sprzedawca_lodow 16.01.09, 19:44 Napisz pan prawdę: kto ma ochotę na ten budynek? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ugrys1 Dyrektor szpitala: Za dużo pustych łóżek 16.01.09, 19:45 Będziemy ci to pamiętali rakarzu, gdziekolwiek uciekniesz. Odpowiedz Link Zgłoś
rewers10 Re: Dyrektor szpitala: Za dużo pustych łóżek 16.01.09, 19:49 zapamiętamy nazwiska likwidatorów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZED kolejny raz udowodniono nieslusznosc slow Jacyny IP: *.ipspace.xilinx.com 18.01.09, 06:07 nic dodac, nic ujac. jasne argumenty, bez grania na emocjach tak jak to przedstawila radna jacyna-witt w ostatnim tekscie. podsumuje to tak bo tyle wyczytalem z ciaglej krytyki: wszystkich obchodzi budynek i to ile wydadza na benzyne, ale w dupie maja zdrowie i jakosc opieki nad dzieciakami. duzy osrodek bedzie lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: kolejny raz udowodniono nieslusznosc slow Jac 18.01.09, 13:21 Na razie nie ma zadnego osrodka, a chca zlikwidowac szpital! Powiem krótko, jak powiem, ze sprzedam wszystkie istniejace jeszcze kapieliska w Szczecinie na inwestycje inne, teraz sprzedam, a w zamian kiedys wybuduje aquapark - to wybierzesz mnie? ZED pan Krzystek powiedział ze w 2012 roku odbedzie sie na NOWYM stadionie w Szczecinie mecz Polska-Ukraina... ODBEDZIE SIE? Powiedział, ze na jesien beda przetargi na hale, a na wiosne 2009 wchodzi wykonawca... BEDZIE? Miala tez na jesien'08 ruszyc budowa, no pan Nowak mial wbic łopate na budowie aquaparku - WBIJE? Musisz wiedziec, ze nie wszystko co mowia bedzie... dlatego lepiej jest trzymac to co mamy! Dlatego najpierw niech przedstawia chociazby realne projekty, źródła finansowania, a wtedy gdy budowa ruszy, to moga likwidowac! Moze skoro pan Krzystek obiecał nowy stadion, to ten stary mozna spokojnie zlikwidowac? Odpowiedz Link Zgłoś
adams96 Re: kolejny raz udowodniono nieslusznosc slow Jac 18.01.09, 15:14 Uwazam ze ma Pan 100% racji bo w Szczecinie i calej Platformie panuje poglad ze "TYM GLUPOLOM ktorzy na nas GLOSOWALI NAOBIECUJEMY BARDZO DUZO A NASTEPNIE NIE ZROBIMY NIC " i tak bedzie dobrze.Slupki nam rosna i stale mamy najwieksze poparcie spoleczne.CIEKAW JESTEM JAK DLUGO BO POLACY TO NIE TYLKO GLUPOLE ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZED ... IP: 78.152.247.* 18.01.09, 19:27 a co ma krzystek do szpitala dzieciecego? serio? wez mi wyjasnij bo sie gubie w tych twoich nawiazaniach. a co do stadionu: mial byc, nie ma, ale tylko glupek nigdy nie modyfikuje planow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.09, 19:36 Gość portalu: ZED napisał(a): > a co do stadionu: mial byc, nie ma, ale tylko glupek nigdy nie > modyfikuje planow. ZED! JESTES G-E-N-I-A-L-N-Y! :))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: ... 18.01.09, 20:21 Gość portalu: ZED napisał(a): > a co ma krzystek do szpitala dzieciecego? serio? wez mi wyjasnij bo > sie gubie w tych twoich nawiazaniach. > > > a co do stadionu: mial byc, nie ma, ale tylko glupek nigdy nie > modyfikuje planow. ========================= no własnie, a wiec moga zlikwidowac szpital mówiac nam, ze wybuduja Centrum Opieki Matki i Dziecka, a potem - zgodnie z Twoja ZED sugestia zmodyfikowac i... tu wlasnie ma pan Krzystek wspolne, bo nie wybuduja nawskutek MODYFIKACJI planów... bo oni nie sa głupki - tylko my... Niech Urzad Marszałkowski najpierw zrezygnuje z zajmowanych pomieszczen, zwolni ludzi, meble odda, a potem dopiero moze sobie wynajmie nowa siedzibe - co? Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: ... 18.01.09, 20:41 Bo jak najpierw wynajmuja, remontuja, to placimy podwójnie... za to gdzie sa i za to co remontuja - POmysl troche ZED, troszeczke.... powinni zrezygnowac z lokalu, a potem dopiero wynajac i remontowac, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZED Re: ... IP: 78.152.233.* 18.01.09, 22:41 ja mam wrazenie, ze ty wszystko starasz sie totalnie uproscic, tak, do granic banalu. juz ci na to opdowiedzialem ponizej. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: ... 18.01.09, 23:26 nie ma co sobie komplikowac... bo potem jeden z drugim marszałek musi tłumaczyc, ze tak bylo skomplikowane pismo, ktore podpisał, ze nie zdawal sobie sprawy, a w ogóle to sie na tym nie zna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aardvark Re: kolejny raz udowodniono nieslusznosc slow Jac IP: *.chello.pl 18.01.09, 19:10 może wskażesz, w którym zdaniu pani Jacyna minęła się z prawdą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZED Re: kolejny raz udowodniono nieslusznosc slow Jac IP: 78.152.253.* 18.01.09, 19:57 nie w zdaniu a w argumentacji i budowaniu klimatu katastrofy. poczytaj, porownaj, zdrowy rozum sam znajdzie roznice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aardvark Re: kolejny raz udowodniono nieslusznosc slow Jac IP: *.chello.pl 19.01.09, 17:13 nie musi budować klimatu - jak będziesz miał chore dziecko i trzeba go będzie zoperowAĆ- TO NA PEWNO PRZYJMIESZ propozycję wykonania zabiegu w namiocie medycznym. Bo w całej dyskusji o przenosinach lub likwidacji szpitala NIKT nie wskazał miejsca na blok operacyjny w Zdrojach. Jacyna -Witt nie musi budować żadnego klimatu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tapir Re: Dyrektor szpitala: Za dużo pustych łóżek IP: *.range86-148.btcentralplus.com 09.03.09, 23:05 Pięknie powiedziane ! Ale co powiesz, jeśli Likwidator okaże się Budowniczym ?! Pójdziesz do człowieka, przeprosisz, powiesz, że posądzałeś niesłusznie? Spróbuj się zdeklarować teraz, a rozliczysz się ...sam ze sobą za jakieś 10 - 15 lat. Różnimy się poglądami, ale cytaty masz znakomite. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata S. Dyrektor szpitala: Za dużo pustych łóżek IP: 194.246.124.* 16.01.09, 19:57 „Będzie racjonalizacja sieci szpitali, będą samorządy zbywały majątki trwałe, czyli będą i sprzedawać i przekształcać szpitale w spółki prawa handlowego” (...) „No wiadomo, że będzie medycyna prywatna, będą szpitale prywatne. Od czego sie będzie zaczynał? Od tego, że trzeba będzie stanąć do przetargu i kupić szpital”. (...) „Natomiast, jeżeli będzie y..., na przykład, ze szpitala czy przychodni tworzona spółka prawa handlowego, to przejmujesz i budynek i strukturę i ludzi”. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Nie rozumiem tego budowania przez likwidowanie 16.01.09, 20:02 to dziwne takie jakieś bugowanie przez likwidowanie. Ja prosty chlopakbjestem z tych ulic, to dla mnie, jak ktoś chce coś wybudować wielkiego, kompleksowego, to powinien wybudować, a nie likwidować... To coś jak z Gontynka czy basenami na Pogoni zlikwidowano żeby zbudować aquapark, a teraz nie ma ani tych basenów ani aquaparku! Do roboty! Panie doktorze nie rozumiem co przeszkadza w budowie tego centrum istniejący szpital? Jak pan zbuduje wielkie Centrum Matki i Dziecka, to wtedy można będzie pomyśleć co z tym szpitalem, po co tyle gadac i burzyć - niech buduje! Odpowiedz Link Zgłoś
rewers10 Re: Nie rozumiem tego budowania przez likwidowani 16.01.09, 20:14 > Panie doktorze nie rozumiem > co przeszkadza w budowie tego centrum > istniejący szpital? > oni nie chcą budować, tylko sprzedawać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZED ja ci wyjasnie IP: *.ipspace.xilinx.com 18.01.09, 06:09 by dalej uzywac wojciecha trzeba w niego wrzucac kase. nie da rady budowac nowego szpitala wyrzucajac kase na stary. Odpowiedz Link Zgłoś
jack_sparrow_pl Re: ja ci wyjasnie 18.01.09, 10:16 Gość portalu: ZED napisał(a): > by dalej uzywac wojciecha trzeba w niego wrzucac kase. nie da rady budowac > nowego szpitala wyrzucajac kase na stary. a co z kasą , którą w 2008 i 2009 wpakowało miasto w ten szpital, choć nie podlega miastu ? Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: ja ci wyjasnie raczej nie wyjasniles 18.01.09, 12:37 Wyjasnij mi w takim razie ZED dlaczego Urzad Marszałkowski chcac sie przenieśc i zgrupowac NAJPIERW wynajmuje i remontuje, a potem dopiero sie przeprowadzi, a nie najpierw uwolni, sprzeda, wynajmie zajmowane dotychczas, a dopiero potem wyremontuje i sie przedprowadzi? ZED pierwszy raz slysze, by ktos chcac zbudowac cos, nowa fabryke w nowym miejscu likwidował stara, a potem sie przenosił... Powiedzmy taki pan Krzystek, najpierw wybudował sobie dom, a ze dwa tygodnie temu do gotowego sie przeprowadził, a nie wyprowadził sie i wtedy budował... Byc moze Ty robisz na odwrót... ale to nie jest madre. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: ja ci wyjasnie raczej nie wyjasniles 18.01.09, 12:40 Poza tym zeby wybudowac szpital, to moj drogi nie da sie, tak jak hale, a i z ta ma problemy pan Krzystek... Potrzeba zrobic projekty i zapewnic finansowanie, a nie tylko obiecac... Powiedz mi sa juz projekty, czy juz czyni sie podejscie finansowania, czy tylko sie tak gada, zeby gadac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZED Re: ja ci wyjasnie raczej nie wyjasniles IP: 78.152.233.* 18.01.09, 22:20 przeciez nikt nie mowi o zamknieciu szpitala w dniu jutrzejszym, tylko o wycofywaniu sie z niego. ty, jako "biznesmen", powiniennes rozumiec te procesy wiec prosze, nie pisz banalow. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: ja ci wyjasnie raczej nie wyjasniles 18.01.09, 23:24 to moze niech zaczna NAJPIERW mówic o WYBUDOWANIU, a potem zaczna dopiero planowac likwidacje - nawet w mysleniu taka kolejnosc musi byc... jak w realizowaniu kolego! Niech mowia o planach, projektach osrodka, źródłach finansowania, a potem niech mowia o likwidacji... tak sie to robi w firmach! Jak juz bedzie zaawansowane podejscie do budowy, wtedy mozna planowac likwidacje. Szkola zajmuje jakies kilka ladnych lat.. to szpital mysle jakies kilkanascie... kilkadziesiat! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: volvo Dyrektor szpitala: Za dużo pustych łóżek IP: *.cust.tele2.pl 16.01.09, 20:39 Tylko i wyłącznie budynek po szpitalu pójdzie pod geszeft. Jedynie po to podjęta jest cała akcja. Duże prawdopodobieństwo, że zainteresowana jest tym firma, która wchodzi po Kaskadzie. Mówi się też, że będzie tam siedziba (część robudowującego się potwora - Urz. Marszałkowskiego. Mówi się, że dola za budynek już poszła i trzeba się spieszyć. W Zdrojach zupełnie nie ma lokum pod szpital o takim profilu jak już jest. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny-malkontent Gonerko: jeśli choć dziecko umrze trafisz do sądu! 16.01.09, 20:49 Jak to już deklarowałem, jeśli choć jedno dziecko umrze w wyniku tego, że po dzikiej pseudorestrukturyzacji (likwidacji szpitali) nie zdąży otrzymać pomocy na lewobrzeżu. Jeśli choć jednego stan się pogorszy ze względu na kretynizm transportu przez całe miasto, to ja osobiście założę sprawę sądową Panom z PO wsadzonym na fotele. Panu pożal się Dyrektorowi z politycznego klucza, który chce zniszczyć szpital, bo ma durny sentyment do zarażonego legionelliozą zadupiastego, barakowatego szpitalika w Zdrojach i jego przełożonym wygłaszającym na lewo wykłady do swoich podwładnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: Gonerko: jeśli choć dziecko umrze trafisz do IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.09, 20:54 będzie jak z fordami Mondeo, pan Marszalek powie samokrytycznie, ze nie wiedział, nie miał pojęcia, bo się nie zna... a jak kupna aut tak i sprzedazy szpitali nie da się odwrócić - to nic osobistego, to tylko biznes! Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny-malkontent Re: Gonerko: jeśli choć dziecko umrze trafisz do 16.01.09, 21:01 NIE CHCE MI SIĘ TEGO 10 RAZ PRZEPISYWAĆ, WIĘC PRZEKLEJĘ, I TAK PO MA TO W DUPIE, ALE ŻEBY NIE KŁAMALI, ŻE NIE BYŁO GŁOSÓW SPRZECIWU: Tyle razy juz pisałem o systematycznej dewastacji szczecińskiego systemu szpitali i zakładów opieki przez potrzebujących miejsc dla swoich krewnych i znajomych zatrudnianych po urzędach, że nawet mi się nie chce powtarzać. Szpitale dziecięce musza mieć mniejsze obłożenie, bo w razie epidemii czy innego wypadku zbiorowego dzieci znacznie łatwiej umierają niż dorośli. Jednak niedouki, które dorwały się do koryta i rządzą służbą zdrowia z rozdzielnika partyjnego PO nic sobie z tego nie robią. Chcą dzieci przenosić do szpitali w których legionellioza siedzi w rurach z wodą... do nieistniejących albo rozlatujących się baraków udających odziały szpitalne. Byle zrealizować swoje chore, ciche interesy. Budynki po szpitalu zapewne są już obiecane jakiemuś hotelarzowi-gastronomikowi, który zrobi z zabytkiem co będzie chciał. Szpital epidemiologiczny na Janosika, który powinien w celu bezpieczeństwa publicznego całego województwa być szpitalem wydzielonym ma być zamieniony na biurowiec dla nie umiejących zorganizować swojej pracy zatrudnionych w Urzędzie Marszałkowskim. Podobnie przychodnia w centrum miasta - na M. Buczka ma zostać zastąpiona przez biurowiec dla tych samych urzędasów wylewających się oknami i drzwiami. Już widać podejście: piętro dla urzędników jest odnowione a dla pacjentów sięga brud lat 80. I nikt mi nie udowodni, że w razie zadławienia, problemów z krążeniem czy oddychaniem dziecko równie sprawnie zostanie uratowane w Zdroja po kilkunastu minutach jazdy karetką co na Wojciecha po kilku... szczególnie, jak poznaliśmy, czym jeździ podległy PO dyrektor pogotowia. Co ze szpitalem miejskim? Już jest kupiec, czy jeszcze trzeba porobić wokół niego taki cyrk jak przed laty wokół zdewastowanego przedszkola na Jasnych Błoniach? Kononowicz przy Szczecińskiej PO to ktoś! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZED buczka? IP: *.ipspace.xilinx.com 18.01.09, 06:16 nie ma juz m.buczka ty poprlowska skamielino widze, ze masz problemy natury logistycznej, to ja cie zapytam o pare spraw: udowodnij mi, ze dziecko z problemami zdrowotnymi mieszkajace na prawobrzezu zostanie szybciej uratowane na wojciecha niz w zdrojach? na prawobrzezu mieszka polowa miasta, co wiecej, tam jest wjazd do miasta, a szpital jest obslugujacy nie tylko szczecin. a, i jeszcze jedno, wykazujac twoj brak logiki: ostatnio szef pogotowia wypowiadal sie na lamach gazety(i nad tym tez plakales rozpaczliwie), ze nagle przypadki sa wiezione do NAJBLIZSZEGO szpitala, czyli dziecko zamiast na wojciecha trafi na unii, pomorzany albo arkonska. to, ze wojciecha jest w centrum jest tylko jedna z kilku opcji. nie pomyslales o tym, prawda? nie wiem czy na szpital jest kupiec, ale na twoj rozum chyba juz jakis byl dawno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rotten Re: buczka? IP: *.chello.pl 19.01.09, 17:20 taaa... do najbliższego....Jak najbliżej będzie gabinet stomatologiczny- to karetka tam może zawieźć dziecko z sepsą? W końcu stomatolog też ma dyplom lekarza, a czasami nawet kontrakt z NFZ. Nie zawsze najbliżej znaczy najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZED Re: buczka? IP: 78.152.236.* 20.01.09, 03:23 czy ty wiesz co to jest szpital? poczytaj, poszukaj na google, moze wtedy nie bedziesz sie kompromitowal. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rotten Re: buczka? IP: *.chello.pl 20.01.09, 18:44 w Szczecinie ŻADEN szpital nie jest pełnoprofilowy. To znaczy, że np. nie da się udrożnić tętnicy wieńcowej na internie w Zdunowie tylko dlatego, że to też szpital ( nie muszę zaglądać do google - pracuję w szpitalu od 18 lat)- oraz dlatego, że dyrektor Pałka czyta wybiórczo ustawę o ratownictwie. Owszem - jest tam artykuł mówiący o "najbliższym" szpitalu. Następny artykuł mówi już o decyzji ratownika/ lekarza w karetce dotyczącej przewiezienia pacjenta tam, gdzie uzyska od razu odpowiednią opiekę. Ironii w moim poście o stomatologu nie zrozumiałeś, czy wolisz iść w zaparte ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZED Re: buczka? IP: 78.152.232.* 22.01.09, 02:09 zrozumialem, ze masz slabe poczucie humoru i silisz sie na slabe zarty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek Re: Gonerko: jeśli choć dziecko umrze trafisz do IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.09, 21:29 Jeśli choć jednego stan się pogorszy ze względu na kretynizm trans > portu przez całe miasto, to ja osobiście założę sprawę sądową Panom z PO wsadzo > nym na fotele. czy wiesz mądry człowieczku, że duża część pacjentów z województwa a nie ze Szczecina jest wożona na większe odległości. I co podajesz władze do sądu, że dziecko np. z Barlinka było wiezione godzinę do Szczecina? Zanim coś napiszesz zastanów się, że Szczecin nie jest pępkiem świata, że oprócz Sczecina jest wiele setek tysięcy mieszkańców poza nim i również ich trzeba brać pod uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tapir Re: Gonerko: jeśli choć dziecko umrze trafisz do IP: *.range86-148.btcentralplus.com 09.03.09, 23:22 Ująłeś to pięknie i jednoznacznie. Ale czy jesteś uczciwy?? Czy jeśli choć jedno dziecko umrze w wyniku tego, że nie zdąży otrzymać pomocy na PRAWOBRZEŻU, jeśli choć jednego stan się pogorszy ze względu na kretynizm transportu przez całe miasto Z lewobrzeża NA Prawobrzeże (tak jak jest teraz), to TY osobiście założysz sprawę sądową przeciwko SOBIE ? Za występowanie przeciwko SKRÓCENIU drogi i czasu transportu dzieci z PRAWEJ części miasta i województwa przez zapchane mosty do jednego z DWÓCH szpitali ?? Czy podziękujesz wtedy "Panu pożal się Dyrektorowi z politycznego klucza i jego przełożonym ", którzy chcą ratować DZIECI a nie SZPITAL??, bo mają "sentyment do zarażonego legionelliozą" - (czy wiesz, że nosisz Legionellę we własnym nosie, tak jak tysiące innych szczepów bakteryjnych ? - tak, to prawda, większość z nas ją nosi) zadupiastego ? (Zdroje to Zadupie? - pozdrawiam z Prawobrzeża !), barakowatego? (na Zachodzie nazywają to pawilonami? I chwalą się, że jest wtedy dużo zieleni a nie betonu - ale to kwestia gustu, nieprawdaż?) szpitalika w Zdrojach? (Zdroje są większe od Wojciecha - jak więc nazwiesz Wojciecha? - mini-szpitalikiem - po co te inwektywy.) Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uulka Za dużo pustych łóżek- a ma być za mało??? IP: *.range81-157.btcentralplus.com 17.01.09, 04:11 żeby zapełnić te łóżka moze powinniśmy zacząć używać przemocy wobec naszych dzieci, może tak patelnią kilka razy machnąć, i juz procent podskoczy... jejku, chyba powiniśmy sie cieszyć, że nasze dzieci jako-tako są zdrowe, wszyscy płacimy ubezpieczenie zdrowotne, nie dlatego, że jesteśmy chorzy ale dlatego, że możemy być chorzy, my i nasze rodziny. Przepraszam bardzo, ale mój 5-letni syn miał otwarte złamanie nogi, mieszkam na Zawadzkiego, i stamtąd jechalismy karetką do Zdunowa, 45 minut po naszych polskich drogach, każdy wystep, każda nierówność na drodze to był ból nie do opisania, karetka wyposażona w nosze i nic więcej, zadnych przeciwbólowych środków, bo chirurg musi stwierdzić co sie stało, każdy "debil" widział kość złamaną i wystającą z podudzia, krew zalewającą wszystko dookoła i małego przerażonego chłopca. 45 minut, z Krzekowa, Pogodna, Bezrzecza do Zdroi, super pomysł jak dla mnie:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał Re: Za dużo pustych łóżek- a ma być za mało??? IP: *.range81-157.btcentralplus.com 17.01.09, 06:43 trzeba było pilnować bachora, a nie teraz wymyślać problemy i obwiniać innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rolfi Re: Za dużo pustych łóżek- a ma być za mało??? IP: *.chello.pl 17.01.09, 09:36 Życzę michałowi tego samego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dr humbolt Re: Za dużo pustych łóżek- a ma być za mało??? IP: *.chello.pl 17.01.09, 10:02 bi.gazeta.pl/im/0/6169/z6169870X.jpg Znajdzie się kij na ten zadowolony ryj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek Re: Za dużo pustych łóżek- a ma być za mało??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.09, 21:34 uulka, policz ile powinno być w województwie szpitali dziecięcych aby z każdego miejsca województwa transport dziecka trwał krócej niż 45 minut. I nie pisz bajek ,że w szczecinie mieszka 400 tysięcy ludzi a w jakieś wiosce tylko parę osób, bo to są takie same dzieci i dzieci ze Szczecina nie są uprzywilejowane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Za dużo pustych łóżek- a ma być za mało??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.09, 21:37 Gość portalu: mirek napisał(a): > uulka, policz ile powinno być w województwie szpitali dziecięcych > aby z każdego miejsca województwa transport dziecka trwał krócej niż > 45 minut. I nie pisz bajek ,że w szczecinie mieszka 400 tysięcy > ludzi a w jakieś wiosce tylko parę osób, bo to są takie same dzieci > i dzieci ze Szczecina nie są uprzywilejowane. Mirek masz rację, ale nie rozumiesz jednego - tym ludziom(?) wcale nie chodzi o budowę jakiegoś nowego centrum tylko o zlikwidowanie obecnego szpitala. Bajeczki o konsolidacji to przykrywka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Za dużo pustych łóżek- a ma być za mało??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.09, 00:57 Gość portalu: mirek napisał(a): > uulka, policz ile powinno być w województwie szpitali dziecięcych > aby z każdego miejsca województwa transport dziecka trwał krócej niż > 45 minut. I nie pisz bajek ,że w szczecinie mieszka 400 tysięcy > ludzi a w jakieś wiosce tylko parę osób, bo to są takie same dzieci > i dzieci ze Szczecina nie są uprzywilejowane. Gunerko to Ty??? Bo kłamstwa i manipulacje w Twoim sytlu... To jest za przeproszeniem pieprzenie jak w pijanym widzie.. nie odwwracaj kota ogonem w tej dyskusji.. z każdego miejsca, nawet odległego sa w razie nagłej potrzeby miejsca na przyjęcie dziecka... Pisanie o CAŁYM województwie to zwykłe i prostackie kłamstwo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mery Dyrektor szpitala: Za dużo pustych łóżek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.09, 10:36 Tupet i bezczelnosc to standard w wypowiedziach ,,wybrańcow narodu,,Pamiętajcie , że w przyszłym roku możecie już być tam gdzie wasze miejsce , a może to własnie chodzi o zabezpieczenie sobie dobrych posadek. Tylko dzieci szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełbaska Takie tak lekarskie pierdu pierdu dla babć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.09, 10:45 Pan dyrektor to widać siedzi nosem w socjalizmie. Zakłada bowiem, że jak się wszyscy wexmiemy to góry bedziemy przenosić. Zapomina jednak o konkurencji, zapomina o znanych animozjach pomiędzy uczestnikami gry finansowej wewnątrz tzw. służby zdrowia i zapomina mechonizmie budującym zależnośi i układy. Władza w rękach jednostki mianowanej to korupcja i drożyzna murowana, a poziom usług malejący. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: Takie tak lekarskie pierdu pierdu dla babć 17.01.09, 11:02 Pan doktor zapomina o wszystkim... zapomniał, ze leczenie w ogóle jest nieopłacalne, szczególnie, gdy nie jest sprywatyzowane, bo wtedy to co innego! A leczenie dzieci, to juz wogóle sie nie opłaca samorzadom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wacek Do diabła! Czemu nie chcecie zrozumieć IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.09, 11:02 (czy nie wiecie), że tu chodzi wyłącznie o prtzejęcie BUDYNKU po Szpitalu Dziecięcym. Jest z dobrego materiału, jest w doskonałym punkcie miasta. Jest zaniedbany i łatwo wmówić, że już z tego nie da się nic zrobić albo, że remont będzie droższy od nowego. NIE PRAWDA!! Jest cichy plań i wielka żądza przejęcia tego budynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.beata Dyrektor szpitala: Za dużo pustych łóżek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.09, 11:32 Jestem przeciwna /choć i tak nic z mojego przeciwu nie wyniknie/ wywalaniem szpitala dziecięcego z miasta. 1. Szybka pomoc. Czasami te 15 min. to naprawdę dużo, może być za dużo. A jak wygląda dojazd wiemy ;-). To nie autostrada. 2. Szpital to nie tylko łóżka. Tam wysyłane sa dzieciaki na badania, USG, prześwietlenia, konsultacje lekarskie, dializy. Co teraz. Dojazd na prawobrzeże? Chciałabym aby w końcu "święte krowy" /sorry ale inaczej ich nazwać nie można/ zrozumiały, że nie każdy tak jak oni wozi tyłeczki w samochodzie. Mamy sytuację w kraju taką, że dużo osób korzysta z komunikacji miejskiej i wiele osób nie stać na taksówki. Dojazd i powrót ze szpitala będą teraz naprawdę DUŻYM UTRUDNIENIEM. 3. Odwiedziny. Są bardzo ważne dla hospitalowanych dzieci. Nie każdy szef patrzy przychylnie na zwolnienia, a gdy dzieciak leży dłużej lub często takie zwolnienia nie wchodzą praktycznie w gre. Gdy szpital jest w centrum rodzic może dziecko odwiedzić przed i po pracy. 4. Nie przekonują mnie słowa o przepisach unijnych i niemożliwym remoncie. Czy w całym kraju jest taki pośpiech z likwidacją szpitali w starych budynkach? 5. Wiadomo, że molochy działają gorzej niż mniejsze jednostki. Małe jest lepiej zarządzane, szefostwo wie dokładnie co się dzieje i moze mieć na wszystko oko. W małym nie działa się anonimowo. Dotyczy to nie tylko szpitali. Tak jest z miastami, szkołami, itp. Większe koszty zarządzania? Moim zdaniem różnica nie jest warta więcej niż bezpieczeństwo i komfort pacjentów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wacek Re: Dyrektor szpitala: Za dużo pustych łóżek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.09, 11:53 Szpital jest w pępku miasta. Znamy ludzi ze śródmieścia ( Śląska, Jagiellońska, Kopernika, Jagiełły itp.) Przecież jeśli zachoruje tam jakieś dziecko, to DOSŁOWNIE w 5 (pięć) minut będą na nogach w szpitalu. Czy sądzicie (panowie sprzedawczyki), że ci rodzice będą brali taksówkę i jechali na Prawobrzeże!? 1. ile czsu to zajmie 2. ile piwa będą mogli kupić za te pieniądze? - bo tak będą przeliczać. Często będą rezygnować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZED a jak zachoruje dziecko w stargardzie? IP: *.ipspace.xilinx.com 18.01.09, 06:20 to ten dojazd do zdrojow jednak bedzie gral role. to nie jest szpital tylko dla szczecina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zed ded Re: scierwo peoskie ZED znowu IP: *.nycmny.fios.verizon.net 18.01.09, 08:46 sieje platna propagande gnoj na pasku peoskich zlodziei Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZED brak argumentow zastepujesz takimi tekstami? IP: 78.152.253.* 18.01.09, 20:01 smieciarsko sie zachowujesz, masz jakies argumenty czy jestes zwykla forumowa szmata? Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny-malkontent ZED: bezmyślność pijarowców PO... 18.01.09, 23:28 ZED, zlituj się, przecież głupota Twoich wypowiedzi jest porażająca. Ty prezentujesz poziom indoktrynacji jakiegoś gimnazlisty - syna działacza PO po zawodówce :-( Żenujący jest prymitywizm argumentów, którymi operujesz, ośmieszasz ludzi, którym włazisz w 4 litery... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZED :D IP: 78.152.236.* 19.01.09, 00:13 jak na razie na zaden z tych argumentow nie potrafiles odpowiedziec. jedyne co potrafisz to klapac jezorem. przemysl to sobie i wroc z odpowiedziami na to co napisalem. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny-malkontent Re: :D 19.01.09, 00:18 ZED... ty nie wiesz co to argument. Z Tobą nikt normalny nie będzie prowadził dyskusji. Skocz po pensję do urzędu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: fajnie sie kompromitujesz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.09, 06:41 Gość portalu: ZED napisał: > fajnie sie kompromitujesz Ty już nie musisz tego robić bo jesteś skompromitowany jak cała ta twoja PO. Ciekawe gdzie pójdzie taka sierota jak ty po przegranych przez tych szubrawców wyborach? Zabawny jesteś - tak chwalisz PO a nie chcesz korzystać z "dobrodziejstw" jej rządów w Polsce tylko siedzisz w Irlandii. Nie ufasz Tuskowi że w Polsce bedzie druga Irlandia? Już się powoli zaczyna robić - wszystko leci na ryj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZED Re: fajnie sie kompromitujesz IP: 78.152.236.* 20.01.09, 03:25 a kto powiedzial, ze nie korzystam? korzystam, place podatki, zarabiam, tak jak i wy. i nie, nie jestem w PO, ale tez nie jestem ukladowcem z PiS, jak niektore osoby na forum. w dalszym ciagu czekam na argumenty. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: etatowiec Re: :D IP: 62.69.217.* 19.01.09, 07:51 dyzurny-malkontent napisał: > ZED... ty nie wiesz co to argument. Z Tobą nikt normalny nie będzie prowadził d > yskusji. Skocz po pensję do urzędu. teraz to i premia będzie, ciężko znaleść takich obrońców głupoty Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 a moze tak przeanalizowac stołki w Urzedzie Marsza 17.01.09, 12:01 a moze by tak poprzeliczac stołki w Urzedzie Marszałkowskim, moze tutaj sie zbyt wiele dopłaca - a spokojnie mozna urzad przenieśc gdzies na Słoneczne - czemu ma byc w centrum miasta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: a moze tak przeanalizowac stołki w Urzedzie M IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.09, 12:22 Tam z kolei po dwóch pacjentów na jednym stołku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vkoorv "Biznes na służbie zdrowia będzie robiony" IP: *.chello.pl 17.01.09, 13:27 No, jak peło zapowiadało, że biznes na służbie zdrowia będzie robiony, to będzie. Przedwyborcze zapowiedzi trzeba relizować. A wy stulić pyski i dalej karnie pełnić służbę, dziady! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mery Dyrektor szpitala: Za dużo pustych łóżek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.09, 13:31 MARSZAŁku! pRZECZYTAJ CO LUDZIE PISZĄ ,BO MOŻE NIE WIESZ KOGO MIANOWAŁEŚ I ZROBIŁEŚ DYREKTOREM! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mojzes panie dyrektorze jest pan kłamcą i marionetką!!! IP: 94.254.134.* 17.01.09, 13:37 miasta.gazeta.pl/szczecin/1,88319,6165823,Konsolidacja_czy_manipulacja_.html oby przez pańską służalczość nie został pan mordercą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patrząc z boku Dyrektor szpitala: Za dużo pustych łóżek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.09, 13:43 Nadal władze wojewódzkie nie mówią o żadnych konkretach. Nowy dyrektor jest na postronku tychże wyżej wymienionych - zrobi co mu rozkażą. Jakoś nie przekonują mnie jego wypowiedzi, hm... Żeby nie być posądzonym o populizm chcę powiedzieć tylko jedno - najpierw wybudujcie nowe budynki do których będziecie chcieli przenieść oddziały z Wojciecha i wtedy zabierajcie się za przeprowadzkę. Proszę bardzo - stwórzcie to fantastyczne Centrum Opieki nad Matką i Dzieckiem! Jestem jak najbardziej za!!! Ale najpierw to zróbcie. Nie odwrotnie. Jeśli najpierw zlikwidujecie szpital na Wojciecha to odkryjecie wasze prawdziwe intencje, czyli chęć likwidacji, bo na razie przenieść nie ma gdzie... Pozostałe argumenty podnoszone przez forumowiczów pomijam, chociaż też tkwią w nich ziarna prawdy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Dyrektor szpitala: Za dużo pustych łóżek IP: *.globalconnect.pl 17.01.09, 16:21 Dokładnie, proszę w aktualnej sytuacji nie nazywać tego przeniesieniem tylko likwidacją! Bo nazywanie tych baraków "Centrum" zakrawa na kpinę!A jak to bywa z "przenosinami" to po drodze zostanie wyciętych połowę łóżek i zacznie się bitwa na izbie przyjęć o miejsce na oddziale, dyrekcję oczywiście nie obchodzi selekcja pacjentów na izbie niech się martwi dyżurny.A jak się zaczną zgony,z braku miejsc, to będzie już musztarda po obiedzie.I wtedy kozłem będzie dyżurny, bo to, bo tamto.A tak nawiasem, to im więcej szczytnych haseł na szpitalach, ISO i tym podobnych bzdur, to tym większa lipa, bo przyszedł czas "pięknych opakowań" w których jest wielkie g. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elka Dyrektor szpitala: Za dużo pustych łóżek IP: *.cable.smsnet.pl 17.01.09, 15:18 Ze szpitala na ul. Wojciecha korzystają dzieci z całego województwa.A dzieci panie doktorze rodzi się coraz więcej!Wiem co mówię jestem położną! Odpowiedz Link Zgłoś
rewers10 Re: Dyrektor szpitala: Za dużo pustych łóżek 17.01.09, 15:43 szpital miejski zlikwidowany i dalej nie wiadomo CO Z BUDYNKIEM ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Dyrektor szpitala: Za dużo pustych łóżek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.09, 15:49 rewers10 napisał: > szpital miejski zlikwidowany i dalej nie wiadomo CO Z BUDYNKIEM ? POczekaj, sPOkojnie... :) Ludzie muszą trochę zaPOmnieć, a POtem... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
rewers10 Re: Dyrektor szpitala: Za dużo pustych łóżek 17.01.09, 15:57 > POczekaj, sPOkojnie... :) > Ludzie muszą trochę zaPOmnieć, a POtem... > :))) mam nadzieję,że NIE ZDĄŻĄ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Dyrektor szpitala: Za dużo pustych łóżek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.09, 16:16 Oby. Ale pod koniec spłaszczą się, przepoczwarzą, pokryją śluzem, kałem, moczem, żeby tylko się prześlizgnąć, przepełznąć i dalej choć troszkę skubać. Będą skamleć, ślinić się, kłamć, pomawiać, żeby choć troszkę, żeby nie wrócić skąd przyszli... Będą się wzajemnie oskarżąć. No, bo teraz PEŁNĄ GĘBĄ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Dyrektor szpitala kłamie i manipuluje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.09, 16:19 Dyrektor jest wart tego by wyzywać go najgorszymi obelgami i do tego napluć mu prosto w oczy.. i niech się tak czuje... Kłamie do tego jak najęty, bo obecnie pełno dzieci choruje i są wożone do szpitala w Zdrojach... niektóre w ciężkim stanie. sam tam byłem i widziałem... i naprawdę qrwa kląłem na czym świat stoi, że taki h...j może pozbawic ludzi szpitala na Wojciecha..... dojazd do Zdroi bez samochodu to horror, a z samochodem niewiele lepiej.. a relacje pracowników pokazują, że mamy do czynienia z jakimś koszmarnym typem... naraża życie dzieci w sposób ewidentny ... Nie zdziwię się jak jakiś rodzic da mu kiedyś w pie...dol, i tego mu serdecznie życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Niech szpitalem zajmą się specjalne służby.... CBA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.09, 16:24 qrwa mać!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadek Szpital winien być na prawo i lewobrzeżu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.09, 21:03 Szczecin jest tak rozległym miastem,że nie można tworzyć Centrum na skraju miasta gdy dojazd nawet karetką zajmuje ponad 30 min z przeciwnego krańca miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: freeman pan dyrektor IP: 212.145.254.* 17.01.09, 21:19 pan Gonerko to czlowiek z chorobliwymi ambicjami ktory kroczy po trupach do celu. W tym przypadku moga to byc trupy dzieci nie dowiezione na czas do szpitala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator szpitalik to nie szpital IP: *.chello.pl 17.01.09, 23:22 cześć dawno już nie byłem na forum GW, jak zawsze podejrzenia, insynuacje i obelgi oraz uzasadnione obawy a także cenne uwagi - słowem nic się nie zmieniło nieco z innej perspektywy chciałbym wiedzieć: co było w Szczecinie jak nie było szpitaliku przykościelnego? jak funkcjonowało miasto? czy rzeczy lub budynki raz dane mają być wiecznie lub pełnić taką samą funkcję? itd 2. wyczytałem z wielu wypowiedzi decydentów, że Wojciecha pozostaje jako centrum ambulatoryjne z wieloma specjalnościami - wielekroć bywałem tam z dziećmi więc rozbudowa o kolejne specjalizacje cieszyłaby mnie (o ile to dojdzie do skutku). Bywałem też kilka razy w szpitalu, warunki słabe niestety. Raz leżałem w dzieckiem na obskurnej, zimnej sali na oddziale obecnego wiceprezydenta Jarmolińskiego i po kilku dniach mam uraz. 3. idzie wieloletni kryzys finansowy czy się to komuś podoba czy nie i należy umiejętnie wydawać unijne pieniądze i zarządu województwa, zatem jeżeli nie teraz to kiedy uda się unormalnić sytuację? 4. zgadzam się z przedmówcami: najpierw zacznijcie budować /ale nie jak Pleciugę/ i oddajcie centrum w Zdrojach, w międzyczasie przekształcajcie w centrum ambulatoryjne dla dzieci i młodzieży szpitalik na Wojciecha 5. uwaga dla pana Hoka jest taka: niech wyjaśni jednoznacznie społeczeństwu Szczecina i okolic o co chodzi w całej tej sprawie, rozwieje wątpliwości i podejmie właściwe kroki służące dobru dzieci i młodzieży /dobro forumowiczów czy dobra partyjne mnie nie interesują/ czyli prawdziwych beneficjentów usług medycznych na ul. Wojciecha 6. a media zamiast nas straszyć żelaznym wilkiem powinny rzetelnie przedstawiać stan rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: szpitalik to nie szpital IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.09, 23:43 Ach moja ty opoko kultury i zrównoważenia. A może jeszcze chcesz wiedzieć "co było w Szczecinie jak nie było" kościoła? albo "jak funkcjonowało miasto" kiedy jeszcze nie było obsadzone przez złodziei z PO? Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny-malkontent czas przejazdu do Zdroi poniżej 8 minut?? Cud? 17.01.09, 23:39 Dziecko dusi się w 2 minuty... karetka ma zdążyć w 8 minut? Może pogotowie też z Wojska Polskiego przeniesiemy do Zdunowa albo Zdrojów? Żeby Gunerko miał pełne łóżka... www.ratmed.pl/forum/viewtopic.php?p=71124&sid=dc1fb2a145f09c6e6addf9522a23984f art. 24. 1. Wojewoda podejmuje działania organizacyjne zmierzające do zapewnienia następujących parametrów czasu dotarcia na miejsce zdarzenia dla zespołu ratownictwa medycznego od chwili przyjęcia zgłoszenia przez dyspozytora medycznego: 1) mediana czasu dotarcia – w skali każdego miesiąca – jest nie większa niż 8 minut w mieście powyżej 10 tysięcy mieszkańców i 15 minut poza miastem powyżej 10 tysięcy mieszkańców; 2) trzeci kwartyl czasu dotarcia – w skali każdego miesiąca – jest nie większy niż 12 minut w mieście powyżej 10 tysięcy mieszkańców i 20 minut poza miastem powyżej 10 tysięcy mieszkańców; 3) maksymalny czas dotarcia nie może być dłuższy niż 15 minut w mieście powyżej 10 tysięcy mieszkańców i 20 minut poza miastem powyżej 10 tysięcy mieszkańców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Realistka Dyrektor szpitala: Za dużo pustych łóżek IP: 83.168.75.* 18.01.09, 00:07 Jestem wstrząśnieta większością wypowiedzi na forum ale najbardziej wk.... mnie podejście dyżurnego malkontenta! Czepiliscie się szpitala na Wojciecha chyba tylko z sentymentów bo reprezentujecie (tak jak ja zreszta) roczniki, które kiedyś w dzieciństwie były leczone w tym szpitalu. Mam pytanie, czy ktoś z Was był w tym szpitalu wewnątrz i oglądał te mury? STARE PRZEDWOJENNE NASĄCZONE BAKTERIAMI POKRYTE WIELOWARSTWOWĄ ILOŚCIĄ FARVBY. Po pierwsze szpitale w takich budynkach likwidowane są od podsatw żeby choróbska dalej nie wsiąkały w mury Po drugie - te budynki są pod nadzorem Konserwatora zabytków - spytajcie się specjalistów ile kosztuje wymiana głupich drzwi w tym budynku, okien, schodów, poręczy etc... to wam się odechce ładować kolejne miliony na remonty coraz droższe co roku. Po trzecie - odnosze się szczególnie do wspomnianego dyżurnego malkontenta - Panie albo pan bijesz pianę żeby ludziska sobie pogadali na forum albo jesteś nieprzytomny. W Szczecinie sa trzy szpitale w których przyjmowane są dzieci: na Arkońskiej, na Unii Lubelskiej, na Pomorzanach - tam tez są specjalistyczne poradnie dla dzieci A NA PRAWOBRZEZU NIE MA ŻADNEGO SZPITALA O TAKIM SPEKTRUM DZIAŁANIA! Mieszkam na lewobrzeżu i mam dziecko i nie mam samochodu - koszt dojazdu z Pogodna do Zdrojów taxi - to taptem 34 zł a nie jeżdzę z dzickiem codziennie BO NIE MA TAKIEJ POTRZEBY ZAWSZE MOŻNA WYBRAĆ INNY SZPITAL Przecież nie ma rejonizacji!!!!! Jeżeli dziecko przykładowo zostanie w szpitalu zostaje mi komujnikacja miejska - tu moge tylko przychylić czoła że od Basenu Górniczego można by było tą komunikację polepszyć. Zresztą, kto tak jeździ z dziećmi do szpitala????? Jeżeli jest nagły wypadek to równie dobrze dziecko można opatrzeć w istniejących już szpitalach Jeżeli jest to tylko konsultacja - to jest POZ lub inni lekarze specjaliści ALE KRZYCZEĆ ŻE SZPITAL NA WOJCIECHA MA ZOSTAĆ W TYCH STARYCH MURACH????? TO JEST ABSURD TOTALNY! W dodatku w centrum zatłoczonego zaczadzonego i zadymionego do granic wytrzymałości Szczecina!!!!!! Podsumowując, uważam że dyskusja na temat szpitala na Wojciecha i jego dalszej bytności jest sztucznie rozdmuchiwana i czuję że przez związkowców z zainteresoanej placówki. Jak znam życie to niejeden już podmiot PADŁ ze względu na idiotyczne pomysły jajogłowych ze związków zawodowych, którzy utrzymywani są przez członków za ich pieniądze i sieją ferment żeby utrzymać sie jak najdłużej. A reszta nie wie o co chodzi i cicho siedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: Dyrektor szpitala: Za dużo pustych łóżek 18.01.09, 00:19 NAJPIERW NIECH ZBUDUJA, a potem niech likwiduja! Po prostu wszystko trzeba ronbic z głowa, a zlikwidowanie w tej chwili kryzysu oznaczac bedzie jedno... LIKWIDACJE, a nie zadne przeniesienie, bo na razie nie ma gdzie. Ja rozumiem, ze jest chetny na budynek i to wlasnie teraz, bo ceny spadły i legalnie moze wziac za grosze... a wybudowanie nowego szpitala bedzie juz kosztowac bardzo grubo! Tak wiec zlikwidowac zlikwiduja, ale nie bedzie nic w zamian! Prosze, skoro nawiazujesz do rocznika - pamietasz ile było kapielisk, zlikwidowali, a ile mamy teraz... nie powstało nic nowego! Tak samo bedzie tutaj... Ze szpitalami jest tak, jak z przedszkolami - zlikwidowali, a miejsc teraz brakuje... Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny-malkontent Najpierw zbudujcie, potem sprzedawajcie! 18.01.09, 01:13 Tak, dokładnie jak Andreas mówi - najpierw zbudujcie a później niech sobie ten budynek w tyłek wsadzą... Problem w tym, że w Szczecinie jedyne co rządy PO stworzyły, to nowa nazwa ulicy Jana Pawła II. Pewnie biedak z zaświatów puka się w głowę i zastanawia, czy te kilkaset tysięcy na zmianę dokumentów i jego pomnik na Błoniach nie uratowałoby życia kilku dzieciakom. Próbowałaś się realistko w tym mieście zarejestrować z dzieckiem do jakiegoś specjalisty? Przychodnia na Unii Lubelskiej to kpiny. Część szpitala na Pomorzanach też jest w stanie o którym piszesz - kilkanaście warstw farby i idioci z tytułami, którzy nie mają pojęcia o septyce. W Finlandii czy w Szwecji co 3 dekady burzy się szpital i buduje nowy, bo to taniej, bo technologia idzie. Problem w tym, że szczcińscy idioci zarządzający służbą zdrowia chcą dzieci przeprowadzić do stwarzającego zagrożenie epidemiologiczne starego, rozlatującego się szpitala na zadupiu Szczecina. Nie zbudowali nic, nie poprawili w żaden sposób dostępności usług, jakości, bezpieczeństwa. Ich działania to degrengolada umysłowa. Nie potrafią sporządzić jednego rzetelnego raportu o służbie zdrowia, który upubliczniony i zawierający dane mógłby stać się podstawą merytorycznej dyskucji. Czemu? Bo tam pociotki pracują, którym zależy na pensji a nie na robocie.... Kononowicz przy szczecińskiej PO to szczyt inteligencji i prorozwojowego myślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny-malkontent Re: Najpierw zbudujcie, potem sprzedawajcie! 18.01.09, 01:18 I jeszcze jedno realistko: zobacz w ilu szczecińskich szpitalach idioci trzymają dystrybutory na plastikowe ochraniacze na obuwie? Wiesz po co? Żeby mniej sprzątać. Epidemiolodzy pukają się w głowę. Ludzie opuszczając oddział zdejmują te obuwie, nie myją rąk, czasem do domu do wielokrotnego użytku zabierają... wynosząc zjadliwe szpitalne bakterie. Niestety głupota lekarzy jest tu maskowana zyskiem z tych dystrybutorów i oszczędnościami na myciu podłogi... I taka jest cała służba zdrowia reprezentowana przez dr pokroju Gonerki... czekam aż umrze przez niego dziecko, żeby mu sprawę założyć sądową. Razem z pozostałymi odpowiedzą za krycie karetek i likwidowanie szpitali. Zamknięte przez Masojciową szkoły i przedszkola to drobiazg... Odpowiedz Link Zgłoś
jack_sparrow_pl Re: Najpierw zbudujcie, potem sprzedawajcie! 18.01.09, 11:26 w Warszawie zlikwidowano łóżka pediatryczne i teraz brakuje ich ok. 100, czyli cały jeden szpital przy zwykłej grypie już są problemy, nie potrzeba większej epidemii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Realistka Dyrektor szpitala: Za dużo pustych łóżek IP: 83.168.75.* 18.01.09, 00:46 Acha i jeszcze jedno do wcześniejszej mojej wypowiedzi. Moje kilkudniowe dziecko z rozpoznanym odmiedniczkowym zapaleniem nerek trafiło do szpitala na Pomorzanach a nie na Wojciecha, który szczyci sie najlepszą diagnostyką nefrologiczną w regione północno-zachodnim Polski! W szpitalu na Pomorzanach dziecko przebywało 14 dni I jakoś nie narzekałam dojeżdżając do tego szpitala z Pogodna. Byłam tam codziennie aby odciążyć pielęgniarki w opiekowaniu się moim dzieckiem. Dlatego uważam dalej że akcja z pseudo utrzymaniem szpitala na Wojciecha to idiotyzm. Mam inne pytanie : czy centrum zdrowia matki polki to jest w centrum zdrowia matki polki w Łodzi jest w Centrum Łodzi tak jak Szpital Dziecięcy w Szczecinie?????? Bo o ile mi wiadomo to NIE i leży w zasadzie w odległości takiej jak Zdroje od centrum szczecina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Dyrektor szpitala: Za dużo pustych łóżek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.09, 01:03 Gość portalu: Realistka napisał(a): > Acha i jeszcze jedno do wcześniejszej mojej wypowiedzi. Moje > kilkudniowe dziecko z rozpoznanym odmiedniczkowym zapaleniem nerek > trafiło do szpitala na Pomorzanach a nie na Wojciecha, który szczyci > sie najlepszą diagnostyką nefrologiczną w regione północno- zachodnim > Polski! W szpitalu na Pomorzanach dziecko przebywało 14 dni I jakoś > nie narzekałam dojeżdżając do tego szpitala z Pogodna. Byłam tam > codziennie aby odciążyć pielęgniarki w opiekowaniu się moim > dzieckiem. Dlatego uważam dalej że akcja z pseudo utrzymaniem > szpitala na Wojciecha to idiotyzm. Mam inne pytanie : czy centrum > zdrowia matki polki to jest w centrum zdrowia matki polki w Łodzi > jest w Centrum Łodzi tak jak Szpital Dziecięcy w Szczecinie?????? Bo > o ile mi wiadomo to NIE i leży w zasadzie w odległości takiej jak > Zdroje od centrum szczecina Widać "realiskta", że pracujesz nawet PO godzinach i w łikendy :))) w pewnych sytuacjach jest to chwalebne... tak a propos a Ty była kiedy w Zdrojach i ich syfie z bakteriami biegającymi jak koty po korytarzach??? Nie zasłaniaj sie palancino Pomorzanami i nefrologią... W szpital na Wojciecha już wsadzono pieniądze, a wszyscy wiedzą że zlodziejom urzędniczo-partyjnym chodzi o kase za tę nieruchmość... W szpital na Wojciecha można włozyć więcej pieniedzy i go odpowiednio wyremontować... stare mury to nie jest problem.. problemem w tym miescie jest zlodziejska mentalność władz i zachłannośc sięgająca zenitu... nawet kosztem dzieci. Więc spadaj fujaro niegrzeczna z tymi swoimi pierdołami, wielu już tu takich było... między innymi liczni obrońcy Krzystka.. na szczescie poszli se w pis-du Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Realistka Re: Dyrektor szpitala: Za dużo pustych łóżek IP: 83.168.75.* 18.01.09, 11:36 Wyobraź sobie palancie - grzeczność za grzeczność - że znam szpital w Zdrojach i jakoś nie widziałam bakterii latających po korytarzach Gościu. Być może teraz, gdy jest bardzo obłożony m.in. na skutek przejęcia oddziałów ze Szpitala Miejskiego higiena i septyka moze budzić wiele do zyczenia. Ale to nie jest powód, aby szpital na Wojciecha istniał. Przyłączam sie do każdego głosu, który mówi - najpierw zbudujcie potem likwidujcie. Ale w sytacji gdy są 3 inne szpitale mające oddziały dziecięce nie widze przeszkód aby teraz likwidować szpital na Wojciecha i BEZWZGLEDNIE kontrolować budowę nowego centrum w Zdrojach!!!!!!!! I nie popieram Gościu PO co chciałeś zaznaczyć pisząc że pracuje PO godzinach. Moge tylko powiedzieć ze najlepiej takich jak Ty podobnych pesymistów i ignorantów należałoby wysadzać w powietrze razem z tymi szpitalami bo też jesteś taką gnidą żerującą na ludzkim organiźmie Weź się k..... do roboty a nie krytykuj innych. Najlepiej siedzieć i marudzić Pojdź na sesje sejmiku - drzwi sa otwarte - i zacznij działać. Podaj propozycje usprawnienia szczecinskiej sluzby zdrowia Ale ty tego nie zrobisz bo gdybyś został radnym to jak większość radnych masz gó... do powiedzenia i czekać bedziesz tylko na diete Dlaczego nie ruszysz posad i nie zaczniesz rozliczać Husejki za fordy mondeo; wynajmwanie w kilkunastu punktach miasta biur dla urzedasó za grube, powtarzam grube pieniądze? za utopine w jakiejś aferze Gondorowej wielkie miliony urzedu miasta Gdyby zebrać te miliony to znalazłyby się pieniądze na budowe nowego centrum zdrowia dziecka Ale Ty wolisz bluzgać na innych I jeszcze jedno: nie obarczaj mnie tymi działaniami tylko się do mnie przyłącz Bo mam wrażenie ze bliskie twoim poglądom są idee Samoobrony Ach szkoda gadać...... Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Powinni gwarantowac wlasnym majatkiem 18.01.09, 12:47 Polityko-urzednicy mowiacy takie rzeczy, obiecujacy powinni gwarantowac wlasnym majatkiem notarialnie, a w przypadku, gdy przez nastepne lata nie zrealuzuje sie, to nalezaloby rekwirowac ich majatek! Powtarzam zlikwidowano kapieliska, ale do tej pory nie powstaly zadne nowe. Wspomnialem o przedszkolach, a teraz biora sie za szpitale. A szpital, to duzo wieksza i bardziej skomplikowana inwestycja, chyba, ze chca zeby dzieci umieraly, a wtedy rzad moze szybciej dofinansuje i pomoze idiotom wypelnic luke... Jezeli beda gotowe realne projekty, zapewnione ich finansowanie, to wtedy bardzo prosze, ale nie na wariata.... Na przykladzie miasta prosze bardzo ile to juz obiecano nam stadionow, aquaparkow, hal... to tylko gadanie idiotow. Przeciez mielismy miec stadion w 2012 gotowy na Euro, mielismy na jesieni rozpoczac budowe hali i aquaparku... To nie jest takie proste - teraz mamy kryzys, a wiec nalezy sie okopac na pozycjach ktore mamy, przeczekac, a za dwa lata dopiero liczyc na inwestycje, ale nie wolno przegapic tego momentu! Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny-malkontent No co Ty! Na żony i kochanki przepisują... 18.01.09, 16:24 Przecież politycy, jak Krzystek przepisują mieszkanie na swoją rodzinkę... nie mieliby w razie czego czym gwarantować. Poza tym te ćwoki dają sobie prawo do mylenia się w sprawie życia i śmierci ludzi... Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: No co Ty! Na żony i kochanki przepisują... 18.01.09, 16:27 Masz racje z tym byłby problem, ale moznaby przyjac takie niekonstytucyjne załozenie, ze musza wykazac sie majatkiem zeby objac stanowisko lub partia za nich zakłada... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FRED Ściema IP: *.globalconnect.pl 18.01.09, 08:26 Głównym powodem tej całej akcji jest położenie szpitala w samym centrum szczecina, na gruncie , za który koledzy z PO mogą dostać ( dostali?) dużą kasę. Cała reszta to populistyczna ściema. Gdyby szpital na Wojciecha był w tym samym budynku , ale położony daleka od centrum, nikt by się "nie przejmował" jakąś tam matką czy dzieckiem. Zresztą ze szpitalem kolejowym/miejskim ta sama historia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Posłużmy się analogią IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.09, 14:38 To tak jakby rozpadający się Most Długi(przyjmijmy że jedyny w mieście) zamknąć, a następnie zacząć budować nowy gdzieś obok. A co w tym czasie mają zrobić mieszkańcy? Mają jeździć na prawobrzeże przez "autostradę" albo przez Niemcy? A może trzeba najpierw zbudować nowy most a dopiero potem zamknąć stary? Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: Posłużmy się analogią 18.01.09, 14:51 ale po co wymyslac... Niech Urzad Marszałkowski majacy zamiar zmienic siedzibe, niech najpierw sie wyprowadzi z zajmowanych lokali, a potem wynajdzie, wyremontuje nowa siedzibe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Posłużmy się analogią IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.09, 14:54 andreas.007 napisał: > ale po co wymyslac... > Niech Urzad Marszałkowski majacy zamiar zmienic siedzibe, > niech najpierw sie wyprowadzi z zajmowanych lokali, > a potem wynajdzie, wyremontuje nowa siedzibe... Jesteś okrutny, Andereas ;) Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: Posłużmy się analogią 18.01.09, 15:11 ale czemu okrutny - mysle, jak ZED, po co dokladac do lokalu, ktory i tak opuscic chca, jak opuszcza, to pieniadze, ktore wydałoby sie na dzierzawy, a takze pozyskane z ewentualnego wynajecia lub sprzedazy, mozna bedzie ulokowac w nowe lokum! Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: Posłużmy się analogią 18.01.09, 15:16 Mam nadzieje, ze gdy beda zakupywane auta dla urzedu, to najpierw sprzedadza dotychczas uzywane - po co dokladac, w potem kupia zgodnie z procedura przetargowa nowe... Odpowiedz Link Zgłoś
rewers10 Re: Posłużmy się analogią 18.01.09, 14:55 członkowie PO niech złożą rezygnację, a my na nich POtem zagłosujemy Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny-malkontent Masojciowa przez 6 lat szkoły nie zbudowała... 18.01.09, 16:26 A budowa porządnego szpitala to nie zwykła rozbudowa bylejakiej szkółki na Warszewie. Władze PO w regionie niczego dotąd nie zbudowały, tyle że ulicy zmieniły nazwę. Zatem nie licz, że będą w stanie nawet ze środkami z UE wybudować coś, co by zaczęło działać. Realnie trzeba 4 lat na wybudowanie funkcjonującego szpitala a Krzystek już obiecał, że będzie budował wszystko do 2050 roku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MEGAPRZEWAŁ Psy szczekają, karawana jedzie dalej IP: *.tktelekom.pl 18.01.09, 20:23 Możemy sobie tutaj wylać nasze żale na tym forum i to wszystko. Ci którzy dorwali się do władzy i traktują "miasto jak firmę" nasze narzekania mają wliczone w rachubę. Co było ze szpitalem miejskim? Wszyscy krzyczeli a oni i tak zrobili co chcieli. Tak tez będzie teraz i żaden dyżurny malkontent ze swoim odgrażaniem się nic tu nie poradzi, niestety. Wystarczy przejrzeć krótką historię miasta: odszkodowanie za grunty pod hipermarket na Mieszka - zapłaciło miasto czyli my, mieszkańcy odszkodowanie za machloje z Pogionią - zapłacimy my, mieszkańcy afera mieszkaniowa - wywiną się likwidacja szpitali, szkół i przedszkoli - wszystko będzie "zgodne z prawem i przepisami"oraz "uwarunkowane ekonomicznie" To jest Szczecin właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 To jest NAPAD! 18.01.09, 21:22 Niestety masz racje... Moga i podejmuja idiotyczne decyzje, w najlepszym razie nic nie wnoszace, a w najgorszym skazujacym nas na kary milionowe... a nic, dosłownie NIC nie ponoszac konsekwencji! Pan Krzystek miasto porównał do firmy, tylko, ze w firmie za swoje idiotyczne decyzje poniósłby konkretne i wymierna konsekwencje, a tu ma 20 tysiecy co miesiac i on kryzysu zadnego nie czuje! A plany sobie modyfikuje i tylko co kilka miesiecy komunikuje nam swoje najnowsze pomysły, a zadnych nie realizuje! Dadza dla radio ESKA 1,6 miliona zlotych na koncert, a czyzby nie bylo w Szczecinie nikogo kto mógłby zrobic taki festiwal? Potem narzekamy, ze nic sie u nas nie dzieje, to dlaczego nie popieramy swoich, nasze inicjatywy... chcemy byc stolica kultury, zeby inni nam to zrobili? Teraz mowia o likwidacji kolejnego szpitala, niby zeby wybudowac centrum opieki nad matka i dzieckiem... a na razie to nic sie nie buduje, a tylko mowi o wbijaniu łopat... Odnosze wrazenie, ze ktos chce rozkraść ten Szczecin nie tylko z mieszkan, ale i z czego sie da... TO JEST NORMALNY NAPAD! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Psy szczekają, karawana jedzie dalej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.09, 10:19 Gość portalu: MEGAPRZEWAŁ napisał(a): > Możemy sobie tutaj wylać nasze żale na tym forum i to wszystko. Ci którzy > dorwali się do władzy i traktują "miasto jak firmę" nasze narzekania mają > wliczone w rachubę. Co było ze szpitalem miejskim? Wszyscy krzyczeli a oni i ta > k > zrobili co chcieli. Tak tez będzie teraz i żaden dyżurny malkontent ze swoim > odgrażaniem się nic tu nie poradzi, niestety. Ja mimo wszystko nie trace nadziei... może kiedyś ktoś tych skur..synów rozliczy i powsadza do więzień na długie lata.. to złodziejstwo uprawiane w biały dzień, na oczach wszystkich i bez żenady jest po prostu szokujące... Życzę tym wszystkim decydentom, dyrektorom etc. długich lat więzienia w przyszłości... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Psy szczekają, karawana jedzie dalej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.09, 11:20 Tak! Tak! Tak! Rozliczymy ich kiedyś. Odpowiedz Link Zgłoś
rewers10 Re: Psy szczekają, karawana jedzie dalej 19.01.09, 16:35 > > Życzę tym wszystkim decydentom, dyrektorom etc. długich lat > więzienia w przyszłości... oby, bo to jedyna przestroga dla następców Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny-malkontent Pandemia grypy w Szczecinie? Przepełnienie? 20.01.09, 17:21 Czy już w Szczecinie mamy do czynienia z pandemią grypy? Czy brakuje już łóżek w szpitalach? Co Gonerka zrobi, jak skończą się miejsca w szpitalach w razie pandemii? Będzie ich kład w wyremontowanych biurach urzędu marszałkowskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
rewers10 Re: Pandemia grypy w Szczecinie? Przepełnienie? 20.01.09, 18:42 to zwykłe przeziębienie i możesz sobie leżeć w domu Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny-malkontent Re: Pandemia grypy w Szczecinie? Przepełnienie? 21.01.09, 00:10 Mogę, ale ja nie jestem dzieckiem... w razie czego nie umrę od przeziębienia w jeden dzień, gdy zabraknie łóżek, bo jakiś lekarzyna postanowi zmniejszyć liczbę łóżek w centrum miasta, żeby banda pociotków i krewnych królika mogła więcej nakraść nic nie robiąc na lewo danych im stołkach przez partyjniacką sitwę. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: Pandemia grypy w Szczecinie? Przepełnienie? 21.01.09, 00:32 wyleczyłem sie mlekiem na miodzie z czosnkiem, no i na stawianiu baniek - polecam! Konwencjonalna medycyna jest nieoplacalna... w ogóle leczenie jest nieopłacalne dla miasta i wojewodztwa. Juz kupuje sobie ziółka... takze na uspokojenie... polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Pandemia grypy w Szczecinie? Przepełnienie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.09, 12:47 andreas.007 napisał: > wyleczyłem sie mlekiem na miodzie z czosnkiem, > no i na stawianiu baniek - polecam! > Konwencjonalna medycyna jest nieoplacalna... > w ogóle leczenie jest nieopłacalne dla miasta i wojewodztwa. > > Juz kupuje sobie ziółka... takze na uspokojenie... polecam. > No qrwa jasna, no! Andreas coś Ty chopie narobił?!!! teraz jak te nasze konowały przeczytają, albo szczególnie ten Gonerka, to zaczna zapisywac na wszystko mleko i czosnek! Na wcząs muzga i inne nowotfory czy przypadłości dziecience... A dla bardziej nerwowych, czyli dla forumowiczuf, wqrwionych takim leczeniem i traktowaniem jakies qrwa ziółka uspokajające .. no!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Pandemia grypy w Szczecinie? Przepełnienie? IP: *.cust.tele2.pl 21.01.09, 13:04 Gonerko i reszta bazuje na takich półgłówkach jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
rewers10 Re: Pandemia grypy w Szczecinie? Przepełnienie? 22.01.09, 17:16 w przychodniach już pogrom, a to podobno dopiero początek Odpowiedz Link Zgłoś