kasiao_1 12.05.08, 10:40 Witam, jakie są Wasze opinie o porodówce na Pomorzanach? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
martynahpt Re: Poród na Pomorzanach! 15.05.08, 00:13 ja rodzilam w marcu i jestem zadowolona. Personel przemily, panie chcetne do pomocy, naprwde super i moge polecic napewno. Odpowiedz Link Zgłoś
edyta.gorzka Re: Poród na Pomorzanach! 21.05.08, 09:17 Ja też pozytywnie, opieka po porodzie super, położna przy porodzie rewelacyjna- niestety trafilam na beznadziejną lekarkę i jej praktykanta zupełnie bez uczuć/ przejęła zmiane w czasie mojego porodu/ ich teksty mnie zalewały czerweoną gorączką, ale położna wszystko łagodziła miała na imę Żaneta polecam ją, lekarz do połowy porodu przed tą jedzą był super,opieka na odziale noworodkowym super. Odpowiedz Link Zgłoś
mamahaniolka Re: Poród na Pomorzanach! 23.05.08, 23:09 Też wspominam mój poród w tym szpitalu bardzo dobrze! Położne świetne, pomagają, miła przynajmniej nienadęta atmosfera! Lekarze też ok. Jeśli chodzi o praktykantów to mnie takowa dziewczyna zszywała i podobno zrobiła to świetnie ( tak twierdzi mój ginekolog nie związany z tym szpitalem) Opieka na noworodkach też ok! Odpowiedz Link Zgłoś
zitke Re: Poród na Pomorzanach! 24.05.08, 11:02 a ja nie bylam zadowolona ... nie dosc ze przy przekuwaniu wod skaleczyli mi mala w glowke to jeszcze mnie poparzyli plynem do dezynfekcji ( za silny roztwor ) . Po 13 godzinach porodu ledwo sie doprosilam zeby pomogly mi z dzieckiem z laska wziely mala na pol godziny na oddzial noworodkow . Ogolnie nie polecam . Nastepny porod napewno w Policach. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kasiao_1 Re: Poród na Pomorzanach! 25.05.08, 08:13 Z tym na Pomorzanach jest problem, dzieci nie chętnie zabierają od mamy. Taka tam jest praktyka że dziecko jest przy mamie. Co do Polic... proponuję Ci się bardzo mocno zastanowić. Narzekanie i jeszcze raz narzekanie. Z opinii koleżanek tragedia jest w Policach. W opinii mojego ginekologa nie związanego z Policami: ten szpital ma złą renomę a nie wiem czemu kobiety ze Szczecina przyjeżdżają rodzić do Polic. Ja miałam wybór bo jestem z Polic i wybrałam Pomorzany. Nigdy w życiu nie pójdę rodzić drugiego dziecka do Polic. Odpowiedz Link Zgłoś
mroweczka01 Re: Poród na Pomorzanach! 26.05.08, 09:45 Nie polecam.3 moje kolezanki rodziły w grudniu i nie były zadowolone.Tam porody odbywaja sie "taśmowo" no i czesto wystepuje gronkowiec.A propo kolezanki synek caly czas byl przeziebiony,po 4 mcach okazalo sie,ze ma gronkowca.Został zarazony w owym szpitalu podczas porodu.Takich przypadków na Pomorzanach było dużo,nawet głośno było o tym w tv,a o ilu sie jeszcze nie mówi. Najlepsza opieka medyczna i w ogóle szpital jest w Zdrojach.A co najwazniejsze nie ma tam tylu pacjentek i wszystko odbywa sie na spokojnie. Odpowiedz Link Zgłoś
syrenka70 Re: Poród na Pomorzanach! 28.05.08, 20:40 Palą papierosy i na porodówce i potem na noworodkachczuć dym który ciagnie się po korytarzu, to mi bardzo przeszkadzało. POród zależy na kogo trafisz. JA trafiłam na połozną trochę opryskliwą szczególnie przy lekarzach, milsza była gdy zostawała sama, ale była fachowa, dzięki niej mała nie miała uszkodzonej rączki. Nie licz w tym szpitalu na szczególnie wiele emptii szczególnie przy porodzie, potem jest lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
milena1988-pl Re: Poród na Pomorzanach! 08.12.08, 14:08 Witam ja mam dylemat miedzy dwoma szpitalami.Zdroje czy Pomorzany...Moze z was ktoras mi powie czy na pomorzanach po porodzie czyszcza dziecko?? To znaczy czy czyszcza je tymi rurami caly przełyk?? Bo wiem ze panuje na Pomorzanach taka choroba z tym zwiazana iz przy czyszczeniu dziecka uszkadzaja mu narzad wewnetrzny nie jest on grozny lecz z tego co wiem od kolezanek ktore tam rodzily ma to co 3 dziecko z tego szpitala.Wiem ze w Zdrojach nie czyszcza niemowlaka poniewaz sa zdania ze dziecko samo musi sie oczyscic z tego co sie nalyka podczas porodu...Wiec jak ktoras z was orientuje sie czy czyszcza niemowlaka po porodzie na Pomorzanach bardzo prosze o odpowiedz.Dziekuje i Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
bucia34 Re: Poród na Pomorzanach! 11.12.08, 09:19 Rodziłam na Pomorzanach 18 miesięcy temu. Tragedia. Miałam cesarkę. Po cesarce od piersi w dół była ze mnie kłoda drewna a dziecko przy mnie w tym jeżdżącym kubełku. Jak mały się darł to nawet nie miałam szans go wyjąć bo nie mogłam się ruszyć. Podała mi go pani, która odwiedzała moją współspaczkę. W sobotę jedna pielęgniarka na oddziale i to jeszcze z wypadającym dyskiem. Jedna toaleta na wszystkie kobiety, które już urodziły lub te leżące przed. Oczywiście zdażało się, że do toalety wchodziłam po palącej ciężarnej. Zgroza. Papier toaletowy skończył się na drugi dzień jak tam byłam i do końca mojego pobytu czyli na piąty dzień nikt nie dołożył. Szczęściem po porodzie jest lignina bez ograniczeń. Sale małe i ciasne, łuszcząca się farba na oknach i jeżeli można mówić o brudzie w szpitalu to tam było to czuć. Dziecko urodziłam z wadą stopy. Zero informacji na temat tej wady, gdzie się udać, jak to się leczy i czy później normalnie funkcjonuje. Kobieta po porodzie naładowana hormonami zdana tylko i wyłącznie na siebie. Szczerze nie polecam nawet najgorszemu wrogowi. Aga Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: Poród na Pomorzanach! 17.12.08, 09:23 Bardzo dobry szpital bardzo sobie chale,bardzo dobre dwa porody . Odpowiedz Link Zgłoś
pelasiak Re: Poród na Pomorzanach! 17.12.08, 12:01 A ja zdecydowanie polecam szpital w Zdrojach!! Poród rodzinny jest płatny 150zł ale za to środki higieny (lignina, podkłady poporodowe) masz za darmo i nie martwisz sie o nic tak jak pieluszki dla dzidzi też są pod dostatkiem, ubranka są szpitalne ale można mieć swoje. Lekaże polecają szpitalne bo po co wynosić szpitalne zarazki do domu. Perosonel medyczny rewelacja. Opieka po porodzie super! Jak chcesz odpocząć to w każdej chwili możesz oddać dzidziusia na oddział noworodkowy. Jeśli masz problem z przystawieniemm dziecka do piersi położne pomagaja. Rodziłam tam w styczniu i osobiście polecam ten szpital!! Odpowiedz Link Zgłoś
szachula30 Re: Poród na Pomorzanach! 18.12.08, 23:09 Zgadzam się, w Zdrojach jest naprawdę świetny szpital. Też rodziłam na początku stycznia. Jeśli ktoś ma dylemat który szpital wybrać, to naprawdę polecam Zdroje. Odpowiedz Link Zgłoś