Dodaj do ulubionych

Trzynastki nikt w Polsce nie może dogonić

07.01.09, 19:17
Skuteczna segregacja jaką prowadzi od lat Urban (nie tylko w szkole ale i w jego wypaczonej wersji harcerstwa) ułatwia pławienie się w narcystycznym samozadowoleniu i osiąganie nicnierobieniem wysokich wyników.
Chciałbym zobaczyć jak popisałby się dyrektor Urban, gdyby go wysłać do jakiejś zawodówki. Chciałbym zobaczyć jego "osiągnięcia".

Nie mam nic do młodzieży szkoły, ale nie ukrywajmy - dobór dobry uczniów jest efektem dobrych wyników szkoły, nic więcej. Tak samo było latami w V LO, gdzie do szkoły nie mogły się nawet dostać osoby bez czerwonego paska z podstawówki, no chyba, że wyjątkowo. Z taką młodzieżą największy ćwok osiągnie sukces.
Obserwuj wątek
    • beatrix13 Re: Trzynastki nikt w Polsce nie może dogonić 07.01.09, 19:59
      dyzurny-malkontent napisał:

> Skuteczna segregacja jaką prowadzi od lat Urban (nie tylko w
      szkole ale i w jeg
      > o wypaczonej wersji harcerstwa) ułatwia pławienie się w
      narcystycznym samozadow
      > oleniu i osiąganie nicnierobieniem wysokich wyników.
      > Chciałbym zobaczyć jak popisałby się dyrektor Urban, gdyby go
      wysłać do jakiejś

..................
      ćwokiem i to zawistnym jesteś ty

> zawodówki. Chciałbym zobaczyć jego "osiągnięcia".
      >
      > Nie mam nic do młodzieży szkoły, ale nie ukrywajmy - dobór dobry
      uczniów jest e
      > fektem dobrych wyników szkoły, nic więcej. Tak samo było latami w
      V LO, gdzie d
      > o szkoły nie mogły się nawet dostać osoby bez czerwonego paska z
      podstawówki, n
      > o chyba, że wyjątkowo. Z taką młodzieżą największy ćwok osiągnie
      sukces.
      • exman [...] 07.01.09, 20:05
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • dyzurny-malkontent Re: Trzynastki nikt w Polsce nie może dogonić 07.01.09, 20:11
          Exman, ostatnio złapałem Cię na dwóch błędach. Podawałeś mi na Niemierzyńskiej adres, pitoliłeś też inne głupoty. Po co mnie obrażasz, nie masz nic do powiedzenia? Odeprzyj intelektualisto trzecioligowy moją interpretację, wyzwiska możesz trenować w osiedlowym barze.
          • exman Re: Trzynastki nikt w Polsce nie może dogonić 07.01.09, 20:33
            NIE ZŁAPAŁEŚ MNIE NA ŻADNYCH BŁĘDACH ,napisz na priva jak nie czaisz.
            • Gość: tfuj ulubieniec [...] IP: 70.32.73.* 07.01.09, 20:43
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: abc Re: Trzynastki nikt w Polsce nie może dogonić IP: *.resnet.bath.ac.uk 07.01.09, 20:12
          wy co nie macie o tej szkole pojecia, troche dystansu...
        • Gość: as Re: Trzynastki nikt w Polsce nie może dogonić IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.09, 20:20
          faktycznie XIII przynosi chwałę Szczecinowi . Dziwne że LO 5 nie chce zaistnieć
          w rankingu zresztą na własne życzenie.A wystarczyłoby szerzej otworzyć szkołę na
          humanistykę i byliby wyżej bo na tym robi sie punkty .Gdy XIII opierała się na
          samej matematyce nikt o niej nie słyszał. A tak na 4 klasy w LO5 ,3 to klasy
          ścisłe to i stąd w rankingu daleko.
          • Gość: zs Re: Trzynastki nikt w Polsce nie może dogonić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.09, 20:27
            zaiste nikt nie dogoni,zwłaszcza niepełnosprawni ciekawe kiedy
            wreszcie zrozumie urban że tym niechcianym może być każdy???
    • Gość: optymista Re: Trzynastki nikt w Polsce nie może dogonić IP: *.eranet.pl 07.01.09, 20:57
      Jesteś źle poinformowany: uczył w podstawówce 45, gimnazjum rejonowym w szkole
      specjalnej... to jeszcze mało. Nie lubisz ludzi sukcesu PRAWDA:-)Szkoda mi
      Ciebie taki jesteś zgorzkniały, a może potrzebujesz pomocy? Bo uczniowie XIII i
      nauczyciele NIE
      • Gość: magda Re: Trzynastki nikt w Polsce nie może dogonić IP: 62.69.212.* 07.01.09, 21:04
        Dlatego wcześniej nie osiągał sukcesów, postanowił stworzyć szkołę,
        z wybrańcami, którzy zbudują jego sukcesy.
        • dyzurny-malkontent może nie stanie się niepełnosprawny... 07.01.09, 21:13
          Mam nadzieję, że zrozumie nim los mu spłata figla i zrobi z niego kalekę...
          • beatrix13 Re: może nie stanie się niepełnosprawny... 07.01.09, 21:50
            pokazałeś co sobą reprezentujesz malkontencie tym postem
            no coments
            • dyzurny-malkontent Re: może nie stanie się niepełnosprawny... 08.01.09, 00:56
              Czytaj ze zrozumieniem, bo Ci już wazelina oczy przysłania... chusteczki od Jachima możesz pożyczyć, jemu klapki spadły, jak go Nitras do wiatru wystawił. Nie wiem skąd Twoje uwielbienie dla Urbana, ale ... zresztą co mnie to obchodzi. Naucz się czytać.
          • beatrix13 gratulacje dla LOII i LO IX 07.01.09, 21:53
            oby nasze uczenie wzięły przykład z elitarnych liceów i podniosły
            poziom nauczania,
            mamy 3 świetne licea w setce,a ponad 70% ich absolwentów wyjeżdża na
            studia ze względu na marny poziom szczecińskich szkół wyższych, to
            smutne,że rektorzy dbają tylko o własne samopoczucie
            • Gość: Adamo13 Re: gratulacje dla LOII i LO IX IP: *.globalconnect.pl 08.01.09, 00:08
              No brawo Bea. To jest największy problem tego miasta. W jednej ze szkół wyższych Szczecina zatrudniono faceta który sam miał problem z ukończeniem jakiejkolwiek uczelni. Taki wykładowca ma problem nawet z przedstawieniem się słuchaczom. Do czego to prowadzi?
            • Gość: Babcia Re: gratulacje dla LOII i LO IX IP: *.centertel.pl 08.01.09, 12:25
              Tu się zgadzam z Beatrix1 W Uczelniach ciepłe posadki i brak wizji. Byle do
              emerytury a i na emeryturze w uczelni chałturzę. Rym - cym -cym.
              • beatrix13 Re: gratulacje dla LOII i LO IX 08.01.09, 19:10
                Gość portalu: Babcia napisał(a):

> Tu się zgadzam z Beatrix1 W Uczelniach ciepłe posadki i brak
                wizji. Byle do emerytury a i na emeryturze w uczelni chałturzę. Rym -
                cym -cym.

.....................
                średnia wieku profesorów to 60 lat i nijakie osiągniecia naukowe z
                epoki PRL ,a młodych zdolnych doktorantów autują, ci z kolei
                emigrują , no ,a poziom ZUTtków i innych sami oceńcie
    • Gość: magda Trzynastki nikt w Polsce nie może dogonić IP: 62.69.212.* 07.01.09, 21:02
      Gratuluję sukcesów! Choć takie rankingi są bardzo niesprawiedliwe.
      Nie jest sztuką z miliona uczynić 3 miliony, ale ze złotówki zrobić
      milion to jest sukces. Pozdrawiam wszystkich, którzy rozumieją o co
      chodzi :-)
    • tateti Brawo Dyrektor Urban!! 07.01.09, 22:03
      Jak inni sa tacy mądrzy, to niech też opracuja takie same zasady
      jak w przypadku LO XIII! Nie demonizujmy, ja kończyłem ten ogólniak
      i jestem wdzięczny i szkole i klasie że mogłem uczyć się w takim
      środowisku, gdzie wybitni podnoszą poziom przeciętnym.
      • Gość: magda Re: Brawo Dyrektor Urban!! IP: 62.69.212.* 07.01.09, 22:16
        Tam nie ma przeciętnych uczniów :-) Rekrutacja dyskwalifikuje ich.
        • beatrix13 Re: Brawo Dyrektor Urban!! 07.01.09, 22:19
          Gość portalu: magda napisał(a):

> Tam nie ma przeciętnych uczniów :-) Rekrutacja dyskwalifikuje ich.

............
          i prawidłowo
          miernoty, które nie garną się do nauki niech razem się uczą i nie
          przeszkadzają pasjonatom

rekrutacja do szkół muzycznych też dyskwalifikuje fałszujących ,a do
          szkoł mistrzostwa sportowego małosprawnych

madziu, nie zazdrość uzdolnionym i dla siebie jakąś niszę znajdź
          • dyzurny-malkontent Re: Brawo Dyrektor Urban!! 07.01.09, 22:23
            Takie poglądy niektórzy określają mianem faszyzmu albo segregacji... w UE modna jest integracja osób słabszych.
            Prawdopodobnie, gdyby niektóre pierdoły zamiast robić sobie markę dzięki zdolnej młodzieży zajęły się trudną to nie byłby ani tak znane, ani popularne... ale danie szansy słabej młodzieży jest wg mnie wielokrotnie cenniejsze niż robienie sobie pozycji na plecach wysegregowanych dzieci...
            • beatrix13 Re: Brawo Dyrektor Urban!! 07.01.09, 22:56

> Takie poglądy niektórzy określają mianem faszyzmu albo
              segregacji... w UE modna
              > jest integracja osób słabszych.
              > Prawdopodobnie, gdyby niektóre pierdoły zamiast robić sobie markę
              dzięki zdolne
              > j młodzieży zajęły się trudną to nie byłby ani tak znane, ani
              popularne... ale
              > danie szansy słabej młodzieży jest wg mnie wielokrotnie cenniejsze
              niż robienie
              > sobie pozycji na plecach wysegregowanych dzieci...

....................
              bzdury pleciesz, i w Europie i w USA są szkoły elitarne i słabe, tak
              jak ludzie są różni,
              na Sorbonę czy MIT też jest rekrutacja wśród najlepszych i praca z
              najlepszymi, bo to oni świat do przodu popychają i nikt tam z tego
              powodu nie malkontenci
              • dyzurny-malkontent Re: Brawo Dyrektor Urban!! 08.01.09, 01:02
                Wazelina pozwala Ci dostrzec, że jedne są prywatne a drugie państwowe? Wiesz co znaczy równość? To znaczy, że osoby z takim samym wynikiem mają być przyjęte do szkoły państwowej...
                Urban pokazał, że może nie móc chcieć zadbać o jednego ucznia. Pokazał dobitnie, że nie interesuje go niańczenie ucznia z którym miałby kłopoty a nie miał korzyści. Uczeń uczy się w 1000-latce, warunki ma literalnie takie same jak u Urbana. Ten człowiek umył ręce. Robił to też w harcerstwie. Wbrew metodyce przyjmował do drużyny tylko bardzo dobrze uczących się uczniów. Prowadził wyścig szczurów...
              • Gość: zs Re: Brawo Dyrektor Urban!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.09, 08:09
                tylko na Sorbonie ani na innej wyższej uczelni w cywilizowanej
                Europie nikt podkreślam nikt nawet wozny nie odważyłby się tak
                potraktować niepełnosprawnego dotyczy to każdego poziomu nauczania.
                Napewno też nie pozwolono by na remont stołówki za 412 142,80zł
                dopóki w takiej szkole nie zainstalowano by windy no cóż ignorancja
                i daleko posunięty brak wrażliwości,a właściwie brak serca.
          • Gość: as Nie wszyscy uczniowie są dobrzy we wszystkim IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.09, 08:00
            Dobrze że są takie szkoły. Ale jest jeden zasadniczy błąd. Powiedzmy że ktoś
            jest wybitnie utalentowany w jakieś dziedzinie jest jej pasjonatem i znajdzie
            sie w takiej szkole, ale któryś przedmiot mu nie leży i odstaje od przecietnej w
            tej szkole co nie znaczy że w normalnej szkole nie byłby najlepszy.Tam nie ma
            zajęć wyrównawczych i to jest problem tych szkół i jej zdolnych uczniów
            właściwie brak w jednym z przedmiotów kładzie tego ucznia na łopatki choć mógłby
            przysporzyć jej punktów w dziedzinach których jest pasjonatem.
          • Gość: zs Re: Brawo Dyrektor Urban!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.09, 08:19
            mam wrażenie,że beatrix13=stępka pasuje jak ulał ta gra w zielone
          • Gość: magda Re: Brawo Dyrektor Urban!! IP: 62.69.212.* 08.01.09, 08:52
            Odpowiedziałam tylko na poprzedni post. Wysil się i postaraj się
            zrozumieć. Nie myśl schematami. Ja już taką niszę znalazłam, dzięki
            za troskę.
      • Gość: Ja Re: Brawo Dyrektor Urban!! IP: *.chello.pl 07.01.09, 22:16
        Też ukończyłem ten ogólniak i jestem z tego faktu zadowolony ( pomijając fakt,
        iż zdarzali się tam słabi nauczyciele )
        Przynajmniej jestem teraz na dobrej uczelni, a nie na jakimś Zucie ...
        Brawo dyrektorze, oby tak dalej !
        • Gość: Ja2 Brawo uczniowie!!! IP: *.chello.pl 07.01.09, 22:39
          Wydaje mi się, że połowa osób błędnie odczytuje to, czym naprawdę jest to osiagnięcie. Nie rozpatrywałbym faktu, że XIII LO zostało po raz kolejny "pierwszym" w Polsce jako sukcesu samego dyrektora czy poszczególnych nauczycieli. Zauważmy, że przede wszystkim jest to sukces samych uczniów. Wiem (bo sam się uczyłem w tym liceum i też bralem udział w olimpiadach), że nie pracuje sie tam "na pozycję w rankingu", a sama olimpiada ma skutecznie rozwijac ucznia w kierunku jego zainteresowań.

Odpuśćmy więc sobie komentarze dotykające kompetencji dyrekcji, rekrutacji uczniów (chociaż ta odbywa się przecież w każdym liceum, bo każda ze szkół wyznacza progi punktowe) a pogratulujmy uczniom, że przy pomocy (a wg mnie w dużej mierze po prostu inspiracji) nauczycieli potrafili wypracować SWÓJ (a nie szkoły) sukces. Poza tym odnoszę dziwne wrażenie, że każdy artykuł dotykający w jakikolwiek sposób osoby p. Urbana musi, jakby "z urzędu" skutecznie mieszać go z błotem. A jak widać po wypowiedziach do tego artykułu nie przeszkadza nawet nie przytoczenie jego nazwiska w samym tekście...

I na koniec chciałbym zaprotestować przeciw ostatniemu postowi: ukończyłem "trzynastkę" i studiuję na ZUT z własnej nieprzymuszonej woli:)
          • beatrix13 Re: Brawo uczniowie!!! 07.01.09, 22:53
            słuszna uwaga
          • Gość: Ja Re: Brawo uczniowie!!! IP: *.chello.pl 07.01.09, 22:54
            Zgoda. Powiem tak: moje ostatnie zdanie nie było wymierzone w studentów
            studiujących na ZUCie. Tylko zgodzisz się, że 13stka daje duże pole manewru przy
            wyborze uczelni i konkretnych kierunków (także tych poza granicami naszego kraju
            ), ale nie łudźmy się: ZUT nie jest potęgą jeśli chodzi o zaplecze naukowe czy
            też finansowe. Wielu z nas z bólem rozstało się z miastem. A szkoda ... bo z
            takiego ogólniaka Szczecin powinien czerpać realne korzyści... a tak nie jest.
      • Gość: ala Re: Brawo Dyrektor Urban!! IP: *.police.pl 12.01.09, 15:07
        Urban zdaje sie juz nie jest dyrektorem.
        • beatrix13 Re: Brawo Dyrektor Urban!! 12.01.09, 17:00
          z oficjalnej strony wynika,że jest nim nadal

lo13.univ.szczecin.pl/index.php?show=dyrektor&kat=data
    • Gość: hehe Trzynastki nikt w Polsce nie może dogonić IP: *.privacyfoundation.de 07.01.09, 22:29
      Trzynastki nikt w Polsce nie może dogonić?

Jeden dogonil az cztery
      miasta.gazeta.pl/szczecin/1,34939,6132697,Cztery_nastolatki_na_seksfilmie_z_Iranczykiem.html
      • albert_c Re: Trzynastki nikt w Polsce nie może dogonić 07.01.09, 23:10
        Prosze mi wskazac cywilizowany kraj gdzie ma miejsce taka segregacja uczniow jak
        w do XIII - prosze wziac pod uwage szkoly publicznie na poziomie
        gimnazjow/liceum - bo to o czym pisze Bea o tych USa to tyczy se zdaje
        Uniwersytetow i to prywatnych, a jak juz publicznych to nie drogich, a w c.h...
        drogich.

Wg mojej wiedzy nie ma krajow cywiliwoanych gdzie buduje sie szkoly na wzor XIII
        LO - dodam ze kraj ktory slynie m.in z tego ze jest tam najlepsza edukacja na
        swiecie czyli Finlandia zaczal swoja reforme edukacji wlasnie od likwidacji
        takich elitarnych szkol - wyszlo im z badan ze takie szkoly sa szkodliwe z
        punktu widzenia interesu spoleczenstwa - postawili bardzo mocno na rejonizacje
        na poziomie szkoly podstawowej i srednie i tylko na tym zyskali - zreszta mowi o
        tym dosc glosno Maciej Kopec od jakiegos czasu - i w tym przypadku w mojej
        ocenie wypada sie z nim zgodzic.

Z czego sie cieszyc ze mamy XIII LO skoro srednia w kraju z wynikow egzaminow
        gimnazjanych i matury sytuuje nasze miasto/wojewodztwo na szarym koncu w polsce????
        -----
        'Nie ma jednak lepszego wyjścia, niż zgodzić się na blisko dwa razy większe ceny
        mimo spadku cen węgla na świecie.'
        Wieczorek i inni menadzerowie sektora energetyki
    • Gość: gość Elitarna szkoła to była IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.09, 23:15
      Jak nazywała się "szkoła podstawowa nr 50". Teraz to jakaś ferma jajogłowych.
      • Gość: statystyk Gratulacje dla LO5 to i tak wysoko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.09, 08:16
        Przy pozbyciu się klas ogólnych na rzecz matematycznych to dobry wynik.
    • Gość: Pion Idiotyczne kryteria rankingu IP: *.tktelekom.pl 08.01.09, 08:25
      I tyle. Można w ten sposób zrobić z tego liceum "najlepsze liceum na świecie".
      • Gość: zs Re: Idiotyczne kryteria rankingu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.09, 08:31
        zgadzm się w tym rankingu biorą udział szkoły które nie
        przeprowadzają tak restrykcyjnej segregacjii
        • Gość: as Re: Idiotyczne kryteria rankingu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.09, 09:03
          Ta szkoła jest zrobiona pod ten ranking i dobrze że taką mamy co nie znaczy że
          szczecińska oświata jest ok. To taki rodzynek zrobiony pod ranking.Dajcie spokój
          urbanowi on i tak czuje się przegrany bo miał szanse na vicka albo ministra
          oświaty ale przypadek z chorym uczniem mu przeszkodził.Pewnie jakby cofnąć czas
          to by nie robił fermentu z chorym uczniem i życiorys do objęcia ministerstwa
          byłby czysty.Przecież jakby to wyglądało gdyby urban był ministerm , wyciekło by
          tamto zdarzenie a PO jednak dba o swój wizerunek.
    • Gość: ms Trzynastki nikt w Polsce nie może dogonić IP: 217.97.149.* 08.01.09, 11:03
      Czytam Wasze komentarze i zastanawiam się dlaczego Szczecin jest taki dziwny. W innych miastach szkoły, które mają osiągnięcia i reklamują w jakiś sposób miasto są "dopieszczane". Wszystkim zależy, aby sytuacja nie uległa pogorszeniu. A w Szczecinie, zamiast cieszyć się że udało się ludziom z XIII wygrać ten ranking i to po raz kolejny, opluwa się wszystko i wszystkich, którzy przyczynili się do tego. Nie mówię że ta szkoła jest idealna i że wszystko w niej odbywa się tak jak powinno (znam ją jako rodzic jednego z uczniów), ale przynosi miastu chlubę. Mniej krytycznych komentarzy było wtedy, gdy Szczecin "błysnął" w Polsce negatywnie. Przykre jest,że nie potrafimy docenić czyjejś pracy i wysiłku. Ale to można zrozumieć. Natomiast szczytem ......... ( proszę sobie uzupełnić według własnego uznania) jest krytykowanie za to, że ktoś robi coś pozytywnego dla miasta. Szczególnie wtedy, gdy krytykują osoby zajmujące się wyłącznie narzekaniem. A może zamiast "jeżdzić" po Urbanie, ktoś powiedziałby coś miłego uczniom. To jest ich sukces, a nie Urbana. Oni skutecznie brali udział w olimpiadach. I oni dali szkole I miejsce w rankingu, a miastu szkołę z takim wynikiem. Nie dziwcie się później, że stąd uciekają do innych miast. Szczecin wyraźnie nie lubi wyróżniających się na plus. Woli krzyczeć o "równości", a przecież łatwiej jest równać do dołu, prawda?
      • albert_c Re: Trzynastki nikt w Polsce nie może dogonić 08.01.09, 11:14
        Do MS:

1. Wskaz mi co takiego pozytywnego dla miasta robi XIII LO?
        Skoro juz piszesz o tym, ze robi cos pozytywnego to wskaz ale konkretne przyklady tych dzialan pozytywnych.

2. Ludzie nie uciekaja ze Szczecina z powodow o ktorych Ty wspominasz - zasadniczo to jest to nawet zenujace ze podajesz ze Szczecin nie lubi wyrozniajacych sie na plus.
        Ludzie uciekaja ze Szczecina, bo uwazaja swoje miasto za prowincje - i jezeli wziac pod uwage poziom oferty edukacyjnej miasta to zapewne Szczecin zasluguje zeby na mapie Polksi byc prowincja - podbnie jak takie miasta jak Bydgoszcz czy Katowice i nie ma na co sie obrazac tak po prostu jest, a tworzenie szkol na podobienstwo LO XIII tylko bedzie poglebiac pronincjonalnosc naszego miasta - nalezy sie tylko zastanowic nad tym dlaczego wladze miasta przykladaja do tego reke.

-----
        'Nie ma jednak lepszego wyjścia, niż zgodzić się na blisko dwa razy większe ceny mimo spadku cen węgla na świecie.'
        Wieczorek i inni menadzerowie sektora energetyki
        • Gość: ms Re: Trzynastki nikt w Polsce nie może dogonić IP: 217.97.149.* 08.01.09, 14:24
          Jak mam Ci wytłumaczyć co pozytywnego robi dla miasta "13"? Godnie je reprezentuje w Polsce i poza granicami kraju. Po wybrykach panów z Platformy jestem dumna gdy słyszę o Szczecinie coś pozytywnego. W samym mieście udostępnia swoją siedzibę dla wszystkich chętnych uczniów gimnazjów i podstawówek w ramach międzyszkolnych kół przedmiotowych. Jeżeli uważasz że "13" pogłębia prowincjonalność naszego miasta, to jak ocenisz Kraków i Wrocław, z których szkoły tez znalazły się na "pudle"?
          • dyzurny-malkontent Re: Trzynastki nikt w Polsce nie może dogonić 08.01.09, 14:32
            Szkoda, że nie widzisz, czyim kosztem się taka zabawa w "elitkę" odbywa. Co to za sukces wprowadzić segregację i pracować z najzdolniejszą młodzieżą? Popatrz się na statystyki pozostałej edukacji w mieście...
            • Gość: ms Re: Trzynastki nikt w Polsce nie może dogonić IP: 217.97.149.* 08.01.09, 16:26
              Czyim kosztem? Może młodej "bandytki", która nie może się poznęcać nad "kujonami"? Drzwi do "13" i innych liceów stoją otworem dla tych, którzy chcą się uczyć. Porozmawiaj z nauczycielami ze szkól rejonowych. Ilu uczniów przychodzi przygotowanych na zajęcia i ma odrobione prace domowe? Ilu aktywnie uczestniczy w lekcji? Dlaczego Ci, którzy chcą nauczyć się więcej i są gotowi pracować więcej mają być tej możliwości pozbawieni? Czyżby po to aby nie psuć dobrego samopoczucia reszcie? Tak jak pisałam wcześniej - najłatwiej równa się w dół.
              • Gość: zs Re: Trzynastki nikt w Polsce nie może dogonić IP: 79.191.69.* 08.01.09, 19:12
                dla wszystkich pod warunkiem,że są pełnosprawni
          • Gość: zs Re: Trzynastki nikt w Polsce nie może dogonić IP: 79.191.69.* 08.01.09, 19:10
            owszem dla wszystkich poza zdolnymi niepełnosprawnymi,lepiej zrobić
            remont stołówki za ponad 400 tys zł /odsyłam do wyniku przetargu w
            XIII/niż zaistalować w szkole windę dla zdolnych
            niepełnosprawnych,wstyd i to w czasach gdy za parkowanie na miejscu
            przeznaczonych dla tychże płaci się mandat
      • beatrix13 LOXIII solą w oku tumanom 08.01.09, 19:19
        taka jest prawda
        zamiast byc dumnym z najlepszego LO zawitnicy toczą pianę z ust,

podobnie rzecz działaby sie ,jakby któraś ze szczecińśkich uczelni
        była 1 w rankingu, zaraz te same miernoty odezwałyby się,że ranking
        nie taki,że rektor siaki,a może jakiegoś tam studenta nie przyjęto
        • Gość: zs Re: LOXIII solą w oku tumanom IP: 79.191.69.* 08.01.09, 19:39
          powtarzam pytanie czy beatrix13=stępka??? bo wtedy te nerwy i
          zajadłość
          w wypowiedziach łącznie z zieloną grą pasuje
          poza tym nie jakiegoś tylko konkretnie młodego zdolnego
          niepełnosprawnego/no cóż ale to już jego niefart/
    • Gość: konkretny a w trzynastce dzieci noszą mundurki! IP: *.chello.pl 08.01.09, 12:27
      od tego się zaczyna i od dyscypliny
      • dyzurny-malkontent Re: a w trzynastce dzieci noszą mundurki! 08.01.09, 12:30
        Hitlerjugend nieprzymierzając też się kształciło i miało dyscyplinę. Nie w dyscyplinie kwestia. Kwestia w wartości przekazywanej dzieciom - w dowolny sposób.
        • Gość: ms Re: a w trzynastce dzieci noszą mundurki! IP: 217.97.149.* 08.01.09, 14:26
          Czy TY jesteś normalny? Jak można te dzieciaki postawić w jednym zdaniu z Hitlerjugend?! Czyżby zawiść aż tak mogła zalać oczy?!
          • dyzurny-malkontent Re: a w trzynastce dzieci noszą mundurki! 08.01.09, 14:31
            Naucz się czytać ze zrozumieniem. Jak się dowiesz co znaczy zwrot "nieprzymierzając" to będziesz mógł popodniecać się ponownie swoją wiedzą.
            • Gość: ms Re: a w trzynastce dzieci noszą mundurki! IP: 217.97.149.* 08.01.09, 16:18

> Naucz się czytać ze zrozumieniem. Jak się dowiesz co znaczy zwrot "nieprzymierz
              > ając" to będziesz mógł popodniecać się ponownie swoją wiedzą.

Chętnie się "popodniecam" swoją wiedzą, gdy wytłumaczysz mi co znaczy "nieprzymierzając", bo żaden słownik ortograficzny języka polskiego nie zna takiego słowa. Może zasady działania Hitlerjugend są Ci bardziej znane niż ortografia języka ojczystego. Jeżeli tak to współczuję, ale jednocześnie rozumiem Twoją zaciekłość w krytykowaniu "13". Gdy nie można komuś dorównać, najprościej go wyśmiać, skrytykować i zakrzyczeć. Może inni Ci będą wtórować, a wtedy w kupie siła.
              • dyzurny-malkontent ortograf - imiesłów 08.01.09, 17:01
                www.univ.gda.pl/slang/hasla/n/nieprzym.html
                so.pwn.pl/lista.php?co=nie+przymierzaj%B1c
                No cóż, popełniłem błąd, ale nigdy nie uważałem, żeby pilnowanie pisowni imiesłowów było istotne. Widzę jednak, że Ty nie masz pojęcia ani o tym słowie ani o jego pisowni.

Resztę paranoicznych wywodów pozostawię bez komentarza...
                • Gość: ms Re: ortograf - imiesłów IP: 77.88.146.* 08.01.09, 18:50
                  Cytaty:
                  1. dyzurny-malkontent 04.01.09, 19:05
                  Kolejny raz dysortografia połączona ze sklerozą rzeźbią "artykuł". Może by coś konkretnego i ciekawego dla odmiany?
                  2. dyzurny-malkontent 09.06.08, 20:59
                  Przydałby się Wam ktoś z wiedzą o ortografii ;-)

Widzę, że łatwiej Ci krytykować ortograficzne błędy innych, niż kontrolować własne teksty. W Twoim przypadku błędy są mało istotne, ale innym chętnie je wytykasz.
                  Zresztą po przejrzeniu Twoich postów ( wybranych) żałuję, że wdałam się w tę dyskusję. Łatwiej przychodzi Ci krytykować wszystkich dokoła za wszystko, niż samemu zrobić coś fajnego. Naprawdę jest mi Cię żal (szczerze i bez złośliwości). Ciężko musi być komuś, kto jest malkontentem nie tylko w nicku, ale przede wszystkim w podejściu do świata.

• Gość: zs Re: ortograf - imiesłów IP: 79.191.69.* 08.01.09, 19:32
                    nie wiem co gorsze czy ortografia czy nieprzymierzając "ograniczenia
                    słownikowe"aliż jeżeli masz wątpliwości to nieprzymierzając
                    powątwiewam w twoją elokwencję gdybyś"ms" miaaał miała problemy ze
                    zrozumieniem treści niprzymierzając współczuję
                  • dyzurny-malkontent Re: ortograf - imiesłów 08.01.09, 19:39
                    Widzę, że paranoik z GW nie daje sobie rady ze stresem. Wiesz, czym się różnię od dziennikarzy GW, którzy piszą po polskiemu? Otóż ja się bawię na tym forum a oni się bawią w pracy ośmieszając własną gazetę i redaktora Jachima tym, że nie potrafią nawet włączyć w edytorze teksów funkcji sprawdzania pisowni.
    • Gość: gość Re: Trzynastki nikt w Polsce nie może dogonić IP: *.adsl.inetia.pl 12.05.13, 18:02
      ...bo wykształcenie jest dla mądrych i pracowitych. Te talenty należy pielęgnowac !!! "I w Paryżu nie zrobią z owsa ryżu". Mądry i staranny dobór kadry nauczycielskiej-jej pracowitość i otwartość. Jasne i konsekwentnie egzekwowane zasad też daje efekty. Mundurki zapobiegają rywalizacji pustogłowia/konsumpcjonizmu. Do liceum powinna iść młodzież głodna wiedzy a nie po "papierek" na prywatne uniwersytety - po dyplomy "zbierania czereśni".
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka