crabs 14.10.03, 13:39 Ktoś wie czy w Szczecinie będzie w końcu sklep IKEA? :-( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
franekkk Re: IKEA w Szczecinie 14.10.03, 13:40 w końcu nie będzie dosyć sporo przed końcem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rado Re: IKEA w Szczecinie IP: 111.111.51.* 14.10.03, 15:47 crabs napisała: > Ktoś wie czy w Szczecinie będzie w końcu sklep IKEA? :-( 2006 najwczesniej razem z achan w kolbaskowie. pozdrawiam rado Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Quszcz Re: IKEA w Szczecinie IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 14.10.03, 18:24 Podobno jednak nie całkiem w Kołbaskowie... Auchan przy rondzie Heinekena (bardzo dobre piwo :) Ikea vis a vis Nowego Przecławia Ale investycja Auchan nie ma nic wspólnego z inwestorami Ikea. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: IKEA w Szczecinie 14.10.03, 18:26 Salon IKEI bylby juz dawno, gdyby nie wygonil Szwedow Marian Jurczyk. To jeden z efektow jego pierwszej kadencji. Kazdy dzien przynosi nowe... Odpowiedz Link Zgłoś
crabs Re: IKEA w Szczecinie 14.10.03, 21:11 absztyfikant napisał: > Salon IKEI bylby juz dawno, gdyby nie wygonil Szwedow Marian Jurczyk. To jeden > z efektow jego pierwszej kadencji. Kazdy dzien przynosi nowe... No właśnie, tyle popsuł a znowu go wybrali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gradus Re: IKEA w Szczecinie IP: *.biomag.uni-jena.de 15.10.03, 11:27 absztyfikant napisał: > Salon IKEI bylby juz dawno SALON??? Jak juz to chyba magazyn mebli typu buda z blachy falistej... :) Odpowiedz Link Zgłoś
spik Re: IKEA w Szczecinie 15.10.03, 11:57 Gość portalu: Gradus napisał(a): > SALON??? Jak juz to chyba magazyn mebli typu buda z > blachy falistej... :) gradus,pozwolę sobie nie zgodzic się z tobą ;) blacha nie blacha, ale rzesza 'wyznawców ikeii' jest w szczecinie wielka sam jestem terroryzowany przez taka jedna wyznawczyni i na nabozenstwa kilka razy w roku do berlina jezdzic musze, jakbym lepszym rzeczy do roboty nie mial;) ikea, musi byc pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gabi Re: IKEA w Szczecinie IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 15.10.03, 12:32 im bliżej, tym lepiej....dla was ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: IKEA w Szczecinie IP: *.arkonskie.v.pl 16.08.04, 09:37 Ty GRADUS JESTEŚ WIEŚNIAK....Z MÓZGIEM WŁAŚNIE JAK TA BLACHA... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ferd to nie jurczyk, to stachowiak od Komfortu nie... IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 15.10.03, 18:12 pozwolił na to. W końcu nie poto dali pierwszy raz jurczykowi pieniądze na kampanię, żeby im obcy rynek w Szczecinie psuli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sympatyk Re: to nie jurczyk, to stachowiak od Komfortu nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.03, 20:03 No tak i dostali jeszcze w nagrodę teren pod "Piasta", a miasto musi zapłacić odszkodowanie Niemcom (amoże nie musi.:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Phobos Re: IKEA w Szczecinie IP: 217.153.158.* 14.10.03, 22:14 > > Ktoś wie czy w Szczecinie będzie w końcu sklep IKEA? :-( > > 2006 najwczesniej razem z achan w kolbaskowie. pozdrawiam rado Skoro juz o tym mowa, to dawno temu (na tyle dawno, ze bylem tak mlody i glupi, ze wierzylem w realizacje linii SST) Ikea miala zostac otwarta w okolicach lotniska w Dabiu - w chwili obecnej jak sprawa z terenami przy lotnisku wiemy wszyscy, bo GW akurat o tym napisala... Tak czy inaczej z ciekawszych rzeczy to gdzies kiedys pisano o tym, ze Ikea ma w planach inwestycje w Szczecinie w roku 2004. Odpowiedz Link Zgłoś
bbury Re: IKEA w Szczecinie 15.10.03, 11:08 Zasadniczo pobieżnie polska ikea masiedzibę w Szczecinie, na Mieszka I Kto nie wie niech popatrzy na Swedwood a co do sklepu: to najbliższa czynna ikeła znajduje się w berlinie :) Odpowiedz Link Zgłoś
franekkk Re: IKEA w Szczecinie 15.10.03, 11:58 coś mi się wydaje że zaczynamy mitologizować obecność ikei niczym wyznacznika wielkomiejskości wiele podobnych rzeczy jest w innych sklepach tylko na mniejszej powierzchni inaczej zestawionych inaczej wyeksponowanych generalnie inaczej opakowanych pewnie że obecność takiego sklepu w pewien sposób uzupełnia ofertę rynku ale do cholery świat nie dzieli się na tych co ikeę mają i na tych co jej nie mają a jeśli ktoś nie potrafi sobie umeblować mieszkania bez ikei to uważam że jest biedny (w głowę) nadmieniam że jeśli się ma pod sufitem co się chce mieć w domu to całkiem niezłe efekty można osiągnąć przy pomocy stolarza (że drogo to też mit) ps niedawno w gw było o tomaszowie maz - na otwarciu pierwszego (i zapewne jedynego micmaca stawił się cały lokalny establiszmęt sam widziałem w suwałkach (też jeden jedyny) niedzielny obiad całej zgodnie z regułami kolorowego pisma szczęśliwej rodziny u mcdonalda (chyba prosto z kościoła albo cerkwi, jeszcze tylko serial i odfajkowane na dziś) Odpowiedz Link Zgłoś
crabs Re: IKEA w Szczecinie 15.10.03, 12:27 Właśnie problem w tym "podobne" i co do jakości, i co do wzornictwa. Poza tym chcę mieć wybór. To tak jak z hipermarketami i małymi sklepami. Kupuję i tu i tu. Nie chcę, żeby mi ktoś dyktował, gdzie mam robić zakupy. Odpowiedz Link Zgłoś
franekkk Re: IKEA w Szczecinie 15.10.03, 12:43 crabs napisała: > Nie chcę, żeby mi ktoś dyktował, gdzie mam robić zakupy. ależ właśnie przekraczając próg molocha (jakiegokolwiek) poddajesz się dyktatowi oczywiście argument wyolbrzymiony ale jednak cos w tym jest - pomyśl proponuję najpierw wyobrazić sobie co a potem zrealizować (kupić zamówić zlecić może nawet zrobić) a nie iść do sklepu bo przydałaby się jakaś szafa najlepiej taka sama tylko trochę inna, bo skończy się jak u blondynki co wyczła po buciki a wróciła z torebką przejrzeć katalogi nawet te od ikei (nie powiem nie, niektóre drobiazgi całkiem pomysłowe) i wymyśleć powtarzam: u stolarzy niektóre rzeczy wyjdą taniej niż w sklepie a masz zrobione jak chcesz a nie 2 do wyboru i obydwa nie takie podzielę się swoją metodą na mieszkanie: stare meble do renowacji, ale nie z antykwariatów w centrum bo ceny przesadzone tylko coś z małych zakładów na uboczu najlepiej jeszcze przed renowacją... to prawda, w ten sposób nie umeblujesz w weekend no ale coś za coś w normalnej restauracji czeka się o wiele dłużej niż w restauracji mcdonalds Odpowiedz Link Zgłoś
spik Re: IKEA w Szczecinie 15.10.03, 12:14 franekkkk, odbrobinę empatii ;) jakbyś w piątkowe popołudnie zjeździł miasto wzdłuż i wszerz ze 3 razy, w poszukiwaniu svenskiego dizajnu, a znalazł kanapę z biłgoraja i hajpołysk z goleniowa - może byś nabrał trochę szacunku dla rzeszy uciemiężonych szczecinian. ludzie, dajta luksusu z pólnocy, pod nosem poza tym będą mieć w bydgoszczy, a u nas co ? jurczyk musi odejść :) Odpowiedz Link Zgłoś
franekkk Re: IKEA w Szczecinie 15.10.03, 12:45 spik napisał: > jurczyk musi odejść :) musi a ja musiałem rano wstać i jestem z tego powodu tylko troszkę wkuty ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gabi Re: IKEA w Szczecinie IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 15.10.03, 12:48 skutki świętowania z nauczycielami! z górnikami też zamierzasz świętować? Odpowiedz Link Zgłoś
franekkk Re: IKEA w Szczecinie 15.10.03, 13:13 Gość portalu: gabi napisał(a): > skutki świętowania z nauczycielami! czy to do mnie???? > z górnikami też zamierzasz świętować? nie, nie lubię gks bełchatów ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vanilia Re: IKEA w Szczecinie IP: *.anax.pl 15.10.03, 17:18 Na stronie IKEI jest napisane,że odnośnie naszego miasteczka planują inwestycję w 2006 roku.Po co do Berlina jak można do Poznania pojechać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shortcut Re: IKEA w Szczecinie IP: *.net.external.hp.com 16.10.03, 00:47 Gość portalu: vanilia napisał(a): > Na stronie IKEI jest napisane,że odnośnie naszego miasteczka planują inwestycję > > w 2006 roku.Po co do Berlina jak można do Poznania pojechać. Bo bliżej i nikt nie chce Ciebie (lub siebie) zabić na drodze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parasol Re: IKEA w Szczecinie IP: *.inet.pl 17.10.03, 21:55 A ja slyszalem, ze Ikea ma powstac w miejsce Geanta na Ku Sloncu. Podobno maja juz podpisane porozumienie. Odpowiedz Link Zgłoś