absztyfikant A SIO ! 25.08.03, 20:05 Kto napisal Marianowi to wystapienie ? Prezydent chyba pomylil Malcolma McLuhana z restauracja McDonald's. Jego wypowiedz o San Francisco to mieszanie pojec. Nazwaniem naszego miasta "wiocha z tramwajami" ewidentnie nas wszystkich obrazil. Jurczyk pochodzi ze wsi pod Kielcami. Skladam wniosek, by wystartowal tam w konkursie na soltysa. Marynarki, juz nie na raty, posiada w obfitosci, wiec i jakis lokalny konkurs pieknosci tetrykow moze wygra. A ze Szczecina Panie Marianie, cytujac premiera Pawlaka, "SIO". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: A SIO ! IP: *.oskarwegner.com.pl 25.08.03, 20:16 Obserwuję, w miarę wolnego czasu, wystąpienia Waści i wciąż się zastanawiam: - nawigator, czy prowokator? :-) Pozdrawiam Leszek P.S. A swoją drogą ciekawe, kto list otwarty pisał? Czyżby świeża krew wpłynęła do UM z rozbitego czyjegoś nosa? No, no... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzyk bzyk Re: A SIO ! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 25.08.03, 21:48 informuje że list jest autorstwa tej pięknej 47 letniej blondynki wystepującej u boku nnnnnaszego prezydenta. A swoja droga jak to ekran TV potrafi odmłodnić każdego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt Re: Iza, to Ty już masz 47 lat???????? IP: utp.:* / 10.10.9.* 26.08.03, 12:15 Gość portalu: bzyk bzyk napisał(a): > informuje że list jest autorstwa tej pięknej 47 letniej blondynki wystepującej > u boku nnnnnaszego prezydenta. A swoja droga jak to ekran TV potrafi odmłodnić > każdego. Izo P., jeśli już musisz pisac listy Marianowi, to nie uzywaj takich obraźliwych wyrazów jak McLuhan, ani nie odwołuj się do dzieł R. POlanskiego. Maryjan jest bogobojnym działkowiczem i takie plugastwa jak McLuhan nie przeszłyby mu przez gardło. A Polański jak wiadomo, to gwałciciel i do Kościoła nie chodzi. Jesli nie chcesz aby 50 tysięcy szczecińskich działkowiczów obraziło sie na Maryjana, pisz językiem prostym i odwołuj sie tylko do tych książek, które Marian czytał. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: List otwarty Prezydenta Miasta Szczecina Mari 25.08.03, 20:19 nawigator? prowokator? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: List otwarty Prezydenta Miasta Szczecina Mari IP: *.oskarwegner.com.pl 25.08.03, 20:27 absztyfikant napisał: Już spieszę z wyjaśnieniami :-) > nawigator? członek załogi statku wodnego lub powietrznego wyspecjalizowany w zakresie zagadnień nawigacji nawigacja (tez może byc potrzebne) dział wiedzy żeglarskiej lub lotniczej obejmujący zespół wiadomości i umiejętności potrzebnych do prowadzenia statków morskich lub powietrznych do określonego celu i określania na mapie ich położenia > prowokator? tajny agent, który się dostaje do jakiejś organizacji w celu działania na jej szkodę Pozdrówka i miłego wieczorka :-) Leszek Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: List otwarty Prezydenta Miasta Szczecina Mari 25.08.03, 20:37 Ale to bylo o mnie czy o Marianie Jurczyku? Jesli o mnie, to ja niestety jestem zblazowanym i na wskros zlosliwym komentatorem naszej ponurej rzeczywistosci. Natomiast jesli o prezyd-Ę-cie mowiles, to on jest tylko malym, nedznym i zakompleksionym dzialkowcem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: List otwarty Prezydenta Miasta Szczecina Mari IP: *.wro.vectranet.pl / 10.10.2.* 25.08.03, 20:47 W jednym ten człowiek ma racje.Mamy demokracje, na urzad prezydenta wybrali go mieszkańcy więc i mieszkancy moga go odwołać :) Szkoda, że brak w tym liście wyjaśnienia kilku spraw np. zrywania umów z inwestorami co juz kilka razy konczyło się nakazem wypłaty odszkodowania na rzecz ww.Pan Jurczyk takze nie zrozumiał metafory" zblizyc Szczecin do Warszawy" i potraktował to bardzo dosłownie jak na działkowca przystało.W takim razie Panu zycze dalej dobrego humoru a Szczecinowi szybkich zmian prezydenta. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibi Re: List otwarty Prezydenta Miasta Szczecina Mari IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.03, 21:16 Ten tekst jest niesamowity. Przecież Marian nie potrafiłby go w całości przeczytać, a co dopiero napisać! Już lepiej w jego ustach brzmią teksty o matkach, głodujących dzieciach i darmowych posiłkach dla biednych. Niech już Marian nie póbuje wzbiajć się na wyżyny wysublimowanych intelektualnie wypowiedzi, bo przypomina to posła Witaszka ubranego w garnitur od Armaniego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OT ZiBi nie ma to jak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.03, 21:45 Gość portalu: zibi napisał(a): > Ten tekst jest niesamowity. Przecież Marian nie potrafiłby go w całości > przeczytać, a co dopiero napisać! Już lepiej w jego ustach brzmią teksty o > matkach, głodujących dzieciach i darmowych posiłkach dla biednych. Niech już > Marian nie póbuje wzbiajć się na wyżyny wysublimowanych intelektualnie > wypowiedzi, bo przypomina to posła Witaszka ubranego w garnitur od Armaniego. Nie ma to jak Armanii . Chociaż wolę ostatnio Versage ! A Absztyfikant (jak Go znam) nosi na dupie dzinsy marki " Odra " !!! Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Do OTA - prostaka i huncwota 25.08.03, 21:53 Przypominasz mi laske z Showgirls, ktora VERSACE wymawiala jako "wersez". O moja dupe i o moje spodnie sie nie martw. Chocbym nosil spodnie marki "Jurczy", to i one bylyby lepsze od twojej martwicy mozgu. > Nie ma to jak Armanii . Chociaż wolę ostatnio Versage ! A Absztyfikant (jak Go > znam) nosi na dupie dzinsy marki " Odra " !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurczyk idiota W Szczecinie trwa "ferment tworczy" IP: *.client.attbi.com 26.08.03, 00:47 O czym pierd... ten magazynier? Tu trzeba decyzji, i inwestycji, zagranicznych inwestycji, porabany dziadzie. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant do zibiego, hehe 25.08.03, 21:18 Zibi, nie wiem czy slyszales, ale wspomniany posel Witaszek na pierwszych posiedzeniach Sejmu paradowal w garniturze z metkami jeszcze nie do konca odprutymi. Gdy Kolenda-Zaleska delikatnie zwrocila mu na to uwage, powiedzial, ze jego dziadek pochodzi z Bytomia, a on popiera rodzime produkcje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibi Re: do zibiego, hehe IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 25.08.03, 21:42 Popiera szczególnie polski przemysł mięsny - co widać. Poczciwy chłopina, przynajmniej nie jest szkodnikiem. W sejmie niewiele może zaszkodzić. Ale żeby prowadzić knajpę i hotel musi być przytomny. Marianowi jego Gienia odcina metki. Wybiera też koszule, kupuje maszynki do golenia. Nawet w domu Marian nie musi myśleć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rex Re: do zibiego, hehe IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 25.08.03, 21:44 a co z psem , on też członek rodziny, i świeże poietrze na działce w budzie ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Kretyn i bufon IP: *.fnet.pl / 192.168.1.* 25.08.03, 21:20 Tak, tak, sołtysie, jesteś przewspaniały, a Odra przepływajaca przez Szczecin to rzeka mlekiem i miodem płynąca. A świstak siedzi i zawija je w te sreberka, a łyżka na to: niemożliwe, to nie może być jogurt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: info Re: Kretyn i bufon IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 25.08.03, 21:45 nasz sołtys nie lubi jogurtów , woli koniaczek przed 13.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OT Kretyn i bufonB itp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.03, 21:47 Gość portalu: info napisał(a): > nasz sołtys Czyli LESZEK MILLER Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rex Re: List otwarty Prezydenta Miasta Szczecina Mari IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 25.08.03, 21:37 tragiczne jest to że wszyscy traktują poruszane sprawy i problemy wycinkowo i nie wchodzą głębiej. Nasz "sołtys" mieszka np w budynku/altance (dwie połączone w jeden, tak aby ominąć przepisy o altankach na działkach) o powierzchni chyba ponad 100 m kwadrat postawionych całkowicie jako samowola budowlana , ten stan samowoli jest aktualny do dziś bo urzednicy boją się go usankcjonować z obawy na prokuratora. jaki sołtys taka wieś. jakby poszukać to w życiorysie tego magazyniera jest kilka takich kwiatków i nie mówie o historii sierpnia ale o ostatnich 4 latach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: List otwarty Prezydenta Miasta Szczecina Mari IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.03, 21:59 List i atak na Gazetę są w takim samym stopniu żenujące jak sam Jurczyk. Napisałabym więcej o biednym słownictwie, marnych porównaniach, podwórkowym poziomie agresji,prostackim zwyczaju obrażania innych, tępym przywiązaniu do stereotypu, o nidowartościowaniu tego pana, ale mi się po prostu nie chce. Cały ten list to jak kłótnia u cioci na imieninach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Phobos Re: List otwarty Prezydenta Miasta Szczecina Mari IP: 217.153.158.* 25.08.03, 22:00 Mnie juz krew zalewa... Tak drogi Maranie - zostales wybrany w powszechnych, demokratycznych wyborach w ktorych frekwencja wyniosla jakies 30%... Te twoje 53 tysiace glosow to nic w porownaniu do tych, ktorzy w wyborach udzialu nie wzieli... A ze zdobycze demokracji ciagle obowiazuja, to ci wlasnie ludzie cie odwolaja. Nie przechwalaj sie wiecej ile to osob na ciebie glosuje bo to na Runowicza glosowalo niewiele mniej. Oczywiscie mozna sie bronic, ze to nagonka Mlodego Centrum... no oczywiscie i jak zwykle wszyscy przeciwni inicjatywie X ogranizowanej przez grupe ludzi Y oskrazaja ich o chec przejecia wladzy. Nie wiem - moze tak jest, ale nawet nic nie robienie (czyt. Runowicz) bedzie lepsze od odganiania inwestorow. Wow! 7 razy byles w Niemczech!... To moze teraz zaplacisz z wlasnej kieszeni za te podroze, bo jakos nie widac ich pozytywnych skutkow... Populista jeden... Marain, powiedz szczerze, ze chetnie sprzedasz holendrom pl. Solidarnosci - pewnie juz teraz ile hektolitrow grochowki dla bezrobotnych bedziesz mogl za to ugotowac i ile tym sposobem kupisz sobie glosow przeciwko odwolaniu... Wczasie II wojny swiatowej Roosevelt od razy polapal sie o co w tym wszystkim chodzi. Nie sztuka jest wydawac miliony na pomoc spoleczna dla bezrobotnych - sztuka jest dac im prace, tak zeby nie trzeba bylo wiecznie ich utrzymywac. Ja na przyklad nie mam ochoty ich utrzymywac. I jesli okarze sie, ze moje poglady podzielaja inny szczecinianie to wypadniesz z gry. Nie jestem czlowiekiem zbyt religijnym. Nigdy nie bylem. Osob starszych generalnie nie lubie bo kojarza mi sie ze wszystkim co zle - sa na sile nieporadni, wszysto co im sie nie podoba to sprawka zydow itp. Raz tylko w TV uslyszalem jedna wypowiedz jakiegos staruszka (mniej-wiecej w twoim wieku Marianku), ze on nie bedzie protestowal przeciwko UE itd. Bo on ma juz swoje lata, za lat 5-10 na tym swiecie go nie bedzie. W Unii zyc beda ludzie mlodzi - tacy jak my, czy Mlode Centrum. Wiec pozwol, ze to my bedziemy decydowac czy chcemy centrum finansowe na pl. Solidarnosci, czy chcemy oddac tramwaje i reszte miasta niemcom, czy chcemy zeby wydawano nam polecenia po angielsku czy niemiecku. Ja osobiscie chcialbym. Zreszta ty nawet nie jestes prawdziwym szczeciniakiem! Wiec co ty mozesz wiedziec o tym miescie? To wlasnie przez ludzi takich jak ty - nie zwiazanych z tym miastem od urodzenia - to miasto upada od 1945 r.! *** Myśle że pan Jurczyk to dobry człowiek. Napewno rodzice dobrze go wychowali, przekazali wszystkie najważniejsze wartości jakie człowiek powinien posiadać, wpoili mu jak ma zachowywać się w stosunku do siebie a także do innych ludzi. Ale ze prezydenta miasta Szczecina niech spada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlody koncz wasc wstydu oszczedz IP: *.pl / 192.168.1.* 26.08.03, 00:23 czas skonczyc z posmiewiskiem z naszego miasta w polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p-s Re: koncz wasc wstydu oszczedz IP: 62.233.219.* 26.08.03, 01:19 Nie wszystkim kręgosłup ideowy, Da się uzdrowić... od strony głowy. Potem się tak napinał, Że...mniejsza o finał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tuner Re: List otwarty Prezydenta Miasta Szczecina Mari IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 26.08.03, 10:17 szanowny panie prezydencie,a w domu wszyscy zdrowi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zatroskany. Re: List otwarty Prezydenta Miasta Szczecina Mari IP: olympia:* / 192.168.20.* 26.08.03, 10:27 Niestety nie jest tak, że to tylko Jurczyk zawinił. Winne są w olbrzymim stopniu szczecińskie media, które nie doprowdzają do końca swoich dochodzeń dziennikarskich w różnych przestępczych działaniach naszych polityków. Dlaczego to miasto ma problemy ? Bo media nie spełniają swojej podstawowej roli społecznej. Nie rozwiążę problemu wywalenie Jurczyka. Trzeba wygzekwować od ludzi szczecińskiej władzy wartość podstawową - dobro miasta i społeczeństwa. Należy również wskazać i ukarać cwaniaczków z poprzednich władz, którzy świetnie sobie żyją. Dlaczego o tym nie piszecie ? To wy jesteście prawdziwą władzą i waszym obowiązkiem jest bronić nas przed oszustami, złodziejami i bandytami. Przyjrzyjcie się aferom i miejcie ambicję je wyjaśnić. Wskażcie złodzieji ze sfery szczecińskiej polityki. Nie zachłystujcie się jakimiś akcjami. Przejmijcie choć częściową odpowiedzialność za to miasto - media szczecińskie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziuwa Re: List otwarty Prezydenta Miasta Szczecina Mari IP: 80.48.201.* 26.08.03, 11:49 wydaje mi sie że M J żyje w jakimś urojonym świecie ,całkiem stracił kontakt z rzeczywistością obstawił się grupą klakierów i wazeliniarzy czas by odszedł na polityczną emeryture dla dobra miasta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczecinianin Re: List otwarty Prezydenta Miasta Szczecina Mari IP: *.nat.siec.anax.pl 26.08.03, 12:16 Nie odpowiada na pytania? A czego się Państwo spodziewaliście.Czynicie temu Panu wielką krzywdę podejrzewając go o odrobinę inteligencji jakiej należało by się spodziewać po człowieku piastującym takie stanowisko.Utwierdzacie go tym w przekonaniu,że jest On coś wart.List przecież został mu napisany i zapewniam Państwa,że dużo czasu zajęło mu nauczenie się go czytać, zaś odpowiedź na Wasze putania wymagała by działania na"żywo". Tego już na jego starą głowę za wiele. Kolejną krzywdę sprawiło Marjanowi społeczeństwo i w tym ma rację.Wybrało go i to aż 53 tys głosów. Szczecin liczy zaś wiele więcej i o tych zadufany w sobie facet zapomina. A szkoda.Jednak należy się wyborcom mocne uderzenie w piersi.Coście Państwo uczynili!!!. Ja na iego nie głosowałem.Jeden błąd w histori społeczność już popełniła i z przykrością należy stwierdzić,iż jesteśmy narodem niereformowalnym. Wybrano kiedyś też niedouczonego-elektryka, a teraz ponownie magazyniera.Po takich przedstawicielach nie można się niczego mądrego spodziewać. Noblistą też nie zostanie ktoś po szkole podstawowej.Wiedzę zawsze trzeba zdobywać sama nie przyjdzie i nikt jej nie da.Sam o tyle mam czyste sumienie,gdyż na niego nie głosowałem. Dzisiaj skoro już po raz kolejny wiemy co ten człowiek potrafi zrobić powinniśmy jak najprędzej go zmienić nie czekając do końca kadencji, gdyż straty czasu nadrobić się nie da. Dość sentymentów,gdyż kryształowy ten człowiek nie był nigdy i nie jest dzisiaj.Pamiętamy go z przeszłości i wiadomo jest iż wybrano go większością jego rówieśników ( ca 60 - 70 latków),którzy swoje już w życiu dawno zrobili 9 bez względu co ) i przykro jedynie,że młodzi do tego dopuścili. Jedno jest pewne, sam ten człowiek nie odejdzie- do tego potrzeba ambicji i honoru. On tego nie ma i dlatego trzeba przygotować taczki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiesiek Re: List otwarty Prezydenta Miasta Szczecina Mari IP: *.cvx16-bradley.dialup.earthlink.net 26.08.03, 13:32 Wy 'jasno oswieceni lampa naftowa pseudo-ynteligenty' przeciwnicy Mariana boicie sie tego, ze patrzy na dlugie 'lapki' i szanse maleja??? A kim wy sami jestescie? 'z wysokich rodow chyba nie' Wasze wypowiedzi swiadcza, ze nie dorosliscie do poziomu 'magazyniera' czy tez dobrego 'fachury' robotnika. Slowo 'absztyfikant' mozna kojarzyc z ignoranctwem dranstwem itp. Wiem, ze Marian lubi inwestorow, ale nie cwaniakow. Sprobojcie takich poszukac a wtedy otwierajcie swoje 'pyski'...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: List otwarty Prezydenta Miasta Szczecina Mari IP: *.fnet.pl / 192.168.1.* 26.08.03, 13:37 Wiesiu, usłyszałeś to w Radiu Maryja, czy może ksiundz na niedzielnej mszy świętej ci to powiedział? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiesiek Re: Gosc.. IP: *.cvx16-bradley.dialup.earthlink.net 26.08.03, 13:50 RM to ja nie slucham, ale prawdy to ty nielubisz?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAN Re: Gosc..jan IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 26.08.03, 19:15 A CO POWIEDZIEĆ O PROFESORACH, KTORZY WYPOWIADAJĄ SIĘ NA TEMAT " SZANOWNEGO PANA" ???JEGO POZIOM ,JEGO MOŻLIWOŚCI ZNANE SĄ OD DAWNA I NAPRAWDĘ NIE MA O CZYM MÓWIĆ.KOGO BARDZIEJ GANIĆ ? CZY 53000 GŁUPCÓW, CZY TĄ RESZTĘ ,KTÓRA TYM PIERWSZYM UMOŻLIWIŁA WYBÓR SWEGO IDOLA. TERAZ POJAWIA SIĘ OKAZJA DO NAPRAWY BŁEDU.NIE PRZEGAPMY TEJ SZANSY!!! A BRAK ODWAGI U PANÓW PROFESORÓW ,A MOŻE ONI NIE NIE WIEDZA I WIDZĄ. A TO TEZ NIEDOBRE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Gosc.. IP: *.fnet.pl / 192.168.1.* 26.08.03, 19:24 Kocham prawdę, nienawidzę oglądać tego, co Jurczyk wyrabia w tym mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gusta Re: List otwarty Prezydenta Miasta Szczecina Mari IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.03, 14:43 Gość portalu: wiesiek napisał(a): > Wy 'jasno oswieceni lampa naftowa pseudo-ynteligenty' przeciwnicy Mariana > boicie sie tego, ze patrzy na dlugie 'lapki' i szanse maleja??? > A kim wy sami jestescie? 'z wysokich rodow chyba nie' > Wasze wypowiedzi swiadcza, ze nie dorosliscie do poziomu 'magazyniera' czy > tez dobrego 'fachury' robotnika. Slowo 'absztyfikant' mozna kojarzyc z > ignoranctwem dranstwem itp. Wiem, ze Marian lubi inwestorow, ale nie > cwaniakow. > Sprobojcie takich poszukac a wtedy otwierajcie swoje 'pyski'...... > > > koledze, widac, jakies anse do osob urodzonych wysoko wylazly, co? > Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: List otwarty Prezydenta Miasta Szczecina Mari 26.08.03, 19:25 Absztyfikant to w gwarze lodzkiej narzeczony. Cytujac Leszka M. "nie jest Pan mnie w stanie ani dotknac, ani obrazic". Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stasiek Re: List otwarty Prezydenta Miasta Szczecina Mari IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 30.08.03, 11:45 absztyfikant napisał: > Absztyfikant to w gwarze lodzkiej narzeczony. Cytujac Leszka M. "nie jest Pan > mnie w stanie ani dotknac, ani obrazic". Pozdrawiam. Widzewiaku bądź bardziej obiektywny; to samo znaczenie ma absztyfikant w jezyku potocznym nie tylko w Łodzi . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kulturysta Re: List otwarty Prezydenta Miasta Szczecina Mari IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 30.08.03, 04:21 absztyfikant napisał: > Hmmmmmmmmm?iiiiiiiiiiii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stasiek Re: List otwarty Prezydenta Miasta Szczecina Mari IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 30.08.03, 11:19 Gość portalu: kulturysta napisał(a): > absztyfikant napisał: > > > Hmmmmmmmmm?iiiiiiiiiiii Kulturysta, Ty się nie napinaj bo ci żyłka pęknie i znowu będzie kłopot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j.s. Re: List otwarty Prezydenta Miasta Szczecina Mari IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 17.10.03, 23:04 absztyfikant napisał: > Hmmmmmmmmm? Odpowiedz Link Zgłoś