziesiątą w nocy tak zdecydowali radni (22 głosów za, 18 przeciw, sześć > osób się wstrzymało). Jesteśmy bliżej Europy? C'est impossibile!!! :-O Widac moja obecnosc w miescie wystraszyla...!!! :-)))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HSPS Re: Gratulacje IP: 141.202.246.* 17.12.01, 22:36 Serdeczne dzięki dla tych dwudziestu dwóch - również dla tych sześciu ! Szczecin miastem przyszłości (z przeszłością jaka by nie była) - ognik nadziei nie zagasł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kopin Re: Gratulacje IP: *.kaliny.szn.pl 17.12.01, 23:11 uff, uff - przeszło :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eko Re: Jest rondo Hakena i skwer Ackermanna! IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 17.12.01, 23:32 TAK, jesteście bliżej Europy. Bardzo się cieszę, gratuluję i pozdrawiam Szczecin Eko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Jest rondo Hakena i skwer Ackermanna! IP: 193.178.168.* 18.12.01, 07:09 Yahuuuuuuuuu! Dobra wiadowość na koniec roku i Święta. Brawo dla Radnych, że się nie przestraszyli.!! :-))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
stettiner Re: Jest rondo Hakena i skwer Ackermanna! 18.12.01, 08:24 A przyznam, że nie wierzyłam. Byłam przekonana, że radni na dobre dali się zakrzyczeć i tak już zostanie. Bardzo miłe zaskoczenie :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fabian Styl i budowa zdania IP: *.dip.t-dialin.net 18.12.01, 09:10 Dzien Dobry! Zdanie z artykulu: "Ich rządy trwały razem ponad pięćdziesiąt lat. Cały Szczecin, jaki dziś znamy i lubimy, przez te lata zbudowali." Czytajac drugie zdanie traci sie watek. Jak by bylo z: "Zbudowali przez te lata Szczecin, jaki dziś znamy i lubimy." Pozdrowienia Fabian Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skuter Re: Jest rondo Hakena i skwer Ackermanna! IP: 192.168.0.* 18.12.01, 09:26 redakcja napisał(a): > wstrzymało). Jesteśmy bliżej Europy? Droga redakcjo! W Europie bylismy, jestesmy i bedziemy bez wzgledu na to czy jakies rondo nosi imie Sierotki Marysi, czy Koszalka Opalka. I odnosi sie to zarowno do kontekstu geograficznego, ekonomicznego, kulturowego jak i politycznego. Pozdrawia Europejczyk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amber NARESZCIE Jest rondo Hakena i skwer Ackermanna! IP: *.xtra.pl 18.12.01, 09:49 > Jesteśmy bliżej Europy? My jesteśmy od zawsze, a nasi radni mentalnie się tu zbliżyli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Remislaw Re: Jest rondo Hakena i skwer Ackermanna! IP: 10.144.25.* 18.12.01, 10:18 Wiecie, to niesamowite... Poczekam tylko, az zawisna te tabliczki z nazwa ronda i bede sobie samochodem jezdzil w kolko przez 2 godziny, aby sie nacieszyc!!! Nareszcie pokazalismy, ze my rowniez umiemy docenic wielkich ludzi, niezaleznie od tego, kim byli, wazne, co zrobili. Udalo sie dokonac u nas czegos, co mysle, ze zostanie zauwazone. Skoro ludzie w Monachium moga mieszkac przy ulicy Kusocinskiego, to mysle, ze i u nas Haken zasluguje na poparcie. Mam tylko pytanie. Jak go sie w koncu pisze (przez "c" czy nie?) i jaka wersje przeglosowala rada miasta? Odpowiedz Link Zgłoś
stettiner Re: Jest rondo Hakena i skwer Ackermanna! 18.12.01, 13:08 Gość portalu: Remislaw napisał(a): > > Mam tylko pytanie. Jak go sie w koncu pisze (przez "c" czy nie?) i jaka wersje > przeglosowala rada miasta? Przez "k", naturalnie, rondo Hakena :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TYP Re: Jest rondo Hakena i skwer Ackermanna! IP: *.we.mediaone.net 18.12.01, 11:33 redakcja napisał(a): > Przed dziesiątą w nocy tak zdecydowali radni (22 głosów za, 18 przeciw, sześć > osób się > wstrzymało). Jesteśmy bliżej Europy? Tylko teraz juz brakuje placu Adolfa Hitlera do kompletu. Szkoda ze Szczecinianie ("wladze") mysla ze takie antypolskie czyny przybliza ich do Europy (co to wogole za slogany rodem z masoneriii i internacjonalow). Nie wiem tylko czy Gazeta Wyborcza sponsorujac tego typu zachowania zdaje sobie sprawe jak wiele zlego wyrzadza Polsce i Polakom. Dla kazdego Polaka co walczyl za ojczyzne takie nazwy ulic i miejsc publicznych to uderzenie w twarz. Niemcy z nas kpia i nas nienawidza a my nazywamy nasze place ich nazwiskami. Czyzby nie mielibysmy swojej historii ? Komu przeszkadzala nazwa Hubala, polskiego patrioty, ktory walczyl za Polske ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hubal Re: Hubal IP: 141.202.246.* 18.12.01, 12:03 Hubal akuratnie był zwykłym watażką, a odmawiając wykonania rozkazu w trakcie działań wojennych powinien zostać skazany na karę śmierci. Technicznie nie było to możliwe, on zresztą wiedział dokładnie czemu się ukrywał. Chyba, że anarchia i chaos są oznakami patriotyzmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Jest rondo Hakena i skwer Ackermanna! IP: 193.178.168.* 18.12.01, 13:05 Żal mi Cię stary - jesteś kolejną osobą, której ktoś zrobił kuku. A tak przy okazji to cykliści Ci nie przeszkadzają?? (jakoś mi ich brakuje do kompletu z masonami....)A Szczecinianie się cieszą, bo uczcili pamięć dwóch wybitnych Obywateli swojego Miasta. Zamiast pisać dziwne rzeczy, ciesz się z nami! :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jano Re: Jest rondo Hakena i skwer Ackermanna! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 18.12.01, 12:20 redakcja napisał(a): > Przed dziesiątą w nocy tak zdecydowali radni (22 głosów za, 18 przeciw, sześć > osób się > wstrzymało). Jesteśmy bliżej Europy? Fajnie.(wylewny jestem co? ;)))))))) Mam tylko 2 pytanka: 1. Gdzie i kiedy one powstana (rondo i skwer) 2. Kto glosowal przeciw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Remislaw Re: Jest rondo Hakena i skwer Ackermanna! IP: 10.144.25.* 18.12.01, 12:30 > Fajnie.(wylewny jestem co? ;)))))))) > Mam tylko 2 pytanka: > 1. Gdzie i kiedy one powstana (rondo i skwer) jedno i drugie juz istnieje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Re: Jest rondo Hakena i skwer Ackermanna! IP: *.members.com.pl 18.12.01, 13:02 witajcie! sądzę że naszych radnych przekonał Dariusz Michalczewski ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jano Re: Jest rondo Hakena i skwer Ackermanna! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 18.12.01, 13:08 Gość portalu: Remislaw napisał(a): > > Fajnie.(wylewny jestem co? ;)))))))) > > Mam tylko 2 pytanka: > > 1. Gdzie i kiedy one powstana (rondo i skwer) > > jedno i drugie juz istnieje Gdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elaf Re: Jest rondo Hakena i skwer Ackermanna! IP: *.adsl.hansenet.de 18.12.01, 13:27 Gość portalu: Jano napisał(a): > Gość portalu: Remislaw napisał(a): > > > > Fajnie.(wylewny jestem co? ;)))))))) > > > Mam tylko 2 pytanka: > > > 1. Gdzie i kiedy one powstana (rondo i skwer) > > > > jedno i drugie juz istnieje > > Gdzie? Jano zobacz tu wyborcza.gazeta.pl/info/artykul.jsp?xx=608711&dzial=szs010100 Odpowiedz Link Zgłoś
bbury Re: Jest rondo Hakena i skwer Ackermanna! 18.12.01, 14:03 Nie zrobiło się ani trochę bardziej europejsko. Jest po prostu normalnie. Mamy wyraźny sygnał - zrób coś dla miasta, to nazwiemy twym iminiem jedną z ulic lub jakiś efektowny zakątek. Nie będziemy ci przy tym zaglądać pod spodnie ani sprawdzać cenzurki z I klasy. Nie będziemy oceniać skąd pochodzisz ani kim jesteś ale to co zrobiłeś dla dobra społeczności. I o to chodzi. A tym "Polakom" którym to nie odpowiada polecam lekturę naszej konstytucji - szczególnie w częsci dotyczącej zasady równości i zakazu dyskryminacji. P.S. Może kiedyś powstanie ulica Mikego ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Jest rondo Hakena i skwer Ackermanna! IP: 193.178.168.* 18.12.01, 14:42 I żeby było pocieszniej, ul.Mike'go będzie będzie dochodziła do Ronda Najprawdziwszych z Prawdziwych Polaków.... :-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skuter Re: Jest rondo Hakena i skwer Ackermanna! IP: 192.168.0.* 21.12.01, 11:43 bbury napisał(a): > P.S. Może kiedyś powstanie ulica Mikego ? juz proponowalem, ale powtorze rewelacyjny pomysl (bo moj): Centrum Galaxy im. Mikego Ty bbury masz jakies konszachty z GW wiec pchnij sprawe:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jano Re: Jest rondo Hakena i skwer Ackermanna! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 19.12.01, 11:18 Gość portalu: elaf napisał(a): > Gość portalu: Jano napisał(a): > > > Gość portalu: Remislaw napisał(a): > > > > > > Fajnie.(wylewny jestem co? ;)))))))) > > > > Mam tylko 2 pytanka: > > > > 1. Gdzie i kiedy one powstana (rondo i skwer) > > > > > > jedno i drugie juz istnieje > > > > Gdzie? > > Jano zobacz tu > > <a href="http://wyborcza.gazeta.pl/info/artykul.jsp?xx=608711&dzial=szs010100"> > wyborcza.gazeta.pl/info/artykul.jsp?xx=608711&dzial=szs010100</a> dzieki. skwer Ackermana to ten park za CPNem??? (jezeli tak to radni nie bardzo sie postarali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike Nie jestesmy blizej Europy! IP: *.cnet.iton.pl 19.12.01, 01:02 redakcja napisał(a): > Przed dziesiątą w nocy tak zdecydowali radni (22 głosów za, 18 przeciw, sześć > osób się wstrzymało). Jesteśmy bliżej Europy? Jestesmy blizej Szczecina!!! Wreszcie odgarnieto jeszcze troche historycznego pylu. Ciesze sie ze byla taka afera wokol ronda bo dzieki temu mnostwo osob dowiedzialo sie ze wogole ktos taki jak Herman Haken istnial. To nazwisko, niczym w Hollywood, dzieki skandalowi zostalo wspaniale wypromowane. I cholernie sie ucieszylem, gdy moj 20-letni sasiad (zainteresowania: jointy, PSX) zapytal mnie (jako znajomego fanatyka) kto to byl ten Haken i czy to prawda ze w Szczecinie stal kiedys piekny teatr. Cos sie otwiera w tych glowach. Pozyczylem mu album... Odpowiedz Link Zgłoś
javal Re: Jest rondo Hakena i skwer Ackermanna! 19.12.01, 09:40 Świetna wiadomość! Nareszcie nasi radni oparli się naciskom różnych nieciekawych TYPów. Cieszę się, że włodarze (przynajmniej w większości) przestali odcinać się od przedwojennej historii naszego miasta. pozdrowienia dla wszystkich zwolenników europeizacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sawka Re: Jest rondo Hakena i skwer Ackermanna! IP: *.szcz.gazeta.pl 19.12.01, 14:15 Cieszy mnie Wasza radość. Chcę powiedzieć, że w sparwie burmistrzów, Wy - forumowicze, byliście najwspanilaszymi sojusznikami redakcji. Dziękujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike Re: Jest rondo Hakena i skwer Ackermanna! IP: *.cnet.iton.pl 19.12.01, 14:24 Gość portalu: sawka napisał(a): > Cieszy mnie Wasza radość. Chcę powiedzieć, że w sparwie burmistrzów, Wy - forum > owicze, byliście najwspanilaszymi sojusznikami redakcji. Dziękujemy. Anytime! Kazda akcja dzieki ktorej mieszkancy tego miasta przestaja byc pastuchami wypasajacymi kozy na zboczach Palatynu zasluguje na poparcie! Pozdrowienia dla Redakcji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Jest rondo Hakena i skwer Ackermanna! IP: 193.178.168.* 19.12.01, 14:57 Jurek, super, że tak myślisz! Wypędzeni też są gotowi za Nasze Miasto "...pokotem lec"..., rzecz jasna na zorganizowanej przez Gazetę imprezie.:-)) Zadzwonię do Ciebie w tej sprawie!:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
bbury Re: Jest rondo Hakena i skwer Ackermanna! 19.12.01, 14:58 No proszę, już poza obsem także Redachtory zaczynają nas na forum odwiedzać. Chlubna inicjatywa - godna kontynuacji w przyszłości. Serdecznie pozdrawiam :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Jest rondo Hakena i skwer Ackermanna! IP: 193.178.168.* 19.12.01, 15:05 I to nie jakieś tam szeregowe Redachtory a sam Belzebub ... znaczy chciałem napisać NACZELNY!!! :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiesiek Re: Jest rondo Hakena i skwer Ackermanna! IP: *.cvx33-bradley.dialup.earthlink.net 20.12.01, 07:04 A nie lepiej w bialym kolku rondo HAKENKROJCENA i skwer KAKERMANNA na LEJBUSZEWIE ??????? POZDROWIENIA DLA SZCZECINA !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Jest rondo Hakena i skwer Ackermanna! IP: 193.178.168.* 20.12.01, 08:13 O co Ci chodzi, bo z moją ograniczoną inteligencją nie załapałem?? Odpowiedz Link Zgłoś
bbury Re: Jest rondo Hakena i skwer Ackermanna! 20.12.01, 10:17 Gość portalu: Tomek napisał(a): > O co Ci chodzi, bo z moją ograniczoną inteligencją nie załapałem?? Gość nie lubi Nimców (myśli że wszyscy to naziści) i Żydów też nie lubi (bo oni razem z cyklistami nam tu nieszcześć narobili). To chyba wszystko co miał do przekazania... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Jest rondo Hakena i skwer Ackermanna! IP: 193.178.168.* 20.12.01, 14:34 Dzięki za wyjaśnienie:-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiesiek Re: Jest rondo Hakena i skwer Ackermanna! IP: *.cvx19-bradley.dialup.earthlink.net 20.12.01, 18:35 Panie Tomku podzekowales sam sobie i myslisz,ze to prawda co powiedziales. Chyba powtorzysz to 1000 x to napewno to sie stanie "prawda" jak swego czasu mawial DR. Goebbels POZDRO!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Jest rondo Hakena i skwer Ackermanna! IP: 193.178.168.* 21.12.01, 08:09 bbury - czy Ty jesteś mną?! A to mnie "zdziwko chapło...":-)) Wieśku - zaręczam, że bbury nie chciałby mieć nic wspólnego z tak paskudnym gościem jak ja:-))A co do Twoich poglądów i opinii - Twoje święte prawo je mieć. Moje - z nimi się nie zgadzać. A tak serio , to O CO CI CHODZI??? Weż pod uwagę, że nie wszyscy są tak "inteligętni" jak Ty:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrij Re: Jest rondo Hakena i skwer Ackermanna! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 21.12.01, 23:47 Gość portalu: Wiesiek napisał(a): > Panie Tomku podzekowales sam sobie i myslisz,ze to prawda co powiedziales. > Chyba powtorzysz to 1000 x to napewno to sie stanie "prawda" > jak swego czasu mawial DR. Goebbels > POZDRO!!!!!!! Jeżeli ktoś stawia kropkę po "dr" to chyba wiem, co o nim myśleć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiesirk Re: Jest rondo Hakena i skwer Ackermanna! IP: *.cvx19-bradley.dialup.earthlink.net 23.12.01, 04:35 "Andrej nie durej nie dieri soroczki".Jezeli chodzi o kropke to masz race. Prosto mowiac przeoczylem. A to, ze nie wiesz o "nieprawdzie powtorzonej 1000 X" to raczej zle swiadczy o Tobie. "Andrij" tachyba nie polskie ??????? Przy tej okazji zwracam honor dla Pana Toma, a Pana (nia) "bbury" informuje, ze owszem lubie (Niemcow w NRF, a Zydow w Izraelu), a POLACY tych narodowosci mieszkajace w Polsce bezwzglednie powinni byc POLAKAMI. A tak notabene bury kojarzy sie z brunatnym. POZDRO!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrij Re: Jest rondo Hakena i skwer Ackermanna! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 23.12.01, 08:16 Gość portalu: wiesirk napisał(a): > "Andrej nie durej nie dieri soroczki".Jezeli chodzi o kropke to masz race. > Prosto mowiac przeoczylem. A to, ze nie wiesz o "nieprawdzie powtorzonej 1000 > X" to raczej zle swiadczy o Tobie. "Andrij" tachyba nie polskie ??????? > Przy tej okazji zwracam honor dla Pana Toma, a Pana (nia) "bbury" informuje, ze > > owszem lubie (Niemcow w NRF, a Zydow w Izraelu), a POLACY tych narodowosci > mieszkajace w Polsce bezwzglednie powinni byc POLAKAMI. A tak notabene bury > kojarzy sie z brunatnym. > POZDRO!!!!!!!!!! > Nie, nie polskie - Andrij to imię ukraińskie. Jeśli ktoś uważa, że mniejszości narodowe w Polsce to POLACY, którzy powinni bezwzględnie być POLAKAMI, to dla mnie niczym nie różni się od pewnego niedouczonego malarza wiedeńskiego, który uważał w latach 1930-tych, że Polacy na Śląsku Opolskim czy w Gdańsku to NIEMCY, którzy bezwzględnie powinni być NIEMCAMI. Szowiniści wszystkich krajów łączcie się! Odpowiedz Link Zgłoś
javal Re: Jest rondo Hakena i skwer Ackermanna! 24.12.01, 11:43 Gość portalu: wiesirk napisał(a): > owszem lubie (Niemcow w NRF, a Zydow w Izraelu), a POLACY tych narodowosci > mieszkajace w Polsce bezwzglednie powinni byc POLAKAMI. Hahahahaha A Polacy mieszkający w Stanach powinni być Amerykanami! ;))) No a jeśli chcą pielęgnować swoją narodową tradycję, kulturę i język to do piachu z nimi? Panie Wiesiek! Niechaj ci Santa Claus przyniesie pod choinkę odrobinę rozumu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 66 Re: Jest rondo Hakena i skwer Ackermanna! IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 24.12.01, 22:44 redakcja napisał(a): > Przed dziesiątą w nocy tak zdecydowali radni (22 głosów za, 18 przeciw, sześć > osób się > wstrzymało). Jesteśmy bliżej Europy? O tak jesteśmy bliżej europy . Teraz kolej by wybiórcza przybliżyła szczecinianom co bardziej polskie imione,które to polecą (patriotycznie i prawdziwie po eurpejsku) radni I tak moga to być :Helga,Otto,Hans...itp. A tak poważnie pożałowania godne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrij Re: Jest rondo Hakena i skwer Ackermanna! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 25.12.01, 01:02 Gość portalu: 66 napisał(a): > Teraz kolej by wybiórcza przybliżyła szczecinianom co bardziej polskie > imione,które to polecą (patriotycznie i prawdziwie po eurpejsku) radni > I tak moga to być :Helga,Otto,Hans...itp. > A tak poważnie > pożałowania godne Tak naprawdę, to nie ma się o co rzucać, Szanowny 66. W Szczecinie mieszkało doprawdy więcej wybitnych Niemców niż Haken i Ackermann. Kompozytor Loewe, historyk Lemcke, pisarz Doeblin (zresztą pochodzenia żydowskiego) itd. Uhonorowanie raptem dwóch postaci nie odbiera chyba polskości miastu, które do dziś z dumą posiada tak czysto słowiańskie i patriotyczne nazwy ulic jak E. Gierczak i Al. Zawadzkiego (dwójka działaczy komunistycznych) oraz Obrońców Stalingradu i Komuny Paryskiej. Jeżeli siłom patriotycznym, katolickim i jak się one tam jeszcze nazywają to nie przeszkadza, to dlaczego przeszkadza im Rondo Hakena (na wygwizdowie) i skwer Ackermanna (na grobach niemieckich protestantów)? Mnie wymienione "rewolucyjne" nazwy szczecińskich ulic stoją kością w gardle, ale nie urządzam z tego powodu pikiet ani nie obrażam współmieszkańców żądaniami ustanowienia "Płoszczadi Iosifa Stalina" (dla niewtajemniczonych: grupa germanofobów proponuje nadanie jednemu z placów nazwy "Adolf-Hitler-Platz" - z przekory, mam nadzieję). Bądźmy dla siebie bardziej tolerancyjni - jednemu pasuje to, a nie tamto, a drugiemu - odwrotnie. Chyba nie urządzimy sobie z powodu nazw ulic drugiej Jugosławii czy Ruandy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike Re: Jest rondo Hakena i skwer Ackermanna! IP: *.cnet.iton.pl 25.12.01, 19:38 Gość portalu: 66 napisał(a): > redakcja napisał(a): > > > Przed dziesiątą w nocy tak zdecydowali radni (22 głosów za, 18 przeciw, s > ześć > > osób się > > wstrzymało). Jesteśmy bliżej Europy? > O tak jesteśmy bliżej europy. My - szczecinianie - jestesmy, ale przede wszystkim blizej historii i tradycji wlasnego miasta. Jak to jest z Twoim Gorzowem - nie wiem. > Teraz kolej by wybiórcza przybliżyła szczecinianom co bardziej polskie > imione,które to polecą (patriotycznie i prawdziwie po eurpejsku) radni > I tak moga to być :Helga,Otto,Hans...itp. Doskonaly pomysl. Moze wreszcie kazdy Pomorznin dowie sie kim byl sw. Otto z Bambergu (Helga to Olga, a Hans to Jan wiec nie ma o czym gadac). Czy Ty wiesz? > A tak poważnie > pożałowania godne Racja. Pozalowania godne... ze nie mielismy jeszcze dosc odwagi by imieniem Hakena nazwac cos co byloby godne imienia nadburmistrza. Zamiast podmiejskigo ronda np. przeprawe Nowoclowa. Odpowiedz Link Zgłoś
reggie Re: Jest rondo Hakena i skwer Ackermanna! 26.12.01, 01:20 A Stocznia będzie im. Stroppa czy Himmlera? Naprawdę bliżej wam do Berlina, niż do Europy. A może w Reichu trzeba szukać inspiracji dla tego haniebnego czynu? Mike - reprezentujesz wszystkich szczecinian? Czemu mówisz, "my szczecinianie"? Mów za siebie. Prawda, Zydzi w Izraelu, Niemcy w Niemczech, a ci w Polsce niech się "integrują". Bardzo ładnie. Czekamy teraz na nową linę Zygfryda. Może przesuniecie Oderę ciut na Wschód? Szczecin byłby wtedy tam, gdzie kilku Polakóf z tego forum chciałoby, by był. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike Re: Jest rondo Hakena i skwer Ackermanna! IP: *.cnet.iton.pl 26.12.01, 13:37 reggie napisał(a): > A Stocznia będzie im. Stroppa czy Himmlera? Nie, bedzie Bieruta albo Dzierzynskiego ewentualnie Moczara. > Naprawdę bliżej wam do Berlina, niż do Europy. To dobra wiadomosc, bo tzn. ze dalej od Twojego ksenofobicznego Torunia i radyjka. > A może w Reichu trzeba szukać inspiracji dla tego haniebnego czynu? > Mike - reprezentujesz wszystkich szczecinian? Czemu mówisz, "my szczecinianie"? > Mów za siebie. Ty cwoku z Torunia, albo gosciu z Gorzowa macie do tego wieksze prawo, co nie? > Prawda, Zydzi w Izraelu, Niemcy w Niemczech, a ci w Polsce niech > się "integrują". Bardzo ładnie. > Czekamy teraz na nową linę Zygfryda. Może przesuniecie Oderę ciut na Wschód? > Szczecin byłby wtedy tam, gdzie kilku Polakóf z tego forum chciałoby, by był. DEBILU! Szczecin lezy po zachodniej stronie Odry!!! :-))) To co Reggie bierzesz jednak ten etat blazna? Prosze sie zglosic do starego ratusza - otrzymasz stroj, dzwonki i bulawe. Pierwsze wystepy masz zakontraktowane na noc sylwestrowa. Nie spoznij sie i ubierz cieple gacie bo blazenskie rajtuzki sa raczej cienkie. :-))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 66 Re: Jest rondo Hakena i skwer Ackermanna! IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 26.12.01, 14:43 Gość portalu: Mike napisał(a): > > > My - szczecinianie - jestesmy, ale przede wszystkim blizej historii i tradycji > wlasnego miasta. Jak to jest z Twoim Gorzowem - nie wiem. > W gorzowie też jest kilku debili ale generalnie nie czuje sie jak w dzielnicy berlina Miłośc do niemieckich patriotów jest tu jednak o wiele mniejsza i nech tak zostanie a swoje podtrzymuje pozałowania godne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike Re: Jest rondo Hakena i skwer Ackermanna! IP: *.cnet.iton.pl 26.12.01, 15:14 Gość portalu: 66 napisał(a): > Gość portalu: Mike napisał(a): > > My - szczecinianie - jestesmy, ale przede wszystkim blizej historii i trad > ycji wlasnego miasta. Jak to jest z Twoim Gorzowem - nie wiem. > > > W gorzowie też jest kilku debili ale generalnie nie czuje sie jak w dzielnicy > berlina Szkoda, Berlin to piekne, zadbane, rozwijajace sie i nowoczesne miasto... Ale jesli tak sie czujesz w Szczecinie to powiem tylko WOW! Dzieki! > Miłośc do niemieckich patriotów jest tu jednak o wiele mniejsza i nech tak > zostanie A jak z miloscia do zasluzonych gorzowian? > a swoje podtrzymuje > pozałowania godne A ja podtrzymuje swoje - to nasza, szczecinska sprawa i Tobie nic do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
reggie Re: Jest rondo Hakena i skwer Ackermanna! 26.12.01, 22:24 Rzeczywiście napisałem o Szczecinie, moja pomyłka, miałem jednak na myśli ogólnie Pomorskie, a w szczególności jego zachodnią część. Cóż, dziękuję, za wskazanie błędu. A jeśli błazeństwem są poglądy narodowo-patriotyczne i nieufność do Niemiec to faktycznie, jestem błaznem. Ty za to Mike, spełniasz zaszczytną rolę poduszki pod kupry niemiaszków, bo słuzalczość do tej nacji pewnie wyniosłeś z domu. Pewnie także często się musisz wietrzyć? Niemieckie jedzonko to głównie chemia i konserwanty, musisz śmierdzieć tak po niemiecku. Zyczę udanej służby swoim panom. Odpowiedz Link Zgłoś
123ryry Re: Jest rondo Hakena i skwer Ackermanna! 29.12.01, 13:23 Chciałbym zauważyć, że Niemcy dażą nas większym szacunkiem niż my samych siebie. Wiem o tym z osobistych kontaktów.Pomysł nazwania ronda i skweru uważam za dość udany. Dość ksenofobii!!! A panom narodowym socjalistom przypominam, że partia o szanowanych przez was poglądach istniała już w Europie i że Haaken i Ackerman do niej nie należeli... Odpowiedz Link Zgłoś