Dodaj do ulubionych

Husejko i Gawłowski znaleźli winnych

26.10.08, 07:14
ww6.tvp.pl/248,20081025816075.strona
Husejko: "kogo się dzisiaj najbardziej błotem obrzuca? - marszałka z Koszalina!"
Gawłowski: "z taką tezą że jest z Koszalina, i w Szczecinie dokładnie tak to
jest budowane, żeby nie było wątpliwości"

Przyznajemy się - to my Szczecinianie jesteśmy winni tych wszystkich
nieprawidłowości w urzędzie kierowanym przez pana marszałka i jego wspaniałych
zastępców.
Obserwuj wątek
    • Gość: ruryk Re: Husejko i Gawłowski znaleźli winnych IP: *.chello.pl 26.10.08, 07:38
      nie ubrzuca się błotem kogoś kto stoi po uszy w fekaliach..
      • jack_sparrow_pl Re: Husejko i Gawłowski znaleźli winnych 26.10.08, 08:53
        skoro ich tak tu nie lubią, to czemu tu siedzą, ja nie idę tam gdzie mnie nie chcą
        • getiton Re: Husejko i Gawłowski znaleźli winnych 26.10.08, 08:55
          W tym sęk, że to oni chcieli odejść ale podobno my ich nie puściliśmy. Paranoja.
          Synekury to symbol naszego śmiesznego województwa.
          • xyz-xyz Synekury... 26.10.08, 09:28
            Taka mama posła Marcinkiewicza, co to jest dyrem od informatyki, a nie wie do
            czego służy Enter...
            • Gość: Foxterier Re: Synekury... IP: *.chello.pl 26.10.08, 09:45
              A ty końcówko alfabetu za kim jesteś w tej lewicy? I międzynarodówka czy III?
              czy enerowcy?
              Mienszewicy , czy bolszewicy , czy trockistowcy , maoiści, póławianie , czy
              natolińczycy, chamy , czy żydzi? Napieralcsy , czy Olejniczakowie, kwaśniewscy ,
              czy millery. Kalisze , czy Borowiki, a może Arukowicze. Bo to jakiś gąszcz się
              zrobił.
              • jack_sparrow_pl Re: Synekury... 26.10.08, 09:47
                może przeciw POPiSowi ?
                • xyz-xyz Re: Synekury... 26.10.08, 10:06
                  Ja mam siebie za socjaldemokratę. Zwolennika społecznej gospodarki rynkowej i
                  liberalizmu w sferze światopoglądowej. Czyli jestem zwolennikiem tego
                  wszystkiego, czemu zagraża POPiS.
                  • Gość: Foxterier Re: Synekury... IP: *.chello.pl 26.10.08, 10:17
                    Czyli twoje poglądy niczym sie nie różnia od tego twojego wymyslonego stracha na
                    wróble PO-PISU. Synekury wałaśnie. Taki trockizm w wersji współczesnej
                    • xyz-xyz Re: Synekury... 26.10.08, 10:23
                      Mogę być i trockistą...
                  • Gość: hehe Re: IP: 82.179.164.* 26.10.08, 10:18
                    xyz-xyz napisał:

> Ja mam siebie za socjaldemokratę. Zwolennika społecznej gospodarki rynkowej

Roznica miedzy "gospadarka rynkowa" a "spoleczna gospodarka rynkowa"
                    jest mniej wiecej taka jak pomiedzy krzeslem a krzeslem elektrycznym
                    • xyz-xyz Re: 26.10.08, 10:22
                      Doprawdy? Rozwiń temat.
                  • Gość: antyhxyz Re: Synekury... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.08, 11:58
                    Znaczy się to ty masz o sobie takie zdanie zupełnie jak Husejko
                    który mówi że jest naszym błogosławieństwe. Ani on nie jest dla nas
                    szczęściem ani ty nie jesteś socjaldemokratą. partyjne gnojki
                    pchające się do koryta i tyle, po co w tym jakaś ideologia?
                    • Gość: XYZ Re: Synekury... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.08, 12:26
                      Jest różnica między mówieniem o swoich poglądach, a chwaleniem swoich zasług.
            • Gość: księgarz Re: Synekury... IP: *.chello.pl 26.10.08, 15:39
              Nie zapominaj, że szefem mamy posła Marcinkiewicza jest z nadania SLD Jędrzej
              Wijas, który podlega naczelnemu ideologowi powiatowemu tej rodzinnej partyjki,
              szwagier posła Napieralskiego - Paweł Juras. Osoba gotowa powierzyć towarzyszowi
              Andrzejowi Kijakowi swoje pieniądze. I nie ma znaczenia czy pochodzą one z
              budżetu jako haracz za koncesje na hurtowy handel alkoholem w wiosce z
              tramwajami czy też może z dobrowolnych składek członów tego partyjnego syfu :(

• Gość: Bulterier Re: Synekury... IP: *.chello.pl 26.10.08, 15:55
                Gość portalu: księgarz napisał(a):

> Nie zapominaj, że szefem mamy posła Marcinkiewicza jest z nadania SLD Jędrzej
                > Wijas, który podlega naczelnemu ideologowi powiatowemu tej rodzinnej partyjki,
                > szwagier posła Napieralskiego - Paweł Juras. Osoba gotowa powierzyć towarzyszow
                > i
                > Andrzejowi Kijakowi swoje pieniądze. I nie ma znaczenia czy pochodzą one z
                > budżetu jako haracz za koncesje na hurtowy handel alkoholem w wiosce z
                > tramwajami czy też może z dobrowolnych składek członów tego partyjnego syfu :(

No to ładną opowieść nam tutaj kolega księgarz opowiedział...
                • Gość: XYZ Re: Synekury... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.08, 16:19
                  Jędrzej od dawna nie pracuje w Książnicy kłamczuszku. Więc nie jest szefem mamy
                  Marcinkiewicza. To pierwsze kłamstwo.
                  Kolejne kłamstwo:
                  Jędrzej Wijas nie podlega Pawłowi Jurasowi. Nie podlega też żadnemu ideologowi.
                  Tu mocno namieszałeś. Nie bardzo wiem kto komu ma podlegać. Nie wiem też nic o
                  tym by Kijak hurtowo handlował alkoholem. Mawiają, że hurtowo spożywa, ale to
                  nie mój biznes. bawi mnie stwierdzenie, że Juras powierzył jakieś pieniądze
                  Kijakowi, bo o ile wiem, to nie bardzo ma co powierzać.
                  Nic nie wiem o tym, by ze składek Sojuszu opłacany był Wijas, Juras, czy Kijak.
                  Ot bredzisz sobie tak bez ładu i składu.
                  • Gość: zlodobremzwyciezaj Re: Synekury... IP: 67.159.44.* 26.10.08, 16:33
                    Gość portalu: XYZ napisał(a):
                    > Jędrzej od dawna nie pracuje w Książnicy kłamczuszku. Więc nie jest szefem mamy
                    > Marcinkiewicza. To pierwsze kłamstwo.

www.ksiaznica.szczecin.pl/kp/index.php?ai=109&ak=2&ll1=-1&ll2=-1&s=2
                    Zarząd Towarzystwa Przyjaciół Książnicy Pomorskiej:
                    Prezes – Monika Kwaśniak tel. (91) 48 19 240,
                    Wiceprezes – Jędrzej Wijas tel. (91) 48 19 105,

Oj, klamczuszku...
                    • rewers10 Re: Synekury... 26.10.08, 16:37
                      rodzina, ach, rodzina...
                      • Gość: XYZ Re: Synekury... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.08, 16:50
                        Masz na myśli mamę i jej syna Michała?
                    • Gość: XYZ Re: Synekury... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.08, 16:49
                      No po prostu ubaw po pachy.:)))))))))))))))

To tak jakbyś twierdził, że wiceprezes towarzystwa miłośników Opla, był
                      wiceprezesem General Motors CO.:))))))))))))))))))))))

Drogi kłamczuszku! Towarzystwo to nie to samo co Książnica:))))))))))

Poniał?:))))))))))))))))))))))))))))))))
                      • Gość: zlodobremzwyciezaj Re: Synekury... IP: 67.159.44.* 26.10.08, 17:07
                        > No po prostu ubaw po pachy.:)))))))))))))))
                        >
                        > To tak jakbyś twierdził, że wiceprezes towarzystwa miłośników Opla, był
                        > wiceprezesem General Motors CO.:))))))))))))))))))))))
                        >
                        > Drogi kłamczuszku! Towarzystwo to nie to samo co Książnica:))))))))))

Nie ma nic wspolnego? To dlaczego jego siedziba miesci sie w budynku ksiaznicy?
                        Dlaczego ma ten sam numer telefonu?
                        Troche szacunku dla chocby mojej watlej inteligencji, prosze cie...
                        Ordynarny klamco.
                        • Gość: XYZ Re: Synekury... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.08, 17:16
                          > Troche szacunku dla chocby mojej watlej inteligencji,

Mogę się najwyżej nad nią ulitować.

Jedno odszczekuję. Nie jesteś kłamcą. Kłamca, to ktoś kto świadomie mówi
                          nieprawdę. Ty po porostu nie rozumiesz, o czym gadasz.
                          Stowarzyszenie ma siedzibę w Książnicy, to prawda. Nic nie stoi na przeszkodzie
                          by General Motors CO. udostępniło stowarzyszeniu miłośników Opla biuro i
                          telefon. Ale to nie czyni z szefa stowarzyszenia wiceprezesa GM. Proszę nie
                          osłabiaj mnie...
                          Inaczej.Napisano, że mama Michała podlega Wijasowi. Czy mam Wijasa pracuje w
                          towarzystwie, czy w Książnicy?
                          • Gość: zlodobremzwyciezaj Re: Synekury... IP: 67.159.44.* 26.10.08, 17:27
                            > Stowarzyszenie ma siedzibę w Książnicy, to prawda. Nic nie stoi na przeszkodzie
                            > by General Motors CO. udostępniło stowarzyszeniu miłośników Opla biuro i
                            > telefon. Ale to nie czyni z szefa stowarzyszenia wiceprezesa GM. Proszę nie
                            > osłabiaj mnie...
                            > Inaczej.Napisano, że mama Michała podlega Wijasowi. Czy mam Wijasa pracuje w
                            > towarzystwie, czy w Książnicy?

Dobrze, zadam dwa ostatnie pytania: kto placi panu Wijasowi za prace w tym
                            towarzystwie? Czy jest to Ksiaznica?
                            I czy pan Wijas PRACOWAL w Ksiaznicy i BYL przelozonym pani Marcinkiewicz?
                            Co do porownywania General Motors i Ksiaznicy to ty mnie nie oslabiaj GM to
                            prywatna firma, a Ksiaznica jest panstwowa(czyt. niczyja) wylegarnia synekur dla
                            znajomych i rodzinki - wystarczy popatrzec na nazwiska...
                            • Gość: łoj Re: Synekury... IP: *.chello.pl 26.10.08, 18:08
                              Pracuje społecznie więc nikt mu nie płaci. Elegancko.
                              • Gość: Czytacz Re: Synekury... IP: *.chello.pl 02.11.08, 08:58
                                Głos Szczeciński - 14.02.2005.

Edyta Łongiewska-Wijas, naczelnik w Wydziale Kultury w Urzędzie Marszałkowskim,
                                poszuka sobie innego zajęcia. Gdyby tego nie zrobiła, nadzorowałaby pracę męża -
                                Jędrzeja Wijasa, wicedyrektora Książnicy Pomorskiej.

„Głos” pisał o kulisach powołania Wijasa, aktywnego działacza Sojuszu Lewicy
                                Demokratycznej, na stanowisko wicedyrektora Książnicy. Jego żona, obecnie na
                                zwolnieniu lekarskim (za miesiąc spodziewa się dziecka), jest naczelnikiem w
                                wydziale kultury UM, odpowiedzialnym za jednostki kulturalne. Wśród jej
                                obowiązków był nadzór nad Książnicą.

- Dostrzegliśmy w tym konflikt interesów, więc żona Jędrzeja Wijasa odejdzie z
                                pracy - powiedział Grzegorz Napieralski, szef SLD na Pomorzu Zachodnim, który
                                rekomendował Wijasa do pracy w Książnicy. Pytany, dlaczego pracę ma zmienić
                                Wijasowa, a nie Wijas, Napieralski odpowiedział, że „żona kolegi ma lepszy
                                pomysł na życie”.
                                • jack_sparrow_pl Re: Synekury... 03.11.08, 09:53
                                  > - Dostrzegliśmy w tym konflikt interesów, więc żona Jędrzeja
                                  Wijasa odejdzie z
                                  > pracy - powiedział Grzegorz Napieralski, szef SLD na Pomorzu
                                  Zachodnim, który
                                  > rekomendował Wijasa do pracy w Książnicy

Napieralscy, Juras, Wijas to jakiś klan rodzinny ?
                                  • rewers10 Re: Synekury... 03.11.08, 17:13
                                    > Napieralscy, Juras, Wijas to jakiś klan rodzinny ?

tak jakby :)
                                    bo w SLD to jedna rodzina...
                                    • Gość: ruki Synekury w Platformie IP: *.chello.pl 03.11.08, 17:30
                                      Fakt w SLD było z tym słabo.. Ale to co zrobiła platforma, pod
                                      hasłem odnowy, zrobili sobie synekurlandię. Przywilejom władzy stop
                                      a potem ustawiane przetegi konkursy i etaty..
    • andreas.007 Ja sie przynaje to moja wina 26.10.08, 10:21
      Ja sie przynaje to moja wina. Trzeba spojrzeć prawdzie w oczy i musimy wziąć odpowiedzialność za nasze decyzje i czyny. Jestem na to gotowy, to moja wina.
      • xyz-xyz Re: Ja sie przynaje to moja wina 26.10.08, 10:23
        Czyżbyś andreasie głosował na PełO?
        • andreas.007 Re: Ja sie przynaje to moja wina 26.10.08, 11:30
          Ja nie głosowałem, namawiałem do bojkotu wyborów i bede dalej póki nie zmienia ordynacji, a partyjniactwa nie staną sie marginalne, zas do stanowisk nie będą dopuszczeni stanowiący większość Polacy nie spartyjnieni. Zeby Polska byla dla wszystkich Polaków.
          • xyz-xyz Re: Ja sie przynaje to moja wina 26.10.08, 11:45
            Komunista:)))
            • Gość: Towarzysz Re: Ja sie przynaje to moja wina IP: *.chello.pl 26.10.08, 15:59
              Paweł, wiem że cierpisz za resztki powiatowego proletarjatu ale radziłbym
              zachować godność nazwiska. Przecież ona też je nosi.
              Nie bierz wszystkiego na siebie, ON też jest tu winien!
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=82278018&v=2&s=0

• Gość: XYZ Re: Ja sie przynaje to moja wina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.08, 16:24
                Zastanawia mnie ta fraternizacja jednostronna... Jaki Paweł?
                • Gość: Towarzysz Re: To wszystko wina Jurasa, Pawła Jurasa! IP: *.chello.pl 26.10.08, 17:38
                  Spokojnie, dobrze wiem że masz słaby kontakt z samym sobą :)

• Gość: Telewidz24 Re: Husejko i Gawłowski znaleźli winnych IP: *.chello.pl 26.10.08, 17:50
      A może Panom z Peło nie chodzilo o Pawła Jurasa, tutejszego "XYZ"
      lecz o któregoś z tych poniższych?

1. Paweł Juras, Podinspektor w Wydziale Komunikacji Urzedu Miejskiego w Szczecinie,
      2. Paweł Juras, kierownik referatu zezwoleń i licencji szczecińskiego Urzędu
      Miejskiego,
      3. Paweł Juras, Członek Zarządu - Przewodniczący Regionu: Federacja Młodych
      Socjaldemokratów,
      4. Paweł Juras, kandydat SLD w ostatnich wyborach do Europarlamentu
      5. Paweł Juras, radny SLD aktualnej kadencji rady miejskiej w Szczecinie,
      6. Paweł Juras, szwagier posła Grzegorza Napieralskiego (SLD)

• Gość: antyjuras xyz to Juras? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.08, 18:35
        xyz to Paweł Juras? Jest to bardzo prawdopodobne, ale jeżeli to
        prawda to wiele osób obrażanych przez niego na tym forum powinno mu
        1. nie podawać ręki 2. napluć w gębę
        • Gość: Menel Re: xyz to Juras! IP: *.chello.pl 26.10.08, 21:41
          No to teraz panowie mogą spać spokojnie.
          Jest już winny!
          A Grzesio niech pali swoje teczki, bo popiołu na głowę mu trzeba.

• moja_prawa_noga Re: Husejko i Gawłowski znaleźli winnych 29.10.08, 19:43
      A Herman Haken też pochodził z Koszalina.
      pl.wikipedia.org/wiki/Hermann_Haken_(prawnik)

• Gość: Poly Re: Husejko i Gawłowski znaleźli winnych IP: *.chello.pl 02.11.08, 08:43
        Jednak pochodził również z solidnej partii ludowej a nie z PełO.

• Gość: ) Re: Husejko i Gawłowski znaleźli winnych IP: *.chello.pl 23.11.08, 00:33
      > My jako Marszałek potrzebujemy Pola Golfowego w Binowie!
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=85629054&a=86577587
      • Gość: Gargamel Re: Husejko i Gawłowski znaleźli winnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.08, 13:38
        A niby to od kiedy Wijas nie pracuje w Ksiąznicy?
        Ktoś go zwolnił, bo przecież sam sie nie zwolnił. Został wywalony, bo przecież
        nikt go nie wywalił.
        A TOWARZYSTWO PRZYJACIóL KSIĄŻNICY JEST CIAłEM KSIążNICY, ZAŁOŻONYM PRZEZ
        KSIĄŻNICĘ, A NIE JAKĄś ZEWNETRZNą, NIEPODLEGłA INSTYTUCJą.
        To nie miejsce siedziby decyduje o tym, że należy do Książnicy

A może Wijas chce wyprowadzić pieniądze zbierane przez towarzystwo dla biednej
        kiąznicy.

Oj chłopcy,źle się bawicie
        • Gość: ha ha Re: Husejko i Gawłowski znaleźli winnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.08, 13:56
          A to kłamczuszki jedne. Kłamstwo już im w krew weszło.
    • Gość: grześ Re: Husejko i Gawłowski znaleźli winnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.08, 16:18
      ???
      • Gość: staś Re: Husejko i Gawłowski znaleźli winnych IP: *.chello.pl 23.11.08, 22:44
        !!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka