felix_edmundowicz 18.08.08, 22:37 SLDmani to obowiązkowo tam powinni być! Grześ Nap... i jego pomagier oddelegowany na odcinek forum szczecin czyli xyz kochają PRL Przybywajcie! i co tak krótko? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
swantevit Re: PRL na deptaku Bogusława. Tylko do środy 19.08.08, 12:47 Do srody na boguslawa, a pozniej w kazdym polskim domu i instytucji, mimo ze PRLu nie ma juz cala generacje. PS a tej oranzady nie radzilbym Muminkowi pic. Za komuny dodawali do niej metali ciezkich(zwiazki srebra) w walce z drobnoustrojami. Muminek choc mlody sprawia wrazenie jakby pozostal reliktem z PRLu, wiec moze mu nie zaszkodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D Re: PRL na deptaku Bogusława. Tylko do środy IP: *.chello.pl 19.08.08, 13:31 Od Środy na Bogusława PRL BIS Odpowiedz Link Zgłoś
anamar blisko,coraz bliżej... 19.08.08, 13:37 obecnie,ugrupowaniem najbardziej zbliżonym mentalnie do prl jest pis...niechby członkowie i sympatycy zwiedzili wystawę obowiązkowo,ku przestrodze-do czego prowadzi taki system myślenia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełbaska Re: blisko,coraz bliżej... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.08, 17:02 Pis może też, bo tutaj, w naszym kraju (wciąż zastanowiam się czy on jeszcze mój, czy już tylko polityków?) całośc myslenia rodem z gomółki. Taka obecna władza tylko gadać potrafi, a najlepiej w trakcie wyborów. Szabrownictwo i nic więcej, tylko szabrownictwo. A taki Kzystek i jego pomagier Nitras to najlepiej czują się kiedy wszystko gminne jest, czyli pierwszego sekretarza. Więc są ja fotka z prl, czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DamaKier Atrakcyjny PRL... IP: *.xdsl.centertel.pl 19.08.08, 15:08 "To jedna z atrakcji towarzyszących wystawie "Od sierpnia do sierpnia" - tak piszą autorzy artykułu o zielonym "Żuku" z towarami rodem z PRL-u. No i właśnie... Rozumiem, że pokazywanie młodzieży jak to wtedy było ma swą funkcję dydaktyczną, że przypominanie i pokazywanie, jak daleko od tamtych czasów odeszliśmy spełnia poztywną rolę, ale denerwuje mnie przebijająca w tym wszystkim nutka żartobliwej aprobaty i nostalgii... Atrakcje to można pokazywać w wesołym miasteczku, mnie tam PRL z atrakcjami się nie kojarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Syfiasta ta wystawa.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.08, 16:17 Tak głupia jak sam organizator, a w samej rzeczy jak ktos chce poznać prl to wystarczy posłuchać pis-dzielcuf, pieprzom jak dawni towarzysze.... dama ma racjem jak zawsze... Wczoraj jakiś dwuch pszygupuf siem tam miotało przy tej wystawie i liczyli na publikem, jeden mocno brylantowany, jak jaki ....., a drugi jakiś taki spuchnienty i rozlazuy, chyba prezio czegoś tam... A propos prl-pis to, dzisiaj zresztom pierwszy sekretarz wyguosi w tv orendzie do pospulstwa, pewnie o patriotach z ameryki :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: twarda wazelina Re: Syfiasta ta wystawa.... IP: *.chello.pl 19.08.08, 16:29 PIS nie rządzi czewona pijawko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Syfiasta ta wystawa.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.08, 17:13 Gość portalu: twarda wazelina napisał(a): > PIS nie rządzi czewona pijawko I chwała Bogu!!! A tak poza tym to ja jestem czarna pijawka :)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełbaska Re: Syfiasta ta wystawa.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.08, 17:06 Gośc to taki relikt tolerancji i wolności myślenia z prlu. Powinien w muzeum komunizmu w Warszawie wycieczki oprowadzać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Syfiasta ta wystawa.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.08, 21:43 Gość portalu: kiełbaska napisał(a): > Gośc to taki relikt tolerancji i wolności myślenia z prlu. Powinien > w muzeum komunizmu w Warszawie wycieczki oprowadzać. Nie dałbym rady mimo fszystko, to jest tak nudne jak flaki z olejem... może co najwyzej samochody by mnie zainteresowały, ale tylko dlatego, ze z epoki, a nie dlatego że z komuny .... No komuny nie kochałem i mile nie wspominam ... natomiast pis- dzielce naprawdę działają rzygawicznie i mogliby spokojnie stać w gablotach za szkłem jako relikty minionej epoki, po prostu som "bliźniaczo" podobni do komuchuf..... Ten taki bamboszowy od prezia co to kocha pinoczeta, to zupełnie wygląda jak towarzysz z dawnych lat :)))) Część aktywu pisduf tesz siem kocha w wodzostwie zupełnie jak sekretarze dawnej partyi robotniczej... no cóż to chyba charakter polskich polytykuf... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełbaska Re: Syfiasta ta wystawa.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.08, 23:36 Ale polskich politykuf reprezentują najliczniej peowiaczki jedne z takim donaldinio i Kżystkiem, i Nitraskiem, i całą marności swoją jaką okazują w rządzeniu tym ło krajem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Syfiasta ta wystawa.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.08, 00:33 Gość portalu: kiełbaska napisał(a): > Ale polskich politykuf reprezentują najliczniej peowiaczki jedne z > takim donaldinio i Kżystkiem, i Nitraskiem, i całą marności swoją > jaką okazują w rządzeniu tym ło krajem. To szczecinskie POżal się boże, źle skończy któregoś dnia, bo w końcu ktoś się bardzo mocno wqqqqwi. To jest pewne. Obawiam się że chłopcy wylądują w Goleniufku jak nic... Póki co warszawka w swej nieświadomości pozwala im hasać, ale jak się takie cba w koncu połapie co oni tu robiom, to będzie bardzo h...jowo. dzisiaj siem dowiedziauem jak to nie przyjmują do pe-uo nieznane sobie osoby, tylko chopaki z ferajny siem zauapujom... Jak wiedzom jak komu fakturki wystawic to nie ma problema do pe-uo można siem wuwczas dostac na członka :)))) Caukiem niezue jaja opowiadau mi kolo o zapisywaniu siem do szczecinskiego pe-uo :)))) straszne sknery z tych POżal siem boże polytykuf :)))) bojom siem dzielić skimkolwiek.. No, ale pis, to tak pisdzi, że nie da siem tego po prostu suchać... jakaś partyja tempych kmiotuf, albo co.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełbaska Re: Atrakcyjny PRL... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.08, 17:04 A mnie tak, bo ani Panów, ani Dam tam nie było, tylko sami obywatele, jak we Francyi jakiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DamaKier Re: Atrakcyjny PRL... IP: *.xdsl.centertel.pl 19.08.08, 17:09 > obywatele, jak we Francyi jakiej. To nie byli obywatele, tylko petenci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełbaska Re: Atrakcyjny PRL... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.08, 17:23 To tam ma swój początek postać wielkiego urzednika? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DamaKier Re: Atrakcyjny PRL... IP: *.xdsl.centertel.pl 19.08.08, 19:00 Jasne! Nie na darmo mówi ię, że nasz największy urzędnik kropka w krokpkę Gomułkę przypomina! Odpowiedz Link Zgłoś
felix_edmundowicz damulko 19.08.08, 19:18 nie tyle mówi się tylko tak pieprzy od rzeczy jeden niby zapluty profesorek który jest homofobem i ma kilka spraw w poselskiej komisji do spraw etyki wszyscy twierdzą że ma coś nierówno pod sufitem i jak ci przypomina Gomułkę to masz coś z etalonem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DamaKier felusiu, nie bądź taki nerwowy :) IP: *.xdsl.centertel.pl 19.08.08, 20:23 Odpowiedz Link Zgłoś
felix_edmundowicz damo uchowaj! 19.08.08, 20:27 :)) po prostu zwróciłem Ci delikatnie uwagę na pewną nieścisłość pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Atrakcyjny PRL... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.08, 21:49 Gość portalu: DamaKier napisał(a): > Jasne! Nie na darmo mówi ię, że nasz największy urzędnik kropka w > krokpkę Gomułkę przypomina! Nie nie, w ogóle nie przypomina w niczym Gomułki. Gomułka mówił bardzo wyraźnie i miał świetną dykcję. Tylko gadał cholernie długo, ale bez sensu, to ich łączy, no i nie mdlał na umór ..... Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 byłem na jakiejs imprezie w Radissonie 19.08.08, 21:27 byłem na jakiej imprezie w Radissonie - nie pamietam co to bylo, ale były tam rózne sale tematyczne... Mozna było zjeśc i napic sie jak w ciepłych krajach - Hawaje, na wejsciu witaly pólnagie dziewczyny, wieszaly takie kolorowe girlandy na szyji... drinki egzotyczne i owowoce. Były tez inne sale.... eleganckie wiedenskie... Najwiekszy tłok był jednak w... poczekalni dworcowej PKP! Byl tam normalny barek, lada z cerata do sety podawano wszelkie ówczesne produkty - była kolejka do bufetu! VIPy staly w kolejce, jak za dawnych lat... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełbaska Re: byłem na jakiejs imprezie w Radissonie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.08, 23:39 Wtedy czujemy życie! Jedni w samochodach, inni w wódeczce, inni we władzuni jak tamta, ckni się wszystkim, tylko każdemu według potrzeb i zagubienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: selawi Re: byłem na jakiejs imprezie w Radissonie IP: *.xdsl.centertel.pl 20.08.08, 10:52 no, mi się tam nie ckni. Ale była JEDNA rzecz, która mi- jako nieletniemu dziecięciu- odpowiadała w stanie wojennym- rodzice musieli wracać z brydża najpóźniej o 22....więc hegemonia babci kończyła się już o dziesiątej. To tyle z punktu widzenia dziecka:D z punktu widzenia rodzica nie widziałabym zadnych plusów;) Odpowiedz Link Zgłoś
ziege77 Re: byłem na jakiejs imprezie w Radissonie 20.08.08, 12:21 andreas.007 napisał: > > > Najwiekszy tłok był jednak w... poczekalni dworcowej PKP! > Byl tam normalny barek, lada z cerata do sety podawano > wszelkie ówczesne produkty - była kolejka do bufetu! > VIPy staly w kolejce, jak za dawnych lat... PKP ZNOWU GóRA AHHH SERCE ROSNIE DUSZA SIE RADUJE :) Odpowiedz Link Zgłoś
pismak_logowany Re: PRL na deptaku Bogusława. Tylko do środy 20.08.08, 12:10 Sorry, ale Żuka wywiało z Deptaka już we wtorek. pismak_logowany@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś