juszek79 18.11.07, 19:57 Dziewczyny, czy jest na forum jakaś "przyszłomajowa" mama? Dajcie znać, gdzie będziecie rodziły. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
reindeer Re: Majóweczki 2008 20.11.07, 16:59 No to ja sie zgłaszam :) Z tego co zdążyłam się rozejrzeć to w naszym mieście nie ma żadnego szpitala, w którym chciałabym rodzić. Mój wybór padł więc na Klinikę w Schwedt. Rodziło tam kilka moich koleżanek i wszystkie były bardzo zadowolone. Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
juszek79 Re: Majóweczki 2008 22.11.07, 15:18 Hej, tam pracuje mój bardzo dobry kolega - jest ginekologiem - położnikiem notabene;-), wiem, że maja bardzo dobry sprzęt, ciekawe tylko, jak sie zacznie, czy tam człowiek zdązy, w sumie ja planuję w Zdrojach, bo mam najbliżej i tu chcę na szkołę rodzenia. A jakie są zasady porodu za granicą?Co trzeba mieć, nad Szchwedt sie nie zastanawiałam.... A na kiedy masz termin i do jakiego gina chodzisz? Pozdrawiam:-) Odpowiedz Link Zgłoś
reindeer Re: Majóweczki 2008 22.11.07, 16:23 noworodek.pl/phpBB2/viewtopic.php?t=23382&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=schwedt powyżej podaję link, dotyczy porodu w Schwedt. Dziewczyna opisuje swoje wrażenia. Wiem ze trzeba mieć międzynarodowy akt małżeństwa lub tłumaczenie przysięgłe. W sytuacji kiedy nie jesteś mężatką musi być tłumaczenie Twojego aktu urodzenia lub jego międzynarodowy odpis. Do Zdrojów mam połowę drogi jak do Schwedt więc jakoś mnie tam nie ciagnie. Jeszcze się zastanawiam... zadecyduję jak już będę pewna:) Termin na 18 maja i ze względów zdrowotnych raczej cesarkę. Prowadzi mnie dr Giżewski. Dawno temu polecał mi szpital w Policach bo sam tam kiedyś pracował ale odkąd rozpoczęli współpracę w Unią to dużo się tam pozmieniało. Imiona już wybrane? Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
juszek79 Re: Majóweczki 2008 23.11.07, 19:18 Ja chyba jednak zostanę w Zdrojach, choć mój gin prowadzący dr. Sroczyński pracuje w Miejskim, termin mam na 1 maja wg usg, na 7 maja wg OM, tak czy siak na majówkę nie poszaleję;-))A imiona niezupełnie, jak się Maluszek dobrze ułoży, to może w przyszłym tygodniu zobaczyć sie uda płec, to zawsze lepiej raz się kłócić;-)) A Ty masz imiona wybrane??Pozdrawiam i dzięki za linka. Odpowiedz Link Zgłoś
bedada Re: Majóweczki 2008 23.11.07, 20:04 cześć:) Ja też mam termin na 1 maja i tez planuję poród w Zdrojach. Może spotkamy się na porodówce:D Odpowiedz Link Zgłoś
juszek79 Re: Majóweczki 2008 25.11.07, 13:00 Hej Cięzaróweczki;-)) Co do spotkania, to chętnie!! Zawsze raźniej, ja ruszam w styczniu na Zdroje na szkołę rodzenia, potem na sam koniec mi sie chyba nie będzie chciało;-) A to Wasze pierwsze Pociechy? Moja tak. Wszyscy przepowiadają chłopaka, ale to się okaże, może nawet w ten czwartek. Mam do Was dziewczyny pytanko - jak byłyście na jakimś poprzednim usg - choćby tym między 11 a 14 tygodniem, to jakie tętno miały Wasze dzidzie?? Bo ja właśnie muszę iść w czwartek na usg genetyczne na echo serca, bo gin powiedział, że mojemu bije za szybko serduszko, w 10 tyg miał tętno 167, potem w 12 165, a jak miały Wasze? A zaczęły Wam już rosnąć brzuszki?? Pozdrawiam cieplutko!! Odpowiedz Link Zgłoś
reindeer Re: Majóweczki 2008 30.11.07, 17:40 Brzuszki...łojej..coś tam urosło. nie za dużo ale ciuchy już stanowczo za małe;) Właśnie wróciłam z kontroli, małego swędziały dzisiaj uszy bo się ciągle drapał ihihihih pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
juszek79 Re: Majóweczki 2008 30.11.07, 19:22 Hejka, to będziesz miała synka? Ja byłam wczoraj na usg u dr Węgrzynowskiego i powiedział, że na razie się o skrzynkę piwa nie założy, to mu Niunia wygląda na dziewczynkę;-))))Ide potwierdzić na początku stycznia i mam nadzieję, że kutasik już dzidzi nie urośnie, hihi;-))A mi brzuszek powolutku odstaje, jak widziałam jak dzidzia tam kopie, to aż dziw, że ja tego jeszcze chyba nie czuję;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
reindeer Re: Majóweczki 2008 24.11.07, 16:29 Kto wie, może jednak poszalejesz....na porodówce;) Imiona jako tako wstępnie wybrane. Bez kłótni i szaleństw może dlatego że to nasze maleństwo to od lat wyczekiwane:) Jedyne o czym teraz marzę to szklaneczka zimnego karmi...oj oj oj.... niedoczekanie moje...:) PS. Jak płeć poznam to imię zdradzę:) Pozdrawiam majówki:) Odpowiedz Link Zgłoś
port09 Re: Majóweczki 2008 03.12.07, 15:09 Przepraszam, że się wtrącę (bo w ciąży nie jestem...), ale dr Giżewski raczej w przeszłości nie pracował w szpitalu w Policach. Co do zmian - to ich jeszcze nie ma, w kazdym razie jeśli chodzi o część położniczą. Niemniej, ogólnie pozdrawiam i życzę zdrówka. S.M. Odpowiedz Link Zgłoś
reindeer Re: Majóweczki 2008 11.12.07, 12:17 Raczej nie pracował, czy nie pracował? To znaczna różnica. Sam doktor Giżewski informował mnie o swojej pracy w szpitalu w Policach. Nie sądzę żeby kłamał. Jeśli o zmiany w szpitalu to raczej mam inne informacje. Od koleżanki, która właśnie w Policach rodziła 3 miesiące temu. Zresztą w prasie nawet są o tym informacje, więc na prawdę nie widzę problemu. Pozdrawiam życząc miłego dnia R. Odpowiedz Link Zgłoś
port09 Re: Majóweczki 2008 12.12.07, 11:20 W polickim szpitalu pracuję od 1993 roku i pracuję tam nadal :-) Być może dr Giżewski jest związany jest z Kliniką Ginekologii i Rozrodczości, która przeniosła się do Polic parę miesięcy temu i działa szczęśliwie do dzisiaj - ale ona z Położnictwem i Salą Porodową ma niewiele wspólnego. Jeśli chodzi o zmiany na Położnictwie - to po prostu powiedz na czym miałyby one polegać (pomińmy wstawienie dwóch czy trzech komputerów i nieco więcej dokumentów). A tak nawiasem mówiąc, wielokrotnie dowiadywaliśmy się (od Pacjentek), że Oddział Położniczy jest objęty remontem, albo jest już wręcz zamknięty... Dość ciekawe, bo wciąż tam się odbywa ok. 70 porodów miesięcznie, a styl pracy na Sali Porodowej się nie zmienił (oczywiście w tym dobrym znaczeniu!). Prasa, z całym szacunkiem, niekiedy ma problem z rozróżnieniem struktur szpitalnych - póki więc pracuję tak jak rok temu i pięć lat temu, to rzeczywiście "naprawdę nie widzę problemu". Pozdrawiam. PS. A może po prostu wystarczy odwiedzić szpital? W sobotę mam dyżur :-) Jeśli będzie spokojnie, to stawiam herbatę... Odpowiedz Link Zgłoś
reindeer Re: Majóweczki 2008 01.01.08, 14:35 Może pracował przed '93 rokiem. Nie zamierzam sie spierać na ten temat bo to na prawdę nie ma sensu. No i nie widzę powodu dla którego miałabym mu nie wierzyć:) W szpitalu polickim miałam już "okazję" być kilka razy ale dziękuję może skorzystam z zaproszenia. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
juszek79 Re: Majóweczki 2008 10.01.08, 12:35 Hej przyszłe Mamuśki:)Jak samopoczucie w Nowym Roku? Jeszcze kilka miesięcy i nasze Maluszki będą na świecie;-)Ja teraz jestem w 23 tc, a jak Wy?Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
pilka87 Re: Majóweczki 2008 22.01.08, 14:15 Hej! My z synkiem zaczynamy jutro 23. tydzień, termin na 26. maja, z USG na 24. Zamierzam rodzić w Policach, choć na zajęcia ze szkoły rodzenia będę chodzić do Pomorzanki na Żołnierską, bo tak nam z narzeczonym wygodniej :) Zaczynamy 12.lutego- bez wcześniejszych zapisów. Przychodzi się na 17:00 z 250zł i już :)Jeszcze przez tydzień będę na studiach w Warszawie i muszę wybrać lekarza prowadzącego w Szczecinie. Zobaczymy.. Pozdrawiam serdecznie!:) Odpowiedz Link Zgłoś
karola_tr Re: Majóweczki 2008 12.02.08, 17:38 Czesc dziewczyny, ja tez mam termin porodu na maj, prawdopodobnie urodze 7maja ale to nigdy nie wiadomo kiedy dzidzius bedzie chcial juz wyjsc:). I tak ja wiele z Was zastanawiam sie ktory szpital wybrac i poki co to najbardziej jestem za Zdrojami. A tak ogolnie to juz jestem coraz bardziej zestresowana bo do porodu coraz mniej czasu a to moja pierwsza ciaza i troche sie martwie czy podolam tym wszystkim obowiazkom ale mam nadzieje ze to nie tylko ja mam takie obawy:)) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
juszek79 Re: Majóweczki 2008 14.02.08, 13:25 Hej dziewczyny, dawno mnie tu nie było:)Ja się zastanawiam nad tą szkołą rodzenia na Żołnierskiej, bo ona chyba jest we wtorki, najbliżej mi na Zdroje, ale godzina i dzień mi nie pasuje. A co do porodu, to chyba na tych Zdrojach już zostanę i czasem się zastanawiam, czy tej mojej Małej nie zachce się jeszcze w kwietniu wyskakiwać:)) A jakie wybrałyście imiona dla swoich Pociech?Pozdrawiam1 Odpowiedz Link Zgłoś
karola_tr Re: Majóweczki 2008 14.02.08, 18:37 ja juz mam imie wybrane, bede miala synka Lukaszka:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
juszek79 Re: Majóweczki 2008 15.02.08, 22:10 Hej, no bardzo ładnie, mojej Mai chrzestnym chyba właśnie będzie Łukasz:) Czytałam, ze zdecydowałaś sie na Zdroje, kto wie - może sie spotkamy, tym bardziej, ze masz termin na początek maja:))Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
candy_candy Re: Majóweczki 2008 20.02.08, 19:53 Witam drogie Panie:) Ja też jestem majowa a raczej mój maluch:) Jestem w 28 tygodniu i chyba moj wybór padnie na szpital w policach. Do szkoły rodzenia się nie wybieram bo i tak czeka mnie cesarka. Za to udzielam się na aquaaerobiku dla "ciężarówek". Mój mały to uwielbia:) Imię: Mikołaj. Zakup wyprawek już rozpoczęty? Ja jakoś nie śmiem się odważyć.... Ale znajomi polecali mi nową hutownię dla dzieciaczków BOBOLAND (czy jakoś tak) na Krakowskiej. Ponoć dużo taniej niżeli w TATO. Jak się odważę i tam dojadę to dam znać. Pozdrawiam. CC. Odpowiedz Link Zgłoś
juszek79 Re: Majóweczki 2008 21.02.08, 08:41 Witaj i gratulacje, tez sie pewnie nie możesz małego doczekac, bo ja już nie moge, ale niech siedzi majka jeszcze te 8 tygodni. ja w sobotę zaczynam 30 tydzień, więc ma czas:)z wyprawki jak na razie, to mam ciuszków troche pokupowanych, ale jak do tej pory m.in. W H&M-ie, Cocodrillo, 5-10-15 i kappahlu, są śliczne, ale cenowo...no comments! Byłam w poniedziałek zorientować się po hurtowniach i tak: Boboland chyba rzeczywiście wychodzi najtaniej, ale jak sama nie doczytasz i nie wiesz, co kupic, co np. ma być przy wózku, jakie chcesz łóżeczko i generalnie masz słabe pojęcie co kupić i dlaczego to - to te baby sa tam jakieś masakryczne, stojące sieroty i uwierz mi, ze na pewno będziesz bardziej zorientowana od nich - masakra. ale ubranek dla maluszków dużo i naprawdę tanie - w porównaniu do innych. i ładne - jak wszystko na takie Maluszki:))W tej hurtowni za Kauflandem na Słonku obsługa lepsza, towaru więcej, łatwiej np. wyciągnąć, obejrzeć i przymierzyć sie do wózków, ceny trochę wyższe, natomiast najdrożej chyba jest w tej hurtowni Tato, ale za to tylko tam miły, młody chłopak nam zaprezentował, jak sie składa, rozkłada, przemontowuje spacerówkę na gondole itp w wózkach, tylko tam!!! Wiec ciężki wybór:)) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
karola_tr Re: Majóweczki 2008 22.02.08, 16:35 ja zaczelam od wczoraj powoli kompletowac wyprawke:). Najpierw oczywiscie jezdzilam z mezem po wielu hurtowniach sklepach itd i ciuszki kupilismi w tym sklepie na krakowskiej w SWIECIE DZIECKA. Super obsluga, kobieta pokazala nam wszystko co potrzebowalismy wiec zakupy przebiegly sprawnie. A jesli chodzi o wozki to polecam sklep MY BABY kolo fali, tam mozna dowiedziec sie wszystkiego o wozkach, nawet jesli nie macie pojecia jaki wozek byscie chcialy to kobieta, która tam pracuje na pewno dobierze wozek do waszych potrzeb. Pozdrawiam i zycze udanych zakupów Odpowiedz Link Zgłoś
agne-s78 Re: Majóweczki 2008 22.02.08, 21:31 Witam majowe mamusie. Ja mam termin na 14 maja. Będzie synek Szymon. Od przyszłego tygodnia zamierzamy zacząć kompletować wyprawkę, więc bardzo przydają mi się wasze spostrzeżenia gdzie co można kupić:) Pozdrawiam gorąco i życzę dobrego samopoczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
juszek79 Re: Majóweczki 2008 23.02.08, 09:43 Hej dziewczyny:) kolejne spostrzeżenie:) byłam wczoraj w Oleńce, tej na Pomorzanach, może rzeczywiście nie jest tam najtaniej, ale wybór towaru bardzo duzy, no i byłam mile zaskoczona, bo wszędzie babki podchodziły, pytały o pomoc i chętnie odpowiadały na każde durne pytanie - np. czym sie różni jedna od drugiej pościeli oprócz ceny:)Szczerze, to i tak najwięcej rzeczy chyba kupie od producenta przez internet, ale każda pomoc i rojaśnienie w głowie jest nieocenione:) Zdrówka! Odpowiedz Link Zgłoś
karola_tr Re: Majóweczki 2008 23.02.08, 10:05 jednym z moich zrodel zakupow tez bedzie internet, ale zamawiam tam to co juz wczesniej ogladalam w sklepach, ze wzgledu na duzo nizsze ceny. Polecam strone www.patiimaks.pl Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
juszek79 Re: Majóweczki 2008 24.02.08, 10:10 hej, fajna stronka, a jak szukacie wózków na internecie, to dla mnie bardzo pomocna w zebraniu info do kupy jest stronka www.bobowozki.pl tam mam wszystko w jednym miejscu, wyczytam, a potem ide często sprawdzic, jak to w sklepie wygląda w rzeczywistości. a swoją drogą - macie wybrane wózki?? ja zastanawiam sie nad X-landerem XA i nad jakims wózkiem firmy ABC Design, bo jest super lekki, a ja będę z nim musiała drałować na 3 piętro...Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
karola_tr Re: Majóweczki 2008 26.02.08, 10:56 hej,ja zdecydowalam sie na wozek casualplay s4 bo tez jest lekki a podobnie jak juszek79 bede musiala sie wspinac na trzecie pietro:) a poza tym bardzo mi sie podoba wizualnie, a ze wzgledu na to ze bede rodzila w maju to nie jest konieczna gondola bo fotelik rozklada sie calkowicie na plasko(tak nam doradzila kobieta sprzedajaca wozki). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
juszek79 Re: Majóweczki 2008 26.02.08, 19:50 Hej Karola:)Oglądałam te wózki Casualplay, ładnie wyglądają, ale cena tez niezła:)ja w sumie najpierw byłam zdecydowana na Bolder 4 firmy implast, potem mi sie zmieniło na X-landera XA, a teraz znajomi mi pokazali swój i byłam na spacerku z synkiem koleżanki z wózkiem Atlantc firmy baby Design i kurcze - jest naprawdę fajny i lekki:) No i wyjątkowo tani! Tylko potrzebuje o nim jakichś konkretniejszych opinii, bo koleżanka prowadza swojego Synka dopiero 4 miesiąc:) pozdrawiam i swoja droga - może sie spotkamy na porodówce w Zdrojach - kto wie:)) Odpowiedz Link Zgłoś
karola_tr Re: Majóweczki 2008 27.02.08, 10:55 hej juszek, mysle ze to bardzo prawdopodobne ze spotkamy sie w szpitalu skoro obie mamy termin na poczatek maja. Ja po ostatnim usg mam termin na 02.05, ale zobaczymy kiedy Lukaszek zazyczy sobie znalezc sie po drugiej stronie brzuszka:). Pozdrawiam:). Odpowiedz Link Zgłoś
agne-s78 Re: Majóweczki 2008 27.02.08, 18:23 Hej Karola, tak samo jak ty zdecydowałam się na ten wózek co Ty, też z tym fotelikiem rozkładanym na płasko. Ale mam pytanko: czy widziałaś w którymś sklepie właśnie w tym zestawie i mogłabyś dać na niego namiary? Mi narazie udało się znaleźć tylko spacerówkę w hurtowni tato. Cały zestaw widziałam tylko w internecie. Ale chciałabym zobaczyć go na żywo w całości, no i oczywiście porównać cenki całego zestawu. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
karola_tr Re: Majóweczki 2008 27.02.08, 19:09 Hej agnes, widzialam ten wozek, zarowno spacerowke jak i fotelik w sklepie my baby kolo fali. Tam pracuje kobieta, ktora potrafi wszystko dokladnie wytlumaczyc- widac ze zna sie na rzeczy. W tamtym sklepie ten wozek kosztuje niecale 2000,- i my tam bedziemy kupowac:). Pozdrawiam i zycze milego ogladania:) Odpowiedz Link Zgłoś
agne-s78 Re: Majóweczki 2008 28.02.08, 15:15 Wielkie dzięki za informacje, mam nadzieje że do przyszłego tygodnia nikt ich nie wykupi:))Pozdrawiam gorąco. Odpowiedz Link Zgłoś
juszek79 Re: Majóweczki 2008 28.02.08, 17:26 Dziewczyny, a co do tego wózka Casualplay, to to siedzisko spacerówki nie jest za wielkie na noworodka? jak to wyglądało w sklepie? Bo gondolki sa mniejsze, zimą dzieciaki są jeszcze poubierane i w śpiworkach, a latem maja mało ciuszków i nie będą "latały" po rozłożonej spacerówce przy każdej próbie wjazdu bądź zjazdu z wyższego krawężnika? Bo na takiego szkraba to tam aż za dużo miejsca...Ciężko mi sie na konkretny wózek zdecydować...:/ Odpowiedz Link Zgłoś
karola_tr Re: Majóweczki 2008 28.02.08, 20:45 hej, oczywiscie ze spacerowka jest za duza na noworodka ale przeciez dzidzius bedzie jezdzil w foteliku, ktory rozklada sie zupelnie na plasko i pelni role gondoli. Jesli chcesz sie dowiedziec wiecej na temat tego wozka to tak jak juz pisalam wczesniej najlepiej udac sie do sklepu MY BABY kolo fali i tam pracuje kobieta ktora zna sie na wozkach i to bardzo dobrze. Naprawde polecam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
candy_candy Re: wózeczki 09.03.08, 18:55 No dobra dziewczyny. czytając was jakos mnie zaczęły wciągać te zakupy choc do tej pory nie mialam do nich serca. Zapewne wynikalo to ze starego przesądu... Tak czy inaczej załapałam bakcyla i duzo rzeczy już posiadam. Jesli chodzi o wozeczek to posiadamy Quinny Speedi firmy Maxi Cosi. Lekki, zwrotny i funkcjonalny. Po wekendzie wybieram się na kolejne "polowanie" :) pozdrawiam ciepło i wiosennie:) Odpowiedz Link Zgłoś